|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 110 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:40 |
|
|
Imota je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Zato što je po islamu zabranjeno. Kao što su i slike živih bića zabranjene. Evo još jedan hint: idolopoklonstvo. Jebote, kakav si ti komad bukovine Pa jel moguće da si tako glup. Pa šta napisah idiote nego da je zabranjeno da bi se ti tipično muslimanski kezio i sad si skužio da si glup i da prdiš uprazno. Kad si napisao? Ja sam ti to napisao u prvom postu na odgovoru, a ti nastavio da se kreveljiš.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:41 |
|
|
Imota je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ma ti kad vidiš pare, gaće bi s guzice prodo a ne dobro vino. Al ok, vidim da si neki prevarant, da podvaljuješ. Ružno.
Prevarit se može neko ko ima mozak, muslimanu uvalit kvasinu je normalno, jer vino nije za talibane. Šta će vama vino pobogu i alah vam ne da. Ja, pa eto ti ga nemaš, jesi li siguran da je to vino što si pio? Ko zna kakvog mulja ti piješ.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:44 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Imota je napisao/la: Pa jel moguće da si tako glup. Pa šta napisah idiote nego da je zabranjeno da bi se ti tipično muslimanski kezio i sad si skužio da si glup i da prdiš uprazno.
Kad si napisao? Ja sam ti to napisao u prvom postu na odgovoru, a ti nastavio da se kreveljiš. Baš si maloumnik, napisah ti da muslimani ne haju za lipo i estetiku i zato nemaju ni kiparstvo. I ti se kreneš kesit mada nema poante. Prvo si iša guglat i prosipat se, pa si skonta da ga nemaju. Pa te ja humanitarno pitam ajde zaključi zašto ga nemaju. Vidiš kako nepotrebno arlaučeš i samo baljezgaš.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:45 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Imota je napisao/la: Prevarit se može neko ko ima mozak, muslimanu uvalit kvasinu je normalno, jer vino nije za talibane. Šta će vama vino pobogu i alah vam ne da.
Ja, pa eto ti ga nemaš, jesi li siguran da je to vino što si pio? Ko zna kakvog mulja ti piješ. Ti valjda misliš da u vinu ima mulja
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:47 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa to je vaš centar grada. Evropske dijelove Sarajeva su gradili Srbi, Hrvati, Austrougari. Al ste i njih ih uspjeli opkoliti i unakaziti ušljivim mahalama
To je stari dio grada. Medonja, ovo ti je centar. To nije centar nego ulica u centru sa kojom Muslimani nemaju ništa, to su drugi narodi gradili. A Sarajevo je jedini grad na svijetu koji nema centar ni trg.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:48 |
|
|
Ulica mu centar, valjda logikom prvo malo šire od kasabe je centar
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:52 |
|
|
Imota je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Kad si napisao? Ja sam ti to napisao u prvom postu na odgovoru, a ti nastavio da se kreveljiš.
Baš si maloumnik, napisah ti da muslimani ne haju za lipo i estetiku i zato nemaju ni kiparstvo. I ti se kreneš kesit mada nema poante. Prvo si iša guglat i prosipat se, pa si skonta da ga nemaju. Pa te ja humanitarno pitam ajde zaključi zašto ga nemaju. Vidiš kako nepotrebno arlaučeš i samo baljezgaš. Netačno. Zabranjeno je zbog idolopoklonstva. Zajebo te ovaj rudonja i krivo usmjerio.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: To je stari dio grada. Medonja, ovo ti je centar. To nije centar nego ulica u centru sa kojom Muslimani nemaju ništa, to su drugi narodi gradili. A Sarajevo je jedini grad na svijetu koji nema centar ni trg. Ma ja, ovo je u Vojkovićima. Jeste se i sastali, rudonja i magare
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 26 tra 2023, 15:56 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Imota je napisao/la: Baš si maloumnik, napisah ti da muslimani ne haju za lipo i estetiku i zato nemaju ni kiparstvo. I ti se kreneš kesit mada nema poante. Prvo si iša guglat i prosipat se, pa si skonta da ga nemaju. Pa te ja humanitarno pitam ajde zaključi zašto ga nemaju.
Vidiš kako nepotrebno arlaučeš i samo baljezgaš.
Netačno. Zabranjeno je zbog idolopoklonstva. Zajebo te ovaj rudonja i krivo usmjerio. Baš si malouman. Nisi u stanju pročitati s razumijevanjem. Izmisliš argument u sugovornika kojeg nema i onda poentiraš na praznom. Čak si i sam nadoša da ga nemaju i potvrđuješ još sam ti i pomoga da svatiš zašto ga nemaju. I onda misliš da si poentira, baš si debil ovo je žalosno. Zapravo nije prezabavno je
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 01:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sve oko vijećnice (samu vijećnicu je Austrija napravila)
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 05:52 |
|
|
Ne mozes pobjeci od idiota ni na jednoj temi... A Robbie cemu ova tema, sta to tzv sunitka arhitektura nema u BiH a da neka druga ima....evo npr do pocetka 20. stoljeca.
|
|
Vrh |
|
|
Gospa od Anđela
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 07:47 |
|
|
Imota je napisao/la: I kakvo je islamsko kiparstvo šta smije prikazivat? Al kako bi se musliman razumio u umjetnost.
Sarajevo je srpsko šta ja znan šta će oni s njim. Mislin da oni vole te turske stvari njima je to možda i lipo. Ne'š ti srpskog grada. Do 1941. bilo 20% Jevreja, Srba šaka jada. Nakon vaših rodijaka ni ostalo ni 5 Jevreja, u kuće im uselilo romanijske 'partizane'.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 08:36 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ne mozes pobjeci od idiota ni na jednoj temi... A Robbie cemu ova tema, sta to tzv sunitka arhitektura nema u BiH a da neka druga ima....evo npr do pocetka 20. stoljeca. Sve. Eto npr. trg. Ni jedan muslimanski grad nema trg. Sarajevo - nema Zenica - nema Tuzla - aj napravili poslije rata između kuća nešto što liči na trg ali je okolina seoska. Mostar (bio muslimanki) - nema Što vi Muslimani mrzite trgove i smatrate ih bespotrebnim? Trgove imaju Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Doboj, Istočno Sarajevo... dakle Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 08:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 08:59 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Jebem ti učiteljicu, tebi je smrdija i u Čikagu. Imaju trgovi, guglaj. https://sarajevo.travel/ba/sta-raditi/o ... e-i-trgoviMa nema tu ni jedan trg. Možda vi ne znate šta je trg? Bošnjaci slave svoje velike praznike ili događaje u ulicama. Da vam Austrougari, Srbi i Hrvati nisu izgradili zgrade vi ne bi znali ni šta je zgrada. Ne postoji ni jedna stara muslimanska zgrada. Prve zgrade su izgradili austrougari.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 09:23 |
|
|
Evo muslimanske arhitekture i starog Sarajeva Džamije i kuće. Došli Austrougari porušili im Sarajevo i izgradili novi grad, Srbi i Hrvati nastavili graditi do 1992.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 10:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lebowski je napisao/la: Ne mozes pobjeci od idiota ni na jednoj temi... A Robbie cemu ova tema, sta to tzv sunitka arhitektura nema u BiH a da neka druga ima....evo npr do pocetka 20. stoljeca. Za nemuslimane je bio apartheid, znaš li kakvi su bili zakoni dozvoljene gradnje za nemuslimane ? Tema je zato fokusirana na one jedine kojima je bila dozvoljena slobodna gradnja.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 10:33 |
|
|
HistoĆni Mostar centar
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 10:42 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ne mozes pobjeci od idiota ni na jednoj temi... A Robbie cemu ova tema, sta to tzv sunitka arhitektura nema u BiH a da neka druga ima....evo npr do pocetka 20. stoljeca. Pa evo primjera za Hrvate, iz zadnjeg perioda kada im je gradnja u BiH bila dozvoljena (1450.) prije nego što je došao muslimanski apartheid. Oba objekta su preživjela samo zato što su pretvorena u džamiju. Sve što nije pretvoreno u džamiju je srušeno, raspalo se jer nije održavano, ili je bilo zabranjeno novo graditi, a jedan od bizarnih zakona je bila i zabrana popravljanja svega što se uruši ili ošteti, a nije džamija.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 10:52 |
|
|
Covjek vam u uvodnom postu postavi jasno pitanje, vi razvezete markove konake o turcima.
Sta su bosnjani arhitektonski ugradili u BiH? gdje su te famozne bosnjacke gradjevine.
Primjer Sarajeva, osmanlije su izgradili Bascarsiju, AU monarhija centralne dijelove grada, kraljevina SHS ostavila znacajan pecat na arhitekturi centralnih dijelova grada, SFRJ izgradila nova naselja. A sta su izgradili bosnjani???
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 10:55 |
|
|
Dok su Srbi i Hrvati gradili ovakve objekte, Muslimani su ispijali kahve u ćumezima 5x5 pitajući se šta će biti sa njima kad ih Turci prodaju za šaku dukata.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 10:56 |
|
|
Lebowski je napisao/la: A Robbie cemu ova tema Pa, želimo naučiti nešto više o narodu koji želi nad nama i Srbima vladati od Save do mora. Tako ste vjerojatno i vi išli u Beč gledati tko su ti Austrijanci što dolaze, valja li to ičemu? Pokušavamo naučiti nešto više o našim budućim vlasnicima i gazdama.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 11:01 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Evo muslimanske arhitekture i starog Sarajeva Džamije i kuće. Došli Austrougari porušili im Sarajevo i izgradili novi grad, Srbi i Hrvati nastavili graditi do 1992. Plan je, da nas "asimiliraju" u ovo. Zar nam itko može prigovoriti ?
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 11:33 |
|
|
Što, šta fali? Dosta vas se i ponaša kao da je 1918. Uklopili bi se
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Domaća sunitska arhitektura Postano: 27 tra 2023, 11:41 |
|
|
Imate vi puno posla i godina pred sobom da uklopite ove Muslimane sa ovim Muslimanima a da se pri tom ne pokoljete između sebe. Mi vam ne trebamo, idemo mi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|