HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 06:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 689 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 20 sij 2012, 13:57 

Mogu ti reći da portal HB nema nikakve veze sa ljudima sa tog foruma. Portal i forum su nastali neovisno, ali otprilike u isto vrijeme. Portal je onda postavio link na forum, ali bez ikakve kontrole nad forumom.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 14:04 

Ministry of Sound je napisao/la:
Mogu ti reći da portal HB nema nikakve veze sa ljudima sa tog foruma. Portal i forum su nastali neovisno, ali otprilike u isto vrijeme. Portal je onda postavio link na forum, ali bez ikakve kontrole nad forumom.

Zapravo, u pravu si kad si kazao da je hb nastao neovisno, ali grijesis da ljudi sa referenduma nisu imali nikakve veze s tim. i tocno da niste imali kontrolu nad referendumom.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 14:08 

Cpt Ivan je napisao/la:

Zapravo, u pravu si kad si kazao da je hb nastao neovisno, ali grijesis da ljudi sa referenduma nisu imali nikakve veze s tim. i tocno da niste imali kontrolu nad referendumom.

A jeboga patak, HB je pokrenulo dvoje ljudi, jednu osobu poznajem (a taj referendum forum nije pokrenuo) od rođenja :zubati , a druga osoba je bio običan član tog foruma.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 15:15 

Cpt Ivan je napisao/la:

A jeboga patak, HB je pokrenulo dvoje ljudi, jednu osobu poznajem (a taj referendum forum nije pokrenuo) od rođenja :zubati , a druga osoba je bio običan član tog foruma.

Ta druga osoba je bila sa referenduma.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 15:31 

Cpt Ivan je napisao/la:

Ta druga osoba je bila sa referenduma.

Kad pricam o referndumu, ja sve vrijeme govorim o skupini ljudi, no forum ima jednog idejnog tvorca, pokretaca i vlasnika, i ta je osoba manje vise nosila sve, uz moju malu potporu.
Kad se tice veze sa hb, ispravna su tvoja saznanja onoliko koliko dosezu, dakle jedna je osoba sa foruma, obican clan, bio s tobom, naravno to nisam bio ja, ali znam o komu se radilo.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 15:50 

:klanjam Ministre nisi upučen i ne miješaj se :sega

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 17:29 

ManInBlack je napisao/la:
Lakše malo Tuzlaci, ako ovako nastavite uzeti će te Sarajlijama primat kao najbrojnija hrvatska skupina na forumu.

:sega :palacgore2 Čini mi se da ivan nije onaj kojim se predstavlja :D

Nešto su mi se sarajlije ušutjele :D

Misliš slučajno na mene???

slika

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 17:58 

Ne, nego na acc Cpt Ivan

Vrh

PostPostano: 20 sij 2012, 18:23 

Ne, nego na acc Cpt Ivan

Ok, sam provjeravam :P :D

slika

Vrh

PostPostano: 27 sij 2012, 18:43 

Bobovac je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Zar nije "ćemlija" ?
Po starim turcizmima.

Inače, u mom kraju se zvala šćemlija. Vidite, toliko bogastvo jezičkih izričaja na tako malom prostoru... mi i ne znamo što sve imamo i koliko potencijalno bogastvo stoji neiskorišteno!
Prvo ponjave, pa šćemlije, pa trklje, pa đuzleme... dugačak je popis našeg blaga kojim raspolažemo. :zubati

Moglo bi biti da je to germanizam."schemel" niska stolica, upotrebljava se na primjer za musti krave itd.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 18:40 

Citat:
Dana 29.01.2012. godine službenici PS Istok/PU Tuzla zaprimili su prijavu da je u vremenskom periodu od 17. do 29.01.2012. godine u mjestu Breške, općina Tuzla, sa zvonika Kapele na mjesnom katoličkom groblju, od strane jedne ili više NN osoba demontirano i otuđeno mesingano zvono sa zvonika.
O događaju je obaviješten županijski tužitelj, a očevid su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji rade na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenoga događaja, te pronalasku i identifikaciji izvršilaca.

LOPOVE OBJESITI UMJESTO ZVONA!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2012, 12:10 

Citat:
Županijski odbor HDZBiH Soli najoštrije osuđuje krađu zvona sa zvonika kapele sv. Filipa i Jakova na mjesnom groblju u Breškama. Krađa mesinganog zvona postavljenog tek prije tri i pol godine i vrijednog blizu 4.000 maraka, povod je za osudu masovnih i od vlasti nikako zaustavljenih napada na katoličke vjerske objekte; nezaustavljivih napada koji kao da se taje od javnosti.

Nesmetano uništavanje kapele, posljednje je u mnoštvu zabilježenih devastiranja i obijanja katoličkih bogomolja i groblja ne samo u Breškama nego i u svim drugim mjestima u općinama Tuzla, Lukavac i Živinice. Župnici su zabilježili čak 15 provala u kapelu sv. Ante u Bukinju, nekoliko provala i skrnavljenja u kapelu na Orašju, s crkve sv. Leopolda Mandića u Dragunji dva su puta pokradeni slivnici s krova, u Čanićima je dva puta obijana kapela a jednom su polupani vjerski simboli, nekoliko je puta provaljivano u župnu kuću u Ljubačama te u kuće vjernika, u Par Selu je nekoliko puta provaljivano u župnu kuću i crkvu, slivnici s krova Brežačke crkve nekoliko su puta ukradeni i isto toliko puta je provaljeno u župni ured.
Posebna je priča svetište Gospe Lipničke u Lipnici Srednjoj. To je svetište iz 17. stoljeća tri puta obijano i devastirano u posljednjih dva mjeseca. Riječ je o spomeniku kulture!?

Kapela na groblju u Bistarcu prvi je puta stradala prošloga ljeta, a malo iza blagdana Svih svetih jesenas je groblje bezmalo u cijelosti uništeno: Oskrnavljeno je više od 30 grobova, dok je 5 posve uništeno, obijena je kapela, rušene su vaze po grobovima, skinuti križevi i slivnici, mnoštvo je keramičkih kipova srca Isusova i srca Marijina polupano.

Ako bi se zbrojili napadi na katoličke bogomolje i groblja u tri spomenute općine i prije 2011. godine, onda bi se dobila prilično debela evidencija. Barem toliko je „debela“ i odgovornost vlasti u općinama i Županiji jer nisu u stanju stati u kraj toj pošasti nad katoličkom imovinom i vjerskim simbolima. Nisu u stanju ili neće? Ta će dvojba nastaviti mučiti katolike, velikom većinom Hrvate, okupljene u vjeri u Crkvi. Vjerojatno i zbog toga u dosta slučajeva župnici i vjernici i ne prijavljuju skrnavljenja, provale i krađe. Izgleda im je prešlo u naviku da od pozivanja u pomoć mjerodavnih službi nema nikakve koristi.

Svaki pronađeni i kažnjeni napadač na Crkvu, uzidani je kamen u povjerenju Hrvata u većinsku vlast i u zajednički život. Svaki neučinjeni potez da se spriječi napad i na vrijeme zaštiti vjerska katolička zajednica razgradnja je povjerenja. Ovo drugo je za sada u prednosti. Nažalost! I na sramotu!

Odjel za odnose s javnošću ŽO HDZBiH Soli

Vrh

PostPostano: 31 sij 2012, 17:00 

Citat:
Policijski službenici MUP-a TK uhitili su četiri osobe koje se dovodi u vezu s krađom zvona sa zvonika kapele na mjesnom groblju u Breškama kod Tuzle. Nestanak zvona težine 80 kilograma i vrijednosti oko 4.000 KM primijetio je župnik Franjo Martinović, koji je o tome policijske službenike obavijestio u nedjelju popodne.

Uslijedila je brza reakcija, a u službenim prostorijama su počinjenje kaznenog djela priznali: N.Š. (23), D.Š. (29), Š.D. (32) i V.B. (17), svi iz Tuzle. Slično kao i kradljivcima s groblja u Donjem Bistarcu i spomenuta četvorka je otkrivena tako što je otuđeno zvono u dijelovima prodavala otkupnim centrima.

Jedan od prioriteta u radu MUP-a TK za 2012. godinu je suzbijanje krađa u vjerskim objektima. U ovom slučaju, policijski službenici su djelovali veoma brzo, ali nije Odbor HDZ-a Tuzlanskom kantonu, koji se sa zakašnjenjem oglasio u vezi s krađom zvona s kapele u Breškama.

U vrijeme dok su u HDZ-u BiH pisali priopćenje o eskalaciji napada na vjerske objekte, policijski službenici su uspjeli rasvijetliti još jedno kazneno djelo.

A SDP je sve preduhitrio i mudro šutio :evotigana

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:03 

:bih Za sada cu samo pozdraviti tuzlake-zemljake dobre volje. Komentari ce uslijediti kasnije.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:29 

MelMel je napisao/la:
:bih Za sada cu samo pozdraviti tuzlake-zemljake dobre volje. Komentari ce uslijediti kasnije.

Dobro došla, očekujemo kvalitetne upise :bihzastava

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 19:49 

MelMel je napisao/la:

Dobro došla, očekujemo kvalitetne upise :bihzastava

Hvala na dobrodoslici, ali posto je ovo forum Hrvata BiH drzave (tako pise u vasem naslovu), a ja sam Bosanka - dakle nisam Hrvatica, nemam sta pisati na ovom forumu sto bi ti ili slicni tebi mogli razumjeti.

Pozdrav. :bihzastava

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 21:59 

Šteta. Ovo primarno jeste forum hrvata BiH, ali i njihovih prijatelja ;)

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 22:02 

Neki ljudi jednostavno ne žele. Sad će sa najviše multi-kulti foruma zatvoriti se u neku svoju rupu sa Bošnjacima.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 22:34 

Zalutala ovčica, očigledno nema prijateljskih nakana, pa skužila da joj nije mjesto. Ode ona sa svojim prijateljima, koji je razumiju, rješavat naše probleme.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 00:27 

Nije steta. Ja definitivno nisam niciji neprijatelj, ali nemam namjeru ulaziti u rjesavanja icijih problema, bez obzira sto jedan od tvojih kolega misli da sam pozeljela rjesavati vase probleme.

Ja cu samo da posmatram i da se u cudu cudim.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 00:31 

MelMel je napisao/la:

Nije steta. Ja definitivno nisam niciji neprijatelj, ali nemam namjeru ulaziti u rjesavanja icijih problema, bez obzira sto jedan od tvojih kolega misli da sam pozeljela rjesavati vase probleme.

Baby, mogla si čitati i promatrati i bez registacije. Zašto si se onda još i time opterećivala?

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 00:36 

Da nam kaže da smo "fašisti", "ustaše" i slično. Strpi se malo, tek joj treći komentar.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 00:51 

BBC je napisao/la:
Da nam kaže da smo "fašisti", "ustaše" i slično. Strpi se malo, tek joj treći komentar.

Da nisi mozda pun predrasuda?

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 00:53 

Bobovac je napisao/la:
MelMel je napisao/la:

Baby, mogla si čitati i promatrati i bez registacije. Zašto si se onda još i time opterećivala?

Ma eto, omaklo mi se.

Nikad se ne zna, mozda nesto i pozelim reci.

Evo npr, interesuje me da li postoji bratsto i jedinstvo tj multi-kulti drustvo u Tuzli?

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 09:11 

MelMel je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Ma eto, omaklo mi se.

Nikad se ne zna, mozda nesto i pozelim reci.

Evo npr, interesuje me da li postoji bratsto i jedinstvo tj multi-kulti drustvo u Tuzli?

A kako bi bilo počet prvo s tvojim čuđenjem, dakle da objasniš što te to toliko čudom čudi ovdje, možda je to bolji temelj za početak razgovora?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 689 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: