|
|
Stranica: 147/324.
|
[ 8090 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 05 ruj 2015, 21:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Dobro je to. Nek zakuhaju maksimalno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 07 ruj 2015, 23:19 |
|
|
Citat: Ljubić: Osuđujemo pokušaje da se OESS-u onemogući analiza rada Suda i Tužiteljstva BiH Objavljeno 07.09. - 16:02
Predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH dr Božo Ljubić. Foto: HMS
Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora(HNS) BiH podržava aktivnosti Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) na analizi rada pravosuđa u BiH i smatra kako postoje više nego dobri razlozi za analizu, izjavio je nakon sjednice GV HNS BiH predsjednik Božo Ljubić, javlja Hrvatski Medijski Servis.
„Suočeni smo sa situacijom da OESS želi napraviti analizu rada tužiteljstva i to s razlogom i mi odavno ukazujemo na jedan selektivan i nepravedan pristu Tužiteljstva BiH, a posebice na suđenje za ratne zločine. Taj nekompetentan rad doveo je do toga da danas pravosuđe BiH ima najmanji stupanj povjerenja građana, puno manji od medija“, naglasio je predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić na konferenciji za novinare.
Ljubić je objasnio kako se kroz paušalno pisane optužnice pokušava suditi kolektivitetima koristeći famozni „udruženi zločinački pothvat“, te tako žele pojedinci mijenjati povijest, suditi narodima i izokretati istinu o čitavom ratu i narodima u BiH, što je, kako je ekao, neprihvatljivo i zboz toga HNS snažno podržava OESS.
„Želimo da se napravi jedna cijelovita analiza i mi to ne smatramo narušavanjem samostalnosti pravosuđa, jer je ono narušeno političkim i nacionalno motiviranim utjecajima. U ovom momentu najproblematičniji dio pravosuđa je tužiteljstvo, i s tim treba početi ozdravljenje, jer da je Visoko sudsko i tužiteljstvo vijeće radilo svoj posao OESS ne bi trebao raditi ovo što sada radi. Mi osuđujemo i pokušaje da se s bilo kakvim izgovorom onemogući analiza OESS-a“, kazao je Ljubić.
Govoreći o djelovanju HNS-a BiH, Ljubić je kazao kako je uloga HNS-a BiH biti integrirajuće tijelo jer su Hrvati u BiH suočeni s činjenicom, kako je država ustrojena od dva entiteta i da stoga žele supstituirati hrvatski deficit i igrati ulogu „hrvatskog entiteta“ u ovom razdoblju dok se ne dođe do pravednog ustroja u BiH.
„Želim jasno reći da je odluka današnje sjednice Glavnog vijeća da ćemo pored rada u odjelima i sjednica, u budućnosti prakticirati proširene sjednice Glavnog vijeća, gdje će sudjelovati svi članovi HNS u izvršnoj vlasti, u Vladi FBiH i u Vijeću ministara da bi zadani ciljevi što bolje doživjeli svoju operacijalizaciju i institucijalizaciju kroz zakone i reforme ali sve u okviru limita koje postavlja ustanopavni sustav BiH do momenta dok ga ne promijenimo“, rekao je Ljubić.
Takođe je naglasio kako je jedan od ciljeva Deklaracije i HNS-a promjena ustavnopravnog okvira BiH do mjere kada će biti pravedan, koherentan i racionalan na način da BiH čini prosperitetno sposobnom za europske integracije.
Na sjednici GV HNS-a raspravljalo se i o pitanjima vanjske politike odnosa prema susjedima, pitanjima kulture i obrazovanja.
„Kod obrazovanja smo uvidjeli problem integracije Sveučilišta u Mostaru. U petak ćemo Predsjedništvo HNS BiH upoznati s našim prijedlozima. A za kulturu je zaključakGV HNS-a da se nikakav zakon, niti transferi ne mogu više raditi bez sudjelovanja Glavnog vijeća, jer smo suočeni s s neravnomjernim i selektivnim pristupom podrške kulturnim institucijama“, rekao je Ljubić.
Na zamolbu prokomentira ‘trgovinski rat’ između Hrvatske i BiH, Ljubić je objasnio kako se napetosti moraju spustiti te kako se problemi moraju rješavati dijalogom koji je do sada, po njegovim riječima, izostao.
„Jako mi je žao što proizvođači mlijeka iz BiH trpe jer nadležna tijela u BiH ne rade svoj posao. Mi ćemo se kao HNS BiH založiti, i na planiranim sastancima s predstavnicima Republike Hrvatske, da Hrvatska sa svoje strane potiče taj dijalog s bh. institucijama da bi bh. proizvođači mogli normalno izvoziti u Europsku uniju“, zaključio je Ljubić./G. Krišto/HMS/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Dodik na sluzbenom putu ili kako se obmanjuje javnost Postano: 22 ruj 2015, 12:47 |
|
|
Citat: - Austrija smatra da je namjeravani referendum u jednom dijelu zemlje Bosne i Hercegovine o državnom sudstvu i o kompetencijama visokog predstavnika u suprotnosti s Daytonskim mirovnim ugovorom i time protuustavan – navodi se saopćenju Ambasade Austrije u BiH.
Povodom današnje posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Herbertu Hoferu, trećem predsjedniku austrijskog Nacionalnog vijeća, kao i Heinz-Christian Stracheu (obojica opozicioni političari iz stranke FPÖ/Slobodarska stranka Austrije), austrijska ambasada u BiH naglašava da izjave o "referendumu“ u Republici Srpskoj koje su iznesene u okviru pres-konferencije ne odgovaraju stavu austrijske Savezne vlade.
- Austrija smatra da je namjeravani referendum u jednom dijelu zemlje Bosne i Hercegovine o državnom sudstvu i o kompetencijama visokog predstavnika u suprotnosti s Daytonskim mirovnim ugovorom i time protuustavan – navodi se saopćenju Ambasade Austrije u BiH.
Kako se dodaje, “stavovi koji odstupaju od ove jasne pozicije u skladu s međunarodnim pravom dopušteni su kao dio slobode mišljenja”. Međutim, ističe se da takva očitovanja ne odgovaraju poziciji zvanične Austrije.
– Austrija, naprotiv, podržava sve konstruktivne mjere koje imaju za cilj poboljšanje saradnje između različitih jedinica uprave u zemlji. U to se ubraja i dijalog o saradnji u oblasti pravosuđa, koji je početkom mjeseca održan pod pokroviteljstvom komesara Hahna, prilikom kojeg su ministri pravde države kao i entiteta dogovorili konkretne korake za bolje funkcionisanje pravosuđa. Ovo je važan dio jedne šire reformske agende, čija je provedba za dobrobit državljana Bosne i Hercegovine upravo počela. Austrija će ovaj reformski put Bosne i Hercegovine, kao što je slučaj već u prošlosti, i dalje aktivno podržavati i nada se odlučnom sudjelovanju svih konstruktivnih snaga u zemlji – ističe se u saopćenju Austrijske ambasade, javlja Fena.
Kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik sastao se u Beču sa predsjednikom Parlamenta Austrije Norbertom Hoferom.
Predsjednik Parlamenta Austrije je Doris Bures, a njen zamjenik i prvi potpredsjednik je Karlheinz Kopf.
Dodik se dakle nije sastao s predsjednicom Parlementa Austrijue, kako tvrdi, nego s opozicionim političarem, Herbertom Hoferom, koji je član ultradesničarske Slobodarske strake, poznate po šovinizmu i antisemitizmu.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/240 ... endum.htmlGledam jucer dnevnik PTPC-a kadli udarna vijest da je precednik osho u Austriju, da je primljen srdacno i da je predsjednik austrijskog parlamenta (pri cemu se naglasilo itekako da se radi o "ravnopravnom predsjedniku od kojih ima tri ali i ne da je ovaj koji ga je primio clan FPÖ) izjavio da ce se u buducnosti boriti za prava PC-a. Onda je tu bio i sastanak sa predsjednikom desnicarske partije FPÖ, Strache-om, itd.. http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=52410Dakle, otisao u Austriju gdje su ga primili neonacisti, njega kao predsjednika socijaldemokrata (dok je SNSD btw jos uvijek iskljucena iz saveza evropskih socijaldemokrata), a privatna medijska prcija zvana PTPC (interesantno je vidjeti i na koji nacin se odnose prema SDS-u), koja to, jel, nebi trebala da bude jer se ipak radi o javnom servisu, od svega toga pravi takvu furku kao da Austriija mijenja kurs i haman pa dize ruke od BiH u korist PC. I to sve zahvaljujuci Baji, nenadjebivom. A evo danas vec i clanak na tu temu i distanciranje od strane austrijskog ambasadora u BiH > vidi gore.
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Dodik na sluzbenom putu ili kako se obmanjuje javnost Postano: 22 ruj 2015, 12:51 |
|
|
|
Ali sta je ovdje ustvari posrijedi? Sasvim jednostavno, Strache profitira veoma jasno pred izbore u Becu, tj. njemu Baja glasove, a on Baji malo magle i laznih nada za puk doma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Dodik na sluzbenom putu ili kako se obmanjuje javnost Postano: 22 ruj 2015, 13:29 |
|
|
A ovako su jucer Beclije docekale Strache-a koji je mislio da moze na tradicionalnom Ottakringer Kirtagu par glasova usicariti. http://www.vol.at/ausgepfiffen-strache- ... rt/4462440Pogledati samo video, najbolje mi je ono: "Pfui Taifl" i "Nazi" - dakle, "Fuj sto si gadan" i "Nacisto". Malo je falilo pa da prodje ko Vucic u Potocarima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Dodik na sluzbenom putu ili kako se obmanjuje javnost Postano: 22 ruj 2015, 13:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25065 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
granica je napisao/la: A ovako su jucer Beclije docekale Strache-a koji je mislio da moze na tradicionalnom Ottakringer Kirtagu par glasova usicariti. http://www.vol.at/ausgepfiffen-strache- ... rt/4462440Pogledati samo video, najbolje mi je ono: "Pfui Taifl" i "Nazi" - dakle, "Fuj sto si gadan" i "Nacisto". Malo je falilo pa da prodje ko Vucic u Potocarima. U Ottakringu ćeš rijetko Austrijanca naći. Stranci moraju ići domicilnim na živce, kad su u gostima uvijek podržavaju ultaljevičare i liberalne, a kući - tj. svojim domicilnim državama, ih 80% podržava rigidne ideologije. Prosječan inteligentni Austrijanac stoga neće simpatizirati većinu stranaca.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Dodik na sluzbenom putu ili kako se obmanjuje javnost Postano: 22 ruj 2015, 15:01 |
|
|
lider30 je napisao/la: granica je napisao/la: A ovako su jucer Beclije docekale Strache-a koji je mislio da moze na tradicionalnom Ottakringer Kirtagu par glasova usicariti. http://www.vol.at/ausgepfiffen-strache- ... rt/4462440Pogledati samo video, najbolje mi je ono: "Pfui Taifl" i "Nazi" - dakle, "Fuj sto si gadan" i "Nacisto". Malo je falilo pa da prodje ko Vucic u Potocarima. U Ottakringu ćeš rijetko Austrijanca naći. Stranci moraju ići domicilnim na živce, kad su u gostima uvijek podržavaju ultaljevičare i liberalne, a kući - tj. svojim domicilnim državama, ih 80% podržava rigidne ideologije. Prosječan inteligentni Austrijanac stoga neće simpatizirati većinu stranaca. Pogledaj video i vidjeces da su to one "autenticne svabe", tj. ljudi koji nemaju migrantsko porijeklo i koji djubre s pravom pljuju. Strache je demagog, zubar bez diplome, ono tipicno fasistoidno govno koje suruje s Le Penovom, NPD-om, PEgidom, i drugim evropskim fasistima. Citat: Stranci moraju ići domicilnim na živce, kad su u gostima uvijek podržavaju ultaljevičare i liberalne, a kući - tj. svojim domicilnim državama, ih 80% podržava rigidne ideologije. Toga ima, sto jes jes. Ali to nema veze s "ici domicilnim na zivce". To vec meni ide na zivce. I ne podrzavaju svi, Srbi npr. vecinski podrzavaju Strache-a, no i to ima svoje razloge.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 15:11 |
|
|
|
Tu nema ljudi ni blizu koliko recimo na jednom komentaru običan Austrijanac dobije pluseva na njihovim portalima. I tako tona komentara protiv muslimana i migranata, iz dana u dan, Autrijanci se slažu sa tim. Samo nešto takijaš i stvaraš sliku koja ne postoji. Nema od tog "hljeba" ovdje, tu su Hrvati iz Herceg-Bosne, u dušu vas poznaju takve bezobrazne i lažljive.
Idi klikaj minuse na austrijskim portalima, tamo možeš nešto ušićariti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 17:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Tu nema ljudi ni blizu koliko recimo na jednom komentaru običan Austrijanac dobije pluseva na njihovim portalima. I tako tona komentara protiv muslimana i migranata, iz dana u dan, Autrijanci se slažu sa tim. Samo nešto takijaš i stvaraš sliku koja ne postoji. Nema od tog "hljeba" ovdje, tu su Hrvati iz Herceg-Bosne, u dušu vas poznaju takve bezobrazne i lažljive.
Idi klikaj minuse na austrijskim portalima, tamo možeš nešto ušićariti. Na kojem portalu? Pa postavi da vidimo. Cisto da se uvjerimo u to da ne mislis iskljucivo na Kronenzeitung, dakle jedno obicno smece od novine na kojem se skuplja svapski olosh i bezubice. A ja cu ti staviti "Standard", pa ako treba i drzavni ORF.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 17:57 |
|
|
|
Ti si BBC taj koji te "Hrvate Herceg Bosne" najvise i lazes prikazujuci im sliku Austrije kakva ta drzava jednostavno nije. Koliko ti prijatelja imas medju Austrijancima? Sta su tvoji izvori informisanja ovdje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 18:22 |
|
|
|
Ah da, "fašisti", "islamofobi", "rasisti".
Imaš Klislam forum za ta vaša furanja. Ovdje će vas Hrvati samo još više mrziti kad takijate i lažete. Što je normalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 19:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Ah da, "fašisti", "islamofobi", "rasisti".
Imaš Klislam forum za ta vaša furanja. Ovdje će vas Hrvati samo još više mrziti kad takijate i lažete. Što je normalno. Warten Sie bitte, hoces reci da je Kronenzeitung demokratsko glasilo iole obrazovane svjetine u Austriji, a FPÖ proevropska stranka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 19:34 |
|
|
|
Hoću reći da znam što Austrijanci pričaju o islamu kad znaju da su u društvu samo sa katolicima. Nekad moram temu mijenjati jer imaju o tom sranju gore mišljenje od mene. Arape doživljavaju kao prave divljake iz srednjeg vijeka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 20:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Hoću reći da znam što Austrijanci pričaju o islamu kad znaju da su u društvu samo sa katolicima. Citat: Nekad moram temu mijenjati jer imaju o tom sranju gore mišljenje od mene. Arape doživljavaju kao prave divljake iz srednjeg vijeka. Uopste i ne zelim znati s kim se druzis, ukoliko uopste. 99% Austrijanaca koje poznajem, a poznajem mnooooogo, se jebe i za Arapima i za islamom, haman kolko im se jebe i za balkanskim previranjima. Tom tematikom su opsjednuti krezupci ko sto si i ti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 21:04 |
|
|
|
Pa dobro, ni ja ti ne bih govorio što mislim o islamu jer si musliman. Beskorisno. Ovo ovdje su pisanja za druge Hrvate i Srbe. Ti si samo pomagalo, tool.
Ne sjećam se da sam ikad na zapadu čuo nekog da ružno priča o budistima i hindusima. Da niste takvi nakaradni i zli kakvi jeste ne bi se ni o vama pričalo.
Fali ti još 3 smajlića da bude kao komentar na Klislam forumu kad jedni druge tješite da držite 100% Bosne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 21:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Pa dobro, ni ja ti ne bih govorio što mislim o islamu jer si musliman. Beskorisno. Ovo ovdje su pisanja za druge Hrvate i Srbe. Ti si samo pomagalo, tool.
Ne sjećam se da sam ikad na zapadu čuo nekog da ružno priča o budistima i hindusima. Da niste takvi nakaradni i zli kakvi jeste ne bi se ni o vama pričalo.
Fali ti još 3 smajlića da bude kao komentar na Klislam forumu kad jedni druge tješite da držite 100% Bosne. Zasto te bas u svakom drugom postu moram uhvatiti u ocitoj lazi? Pa zar nisi ti bio taj koji je nekoliko put vec naglasio da ni ne zavirujes na forum klix.ba? Nego, nesto ne rece na kakvom je glasu "Kronenzeitung" u Austriji..?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 21:50 |
|
|
|
Ne, tu laž ste vi muslimani izmisliti. Ne znam razlog, valjda ste glupi da shvatite nešto prosto napisano. Čitam ponekad Klislam forum, rijetko. I čitam često Klislam portal. Ne daju mi vanzemaljci linkove za temu o Klislamu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 21:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne, tu laž ste vi muslimani izmisliti. Ne znam razlog, valjda ste glupi da shvatite nešto prosto napisano. Čitam ponekad Klislam forum, rijetko. I čitam često Klislam portal. Ne daju mi vanzemaljci linkove za temu o Klislamu. Sad ponekad citas. Dobro. Ipak pomak. Sjecam se da si par puta tvrdio da tamo nikad ne zalazis. Slijedeci put ces se morati zakleti u prasvetu inkviziciju da ne lazes jer se ocigledno s tobom ne moze na fin nacin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 21:59 |
|
|
|
Ne, tvrdio sam da tamo nikad nisam pisao. To bi bila prosta rečenica koju Bošnjaci sa IQ visine sobne temperature teško razumiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 22:33 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne, tvrdio sam da tamo nikad nisam pisao. To bi bila prosta rečenica koju Bošnjaci sa IQ visine sobne temperature teško razumiju. Hahaha de bolan. Tvrdio si da tamo nikad ne zalazis. No eto, sad je to ponekad. Nego, priznaj jednostavno da si tamo ispushio i da te jebu frustracije. Drugacije, mozda nejebicom, tvoju opsednutost muslimanima, islamom, Bosnjacima, Bosnom, covjek sebi ni ne moze drugacije objasniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 22 ruj 2015, 22:47 |
|
|
|
Ne, uopće me ne zanima kako se vi musllimani furate. Ostanite takvi kakvi jeste što se mene tiče, demokracija je i sloboda. I plaćajte račune za takvo ponašanje. Ovdje pišem zbog Hrvata i to funkcionira.
Ja sam vaš prijatelj. Dragi su mi Bošnjaci nacionalisti i Bošnjaci islamisti. Ne volim lažljivce, pa ih na forumu malo iskoristim da ocrnim islam i Bošnjake. Cijena se mora platiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bistrik
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 ruj 2015, 17:56 |
|
Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10 Postovi: 1058 Lokacija: Sarajevo
|
|
Veleposlanik Milinić o Dodikovim poslovnim "metodama" :
_________________ Clinton for president !
Love USA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 ruj 2015, 18:02 |
|
|
Ne vrijedi. Njega ni sva blaga ovog svijeta ne mogu skinuti sa vlasti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 02 lis 2015, 15:26 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 02 lis 2015, 16:01 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 53 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|