HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 svi 2025, 13:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 638 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao
PostPostano: 18 pro 2020, 20:01 

PCM je napisao/la:
Šteta što je D polupismena napusena tuka, ti si materijal dusu dao za izlevatit.
DA je bila malo pametnija, mogla te je puno zesce zarolat, mozda cak i skratit i tebe i majku za kucu u kojoj zivite.

Iskreno care, nije mi te zao ni najmanje, sve si ovo apsolutno zasluzio. Zao mi samo i tvoje i njene matere.

1. Na stranu sve stvarno loše strane D., jesi li ti svjestan kakvu ona ima tešku, neizlječivu bolest (bilo gdje u svijetu, a kamoli gdje živimo), kakve je traume preživjela? Misliš li da ljudi nemaju i neke pozitivne osobine unatoč problematičnosti, znaš li kakvu zbirku glazbe ima D. i koliko bendova zna, da je zaradila tisuće kn u ovo teško doba s kazetama koje je imala, s tim da ih je prodavala neke za 10x manje no što vrijede?

2. Da je malo pametnija? Reći da je netko kao D. mogao doći do kuće je kao otprilike reći da su se Kostarikanci 1941. mogli ukrcati u brodove, iskrcati negdje kod Lenjingrada i ratovati do Staljingrada. Ona nije mogla ne pokušavati iskakati kroz prozor i piti sredstvo za čišćenje kad bi je puknulo.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 20:13 

K:M je napisao/la:
Kaži njenoj majci da ti kolega Carmello sa Voždovca poslao 1 kg najboljeg skanka, koji se dila po NBGD.

Znaće, nije albanka krš, već se uzgaja u labarat zatvorenom sustavu.

NIJE PRSKANA I NEMA GMO.

Sigurno ti dolazi u krevet na sex u roku 3h.

Ja ću refundirati Carmelu cifru, samo da te usrećimo.

ovaj i upis gdje diskutant k:m traži fratra, ali certificiranog, za pokatoličavanje, me vaistinu nasmijao :zubati
a nedostatak empatije u komentarima me osupnuo.

ukratko
najs, bježi od svega što je loše po tebe, a ona definitivno jest, na više razina. no, i sam to znaš. u nekom trenutku u budućnosti će pokušati uspostaviti kontakt s tobom, siguran sam. budi jak, odjebi je.
da bi pobjegao, trebaš se izvući iz kreveta i pokrenuti. stvoriti si obvezu, naći posao. možda ti se sada tako i ne čini, ali s vremenom će stvari krenuti na bolje.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 20:50 

Objasnio sam ti u dva dulja posta kako ju je odvojila. Potraži. Nisi to nikad ni prokomentirao već voziš svoje kao da si autističan. Očito možeš završiti telekomunikacije, a ne biti baš bistar oko ičeg drugog.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 20:58 

Ovdje su stvari suštinske i dubinske prirode, stvari su u startu nasađene kako ne treba i ako se suština ne ispravi to ne može završiti dobro.
Prva stvar je to što ti odgojem ili barem utjecajem šire okoline nisu usađene temeljne vrijednosti. A o tome sam više puta pisao, temeljna vrijednost je život i sve one vrednote koje život čine boljim.
Znači nisu spoznao da je prava žena, barem ona s kojom misliš ozbiljno, ona koja je okrenuta i teži obiteljskom životu, spremna na žrtvu i koja , kao ni ti niste sami sebi svrha i smisao postojanja. Ja kad bih naletio na ženu koja nije "ugledna" prije svega ju ne bih mogao od sramote predstaviti prijateljima, a kamoli roditeljima, u takvim okolnlstima teško možeš završiti sa neuglednom narkomankom jer u glavi stalno imaš da to nije cura za vezu i gledaš da to što prije završiš. I to je, ako je pojedinac sam labilan, dobar utjecaj zdrave okoline.

Ajde, recimo mlad dečko, mada ti to nisi, naleti na takvo nešto, zabavi se i prođe dalje, ali ne prepoznati odmah da to nije kalibar ne za ozbiljnu vezu, nego i za
kakvu vezu je veliki hendikep, koji pripisujem manjkavom odgoju, ali i okolini koja njeguje pomodne budalaštine o modernom društvu, slobodnoj ljubavi, životinjama ravnopravnim ljudima i u osnovi nagonima kao vrlinama koja treba samo slušati bez ikakve odgovornosti za svoju budućnost i svijet općenito.

Dakle da ne duljim, niti ti za njom patiš niti ti je do nje stalo, tebi jednostavno fali nekakav život, kakav takav koji si imao s njom, a sada nemaš ni to. Muškarci često uopće ne pate za ženom koja ih napusti iako to misle, nego pate za svojim povrijeđenim egom i gubitkom ustaljnih navika i života koji se naglo promijenio.

Tako da se treba vratiti temeljima, prva stvar je naći posao i time stvoriti svoj život, druga stvar je tražiti novu curu, ako treba i preko fejsa ili kako god.
S pronalaskom posla i sređivanjem svog života se stvaraju osnovni temelji, a sa traženjem cure i kontaktima se vrlo brzo zaboravlja prošla veza, a nakon što se nađe prava žena životni put će se dalje zdravo nadograđivati.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:05 

jeremy10 je napisao/la:
Kaži njenoj majci da ti kolega Carmello sa Voždovca poslao 1 kg najboljeg skanka, koji se dila po NBGD.

Znaće, nije albanka krš, već se uzgaja u labarat zatvorenom sustavu.

NIJE PRSKANA I NEMA GMO.

Sigurno ti dolazi u krevet na sex u roku 3h.

Ja ću refundirati Carmelu cifru, samo da te usrećimo.

ovaj i upis gdje diskutant k:m traži fratra, ali certificiranog, za pokatoličavanje, me vaistinu nasmijao :zubati
a nedostatak empatije u komentarima me osupnuo.

ukratko
najs, bježi od svega što je loše po tebe, a ona definitivno jest, na više razina. no, i sam to znaš. u nekom trenutku u budućnosti će pokušati uspostaviti kontakt s tobom, siguran sam. budi jak, odjebi je.
da bi pobjegao, trebaš se izvući iz kreveta i pokrenuti. stvoriti si obvezu, naći posao. možda ti se sada tako i ne čini, ali s vremenom će stvari krenuti na bolje.

Kolega dragi, ja sam brutalno i surovo iskren.

Ne laskam, osim ženama kad se želim osladiti, ili da me ne sankcioniraju. Tako sam odgojen i moj lav u horoskopu, mi ne dopušta ljigavštinu, licemerje i dvoličnost.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:18 

NiceBoyZg je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Šteta što je D polupismena napusena tuka, ti si materijal dusu dao za izlevatit.
DA je bila malo pametnija, mogla te je puno zesce zarolat, mozda cak i skratit i tebe i majku za kucu u kojoj zivite.

Iskreno care, nije mi te zao ni najmanje, sve si ovo apsolutno zasluzio. Zao mi samo i tvoje i njene matere.

1. Na stranu sve stvarno loše strane D., jesi li ti svjestan kakvu ona ima tešku, neizlječivu bolest (bilo gdje u svijetu, a kamoli gdje živimo), kakve je traume preživjela? Misliš li da ljudi nemaju i neke pozitivne osobine unatoč problematičnosti, znaš li kakvu zbirku glazbe ima D. i koliko bendova zna, da je zaradila tisuće kn u ovo teško doba s kazetama koje je imala, s tim da ih je prodavala neke za 10x manje no što vrijede?

2. Da je malo pametnija? Reći da je netko kao D. mogao doći do kuće je kao otprilike reći da su se Kostarikanci 1941. mogli ukrcati u brodove, iskrcati negdje kod Lenjingrada i ratovati do Staljingrada. Ona nije mogla ne pokušavati iskakati kroz prozor i piti sredstvo za čišćenje kad bi je puknulo.

1. Takva bolest je razlog da bjezis a ne da se zakacis. Zbirka metal muzike LOL pa daj odrasti covjece, treba je teska olupina u svakom pogledu, dobro te izjebe zenska prvi put u zivotu i ti naravno ispalis. Klasika... Zaradila tisuce kuna u ova teska vremena prodajom ploca/CD-ova ispod cijene da bi duvala skunk stalno. Aj udari se nogom u glavu da te ja ne moram preko ekrana tuc =))

2. Pametnija i zlocestija/zajebanija treba te mogla i tebe i tvoju lakovjernu i u sina zaljubljenu majku kostat puno ozbiljnije. Budi sretan i zahvalan sto si naletio na psihijatrijski slucaj do te mjere da je cak i tebi neugodno koliko je luda, pa si je potjerao.

Kazem opet, zao mi je sto te nije ozbiljnije izlevatila i nakacila ti nekog dilera/kamatara na vrat. Zasluzio si apsolutno.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:25 

Purger111 je napisao/la:
NiceBoyZg je napisao/la:

Ništa nisam mijenjao i sakrivao. Previše si opsjednut nekakvim teorijama zavjera, tajnošću i prevarama.

Prvi post ti je vrlo uopćen i djeluje skoro kao da si ga c/p s neke Wikipedije, a oko toga kakav trebam biti vidio bih ja vas da joj kažete da umjesto za travu novac od kazeta daje za dugove koje ima, a ona vam bijesno kaže da će sa svojim novcem raditi što želi i da joj vi niste nikakva podrška. Lako je sad pričati da ju je trebalo odmah izbaciti, postaviti se kao muškarac, ovo ono. To je ovisnik i voli travu više no vas. Pitali ste ovisnika bi li stavio na prvo mjesto vas ili travu, pobijedila je trava.

Kao što rekoh, nemoj da te to vrijeđa moj komentar. Svakako nisam pristupio s podcjenjivanjem, aludiranjem da lažeš, varaš itd. Napisao sam nekoliko rečenica u drugom postu gdje sam mitologizaciju naveo kao mogućnost jer se to javlja kod te vrste ljudi. Koliko sam shvatio iz priče, ipak si povezan s njom, dijelite neke crte ličnosti, čini mi se da ti u nekoj mjeri odgovara njena "ludost", da si i sam pomalo takav. Na koncu, ne bi ovo dijelio s nama da i tebe ne muče neke stvari. Takve stvari se inače ne pričaju okolo i to će ti reći svi ozbiljni ljudi. No nema veze. Ja to govorim zato da pružim razumijevanje ma koliko situacija bila gadna, koliko god da si se zapleo... a ne kao ad hominem. Zato kažem, nemoj to tako shvaćati. A mene možeš vrijeđati do prekosutra, da sam ovakav ili onakav, meni to ništa ne znači na ovom forumu, a ne bi mi značilo ni uživo. Pristupam s pozicije nekog tko ti pokušava pomoći i želi dobro. Pružit ću razumijevanje, ali ne da me se voza, moraš shvatiti da ni ja ne mogu biti premekan. To je za tvoje i njezino dobro.

Dugovi mutnim licima i ovisnost su ozbiljne stvari. Može se tome pristupati siledžijski, ali to nije dugoročno riješenje niti si ti taj kalibar. Takvi ljudi ipak imaju malo zajebaniju prošlost i luđu glavu. Njima stvarno nije važno koliko će govna pojest, koliko dugo i od koga. Takvi su najčešće bar 15-25 godina starijih od tebe.

Ako stvarno želiš riješiti problem, onda moraš shvatiti da se često ne biva muškarcem u životu tako što ćeš glumiti karikature iz akcijskih filmova.

Njenim mentalnim problemima, drogi i neozbiljnosti nećeš stati na kraj dok ne dovedeš sebe dovesti u red. Mama se može brinuti o tebi, ali ne može napraviti od tebe čovjeka. Eventualno tata. Ali glavninu moraš sam izgurati.

Dakle, mani se travurine i glupiranja. Riješi svoja unutarnja pitanja. Da, lako je reći i filozofirati, ali još je lakše zanemarivati savjete i ne promišljati o onome što ti govore ljudi koji su prošli neke stvari. Ne zanemaruj svoje zanimanje, radi nešto, bilo šta, kombiniraj, boli me k*, nađi tu volju, nađi tu motivaciju, nisi retardiran. Moraš stat na noge. Nema mama ovo, mama ono. Imaš previše godina za takve zaebancije.

Drugo, popričaj s njom otvoreno. Ona mora brzo započeti "reformu". Znači terapija, razgovori, angažirati sve kapacitete. Ona mora izgraditi ličnost skoro iz nule. Nitko njoj ne brani da bude ono što je, ali ovo nema veze s tim. Ovo je psihičko uništavanje i razvrat. To ne vodi nikuda. Razmišljajte i jedno i drugo tim svojim skoro 30-godišnjim glavama, gdje to sve skupa vodi? Šta ćete za koju godinu? Prositi po ulici da bi se mogli nastaviti narkomanizirati? Nećete biti sposobni brinuti se o sebi, a kamoli o djeci. To nisu odrasli ljudi.

Evo gle, imam jednog kolegu iz Splita. Mater mu narkomanka. Sretne oca u gradu, ovaj ga se odrekao, neće ga ni pozdraviti, nije platio kunu alimentacije. Majstor živio s babom i didom. Penzija nikakva, uvjeti strašni. Povremeno bi išo kod matere koja se prostituirala. Tamo živa grozota. Mater mu dobila polubrata kad je imao 20 i sitno godina, čovjek strepio i brinio svaki dan šta je djetotom. Alarmirao rodbinu, socijalnu skrb i šta ti ja znam da ga se spasi. Upisao studij u Zagrebu, našao žensku, radio svaki dan. Nije prezao ni od kakvog posla, fizičkog, konobarenja, ama baš ničega. Izgubio prava na studentski smještaj, živio jedno vrijeme kod te svoje ženske, pa bio jedno vrijeme u podstanarima. Završio faks, potezao na sve strane da nađe posao u struci, iscrpio sve moguće i nemoguće opcije. Uspio nać posao tako što je bio pristojan na radnom mjestu, radio u nekom kafiću u centru, sprijateljio se s jednim čovjekom koji ga je ubacio u struku. Odselio sa ženskom u mali stan u Novom Zg, dobili dijete nedavno, gledaju kad će se vjenčati. On je malo stariji od tebe. Čovjek nikad nije posustao, nikad se nije uvrijedio na tuđe kritike i podj*, uvijek smiren i gleda u daljinu. Uporan do bola i uvijek za šalu. Ne j* živu silu, izguro priču kontra svih očekivanja i mogućnosti. Da ga sretneš ne bi u milijun godina reko kakva mu je pozadina.

U tvom me komentaru vrijeđa isključivo to što otvoreno kažeš da sumnjaš u dijelove moje priče, iako ne možeš nikako dokazati da izmišljam. Moderirao sam par zajednica i za to sam kažnjavao ljude jer vodi u sasvim besmislene rasprave. Ako si stvarno iz Zg (zbog nadimka) nudim ti da ti sve ovo prepričam s još više detalja za koje je jasno da ih je nemoguće izmisliti samo ako ćeš prestati s time. A onda kad to radiš povezujem to s time da si inače u postovima sklon čudnim idejama. Ne želim sad raspravljati o tome koje su to ideje i njihovoj validnosti. Uopće te ne vrijeđam, to ne vrijeđanje, samo kažem da se ponašaš besmisleno u tom aspektu.

Sad oko ostalog...

- ljudi pričaju i ozbiljnije stvari po forumima. Ja sam ovdje anoniman i nitko ne zna tko sam, ne bih se ovo usudio pisati na fb recimo, nema šanse. Štitim i anonimnost D. u svakom postu, nemoguće je zaključiti gdje sad živi, ni inicijal joj ne mora biti od pravog imena

-otac mi je preminuo prije par god, kao i D.

- ne pušim travu i pušio sam je samo s D. Kad sam bio malo navučen bio sam jer je kupovala svaka 3 jebena dana, navukao bi se bilo tko, ali kad je otišla mi nije falila. Trava izaziva psihičku, a ne fizičku ovisnost. Kako D. ima puno izraženije senzibilnosti od mene ona se mnogo bolje sjeća higha, tj. sjeća ga se i mjesecima poslije, a i puno je više pušila. Zato ima strašnu psihičku ovisnost.

- oko terapije, počeo sam uzimati ad i anksiolitike dok je još debelo živjela u mojoj kući. Rezultat je nula, a takav je bio čitavog života

- oko majke, ti ne kužiš da sam ja za nju vezan samo toliko koliko je vezan netko tko je ranjen u nogu vezan za bolničara. Kad sam počeo živjeti s D. doslovno je nisam šljivio 2%, to je isto bio razlog zašto se naljutila. Uopće nisam mislio na nju ni sekunde. Ne bih joj ništa odgovarao danima niti gledao mob. Nakon potresa sam joj odgovorio na SMS-ove s 2 riječi i opet je ignorirao. Kad sam ljetovao kod D. se u 2 tj nismo ni čuli, nisam joj ni javio da sam stigao ni kad se vraćam. Da se ja mogu brinuti za sebe tj. da me ne muči depresija i da mogu živjeti s nekom partnericom (bila to oporavljena D. ili neka druga) ne bih je skoro nikad ni viđao, iako nemam hostilnih osjećaja prema njoj. Naša je povezanost samo u tome što sam ja duševni bolesnik pa se ne mogu sasvim osamostaliti, ama baš ništa drugo.

- s njom ne mogu popričati jer mi ne da njena stara, koja će njoj kao pomoći. A toliko je kompetetna da je D. napravila hrpu pizdarija još od 12-te god pod njenim krovom, dvaput morala bit vožena 220 km do Kukuljevićeve da leži po 3 mj, do danas ne zna da joj je kćer sa 17-18 god bila ovisnica o akinetonu, zbog čega joj je danas oštećen mozak, i pustila ju je u Zg gdje je ova dogurala do druge god faksa prije nego je odustala, zaručnik je više nije mogao trpjeti pa se jedne jeseni samo nije vratio u njihov stan, nije skupila dana staža nego radila povremeno na crno, više gladna no sita itd. Ne kažem da psihijatrija može puno, ali ne može ni njezina obitelj jer znam da su dobri, ali slabo obrazovani i primitivni. Znam kakav joj je i bio otac iz priča. To je najgore, da D. zapravo i nema pomoći.

Također, stvar koju ne uzimaš u obzir jest da meni nema alternative osim D. Ja s ovim "normalnim" ženama uopće ne želim ni razgovarati, i znam da me ne bi nijedna htjela imao posao ili ne. Mi smo kao neka druga vrsta, ništa zajedničkog nemamo. To je jako opasna situacija i ja tempirana bomba.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:30 

1. Prestani mislit o D
2. Okreni se vjeri tu ima dobrih cura u crkvi !

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:33 

Čoveče, toneš svakim upisom. Istovario si se po majci koja te rodila, odgojila, čuva i DANAS TE SKRBI, HRANI I ČISTI ZA TOBOM.

Ti si bezosećajan i samoživ, dobio si od neke uličarke i zbog nje bi majku satro i izbacio, možda i tukao.

Sledeća će ti prodati stan, tebe trgovati čajem od lijandera i mati.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:39 

Priča sam sa sobom! Il' je lud ili je računovođa!
U ovom slučaju ,,istoričar,,
Jeste i dosadni s ovom glupavom pričom!
Gori su od tebe ovi ,,savjetodavci,,

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:55 

PCM je napisao/la:
NiceBoyZg je napisao/la:

1. Takva bolest je razlog da bjezis a ne da se zakacis. Zbirka metal muzike LOL pa daj odrasti covjece, treba je teska olupina u svakom pogledu, dobro te izjebe zenska prvi put u zivotu i ti naravno ispalis. Klasika... Zaradila tisuce kuna u ova teska vremena prodajom ploca/CD-ova ispod cijene da bi duvala skunk stalno. Aj udari se nogom u glavu da te ja ne moram preko ekrana tuc =))

2. Pametnija i zlocestija/zajebanija treba te mogla i tebe i tvoju lakovjernu i u sina zaljubljenu majku kostat puno ozbiljnije. Budi sretan i zahvalan sto si naletio na psihijatrijski slucaj do te mjere da je cak i tebi neugodno koliko je luda, pa si je potjerao.

Kazem opet, zao mi je sto te nije ozbiljnije izlevatila i nakacila ti nekog dilera/kamatara na vrat. Zasluzio si apsolutno.

1. Pretpostavljao sam da ćeš tako nešto reći, pa da te iznenadim - treba ima terabajte i terabajte alternativne glazbe, ne samo metala već folka raznih zemalja, dungeon syntha, razne eksperimentalne glazbe. Ono demo snimke opskurnih austrijskih bendova koji su u životu napravili 11 min glazbe, pjesme ospkurnih makedonskih bendova iz 1989. koji su prepjevavali bizantske napjeve itd. Ja to u životu nisam vidio, doslovno bi brisanjem mnogih od tih stvari mnoge od snimaka koje ima uopće nestale sa planeta. Njoj je discogs korišten često koliko i fejs. Upoznala me s brdom nevjerojatne glazbe.

Tako da izvadi malo glavu iz guzice, ljudi nisu crno-bijeli osim u crtićima, D. je kompleksna osoba i ne mogu se svi suditi po istim aršinima uspjeha i dobrote. Ona je radila i govorila odvratne stvari, ali ima i nevjerojatnih kvaliteta. Pa jbt ljudi koji su blisko znali Hitlera i Staljina su o njima sve pozitivno govorili ko ljudima dugo nakon što su sišli s vlasti, svijet je kompleksan.

2. Nisam je potjerao iz neugode već jer mi je činila život nepodnošljivim svojim divljanjem i bolešću.

Dilera, kamatara na vrat? Pa ti si na razini moje stare koja je pitala hoće li se moći D. zaduživati na njen račun jer koristi njen net :D

D. veze nema s kamatarima ni kriminalom, u životu nije dobila prekršajnu. Kupuje od novca koji joj šalje majka ili od prodaje kazeta, dileri su joj veliki krimosi kao jedan studoš i simpa mlada curka koja ti u vrećicu stavi pokoji bombon.

Kažem ti, PCM, pametan si čovjek, ali manje sudi ljude oko sebe. Nije sve tako jednostavno.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 21:57 

Čoveče, toneš svakim upisom. Istovario si se po majci koja te rodila, odgojila, čuva i DANAS TE SKRBI, HRANI I ČISTI ZA TOBOM.

Ti si bezosećajan i samoživ, dobio si od neke uličarke i zbog nje bi majku satro i izbacio, možda i tukao.

Sledeća će ti prodati stan, tebe trgovati čajem od lijandera i mati.

Nisam se ništa istovario nego kažem da nismo nešto povezani osim time da mi se teško osamostalit. Ništa čudno i rijetko. Grobaru ništa nisi rekao što roditelje vidi dvaput godišnje jer on, eto, na to ima pravo pošto je uspješniji od mene? Priberi se, kažem ti.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 22:52 

NiceBoyZg je napisao/la:
U tvom me komentaru vrijeđa isključivo to što otvoreno kažeš da sumnjaš u dijelove moje priče, iako ne možeš nikako dokazati da izmišljam. Moderirao sam par zajednica i za to sam kažnjavao ljude jer vodi u sasvim besmislene rasprave. Ako si stvarno iz Zg (zbog nadimka) nudim ti da ti sve ovo prepričam s još više detalja za koje je jasno da ih je nemoguće izmisliti samo ako ćeš prestati s time. A onda kad to radiš povezujem to s time da si inače u postovima sklon čudnim idejama. Ne želim sad raspravljati o tome koje su to ideje i njihovoj validnosti. Uopće te ne vrijeđam, to ne vrijeđanje, samo kažem da se ponašaš besmisleno u tom aspektu.

Sad oko ostalog...

- ljudi pričaju i ozbiljnije stvari po forumima. Ja sam ovdje anoniman i nitko ne zna tko sam, ne bih se ovo usudio pisati na fb recimo, nema šanse. Štitim i anonimnost D. u svakom postu, nemoguće je zaključiti gdje sad živi, ni inicijal joj ne mora biti od pravog imena

-otac mi je preminuo prije par god, kao i D.

- ne pušim travu i pušio sam je samo s D. Kad sam bio malo navučen bio sam jer je kupovala svaka 3 jebena dana, navukao bi se bilo tko, ali kad je otišla mi nije falila. Trava izaziva psihičku, a ne fizičku ovisnost. Kako D. ima puno izraženije senzibilnosti od mene ona se mnogo bolje sjeća higha, tj. sjeća ga se i mjesecima poslije, a i puno je više pušila. Zato ima strašnu psihičku ovisnost.

- oko terapije, počeo sam uzimati ad i anksiolitike dok je još debelo živjela u mojoj kući. Rezultat je nula, a takav je bio čitavog života

- oko majke, ti ne kužiš da sam ja za nju vezan samo toliko koliko je vezan netko tko je ranjen u nogu vezan za bolničara. Kad sam počeo živjeti s D. doslovno je nisam šljivio 2%, to je isto bio razlog zašto se naljutila. Uopće nisam mislio na nju ni sekunde. Ne bih joj ništa odgovarao danima niti gledao mob. Nakon potresa sam joj odgovorio na SMS-ove s 2 riječi i opet je ignorirao. Kad sam ljetovao kod D. se u 2 tj nismo ni čuli, nisam joj ni javio da sam stigao ni kad se vraćam. Da se ja mogu brinuti za sebe tj. da me ne muči depresija i da mogu živjeti s nekom partnericom (bila to oporavljena D. ili neka druga) ne bih je skoro nikad ni viđao, iako nemam hostilnih osjećaja prema njoj. Naša je povezanost samo u tome što sam ja duševni bolesnik pa se ne mogu sasvim osamostaliti, ama baš ništa drugo.

- s njom ne mogu popričati jer mi ne da njena stara, koja će njoj kao pomoći. A toliko je kompetetna da je D. napravila hrpu pizdarija još od 12-te god pod njenim krovom, dvaput morala bit vožena 220 km do Kukuljevićeve da leži po 3 mj, do danas ne zna da joj je kćer sa 17-18 god bila ovisnica o akinetonu, zbog čega joj je danas oštećen mozak, i pustila ju je u Zg gdje je ova dogurala do druge god faksa prije nego je odustala, zaručnik je više nije mogao trpjeti pa se jedne jeseni samo nije vratio u njihov stan, nije skupila dana staža nego radila povremeno na crno, više gladna no sita itd. Ne kažem da psihijatrija može puno, ali ne može ni njezina obitelj jer znam da su dobri, ali slabo obrazovani i primitivni. Znam kakav joj je i bio otac iz priča. To je najgore, da D. zapravo i nema pomoći.

Također, stvar koju ne uzimaš u obzir jest da meni nema alternative osim D. Ja s ovim "normalnim" ženama uopće ne želim ni razgovarati, i znam da me ne bi nijedna htjela imao posao ili ne. Mi smo kao neka druga vrsta, ništa zajedničkog nemamo. To je jako opasna situacija i ja tempirana bomba.

1. Pokušavam ti ozbiljno pomoći
2. Dao sam ti savjete s kojima će se složit bar većina poštenog radnog naroda koji živi u donekle funkcionalnim obiteljima.
3. Prepričao sam ti iskustvo uspješnog pojedinca iz potpuno disfunkcionalne sredine.
4. Ako se dobro sjećam, čini mi se da nisam ulazio u "čudne" metafizičke vode i drevne izvanzemaljce. Doslovno basic psihologija 1 0 1
5. Mogu shvatiti da se trava koristi u medicinske svrhe, ali čini mi se da ona liječi simptome, a ne uzrok. D.-ine "lude" epizode se konstantno ponavljaju.
6. Ako si duševni bolesnik i bojiš se lijekova, zašto ne bi barem probao ići na neke razgovore, grupne terapije ili nešto slično? Čini mi se da te savjeti forumaša uglavnom odbijaju. Možda je potreban netko stručniji?
7. Dok sam sebe ne postaviš na mjesto i ne napraviš neke nužne korake u svom životu, teško da ćeš graditi vezu s drugom osobom, pogotovo osobom koja ima još veće probleme od tebe.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 23:43 

@NBZ,

Vidim da si svoju priču stavio i na fhr,
nije valjda da toliko podcjenjuješ ljude bez faksa?
Nemoj ništa preosobno uzeti to,ali ni intelektualni snobizam neće nikoga odvesti
daleko...

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 00:57 

Poanta svega je ta da imaš slobodu da živiš i da biraš, ali nemaš slobodu da mijenjaš rezultate svoga izbora. Dobro razmisli što ćeš izabrati. Kažu kod nas, sam skočio - sam se udario. Tvoj izbor. Bog ti dao razum, koristi ga.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 01:17 

Flamel je napisao/la:
@NBZ,

Nemoj ništa preosobno uzeti to,ali ni intelektualni snobizam neće nikoga odvesti
daleko...

http://www.forum.hr/showpost.php?p=8358 ... tcount=169

Pažljivo pročitaj.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 08:34 

NiceBoyZg je napisao/la:
Flamel je napisao/la:
@NBZ,

daleko...

http://www.forum.hr/showpost.php?p=8358 ... tcount=169

Pažljivo pročitaj.

Hvala na objašnjenju.

Kažeš da si blago autističan,moguće da se radi o Aspergerovom sindromu?Stručnjaci kod kojih si bio su tu mogućnost odbacili/ ili previdjeli,ali na tvom mjestu još ne bih
otpisivao to,neki su dobili takvu dijagnozu tek u zreloj dobi (npr. Susan Boyle)

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 12:50 

Ja bih joj glasno puštao Marka Pekovića Thompsona dok se ne pomiri sa sudbinom i izliječi. I dao bih joj anti-allah test, čisto reda radi.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 13:10 

BBC je napisao/la:
Ja bih joj glasno puštao Marka Pekovića Thompsona dok se ne pomiri sa sudbinom i izliječi. I dao bih joj anti-allah test, čisto reda radi.

:thumbup

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 13:12 

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 13:14 

Terapija

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 13:28 

Daj baci neku ocjenu za fizički izgled? Nagađam 4/10 kao plafon? Spomenuo si da je imala i 120kg svojevremeno.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 13:28 

Nešto ovako?

slika

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 13:51 

zaba1111 je napisao/la:
Ovdje su stvari suštinske i dubinske prirode, stvari su u startu nasađene kako ne treba i ako se suština ne ispravi to ne može završiti dobro.
Prva stvar je to što ti odgojem ili barem utjecajem šire okoline nisu usađene temeljne vrijednosti. A o tome sam više puta pisao, temeljna vrijednost je život i sve one vrednote koje život čine boljim.
Znači nisu spoznao da je prava žena, barem ona s kojom misliš ozbiljno, ona koja je okrenuta i teži obiteljskom životu, spremna na žrtvu i koja , kao ni ti niste sami sebi svrha i smisao postojanja. Ja kad bih naletio na ženu koja nije "ugledna" prije svega ju ne bih mogao od sramote predstaviti prijateljima, a kamoli roditeljima, u takvim okolnlstima teško možeš završiti sa neuglednom narkomankom jer u glavi stalno imaš da to nije cura za vezu i gledaš da to što prije završiš. I to je, ako je pojedinac sam labilan, dobar utjecaj zdrave okoline.

Ajde, recimo mlad dečko, mada ti to nisi, naleti na takvo nešto, zabavi se i prođe dalje, ali ne prepoznati odmah da to nije kalibar ne za ozbiljnu vezu, nego i za
kakvu vezu je veliki hendikep, koji pripisujem manjkavom odgoju, ali i okolini koja njeguje pomodne budalaštine o modernom društvu, slobodnoj ljubavi, životinjama ravnopravnim ljudima i u osnovi nagonima kao vrlinama koja treba samo slušati bez ikakve odgovornosti za svoju budućnost i svijet općenito.

Dakle da ne duljim, niti ti za njom patiš niti ti je do nje stalo, tebi jednostavno fali nekakav život, kakav takav koji si imao s njom, a sada nemaš ni to. Muškarci često uopće ne pate za ženom koja ih napusti iako to misle, nego pate za svojim povrijeđenim egom i gubitkom ustaljnih navika i života koji se naglo promijenio.

Tako da se treba vratiti temeljima, prva stvar je naći posao i time stvoriti svoj život, druga stvar je tražiti novu curu, ako treba i preko fejsa ili kako god.
S pronalaskom posla i sređivanjem svog života se stvaraju osnovni temelji, a sa traženjem cure i kontaktima se vrlo brzo zaboravlja prošla veza, a nakon što se nađe prava žena životni put će se dalje zdravo nadograđivati.

Početna teza ti je kriva.

Sve je ovo logično za nas i naš mentalitet, velike i čestite obitelji gdje se pamti i prati i svako i najmanje iskakanje iz tračnica gdje unutar obitelji imaš uzore i autoritete i gdje čovjek osjeća sram ako nije u skladu s vrijednostima te obitelji.

Moj prvi refleks za bilo koju žensku u kontekstu veze je bi li ju pokazao roditeljima, braći i prijateljima. Ako je odgovor ne ma može biti najljepša na svijetu privlačnost nestaje u sekundi.

Ovdje je fundamentalno suprotno u temelju. Po ovim pizdarijama odmah vidiš da nije naš. Spominje samo mamu i tu žensku, di su drugi u priči? Nema ih, kao što ni ta ženska nema baš nikog, dakle autistični par koji ne radi i nema neke osobite kvalitete, ni moralne standarde ni ništa drugo. Tu dno nije granica, može to i niže.

Slažem se u ovom dijelu oko posla. Prvo posao pa ženska, posao izgradjuje muškarca i podiže mu standarde. Ako bi radio u kontinuitetu, možda i napredovao, sa zgražanjem bi se ovog sjećao i nikad ne bi tražio ove postove koje je napisao, ostalo bi mu to kao trajan ožiljak i opomena gdje život može otići kad se izgubi kontrola, cilj, smisao štogod.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
Daj baci neku ocjenu za fizički izgled? Nagađam 4/10 kao plafon? Spomenuo si da je imala i 120kg svojevremeno.

Ma kakvi. Kao prvo, kod većine ljudi je izgled fluidan i može se mijenjati kilama, frizurom, kod muškaraca brijanjem, kod žena šminkom. Ona je mogla varirati od neke 4-ke, petice ako je bila sa naočalama, zakopčana i neuređene kovrčave kose (kao prvi put ili u nekim slikama kad je u naočalama i pidžami cijeli dan tamo na brdu) do jebene devetke prema desetki kad bi se spičkala u 6 mj da idemo na te dubove u Zg (više ne sluša metal već dub, reggae itd), sa uređenom kosom, ružem, sjajilom itd. Tada mogla proć za curu od 20 god.

Tako je i kod mene slično, zbog vrste lica mogu varirati od 4/5 do neke niže devetke. Ali moj problem nije izgled.

Ona slika veze nema s njom, koja djeluje ženstveno. Jedino što je jača i nabijenija u smislu BMI odnosa te malo više (ništa ekstremno za curu po visini), ali meni je to odgovaralo jer sam i ja takav. Kako je rekla, ne bi neki od 60ak kg izdržao s njom u krevetu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 638 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: