HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 sij 2026, 21:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 675 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sljedeća

Za koga navijate?
Bošnjake Sandžaka 35%  35%  [ 24 ]
službeni Beograd 65%  65%  [ 44 ]
Ukupno glasova : 68
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru!
PostPostano: 07 ruj 2010, 12:14 

teranova je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

To "BG" stoji za Beograd?

Stoji, pa šta!
Jel ja učim Srbe u RS šta će da misle i huškam na rat kao što to radi provokator iz Grobnika?
Da li se ja slikam sa zastavom po tuđim državama?

Ja Daneta vidim samo u kontekstu covjeka koji radi barem na pomirenju dva od tri naroda u BiH dok ti potpirujes vatru.

Vrh

Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru!
PostPostano: 07 ruj 2010, 12:16 

G-recht je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Stoji, pa šta!
Jel ja učim Srbe u RS šta će da misle i huškam na rat kao što to radi provokator iz Grobnika?

Ja Daneta vidim samo u kontekstu covjeka koji radi barem na pomirenju dva od tri naroda u BiH dok ti potpirujes vatru.

Radi na pomirenju dva od tri naroda tako da eliminiše treći iz kombinacije.
E jesi pametan u majčinu.
Kako ja to potpirujem vatru? Dokaži!

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:36 

Ja Daneta vidim samo u kontekstu covjeka koji radi barem na pomirenju dva od tri naroda u BiH dok ti potpirujes vatru. Ako tako vidis daneta, onda si se zajebao. On ne radi o pomiernju dva naroda, nego o pomirbi dva dijela istoga naroda. Za njega su Bosnjaci samo Hrvati bosanske regije. Ako podzavas daneta, ok, onda dobrodosao u hrvate. Bok. :smajl007

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:45 

G-recht je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Stoji, pa šta!

Dane je doista takav. I zato mu skidam kapu. Do zemlje ! ( Iako pripada riječkoj okrutnoj "Armadi" ! ) :hrvatinic :bih :hajduk1

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:46 

Tulkas je napisao/la:
Dane.. Svaki Hrvat koji bi pristao na onakvo Zepce kakvo je na snimci je totalni idiot i degenerik.. Jasno.. Eto dovedi si na Grobnik one tekbirase pa uzivaj brate..

Svaki onaj Hrvat i Bošnjak koji bi pristali na bilo kakav međusobni sukob, su podpuni degenerici i veleizdajice, jerbo mi smo jedan krv. Ter onaj Bošnjak koji ubije Hrvata u Žepču, jednako kano da je ubio Bošnjaka u Srebrenici, isto tako onaj Hrvat koji ubije Bošnjaka u Mostaru, jednako kano da je ubio Hrvata u Vukovaru. Hrvati i Bošnjaci su jedno, ter se već u Rieci i gradi džamija, kano što i u Srajevu i u Tuzli već postoje katoličke crkve.

Može se netko kunuti svojim hrvatstvom i bošnjačtvom koliko god hoće, ali još uviek postoje Srbi katoličke i islamske vjere, ter to dokazuju svojim ponašanjem.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:48 

Dane tako ti mlijeka u prahu odakle ti vučeš korijene. Jesi ti rođeni Grobničanin ili šta.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:49 

Odavno smo odmakli od teme. Da vratimo pravi tok diskusije. Evo ga video gde muftijina struja pokušava da objasni zašto su oni uopšte i protestovali... Ima jedna stvar, dovaljan je bilo kakav povod, pa i najmanji i najbanalniji da muslimani(deo njih, naravno ne svi, ima tu poštenog i časnog sveta) pokažu svoju duboku i iskonsku mržnju prema nama Srbima. Koreni te mržnje nisu od ovog rata, ta mržnja se gajila stotinama godina.

Dodao bih i video koji je Aleksije već postavio. Samo zbog jedne stvari koje većina nije primetila. Reč je o muftiji srbomrscu, koji svoje vernike huška na Srbe. Naime, on se srpskoj policiji na 11.38 obraća sa "gospodo četnici" i dalje nastavlja da trabunja da su Srbi koljači i zločinci :wacko Ja ne mogu da zamislim srpskog popa da hrvatskim policajcima kaže "gospodo ustaše" ili muslimanskim "gosodo balije". Vrhunac drskosti i bezobrazluka, kakvo pokvareno stvorenje. Zaista, iz njega izbija neko iskonsko, prastaro zlo, zbog kojeg je na ovim prostorima poginulo nekoliko miliona ljudi.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:52 

dane-croatia je napisao/la:

Može se netko kunuti svojim hrvatstvom i bošnjačtvom koliko god hoće, ali još uviek postoje Srbi katoličke i islamske vjere, ter to dokazuju svojim ponašanjem.

U svakom slučaju, bolje biti i srbin katolik nego bošnjak-katolik. Bolje i srpska Bosna nego džamahirijska.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:54 

Svaki onaj Hrvat i Bošnjak koji bi pristali na bilo kakav međusobni sukob, su podpuni degenerici i veleizdajice, jerbo mi smo jedan krv.

sto ne kazes unda kako je..napola si poturica,napola slovenac i idemo dalje..osobito ti
sa svojim ratovima po forumima, dok rata nisi ni vidjeo dok nisi pogledao youtube. :pepam

Vrh

Inkvizitor je napisao/la:
Dane tako ti mlijeka u prahu odakle ti vučeš korijene. Jesi ti rođeni Grobničanin ili šta.

Ako te zanima to, koliko ja znam ne imam nikakvo, čak niti neko daljnje podrietlo iz Bosne, već osim većinske grobničke krvi, imam još splitske i pomalo slovenske. Tako da nisu rodbinske veze razlog zašto muslimane gledam kano ravnopravnu katoličku braću u Hrvatskoj i BiH.

Vrh

StariTorcidaš je napisao/la:
Bad Grabovnik famiglia je napisao/la:
Vidim kako se ugodno čavrlja o liku i djelu četničkog koljača Pavla Đurišića. I nitko tako blagoglagoljanje ne smatra uvredljivom. Nema upozorenja, nema banova.....
Forumska srpčad pogotovo daju jednu dozu simpatije prema koljaču u svojim upisima.
A vjerojatno će se sad oštro naljutiti i tražiti sankcije kad kažem da je tek na kraju dobio ono što što ga je davno trebalo sljedovati, i da se napokon našao na prirodnom srpskom izletištu; Jasenovcu.

Bog te blagoslovio !
( Evo što ONI veličaju i slave... )

slika

Ovo im ne podmeće "ustaško-balijska" propaganda. Ovo je njihovo vlastito priznanje.
Prešućivano je i skrivano od javnosti, sve do 1991. godine ! To je priča o njihovom antifašizmu, koji je i po Zakonu o mirovinskim naknadama,
izjednačen sa komunističko-partizanskim !
Dajmo podršku Sandžaku, Baskiji, Palestini, Sjevernoj Irskoj, Tibetu...!

Oni su sami priznali da JESU četnici i zločinci !
Čitaj ! Ti sigurno znaš ćirilicu !!
( Ovo je bilo za Aleksa )

Vrh

Omerović: Posmatrači možda i nisu tako loš predlog

Tanjug | 07. 09. 2010. - 13:42h |
Narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za bezbednost Meho Omerović izjavio je danas da predlog muftije Muamera Zukorlića da u Sandžak dođu međunarodni posmatrači, možda, i nije tako loš, jer bi se na licu mesta uverili u sve ono što Zukorlić radi.

"Posmatrači bi mogli da se uvere kako se jedan čovek bavi svim i svačim. Saznali bi da je on i verski vođa, da vodi ozbiljan biznis, da ima univerzitet, da ima televiziju, sada pravi i političku partiju, da je njegov vozni park veći od gradskog...", rekao je Omerović Tanjugu.

Oni bi, takođe, mogli da vide "kako funkconišu ti Zukorlićevi mediji na kojima se promoviše mržnja, poziva na sukobe na neposlušnost prema institucijama države".

"Mogli ba da čuju i vide imame koji, umesto da se bave verskim pitanjima i po džamijama promovišu islam kao veru tolerancije, po ulicama huškaju narod", kazao je Omerović i dodao da bi se tako međunarodni posmatrači uverili u ono što građani odavno znaju.

Omerović, ipak, smatra da od Zukorlićevog zahteva da u Sandžak dođu međunardni posmatrači, neće biti ništa.

"To je još jedna bombaštična tema koju Zukorlić nameće javnosti kako bi skrenuo pažnju na sebe", naveo je Omerović, koji je funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije.

Bošnjačko nacionalno veće koje su formirale Zukorlićeve pristalice, za koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava smatra da je izabrano nelegalno, zatražilo je juče od predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezednost Ketrin Ešton da se u Sandžak upute međunarodni posmatrači.

http://www.google.com/search?q=meho+ome ... CB8QsQQwAA

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:55 

* greška, izvinjavam se, drugi video je ovaj. Obratite pažnju na 11.38:

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:57 

Neretva73 je napisao/la:
Svaki onaj Hrvat i Bošnjak koji bi pristali na bilo kakav međusobni sukob, su podpuni degenerici i veleizdajice, jerbo mi smo jedan krv.

sto ne kazes unda kako je..napola si poturica,napola slovenac i idemo dalje..osobito ti
sa svojim ratovima po forumima, dok rata nisi ni vidjeo dok nisi pogledao youtube. :pepam

Ja ne govorim od svoje pameti, već onako kako sam naučio od ljudi koji su sudjelovali u ratu i u NDH, a i kasnije u Hrvatskoj i u BiH.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 12:58 

što se tiče teme..naravno da muslimani u Sandžaku nemaju prava na nikakvu autonomiju.

Pozivanje na otomansku povijest sandžaka i njegovo pripadanja bosanskom ejalatu ili kako se to već zvalo, je cinizam. To je posredno opet slavljenje osmanlija.

Eto ja bih im dao prava kakva su kršćani imali u osmanlijsko vrijeme..

tamo u Raškoj su počeci nečega što će se poslije nazvati srpskom državom i Srbima..jes da će to poslije biti mišung svega i svačega ali to je druga tema.

dakle, nikakva autonomija ne bi trebala bit , sad je drugi par opanaka što sandžaklije netko gura, jer nema 0, 01% šansi da se muslimani tamo bune bez neke jake garancije i podrške.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:01 

Neretva73 je napisao/la:

Ja ne govorim od svoje pameti, već onako kako sam naučio od ljudi koji su sudjelovali u ratu i u NDH, a i kasnije u Hrvatskoj i u BiH.

a jesi li kad pricao s nekim iz Bugojna, iz Kaknja, Varesa, Viteza,Kiseljaka, Fojnice,Konjica, Mostara, Jablanice, Zepca, Travnika..
nisi ti mali mozda napla poturica, ti si jako bezobrazna osoba, a ja da te sretnem negdje
nabio bih ti te ljiiljane sto ih nosas u supak, pa bi ti mahao drugacije
a ne zajebava ljude po netu, i ufuravao se da si rvat, a posebno zagovarao neke ratove dok iz supka viris.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:02 

teranova je napisao/la:
Omerović: Posmatrači možda i nisu tako loš predlog

Tanjug | 07. 09. 2010. - 13:42h |
Narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za bezbednost Meho Omerović izjavio je danas da predlog muftije Muamera Zukorlića da u Sandžak dođu međunarodni posmatrači, možda, i nije tako loš, jer bi se na licu mesta uverili u sve ono što Zukorlić radi.

"Posmatrači bi mogli da se uvere kako se jedan čovek bavi svim i svačim. Saznali bi da je on i verski vođa, da vodi ozbiljan biznis, da ima univerzitet, da ima televiziju, sada pravi i političku partiju, da je njegov vozni park veći od gradskog...", rekao je Omerović Tanjugu.

Oni bi, takođe, mogli da vide "kako funkconišu ti Zukorlićevi mediji na kojima se promoviše mržnja, poziva na sukobe na neposlušnost prema institucijama države".

"Mogli ba da čuju i vide imame koji, umesto da se bave verskim pitanjima i po džamijama promovišu islam kao veru tolerancije, po ulicama huškaju narod", kazao je Omerović i dodao da bi se tako međunarodni posmatrači uverili u ono što građani odavno znaju.

Omerović, ipak, smatra da od Zukorlićevog zahteva da u Sandžak dođu međunardni posmatrači, neće biti ništa.

"To je još jedna bombaštična tema koju Zukorlić nameće javnosti kako bi skrenuo pažnju na sebe", naveo je Omerović, koji je funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije.

Bošnjačko nacionalno veće koje su formirale Zukorlićeve pristalice, za koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava smatra da je izabrano nelegalno, zatražilo je juče od predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezednost Ketrin Ešton da se u Sandžak upute međunarodni posmatrači.

http://www.google.com/search?q=meho+ome ... CB8QsQQwAA

A "posmatrači" bi trebali biti iz Rusije, Bjelorusije, Grčke...! Ne ?! :hrvatinic :bih

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:03 

Inkvizitor je napisao/la:

Ako te zanima to, koliko ja znam ne imam nikakvo, čak niti neko daljnje podrietlo iz Bosne, već osim većinske grobničke krvi, imam još splitske i pomalo slovenske. Tako da nisu rodbinske veze razlog zašto muslimane gledam kano ravnopravnu katoličku braću u Hrvatskoj i BiH.

Rijeka i primorje nisu dali jednog jedinog ustašu

pitam zato jer u tvom kraju u 2. svj. ratu ljudi s takvim stavom, tj ustaša, vidim da i korienski pišeš nije bilo u krugu sto kilometara, pa me čudi s obzirom na rodni kraj da imaš takve ideje.

koje su naravno van pameti..jer ni nekadašnje ustaše više nemaju nikakvih iluzija glede muslimana a ti tako mlad pa udario u bajke.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:08 

Neretva73 je napisao/la:

a jesi li kad pricao s nekim iz Bugojna, iz Kaknja, Varesa, Viteza,Kiseljaka, Fojnice,Konjica, Mostara, Jablanice, Zepca, Travnika..
nisi ti mali mozda napla poturica, ti si jako bezobrazna osoba, a ja da te sretnem negdje
a ne zajebava ljude po netu, i ufuravao se da si rvat, a posebno zagovarao neke ratove dok iz supka viris.

I ti si se maco "ufurala". Previše ! Ne podcjenjuj Daneta. Nemaš pojma sa kim imaš posla !!!
A i malo pristojnosti - ne bi bilo na odmet !!!
----

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:09 

Neretva73 je napisao/la:
a ne zajebava ljude po netu, i ufuravao se da si rvat.

Jesam, pričao sam s njima, a također i s nekoliko Bošnjaka koji su iz srednje Bosne. Uglavnom, razmišljaju približno kano i ti. Ali sam pričao i s ljudima i Hrvatima i Bošnjacima iz Hrvatske, Posavine, Bihaća, iztočne Bosne i u većini slučajeva skroz drugčija priča. Jedan Hrvat Posavljak, čiji se otac borio skupa s muslimanima u HVO-u, mi je pričao kako ga je otac učio da svakog muslimana mora gledat kano brata. Također, jesam li ja igdje obezvrieđivao hrvatske srednjebosanske žrtve? Jesam li ja igdje govorio da su moja braća oni ,,Bošnjaci'' koji su radili zločine nad hrvatima?

Ja ne imam ništa protiv da se sretnemo gdje god ti hoćeš. Jedan šamar ću ti kano Hrvatu oprostiti, a ako se uspijem suzdržati (jerbo sam ipak samo čovjek) čak i drugi.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:11 

teranova je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

Radi na pomirenju dva od tri naroda tako da eliminiše treći iz kombinacije.
E jesi pametan u majčinu.
Kako ja to potpirujem vatru? Dokaži!

Kad se pomire dvoje lakse je naci kompromis i sa trecim..pa valjda smo nesto naucili iz proslosti jebo ga ja: kad su ameri zaustavili rat izmedju Bosne i Hrvatske, tj. izmedju ARBiH i HV+HVO, nemalo nakon toga stade i rat sa Srbima..a prije toga se vise nije znalo ni ko pije ni ko placa.

Potpirujes Bosnjacko-Hrvatske razmirice, ne mogu ti sad, neda mi se, citirati tacno tamo nesto ali skrenucu ti paznju kad slijedeci put uocim nesto slicno.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:13 

totem je napisao/la:
Ja Daneta vidim samo u kontekstu covjeka koji radi barem na pomirenju dva od tri naroda u BiH dok ti potpirujes vatru. Ako tako vidis daneta, onda si se zajebao. On ne radi o pomiernju dva naroda, nego o pomirbi dva dijela istoga naroda. Za njega su Bosnjaci samo Hrvati bosanske regije. Ako podzavas daneta, ok, onda dobrodosao u hrvate. Bok. :smajl007

Ma, kolko sam ja skonto za njega postoji samo ravnopravnost dva naroda, Bosnjaka i Hrvata. A to je vec nesto, a moze on misliti da smo svi mi potomci drevnih i mnogo zajebanih sahista iz stoljeca sedmog dok god postuje i tudje misljenje (naime, da je to obicno sranje, nacional-romanticarsko) :)

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:14 

Bog te blagoslovio !
( Evo što ONI veličaju i slave... )

slika

Ovo im ne podmeće "ustaško-balijska" propaganda. Ovo je njihovo vlastito priznanje.
Prešućivano je i skrivano od javnosti, sve do 1991. godine ! To je priča o njihovom antifašizmu, koji je i po Zakonu o mirovinskim naknadama,
izjednačen sa komunističko-partizanskim !
Dajmo podršku Sandžaku, Baskiji, Palestini, Sjevernoj Irskoj, Tibetu...!

Oni su sami priznali da JESU četnici i zločinci !
Čitaj ! Ti sigurno znaš ćirilicu !!
( Ovo je bilo za Aleksa )

Policajaci što su čuvali red i mir u Novom Pazaru su bili Dražini četnici u WW2?! Neće biti da je tako, ipak nisu ovi toliko stari. Šta sada svaki musliman treba da se iživljava na nekom Srbinu(prvom na koga naiđe) zbog zločina nekih tamo četnika pre 65 godina? To je van svake pameti, nećemo vam dozvoliti tu morbidnu perverziju. Ne ide to tako u životu. Da neko maše turskim i otomanskim zastama po Srbiji i da očekuje razumevanje od nas Srba? Neće moći gospodo, ne u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:15 

dane ..srica tvoja da ratujes iza windowsa..ti si samo
bezobraznik ufurani, koji ne zelis da uvidi istinu.vjerojatno
mesicev sindrom ...ufati se ti muslimana
i kupi si kakav nitendo, pa ratujte do mile volje.
a, ako u svojoj masti izgradjenoj od nitendo ratova ,mislis
da ce i jedan Hrvat recimo iz Hercegovine, poci za vama, onda si i extra poglup.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2010, 13:17 

G-recht je napisao/la:

Kad se pomire dvoje lakse je naci kompromis i sa trecim

Kakav kompromis sa trećim (Srbima), ako je pomirenje između Hrvata i muslimanaca koje gospodin Dane forsira - ono na fonu NDH i cvijeća?

Sorry, Srbi se ne vide u tome.
Mada je g. Dane po mom dubokom uvjerenju čovjek koji ni mrava ne bi zgazio, ipak ideja koju on propagira za Srbe je krajnje out :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 675 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: dane-croatia, Rika sv Vida i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: