|
|
Stranica: 8/10.
|
[ 237 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 20:16 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Sve to stoji. Medjutim Svabo je onaj koji je navikao na komfornost i dok se ta komfornost ne dira spreman je na malo zrtve. Dirnes li u komfornost spremni su ici u drugu krajnost. To ti je tako Rejting zelenih je poceo rasti jer su nafilovani pricom o zelenilu i klimi. Pitat cu te kako ce proci na sljedecim izborima kad se standard sroza nakon ove krize sa sankcijama kad Švabi srokaju standard, krivac će biti Putin, ekstremna desnica i antivaxeri i Švabo će pokorno slušati j još tražiti žrtve poput Dudua da im proda isto ludilo
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 20:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59866 Lokacija: DAZP HQ
|
divizija je napisao/la: dudu je napisao/la: Nisu budućnost, tu si u pravu, naime sadašnjost su. Najkasnije za dvije godine imat će veći udio među novoprodanim autima u EU od dizelaša i benzinaca. ti u zadnej vrijeme živiš u paralelnom svemiru. prvo, za dvije godine je budućnost, nije sadašnjost drugo, što će biti u EU je tako nebitno, EU tendira k 5% svjetske populcije i 10% BDPa, što će EU je manje bitno nego sa sankcijama Rusiji. Globalno će naftaši zadržati debeli primat i svi će se smijat tupavim gayropljanima što voze skupe i lošije aute, ko što se sad smiju što plaćaju skuplju naftu. treće, danas je električnih auta u EU 1.1%, tvoja predikcija je jednako blesava ko ona da će Bakiru zavrnut ruku i potpisat izborni. Skroz si postao pogubljen. zamisli samo ove vikende kad ljudi idu na more i stoje u kolonama satima, s upaljenom klimom. Kakve baterije pobogu? I ovi koji ih sada kupuju jer su čuli da je to fenski šmenski će nakon prve zamjene baterije to odbaciti zauvijek, osim ako ih natjeraju, što u EUSSRu nije isključeno ignoriraš realnost. već lani je 65% novoregistriranih autiju u Norveškoj potpuno električno i još 22% su hibridi, dizel je na ispod 5%. do 2030. godine sve velike transportne firme u Europi i SADu imaju politiku CO2 neutral, zero emission. Kina isto želi elektrifikaciju čim prije jer time postaje igrač u prozivodnji automobila, već 6-7 kineskih proizvođača ima dozvolu za uvoz u EU. SAD, EU i Kina su tu u istom vlakom, netko malo ispred, drugi malo iza, ali svi u istom smjeru, promjena je naočigled čak i na našim cestama, na Zapadu je to već toliko vidljivo da je pomalo i glupo i ignorantski pisati ili govoriti da od toga nema ništa. prosto me transfer blama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 20:32 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Cherry picking sa Norveškom. Daj nam podatke za Poljsku.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 20:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
dudu je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Elektro auta nisu buducnost bar ne ova na litijum baterije. Prvo imati ce ogromno sranje s milijunima baterija kad ih bude trebalo odlagati, a drugo te baterije su same po sebi sranje jer ne mogu dugo trajati u punom kapacitetu Nisu budućnost, tu si u pravu, naime sadašnjost su. Najkasnije za dvije godine imat će veći udio među novoprodanim autima u EU od dizelaša i benzinaca. Ja, čudo s obzirom da druge zabranili uskoro zakonom. Kao da ja potpišem zakon da ti moraš biti ******** i samo sa muškarcima se kresati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 20:35 |
|
|
Za 20 godina će nas Nijemci iznenaditi sa drugim oblicima muka i štednje kad se Amerikanci zakače s Kinezima i ne budu mogli više baterije i minerale za njih uvoziti.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 20:47 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Cherry picking sa Norveškom. Daj nam podatke za Poljsku. nije to cherry picking, nego imamo već jednu državu koja je kompletno prešla na nešto što će kod nas biti za 10 godina, zato jer su najbogatiji i jer im se može, ali samo pokazuje u kom smjeru ide. sve što možete smisliti kao manu je irelevantno jer kapital ide prema tome jako, ne možete ni zamisliti koliko, ovo vam pišem iz prve ruke jer sam dio tih promjena, dakle ni zamisliti ne možete kakav pritisak za promjenom ide od raznih industrija, pogotovo ovih koje imaju imidž pollutinga, poput fast fashiona. jebem se već danima s proračunavanjem potrošnje CO2 i litara dizela na kvartalnoj razini i report mi odbijaju već treći put kao nedovoljan, Šveđani naravno, mi u Hrvatskoj to jednostavno ne pratimo, jebe nam se za to, ne znamo ni kako izračunati, ali klijent traži report i možeš ga jebat, pola firme zlostavljam danima da se nauče više. drugi pritisak koji prave je zahtjev za elektrifikacijom voznog parka, to traže svi veliki bez iznimke. jučer sjedim s Korejkom, prvo pitanje koliko imate električnih vozila i koji je plan do 2030. godine. ne govorim o osobnim autima nego kamionima i kombijima. ovo s osobnim autima je mačiji kašalj jer većina ljudi se ionako vozi u krugu 30 km svaki dan, ali je cilj, odnosno must have, do 2030. godine cijelu Europu povezati isključivo električnim vozilima ili eventualno nekim alternativnim ako proizvodnja neće moći pratiti potražnju (samo na tom dijelu još rade iznimku). i to ne radimo samo mi nego to radi sva konkurencija, tjeraju nas klijenti, a njih njihovi klijenti. svaka od tih kompanija je red veličine 20+ milijardi eura prihoda godišnje. utvaram si da 5 ljudi u Hrvatskoj ne upravlja jačim portfeljom klijenata od mene, radim isključivo s gigantima, najvećim firmama i brandovima za koje uopće znate, dakle dnevno komuniciram s Europom i Azijom, znam njihove planove i gdje to ide. priča se samo ubrzava i rokovi se skraćuju. Kinezi žele sve sad i odmah, 1 dan Kina, 2 dana Azija+Europa, 3 dana cijeli svijet, sve da je CO2 neutral, zero emission.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 21:18 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
S osobnim autom je mačji kašalj aputuješ 4 dana ZG-DU A sad će tegljač sa 30 tona preko noći postat ko dobar dan.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 13 srp 2022, 21:30 |
|
|
HHerceg je napisao/la: S osobnim autom je mačji kašalj aputuješ 4 dana ZG-DU A sad će tegljač sa 30 tona preko noći postat ko dobar dan. samo ću ti reći da je lani probijena granica od 1000 km u jednom šusu za kamion, u idealnim uvjetima po kružnoj stazi. za 3 godine će ići 2000 km na testu, granice se pomiču brzo. nije ni čudo, u SUS motore se ulagalo preko 100 godina, dovedeni su gotovo do savršenstva, električni motori imaju puno veći potencijal za razvoj i svatko želi biti dio te priče, unapređenja na motorima su naočigled iz godine u godinu, a nekmoli za 10 godina. osobno nemam nikakav poseban stav o tome, zapravo ne volim promjenu, volio bih da je kao dosad, ali to ne znači da ću se praviti da se to neće dogoditi jer se meni ne sviđa. događa se.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 srp 2022, 14:16 |
|
|
dudu je napisao/la: ignoriraš realnost. već lani je 65% novoregistriranih autiju u Norveškoj potpuno električno i još 22% su hibridi, dizel je na ispod 5%.
do 2030. godine sve velike transportne firme u Europi i SADu imaju politiku CO2 neutral, zero emission.
Kina isto želi elektrifikaciju čim prije jer time postaje igrač u prozivodnji automobila, već 6-7 kineskih proizvođača ima dozvolu za uvoz u EU.
SAD, EU i Kina su tu u istom vlakom, netko malo ispred, drugi malo iza, ali svi u istom smjeru, promjena je naočigled čak i na našim cestama, na Zapadu je to već toliko vidljivo da je pomalo i glupo i ignorantski pisati ili govoriti da od toga nema ništa. prosto me transfer blama.
lani je u Europi ispod 10%, a u svijetu ispod 5% novih auta bilo električno, ne uključujuć kamione i autobuse. i to se sve dešava dok prva generacija naivaca ne doživ i prvu krepanu bateriju nakon 5 godina. nakon toga će interes pasti. jednostavno od tog nema ništa, to je hype koji će proć ko i svako drugo ludilo. to je ko hipiji šezdesetih, bili, došli i prošli i sad se priča o njima ko o starim Rimljanima pogledaj aute koji dolaze nama na more, nema ni jednog strujića. Strujići imaju ograničnja koja s baterijama na litij ne mogu riješiti. To će, ne bude li teške depresije, biti drugi auto srednje i više klase, za vozat se po gradu. Tako već jeste na zapadu. Postoji mogućnost da u EUSSRu to nametnu dekretom i silom ko cijepljenje, ali ostatak svijeta to nikada neće postati dominantni oblik, jednostavno je skuplji i neefikasniji i ostati će.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 srp 2022, 14:18 |
|
|
dudu je napisao/la: samo ću ti reći da je lani probijena granica od 1000 km u jednom šusu za kamion, u idealnim uvjetima po kružnoj stazi. za 3 godine će ići 2000 km na testu, granice se pomiču brzo.
nije ni čudo, u SUS motore se ulagalo preko 100 godina, dovedeni su gotovo do savršenstva, električni motori imaju puno veći potencijal za razvoj i svatko želi biti dio te priče, unapređenja na motorima su naočigled iz godine u godinu, a nekmoli za 10 godina.
osobno nemam nikakav poseban stav o tome, zapravo ne volim promjenu, volio bih da je kao dosad, ali to ne znači da ću se praviti da se to neće dogoditi jer se meni ne sviđa. događa se. hype https://www.merriam-webster.com/dictionary/hypebez prisile, to neće ići.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 srp 2022, 14:51 |
|
|
Kao sto sam rekao moje misljenje je jos uvjek da to nece uspjeti s ovim baterijama. Ako zele elektroautomobile onda ce morati traziti komplet novu tehnologiju sto se baterija tice. Druga stvar sto se tice litij baterija vec se boje da nece imati dovoljno litija
Kao sto je divizija rekao ovakvo stanje ce moci ostati za auta koja se vozaju "za po gradu". Ja iskreno ne poznam jos nikoga tko ima SAMO elektroauto, a da ne zivi u velikom gradu gdje su mu za slucaj potrebe dostupna javna sredstva prijevoza. Ostalo je sve kao sto sam prije rekao takozvana drugotna auta tj. gdje obitelj ima vise auta pa je jedno od njih elektro
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 srp 2022, 18:16 |
|
|
@divizija prisile će i biti, sve je to dio nwo agenda 2030., Vidiš da svi tu godinu stalno spominju. Šaka sotonista sve drži.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 srp 2022, 21:59 |
|
|
lider30 je napisao/la: Novi modeli elektro auta koji upravo izlaze ili su u najavi sljedecih 2-3 mjeseca, imaju sada dosege redom oko 600 km. i što kad stanu u koloni na autoputu, vani 35, a radi klima? koliki im je onda doseg?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 srp 2022, 22:00 |
|
|
Planina je napisao/la: @divizija prisile će i biti, sve je to dio nwo agenda 2030., Vidiš da svi tu godinu stalno spominju. Šaka sotonista sve drži. riješit će ti Putin dotad, ili će roknuti gljive pa nas nikgo biti neće
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 04 ruj 2022, 12:38 |
|
|
Neki, mislim iz UK, stavio Tweet novog električnog bagera u njegovoj firmi.
- Radi 2 sata - Puni se 8 sati (i to od fosilnih goriva)
Samo idiot ili neko kome je država platila dobar dio cijene može takvu budalaštinu kupiti. Države tim bacanjem novca na glupsoti potpuno usporavaju razvoj jer se gubi energija, novac i fokus na budalaštine.
I onda imaju kako imaju danas.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 04 ruj 2022, 12:52 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
BBC je napisao/la: Neki, mislim iz UK, stavio Tweet novog električnog bagera u njegovoj firmi.
- Radi 2 sata - Puni se 8 sati (i to od fosilnih goriva)
Samo idiot ili neko kome je država platila dobar dio cijene može takvu budalaštinu kupiti. Države tim bacanjem novca na glupsoti potpuno usporavaju razvoj jer se gubi energija, novac i fokus na budalaštine.
I onda imaju kako imaju danas. Država to obilato subvencionira. Jer državama vladaju manijaci članovi eko-kulta. Istovremeno nabijaju poreze na goriva. Zato se čitava naftna industrija prebacuje u mod maksimizacije profita, nauštrb ekspanzije tržišta. Visoke cijene nafte nemaju veze s ratom u Ukrajini, već su posljedica subvencioniranja električnih vozila.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 04 ruj 2022, 12:56 |
|
|
Kinezi neki dan službeno pustili u promet Maglev vlak šeste generacije.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 14 ruj 2022, 10:57 |
|
|
Apel vlasnicima električnih automobila: ‘Molimo vas nemojte ih puniti‘ Sve ludje i ludje https://www.zabranjeni.url/autoklub/aktual ... i-15247115
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 01 stu 2022, 13:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23974 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 01 stu 2022, 13:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja gledam PHEV-a. To mi paše, uglavnom imam gradsku vožnju i jednom mjesečno negdje na put. Ne mora se bit ni za ni protiv.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 01 stu 2022, 17:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23974 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja gledam PHEV-a. To mi paše, uglavnom imam gradsku vožnju i jednom mjesečno negdje na put. Ne mora se bit ni za ni protiv. Trenutno ce se tako i ustalilti. E-auto kao gradsko auto. Preko noci se napuni kod kuce. Iako s ovakvim cijenama struje, treba raditi nove proracune isplativosti. Gorivo je otislo, 1,5x do 1,8x a struja u Europi 3x u zadnjih godinu dana.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 02 stu 2022, 14:00 |
|
|
Malo više od 300 km po punjenju. Puno manje od deklariranih 547 km. Ali nije slagao takav je EU test za vozila da dobiješ važeći certifikat. Prosječna brzina testa je jako niska.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 02 stu 2022, 22:37 |
|
|
lider30 je napisao/la: Trenutno ce se tako i ustalilti. E-auto kao gradsko auto. Preko noci se napuni kod kuce. Iako s ovakvim cijenama struje, treba raditi nove proracune isplativosti. Gorivo je otislo, 1,5x do 1,8x a struja u Europi 3x u zadnjih godinu dana. veći je problem kratkotrajnost baterije. polovni električni auto će bukvalno biti smeće.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 03 stu 2022, 01:20 |
|
|
Kod nas stavili besplatan punjač ispred opštine. Mislim da u cijelom gradu ima 3 do 4 Tesle. U Zenici sam vidio Tesla taxi, pa taj lik moze otplatiti auto bukvalno za godinu dana jer je punjene besplatno.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Električni automobili - nova era je počela Postano: 05 stu 2022, 18:35 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Kod nas stavili besplatan punjač ispred opštine. Mislim da u cijelom gradu ima 3 do 4 Tesle. U Zenici sam vidio Tesla taxi, pa taj lik moze otplatiti auto bukvalno za godinu dana jer je punjene besplatno. i kod nas je u početku bilo besplatno, više nije. kad im broj poraste, neće biti ni kod vas
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|