|
|
Stranica: 9/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 23:51 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne. Lakše je trampiti Tuzlu za Banja Luku, nego mijenjati svoje za svoje.
Kako misliš mijenjati Tuzlu za Bansku Luku ako ćeš pustiti srbima da srede Muslimane? Misliš da će nam braća srbi dati Bansku Luku ako om pomognemo osvojiti Tuzlu? Srbi su trebali uzeti Tuzlu umjesto Banske Luke u prošlom ratu, a Bansku Luku ostavit nama i Muslimanima. Danas bi imali siguran Koridor, a sada imaju teritorijalni diskontinuitet. Sad ispada da su uzalud su uzimali Posavinu. Da. Trebali su se spojiti preko Ozrena i Vozuće. Uzimalo se što se moglo, a ne što se trebalo. Jbg Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Super, dakle nove stvari koje bi davao muslimanima. Koje nove stvari? Granica na Vrbasu je granica na Vrbasu, kao ona na Savi između Hrvatske i BiH. Nema prelaska na drugi stranu. Lijepo tradicionalno, kao u srednjem vijeku... Citat: Hrvata na području koje je obranjeno ima puuuno više nego prije rata. I što bi sa tim nepovezanim enklavama nakon što se obrane? RS se otcjepi, vi ostanete u krnjoj BiH sa Muslimanima? Ili se i vi pokušavate otcjepit sa tim enklavama? Ili mislite ratovat za koridore dok srbi preuzimaju ostatak Posavine? RS se ne može otcjepiti osim jednostrano. Enklave su zalog opstanka BiH. I točka. U slučaju novog rata, tko zna tko će s kim i kako. U svakom slučaju Vitez će bit povezan s Mostarom. Dalje ćemo vidjeti. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Muslimani su, nakon što su ih srbi zbrisali iz istočne i zapadne bosne krenuli u agresiju na srednju Bosnu. Ako to nije glupost, ne znam što je. Nadalje, prošli rat je završio hrvatskom vojnom pobjedom. To si nekako zaboravio u svom kotaču povijesti? Nama je potrebno riješiti se Turaka. Ništa manje, niti više. Hrvatske vojna pobjeda je 49% BiH očišćene od Hrvata u srpskm entitetu, napravljene enklave u srednjoj Bosni i ostanak u jednom entitetu sa Muslimanima kojih ima tri puta više? Hrvatska vojna pobjeda je dolazak 20ak km od Banja Luke. Šteta što nakon nje nije slijedila i politička. Iako se Vukovar mirno reintegrirao. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Samo što su muslići potjerali za 1/3 više Hrvata nego Srbi, a sada pametuju preostalima. Zato i radimo vlastiti entitet i nemamo namjere vraćat se u zajedništvo. Taj entitet nikad ne bi bio potpun bez srednje bosne i Posavine. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Neka onda riješe musliće. Što to nama smeta? Mirna Bosna. Pa nismo valjda ludi da ih opet krenemo spašavati ? Problem je u tome što neće biti nikoga da nas spasi kad srbi navale. Uzmi ovu opciju - srbi se riješe Muslimana, peuzmu cijelu RS i muslimanski dio i onda umjesto otcjepljenja ostanu u BiH koja će biti njihova i ne daju nama da izađemo, a možda i krenu na nas i protjeraju sve Hrvate iz BiH i naprave veliku Srbiju na teritoriju BiH. Srbi neće sigurno ostati na RS. Kad to osiguraju, okreću se proširenju na ostatak, a tak ostatak uključuje i hrvatski dio. Zar stvarno misiš da će Hrvatima srbi ostaviti išta na miru ako se riješe Muslimana? Koja navala Srba? To je neka nova igrica? Dogovorit ćemo se sa Srbima bez muslića. Oni u svakom slučaju samo smetaju. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Dakle ti bi dao Baranju i predgrađa Osijeka za srednji Srijem (u kojem trenutno nema Hrvata) i ugrozio granicu? Fakat si genijalac. Kakva predgrađa Osijeka? Baranja je mađarska zemlja od kad su Mađari došli na ove prostore. Do komunističke Jugoslavije taj teritorij nikad nije bio u sastavu Hrvatske. Hrvati su uvijek uzimeli Srijem prije ostalih dijelova Vojvodine. A Jugoslovenima je mađarska Baranja bila primamljivija, a granicu je radio Crnogorac, bez sumnje prosrpski nastrojen. Ok, dakle ne djeliš samo BiH, već i RH? Gdje je osječka Tvrđa? Jesi kad bio tu? Baranja je zapravo uvijek bila slavenska. Granica s Mađarima je rađena tako da dobar komad Hrvata ne uđe u novu državu. Bajski Trokut i neka sela oko Pečuha su namjerno puštena da nova država ne bi imala previše katolika. Ono, nemaš baš puno pojma o stvarima o kojima pričaš. Ti si ono iz Sarajeva? Tomislav Diablo je napisao/la: I kako to da nema Hrvata u Srijemu? U Petrovaradinu da nema Hrvata? Ne bih baš rekao... Dobar dio Hrvata iz Srijema je protjeran u zadnjem ratu bez ikakvog razloga, a naseljavanjem Hrvata iz Vojvodine (u kojoj nemaju ama baš nikakve budućnosti) u Srijem bi riješili problem sa tim dijelom nacionalnog korpusa i istovremeno vratili dio svoje povijesne zemlje.
Hrvata u Vojvodini ima još oko Subotice i u nekim pograničnim selima. Ima ih oko 70ak tisuća. Tvoje razmišljanje ne da je nehumano, nego je Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Komšić je potomak kvislinga i okupatora. Gdje su ti muslimani o kojima pričaš danas? Da li se oni bore za Hrvatsku? Nekako ih ne čujem. Federalna televizija je nekako puna osuda ustaša, dakle njih, ne? Mrtvi ili u inozemstvu. Prema tome? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ne na način kao muslimani. Ne. Bunjevci i Šokci su se sami nacionalno probudili i za njih je osiguran sio vlasti koji je pripadao Hrvatima, a dio se vratio srpstvu, pa za njih ni ne treba ništa posebno. Ti si totalno lud. Bunjevci i Šokci su Hrvati. Novi "bunjevački jezik" (ne i šokački) ti je dio slabljena hrvatske nacije, a ovi koji su se izjasnili tako... Jbg. ljudi preživljavaju, al svejedno je žalosno to. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Stanovnici i stanje duha. Ništa više. Ako se ne varam cijeli DVakuf je zapadno od Vrbasa. Veći dio je istočno od Vrbasa. I onda ako bi se s vremenom odatle iselila većina Muslimana, a doselio dio Hrvata, bi to postao lijep hrvatski gradić. Super, ajd preseli pola sesveta u DVakuf i iz njega napravi grad. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Super, neka ove muslimanske ustaše onda evakuiraju svoje ratnike iz srednje bosne i sjeverne hercegovine i napadnu četnike. Mi ćemo srediti kokice Evakuaciju će iz srednje Bosne doživjeti jedino Hrvati, a ako ne oslobodimo svoj dio RS, nećemo ih imati kamo evakuirati. Vidjet ćemo. Prije će bježat muslići trbuhom za kruhom. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Jer srednja bosna nije njihova. RH i BiH su slične po površini. U RH ima 4.5 mil. stanovnika, u BiH ima 3. U Nizozemskoj, koja je isto slična po površini ima 20. Što se tiče prostora muslimanima je dosta od Sarajeva do Drine. Neka se tu tuku s četnicima, neka rade što hoće, njihov problem. Nas neka ostave na miru. Mi smo im dosta ratovali. U srednjoj Bosni su bili većina prije rata i sad su još izraženija većina. Dio srednje Bosne (zapadno od Vrbasa) bi ušao u naš dio i to je i više nego dovoljno za nas. Ova usporedba broja stanovnika je dobra kontra za muslimanske pretenzije na našu stranu Vrbasa, ali ne i za naše na njihovu. Gle, o čem ti pričaš? Prije rata je bilo negdje pola pola. Hrvata je bilo zapravo više ako se izbaci DVakuf. Kakva jebena muslimanska većina u srednjoj Bosni?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 23:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Da, tip je dijaboličan, nelogičan, fašistički simboličan, na trenutke shizofren a na trenutke brutalan, neosjećajan i mazohističan. E sad, je li vam njegovo ponašanje imalo poznato?  Onako, negdje u pozadini glave razaznajete njegov način razmišljanja, deja vu, čak kužite i logiku? Ne brinite se, tip jest mali zeleni, to je sigurno, a nije Bećo, a ono što vam poručuje, nije ono što vidite. Želi reći kako bi izgledalo da su svi se bavili humanim preseljenjima, "strateškim" i "logičnim" potezima. Nažalost, ne bih rekao da to čini zbog opomene, nego opet za korist jedne slične politike. No, zanimljivo je.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 24 ožu 2012, 08:22 |
|
|
Ok, pobrisano je otprilike 6-7 stranica (ljudi moji ne svađajte se u 3 ujutro nego spavajte, propast će vam dan :)... vratimo se temi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1182 of 2558 - 46.21%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Grude_78
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 24 ožu 2012, 08:28 |
|
|
Nadam se da moderacija jutros čita, pritom svjesno razmišlja i upita se makar jednom, makar mrvicu– koji je ovo kurac? Inače bi sve moje nade koje nekad polagah u pojedine od njih, otišle niz vodu.
Od tri političke teme koje se tiču Hrvata od trijestri aktivnih na politici (koje se tiču budalaština), jedna je opet pretvorena u čisto govno, koje ti se gadilo jutros i gledati, a kamoli čitati. Skrolanje preko nickova kojekakvih luzerčića bez iole želje za iščitavanjem, jer je sve isti prežvakani shit koji NE PRESTAJE mjesecima, teror na um normalnog čovjeka i diskutanta.
Znači ovako – ako nećete reagirati, ako ćete dopustiti da se nekad respektabilna politika ovako umrtvuje, jebemumater bar držite budale u nekom kavezu, dajte im deset podforuma, boli me čošak, nek pišu od jutra do sutra, ali de bar filtirirajte politiku i držite zabranu za kretene. Niste mi jasni nikako. Nikako jebemu. Aj uđi na Sax i bez obzira na to kakvi su, ajd na politici pročitaj IJEDNU rečenicu koja nema veze s temom. Ijednu. Ne postoji. Ovdje od govana jedva nađeš tri posta da vidim šta pojedini ljudi misle o pojedinom problemu. A i to sve manje, jer je ljudi tek u natruhama ostalo. Bola nek ta tuka piše ako se već nekom diže, daj joj čitav forum za baklave i sudžukice, koga brige, ali politiku ostavi, halo?!
Politika HB-a je bila mjesto koje su čitali respektabilni novinari i političari iz zemlje i iz regiona, osobno znam, a koji su me nemali broj puta u zadnje vrijeme upitali – jel ono sad vodi neki tinejdžer? Pa Junuz je neki dan otvorio temu o aktualnoj problematici BH Hrvata na podforumu Hrvatska uz objašnjenje „da tu možemo u miru raspravljati“?! Ima li pilota u avionu? Najbolje da mi koji želimo raspravljati o sranjima to činimo preko mejla?!
Znam da ćete se opet oglušiti na ovo. Go ahead, ja ionako to pišem iz odvratno-sebičnih razloga, jer nisam dala izjave ili intervjua đe nisam spomenula ovo mjesto, bivajući ponosna na njega. No, ja se samo neću prestati pitati šta je s nekima od vas, koji su u sve ovo krenuli entuzijastično i vjerovali da pritom nešto mogu učiniti na potezu ovog sjebanog društva i okupili zavidnu ekipu koja se čitala sa strane i čije se mišljenje pikalo u nekakvim virtualnim, a i stvarnim bespućima. Šta ba mislite dok čitate deset stranica najvećeg jada...? Do nekog boljeg puta.
|
|
Vrh |
|
 |
Grude_78
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 24 ožu 2012, 08:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ok, pobrisano je otprilike 6-7 stranica (ljudi moji ne svađajte se u 3 ujutro nego spavajte, propast će vam dan :)... vratimo se temi. Mojne da bi me slučajno izbrisao dok me ne pročitaju sva crna slova. Brisanje nije riješenje, ako se nešto neće radikalno promijeniti u sklopu i pristupu. Fala.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 24 ožu 2012, 08:48 |
|
|
Grude_78 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ok, pobrisano je otprilike 6-7 stranica (ljudi moji ne svađajte se u 3 ujutro nego spavajte, propast će vam dan :)... vratimo se temi. Mojne da bi me slučajno izbrisao dok me ne pročitaju sva crna slova. Brisanje nije riješenje, ako se nešto neće radikalno promijeniti u sklopu i pristupu. Fala. Znači,došlo je vrijeme za Veliki forumski Potop...da se izbriše i oćisti ono što ga truje... Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio..."
|
|
Vrh |
|
 |
Grude_78
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 24 ožu 2012, 08:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Znači,došlo je vrijeme za Veliki forumski Potop...da se izbriše i oćisti ono što ga truje...
Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio...
Ma nazovi ti to kako hoćeš, i Sudnjim danom tastaturskim, samo vratite normalnu politiku. Ako je moguće. Ako ne, zanemari upis.Toliko. Jer zašto, samo da ponovim još jednom zašto, ako su pojedini zaboravili - politika na HB-u je bila mjesto odakle smo formirali ciljeve, planove, djelovanja, odakle smo zajedničkim snagama kroz par ljudi učinili neviđene pomake, i proširili zajedno izgrađene misli na široki medijski prostor, gdje smo razobličavali i uobličavali ideje o stavovima, tekstovima, portalima, težnjama, odakle se djelovalo naoko razjedinjeno, ali medijski odlično homogeno, što je postao svojevrstan kamenjarski brend relacije poskok-hb pa dalje u region, tojest jugend koji je u zemljici postao bitan. Šta je sad politika?
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:16 |
|
|
Ceha je napisao/la: Zašto bi morao išta? Da imaš 100% sigurne podatke da je hrvatska u srednjem vijeku išla do Istambula, zar misliš da bi to promjenilo bilo što u pučanstvu danas? Slažem se. Da imaš sigurne podatke da je srednja Bosna hrvatska, ne možeš promijeniti činjenicu da su tamo muslimani bili većina i ostali tako i nakon rata. Citat: Što, BiH su nakon dolaska Turaka vladali razni Arwat paše, koji nisu bili katolici. I što onda? Kakve veze ima s bilo čim? Povijest. Nažalost nije bila sklona Hrvatima u BiH. U ovom slučaju Bošnje kontriraju sa Hrvatima sa prezimenima "Bošnjak". Ali i to je bolji argument od isticanja katoličkog karaktera i poistovjećivanja toga sa Hrvatstvom. Ali zato je odlična kontra srbima i njihovom prisvajanju Kosača, jer se onaj Kosača Stjepan Hercegović koji je prešao na islam isto nazvao Hirvatom. Citat: Ma da. Granica RH i Mađarske ovisi o kotama. Ista stvar i sa Srbijom. Vukovarska Ada je uvijek bila dio grada Vukovara. Kakve ima veze što rijeka mijenja tok? S BiH je bio problem oko Kostajnice i Une. Stari grad je na drugoj strani rijeke. Srbi tvrde da je Vukovar srpski grad. Možda se to onda odnosi samo na taj otok na njihovoj strani (koji je dio grada). Onda se slažem s njima. Ja kad sam zadnji put bio u Kostajnici na tvrđavi se vijorila zastava RH. Ali je tvrđava na BiH strani, a granični prijelaz je malo dalje od rijeke. Trebali bi onda tamo postaviti zastavu Herceg-Bosne, a ne RH i priključiti to našem entitetu kad se napravi. Koliko bi to funkcionalno bilo (priključenje toga Herceg-Bosni)? Citat: Tomislav Diablo je napisao/la: Pogledaj tu granicu Hrvatske i BiH na Savi i Uni (do Cazinske Krajine koja ju narušava). To je primjer kako bi se napravilo i na Vrbasu. Gradovi se dijele kao i oni na Savi, a linija ide sredinom rijeke.
Again, to je bila praksa prije 300ak godina. Sad više nije. Bila je i puno kasnije. Kad već spominješ granicu na Bosni i trpaš preseljenje u 19. stoljeće i prije, jel znaš za sporazum Pavelić-Stojadinović iz 1954.? U njemu je dogovorena nova granica Hrvatske i Srbije, dakle sporazum je bio noviji od onog iz 1939. kojim je dogovorena Banovina Hrvatska kojeg mnogi ovdje prizivaju. Citat: Sporazumna granica Srbije i Hrvatske od sjevera prema jugu između Hrvatske i Srbije bila bi sljedeća:
Granica je trebala pratiti već postojeću između SR Hrvatske i SR Srbije (SAP Vojvodine) do rijeke Save i granice sa SR Bosnom i Hercegovinom. Zatim je granica trebala pratiti rijeku Savu od njezinoga ušća i rijeke Bosne. Potom je granica trebala ići rijekom Bosnom, a zatim u produžetku linije njenog donjeg toka planinskim vrhovima do početka donjeg toka rijeke Neretve, i potom tim tokom do Jadranskog mora. Na ovaj bi način Bosanska Krajina pripala Hrvatskoj, dok bi najveći dio središnje sa istočnom Bosnom, istočna Hercegovina i južna Dalmacija pripala Srbiji (uključujući Sarajevo i Dubrovnik).
Sporazum je predviđao mirno preseljenje (uz razmjenu imovine) svih Srba koji bi se zatekli u okvirima Hrvatske, te svih Hrvata (u današnjem smislu) Bošnjaka koji bi se zatekli u okvirima Srbije (svi govornici tada službenog srpskohrvatskog jezika islamske vjeroispovijesti uzeti su kao Hrvati; ovo znači da bi i slavenski muslimani današnje Srbije i Crne Gore bili razmjenjeni za Srbe na osnovu sporazuma). Pošto danas Bošnjaci nisu više Hrvati, onda je Vrbas jedina moguća opcija za provedbu ovakvog plana uz prepuštanje središnjeg dijela (između Vrbasa i Bosne) Bošnjacima, a Bošnjaci ako im to ne bi bilo dovoljno bi se mogli boriti sa srbima za ostatak. Dakle, poglavari naših država su dogovorili taj plan i to ne tako davno da bi to mogao strpat u daleku povijest. Tako da ne vidim zašto se moj prilagođeni plan koji uzima u obzir današnje okolnosti sa novotvorenom bošnjačkom nacijom toliko odbacuje. Vrlo jednostavno - vi želite Banovinu Hrvatsku iz 1939., ja sam malo moderniji i slobodoumniji i želim ovaj noviji plan iz 1954. koji je dugoročno održiviji i koji će nam osigurati dugoročan opstanak u tim granicama. Citat: Ti pričaš o srednjoj Bosni u tim granicama. Tamo smo većina. Gdje je problem? Misliš na srednjebosansku županiju bez dijela zapadno od Vrbasa? Možda smo tu i bili većina, ali sad su Muslimani većina. Trebalo se fokusirati na očuvanje Bugojna i Uskoplja, a ne ovih enklava. Da se to napravilo danas granica na Vrbasu ne bi bila nikakav problem. Sad svejedno imamo protjerane Hrvate iz Bugojna, a ove enklave nam ostaju nepovezane, a i granicu je puno teže napraviti. Citat: Gle, nemoj se brinut o tome. Sela u BiH nisu nikad bila pretjerano mješana. Zna se čije je čije. Dakle svako hrvatsko selo bi trebao ući u hrvatski entitet? Kako bi takav entitet trebao funkcionirati? Ne možeš sela i gradove promatrati kao izolirane cjeline. Svako selo ovisi i o onom susjednom i skupina sela zajedno sa najbližim gradom predstavljaju neku cjelinu. Ne možeš uzeti neko selo da ono ostane samo usred ničega. Citat: To je moja karta, to znaš? Prikazuje kontrolu "ABiH". Muslimana je i prije bilo na većini tog područja, samo što su glumili da su dio HVO-a. Sam si sebi nacrtao "očuvane" enklave u srednjoj Bosni koje bi sigurno pale da se sukob nastavio jer nisu imale nikakve poveznice sa ostatkom. Ako bi Muslimani opet napravili isto i presjekli ih na dva dijela, stvar bi se nastavila kao i prije, a rezultat bi bio poguban za Hrvate. Ti bi za te dvije nepovezane enklave koje ostaju na kraju ostaju pod hrvatskom kontrolom odbacio Bugojno, Uskoplje, Novi, Jablanicu, USŽ i cijeli zapadni dio RS? Citat: Hm, trebalo bi tebi priuštiti tako nešto. Bez osobnog iskustva imam feeling da nisi kompetentan. Ja sam više puta u životu mijenjao mjesto stanovanja i ne vidim zašto netko ima problema s tim, jer bi to bilo napravljeno mirno, uz svu naknadu imovine i još novčanu podršku za prilagođavanje novog životnog prostora.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:18 |
|
|
Ceha je napisao/la: Da. Trebali su se spojiti preko Ozrena i Vozuće. Uzimalo se što se moglo, a ne što se trebalo. Jbg Srbi i Muslimani su uzimali i što su trebali i što su mogli. Jedino su Hrvati uzalud branili ono što su drugi trebali i mogli uzet, a nisu gledali u svoje potrebe i mogućnosti. Citat: RS se ne može otcjepiti osim jednostrano. Enklave su zalog opstanka BiH. I točka. U slučaju novog rata, tko zna tko će s kim i kako. U svakom slučaju Vitez će bit povezan s Mostarom. Dalje ćemo vidjeti. A uzimanje teritorija zapadno od Vrbasa nam treba biti zalog za očuvanje mira sa Muslimanima i osiguravanje da će Hrvati uzimati samo teritorij do Vrbasa i da neće ići preko i ugrožavati muslimanski prostor. Ove naše enklave u srednjoj Bosni nitko neće dirati, a nakon oslobođenja RS zapadno od Vrbasa ćemo trebati nekoga naseliti u taj prostor, a Hrvati sa druge strane izmješani sa Muslimanima su prvi koji dolaze u obzir jer su sa Muslimanima ugroženi, a u našem dijelu će im biti osigurano sve što trebaju. Citat: Hrvatska vojna pobjeda je dolazak 20ak km od Banja Luke. Šteta što nakon nje nije slijedila i politička. Iako se Vukovar mirno reintegrirao. Da je uz to oslobođena i Posavina, još bi to mogao nazvati vojnom pobjedom, ovako... Citat: Taj entitet nikad ne bi bio potpun bez srednje bosne i Posavine. Ovaj ostatak ostataka Posavine pri razgraničenju sa Muslimanima ulazi u hrvatski dio, ali nakon toga bi bilo bolje to razmijeniti sa srbima za Posavinu zapadno od Vrbasa i osigurati da srbi u mogućem novom sukobu ne krenu na Hrvate i uzmu i taj dio bez ikakve kompenzacije. A ove općine u srednjoj Bosni isto zadržavamo dok ne oslobodimo svoj dio RS i preselimo te Hrvate tamo. Citat: Koja navala Srba? To je neka nova igrica? Dogovorit ćemo se sa Srbima bez muslića. Oni u svakom slučaju samo smetaju. Zadnji dogovor sa srbima je predviđao granicu na Bosni i mirno preseljenje stanovništva i još je i Dubrovnik išao srbima, ali tada su se Muslimani smatrali Hrvatima. Danas nam je Vrbas maksimum koji možemo postići. Citat: Ok, dakle ne djeliš samo BiH, već i RH?  Gdje je osječka Tvrđa? Jesi kad bio tu? Baranja je zapravo uvijek bila slavenska. Granica s Mađarima je rađena tako da dobar komad Hrvata ne uđe u novu državu. Bajski Trokut i neka sela oko Pečuha su namjerno puštena da nova država ne bi imala previše katolika. Granica sa Mađarima je oduvijek bila na Dravi, a ako je išla preko, išla je na našu štetu (Slavonija u Mađarskoj). Pošto mi Hrvati ne prihvaćamo srpske tvorevine na našem teritoriju bez obzira što su one "etnički utemeljene", niti smo ikad u povijesti tražili državu u Mađarskoj ili Austriji, onda je glupo da se sada odričemo tog usmjerenja i da prihvatimo srpsko načelo koje dijeli povijesne i geografske cjeline po etničkom sastavu. Zato ako imamo i malo dosljednosti moramo dati srbima Baranju da se oni sa Mađarima dogovaraju po tom načelu, a da mi uzmemo bar dio svoje povijesne zemlje u Srijemu i da uz to riješimo problem Hrvata u mađarskoj/srpskoj Vojvodini jednom za sva vremena. Citat: Hrvata u Vojvodini ima još oko Subotice i u nekim pograničnim selima. Ima ih oko 70ak tisuća. Tvoje razmišljanje ne da je nehumano, nego je U Petrovaradinu 1991. bilo skoro 20% Hrvata, a danas ih ima skoro 10%. U Srijemskim Karlovcima ih ima više od 8%. Hrvata u Vojvodini ima jako malo. Zato ih moramo očuvati preseljenjem u hrvatski teritorij, a tim činom osigurati sebi povratak dio naše zemlje koja je od velikog povijesnog značaja Hrvatskoj. Citat: Citat: Mrtvi ili u inozemstvu. Prema tome? Vratiti ih iz inozemstva i dati im medijsku pozornost u novom hrvatskom TV kanalu u Herceg-Bosni kao kontru Bosancima katolicima. Citat: Ti si totalno lud. Bunjevci i Šokci su Hrvati. Novi "bunjevački jezik" (ne i šokački) ti je dio slabljena hrvatske nacije, a ovi koji su se izjasnili tako... Jbg. ljudi preživljavaju, al svejedno je žalosno to. Ista stvar kao i Bosanci katolici. Bošnjaci u BiH provode isto kao i srbi u Vojvodini. Citat: Super, ajd preseli pola sesveta u DVakuf i iz njega napravi grad. Hrvati iz Sesveta nisu nacionalno diskriminirani i ne prijeti im asimilacija kao Hrvatima koji žive u većinski muslimanskim mjestima u srednjoj Bosni. Kakvu budućnost imaju Hrvati u većinski muslimanskim mjestima? Ionako će se sami iseljavati u Zagreb (koji je ionako već prenatrpan) ili u inozemstvo. Bolje je organizirati mirno preseljenje u naš prostor gdje će živjeti kao ljudi i gdje će sudjelovati u očuvanju naših krajeva. Citat: Vidjet ćemo. Prije će bježat muslići trbuhom za kruhom. Da, Muslimani će se sami iseliti u inozemstvo, a mi ćemo onda napraviti granicu na Bosni sa srbima. Citat: Gle, o čem ti pričaš? Prije rata je bilo negdje pola pola. Hrvata je bilo zapravo više ako se izbaci DVakuf. Kakva jebena muslimanska većina u srednjoj Bosni? I 50,01% je većina, i to apsolutna. Nakon rata srba više nema, Hrvata je nešto manje, Muslimana nešto više i Muslimani imaju apsolutnu većinu u srednjoj Bosni i to prilično uvjerljivu. A pošto je dio srednje Bosne zapadno od Vrbasa, uzmemo taj dio, napravimo mirno preseljenje Hrvata koji su u dijelovima sa Muslimanskom većinom (Travnik, Fojnica) u naš dio (većina Jajca, većina Bugojna, dio Uskoplja i Novog). Hrvati u onim našim enklavama ostanu sve do eventualnog oslobođenja našeg dijela RS kad ih selimo tamo. A pošto se taj rat možda i neće dogoditi, onda će nam ova područja u kojima smo većina ostati i neće se nitko iz tog dijela seliti.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:23 |
|
|
 Još jedan dokaz koliko treba shvaćat ozbiljno luđake... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ban za "Diabla"? Yes/No/Maybe?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:26 |
|
|
F.T. je prešišao Pavelića, a Milošević se ni ne priži Stojadinoviću...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:27 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ban za "Diabla"? Yes/No/Maybe? Ne!
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la:  Još jedan dokaz koliko treba shvaćat ozbiljno luđake...  Evo još boljeg:  Država za čoeka, nema šta...
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:31 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ban za "Diabla"? Yes/No/Maybe? Ma nek ostane.. Ne vrijeđa nikog ,al priča nebuloze.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
mario_cro je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ban za "Diabla"? Yes/No/Maybe? Ma nek ostane.. Ne vrijeđa nikog ,al priča nebuloze. Mene vrijeđaju ovi pozivi za nekakva humana preseljenja, pogotovo iz hrvatske srednje Bosne.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Ma nek ostane.. Ne vrijeđa nikog ,al priča nebuloze.
Mene vrijeđaju ovi pozivi za nekakva humana preseljenja, pogotovo iz hrvatske srednje Bosne. Ako je to napisao zasigurno da je zaslužio upozorenje,ali ne baš i ban.Prestrogo je to . Ja ga osobno ne čitam,napiše čitavu knjigu u jednom postu ,tako da i ne znam šta piše. Al ako će dobit ban ,onda komotno možeš banirat još par ljudi koji su stvarno zaslužili crni karton neprestanim vrijeđanjem određenih forumaša a još uvijek djeluju.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:42 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Ma nek ostane.. Ne vrijeđa nikog ,al priča nebuloze.
Mene vrijeđaju ovi pozivi za nekakva humana preseljenja, pogotovo iz hrvatske srednje Bosne. Zapravo, upravo to ismijava, preseljenja. Strateško crtanje karata. Doduše, najviše ga boli što baš nema mjesta previše u tim kombinacijama za Bošnjake.  Šteta što mu Zabija nije sugovornik.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:44 |
|
|
Bilo ih je koji su crtali neke prostore za Hrvate SB, ali stvarno, dijelom i uspjeli. Na nama je da trend okrenemo.
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 01:58 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Mene vrijeđaju ovi pozivi za nekakva humana preseljenja, pogotovo iz hrvatske srednje Bosne. Mene isto.Bolje mu je da skloni prste od Srednje Bosne jer sto rece Komso... 
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 02:10 |
|
|
To je nažalost samo potvrda da hrvatska (ultra)desnica nikako nije kompatibilna sa interesima Hrvata BiH, jer njihov strah od Srba vodi do toga da će uvijek težiti rješenjima kojima je primarni cilj odbacivanje Srba što dalje od Zagreba, a ne boljitak hrvatskog naroda u BiH. Dakle, Muslimani i Sarajevo kao glavni partneri. Na svu sreću, utjecaj takvih (osovina HSP-Mesić) na hrvatsku politiku se mjeri u promilima.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 02:19 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: To je nažalost samo potvrda da hrvatska (ultra)desnica nikako nije kompatibilna sa interesima Hrvata BiH, jer njihov strah od Srba vodi do toga da će uvijek težiti rješenjima kojima je primarni cilj odbacivanje Srba što dalje od Zagreba, a ne boljitak hrvatskog naroda u BiH. Dakle, Muslimani i Sarajevo kao glavni partneri. Na svu sreću, utjecaj takvih (osovina HSP-Mesić) na hrvatsku politiku se mjeri u promilima. Morat ću spomenit da ih ne bi trebalo podcjenjivat. Mlađe generacije su itekako podložne tim manipulacijama preko facebooka,ako imaš tamo profil pogledaj koliko te grupe imaju članova i koliko samih grupa ima.A facebook je moćno sredstvo danas,predlažem da i mi pojačamo program propagande preko takve vrste medija.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 02:25 |
|
|
Ma jebo omladinu i 435 grupa na fejsu koje su lajkali...djeluje se direktno prema političarima, institutima i medijima, i to je Bogu hvala već počelo davati neke rezultate.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 02:30 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ma jebo omladinu i 435 grupa na fejsu koje su lajkali...djeluje se direktno prema političarima, institutima i medijima, i to je Bogu hvala već počelo davati neke rezultate. Na mladima svijet ostaje ,no valjda će se osvijestit kako vrijeme bude prolazilo. Slažem se, počelo je davat neke rezultate ali ima još dosta posla za napravit...
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 25 ožu 2012, 07:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: To je nažalost samo potvrda da hrvatska (ultra)desnica nikako nije kompatibilna sa interesima Hrvata BiH, jer njihov strah od Srba vodi do toga da će uvijek težiti rješenjima kojima je primarni cilj odbacivanje Srba što dalje od Zagreba, a ne boljitak hrvatskog naroda u BiH. Dakle, Muslimani i Sarajevo kao glavni partneri. Na svu sreću, utjecaj takvih (osovina HSP-Mesić) na hrvatsku politiku se mjeri u promilima. Interesi Banja Luke nisu 100% interesi beograda, isto vazi i za relaciju mostar-zagreb.Pozicija Srba i hrvata u Bih je specificna i najbolje je da se oni sami pitaju kuda dalje.Ako se budu pitale Matice, nece biti dobro.Mora se odvojiti politika od centara u beogradu i zagrebu, jer ce zapad onda pritiskati njih zbog bih.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|