|
|
Stranica: 6/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Stjepan Tvrtko
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 10:19 |
|
Pridružen/a: 06 svi 2009, 14:05 Postovi: 263 Lokacija: Bosanski Šamac
|
Ja sam za treći, jer je to puni realnije od odvajanja(bar sada). Nevjerujem da ćemo mi iz dijelova Posavine koji su u RS-u ući u tu priču, jer nezanimamo nikoga, ali nadam se da će u tom entitetu biti teritorij na kojem je proglašena Hrvatska samouprava. To bi bilo zadovoljavajuće. Kada bi mi dobili svoju vladu i budžet, e onda bi mogli i pomagati povratak ili ostanak u Travniku, Bugojnu, Varešu, Kotor Varoši, Derventi, Brčkom, Prijedoru itd
_________________ Oduvijek naša je sa oca na sina, zauvijek ostat će naša Posavina
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 10:23 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Stjepan Tvrtko je napisao/la: Ja sam za treći, jer je to puni realnije od odvajanja(bar sada). Nevjerujem da ćemo mi iz dijelova Posavine koji su u RS-u ući u tu priču, jer nezanimamo nikoga, ali nadam se da će u tom entitetu biti teritorij na kojem je proglašena Hrvatska samouprava. To bi bilo zadovoljavajuće. Kada bi mi dobili svoju vladu i budžet, e onda bi mogli i pomagati povratak ili ostanak u Travniku, Bugojnu, Varešu, Kotor Varoši, Derventi, Brčkom, Prijedoru itd Potpisujem.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 13:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Znači po anketi "treći entitet".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 18:06 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Muslimani, koji su u cijelom ratu protiv srba solo osvojili goli k, će nama nešto davati? Mi bi trebali očistiti pola Srba zapadno od Brčkog da možemo muslimanima pokloniti srednju bosnu? Prostor koji je hrvatski od doseljenja? Bio je i prostor zapadno od Vrbasa hrvatski od doseljenja. Sada su tu srbi većina, a iz tih prostora su mnogi Hrvati i Muslimani protjerani da bi to postao etnički homogen prostor. Da bi tu vratili hrvatsku većinu treba vratiti protjerane Hrvate i naseliti novo stanovništvo. Hrvati iz srednje Bosne koji žive u većinski muslimanskim prostorima su najbolji izbor jer ih sa Muslimanima čeka ili asimilacija ili sukob u kojem postoji mogućnost da će mnogi biti na silu protjerani i pobijeni. Cijela BiH je bila hrvatska. Srednja bosna nije muslimanska. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Hm, malo si pogriješio. Doba imperijalizma je završilo krajem 19.st-a, a kolonijalizma ww2. Ukoliko se hoćeš igrati s ljudima uzmi rizik u ruke. A ovo s muslimanima u Bosanskom Brodu, jednostavno neću komentirati. To je prijedlog toliko glup, toliko debilan, da ga normalna osoba ne može smisliti. Bolje Turci nego Srbi? A da mi osvojimo Bosanski Brod, to je što, samo predgrađa Slavonskog i da ga damo Tunižanima? Ili još bolje Kinezima? O, koji.... Da 200 000 Hrvata protjerano iz RS i isto toliko iz Hrvatske je događaj 19. stoljeća? Kao i iseljavanje stanovništva iz ekonomskih razloga koje i sam spominješ. Zašto bi to stanovništvo koje se i samo iseljava iz raznih razloga bilo protiv preseljenja u drugi dio Hrvatske gdje će biti većina, gdje im gradove neće pretvarati u kasabe i gdje će biti sigurni od političke majorizacije, asimilacije, nasilja i čega sve ne? Genocid na razini 19. stoljetnih. I zato je BiH sada takva zabit. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Da, mi trebamo paziti i maziti muslimane, da nas oni mogu klati. Danas bi se zadovoljili s granicom na Neretvi i Bosni, sutra bi to bio Vrbas, a prekosutra Una. U budućnosti (s obzirom na suncokretsko izmišljanje prošlosti) očekujemo i traženja stoljetne bogumilske Cetine.... Muslimani kojih nema ni 2 000 000 skupa sa Sandžakom će ostvarivati pretenzije prema nama... A malo prije govoriš kako nisu ništa oslobodili u ratu od srba... Muslimana ima manje od ovog broja. Nisam rekao da će nešto ostvariti, već da će cviliti. To im nekako ide. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Srednja Bosna je u ratu podijeljena. Otprilike u omjeru 1:2, pri čemu smo mi dobili manji dio. Prije rata je bila 1:1 po stanovništvu, iako smo mi živjeli na većem prostoru. Srednja Bosna je hrvatska. Pitanje Hrvata ne počinje u Grudama, Posušju, Orašju ili Kupresu gdje je 90ak i više posto ljudi Hrvati, nego u komunistički generiranim mješovitim općinicama srednje Bosne. Da ponovim još jednom, to je hrvatski prostor. Ako muslići hoće ekspanziju, neka si ju traže istočno od rijeke Bosne. Neka autonomija za Vareš-Sutjesku i Soli i istočno od rijeke Bosne nas boli neka stvar za njih. A Srbi znaju kako s njima na tom prostoru. Dakle ti želiš granicu na Bosni? Granicom na Bosni ostavljaš dio ostatka ostataka Posavine (Orašje, Domaljevac, Šamac) Muslimanima ili srbima. Dobijaš velik prostor između Vrbasa i Bosne koji nemaš sa čim popuniti. Ili možda muisliš na granicu na Bosni bez dijela u RS? Dakle srbima ostavljaš etnički očišćen prostor u srcu hrvatske države? Ne vidim da je to išta bolje od predavanja srednje Bosne (zapadno od Vrbasa) muslićima. Ne, ja sam rekao da bi nam granica na Bosni sasvim dobro sjela. Posavina je iznimka i tu se zna gdje je granica (slično wance-owenu). Ništa se ne ostavlja. Tomislav Diablo je napisao/la: Prvo treba granica na Vrbasu, a tek onda se može ići na Bosnu ili cvjećarsku Drinu.
Ma da, kad tamo više ne bude Hrvata. Tomislav Diablo je napisao/la: A za autonomiju, tamo gdje su Hrvati manjina je prostor kojim vlada onaj narod koji je tamo većina. Ako ne date Muslimanima autonomiju, ne možete očekivat ni da će oni vama dati isto, pogotovo nakon što se napravi entitet kako ste vi zamislili, po etničkom načelu da je 90% Hrvata u tom entitetu, a ostali neka se snađu sami u većinski muslimanskoj sredini.
Zašto bi mi bili išta dužni muslićima? Kako si krenuo sa seobama Srba, preseli i njih. Sandžak ili Anatolija, gdje god. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Misliš u doba kad je BiH protektorat i IFOR drži pod oružjem cijelu BiH, izbacuje hrvatske izbjeglice iz DGG-a, za razliku od muslimanskih iz Bugojna, ili srpskih iz Dervente? Mi smo vjerojatno premiroljubljiv narod da zaratimo sa cijelim svijetom. Očekujte isto sa Hrvatima iz srednje Bosne ako dođe do sukoba tamo. A gdje ćete onda naseliti te izbjeglice? U Zagreb? Ili inozemstvo? Hrvatske enklave su se održale u zadnjom ratu. Zašto misliš da se u sljedećem ne bi mogle? Muslimani su ti koji će dobiti po njušci. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ti nisi normalan. Maknuo bi pola Hrvata iz BiH, napustio vjekovne prostore, za što? Muslimansku zahvalnost? Obruč oko Bihaća? Vjekovne prostore su napustili i Hrvati iz Posavine i ostatka RS, Muslimani iz Podrinja, srbi iz Drvara, Glamoča, Grahova, Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta i naselili homogeni etnički prostor gdje sada grade svoje mjesto za život. I to je po tebi dobro? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Enklave nisu izmješane. Točno se zna čije je čije selo i gdje je granica. To što su neka sela porušena i što neka prekidaju neke komunikacije je druga priča. RH ne odgovara raspad BiH. RH (i Hrvatima globalno) odgovaraju naznake normalne države i zaštita ljudskih prava. A ako srbi pokrenu otcjepljenje, onda ćete ih pustiti protivno interesa RH i napasti Muslimane za srednju Bosnu? Ti si .... Ako srbi pokrenu otcjepljenje neka se muslimani s njima igraju kako god hoće. RH može imat svoju politiku i imat će ju. Muslimani s druge strane nek se miču s hrvatskih prostora. Njihovi odnosi sa Srbima nisu naš problem. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Hrvati u BiH trenutno imaju najbolji entitet. Pederacija... Citat: Priče o naseljavanju su priče iz 19.stoljeća. Trenuti trend je sljevanje pučanstva u veće gradove. Tako da se i npr. RH prazni, a Zagreb puni (i još neka mjestašca). Tko će ti ostati na selu? Zapadna RS se sabija (karikiram) u Banja Luku, Bošnjakistan u Sarajevo (sa još dva manja vrha u Zenici i Tuzli) i slično. Kakvo naseljavanje sela? Da smo, što je aorist, razmišljali o rijeci Bosni kao granici, to bi lako zadržali. Koja su ti veća naselja od Vrbasa do Bosne? Doboj? Mješani grad po popisu iz 91 koji gubi značenje nestankom koridora. I tako dalje. Međutim, to je razmišljanje 19.st. Ima priča i iz 90-ih godina 20. Zapadni dio RS sa naše strane Vrbasa ima dosta većih gradova i ne bi bio problem njih naseliti, pogotovo samu Bansku Luku. Kojih gradova? To su sve ruševine.... Za Bansku livadicu/bistricu možeš svašta zamišljati. Kak će bit na kraju je priča za sebe. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Srbi u Hrvatskoj mogu dobiti neku stvar. Njihovo pitanje je riješeno. U BiH danas ima Hrvata koliko je bilo srba prije rata u Hrvatskoj. Misliš da Hrvati u BiH mogu dobiti nešto više ako ne surađuju sa srbima ili sa Bošnjacima? BiH je sa svih strana okružena RH (osim s istoka). U prošlom ratu je izgubila 1/3 stanovništva. Zašto misliš da bi morali s bilo kim surađivati? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Muslimani su smetnja. Srbi su pokazali kako treba postupati s njima. Neka ih riješe. Za granicu ćemo se onda dogovoriti. Naravno, ovo je odgovor za slučaj rata. Jel si ti lud? Kakva su to smetnja Muslimani Hrvatima? Muslimani koji su se nekad Hrvatima zvali i ginuli pod hrvatskim grbom za očuvanje Nezavisne Domovine? Muslimani koji su ginuli po Hrvatskoj za oslobođenje Hrvatske od srba (sad neću naglašavati manju skupinu iznimki koje su bile na strani JNA)? Bošnjaci koji su zajedno sa Hrvatima očuvali BiH od potpune srpske okupacije i spasili ju od sudbine koju su doživjela područja u RS? Tih muslimana više nema. Ovo su muslimani potomci JNA oficira kojima rat sa srbima nije bio njihov rat. Kojima dok su srbi klali njihove sunarodnjake po istočnoj i zapadnoj bosni je bilo preče ratovat protiv hrvata u srednjoj. Muslimani u Hrvatskoj su hrvatski građani. Kakve oni veze imaju s ovim "turcima"? Tomislav Diablo je napisao/la: I kome su to srbi pokazali kako sa Muslimanima? Hrvatima iz RS i RSK koji su doživjeli istu sudbinu? Tko da koga riješi? Srbi Muslimane? Pa da ostanemo sami protiv srba? Da nisi ti jedan od onih koji smatraju da su srbi potpuno bezopasni i da ako smo ih potukli u zadnjem ratu, da ćemo ih moći sami potući svaki put kad nas napadnu? U BiH ih možemo pobijediti jer nas i Muslimana ima značajno više i možemo riješiti bar prostor do Vrbasa. Ostalo nama nije ni bitno...
Da je tako ne bi nam u BiH muslimani birali predstavnike, klali naše sunarodnjake i rušili sela. Tomislav Diablo je napisao/la: Sa srbima se dogovoriti za granicu??? Prilično lagano. U dvoje lakše ide neg u troje . Tomislav Diablo je napisao/la: Misliš Virovitica-Karlovac-Karlobag? Nema problema. Zašto onda uopće praviti Treći kad možemo jednostavno prključiti hrvatska područja RS i riješiti sve probleme?
Ti si prirodno glup ili? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ti bi vjerovao na muslimansku riječ? Koja održiva granica? Granica na Vrbasu s USŽ-om u pozadini? Tekbiraše iz USŽ-a bi preselili preko Vrbasa na novooslobođena muslimanska područja. Svejedno im treba etnikum kojim će naseliti te prostore. U USŽ-u ostanu samo autonomaši koji nemaju problema sa ostankom u hrvatskom dijelu. Super, dakle opet cvjećariš. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Granice NATO zemalja su prilično sigurne. Govorili su tako i za Jugoslaviju i za sve zemlje pobjednice svjetskih ratova, pa je ipak došlo do promjena. I kako je bilo u zadnjem ratu? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: RH nema nikakvih problema sa Srbijom (osim točnog utvrđivanja granice). Nama ne trebaju muslimani. Mi sa Srbima nemamo ogromnih neslaganja u BiH. Posavina i par graničnih sela. Sve što se da riješiti u pola sata. Dakle, problema nema. Naravno da nema problema sa Srbijom. Virovitica-Karlovac-Karolobag i gotovi smo za pola sekunde, a ne sata. I naravno da ne trebaju Muslimani unutar tih granica. Ne trebaju ni katolici. Homogena Srbija prihvaća samo pravoslavlje. Koja srbija? Država koja ne ostvaruje suverenost na 15 % svoje zemlje? Koji VKK? Jedino ak preimenuju Sombor, Palanku i Šid. Granica RH i SR je priznata. Jedino ako ti se ne skače do Zemuna i Petrovaradina Tomislav Diablo je napisao/la: Za razliku od seba, kod Muslimana ima ljudi koji su željni suradnje i suživota sa Hrvatima. Ima čak i onih koji se još Hrvatima smatraju! Ne možeš zatrti svoje korijene. Čak i oni koji su bili u područjima sukoba nemaju ni približno želje kakve imaju srbi prema Hrvatima.
To su oni kao Komšić? Koji daju sve za hrvatsku? Čak i živote drugih Hrvata? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Muslimani su drugi slučaj. Mi im trebamo. A htjeli bi nas i istovremeno tlačiti. To su već frojdijanski kompleksi. Nisam siguran, ali mislim da to isto mišljenje imaju i oni o nama. Razmisli malo, ako već znaš sve što se događalo tokom rata i kakva se propaganda vodila sa obje strane. Nebitno. Bitno je kako se ponašaju sada. Nezahvalna gamad. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Koji su faktor Srbi u regiji? Koji Srbi? Srbija ima problema s južnom granicom. Srbi u BiH imaju svoj entitet. I to je to. Ništa više, niti manje. Ako su srbi tako nebitan faktor (a baš se ne bi složio s tim), kakav bi onda faktor bili Muslimani kad bi sa njima potukli srbe? Zašto od Muslimana (koji su 4-5 puta manja prijetnja od srba) stvaraš prijetnju, a srbe ignoriraš? Jer me boli neka stvar za srbe. Oni nisu smetnja. Muslimani s druge strane sanjaju o novim granicama i sprečavaju normalno funkcioniranje BH Hrvata. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: A srednja Bosna je naša. Dođi u Vitez, Žepče, Kiseljak, Usoru, Kreševo, Dobretiće, Jajce, Uskoplje, NTravnik, Busovaču, Bakoviće, Novu Bilu pa provali da to nije hrvatsko. Pa nam se javi s traume. To su sve hrvatski gradići. U DGG-u i Stocu su većinom starci (osim hrvatskih klinaca). A ovdje ćeš dobit batina i od mlađih delikvenata. Jajce je u Turskoj Hrvatskoj. I nalazi se zapadno od Vrbasa tako da bi ušlo u naš dio, skupa sa Bugojnom, Uskoljem (Gornjim Vakufom) i Novim (Donjim Vakufom) zapadno od Vrbasa. DVakuf kao Novoselec? Super, treba nam još jedna kasaba. Tomislav Diablo je napisao/la: A pošto kažeš da je srednja Bosna hrvatska, dođi u Travnik ili Fojnicu pa provali tako. Završit ćeš isto kao ja u hrvatskim neodrživim enklavama...
Gle, ti prizivaš rat i seljenja pučanstva. Lagano se to riješi. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ha, ha, ha. Bitno je tko priča, a ne samo što priča. RH bilo tko od njezinih istočnih i južnih susjeda može staviti soli na rep. Naši problemi su unutarnji i strukturni. Oni više nikada (osim u slučaju apokalipse, a vjerojatno niti tada) neće imate pretjerane veze s istokom. Problemi naših sunarodnjaka u BiH su s druge strane stvarni i opipljivi. I to su stvari koje se trebaju riješiti. Da! Ali trebaju se riješiti kao u RH i onda će i Hrvatima u BiH bilo tko moći staviti soli na rep! ALi ako se budu radila rješenja kao što su radili srbi u RH i BiH, onda neće dobro proći, jer su takva rješenja neodrživa. Neodrživa je RS na 49% teritorija BiH i neodržive su hrvatske enklave u srednoj Bosni. Srbi neće odustati od svojih prevelikih pretenzija i završit će kao 90-ih. A ako hrvati u BiH ne žele istu sudbinu, moraju i oni prilagoditi svoje zahtjeve. [/quote] Ok, onda nek se muslimani pokupe iz banovine i zapadno od rijeke Bosne i riješen problem. Neka muslići idu ratovat oko Srebrenice. Nas neka ostave na miru. Srednja bosna nikad nije bila njihova, pa 
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 18:37 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Meni više vuče da smo mi vastaše, a dodrinaši bastaše.  Niste u pravu nijedan, postoje mustaše i vastaše, mustaše su dodrinaši islamske vjeroispovjesti, a vastaša je npr. Daniel Srb koji se dodrinaškim skaskama nastoji dokazati i sprati ljagu sa činjenice da se preziva Srb, kao i mnogi koji imaju djelomično srpsko porijeklo pa ga nastoje sakriti i dokazati se kao Hrvatine. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 22:09 |
|
|
Ceha je napisao/la: Cijela BiH je bila hrvatska. Srednja bosna nije muslimanska. Postoji bitna razlika između zemljice Bosne kojom su vladali i srbi (koji ju svojataju i imaju svoju verziju povijesti) i koja je bila središte srednjovjekovne samostalne države i iz koje Bošnje crpe temelje za svoj izmišljeni identitet i između zemlje koja nikad nije od doseljenja Hrvata do gubitka samostalnosti bila pod tuđom kontrolom, koju je hrvatsko plemstvo (za koje čak i Bošnjaci i srbi priznaju da je hrvatsko, pa nema povijesne dvojbe) priključilo Bosni i koja je u toj državi bila zasebna cjelina kojom je vladalo to nedvojbeno hrvatsko plemstvo. Dobar dio tog prostora je i vraćen Hrvatskoj prije pada pod Turke, a i dio toga je nosio naziv "Turska Hrvatska". Dakle ako za Bosnu kažeš da je Hrvatska dolaziš u sukob sa srpskim i bošnjačkim tvrdnjama, a za Donje Kraje možeš bez većih problema reći da je to povijesni hrvatski prostor. U srednjoj Bosni su Muslimani bili većina i prije rata. Nakon rata je samo povećana razlika i Muslimani su dovedeni u još jaču poziciju tako da se može reći bez dvojbe da je to njihovo. Srednja Bosna zauzima i prostor zapadno od Vrbasa (Jajce, Novi, Bugojno, Uskoplje) koji bi podjelom na Vrbasu ušao u hrvatski dio. Citat: Muslimana ima manje od ovog broja. Nisam rekao da će nešto ostvariti, već da će cviliti. To im nekako ide. Zašto onda to cviljenje smatraš većom prijetnjom od velikosrpskih planova zapadno od Drine? Citat: Ne, ja sam rekao da bi nam granica na Bosni sasvim dobro sjela. Posavina je iznimka i tu se zna gdje je granica (slično wance-owenu). Ništa se ne ostavlja. Dakle granica na Bosni, ali malo i preko nje? Ne možeš uzeti drugima njihovo zbog prirodne granice, a onda ih zakidati za njihov dio jer tebi tako odgovara. A i jedva da imamo etnikuma za do Vrbasa, tako da sve preko toga možemo ostvariti samo cvjećarenjem naših muslimanskih sunarodnjaka. Citat: Tomislav Diablo je napisao/la: Prvo treba granica na Vrbasu, a tek onda se može ići na Bosnu ili cvjećarsku Drinu.
Ma da, kad tamo više ne bude Hrvata. Kako ne bude? Bilo bi Hrvata i preko Bosne - onih muslimanskih kojima bi se vratila stara ljubav kad bi im braća pomogla u oslobađanju njihove jedne jedine! Citat: Zašto bi mi bili išta dužni muslićima? Kako si krenuo sa seobama Srba, preseli i njih. Sandžak ili Anatolija, gdje god. Dobar dio tih muslimana je hrvatskog porijekla. Oni pripadaju ovdje, u našem susjedstvu, u zagrljaju svoje hrvatske matice. Citat: Hrvatske enklave su se održale u zadnjom ratu. Zašto misliš da se u sljedećem ne bi mogle? Muslimani su ti koji će dobiti po njušci. Održale? Pa zar nisu one nastale tako što su Muslimani zauzeli hrvatske prostore? A nakon rata i u miru osigurali da to ostane njihovo? Dakle da Muslimani u novom ratu zauzmu koliko su zauzeli i u prošlom, ovih enklava više ne bi bilo. Citat: Tomislav Diablo je napisao/la: Vjekovne prostore su napustili i Hrvati iz Posavine i ostatka RS, Muslimani iz Podrinja, srbi iz Drvara, Glamoča, Grahova, Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta i naselili homogeni etnički prostor gdje sada grade svoje mjesto za život. I to je po tebi dobro? Meni je i više nego dobro što smo se riješili srba u Hrvatskoj i dobili nove susjede iz BiH. Moji bosančerosi su mi puno draži od bilo kojeg srbina. 
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 22:14 |
|
|
Citat: Ti si .... Ako srbi pokrenu otcjepljenje neka se muslimani s njima igraju kako god hoće. RH može imat svoju politiku i imat će ju. Muslimani s druge strane nek se miču s hrvatskih prostora. Njihovi odnosi sa Srbima nisu naš problem. Muslimani sa druge strane? Koja je to strana? Zapadno od Bosne? Dakle ti bi protjerao Muslimane iz srednje Bosne, napravio granicu na Bosni, ali bi RS zapadno od Bosne ostavio? Jel misliš nakon toga riješiti i srbe i napraviti sa njima granicu na Bosni? Zar nije lakše sa Bošnjacima potjerati srbe preko Drine pa se onda riješiti Muslimana do Bosne? Citat: Kojih gradova? To su sve ruševine.... Za Bansku livadicu/bistricu možeš svašta zamišljati. Kak će bit na kraju je priča za sebe. Bio sam u pograničnim gradovima. Ne izgledaju mi kao ruševine, ništa gore od Siska i mnogih drugih gradova u Hrvatskoj (osim srpske zastave koja znatno narušava zavičaj)... Za Bansku Luku predviđam podjelu Vrbasom između nas i naših saveznika, kao u Mostaru, ali baš rijekom, ne ulicom usred grada kao što Mostar dijele naše Rvatine. Citat: BiH je sa svih strana okružena RH (osim s istoka). U prošlom ratu je izgubila 1/3 stanovništva. Zašto misliš da bi morali s bilo kim surađivati? Hrvata u BiH ima upola manje nego prije rata. Ako nismo mogli zadržati srednju Bosnu sa tom populacijom, kako bi tek sada mogli? Protiv srba bi zajedno sa Muslimanima mogli bez problema, ali sami protiv srba ili Muslimana nikako, osim ako oni nas ne bi napali, pa bi možda mogli poslati vojsku iz Hrvatske. Citat: Tih muslimana više nema. Ovo su muslimani potomci JNA oficira kojima rat sa srbima nije bio njihov rat. Kojima dok su srbi klali njihove sunarodnjake po istočnoj i zapadnoj bosni je bilo preče ratovat protiv hrvata u srednjoj. Muslimani u Hrvatskoj su hrvatski građani. Kakve oni veze imaju s ovim "turcima"? Normalno da su JNA oficiri vodili Muslimane nakon rata. Sada je drugačije stanje, imamo primjer iz prošlog rata koji nam je pokazao što će biti rezultat sukoba između Hrvata katolika i muslimana, a to je da će srbi dobiti više nego što trenutno drže i da ćemo se mi sa Muslimanima na kraju zajedno stiskati na još manjem dijelu BiH, dok će srbi slobodariti na svojem dijelu, ako ne i u sastavu Srbije. Mislim da ni Muslimani nisu glupi da ne vide što će biti ako se nastavi naš sukob. Citat: Da je tako ne bi nam u BiH muslimani birali predstavnike, klali naše sunarodnjake i rušili sela. U RS imamo svojeg predstavnika, voljom našeg naroda odabranog. Citat: Tomislav Diablo je napisao/la: Sa srbima se dogovoriti za granicu??? Prilično lagano. U dvoje lakše ide neg u troje. I srbima će biti lakše. Jednog lakše riješiti nego dvojicu. Citat: Tomislav Diablo je napisao/la: Govorili su tako i za Jugoslaviju i za sve zemlje pobjednice svjetskih ratova, pa je ipak došlo do promjena.
I kako je bilo u zadnjem ratu? Jugoslavija se rascjepala, kao što se može i Hrvatska i bilo koja druga NATO država. Citat: Koja srbija? Država koja ne ostvaruje suverenost na 15 % svoje zemlje? Koji VKK? Jedino ak preimenuju Sombor, Palanku i Šid. Granica RH i SR je priznata. Jedino ako ti se ne skače do Zemuna i Petrovaradina Skače mi se bar do Srijemskih Karlovaca. Imaš ideju kako da to riješimo? Ja predlažem preseljenje (  ) Hrvata iz ostalih dijelova Vojvodine i Baranje u Srijem, a srba iz Srijema u Baranju i ostatak Vojvodine i mirna zamjena teritorija (uzmemo bar dio Srijema ako ne može sve, barem Ruma i Srijemski Karlovci za granicu. Citat: Tomislav Diablo je napisao/la: Za razliku od seba, kod Muslimana ima ljudi koji su željni suradnje i suživota sa Hrvatima. Ima čak i onih koji se još Hrvatima smatraju! Ne možeš zatrti svoje korijene. Čak i oni koji su bili u područjima sukoba nemaju ni približno želje kakve imaju srbi prema Hrvatima.
To su oni kao Komšić? Koji daju sve za hrvatsku? Čak i živote drugih Hrvata? Oni kao Nijaz Batlak, Alija Šiljak, Asaf Duraković, Džafer Kulenović... Komšić nije musliman, on je iz katoličke (i dijelom četničke) tradicije. Citat: Nebitno. Bitno je kako se ponašaju sada. Nezahvalna gamad. Gadovi. Treba ih sve pobit... Citat: Jer me boli neka stvar za srbe. Oni nisu smetnja. Muslimani s druge strane sanjaju o novim granicama i sprečavaju normalno funkcioniranje BH Hrvata. A srbi ne sanjaju veliku Srbiju? Ne sprječavaju funkcioniranje Hrvata u RS i Vojvodini? Citat: DVakuf kao Novoselec? Super, treba nam još jedna kasaba. Samo dio zapadno od Vrbasa. I što je to što čini neki grad kasabom? Nekoliko džamija? Da se poruše džamije i izgrade crkve, bio bi moderan zapadnjački gradić? Citat: Gle, ti prizivaš rat i seljenja pučanstva. Lagano se to riješi. Rat još traje. Sad je kratko primirje i umjesto puškama se vodi medijima i borbama za vlast, ali jednom će se morati nastaviti i onaj puškarski dio i riješiti to do kraja. Citat: Ok, onda nek se muslimani pokupe iz banovine i zapadno od rijeke Bosne i riješen problem. Neka muslići idu ratovat oko Srebrenice. Nas neka ostave na miru. Srednja bosna nikad nije bila njihova, pa  Zašto Bosne? Opet spominješ Bosnu. I opet kažem - jedva da imamo i do Vrbasa. A zapadno od Vrbasa će se Muslimani tekbiraši iselit nakon što im oslobodimo prostora u srednjoj Bosni (a i sami će možda nešto oslobodit). Ostat će samo Babini autonomaši da popune praznine u Cazinskoj i Bihaćkoj Krajini, jer se dio njih i sada izjašnjava Hrvatima i nemaju ništa protiv Hrvata i Krajine u sastavu Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 22 ožu 2012, 23:53 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
nelson_kandela je napisao/la: Možda sam trebao dodati i opciju pripajanje Hrvatskoj (mada je to poprilično nemoguća opcija). Cudim se sto ti je u ovoj prici nejasno!?Hrvati zele treci entitet stoga sto po sadasnjem ustroju BiH niti su ravnopravni niti mogu ostvariti svoja temeljna prava.To bi zasada bilo dovoljno.Pripajanje Hrvatskoj je i nerealno a nije ni toliko bitno jer ce BiH ipak u neko dogledno vrijeme(mislim da ce to vecina nas dozivjeti),uci u EU.Isto tako nekada ce i Hrvatska i BiH postati zemlje Shengenske zone i granica izmedju njih ce biti prakticki samo formalna.U takvim okolnostima bi se Herceg Bosna mogla profilirati kao zasebna regija u EU i stanje bi se na ov im nasim prostorima moglo sasvim normalizirati(znaci sva tri naroda bi imali svoj entitet,skole na svom jeziku,svoj parlament itd.).Pripadnicima drugih naroda bi se reciprocno garantirala sva prava i gotovo! Dobar primjer je Juzni Tirol koji je poslije 1.Svjetskog rata otcijepljen od Austrije i (voljom sila pobjednica)prikljucen Italiji.Oni su se sesdesetih godina zestoko borili da se ponovno prikljuce Austriji i nisu u toj borbi ni od terorizma prezali.Medjutim onda su Italijani promijenili politiku,dali im jaku autonomiju(ravopravnost jezika,vlastiti parlament,pravo na nacionalno izjasnjavanje itd.) i stanje se smirilo.Nedavno su,kad su vec i Austrija i Italija bile u Shengenskoj zoni,provedena ispitivanja koliko je Juznih Tirolaca za pripajanje Austriji a koliko za ostajanje u Italiji.Gotovo 70% ih se izjasnilo da su za ostanak u Italiji.Mislim da ovo,samo po sebi,puno govori.
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 00:03 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Cijela BiH je bila hrvatska. Srednja bosna nije muslimanska. Postoji bitna razlika između zemljice Bosne kojom su vladali i srbi (koji ju svojataju i imaju svoju verziju povijesti) i koja je bila središte srednjovjekovne samostalne države i iz koje Bošnje crpe temelje za svoj izmišljeni identitet i između zemlje koja nikad nije od doseljenja Hrvata do gubitka samostalnosti bila pod tuđom kontrolom, koju je hrvatsko plemstvo (za koje čak i Bošnjaci i srbi priznaju da je hrvatsko, pa nema povijesne dvojbe) priključilo Bosni i koja je u toj državi bila zasebna cjelina kojom je vladalo to nedvojbeno hrvatsko plemstvo. Dobar dio tog prostora je i vraćen Hrvatskoj prije pada pod Turke, a i dio toga je nosio naziv "Turska Hrvatska". Dakle ako za Bosnu kažeš da je Hrvatska dolaziš u sukob sa srpskim i bošnjačkim tvrdnjama, a za Donje Kraje možeš bez većih problema reći da je to povijesni hrvatski prostor. Nema apsolutno nikakve razlike. Srednjovjekovni prostor BiH je bio rijetko naseljen i sastojao se od više cjelina. Prostor zapadno od Bosne (poslije Žepča linija ide malo zapadnije, pa dolazi do porječja Vrbasa) i zapadno od Neretve (ne nužno uključujući i porječje) je bio dio Primorske Hrvatske. Sjeverozapad današnje BiH je bio dio Panomske/Posavske Hrvatske/Slovinja. Na tom dijelu se ne spominje druga nacionalnost osim hrvatske. Ostatak BiH se dijeli na tri djela. Od čega su granice jedna linija kod Žepča i jedna linija kod Konjica. Sjeverno od Žepča su postojale dvije banovine, Usora i Soli. Usora (zapadnija) je duže vremena provela u hrvatskom kraljevstvu nego Soli. Od Žepča do Konjica imaš zemljicu Bosnu. Ta zemljica je katolička i šćakavska. Na jugu imaš dvije kneževine Zahumlje (od porječja Neretve do Dubrovnika) i Travuniju (od Dubrovnika do Kotora). Te dvije kneževine su isto na početku bile katoličke. U Travuniji imaš nekog preplitanja sa srpskom povješću, u Zahumlju ne (iako obuhvaća i Nevesinje i Ljubinje). Od zemljice bosne imaš preklapanja sa srpskom povješću u Podrinju. Bošnjačka povijest je s druge strane vic. Riječ je o hrvatskom etničkom prostoru, jedina je razlika što je taj prostor rubni. Srednjovjekovno kraljevstvo u Bosni je nastavak hrvatskog kraljevstva u Dalmaciji i Hercegovini/Zagori. Plemstvo je isključivo hrvatsko, a zemljicom bosnom je vladala vlastela porijeklom ili s područja današnje Slavonije ili Dalmacije. Crkveno je sva Bosna istočno od rijeke Bosne bila pod Đakovom. Dakle, Vitez, Travnik i slično su ti dio đakovačke biskupije. Ne znam što ti tu nije jasno. Tomislav Diablo je napisao/la: U srednjoj Bosni su Muslimani bili većina i prije rata. Nakon rata je samo povećana razlika i Muslimani su dovedeni u još jaču poziciju tako da se može reći bez dvojbe da je to njihovo. Srednja Bosna zauzima i prostor zapadno od Vrbasa (Jajce, Novi, Bugojno, Uskoplje) koji bi podjelom na Vrbasu ušao u hrvatski dio. Citat: Muslimana ima manje od ovog broja. Nisam rekao da će nešto ostvariti, već da će cviliti. To im nekako ide. Zašto onda to cviljenje smatraš većom prijetnjom od velikosrpskih planova zapadno od Drine? Citat: Ne, ja sam rekao da bi nam granica na Bosni sasvim dobro sjela. Posavina je iznimka i tu se zna gdje je granica (slično wance-owenu). Ništa se ne ostavlja. Dakle granica na Bosni, ali malo i preko nje? Upravo tako. U posavini linija slična vance-owenu. Nije ovo srednji vijek pa da granica mora biti na rijeci. P.S. Muslimani su u SBŽ-u prije rata bili manjina. Ako se makne Donji Vakuf. Ako makneš i Bugojno i Uskoplje, postaju još veća manjina. Ako pod srednjom bosnom gledaš samo Vitez, Travnik, NTravnik, Busovaču, Kiseljak i Kreševo, Hrvati su 91. bili većina u svim općinama osim Travniku i Fojnici gdje su muslimani bili relativna većina. Tomislav Diablo je napisao/la: Ne možeš uzeti drugima njihovo zbog prirodne granice, a onda ih zakidati za njihov dio jer tebi tako odgovara.
Kako ne bi mogao. Kakve prirodne granice? Nije ovo srednji vijek... Tomislav Diablo je napisao/la: A i jedva da imamo etnikuma za do Vrbasa, tako da sve preko toga možemo ostvariti samo cvjećarenjem naših muslimanskih sunarodnjaka. Ma da ne bi. Imaš fino nacionalne parkove. Ionako će po procjenama UN-a BiH do 2100 napustiti pola njezinih stanovnika (a to neće biti Srbi i Hrvati  ) Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ma da, kad tamo više ne bude Hrvata. Kako ne bude? Bilo bi Hrvata i preko Bosne - onih muslimanskih kojima bi se vratila stara ljubav kad bi im braća pomogla u oslobađanju njihove jedne jedine! Da, ljubav koju sad osjećaju sve u šesnajst. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Zašto bi mi bili išta dužni muslićima? Kako si krenuo sa seobama Srba, preseli i njih. Sandžak ili Anatolija, gdje god. Dobar dio tih muslimana je hrvatskog porijekla. Oni pripadaju ovdje, u našem susjedstvu, u zagrljaju svoje hrvatske matice. Oni su izdajice. Ne zaslužuju niti naše metke. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Hrvatske enklave su se održale u zadnjom ratu. Zašto misliš da se u sljedećem ne bi mogle? Muslimani su ti koji će dobiti po njušci. Održale? Pa zar nisu one nastale tako što su Muslimani zauzeli hrvatske prostore? A nakon rata i u miru osigurali da to ostane njihovo? Dakle da Muslimani u novom ratu zauzmu koliko su zauzeli i u prošlom, ovih enklava više ne bi bilo. Ne, na pokušaje njihovog zauzimanja je poginulo pola muslimanskih vojnih žrtava u ratu. One su opstale. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: I to je po tebi dobro?
Meni je i više nego dobro što smo se riješili srba u Hrvatskoj i dobili nove susjede iz BiH. Moji bosančerosi su mi puno draži od bilo kojeg srbina.  Super, veseli se samo ljudima koji su ostali bez domova.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 00:17 |
|
|
Citat: Zašto Bosne? Opet spominješ Bosnu. I opet kažem - jedva da imamo i do Vrbasa. A zapadno od Vrbasa će se Muslimani tekbiraši iselit nakon što im oslobodimo prostora u srednjoj Bosni (a i sami će možda nešto oslobodit). Ostat će samo Babini autonomaši da popune praznine u Cazinskoj i Bihaćkoj Krajini, jer se dio njih i sada izjašnjava Hrvatima i nemaju ništa protiv Hrvata i Krajine u sastavu Hrvatske. Tomislave jeli se ti drogiraš? Ti bi dao SREDNJU BOSNU i POSAVINU za koju je toliko Hrvata izginulo i ranjeno za jebenu tursku hrvatsku u kojoj nema 2% hrvata niti ih je bilo prije rata????? Koji će nam kurac taj prostor?? da hrvatska ne bi više imala oblik kroasana jeli zato???? drugi razlog nevidim osim ako nisi muslić ili dodrinaš, što je lako moguće da jesi jer bi dao Muslimanima prostor od vrbasa do drine i od save do hercegovine. Čovječe sramotiš se svjetski sa ovakvim upisima. Nije ti ovo igrica da iseljavaš ljude kako te volja i prekrajaš granice. Nitkome osim 0,1% tvojih istomišljenika takva Hrvatska ne bi odgovarala. Nađi život ili se prestani  i napiši nešto pametno ako imaš, a ako nemaš mrš.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 00:19 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ti si .... Ako srbi pokrenu otcjepljenje neka se muslimani s njima igraju kako god hoće. RH može imat svoju politiku i imat će ju. Muslimani s druge strane nek se miču s hrvatskih prostora. Njihovi odnosi sa Srbima nisu naš problem. Muslimani sa druge strane? Koja je to strana? Zapadno od Bosne? Dakle ti bi protjerao Muslimane iz srednje Bosne, napravio granicu na Bosni, ali bi RS zapadno od Bosne ostavio? Jel misliš nakon toga riješiti i srbe i napraviti sa njima granicu na Bosni? Zar nije lakše sa Bošnjacima potjerati srbe preko Drine pa se onda riješiti Muslimana do Bosne? Ne. Lakše je trampiti Tuzlu za Banja Luku, nego mijenjati svoje za svoje. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Kojih gradova? To su sve ruševine.... Za Bansku livadicu/bistricu možeš svašta zamišljati. Kak će bit na kraju je priča za sebe. Bio sam u pograničnim gradovima. Ne izgledaju mi kao ruševine, ništa gore od Siska i mnogih drugih gradova u Hrvatskoj (osim srpske zastave koja znatno narušava zavičaj)... Za Bansku Luku predviđam podjelu Vrbasom između nas i naših saveznika, kao u Mostaru, ali baš rijekom, ne ulicom usred grada kao što Mostar dijele naše Rvatine. Super, dakle nove stvari koje bi davao muslimanima. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: BiH je sa svih strana okružena RH (osim s istoka). U prošlom ratu je izgubila 1/3 stanovništva. Zašto misliš da bi morali s bilo kim surađivati? Hrvata u BiH ima upola manje nego prije rata. Ako nismo mogli zadržati srednju Bosnu sa tom populacijom, kako bi tek sada mogli? Protiv srba bi zajedno sa Muslimanima mogli bez problema, ali sami protiv srba ili Muslimana nikako, osim ako oni nas ne bi napali, pa bi možda mogli poslati vojsku iz Hrvatske. Koliko godina imaš? 12? Hrvata na području koje je obranjeno ima puuuno više nego prije rata. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Tih muslimana više nema. Ovo su muslimani potomci JNA oficira kojima rat sa srbima nije bio njihov rat. Kojima dok su srbi klali njihove sunarodnjake po istočnoj i zapadnoj bosni je bilo preče ratovat protiv hrvata u srednjoj. Muslimani u Hrvatskoj su hrvatski građani. Kakve oni veze imaju s ovim "turcima"? Normalno da su JNA oficiri vodili Muslimane nakon rata. Sada je drugačije stanje, imamo primjer iz prošlog rata koji nam je pokazao što će biti rezultat sukoba između Hrvata katolika i muslimana, a to je da će srbi dobiti više nego što trenutno drže i da ćemo se mi sa Muslimanima na kraju zajedno stiskati na još manjem dijelu BiH, dok će srbi slobodariti na svojem dijelu, ako ne i u sastavu Srbije. Mislim da ni Muslimani nisu glupi da ne vide što će biti ako se nastavi naš sukob. Muslimani su, nakon što su ih srbi zbrisali iz istočne i zapadne bosne krenuli u agresiju na srednju Bosnu. Ako to nije glupost, ne znam što je. Nadalje, prošli rat je završio hrvatskom vojnom pobjedom. To si nekako zaboravio u svom kotaču povijesti? Nama je potrebno riješiti se Turaka. Ništa manje, niti više. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Da je tako ne bi nam u BiH muslimani birali predstavnike, klali naše sunarodnjake i rušili sela. U RS imamo svojeg predstavnika, voljom našeg naroda odabranog. Samo što su muslići potjerali za 1/3 više Hrvata nego Srbi, a sada pametuju preostalima. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Prilično lagano. U dvoje lakše ide neg u troje. I srbima će biti lakše. Jednog lakše riješiti nego dvojicu. Neka onda riješe musliće. Što to nama smeta? Mirna Bosna. Pa nismo valjda ludi da ih opet krenemo spašavati ? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: I kako je bilo u zadnjem ratu? Jugoslavija se rascjepala, kao što se može i Hrvatska i bilo koja druga NATO država. Citat: Koja srbija? Država koja ne ostvaruje suverenost na 15 % svoje zemlje? Koji VKK? Jedino ak preimenuju Sombor, Palanku i Šid. Granica RH i SR je priznata. Jedino ako ti se ne skače do Zemuna i Petrovaradina Skače mi se bar do Srijemskih Karlovaca. Imaš ideju kako da to riješimo? Ja predlažem preseljenje (  ) Hrvata iz ostalih dijelova Vojvodine i Baranje u Srijem, a srba iz Srijema u Baranju i ostatak Vojvodine i mirna zamjena teritorija (uzmemo bar dio Srijema ako ne može sve, barem Ruma i Srijemski Karlovci za granicu. Dakle ti bi dao Baranju i predgrađa Osijeka za srednji Srijem (u kojem trenutno nema Hrvata) i ugrozio granicu? Fakat si genijalac. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: To su oni kao Komšić? Koji daju sve za hrvatsku? Čak i živote drugih Hrvata? Oni kao Nijaz Batlak, Alija Šiljak, Asaf Duraković, Džafer Kulenović... Komšić nije musliman, on je iz katoličke (i dijelom četničke) tradicije. Komšić je potomak kvislinga i okupatora. Gdje su ti muslimani o kojima pričaš danas? Da li se oni bore za Hrvatsku? Nekako ih ne čujem. Federalna televizija je nekako puna osuda ustaša, dakle njih, ne? Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Nebitno. Bitno je kako se ponašaju sada. Nezahvalna gamad. Gadovi. Treba ih sve pobit... Ukratko da. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Jer me boli neka stvar za srbe. Oni nisu smetnja. Muslimani s druge strane sanjaju o novim granicama i sprečavaju normalno funkcioniranje BH Hrvata. A srbi ne sanjaju veliku Srbiju? Ne sprječavaju funkcioniranje Hrvata u RS i Vojvodini? Ne na način kao muslimani. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: DVakuf kao Novoselec? Super, treba nam još jedna kasaba. Samo dio zapadno od Vrbasa. I što je to što čini neki grad kasabom? Nekoliko džamija? Da se poruše džamije i izgrade crkve, bio bi moderan zapadnjački gradić? Stanovnici i stanje duha. Ništa više. Ako se ne varam cijeli DVakuf je zapadno od Vrbasa. Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Gle, ti prizivaš rat i seljenja pučanstva. Lagano se to riješi. Rat još traje. Sad je kratko primirje i umjesto puškama se vodi medijima i borbama za vlast, ali jednom će se morati nastaviti i onaj puškarski dio i riješiti to do kraja. Super, neka ove muslimanske ustaše onda evakuiraju svoje ratnike iz srednje bosne i sjeverne hercegovine i napadnu četnike. Mi ćemo srediti kokice Tomislav Diablo je napisao/la: Citat: Ok, onda nek se muslimani pokupe iz banovine i zapadno od rijeke Bosne i riješen problem. Neka muslići idu ratovat oko Srebrenice. Nas neka ostave na miru. Srednja bosna nikad nije bila njihova, pa  Zašto Bosne? Opet spominješ Bosnu. I opet kažem - jedva da imamo i do Vrbasa. A zapadno od Vrbasa će se Muslimani tekbiraši iselit nakon što im oslobodimo prostora u srednjoj Bosni (a i sami će možda nešto oslobodit). Ostat će samo Babini autonomaši da popune praznine u Cazinskoj i Bihaćkoj Krajini, jer se dio njih i sada izjašnjava Hrvatima i nemaju ništa protiv Hrvata i Krajine u sastavu Hrvatske. Jer srednja bosna nije njihova. RH i BiH su slične po površini. U RH ima 4.5 mil. stanovnika, u BiH ima 3. U Nizozemskoj, koja je isto slična po površini ima 20. Što se tiče prostora muslimanima je dosta od Sarajeva do Drine. Neka se tu tuku s četnicima, neka rade što hoće, njihov problem. Nas neka ostave na miru. Mi smo im dosta ratovali.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 01:44 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Cijela tema je jedan veliki 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 02:22 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Citat: Zašto Bosne? Opet spominješ Bosnu. I opet kažem - jedva da imamo i do Vrbasa. A zapadno od Vrbasa će se Muslimani tekbiraši iselit nakon što im oslobodimo prostora u srednjoj Bosni (a i sami će možda nešto oslobodit). Ostat će samo Babini autonomaši da popune praznine u Cazinskoj i Bihaćkoj Krajini, jer se dio njih i sada izjašnjava Hrvatima i nemaju ništa protiv Hrvata i Krajine u sastavu Hrvatske. Tomislave jeli se ti drogiraš? Ti bi dao SREDNJU BOSNU i POSAVINU za koju je toliko Hrvata izginulo i ranjeno za jebenu tursku hrvatsku u kojoj nema 2% hrvata niti ih je bilo prije rata????? Koji će nam kurac taj prostor?? da hrvatska ne bi više imala oblik kroasana jeli zato???? drugi razlog nevidim osim ako nisi muslić ili dodrinaš, što je lako moguće da jesi jer bi dao Muslimanima prostor od vrbasa do drine i od save do hercegovine. Čovječe sramotiš se svjetski sa ovakvim upisima. Nije ti ovo igrica da iseljavaš ljude kako te volja i prekrajaš granice. Nitkome osim 0,1% tvojih istomišljenika takva Hrvatska ne bi odgovarala. Nađi život ili se prestani  i napiši nešto pametno ako imaš, a ako nemaš mrš. Ma kreten....
|
|
Vrh |
|
 |
Ateist
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 10:53 |
|
|
Ja nisam iz BiH pa ne ću glasovati. Po meni je najbolje rješenje pripojenje FBiH-e Hrvatskoj, a RS-e i DB Srbiji.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 11:44 |
|
|
Ateist je napisao/la: Ja nisam iz BiH pa ne ću glasovati. Po meni je najbolje rješenje pripojenje FBiH-e Hrvatskoj, a RS-e i DB Srbiji. Konceptualno razmišljam na način sukladan vašim promišljanjima, gospodine Ateist 
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti Postano: 23 ožu 2012, 11:52 |
|
|
Zasto bi DB isao Srbiji? hrvatskoj ne treba cijela FBIH, sta ce nam milijun ipo muslimana i tisuce dzamija u drzavi. no thanx... Nekako mi je zao Posavaca, trebalo bi nesto napravit da se Hrvatima vrati bar koja opcina, jer ove 3 posavske su malo.
A bila bi fora nezavisnost hrvatskog korpusa tako da imamo 2 Hrvatske drzave, onda neka konfederacija i tako to...fora zvuci...
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti Postano: 23 ožu 2012, 12:01 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Zasto bi DB isao Srbiji? Ako ne District Brčko, onda svakako Brčko, gospodine Neretvanin Što se tiče hiljada džamija koje biste dobili kao i meleon i po muslimanaca, šta bi vam falilo? Danas je IN biti multietnična država EU koja ima sluha za različitosti, uz to bi i europska Hrvatska poslužila i kao dobar primjer za pacifikaciju islamskih ekstremista koji kao takvi, pacifikovani, ne bi predstavljali prijetnju po mir na ulicama ostalijeh europskijeh prestolnica te njihovijeh željezničkijeh kolodvora 
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 12:30 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Tomislave jeli se ti drogiraš? Ti bi dao SREDNJU BOSNU i POSAVINU za koju je toliko Hrvata izginulo i ranjeno za jebenu tursku hrvatsku u kojoj nema 2% hrvata niti ih je bilo prije rata????? Koji će nam kurac taj prostor?? da hrvatska ne bi više imala oblik kroasana jeli zato???? drugi razlog nevidim osim ako nisi muslić ili dodrinaš, što je lako moguće da jesi jer bi dao Muslimanima prostor od vrbasa do drine i od save do hercegovine. Čovječe sramotiš se svjetski sa ovakvim upisima. Nije ti ovo igrica da iseljavaš ljude kako te volja i prekrajaš granice. Nitkome osim 0,1% tvojih istomišljenika takva Hrvatska ne bi odgovarala. Nađi život ili se prestani  i napiši nešto pametno ako imaš, a ako nemaš mrš. I zašto bi ih još više ginulo za ove ostatke ostataka? Hrvatski dio Posavine je sveden na dvije mikroenklave koje nisu ni povezane međusobno, dio Hrvata živi u Brčkom koji će srbi uzeti, a nakon toga će Hrvate protjerati. A mislite da srbi neće krenuti i na ovaj ostatak Posavine i osigurati Koridor? Tko vam to garantira? Jel imamo ikakvih dobrih primjera u bižoj povijesti da je dogovor sa njima bio dobar? U najboljem slučaju će nam ponuditi Šipovo i Mrkonjić i okolicu za te prostore, ako i to. Srednja Bosna je isto svedena na male enklave. Hrvati nsu samo ginuli za ove prostore koje Hrvati sada drže, već su ginuli i za Bugojno, Travnik, Fojnicu i izginuli! Zašto bi još ginuli u uzaludnoj obrani kako bi zadržali teritorij koji nikako neće moći spojiti s ostatkom? Pogledajte Bošnjake. Nisu mogli obraniti Podrinje, pa su krenuli na srednju Bosnu i osigurali si dobar dio prostora. Isto sa srbima. Uzeli su ono što im treba (Podrinje, Posavina), a odrekli se teritorija koje ne mogu zadržati i koji im ne trebaju (Drvar, Glamoč, Grahovo, Petrovac, Ključ, Sanski Most, razne enklave u srednjoj Bosni). Umjesto da uzmete tu strategiju kao primjer, vi uzimate za primjer propalu srpsku strategiju u kojoj svaki dio grada/sela u kojem žive Hrvati mora pripasti hrvatskom entitetu i koja je u Hrvatskoj propala, a i u BiH nije baš nešto zaživjela. Čak su i u BiH Srbi uzeli samo svoj povezani etnički prostor za bazu širenja, ali su osvajali ono što im treba - Podrinje i Koridor, a manje se fokusirali na ostalo, dok su izmješane prostore odvojene od ostatka ostavili. I sada imaju entitet spreman za otcjepljenje u slučaju bilo kakvih problema. Da su se više potrudili oko Koridora i da su umjesto Banske Luke uzeli Tuzlu, imali bi osiguran i taj dio. Dakle ovo preuzimanje Turske Hrvatske je naše Podrinje i Posavina (u slučaju srba) i naša srednja Bosna (u slučaju Bošnjaka). I Bošnjaci i srbi su dobili to svoje u ratu, dok su Hrvati koji su uzalud ginuli za spašavanje izgubljene Posavine i srednje bosne najgore prošli. Zar niste nikakvu pouku izvukli iz tog ishoda? Bolje da ljude preselimo mirno, u dužem vremenskom intervalu, uz svu naknadu imovine i novčanu pomoć za prilagođavanje novoj sredini, nego da ratuju uzaludno za očuvanje izgubljenh prostora i da se na kraju naši ljudi moraju seliti i ostaviti svu svoju imovinu iza sebe. Ljudi su se tokom Jugoslavije jako puno selili i provodilo se plansko naseljavanje ljudi u neke prostore. Mnogi Hrvati koji danas žive u Baranji su tamo preseljeni za vrijeme Jugoslavije, kao i mnogi Muslimani u Sisak. Vi shvaćate to preseljenje kao protjerivanje uz uništavanje imovine i bez ikakve nadoknade kao što se sele protjerani u ratu, ali ovo preseljenje nema veze s tim. Sve bi bilo provedeno mirno i svi uključeni bi na kreju bili na dobitku, jedino što bi izgubili je rodni kraj, a s obzirom koliko se ljudi tokom života sele okolo iz puno glupljih razloga, to izgleda kao idiotski razlog za odbacivenje takvog plana.
|
|
Vrh |
|
 |
Melcher
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 12:33 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Tomislav Diablo je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: Tomislave jeli se ti drogiraš? Ti bi dao SREDNJU BOSNU i POSAVINU za koju je toliko Hrvata izginulo i ranjeno za jebenu tursku hrvatsku u kojoj nema 2% hrvata niti ih je bilo prije rata????? Koji će nam kurac taj prostor?? da hrvatska ne bi više imala oblik kroasana jeli zato???? drugi razlog nevidim osim ako nisi muslić ili dodrinaš, što je lako moguće da jesi jer bi dao Muslimanima prostor od vrbasa do drine i od save do hercegovine. Čovječe sramotiš se svjetski sa ovakvim upisima. Nije ti ovo igrica da iseljavaš ljude kako te volja i prekrajaš granice. Nitkome osim 0,1% tvojih istomišljenika takva Hrvatska ne bi odgovarala. Nađi život ili se prestani  i napiši nešto pametno ako imaš, a ako nemaš mrš. I zašto bi ih još više ginulo za ove ostatke ostataka? Hrvatski dio Posavine je sveden na dvije mikroenklave koje nisu ni povezane međusobno, dio Hrvata živi u Brčkom koji će srbi uzeti, a nakon toga će Hrvate protjerati. A mislite da srbi neće krenuti i na ovaj ostatak Posavine i osigurati Koridor? Tko vam to garantira? Jel imamo ikakvih dobrih primjera u bižoj povijesti da je dogovor sa njima bio dobar? U najboljem slučaju će nam ponuditi Šipovo i Mrkonjić i okolicu za te prostore, ako i to. Srednja Bosna je isto svedena na male enklave. Hrvati nsu samo ginuli za ove prostore koje Hrvati sada drže, već su ginuli i za Bugojno, Travnik, Fojnicu i izginuli! Zašto bi još ginuli u uzaludnoj obrani kako bi zadržali teritorij koji nikako neće moći spojiti s ostatkom? Pogledajte Bošnjake. Nisu mogli obraniti Podrinje, pa su krenuli na srednju Bosnu i osigurali si dobar dio prostora. Isto sa srbima. Uzeli su ono što im treba (Podrinje, Posavina), a odrekli se teritorija koje ne mogu zadržati i koji im ne trebaju (Drvar, Glamoč, Grahovo, Petrovac, Ključ, Sanski Most, razne enklave u srednjoj Bosni). Umjesto da uzmete tu strategiju kao primjer, vi uzimate za primjer propalu srpsku strategiju u kojoj svaki dio grada/sela u kojem žive Hrvati mora pripasti hrvatskom entitetu i koja je u Hrvatskoj propala, a i u BiH nije baš nešto zaživjela. Čak su i u BiH Srbi uzeli samo svoj povezani etnički prostor za bazu širenja, ali su osvajali ono što im treba - Podrinje i Koridor, a manje se fokusirali na ostalo, dok su izmješane prostore odvojene od ostatka ostavili. I sada imaju entitet spreman za otcjepljenje u slučaju bilo kakvih problema. Da su se više potrudili oko Koridora i da su umjesto Banske Luke uzeli Tuzlu, imali bi osiguran i taj dio. Dakle ovo preuzimanje Turske Hrvatske je naše Podrinje i Posavina (u slučaju srba) i naša srednja Bosna (u slučaju Bošnjaka). I Bošnjaci i srbi su dobili to svoje u ratu, dok su Hrvati koji su uzalud ginuli za spašavanje izgubljene Posavine i srednje bosne najgore prošli. Zar niste nikakvu pouku izvukli iz tog ishoda? Bolje da ljude preselimo mirno, u dužem vremenskom intervalu, uz svu naknadu imovine i novčanu pomoć za prilagođavanje novoj sredini, nego da ratuju uzaludno za očuvanje izgubljenh prostora i da se na kraju naši ljudi moraju seliti i ostaviti svu svoju imovinu iza sebe. Ljudi su se tokom Jugoslavije jako puno selili i provodilo se plansko naseljavanje ljudi u neke prostore. Mnogi Hrvati koji danas žive u Baranji su tamo preseljeni za vrijeme Jugoslavije, kao i mnogi Muslimani u Sisak. Vi shvaćate to preseljenje kao protjerivanje uz uništavanje imovine i bez ikakve nadoknade kao što se sele protjerani u ratu, ali ovo preseljenje nema veze s tim. Sve bi bilo provedeno mirno i svi uključeni bi na kreju bili na dobitku, jedino što bi izgubili je rodni kraj, a s obzirom koliko se ljudi tokom života sele okolo iz puno glupljih razloga, to izgleda kao idiotski razlog za odbacivenje takvog plana. Zasto si ti u svom potpisu iskrivio citat Dzafer-bega Kulenovica?
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 12:33 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Ma koga ćeš naselit u Tursku Hrvatsku? Ti stvarno nisi normalan 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 12:37 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ako ne District Brčko, onda svakako Brčko, gospodine Neretvanin RS po svojoj odluci i želji. U BiH, sama ili sa Srbijom. Ostalih 51% kako im volja. Demokratija! 
|
|
Vrh |
|
 |
Ateist
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti Postano: 23 ožu 2012, 12:41 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Zasto bi DB isao Srbiji? hrvatskoj ne treba cijela FBIH, sta ce nam milijun ipo muslimana i tisuce dzamija u drzavi. no thanx... Nekako mi je zao Posavaca, trebalo bi nesto napravit da se Hrvatima vrati bar koja opcina, jer ove 3 posavske su malo.
A bila bi fora nezavisnost hrvatskog korpusa tako da imamo 2 Hrvatske drzave, onda neka konfederacija i tako to...fora zvuci... U DB živi ipak mala većina Srba. Cijela FBiH treba. FBiH je ionako trebala ići u konfederaciju s Hrvatskom. Što imaš protiv islama? Vjeroispovijest nema nikakve veze s pripadnosti narodu, a ateizam je jedini ispravni svjetonazor koji će na kraju pobijediti. Muslimani/Bošnjaci nisu narod nego odnarođeni Hrvati islamske vjeroispovijesti koji danas zbog srbizacije govora u BiH govore srpskim jezikom. Mogli bi ga zadržati ili prijeći na hrvatski. Svi hrvatske zemlje u jednoj državi!
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
 |
Melcher
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti Postano: 23 ožu 2012, 12:43 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Ateist je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Zasto bi DB isao Srbiji? hrvatskoj ne treba cijela FBIH, sta ce nam milijun ipo muslimana i tisuce dzamija u drzavi. no thanx... Nekako mi je zao Posavaca, trebalo bi nesto napravit da se Hrvatima vrati bar koja opcina, jer ove 3 posavske su malo.
A bila bi fora nezavisnost hrvatskog korpusa tako da imamo 2 Hrvatske drzave, onda neka konfederacija i tako to...fora zvuci... U DB živi ipak mala većina Srba. Cijela FBiH treba. FBiH je ionako trebala ići u konfederaciju s Hrvatskom. Što imaš protiv islama? Vjeroispovijest nema nikakve veze s pripadnosti narodu, a ateizam je jedini ispravni svjetonazor koji će na kraju pobijediti. Muslimani/Bošnjaci nisu narod nego odnarođeni Hrvati islamske vjeroispovijesti koji danas zbog srbizacije govora u BiH govore srpskim jezikom. Mogli bi ga zadržati ili prijeći na hrvatski. Svi hrvatske zemlje u jednoj državi! Sinko, prosetaj malo.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti Postano: 23 ožu 2012, 12:46 |
|
|
@diablo daj postedi nas svojih ROMANA propagande i zelenila.. Jebi ga vaznije je da 500k naseg naroda zivi s nama zajedno u istoj drzavi nego nekoliko stotina novih kilometara granice sa Srbima...kad tad ce se razgranicenje s njima povecat... Za zelene nas nije briga, njima sta ostane..
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 23 ožu 2012, 12:48 |
|
|
Muslimani/Bošnjaci (mada im je ovaj drugi naziv malo kraden i zloupotrebljen), jesu narod. Bez obzira na korene. Imaju zajedničku svest, jezik, istoriju.
Mada, ne mislim da bi im bilo loše u konfederaciji sa Kroacijom. Tu bi jedino Hrvatska mogla nastradati.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 511 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|