HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 ožu 2026, 22:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 209 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb
PostPostano: 28 lis 2010, 13:29 

A misli li itko da bi,da je kojim slučajem u RH na vlasti i najhrvatskija opcija, Hrvatska mogla na oštriji i borbeniji način ući u konflikt sa BIh o ko pitanja hrvata u bih?
ne zaboravimo, sve se ovo zbiva upravo zato jer određenim krugovima MZ ne odgovara ni jaka hrvatska a kamoli institucionaliziran položaj hrvata u bih.
iako RH ima i prava i međunarodno političke mogućnosti temeljene na daytonu kojima bi mogla vršiti pritisak na bih ona to ne radi, jer sve i da na vlasti nisu ljudi koji ne vole ni samu hrvatsku, takvim pritiscima bi se zamjerilo, da ne kažem odalo položaj takvim krugovima u MZ.
RH jednostavno izbjegava konflikt, i njezin utjecaj pa sve da je i najhrvatskija vlast, nikada ne bi mogao biti toliko oštar i beskompromisan na način kako to očekuju neki ljudi s ovog foruma.
naravno da bi se moglo učiniti više, ali ni dijametralno suprotnom vladajućom strukturom se ne bi moglo učiniti baš puno više.
S druge strane, Rh pomaže oko obrazovanja, oko zdravstva, financira ratne stradalnike i pomaže obnovi.
Da doista hoće, vrlo lako bi mogla riješiti problematiku oko rodiljnih naknada, potpora za nezaposlene.
Evo, na snazi je zakon koji onemogućuje dvostuko prebivalište pa vas pitam zna li itko slučaj da je protiv nekoga pokrenut postupak brisanja prebivališta u hr jer ima prebivalište u bih.
nije da se ne bi moglo kad bi se doista htjelo.
međutim, dok hrvatske političke elite u bih maksimalno ne iskoriste okvir koji im pruža političko-teritorijalno ustrojstvo
bih i maksimalno ne ojačaju položaj županija, mislim da se nema pravo govoriti o o tome da je hrvatska ostavila hrvate u bih na cjedilu u onom smislu i intonaciji u kojem neki govore.

ponavljam, odnos je loš i nedovoljan ali da se doista želi ostaviti hrvate iz bih na cjedilu do kraja, situacija bi bila neopisivo gora.
problem je međutim što neki od hrvatske (oni koji je ovdje pljuju, ponižavaju, smatraju da je treba uništiti) očekuju u najmanju ruku da pogine pa ako treba i potpuno se uruši a da uđe u konflikt s bih u ostvarenju točno onih ciljeva koje trenutno žele navedeni pojedinci.

ne treba dakle stvarati nepotrebne konflikte s onima od koji se zapravo i faktički očekuje da se aktivnije uključe u problematiku hrvata iz bih nego treba vrijeme i energiju potrošiti na podizanje razine političke svijesti i funkcioniranja postojećeg političko-pravnog okvira.
kako očekivati od hrvatske da uđe u konflikt sa bih oko položaja hrvata u bih kad sami hrvati u bih još uvijek nisu iskoristili sve ono što mogu i što im dayton omogućuje i kod čijih političkih predstavnika postoje sukobi u kojima se spore oko samog položaja hrvata u budućnosti.

moj jedan znanac je očekivao da će mu biti našteljen ispit na faksu.
bio je vrlo revoltiran i pun psovki i uvreda za profesora kod kojega bi trebao polagati.
zašto? zato jer ga neće pustit preko veze?
ne. profesor mu je poručio da nauči točno određene dijelove gradiva, dakle smanjio mu je posao na minimum.
ovaj je pizdio i profesora nazivao pederom jer mu neće ukucat prolaz u index a da ovaj ni ne pristupi ispitu.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 13:42 

mateb je napisao/la:
hercegovac1981 je napisao/la:

Znači sam potvrđuješ da su se petljali tamo gdje ne treba. E pa to petljanje kao i ono prije te 1998. je dovelo do mnogo toga kasnije. Ne da mi se više o ovoj temi. Ja sam svoje rekao ja mislim na dovoljno jasan način. Pa nek sudi svak kako hoće.

Na prvu loptu je tako, ali činjenica da su prihvatili volju Hrvata BiH bez problema pokazuje da nije bio problem u tome što RH nije nešto DOZVOLILA (tvoje riječi).

Dakle, dozvolila je, a ako je nekome lakše u Zagreb po odluke, to onda nije krivica Zagreba.

Krivica Zagreba (službenog) je da opet ponovim u tome što je i prije rata, za vrijeme rata i neposredno nakon završetka rata vodio politiku BiH Hrvata i time kao i nekim drugim potezima o kojima je bilo riječi učinio Hrvate iz BiH ovisnim o Hrvatskoj. Kao posljedicu i danas imamo da se u Hrvatsku gleda kao u spasitelja i da se u Hrvatsku ide po pomoć i savjete.

Hrvatska neće niti može danas voditi politiku BiH Hrvata, niti vječno može održavati stanje da BiH Hrvati na temelju državljanstva uživaju određene posvlastice koje iscrpljuju Hrvatski proračun. Odnos koji danas postoji između RH i Hrvata u BiH je nakaradan u mnogim aspektima i dovodi do daljnjih podjela i netrpeljivosti.

Današnjoj Hrvatskoj politici nije lako. Ona je vodila interesa i dalje vodi o Hrvatima u BiH. Da ne vodi i da ne gradi sveučilišta, bolnice i sl. nebi bilo dobro ali opet radi medvjeđu uslugu jer i dalje potpiruje na neki način nadu da će uvijek biti tu da misli i pomaže za BiH Hrvate. Zajebana je to problematika. Radikalni odjeb bi doveo do daljnjeg defetizma i preseljavanja u Hrvatsku i dalje a daljnje pomaganje i vođenje politike u ime BiH Hrvata opet u dugom roku može rezultirati samo negativnim posljedicama. Kad se tako uzmu stvari onda ona Zrikijeva strategija možda i nije luda.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 13:46 

Ovo je kraj priče. Ovakve priče o ulozi RH su, prvenstveno, sitničarenje, jer je poanta svega da Amerika nije dala i ne da još uvijek Hrvatskoj da se izravnije umiješa, a o hrvatskoj federalnoj jedinici ne žele ni čuti.

Ako netko želi glavom kroz zid, s maksimalističkim iluzijama, neka se sjeti srpske politike, sudbine Kosova, itd.

Više će se napraviti financiranjem ključnih projekata od strane RH, s jedne strane, te institucionalnim djelovanjem (primjer presude Ustavnog suda), nego proglašavanjem hrvatskog entiteta, busanjem u prsa i slično. Najbolji primjer za potonje je sudbina samouprave i Jelavića.

Jebemu, zašto nitko od Hrvata, primjerice, ne izađe s prijedlogom ukidanja predsjedništva, uzimanja svih vanjskopolitičkih ovlasti predsjedniku pojedincu (glup izraz) i njegov izbor kroz Zastupnički dom i Dom naroda (gdje bi mu trebala apsolutna ili dvotrećinska većina u svakom)? Zbog toga što "Hrvati moraju imati pravo, kao konstitutivan narod, na svog predsjednika"? Glupost.

Ovakav prijedlog bi stranci vjerojatno podržali.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 13:54 

Pa bolj je onda rješenje da zastupnici svakog naroda biraju među sobom svog člana.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 13:58 

divlja svinja je napisao/la:
Pa bolj je onda rješenje da zastupnici svakog naroda biraju među sobom svog člana.

Biranje jednog predsjednika se može predstaviti kao jačanje BiH institucija, prvenstveno Europi, a ni Zlaja ni ostali Muslimani onda ne bi mogli ići protiv toga.

U praksi, jedino rješenje bi onda bila rotacija. Odlično za Hrvate, i sigurno bolje nego sada.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 17:01 

caporegime je napisao/la:
A misli li itko da bi,da je kojim slučajem u RH na vlasti i najhrvatskija opcija, Hrvatska mogla na oštriji i borbeniji način ući u konflikt sa BIh o ko pitanja hrvata u bih?
ne zaboravimo, sve se ovo zbiva upravo zato jer određenim krugovima MZ ne odgovara ni jaka hrvatska a kamoli institucionaliziran položaj hrvata u bih.
iako RH ima i prava i međunarodno političke mogućnosti temeljene na daytonu kojima bi mogla vršiti pritisak na bih ona to ne radi, jer sve i da na vlasti nisu ljudi koji ne vole ni samu hrvatsku, takvim pritiscima bi se zamjerilo, da ne kažem odalo položaj takvim krugovima u MZ.
RH jednostavno izbjegava konflikt, i njezin utjecaj pa sve da je i najhrvatskija vlast, nikada ne bi mogao biti toliko oštar i beskompromisan na način kako to očekuju neki ljudi s ovog foruma.
naravno da bi se moglo učiniti više, ali ni dijametralno suprotnom vladajućom strukturom se ne bi moglo učiniti baš puno više.
S druge strane, Rh pomaže oko obrazovanja, oko zdravstva, financira ratne stradalnike i pomaže obnovi.
Da doista hoće, vrlo lako bi mogla riješiti problematiku oko rodiljnih naknada, potpora za nezaposlene.
Evo, na snazi je zakon koji onemogućuje dvostuko prebivalište pa vas pitam zna li itko slučaj da je protiv nekoga pokrenut postupak brisanja prebivališta u hr jer ima prebivalište u bih.
nije da se ne bi moglo kad bi se doista htjelo.
međutim, dok hrvatske političke elite u bih maksimalno ne iskoriste okvir koji im pruža političko-teritorijalno ustrojstvo
bih i maksimalno ne ojačaju položaj županija, mislim da se nema pravo govoriti o o tome da je hrvatska ostavila hrvate u bih na cjedilu u onom smislu i intonaciji u kojem neki govore.

ponavljam, odnos je loš i nedovoljan ali da se doista želi ostaviti hrvate iz bih na cjedilu do kraja, situacija bi bila neopisivo gora.
problem je međutim što neki od hrvatske (oni koji je ovdje pljuju, ponižavaju, smatraju da je treba uništiti) očekuju u najmanju ruku da pogine pa ako treba i potpuno se uruši a da uđe u konflikt s bih u ostvarenju točno onih ciljeva koje trenutno žele navedeni pojedinci.

ne treba dakle stvarati nepotrebne konflikte s onima od koji se zapravo i faktički očekuje da se aktivnije uključe u problematiku hrvata iz bih nego treba vrijeme i energiju potrošiti na podizanje razine političke svijesti i funkcioniranja postojećeg političko-pravnog okvira.
kako očekivati od hrvatske da uđe u konflikt sa bih oko položaja hrvata u bih kad sami hrvati u bih još uvijek nisu iskoristili sve ono što mogu i što im dayton omogućuje i kod čijih političkih predstavnika postoje sukobi u kojima se spore oko samog položaja hrvata u budućnosti.

moj jedan znanac je očekivao da će mu biti našteljen ispit na faksu.
bio je vrlo revoltiran i pun psovki i uvreda za profesora kod kojega bi trebao polagati.
zašto? zato jer ga neće pustit preko veze?
ne. profesor mu je poručio da nauči točno određene dijelove gradiva, dakle smanjio mu je posao na minimum.
ovaj je pizdio i profesora nazivao pederom jer mu neće ukucat prolaz u index a da ovaj ni ne pristupi ispitu
.

Bla...bla ....bla....Uvijek mi izrode moj ocekujemo suvise. Aaaa ? Pa zar nismo usli u rat zbog te tvoje fucking komunistcke zemljice? Zar se BIH Hrvat nije sa Karadzicem mogau u BIH pogodit i dobit daleko vise od onoga sto sada samo pobunom moze uzet. Da smo sa Srbima glasali ...razvlacili..cekali...bi li ti iz Zageja bio u rovu 4 godine ili mi u BIH? Bi li ti u Daytonu poklanjao Srbima tudje ( Posavinu) za svoje (Slavoniju)? Porodislje naknade???? Pa Posavina je vrijenda 50 miljardi dolara. Kolio ste se struje nakrali iz Livna i Tomislava? Predsjednike birate na postulatima mrznje spram Hercegovaca. Muslimane OTVORENO podrzavate i ponasate se prema nama onako kako se Grcka ponasala prema Hrvatskoj u toku rata. Neprijateljski.

Ne treba nama izrode i Cheval Assistentu tudje...mi hocemo svoje..i nemojte nam vise pomagat...platite ono sto kradete iz BIH, platite za Posavinu i Dayton, platite za isporuceno vrhovnisvo HB-a Hagu i ne treba nam tvoje milostinje.

Zajebali ste nas jer smo naivni i lakovjerni i sada nas pljujete poput nizih bica. A vi koji ste po Zagejima zavrsavali pravne fakultete a da ne znate niti rijec latinskog, jer sto ce ti restitutio integrum kada se ispiti polazu preko telefona nas kao savjetujete...pa nemojte tako..morate sami prvo. Vaznije ti je 100 puta da se na Zagreb ne pljuje od toga sto nama koristi u BIH. Bojis se da te tvoji bivsi prijatelji iz BIH ne osramote pred tvojim novim prijateljima iz Hrvatske. Kompleksasu.
Podjsecas me na Latinose iz Texasa...bolje se razumuju sa Anglosima no sa svojima preko Rio Granda. 70% ih je za kontrolu ulasksa iz Mexica u USA. Tvoj interes nije nas interes. Ti bi da te prihvate kao ravnog sebi i da ni po koju cijenu ne saznaju kako si dobio diplomu, nama se radi o glavi i prezivljavanju.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 18:08 

Caporegime ima li u RH predsjednik i predstavnik Hrvatske domovnicu, ima.
A u BH "naš" predsjednik (predstavnik) Komšić nema.
Ima li to smisla, nema.
Je li ta osoba koja u svojoj 40-toj ili nekoj nije još izvadila domovnicu ili neće dobro došala za našeg predstavnika u BH, nije.
Hoče li zastupati interese Hrvata u BH, logično NEĆE.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 18:51 

Zajeban Capo pravo,hem inteligentan,hem skolovan,hem zna se poshtemati ...bome Franko ja da sam na tvom mjestu ne bi se zajebavo,ako Capo pobjeni nesh se moci sakriti ni u Clevelandu ...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 19:12 

i zašto me ovdje nazivaš zagrepčaninom a na privatno mi spominješ kockastu glavu, kosu koja raste iz čela...

:punk

Zato sto tako izgledas. I zato sto je gamad poput tebe koja je napustila svoj kraj u njemu ostavila sve sto je casno a u Zagrebu pokupila rjecnik Cheval Assistenta koji na politicka neslaganja odma krenu po obitelji, zeni i djeci. Pravi Zagrepcani sa tobom nemaju nista zajednicno. Ti si poput Kutle koji je vlasnik Jutarnjeg koji pise o Hercegovcima kao o stoci. Ti i tvoji chenifa razina dijaloga se i ovdje tolerira od stoke poput tebe. Vi, ex-HB-osanci a sadasnji Zegejci koji pravdate SDP rasizam ste 10 puta vece zlo no bilo koji pravi Zagrebcanin. 'Moj jedan znanac se naljutio jer ga profesor nije pitao ono sto mu je reko da ce ga pitat"...mozemo zamislit kako si ti 'zavrsavao' fak. Nije ni cudo da sve pises malim slovom i da ti je njuska prepuna verbalnih fekalija na kojima se ni cigani cherga Vladicina Hana ne bi postidjeli.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 19:22 

Sad ce Capo da te Franko :zubati

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 19:22 

Osuda neke osobe uglavnom odražava ono što posmatrač zamišlja da vidi u njoj!

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 20:40 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Cijela se priča uobičajeno vrti - ostaviš jedan cijeli narod podređenim u političkom sustavu (svojim potpisom), odredi ti taj netko krucijalno sudbinu s jednim (tj. sa dva) sudbonosna nepovoljna ugovora - pa onda k'o biva što se sad sam ne snalaziš, što me sad zoveš u pomoć.

Debilana.

Da ne koristimo eufizme u diskusiji, Hrvatska je prodala BiH Hrvate. Je li to zbog ideološkog sljepila, ili emotivne blokade, većina BiH Hrvata to ne želi vidjeti, ali je tako. Jesu nas djedovi spirali mozak s hrvatstvom, ali treba se što prije realno osvrnuti i ubuduće zbiti redove BiH Hrvata. Ne žaliti za prosutim mlijekom. Tko je u dijaspori, tko u Hrvatskoj je dobrodošao, dok vodi naše interese. Oni podrijetlom iz BiH u prvoj generaciji, ako se iz dijaspore (tu mislim i na Hrvatsku) ne udostoji ni glasati u BiH lansirati odjebaus. Momče, jesi li registriran i glasuješ li? Nisi. Pričaj priče po Stutgartu, Beču ili Zagrebu, okani se nas.

K'o što logika kaže da nije bilo dogovora u Karađorđevu, tako i ovdje kronologija događaja vrišti o zamjeni interesa BiH Hrvata za interes RH. Ne prodaje se Herceg-Bosna bez ispaljenog metka džabe. Sa HVO postrojbama na linijama i to ne u pasivnom gardu. Nešto je se zauzvrat i dobilo. Znamo šta. Možda je integralno hrvatstvo kratkoročno dobilo. Možda i srednjoročno. Znam, da mi BiH Hrvati smo dugoročno s tim odlukama najebali.
Ne kažem da je bilo zlonamjerno, dapače, ali zašto ne bi objektivno sagledali stvari?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 21:59 

mateb je napisao/la:
Najveća greška je napravljena time što Franjo nije računao kakve idiote ima oko sebe i kakvi će ga likovi naslijediti, te nije pokušano dati jače ovlasti kantonima, nisu degradirane do kraja ovlasti predsjednika (uz ukidanje predsjedništva, gdje bi predsjednika birao Dom naroda) i općenito uvedeni dodatni zaštitni mehanizmi (mada neki i postoje pa ih se ne koristi, tako da je i za to teško okrivljavati RH). Uz to, greška je bila što nisu u Drvaru napravljena nova naselja (tipa Kistanje), tako da se Hrvate moglo izbaciti iz srpskih kuća.

mateb zna puno, ali normalno je da stanje na trenu ne poznaje detaljno,tako on ne zna da je HR do 2000 naprvila stambeno naselje u Drvaru koje je bilo skoro useljivo, ali promjenom vlasti i jačanjem novih trendova zgrade u Drvaru nisu dovršene i ,nažalost, zbog nedovršetka radova prognaci koji su odbijali povratak u svoje kuće u SB,primorani na napuštanje srpskih,su izabrali odlazak u HR!

Da sam Lideroidan ja bih , kao stanovnik HBŽ zaključio i bez kompleksa progovorio kako je je tomu kriva izdajnička hr politika koja je ljudima obečavala sve i svašta ,a na kreaju im je dala stanove bez parketa!
Da sam hercegovacoidan 1981 i stanovnok HBŽ,ja bih zaljučio da je egzodusu iz Drvara najviše kriva politika različitih interesa koju afirimiraju Hrvati iz hercegovine koji za svoj interes potpisuju sve i svašta i spremni su na sve koalicije da opstani na vlasti, a za nas u HBŽ ih uopće nije briga i u takvim presudim trenutcima oni iz ZHŽ nisu prstom mrdnuli , kamoli dali neka sredstva da nama, siromšnoj HBŽ pruže pomoć u završetku zgrada i postavljanju parketa, i tako direktno odrede našu sudbinu, koja je takva da u HBŽ bez Srba ne možemo formirati vlast.

Naravno pošto sam objektivan onda zaključujem da je HR učinila koliko je mogla, a ZHŽ također, jer je neorganizirana,bez političke i državne tradicije,bez znanja, kratkovidna i nesposobna za krucijalne i sudbonosne poteze!
lider30 je napisao/la:
Cijela se priča uobičajeno vrti - ostaviš jedan cijeli narod podređenim u političkom sustavu (svojim potpisom), odredi ti taj netko krucijalno sudbinu s jednim (tj. sa dva) sudbonosna nepovoljna ugovora - pa onda k'o biva što se sad sam ne snalaziš, što me sad zoveš u pomoć.

Debilana.

Da ne koristimo eufizme u diskusiji, Hrvatska je prodala BiH Hrvate.

K'o što logika kaže da nije bilo dogovora u Karađorđevu, tako i ovdje kronologija događaja vrišti o zamjeni interesa BiH Hrvata za interes RH. Ne prodaje se Herceg-Bosna bez ispaljenog metka džabe. Sa HVO postrojbama na linijama i to ne u pasivnom gardu. Nešto je se zauzvrat i dobilo. Znamo šta. Možda je integralno hrvatstvo kratkoročno dobilo. Možda i srednjoročno. Znam, da mi BiH Hrvati smo dugoročno s tim odlukama najebali.
Ne kažem da je bilo zlonamjerno, dapače, ali zašto ne bi objektivno sagledali stvari?

Čovjeku koliko god daš argumenata on i dalje tupi svoje kao da ništa rekao nisi, tako da se nema smisla ponavljati, nego radi ostalih treba reći, da se HRnije umiješala materijalno, vojno, financijski i organizacijiski u rat u Bih ne bilo ni HVOa niti HB ,Hrvati u BiH bi nestali iz BiH, ne bi imali hr državljanstvo i praktično bi nam se zameo trag, da HR nije aktivno organizirala institucije od vitalnog intersa za funkcioniranje društva u miru(škkolstvo, zdravstvo, sudstvo,...) brzo bi iscurili!

Uglavnom da nije bilo HR mi bi pokleli pod djelovanjem 2 agresora i nestali bi s ovih prostora, bez da bi se itko osvrnuo,a da nije bilo nas HR bi prošla osjetno drugačije , teže i lošije!

Vrh

PostPostano: 28 lis 2010, 23:10 

zaba1111 je napisao/la:

Čovjeku koliko god daš argumenata on i dalje tupi svoje kao da ništa rekao nisi, tako da se nema smisla ponavljati, nego radi ostalih treba reći, da se HRnije umiješala materijalno, vojno, financijski i organizacijiski u rat u Bih ne bilo ni HVOa niti HB ,Hrvati u BiH bi nestali iz BiH, ne bi imali hr državljanstvo i praktično bi nam se zameo trag, da HR nije aktivno organizirala institucije od vitalnog intersa za funkcioniranje društva u miru(škkolstvo, zdravstvo, sudstvo,...) brzo bi iscurili!

Uglavnom da nije bilo HR mi bi pokleli pod djelovanjem 2 agresora i nestali bi s ovih prostora, bez da bi se itko osvrnuo,a da nije bilo nas HR bi prošla osjetno drugačije , teže i lošije!

Kakvi su bola ovo argumenti u kondicionalu? E brate tragikomično. Ti si sebi zamislio da si mi dao argumente, ali ovo je neki subjektivni tvoj scenarij u glavi i ovo vala nije argument. Barem u mom selu se ovako ne argumentira.

Ama baš cijeli post ti je u kondicionalu. Drukčije bi se stvari odvijali i ludost je govoriti ŠBB KBB. Da te parafraziram:
Možda bi Hrvatska bila predijeljena popola, možda bi Dalmacija davno poklekla, možda bi imali Herceg-Bosnu uz veće žrtve, možda se Hrvatska ne bi nikad riješila RSK - da nam nisu pomogli (prvenstveno pomažući i sebi), možda bi spala na ostatke ostataka. Ko će znati.
Možda bi išli na dijeljenje BiH, možda BiH nikad ne bi izašla iz Jugoslavije, možda bi bili odpočetak u savezu sa Srbima, možda is Muslimanima. Drukčije okolnmosti drukčije konstelacije snaga.

Priča isto kod Muslimana, k'o Hrvatska im treba biti zahvalna što su se oni borili za svoju guzicu. :neznam Ovdje je također Hrvatska ujedno i sebi pomagala. Tako i Muslimani sebe branili, što su ujedno oslabili pritisak na Hrvatsku, kakve to veze ima sa zahvalnošću. :sega

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 07:23 

Frankopan je napisao/la:

i zašto me ovdje nazivaš zagrepčaninom a na privatno mi spominješ kockastu glavu, kosu koja raste iz čela...

:punk

Zato sto tako izgledas. I zato sto je gamad poput tebe koja je napustila svoj kraj u njemu ostavila sve sto je casno a u Zagrebu pokupila rjecnik Cheval Assistenta koji na politicka neslaganja odma krenu po obitelji, zeni i djeci. Pravi Zagrepcani sa tobom nemaju nista zajednicno. Ti si poput Kutle koji je vlasnik Jutarnjeg koji pise o Hercegovcima kao o stoci. Ti i tvoji chenifa razina dijaloga se i ovdje tolerira od stoke poput tebe. Vi, ex-HB-osanci a sadasnji Zegejci koji pravdate SDP rasizam ste 10 puta vece zlo no bilo koji pravi Zagrebcanin. 'Moj jedan znanac se naljutio jer ga profesor nije pitao ono sto mu je reko da ce ga pitat"...mozemo zamislit kako si ti 'zavrsavao' fak. Nije ni cudo da sve pises malim slovom i da ti je njuska prepuna verbalnih fekalija na kojima se ni cigani cherga Vladicina Hana ne bi postidjeli.

i onda netko kaže da sam ja neugodan.......
preporučujem ti da pročitaš sve što sam imao reći na temu službene hrvatske politike, odnosa hrvata međusobno, odnosa hrvatske prema hrvatima iz bih a i mojih osobnih odnosa sa ljudima koji imaju nešto protiv hrvata iz bih i to u realnom kontaktu.
ovo pišem jer još uvijek postoji 1% šanse da si malo ograničen pa da bi ponovljenij čitanjem ipak stekao drukčiji zaključak kao što su ga uostalom stekli svi osim tebe.
zato bolje šuti, jer ću majke mi objaviti sve oni što mi privatno šalješ, ne zato da bi zahtjevao sankcije, ne daj bože, nego da se auditorij ipak uvjeri kako je čak i ovo što pišeš javno, bečka škola u usporedbi sa svim onim sado-mazo sex explicite sadržajem što mi šalješ na privat a što si valjda gledao svojim očima kad ti ghetto boys dođu u goste.
nemam što reći nego ponoviti da si jedan vrlo glup, zlonamjeran i bijedan čovjek i stvarno se nadam da ćeš mi najaviti dolazak ako šupak poput tebe uopće i može pomisliti da ono čime se kurči preko ekrana ponovi uživo.

p.s. osim što ne znaš latinske izreke, neznanje kojih bi kao meni nabijao na nos, još da znaš odakle je junak iz priče o namještanju ispita.....možda ste u rodu.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 07:28 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Kakvi su bola ovo argumenti u kondicionalu? E brate tragikomično. Ti si sebi zamislio da si mi dao argumente, ali ovo je neki subjektivni tvoj scenarij u glavi i ovo vala nije argument. Barem u mom selu se ovako ne argumentira.

Ama baš cijeli post ti je u kondicionalu. Drukčije bi se stvari odvijali i ludost je govoriti ŠBB KBB. Da te parafraziram:
Možda bi Hrvatska bila predijeljena popola, možda bi Dalmacija davno poklekla, možda bi imali Herceg-Bosnu uz veće žrtve, možda se Hrvatska ne bi nikad riješila RSK - da nam nisu pomogli (prvenstveno pomažući i sebi), možda bi spala na ostatke ostataka. Ko će znati.
Možda bi išli na dijeljenje BiH, možda BiH nikad ne bi izašla iz Jugoslavije, možda bi bili odpočetak u savezu sa Srbima, možda is Muslimanima. Drukčije okolnmosti drukčije konstelacije snaga.

Priča isto kod Muslimana, k'o Hrvatska im treba biti zahvalna što su se oni borili za svoju guzicu. :neznam Ovdje je također Hrvatska ujedno i sebi pomagala. Tako i Muslimani sebe branili, što su ujedno oslabili pritisak na Hrvatsku, kakve to veze ima sa zahvalnošću. :sega

upravu si. ali budi onda do kraja u u pravu pa priznaj da je sve ovo dobro završilo zahvaljući međusobnoj povezanosti.
i da su dragovoljci iz bih dolazili u hrvatsku boriti se i zato da bi udarili temelje zemnlji koja će jednog dana moći zaštiti i hrvate u bih od srpske agresije.
takav tijek događaja je najbolji dokaz da nikakve podjele u narodu neće dovesti do ičega dobroga pa eto nek i zadatak ovog mjesta bude da se objektivna kritika politike ne pretvori u mjesto podjela i napada po istom onom receptu po kojemu neki napadaju hrvate iz boh, a kojeg su se recepta neki, najbjedniji među nama, itekako prihvatili.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 07:38 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Sad ce Capo da te Franko :zubati

opčinjenost muškim guzicama je frankopanova boljka.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 09:33 

Hrvati BiH i Hrvati u Hrvatskoj jedan su narod.
Politika pak ima koliko i Hrvata, tako i mora biti.
Pluralizam je fakt a ne pitanje ukusa.
Ljudi, kad dobiju slobodu, biraju po indivudalnim nacelima, ali i kroz prizmu svih kolektivnih pripadnosti, ne samo nacionalnih/etnickih nego i regionalnih, socijalnih, generacijskih, kulturoloskih, ekonomskih...
Daju glas onima koji im najbolje opisu njihovu stvarnost.

Za ocekivati je da ce se politike Zagreba i Mostara u odredjenim momentima i po odredjenim pitanjima razmomilaziti. Antagonizam periferije i centra datira jos od Krapinskog covjeka. Politika je proces a ne stanje. A u tom procesu su politika Zagreba i Mostara od nastanka Hrvata dio jednog politickog tijela.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 10:08 

bumerang je napisao/la:
Ljudi, kad dobiju slobodu, biraju po indivudalnim nacelima, ali i kroz prizmu svih kolektivnih pripadnosti, ne samo nacionalnih/etnickih nego i regionalnih, socijalnih, generacijskih, kulturoloskih, ekonomskih...

Za ocekivati je da ce se politike Zagreba i Mostara u odredjenim momentima i po odredjenim pitanjima razmomilaziti. Antagonizam periferije i centra datira jos od Krapinskog covjeka. Politika je proces a ne stanje. A u tom procesu su politika Zagreba i Mostara od nastanka Hrvata dio jednog politickog tijela.

Znači li to da je naša stvarnost nestala, je li naš glas prošlost, gledajući način kako je izabran Komšić.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 10:27 

lili je napisao/la:
bumerang je napisao/la:

Znači li to da je naša stvarnost nestala, je li naš glas prošlost, gledajući način kako je izabran Komšić.

Ne, nego se glas vecine Hrvata u ovom trenutku ne cuje u Predsjednistvu BiH.
Ali cini mi se da je upravo zahvaljujuci toj institucionalnoj nepravdi prilicno ojacao, generalno gledajuci, zar ne?
A Komsic, za njega su glasali oni Hrvati koji se prepoznaju u njegovom opisu stvarnosti. Problem je sto je udio tih glasova Hrvata minoran procenat u broju ukupnih, kako hrvatskih glasova, tako i Komsicevih. On jednostavno nije ni blizu reprezentativan. I Kristo i Raguz i Jerko su legitimniji za tu fotelju.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 12:28 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Bogati , Isusa i gospe! Jesi li ti biće s apstraktnom misli i sposobnošću logičnog predviđanja ili nešto drugo?
Kad kažem da mi se neda ponavljati ono što su mnogi forumaši dosad , nebrojno puta,nabrojali kao argument,onda to znači da ti nisam u postu koji si citirao naveo nikakve argumente neko kratko rezimirao notorne činjenice!
Tebi da ja sad kažem da upravo sad ne bi bio na ovom mjestu da nisam ulio dovoljnu količinu goriva,nego bi zaglavio u Grahovu, ti bi, u svom stilu, rekao :"A-ha,kondicional!!!, ŠBBKBB priča, ne vrijedi!"
Dakle,ako nemaš gotovo nijednog obrazovanog ni obučenog vojnika, onda je jedini mogući ishod, sudjelovanja u ratu, poraz i to je potpuno logično i vjerovatno,bez obzira što nismo empirijski , na vlastitoj koži, to dokazali. Tako je i popuno jasno da ako živiš i iseljeničkom kraju, gdje se kao glavni razlog odlaska navodi loše školstvo,zatim manjak radnih mjesta i neorgnizirana država, onda je potpuno očekivan ishod takav da bi to iseljavanje bilo neuporedivo veće da HRnije osposobila mostarski fakultet, dala mogućnost studiranja u HR,zapošljavanja(znaš ono kako ti je valjalo kad si organizirao poso u HR), organizirala vlast, a da ne spominjem koliki bi bili razmjeri seljenja da nismo imali mogućnost zdravstvene zaštite kao i oni u HR, a da je zdravstvo raspolagalo s onom što smo imali na području HB, ne samo da bi se iseljavali,nego bi doslovno bježali i da se prostor na kojem živimo službeno zove HB(iako ni zato po tvom scenariju, bez suradnjes HR, ne bi bilo nikakve ni teoretske šanse na podruju većem od ŠB do pola Livna)!

Kao što rekoh,da nije bilo naše pomoći, HR bi prošla značajno teže i lošije!
Kao što je iz svega navednog očito i kao što je na terenu dokazano, put uspjeha hrvatskog naroda je u suradnji i podršci i međusobnoj solidarnosti, a put u propast vodi preko razdora, bezidejnosti,laži... ukratko sve ono za što se zalažu antihrvati u medijima, NVO , politici i oni njihovom propagandom zavedeni i naivni!

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 18:52 

zaba1111 je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Bogati , Isusa i gospe! Jesi li ti biće s apstraktnom misli i sposobnošću logičnog predviđanja ili nešto drugo?
Kad kažem da mi se neda ponavljati ono što su mnogi forumaši dosad , nebrojno puta,nabrojali kao argument,onda to znači da ti nisam u postu koji si citirao naveo nikakve argumente neko kratko rezimirao notorne činjenice!
Tebi da ja sad kažem da upravo sad ne bi bio na ovom mjestu da nisam ulio dovoljnu količinu goriva,nego bi zaglavio u Grahovu, ti bi, u svom stilu, rekao :"A-ha,kondicional!!!, ŠBBKBB priča, ne vrijedi!"
Dakle,ako nemaš gotovo nijednog obrazovanog ni obučenog vojnika, onda je jedini mogući ishod, sudjelovanja u ratu, poraz i to je potpuno logično i vjerovatno,bez obzira što nismo empirijski , na vlastitoj koži, to dokazali. Tako je i popuno jasno da ako živiš i iseljeničkom kraju, gdje se kao glavni razlog odlaska navodi loše školstvo,zatim manjak radnih mjesta i neorgnizirana država, onda je potpuno očekivan ishod takav da bi to iseljavanje bilo neuporedivo veće da HRnije osposobila mostarski fakultet, dala mogućnost studiranja u HR,zapošljavanja(znaš ono kako ti je valjalo kad si organizirao poso u HR), organizirala vlast, a da ne spominjem koliki bi bili razmjeri seljenja da nismo imali mogućnost zdravstvene zaštite kao i oni u HR, a da je zdravstvo raspolagalo s onom što smo imali na području HB, ne samo da bi se iseljavali,nego bi doslovno bježali i da se prostor na kojem živimo službeno zove HB(iako ni zato po tvom scenariju, bez suradnjes HR, ne bi bilo nikakve ni teoretske šanse na podruju većem od ŠB do pola Livna)!

Kao što rekoh,da nije bilo naše pomoći, HR bi prošla značajno teže i lošije!
Kao što je iz svega navednog očito i kao što je na terenu dokazano, put uspjeha hrvatskog naroda je u suradnji i podršci i međusobnoj solidarnosti, a put u propast vodi preko razdora, bezidejnosti,laži... ukratko sve ono za što se zalažu antihrvati u medijima, NVO , politici i oni njihovom propagandom zavedeni i naivni!

Sorry, ja nisam ovdje vidio argumenta u diskusiji, nego u stilu - ovo ti je najbolje i šuti, te relativiziranja sadašnjeg lošeg položaja Hrvata u BiH.
Po tvojoj logici su Muslimani isto trebali izgubiti rat, ali nisu. Dobili su 51% svoje teritorije i BiH kao kakvu-takvu cjelovitu državu, što je bio njihov strateški cilj.
Nužda zakon mijenja.

Hrvatska nije pomagala, nego je bila sinergija - a to nije isto kao i pomaganje.
Mostarsko Sveučilište radi u Mostaru od listopada 94'. Možda Građevina ne bi bila ovako moderna, ali tih 25 milijuna Eura nisu toliko krucijalni da zamijeni izgubljeni ponos.

Godišnja pomoć Hrvatske nikad nije prošla 15 milijuna Eura godišnje. Jebenih 15 milijuna Eura, za koje mnogi prodaju samopoštovanje.

Hrvatska je prodala interese BiH Hrvata za interese RH 1994. i 1995. godine. Logika vrišti. A tvoja mentalna blokada kada je RH u pitanju uzrokovana emocijama, možda se nikad neće načeti ili srušiti, ali ti je to tako.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 19:18 

lider30 je napisao/la:

Hrvatska nije pomagala, nego je bila sinergija - a to nije isto kao i pomaganje.

Nisam baš skontao,al' ajd...Odnosi tako kompleksni i isprepleteni između nas,ali reći da Hrvatska nije pomagala?

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 20:24 

Mar-kan je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Nisam baš skontao,al' ajd...Odnosi tako kompleksni i isprepleteni između nas,ali reći da Hrvatska nije pomagala?

Obostrano pomaganje, obostrani interes. Pomaže li Dodik sada ovom podrškom za Treći? Pomaže, ali je obostrani interes, tako da se to ne može nazvati pomaganjem.
U naravi da ne debililiziramo. Pomaganje je bilo obostrano, nitko tu nikome nije ostao nešto dužan ili da bude neke zahvalnosti - što se samog rata tiče. Obrana HB je bila obrana Hrvatske pogotovo Dalmacije.

Što se tiče pregovaranja i dogovora, Washington i Dayton je jasan ko je ostao donji tu žrtve nisu bile obostrane.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 21:24 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:
Bla...bla ....bla....Uvijek mi izrode moj ocekujemo suvise. Aaaa ? Pa zar nismo usli u rat zbog te tvoje fucking komunistcke zemljice? Zar se BIH Hrvat nije sa Karadzicem mogau u BIH pogodit i dobit daleko vise od onoga sto sada samo pobunom moze uzet. Da smo sa Srbima glasali ...razvlacili..cekali...bi li ti iz Zageja bio u rovu 4 godine ili mi u BIH? Bi li ti u Daytonu poklanjao Srbima tudje ( Posavinu) za svoje (Slavoniju)? Porodislje naknade???? Pa Posavina je vrijenda 50 miljardi dolara. Kolio ste se struje nakrali iz Livna i Tomislava? Predsjednike birate na postulatima mrznje spram Hercegovaca. Muslimane OTVORENO podrzavate i ponasate se prema nama onako kako se Grcka ponasala prema Hrvatskoj u toku rata. Neprijateljski.

Ne treba nama izrode i Cheval Assistentu tudje...mi hocemo svoje..i nemojte nam vise pomagat...platite ono sto kradete iz BIH, platite za Posavinu i Dayton, platite za isporuceno vrhovnisvo HB-a Hagu i ne treba nam tvoje milostinje.

Zajebali ste nas jer smo naivni i lakovjerni i sada nas pljujete poput nizih bica. A vi koji ste po Zagejima zavrsavali pravne fakultete a da ne znate niti rijec latinskog, jer sto ce ti restitutio integrum kada se ispiti polazu preko telefona nas kao savjetujete...pa nemojte tako..morate sami prvo. Vaznije ti je 100 puta da se na Zagreb ne pljuje od toga sto nama koristi u BIH. Bojis se da te tvoji bivsi prijatelji iz BIH ne osramote pred tvojim novim prijateljima iz Hrvatske. Kompleksasu.
Podjsecas me na Latinose iz Texasa...bolje se razumuju sa Anglosima no sa svojima preko Rio Granda. 70% ih je za kontrolu ulasksa iz Mexica u USA. Tvoj interes nije nas interes. Ti bi da te prihvate kao ravnog sebi i da ni po koju cijenu ne saznaju kako si dobio diplomu, nama se radi o glavi i prezivljavanju.

Vratimo se na histericne tinejdzerice i prva menstruacija...

Vristis o neke "dogovore" izmedu Hrvata i Srba, a predlagas da se to trebalo dogoditi umjesto glasanje za nezavisnosti? Skaces sam sebi u usta.

Vrhovni Zapoviednik koji je Blaz Majka Tereza Kraljevic birao je surovao sa Srbima (HISTORIJSKI SPORAZUM) prije fantomski Graz (Muslimani su odbili doci), dopustio je Srbe da se grupiraju na teritoriju BiH za napad na Hrvatske prije Karadjordjevo, i dopustio im da koristavaju BiH kao "staging area" za svoje genocidne operacije u RH cijele 1991e.

Posavina je pala jer su Muslimani mahali sliku genocidnog jugobravara i navijali za "nasu Armiju" 1990-1992, jer su odbili sve Tudjmanove molbe da pocnju organizirati/naoruzavati, jer su koncentrirali svoje snage u slobodni Istocni Mostar/Sr. Bosna jer su planirali izdaja kao naknadu za gubici koji su im Srbi donjeli, i bas zbog toga nisu slali niti jedan jedini covijek u Posavinu kao pojacanje niti na deblokada Sarajeva.

Nesretni Hrvatski narod u RH (cca. 85% gradana - 15% izroda se ne racuna kao Hrvati), a posebno u "Zegej"-u, su glasali za Lignju jer Bandic je vise nego korumpiran i to je opca poznata cinjenica. To on i ne krije. Hrvatski bezkicmenjaci u RH su to dopustili, isto tako su Hrvatski bezkicmenjaci u HRHB dopustili da gube HRHB nakon Tudjmanove smrti. Histericne tinejdzirice na prvu menstraciju koji stavljaju neke osobni interesi ili jos gore, ideoloski fetisi, prije interes naroda. Hajmo osnivati 1,102 politicke stranke i polemizirati o tekovine Starcevicanstvo, NDH, SFRJ, i ostale nebitne samoubilacke teme koji nemaju blage veze sa novcani niti politicki kapital.... Osnove za politicki i bioloski opstanak BiH Hrvata...

Sovinisticke spotove/izprdci su svaki ozbiljni Hrvatski politicar i Hrvatski novinar osudili. Seres da seres. Birali su za onaj koji su tada mislili da ce biti manje korumpiran. Eto, nisu racunali na moralna korupcija pravednika.

Sto se tice lizanje guzice Muslimanima, to Jugolesinari i Pravasi rade od pocetak demokratske promjene. Evo, vidjeli smo ovaj/prosli tjedan, i jugoslavencine i vrli pravasi lizaju supak Komsicu i SDPu sada, otvoreno i bezsramno. Sto nas vrati na Judine kriticne analize o Trojanskim Konjima i sve lazi sto spajaju Pimpekizane i Usrase protiv Hrvate Hercegbosne, Tudjmana, Susaka.... HRHB je bila cinjenica o cemu su Srbofasisti, Jihadisti i MZ/Zapadni Novinari piskili i kakili protiv naokolo sve do smrti Tudjmana - kada su histericne tinejdzerice na mengu sve sjebali. Seres.

Neznam Franjo koliko zbilja znas detalje onoga sto se dogadjalo u BIH na pocetku i u toku rata. Evo, ti par cinjenica, pa se sa njima svadjaj i reci im da seru.

1) Hrvatska je bila jako zainteresirana da Hrvati u BIH glasaju PROTIVNO SVOM INTERESU davsi glas da BIH ostane cjelovita zemlja. Zasto? Da smo glasali da se zemlja (BIH) djeli stvorio bi se presedan koji bi bio ponovljen i u Hrvatskoj. Sto bi bilo ne znam, rat bi se vjerojatno dogodio i u BIH, ali pitanje je sto bi se desilo sa Hrvatskom. Zakljucak : Perecija jako mnogo duguje Hrvatima BIH. Hrvati ni dan danas nemaju ono sto su olako poklonili Hrvatskoj.

2) Srednja Bosna: Hrvatska salje oruzje i streljivo muslimanima. Hrvatska ih naoruzava, mi se iz Bugojna , Travnika iseljavamo pod kamom vahabista i celikom poslatim iz Hrvatske. Imala je Hrvatska velika interesa da se Srbi izmore u BIH. Ogromna. Zakljucak : Sto bi ti rekao da preko Mostara ide streljivo koje se lije na Zagreb.

3) Dayton. Prave se mape, Tudjman i Granic potpisuju HB bez Posavine jer su bez borbe dobili Slavoniju. Hrvatska nas (HB) prodaje muslimanima u vidu Federacije. Tudjman izrucuje Hagu cjelokupno vrhovnistvo HB-a. Zakukljucak...ostavljam tebi.

4) Kao sto Lider kaze Hrvatska nije dala vise od 15 milijuna eura HB godisnje. Ovjde gdje ja zivim dobra kuca kosta 1 milijun. Pa u Hrvatkoj danas ima dosta kuca koje toliko vrijede. Koliko vrijedi jedna kuca prognana BIH Hrvata.. Zakljucak....reci mi ..koliko kosta Bugojno i Travnik i Vares...i Posavina...svi oni krajevi koje je caca domovine zvao `hrpom kamenja`.

5) 50% Hrvata u BIH nije vise u svojim domovima i ja se usudjujem rec da je time dobrano doprinjela i Hrvatska. Nije nas tretira kao svoje. Umrit cu ..svoje misljenje promjenit necu. Jer je ovo sto govorim istina.

Moze se Franjo ovako do sutra ujutru...primjera ima na stotine...covjek ili vidi istinu ili je odbija vidit. Na njemu je da pogleda istini u lice.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 209 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 60 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: