|
|
Stranica: 8/24.
|
[ 590 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Easternborder
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 07 lip 2009, 23:38 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hrvatina je napisao/la: Nisam mislio točno 10%, nego oko 10%,al uglavnom nadam se da ste me skontali što sam htio reći postom.Daj Bože da je 500.000,ali takve stvari budemo tek vidjeli nakon popisa,jer neću da lupam brojčane stvari.Samo procenutalne,ali i to klimavo.
Kao prvo, nick ti je pretenciozan i već po tome si mi sumnjiv brate. (ne trebam ni tražit provjeru IP ) Drugo previše se trudiš i priča ti ne drži vodu. "Skontali" se govori u Sarajevu, a riječ "procentualni" ne izlazi iz hrvatskih usta. "budemo vidjeli" je loš pokušaj govorenja hrvatskog. A kad muslimani pokušavaju pričat hrvatski, obavezno u prvoj rečnici iskoriste riječ "točno". Ja mislim da si Fra Musliman,  , sad... pretvaranje može trajat 3-4 posta, ali kad tad se napravi greška u koracima, a ja ih brzo uočavam.  Robi ti si brate isti Sherlock Holmes, jel možeš i meni pomoć neko mi skinuo znak s mercedesa 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 07 lip 2009, 23:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86820 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Easternborder je napisao/la: Robi ti si brate isti Sherlock Holmes, jel možeš i meni pomoć neko mi skinuo znak s mercedesa  Već su mi to rekli. Ako nije musliman onda jedino može bit Brankovac. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Easternborder
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 00:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Easternborder je napisao/la: Robi ti si brate isti Sherlock Holmes, jel možeš i meni pomoć neko mi skinuo znak s mercedesa  Već su mi to rekli. Ako nije musliman onda jedino može bit Brankovac.  Brankovac i Branković zvuči slično a oboje predstavlja izdajicu..svako svog naroda u drugo vrijeme... Apropo Brankovca za mene dileme nema, to je poture 1/1 , neznam jel pratiš na forumu.hr kako likuje što se HercegBosanci preselili na novu lokaciju?
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jack
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 01:59 |
|
|
Citat: U granice Republike Srpske se neće dirati Odavno je to uradjeno Citat: O kakvih 10% ti pričaš. BiH nema više od 3,5 miliona ljudi a Hrvata ima oko 500 000. Sumnjam da ih ima danas i 450 000, a ako ko zeli u pare da se kladi.Moze i to  .Ja obicno ne bih pricao o necemu o cemu veze nemam, kao neki Citat: Brčko nije Republika Srpska i to znači, ne da je tamo Republika Srpska tanka, nego je NEMA. Prekinuta je. Muslimani na "srpsko Brčko" nikad neće pristati. Jedino ako svijet dopusti da se nad njima počini puno veći genocid nego onaj u Srebrenici. Brcko je bio grad s 98% Srba i 2% Bosnjaka(1998) Ulice su bile Srpske Bio je krst kraj opcine Bio je dio Srpske u bilo kojem pogledu Koridor je bio sirok 4 km na tanjim dijelovima.Danas je to zavrsena prica Brcko ima danas oko 14 000 Bosnjaka u gradu A, kakav je povratak u grad http://medzlisbrcko.ba/index.php?option ... &Itemid=37Ovo je 6 dzamija u Brckom, a Ivici od prije par godina imaju Bosnjacku vecinu http://medzlisbrcko.ba/index.php?option ... &Itemid=57prije agresije na BiH, džemat je imao 700 domaćinstava a danas broji približno toliko http://medzlisbrcko.ba/index.php?option ... &Itemid=60Malo Morgen, da cete dobiti cm Brckog To ako niste zaboravili, onda da naglasim koridor je prolazio kroz naselje Klanac.Valjda sinonim za vasu slijedecu avanturu, kako je
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jack
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 02:17 |
|
|
Bosnjaci bi prihvatili sta? Mini Bantustan, dok oko 40 000 Srba svake godine bude manje i ode kod Svetog Save.Hej, pa to je Bre PARTIZANOV STADION GODISNJE.GODISNJE. Cek, jel vi znate koliko je 40 000.To je oko 400 000 Srba manje za 10 godina.Kad bude Canak odradio posao u Vojvodini, bit ce jos lakse.Jos uvijek Srbi su opsjednuti velicinom i brojom,ali danas oni nemaju vise populacionog bazena u Hrvatskoj da barataju, imaju drzavu Kosovo, priznatu od 60 drzava, a ko zna hoce li biti i 100 iduce godine.Realnost je da je taj narod star, i da za 10 godina, imat ce literarno juznu granicu kraj Nisha, jer Albanci na Kosovu s mladjim stanovnistvom vec sad jurisaju na juzne granice Srbije.S, tim da juzna granica Srbije nije vise Prizren Kao sto vidis s slike, kako bjeze Srbende iz Prizrena http://www.youtube.com/watch?v=_DtqWqW_Mz0http://www.youtube.com/watch?v=jLs_LSix ... re=relatedIma i ''treci deo'' pa ga pogledaj.Prizren je grad s 150 000 stanovnika.Odatle ste otpuhani, i od 20 000 Srbendi, na zadnjim izborima za predsjednika Srbije, izborna jedinica Prizren je imala 9 Srba.Strasno.Dok je Dejton potpisan, vi ste imali i zivu silu, i oruzje, a danas imate juznu granicu kod Novog Pazara, cirka 12 km od drzave Kosovo, a za takvo sta, najbolje je da odes do Zagreba, i vidis Kosovsku ambasadu. Kosovo je mala drzavica i nema obradive povrsine.Tijesno je bre.Vec sad navaljuju na juznu Srbiju a kako ce tek biti veselo za 10 tak godina kad bude 400 000 Srba manje i oko 250 000 Albanaca vise.Ja znam da ti ne mozes da shvatis, ali to su 4 stadiona Barselone puna manje Srba za jednu deceniju, neki krajevi su tako pali, da je pustos.Da ne pricam o emigraciji i odlasku.Nema se vise, nema se s cim, sad se prica o miru, a prije 20 godina, Bosnjaci bi zavrsili plivajuci po Bosanskim rijekama S, tim zapamtite ovo.Bosnjaci ako su imali prije 20 godina, losu poziciju.Pa, trecina grada Sarajeva je bila pod cetnickom kontrolom.Danas imaju mnogo bolju poziciju.Crna Gora je drzava gdje 25% zivorodjenih cine osobe Islamske vjere.Hrvatska kao i Srbija nemaju tolike astronomske cifre.Da ne pricam o Kosovu.Sanse da Beograd diktira Bosnom ce biti totalno razvaljene od 2020. Tada cete imati pravi napad frontalni Albanaca, i onda mozete da se slikate.Do, tada mozete da Srbujete Pazi sad ovo, jedno pitanje.Iako Bosnjaci imaju sad i planine i logistiku i lobiranje i oruzje, i natalitet i spremnost i moral, i geografsku poziciju.Neki bi crtali karte i djelili Bosnu Pa, kako bi sad djelili Bosnu kad Bosnjaci drze? Komar i cestu Travnik-Donji Vakuf s Skopaljskom dolinom Vlasic i Travnik uz Babanovac, do Koricana Kupreska vrata dio Bugojno Sarajevo Tuzlu Zenicu Ivan Planinu i Bradinu Grmec Pljesevicu pola Martin Brod Osjecenicu Kljuc i Sanski Most Bihac Konjic Istocni Mostar Zivinice Kalesiju Pola Ozrena uz Vozucu, obrati paznju na http://www.youtube.com/watch?v=CqzRnFiIUrk400 km2 Ozrena je tad puklo, sad je vec Bosnjo dobro zaposjeo Ozren tu miticnu Cetnicku planinu Repetitor Vlasic, Velez i Pljesevicu, sve u ratu drzali Srbi Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Zenica, Sarajevo-Mostar ceste pod kontrolom Bosnjaka Prenj Najveci dio Cvrsnice, s Velikim Vilincom i Malom Cvrsnicom, Hajduckim vratima, Divom Grabovicom najdublji kanjon Europe Blagaj i Hansko Polje, Porim, Bisina, Rujiste..itd Vranducka klisura i Vranduk 3 km od Doboja a sela oko Doboja sva Bosnjacka Masa Bosnjaka u Brckom Koga ces ti djeliti.Ako se Bosnjak naljuti nece gledati hoce li neki smrdljiv cetnik ici pa rokati s Galice ili Babanovca na Travnik i Zenicu Pazi da ne bodo rokoko u sred Banja Luke.Kakve mape Jeste li vi ikad bili licno na KOMARU.Kad ste to izgubili, pukli ste.Da ne pricam dalje.Ko ce nam prijetiti, sta i s cime.Kad smo bili gladni imali smo vise, a sad imamo jos vise.Kuda Cekamo Dodika da proglasi referendum, ali njemu se nece.Izlgeda i Dodik zna da u Brckom bi bilo Brcketanja Hehehe, joj, joj 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegbo
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 05:59 |
|
 |
| Site Admin |
|
JACK-OČujem da te ljudi poštuju zbog prilično dobre baze podataka. Za to svaka čast. Ovdje možeš pisati slobodno pod uvjetom da se sa kilometarskim upisima ne uništava tema, ili gdje SVJESNO iznosiš netočne podatke ili propagandu. Imamo posebne teme za demografiju, za svaku regiju. To ne pripada na politici. Meni se čini da si negdje izgubio polemičku sposobnost pa prepustio skripti da ti štanca unaprijed pripremljene podatke. Ljudi bi mislim sa tobom rado porazgovarali, no sve se nekako završi sa opisima ovog ili onog sela, u Prizrenu, Novom Pazaru neovisno je li tema o Federalizaciji BiH ili o povijesno-ratnim događajima. Što se tiče razmnožavanja, poklapanja i rasplodnje, primjetio sam da ti na stranicama nedostaje jedna vrlo važna stvar. Mogao si Bošnjakinjama postaviti neki kalendar plodnih dana. To je korisna stvar. Evo, kuća časti http://www.zena.hr/kalendar.aspx Pozzzz 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 08:35 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Hrvatina je napisao/la: Nisam mislio točno 10%, nego oko 10%,al uglavnom nadam se da ste me skontali što sam htio reći postom.Daj Bože da je 500.000,ali takve stvari budemo tek vidjeli nakon popisa,jer neću da lupam brojčane stvari.Samo procenutalne,ali i to klimavo.
Nije oko 10%. To je muslimanska mantra. Što se babi tilo to se babi snilo. A simptomatično je, tko ne želi popis. 500 000 Hrvata okvirno..to je tu. A BiH nema više od 3,5 milje pa ti računaj. Izgleda da BiH ima tek 3 milijuna ljudi. Tako sam dobio informaciju. Zbilja ne mogu reći je li pouzdana ili ne.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 08:56 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 18:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Jack evo da ti ovim putem zaželim dobrodošlicu No često spominješ da dio Kupreških vrata drže Bošnjaci, nejasno mi je na koji dio misliš, jer su Kupreška vrata odmah poviš` grada, a granica sa općinskom granicom Bugojna i Donjeg Vakufa je podaleko od njih, točnije u Koprivnici!?
| Privitak/ci: |

image001.jpg [ 85.16 KiB | Pogledano 4692 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 10:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63179 Lokacija: DAZP HQ
|
Hrvatina je napisao/la: RajvoSa je napisao/la:  To je karta koju je "Slobodna Bosna" priložila uz ovaj članak. Nije baš tu sve jasno, crtaju granice sa linijarom. Na ovoj karti "hrvatski" entitet je najkompaktniji.Da narod od 10 % u BiH bez nekog jakog utjecaja dobije ovakvo što,ma to su samo utopije.U najboljem slučaju ukinut će se Federacija BiH,a kantoni će dobiti veće ovlasti. ne seri kvake. 14% je minimum low, možda i 15%. i tima koji imaju 15%, svakako pripada 20% BIH, povjesno, etnoteritorijalno i svakako.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 10:24 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Nije oko 10%. To je muslimanska mantra. Što se babi tilo to se babi snilo. A simptomatično je, tko ne želi popis. 500 000 Hrvata okvirno..to je tu.
A BiH nema više od 3,5 milje pa ti računaj.
Izgleda da BiH ima tek 3 milijuna ljudi. Tako sam dobio informaciju. Zbilja ne mogu reći je li pouzdana ili ne. u svakom slučaju ne više od 3.3 milijuna. hrvata cca 470.000, od čega 450.000 u federaciji. to je 14,24% u grubo i to kao minimum low.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 10:51 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Izgleda da BiH ima tek 3 milijuna ljudi. Tako sam dobio informaciju. Zbilja ne mogu reći je li pouzdana ili ne.
u svakom slučaju ne više od 3.3 milijuna. hrvata cca 470.000, od čega 450.000 u federaciji. to je 14,24% u grubo i to kao minimum low. ma strpimo se, brzo će popis Ja vjerujem u 500.000 Hrvata u BiH! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jack
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:00 |
|
|
 Dobro haj Ne samo da taj Bosnjacki entitet nema nikakve veze s vezom, pa pogledajte samo Bihac i Sarajevo odvojen.Ja sam stoposto siguran da bi Krajiski Bosnjaci dali i krv i bubreg, i borili bi se do zadnjega da uzmu Mrkonjic, to je ono bez pitanja 5 Pitanja? 1) Zasto bi Bosnjaci imali dvije odvojene teritorije 2) Zasto bi Bosnjaci prihvatili takvo sta?Ipak cine apsolutnu vecinu stanovnistva u Bosni? 3) Zasto bi Bosnjaci prihvatili bilo kakvu mapu, ili kad bi i prihvatili mape, zar niste culi za Adlerov Eu plan.Eu je spremna da dadne Bosnjacima teritorije koliki im je procenat u stanovnistvu.To je sigurnih 52% ako ne i vise.Eu nece i nikad ne bi dao Bosnjacima ili pod snovima crtao ovakve crte.Sjecate se mozda Owen-Stoltenbergovih i Owen Vance karti, pa kada je Hvo davao ultimatume Bosnjacima u Jablanici,da prihvate Hrvatski entitet.Pogledajte sta je nudjeno Hrvatima pod tim planovima, i sta danas imaju demografski Eu, Amerika i posebno Islamski svijet ne bi prihvatili nista manje nego 52% Teritorija za Bosnjake, iako Bosnjaci nece prihvatiti nista.Ali, hipoteticki, zar vi mislite da najborjniji narod koji cini 52% stanovnistva u Bosni danas, mozda i vise, da sprcite na 32% teritorije, odvojen na dva dijela, totalno neobranjiv, na milost ili nemilost Srba ili Hrvata. 4) Ostvarenje.Kako cete ostvariti to, a sjetiti se 1993 i ultimatuma Jablanici? 5) Jos jednom, Zar stvarno mislite da bi ijedan Bosnjak potpisao ovakvu kartu.? I mislite da se Bosnjaci nece pitati? Iluzije zesce
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:02 |
|
|
Jack je napisao/la: :-umirem Dobro haj
Ne samo da taj Bosnjacki entitet nema nikakve veze s vezom, pa pogledajte samo Bihac i Sarajevo odvojen.Ja sam stoposto siguran da bi Krajiski Bosnjaci dali i krv i bubreg, i borili bi se do zadnjega da uzmu Mrkonjic, to je ono bez pitanja
5 Pitanja?
1) Zasto bi Bosnjaci imali dvije odvojene teritorije 2) Zasto bi Bosnjaci prihvatili takvo sta?Ipak cine apsolutnu vecinu stanovnistva u Bosni? 3) Zasto bi Bosnjaci prihvatili bilo kakvu mapu, ili kad bi i prihvatili mape, zar niste culi za Adlerov Eu plan.Eu je spremna da dadne Bosnjacima teritorije koliki im je procenat u stanovnistvu.To je sigurnih 52% ako ne i vise.Eu nece i nikad ne bi dao Bosnjacima ili pod snovima crtao ovakve crte.Sjecate se mozda Owen-Stoltenbergovih i Owen Vance karti, pa kada je Hvo davao ultimatume Bosnjacima u Jablanici,da prihvate Hrvatski entitet.Pogledajte sta je nudjeno Hrvatima pod tim planovima, i sta danas imaju demografski
Eu, Amerika i posebno Islamski svijet ne bi prihvatili nista manje nego 52% Teritorija za Bosnjake, iako Bosnjaci nece prihvatiti nista.Ali, hipoteticki, zar vi mislite da najborjniji narod koji cini 52% stanovnistva u Bosni danas, mozda i vise, da sprcite na 32% teritorije, odvojen na dva dijela, totalno neobranjiv, na milost ili nemilost Srba ili Hrvata.
to će uvijek tako biti..čak i da dobijete cijelu BiH takav je jednostavno geostrateški položaj. I nemoj bolan, nas zasmijavati, zar vi mislite da će Bošnjaci tj muslimani pristati. ko će vas ikad pitati iza šta. Ako veliki odluče, smam će vam turnuti pod nos papir da potpišete. Kao u Daytonu, sjećaš se. Ko bi reko da ćete potpisati Karadžiću RS. A potpisali ste. Tako će biti i zavazdan. A to i ti znaš, samo kuražiš ove frustrirane sunarodnjake što ne dobijaju pemziju i to izdaleka, iz St Louisa.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:20 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3721 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ne samo da taj Bosnjacki entitet nema nikakve veze s vezom, pa pogledajte samo Bihac i Sarajevo odvojen.Ja sam stoposto siguran da bi Krajiski Bosnjaci dali i krv i bubreg, i borili bi se do zadnjega da uzmu Mrkonjic, to je ono bez pitanja
5 Pitanja?
1) Zasto bi Bosnjaci imali dvije odvojene teritorije 2) Zasto bi Bosnjaci prihvatili takvo sta?Ipak cine apsolutnu vecinu stanovnistva u Bosni? 3) Zasto bi Bosnjaci prihvatili bilo kakvu mapu, ili kad bi i prihvatili mape, zar niste culi za Adlerov Eu plan.Eu je spremna da dadne Bosnjacima teritorije koliki im je procenat u stanovnistvu.To je sigurnih 52% ako ne i vise.Eu nece i nikad ne bi dao Bosnjacima ili pod snovima crtao ovakve crte.Sjecate se mozda Owen-Stoltenbergovih i Owen Vance karti, pa kada je Hvo davao ultimatume Bosnjacima u Jablanici,da prihvate Hrvatski entitet.Pogledajte sta je nudjeno Hrvatima pod tim planovima, i sta danas imaju demografski
Eu, Amerika i posebno Islamski svijet ne bi prihvatili nista manje nego 52% Teritorija za Bosnjake, iako Bosnjaci nece prihvatiti nista.Ali, hipoteticki, zar vi mislite da najborjniji narod koji cini 52% stanovnistva u Bosni danas, mozda i vise, da sprcite na 32% teritorije, odvojen na dva dijela, totalno neobranjiv, na milost ili nemilost Srba ili Hrvata.
4) Ostvarenje.Kako cete ostvariti to, a sjetiti se 1993 i ultimatuma Jablanici?
5) Jos jednom, Zar stvarno mislite da bi ijedan Bosnjak potpisao ovakvu kartu.?
I mislite da se Bosnjaci nece pitati?
Iluzije zesce Najveći adut je vrijeme. Što više vremena prolazi, time se zaboravlja na "povijesne" teritorije i cementira sadašnje stanje. Srbi se često žale da je BG anacionalan. Hrvat isto kažu za Zagreb. Tako i u vašem centru moći, Sarajevu. Sukobljuju se raznorazne SDA frakcije, SBiH, SDP sve oko ekonomskog plijena. A Sarajevo jeste vaš plijen. Nema tu kod vas kritične mase koja je za rat ili nasilne promjene stanja cementirane na terenu. Većina ih nema pojma o Hercegovini, o hrvatskim dijelovima srednje Bosne, Posavine. Njima je to strano. U svakom slučaju nedovoljno vrijedno riskiranja "dobrog i utovljenog" života u Sarajevu. Kada dođe do "dogovora", vaši će potpisati i predstaviti narodu kao pobjedu. Isto kao i Dayton. Eno vidio si Lagumdžiju, trk u USA po instrukcije, i odma okrenuo drugu ploču Što se tiče koridora i ostalih muzičkih želja, pa i ja bih htio koridor od srednje Bosne do Posavine...a što da ne?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:27 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Najveći adut je vrijeme. Što više vremena prolazi, time se zaboravlja na "povijesne" teritorije i cementira sadašnje stanje. Srbi se često žale da je BG anacionalan. Hrvat isto kažu za Zagreb. Tako i u vašem centru moći, Sarajevu. Sukobljuju se raznorazne SDA frakcije, SBiH, SDP sve oko ekonomskog plijena. A Sarajevo jeste vaš plijen. Nema tu kod vas kritične mase koja je za rat ili nasilne promjene stanja cementirane na terenu. Većina ih nema pojma o Hercegovini, o hrvatskim dijelovima srednje Bosne, Posavine. Njima je to strano. U svakom slučaju nedovoljno vrijedno riskiranja "dobrog i utovljenog" života u Sarajevu. Kada dođe do "dogovora", vaši će potpisati i predstaviti narodu kao pobjedu. Isto kao i Dayton. Eno vidio si Lagumdžiju, trk u USA po instrukcije, i odma okrenuo drugu ploču Što se tiče koridora i ostalih muzičkih želja, pa i ja bih htio koridor od srednje Bosne do Posavine...a što da ne? tako nekako. svaki narod ima pravo na samoodređenje po UN-ovoj konvenciji (dakle narod, ne nacionalne manjine) i Hrvati imaju pravo tražiti svoju jedinicu, i dobit će ju prije ili kasnije. pitanje je samo, kolika i u kojem obliku. ne treba ni zero više nego je uneseno u dayton.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jack
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:27 |
|
|
Sdp je mrtva stranka, pola podrzava Lipovacu i tu struju, dok je Zlatko ostatak Komi proslosti, sin Razije Lagumdzije, vjestice koja je proganjala Bosnjaka za Titove Jugoslavije Pozdrav Danijelu, nisam vidio post.I da, onaj dio gdje su tuneli s pravca Bugojna, odatle pocinju Kupreska Vrata, ali ti to znas bolje Slusaj, ovo je vas Hrvatski forum, ja sam gost, drago mi je da mogu reci koju, da me ne banuju, ili sta.Ja se slazem s vama i s vasom kartom.Samo, postoji jedno ako Evo naprimjer ja ne znam za vase smijesne karte, ali ja znam dobro mentalitet mojih Krajisnika.Sanski Most i Kljucki Bosnjaci, ovaj jedan drugome kaze da je Vlah, i da su pasji skotovi.Ako ista ta dva Bosnjaka koja se patoloski preziru, a razlika izmedju Sanskog Mosta i Kljuca je 35 km.Ako ima ista gore, da mrze, to je da mrze cetnike i one koji bi da dijele Bosnu.Prije rata nacionalni sport u Kljucu je bilo potezanje pistolja.Evo, samo u Velecevu 80% Bosnjaka je sluzilo Armiju, bilo u diverzantskoj jedinici Crni Kojoti, koji su ratovali na oba fronta, imaju to potrebno iskustvo, a nesto su previse napaljeni, na neke druge ljude, citaj one juznije od njih Ja se slazem s vama.Molim vas ako jedan forumas moze da postavi ovu kartu u centru Kljuca, i da je zalijepi na zgradu opcine, i da prica o 3 entitetu, i ako ziv i zdrav sa oba bubrega, i noge, se vrati u svoj rodni kraj, cuj I ps Cevabdzinica kod Bahre, jel i ona ide sva u Hrvatski entitet? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:33 |
|
|
Jack je napisao/la: Sdp je mrtva stranka, pola podrzava Lipovacu i tu struju, dok je Zlatko ostatak Komi proslosti, sin Razije Lagumdzije, vjestice koja je proganjala Bosnjaka za Titove Jugoslavije Pozdrav Danijelu, nisam vidio post.I da, onaj dio gdje su tuneli s pravca Bugojna, odatle pocinju Kupreska Vrata, ali ti to znas bolje Slusaj, ovo je vas Hrvatski forum, ja sam gost, drago mi je da mogu reci koju, da me ne banuju, ili sta.Ja se slazem s vama i s vasom kartom.Samo, postoji jedno ako Evo naprimjer ja ne znam za vase smijesne karte, ali ja znam dobro mentalitet mojih Krajisnika.Sanski Most i Kljucki Bosnjaci, ovaj jedan drugome kaze da je Vlah, i da su pasji skotovi.Ako ista ta dva Bosnjaka koja se patoloski preziru, a razlika izmedju Sanskog Mosta i Kljuca je 35 km.Ako ima ista gore, da mrze, to je da mrze cetnike i one koji bi da dijele Bosnu.Prije rata nacionalni sport u Kljucu je bilo potezanje pistolja.Evo, samo u Velecevu 80% Bosnjaka je sluzilo Armiju, bilo u diverzantskoj jedinici Crni Kojoti, koji su ratovali na oba fronta, imaju to potrebno iskustvo, a nesto su previse napaljeni, na neke druge ljude, citaj one juznije od njih Ja se slazem s vama.Molim vas ako jedan forumas moze da postavi ovu kartu u centru Kljuca, i da je zalijepi na zgradu opcine, i da prica o 3 entitetu, i ako ziv i zdrav sa oba bubrega, i noge, se vrati u svoj rodni kraj, cuj I ps Cevabdzinica kod Bahre, jel i ona ide sva u Hrvatski entitet?  Pa nisi ti loš čovjek Ja ti nisam više u Sarajevu pa se ne držim ko davljenik za ostatak hrvatskog naroda u BiH. Kad si već pitao, ja mislim da bi sarajevski Hrvati najviše htjeli distrikt Sarajevo, koji bi po mogućnosti uključivao Kiseljak i istočno Sarajevo. No znam što bi ovi iz Kiseljaka rekli za taj prijedlog. 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 11:35 |
|
|
Jack je napisao/la: Sdp je mrtva stranka, pola podrzava Lipovacu i tu struju, dok je Zlatko ostatak Komi proslosti, sin Razije Lagumdzije, vjestice koja je proganjala Bosnjaka za Titove Jugoslavije Pozdrav Danijelu, nisam vidio post.I da, onaj dio gdje su tuneli s pravca Bugojna, odatle pocinju Kupreska Vrata, ali ti to znas bolje Slusaj, ovo je vas Hrvatski forum, ja sam gost, drago mi je da mogu reci koju, da me ne banuju, ili sta.Ja se slazem s vama i s vasom kartom.Samo, postoji jedno ako Evo naprimjer ja ne znam za vase smijesne karte, ali ja znam dobro mentalitet mojih Krajisnika.Sanski Most i Kljucki Bosnjaci, ovaj jedan drugome kaze da je Vlah, i da su pasji skotovi.Ako ista ta dva Bosnjaka koja se patoloski preziru, a razlika izmedju Sanskog Mosta i Kljuca je 35 km.Ako ima ista gore, da mrze, to je da mrze cetnike i one koji bi da dijele Bosnu.Prije rata nacionalni sport u Kljucu je bilo potezanje pistolja.Evo, samo u Velecevu 80% Bosnjaka je sluzilo Armiju, bilo u diverzantskoj jedinici Crni Kojoti, koji su ratovali na oba fronta, imaju to potrebno iskustvo, a nesto su previse napaljeni, na neke druge ljude, citaj one juznije od njih Ja se slazem s vama.Molim vas ako jedan forumas moze da postavi ovu kartu u centru Kljuca, i da je zalijepi na zgradu opcine, i da prica o 3 entitetu, i ako ziv i zdrav sa oba bubrega, i noge, se vrati u svoj rodni kraj, cuj I ps Cevabdzinica kod Bahre, jel i ona ide sva u Hrvatski entitet?  ti to govoriš kao da nije bilo daytona? pazi, 1995. Krajišnici u euforiji, ide se na Prijedor, Banja Luku i onda stop, zadovoljili se sa Ključom, Petrovcem i Sanskim Mostom. kad su 1995. motivirani, puni elana, naoružani, u dobrom momentu, bez pogovora stali, pa tko vjeruje da će ti isti 15 godina nakon bilo što poduzeti. nisu, niti će.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 14:22 |
|
|
dudu je napisao/la: ti to govoriš kao da nije bilo daytona? pazi, 1995. Krajišnici u euforiji, ide se na Prijedor, Banja Luku i onda stop, zadovoljili se sa Ključom, Petrovcem i Sanskim Mostom. kad su 1995. motivirani, puni elana, naoružani, u dobrom momentu, bez pogovora stali, pa tko vjeruje da će ti isti 15 godina nakon bilo što poduzeti. nisu, niti će. To je tako kad koristiš argumente. Ali kao jedna konstanta, pouzdana gotovo kao brzina svjetlosti u vakuumu, je također da su ratnici iz dijaspore veliki junaci za tipkovnicom. 
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 14:52 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 14:58 |
|
|
goLLe je napisao/la: http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=17346:interview-william-montgomery-hrvatski-entitet-je-realnost&catid=89:bh-lonac&Itemid=401 zanimljivo  Kao što reče lider, frustrira me ta naknadna pamet. Svi sve skontaju isključivo NAKON odlaska sa funkcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 15:01 |
|
|
goLLe je napisao/la: http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=17346:interview-william-montgomery-hrvatski-entitet-je-realnost&catid=89:bh-lonac&Itemid=401 zanimljivo  Rješenje je jednostavno, mada su se mnogi trudili zakomplicirati. Montgomery je napisao/la: Narodi na ovom prostoru jednostavno trebaju napraviti ono što je Europa napravila nekoliko stoljeća ranije. Završiti s pričom o nacionalnim granicama kako bi se konačno moglo krenuti ka suradnji i suživotu.
1406 of 2558 - 54.96%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 15:57 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 18:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Jack je napisao/la: Pozdrav Danijelu, nisam vidio post.I da, onaj dio gdje su tuneli s pravca Bugojna, odatle pocinju Kupreska Vrata, ali ti to znas bolje
Pa o tome ti i govorim, granica Bugojna i Kupresa je podaleko od Kupreških vrata, udaljena je nekoliko kilometara, što znači da je cijelim svojim teritorijem spada pod općinu Kupres. Granica je otprilike u Koprivnici, negdje oko restorana Koprivnica odnosno Titine vile. Prema ovome što sam napisao Bošnjaci odnosno općina Bugojno i općina Donji Vakuf ne drži niti jedan dio Kupreških vrata. Ali evo postavio sam kartu na kojoj se navedeno može vidjeti. Tunel je odmah kad pratiš ovu magistralu na ulazu u šumu, znači na samom početku, jer je tunel odmah iznad grada, ni kilometar udaljenosti nema. Evo pokušat ću otprilike ocijeniti koliko je granica udaljena od tunela,pa ću postaviti. Evo provjerio sam. Kao što sami mislio, niti jedan dio Kupreških vrata ne pripada općini Bugojno, ova slika iznad je malo pogrešno označena, jer su Kupreška vrata oko 200 metara južnije od vrha pribadače. Od Kupreških vrata do najbliže granice sa općinom Bugojno ili općinom Donji Vakuf, ukoliko računamo zračnu liniju ima 2 kilometra i ta se granica nalazi u nepristupačnom šumskom području. Ukoliko idemo magistralom de facto prelazimo granicu negdje poslije 3.5 kilometara, na dijelo oko 2.-gog kilometra magistalu granica dotiče u vanjskoj točki, što znači da je magistala i dalje u općini Kupres.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 18:36 |
|
|
Što niste uzeli, rat je bio do '95. Sad nemaš ništa uzimat, to je srpsko i gotovo, isto kao što je Vitez hrvatski ili Konjic bošnjački itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 08 lip 2009, 18:44 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: goLLe je napisao/la: http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=17346:interview-william-montgomery-hrvatski-entitet-je-realnost&catid=89:bh-lonac&Itemid=401 zanimljivo  Kao što reče lider, frustrira me ta naknadna pamet. Svi sve skontaju isključivo NAKON odlaska sa funkcije. a jbg tako je Ali ovaj Montgomery je pogodio sa ovim intervjuom u sri'du... Tko je tu kriv što je tome tako? Pa mislim da ste sami sebi krivi. Od 90-ih na ovamo dopustili ste Zagreb politički upravlja Vama. Što ste od toga dobili? Zagreb je trgovao vašom zemljom u BIH koju stoljećima naseljavate da bi dobio neka područja u RH. Što vi od toga danas imate? U Hrvatskoj Vas prozivaju na sve strane a nikada do kraja nisu objavljeni stenogrami u kojima se jasno vidi da je Vaša zemlja u BIH, data u zalog kako bi građani Hrvatske bolje živjeli. Mislite li da su Hrvati u RH svjesni toga? Jel vi uopće znate koja je to žrtva i u šta ste gurnuti? Gdje je rješenje? Pa prvo rješenje bi bilo da se konačno rješite političara koji služe Zagrebu umjesto Vama. Vi morate sami zauzeti jasne stavove i od njih ne uzmicati ni pod koju cjenu. Gledajte, nitko Vas neće cjeniti ako sami sebe ne cjenite. Ako vi 20 godina pokazujete da nemate političke kičme, da su Vaši političari zapravo obični poltroni onda će se i Zapad s Vama tako ponašati. Zašto Vas čudi što strani diplomati, evo primjerice Biden , zašto su preskočili susrete s Hrvatima? Pa zato što na političkoj pozornici Zapada ne postoji hrvatski faktor u BIH. Za svu problematiku BH Hrvata Zapad se obraća Zagrebu. Jer ste vi tako odlučili. Nitko Vam nije kriv. Vi ste jedini narod u povijesti koji je u ratu vojno i politički obranio određeni teritorij i onda ga u miru predao. Kako će to netko poštovati?Tužna istina i pravo rješenje! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|