|
|
Stranica: 4/24.
|
[ 590 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 18:59 |
|
|
TomislavM je napisao/la: A ne pada ti na pamet tražiti od "rs" zemlju za Herceg-Bosnu, npr. zemlju sa koje su protjerani Hrvati? Naravno da smi mi nazočni ovdje želimo Posavinu nazad. Ali to nije ukidanje RS, nego promjena granica RS što je sasvim prihvatljivo. TomislavM je napisao/la: 1.,2.,3.,4.,5., Svi to podrazumjeva ukidanje "rs" od strane vlasti u Sarajevu, a ne pomišljaš možda da Međunarodna zajednica ukine "rs" i da se pod njenim nadzorom konačno od BiH napravi normalna država a ne ovakav cirkus. Međunarodna zajednica potiče prudski sporazum kojim bi BiH bila uređena u 4 federalne jedinice. Slično su uređene npr. Belgija, Španjolska, Britanija, Kanada..., je li misliš da su pobrojane normalne države?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:01 |
|
|
TomislavM je napisao/la: A ne pada ti na pamet tražiti od "rs" zemlju za Herceg-Bosnu, npr. zemlju sa koje su protjerani Hrvati?
1.,2.,3.,4.,5., Svi to podrazumjeva ukidanje "rs" od strane vlasti u Sarajevu, a ne pomišljaš možda da Međunarodna zajednica ukine "rs" i da se pod njenim nadzorom konačno od BiH napravi normalna država a ne ovakav cirkus.
BIh neće nikad biti normalna država, to kao prvo. Ona postoji samo zato jer međ. zajednica to želi. da sutra odee međ. zajednica, sutra bi se raspala. dakle, o normalnosti te države se nema šta pričati. Pitanje je samo šta u situaciji ovoj sad napraviti a šta ako jednom međ. zajendica digne ruke od Bosne. Koji je tvoj prijedlog, nešto konkretno. Ja bi napravio to i to a ne bacati fraze o normalnoj državi.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:03 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
hercegovac1981 je napisao/la: TomislavM je napisao/la: To da je Hrvatska spremna žrtvovati Hrvate u BiH kako ne bi bilo "rs" je najobičnija gluposti i opasna izmišljotina koja samo služi raskolu Hrvata. Muđahedinski i četnički ideolozi su jednaka prijetnja svim Hrvatima na ovim prostorima i taj problem treba biti riješen, ali ne pogađanjem sa jednima ili drugima. Što se tiče prijedloga, jel Bošnjaci žele ukidanje "rs"? Žele! E pa recite im:"Ok, pomoći ćemo vam, ali samo pod uvjetom da se svi Hrvati BiH (i Bošnjaci) vrate na ognjišta na kojima su živjeli prije rata! I želimo 33,3% udjela u vlasti BiH. Ako ne želite, ok, jebite se sa Srbima kao znate i umijete idućih 100 godina."
Malo si kontradiktoran. Prvo napišeš da se ne trebamo pogađati sa nikime i onda predložiš pogađanje sa Bošnjacima. Samo mi nemoj odgovorit da na vlasti kod Bošnjaka nisu mudžahedinski ideolozi. I šta ako se oni odluče jebat sa Srbima 100 godina? Nestalo bi Hrvata. BiH je 15 godina tu gdje je jer se oni jebu sa Srbima. Sve i da svaki Hrvat u BiH prdi u istu tikvu sa Bošnjacima RS se nebi ukinula bez rata. Ne trebaju nam bajke i nerealna razmišljanja. Treba nam održivo rješenje koje najmanje dira postojeće stanje jer u BiH se nije lako oko ničega dogovorit a kamo li da prevrnemo čitavu državu. Hrvati u BiH nemaju puno otvorenih pitanja sa Srbima. A neka bi se dala riješiti kad bi imali svoj teritorij za pregovore. S nekim se moraš pogoditi, a svaka srpska državna ili paradržavna tvorevina zapadno od Drine je polazna točka za stvaranje granice "Virovitica-Karlovac-Karlobag". Možda je tebe neki Srbin uvjerio da njega boli đon za to, ali to je samo prašina u oči. Jel u "rs" legalno djeluje Četnički pokret? Djeluje, a njegov cilj nije širenje ljubavi prema nesrbima, bez obzira bili Hrvati ili neki drugi. BiH je tu jer je Međunarodna zajednica odlučila da BiH mora opstati, a ovakva nije zbog bošnjačko-srpskog jebanja nego zbog postojanja "rs".
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:06 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: A reci ti meni da recimo dobijemo treći entitet i trampimo Drvar, Grahovo i Glamoč za dijelove Posavine jel bi ti RS i tad bila kost u grlu? A zašto bi ti Srbima išta davao ako ti oni daju ono što je hrvatsko? I da, ovakva ili onakva, mala ili velika, "rs" će mi biti smetnja.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:07 |
|
|
TomislavM je napisao/la: S nekim se moraš pogoditi, a svaka srpska državna ili paradržavna tvorevina zapadno od Drine je polazna točka za stvaranje granice "Virovitica-Karlovac-Karlobag". A što ako Bošnjaci nisu raspoloženi za pogađanje? Naime, mi se pokušavamo s njima pogoditi evo već 15-tak godina pa ne uspjevamo. Problem je čak i tv na hrvatskom a ne nešto drugo. Usput rečeno, TV dobivamo zahvaljujući mrskim srpskim glasovima. Ti bi se dakle lakše pogodio s njima tako da popustiš na naš račun?
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:09 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
TomislavM je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Malo si kontradiktoran. Prvo napišeš da se ne trebamo pogađati sa nikime i onda predložiš pogađanje sa Bošnjacima. Samo mi nemoj odgovorit da na vlasti kod Bošnjaka nisu mudžahedinski ideolozi. I šta ako se oni odluče jebat sa Srbima 100 godina? Nestalo bi Hrvata. BiH je 15 godina tu gdje je jer se oni jebu sa Srbima. Sve i da svaki Hrvat u BiH prdi u istu tikvu sa Bošnjacima RS se nebi ukinula bez rata. Ne trebaju nam bajke i nerealna razmišljanja. Treba nam održivo rješenje koje najmanje dira postojeće stanje jer u BiH se nije lako oko ničega dogovorit a kamo li da prevrnemo čitavu državu. Hrvati u BiH nemaju puno otvorenih pitanja sa Srbima. A neka bi se dala riješiti kad bi imali svoj teritorij za pregovore.
S nekim se moraš pogoditi, a svaka srpska državna ili paradržavna tvorevina zapadno od Drine je polazna točka za stvaranje granice "Virovitica-Karlovac-Karlobag". Možda je tebe neki Srbin uvjerio da njega boli đon za to, ali to je samo prašina u oči. Jel u "rs" legalno djeluje Četnički pokret? Djeluje, a njegov cilj nije širenje ljubavi prema nesrbima, bez obzira bili Hrvati ili neki drugi. BiH je tu jer je Međunarodna zajednica odlučila da BiH mora opstati, a ovakva nije zbog bošnjačko-srpskog jebanja nego zbog postojanja "rs". U mojim očima si se diskreditirao maksimalno ako ti to išta znači. Točno si onakav kakvog sam te definirao. Godine prolaze a ti baš ne vidiš da su Srbi općenito u defanzivi na svim frontovima i da se tope dosta jako. A s druge strane mudžahedini nikad aktivniji i opasniji. Ali ipak su to "braća" i "cvijeće".
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84016 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
TomislavM je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: A reci ti meni da recimo dobijemo treći entitet i trampimo Drvar, Grahovo i Glamoč za dijelove Posavine jel bi ti RS i tad bila kost u grlu? A zašto bi ti Srbima išta davao ako ti oni daju ono što je hrvatsko? I da, ovakva ili onakva, mala ili velika, "rs" će mi biti smetnja. Znači, da bi vi koji mrzite Srbe bili sretni i srce vam na mjestu, treba žrtvovat i preostale Hrvate u BiH, ako će to omogućit i 0.000001% šanse da se RS ukine.
Jesam li dobro shvatio?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: TomislavM je napisao/la: A ne pada ti na pamet tražiti od "rs" zemlju za Herceg-Bosnu, npr. zemlju sa koje su protjerani Hrvati? Naravno da smi mi nazočni ovdje želimo Posavinu nazad. Ali to nije ukidanje RS, nego promjena granica RS što je sasvim prihvatljivo. A zašto ti je ukidanje "rs" neprihvatljivo, ako se smije znati? TomislavM je napisao/la: 1.,2.,3.,4.,5., Svi to podrazumjeva ukidanje "rs" od strane vlasti u Sarajevu, a ne pomišljaš možda da Međunarodna zajednica ukine "rs" i da se pod njenim nadzorom konačno od BiH napravi normalna država a ne ovakav cirkus. Međunarodna zajednica potiče prudski sporazum kojim bi BiH bila uređena u 4 federalne jedinice. Slično su uređene npr. Belgija, Španjolska, Britanija, Kanada..., je li misliš da su pobrojane normalne države?[/quote] Sve te države imaju dugu povijest, a BiH kao država postoji tek 17 godina.
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: TomislavM je napisao/la: A zašto bi ti Srbima išta davao ako ti oni daju ono što je hrvatsko? I da, ovakva ili onakva, mala ili velika, "rs" će mi biti smetnja. Znači, da bi vi koji mrzite Srbe bili sretni i srce vam na mjestu, treba žrtvovat i preostale Hrvate u BiH, ako će to omogućit i 0.000001% šanse da se RS ukine.
Jesam li dobro shvatio? Krivo si shvatio, pročitaj još jednom cijelu ovu temu. I nisi odgovorio, koliko imaš godina?
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:13 |
|
|
Tomislavov koncept i ideje su razjašnjene i nema potrebe da se osvrćemo na to. Propade nam rasprava ljudi. Idemo na konstruktivnije stvari.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:14 |
|
|
TomislavM je napisao/la: A zašto ti je ukidanje "rs" neprihvatljivo, ako se smije znati?
Tomislave, nemoj da se vrtimo u krug, kao što rekoh. Ukidanje RS je neprihvatljivo jer onda ni ja ne mogu imati HB. A ja meni treba HB i želim HB, a i ovo je ipak HB forum bem mu miša. A želim HB iz istog razloga zbog kojeg je Hrvatska izašla iz Jugoslavije, eto što ti nije jasno samo se sjeti kako je bilo u YU i zamijeni "Srbi" u YU sa "Bošnjaci" u BiH, i bit će ti jasno.
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:15 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: U mojim očima si se diskreditirao maksimalno ako ti to išta znači. Točno si onakav kakvog sam te definirao. Godine prolaze a ti baš ne vidiš da su Srbi općenito u defanzivi na svim frontovima i da se tope dosta jako. A s druge strane mudžahedini nikad aktivniji i opasniji. Ali ipak su to "braća" i "cvijeće". Živo mi se fučka koliko sam ja visoko ili nisko u tvojim očima. Nikoga ja nigdje nisam nazvao ni "braćom" ni "cvijećem". I baš su Srbi u defanzivi, ti ne vidiš da Dodik svako malo prijeti odcjepljenjem "rs"?
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: TomislavM je napisao/la: S nekim se moraš pogoditi, a svaka srpska državna ili paradržavna tvorevina zapadno od Drine je polazna točka za stvaranje granice "Virovitica-Karlovac-Karlobag". A što ako Bošnjaci nisu raspoloženi za pogađanje? Naime, mi se pokušavamo s njima pogoditi evo već 15-tak godina pa ne uspjevamo. Problem je čak i tv na hrvatskom a ne nešto drugo. Usput rečeno, TV dobivamo zahvaljujući mrskim srpskim glasovima. Ti bi se dakle lakše pogodio s njima tako da popustiš na naš račun? E onda im zaprijetiš da ćeš se nagoditi sa Srbima. I nikada se ja ne bih pogađao sa Bošnjacima na uštrb Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:18 |
|
|
TomislavM je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: U mojim očima si se diskreditirao maksimalno ako ti to išta znači. Točno si onakav kakvog sam te definirao. Godine prolaze a ti baš ne vidiš da su Srbi općenito u defanzivi na svim frontovima i da se tope dosta jako. A s druge strane mudžahedini nikad aktivniji i opasniji. Ali ipak su to "braća" i "cvijeće". Živo mi se fučka koliko sam ja visoko ili nisko u tvojim očima. Nikoga ja nigdje nisam nazvao ni "braćom" ni "cvijećem". I baš su Srbi u defanzivi, ti ne vidiš da Dodik svako malo prijeti odcjepljenjem "rs"? Pa nemoj mi reć da se i ti ložiš na prepucavanja Silajdžić-Dodik? Vidiš mene ta prepucavanja ne diraju niti su usmjerena prema meni jer ja i nisam njihovo biračko tijelo.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84016 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
TomislavM je napisao/la: Živo mi se fučka koliko sam ja visoko ili nisko u tvojim očima. Nikoga ja nigdje nisam nazvao ni "braćom" ni "cvijećem". I baš su Srbi u defanzivi, ti ne vidiš da Dodik svako malo prijeti odcjepljenjem "rs"?
Pa šta? To bi po tebi bila veća tragedija od nestanka Hrvata u BiH?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:21 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Živo mi se fučka koliko sam ja visoko ili nisko u tvojim očima. Nikoga ja nigdje nisam nazvao ni "braćom" ni "cvijećem". I baš su Srbi u defanzivi, ti ne vidiš da Dodik svako malo prijeti odcjepljenjem "rs"?
Pa šta? To bi po tebi bila veća tragedija od nestanka Hrvata u BiH? Odcjepljenjem "rs" i njenim priznavanjem od strane međunarodne zajednice nestaje svaka nada da Hrvati dobiju natrag zemlju u Bosanskoj Posavini. Tebe to očito ne zanima. I koliko imaš godina?
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:25 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Pa nemoj mi reć da se i ti ložiš na prepucavanja Silajdžić-Dodik? Vidiš mene ta prepucavanja ne diraju niti su usmjerena prema meni jer ja i nisam njihovo biračko tijelo. E pa trebala bi te dirati jer kako sam već objasnio, odcjepljenjem "rs" i njenim priznavanjem od strane međunarodne zajednice nestaje svaka nada da Hrvati dobiju natrag zemlju u Bosanskoj Posavini.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:26 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A što ako Bošnjaci nisu raspoloženi za pogađanje? Naime, mi se pokušavamo s njima pogoditi evo već 15-tak godina pa ne uspjevamo. Problem je čak i tv na hrvatskom a ne nešto drugo. Usput rečeno, TV dobivamo zahvaljujući mrskim srpskim glasovima.
Ti bi se dakle lakše pogodio s njima tako da popustiš na naš račun? E onda im zaprijetiš da ćeš se nagoditi sa Srbima. I nikada se ja ne bih pogađao sa Bošnjacima na uštrb Hrvata. Pa upravo to i radimo. Vidiš, znači zapravo se slažemo samo si ti malo neupućen. Mi koji stalno živimo s njima svaki dan Bošnjake ipak malo bolje poznajemo, ne?
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: TomislavM je napisao/la: E onda im zaprijetiš da ćeš se nagoditi sa Srbima. I nikada se ja ne bih pogađao sa Bošnjacima na uštrb Hrvata.
Pa upravo to i radimo. Vidiš, znači zapravo se slažemo samo si ti malo neupućen. Mi koji stalno živimo s njima svaki dan Bošnjake ipak malo bolje poznajemo, ne? Ali ta pogađanja sa Srbima se vode već 14 godina i baš i ne daju rezultate koliko vidim.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:34 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Ali ta pogađanja sa Srbima se vode već 14 godina i baš i ne daju rezultate koliko vidim. Koja su pogađanja sa Srbima bila već 14 godina? Toga nema čak ni danas, iako se spominje još uvijek nema nikakvog "savezništva" ni dogovora, niti ga je bilo zadnjih 14 godina. Ti samo malo lošije poznaješ Bošnjake. Ne one u Osijeku da se razumijemo gdje ih je 0,5%, nego ih moraš upoznati tamo gdje imaju vlast. Nije da se mi ne bi željeli dogovoriti sa Bošnjacima, nego je njihova logika jednostavno Bosna Bošnjacima, Hrvatska Hrvatima, Srbija Srbima. I onda se teško dogovoriti.
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:36 |
|
|
Vratimo se glavnoj temi. Maloprije sam obrazložio svoje varijante mogućih rješenja boljeg položaja Hrvata u BiH. No ne smijemo ispustiti iz vida činjenicu da bi svi morali u dobroj mjeri biti zadovoljni novim rješenjima. Pojašnjenje nije ni potrebno. U kući gdje je neko nezadovoljan kad-tad dođe do problema. Svaka varijanta pošteno definirane hrvatske federalne jedinice dok je RS-u ovim granicama je nepovoljna za Bošnjake. S druge strane spremnost RS-a na teritorijalne ustupke je dvojbena jer im je entitet dosta tanak pogotovo na onim mjestima na koja su bošnjaci dosta osjetljivi. Svi mi tu znamo da Srbi u RS-u ne žele žrtvovati varijantu da se jednog dana pripoje Srbiji. I zbog toga su nepopustljivi. I zbog tog Srpsko-bošnjačkog natezanja mi patimo. Nije pošteno i da imamo 3 entiteta, od kojega u jednom fin broj Hrvata kao manjinu, u drugom fin broj Bošnjaka kao manjinu a RS čista da čistija ne može biti. Nije problem RS kao takva, problem je nevraćanje izbjeglih i donekle opseg teritorija. I tu bi MZ morala da odigra ulogu u kojoj će staviti do znanja RS-u da neke stvari neće prolaziti kao dosad i garantirati im neupitnost za određene teritorijalne ustupke. Najveći je problem kako odvojiti teritorij RS-a na kojem su danas Srbi većina a većina su svugdje. Zato veliku sukrivicu snose oni ljudi koji se ne žele vratiti na svoja ognjišta. I ja ih ne mogu abolirati. U Brodu su Hrvati danas beznačajni a većina bi mogla tamo živiti a raditi preko granice. To je meni nepojmljivo. Svaka čast onima koji se prijave da glasaju na izborima ali je to nedovoljno. I tako se vrtimo u krug.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:37 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Karta iz "Poskoka" Privitak: prud2_copy.jpg A odakle Poskoku ova karta? Triba zvat Zrikavca da se registrira ovamo, zavatrio je na forum.hr na Sanadera opasno. 
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:38 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Ali ta pogađanja sa Srbima se vode već 14 godina i baš i ne daju rezultate koliko vidim. Koja su pogađanja sa Srbima bila već 14 godina? Toga nema čak ni danas, iako se spominje još uvijek nema nikakvog "savezništva" ni dogovora, niti ga je bilo zadnjih 14 godina. Ti samo malo lošije poznaješ Bošnjake. Ne one u Osijeku da se razumijemo gdje ih je 0,5%, nego ih moraš upoznati tamo gdje imaju vlast. Nije da se mi ne bi željeli dogovoriti sa Bošnjacima, nego je njihova logika jednostavno Bosna Bošnjacima, Hrvatska Hrvatima, Srbija Srbima. I onda se teško dogovoriti. O, kako sam putem interneta upoznao svakakvih Hrvata, tako sam upoznao i svakakvih Bošnjaka, u vrlo širokom rasponu. Od takvih koje si naveo (Bosna Bošnjacima), do onih koji nemaju ništa protiv Hrvata. Problem je u tome što u BiH prevladavaju ovi prvi, ali to nije razlog da ne bude nagodbe i suradnje sa ovima drugima.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:42 |
|
|
TomislavM je napisao/la: O, kako sam putem interneta upoznao svakakvih Hrvata, tako sam upoznao i svakakvih Bošnjaka, u vrlo širokom rasponu. Od takvih koje si naveo (Bosna Bošnjacima), do onih koji nemaju ništa protiv Hrvata. Problem je u tome što u BiH prevladavaju ovi prvi, ali to nije razlog da ne bude nagodbe i suradnje sa ovima drugima. Kolega, ne znam koga si upoznao i što je pričao tebi a što iza leđa ti, činjenica jest da se Silajdžić i Tihić izmjenjuju na vlasti, a nisu pali s Marsa nego ih netko bira.
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 13 svi 2009, 19:44 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Vratimo se glavnoj temi. Maloprije sam obrazložio svoje varijante mogućih rješenja boljeg položaja Hrvata u BiH. No ne smijemo ispustiti iz vida činjenicu da bi svi morali u dobroj mjeri biti zadovoljni novim rješenjima. Pojašnjenje nije ni potrebno. U kući gdje je neko nezadovoljan kad-tad dođe do problema. Svaka varijanta pošteno definirane hrvatske federalne jedinice dok je RS-u ovim granicama je nepovoljna za Bošnjake. S druge strane spremnost RS-a na teritorijalne ustupke je dvojbena jer im je entitet dosta tanak pogotovo na onim mjestima na koja su bošnjaci dosta osjetljivi. Svi mi tu znamo da Srbi u RS-u ne žele žrtvovati varijantu da se jednog dana pripoje Srbiji. I zbog toga su nepopustljivi. I zbog tog Srpsko-bošnjačkog natezanja mi patimo. Nije pošteno i da imamo 3 entiteta, od kojega u jednom fin broj Hrvata kao manjinu, u drugom fin broj Bošnjaka kao manjinu a RS čista da čistija ne može biti. Nije problem RS kao takva, problem je nevraćanje izbjeglih i donekle opseg teritorija. I tu bi MZ morala da odigra ulogu u kojoj će staviti do znanja RS-u da neke stvari neće prolaziti kao dosad i garantirati im neupitnost za određene teritorijalne ustupke. Najveći je problem kako odvojiti teritorij RS-a na kojem su danas Srbi većina a većina su svugdje. Zato veliku sukrivicu snose oni ljudi koji se ne žele vratiti na svoja ognjišta. I ja ih ne mogu abolirati. U Brodu su Hrvati danas beznačajni a većina bi mogla tamo živiti a raditi preko granice. To je meni nepojmljivo. Svaka čast onima koji se prijave da glasaju na izborima ali je to nedovoljno. I tako se vrtimo u krug. U načelu se slažem s ovime. Ali Hrvati se ne žele vraćati na prostore gdje će ih tretirati kao građane trećeg reda. I zato MZ treba ili smanjiti ovlasti "rs" i dogovoriti sudjelovanje Hrvata u njenim organima vlasti, ili smanjiti teritorij "rs".
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|