HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 kol 2026, 00:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i
PostPostano: 10 pro 2016, 23:21 

Heero je napisao/la:
mirv ima zivce od celika

Nema živciranja, forum je da se piše na njemu, na zabavu hrvatskim zainteresiranim čitateljima i da malo ismiješ ove zadrte likove iz crtića. Takvima prije metar u dupe nego redak činjenica u tintaru. Ali više nema hrvatske šutnje, svoje gluposti neka neometano prodaju u pijanim krčmama u pola tri ujutro. Ima da im se zgadi internet.

Vrh

Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i
PostPostano: 11 pro 2016, 00:14 

Post sa klixa.

Citat:

Pa nema izlaza jer imamo skoro 1,5 milona druge etnije, naroda koji nas ne vole, mrze, zele nas pobit, protjerat, protjerat u Aziju itd. zlo ucinit. Zele oduzet i ono malo jada sto imamo. gladni teritorija iako ih imaju i previse. Iako izumiru ko i mi polako.

Isto nam i u susjednim drzavama misle. Ne svi ni ovdje ni u susjednim drzavama naravno.
Ima izuzetaka i casnih i postenih, dobrih ljudi.

Nisu za dogovora uopste vecina, osporavaju nas, jezik nam, kulturu, diskriminisu nas, vrse apartheid nad nama itd.

Ugrozena vrsta mi Bosanci, Boshnjaci.
Vjeruj Romi ovdje pocinju imati vise prava od nas.

Naravno nismo ni mi svi cvjecke, al nemamo nikakvih pretenzija na Tudze teritorije gdje mi nismo vecina dok susjedi imaju na nase gdje su manjina, jos gdje su zasticeni ko Medzedi.
Cak i od Medzeda zasticeniji jer su Medzedi skoro i nestali, izumrli.

Izlaz ne vidimo, patnja samo. Sto mi kazemo Rahat patnja.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 00:19 

mirv je napisao/la:
seherzada_begovica je napisao/la:

Ti si ovako jedan mitoman, slican po svemu mitomaniji istocnih susjeda, samo sto je drugaciji tvoj pridjev - umjesto srpski on je hrvatski. Dakle, kano sto Srbi u svojoj nemoci ne mogu da probave svoju jadnu nacionalnu etnogenezu iz kmetstva u srpstvo XIX stoljeca, pa pokusavaju stvoriti mit nekakve svoje velicine u proslosti kao povjesno "pravo" prisvajanja svega u danasnjosti da bi se iskobeljali iz svojega jada, to isto cinis ti samo sa hrvatskim predznakom.

Čitajući tvoje gospodarske teorije čovjek bi pomislio da ste imali srednjovjekovni Sony, BMW i Microsoft u Sarajevu a ne da ste bili najzaostalije poljodjelsko društvo koje je donijelo isključivo bijedu svugdje gdje se proširilo i koje je na kraju bankrotiralo i zato se raspalo. Najzaostalija rupa kršćanske Europe je bila Las Vegas za tvoje Turke a to se vidi i danas po balkanskom standardu života.

Da, neka nam Sehida preprica razdoblje renesanse u Sarajevu. :zubati =))
Najvaznija kulturna, znanstvena, arhitektonska i drustvena dostignuca iz razdoblja sarajevske renesanse i baroka.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 00:35 

Meni se jako sviđa jezik kojim Šeha piše. Vrlo je sličan mom.

Dok stara garda još dipla čisti srpski, ovi mladi mi puno bolje zvuče. Čak mi i ne 'zvone' kad dođem u Zenicu.

Još ćemo na kraju zahvaljivati FTV-u, braći klix, Napretku, KŠC-ovima na njihovoj ulozi.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 01:50 

Tudže :rofl:
To je ta paradigma, po kojoj je njihov bio Beč i Istanbul, oni starosjedioci (staromeđedi?), a svi ostali stranci.
Idiotluk naopake psihologije.

@Mirv :zivili

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 03:04 

mirv je napisao/la:

Ti si ovako jedan mitoman, slican po svemu mitomaniji istocnih susjeda, samo sto je drugaciji tvoj pridjev - umjesto srpski on je hrvatski. Dakle, kano sto Srbi u svojoj nemoci ne mogu da probave svoju jadnu nacionalnu etnogenezu iz kmetstva u srpstvo XIX stoljeca, pa pokusavaju stvoriti mit nekakve svoje velicine u proslosti kao povjesno "pravo" prisvajanja svega u danasnjosti da bi se iskobeljali iz svojega jada, to isto cinis ti samo sa hrvatskim predznakom.

Čitajući tvoje gospodarske teorije čovjek bi pomislio da ste imali srednjovjekovni Sony, BMW i Microsoft u Sarajevu a ne da ste bili najzaostalije poljodjelsko društvo koje je donijelo isključivo bijedu svugdje gdje se proširilo i koje je na kraju bankrotiralo i zato se raspalo. Najzaostalija rupa kršćanske Europe je bila Las Vegas za tvoje Turke a to se vidi i danas po balkanskom standardu života. Ja za svoje tvrdnje imam dokaze a ti mi sličiš na sve one anketare po kojima Trump i Kolinda nisu predsjednici, Brexit se nije zbio a Milanović je još uvijek predsjednik vlade. Ova uljudba kojoj svjedočiš i u kojoj živiš pojavila se nakon 2. svjetskog rata ubrzanim tehnološkim razvojem, prije toga su svi bili poljodjelci i živjeli na selu, samo što ste vi bili najzaostalija selendra od svih bez ikakvih radnih navika i skloni cjelodnevnom klanjanju i džihadu umjesto da ste bili kapitalisti i obrtnici. Zato danas imate 5000 dolara po glavi stanovnika a Hrvati 15 000 a što se udaljavaš od Bosne i vašeg utjecaja to je standard veći. To nije nimalo slučajno.

Glede etnogeneze, kod nas je to Horoathos na Tanajskim pločama prije 1800 godina pa do današnjeg Hrvata a kod vas poturica, Osmanlija, Turčin, musliman, Musliman i Bošnjak u zadnjih 550 godina. Više mi se sviđa ovo prvo.

Horoathos... :sega Ma znala sam ja da ste vi Horoathosi narod najstariji, kakvi Srbi baa. :D

Izgleda, sto je neko veci kmet bio, to vise rovi u historiju ne bi li nasao nesto cime bi mogao zalijeciti komplekse beskicmenosti. Mi begovi ti nemamo potrebe toliko roviti po povijesti, to samo vi kmetovi radite.

Ali i dalje su to fantazije, jer jbg. vi ste kmetovi, koliko god rovili u povijest, necete nista naci, mozete samo fantazirati i mitomanisati, praviti nekakve vamasladunjave bajkice, koje se sudaraju s realom u kojoj ste nemocni. :D

Negiranje moci Osmanlija od nekih njihovih nekada potcinjenih kmetova, bi bilo isto kao kada bi npr. stajaznam, Irci negirali Englezima moc Britanske imperije. Jbg. to je utemeljeno na cistoj frustraciji svojim gazdom, tako da ne bih dalje razradjivala tu misao.... :neznam

Citat:
Pa tako:

- Stecci nisu hrvatska kultura, jer vi koji tvrdite da nista niste mijenjali, bi se i dan-danas pokapali pod njih; katolici to ne cine ni u Bosni a kamoli u Hrvatskoj. Stavise, kultura stecaka ima preciznu povijesnu liniju prestanka postojanja, a koja se javlja sa pojavom kulture islama, a sto povijesno znanstveno znaci prestanak jedne i postanak nove kulture. Dakle jos jedanput, kontinuitet "katolicanstva stecaka" ne postoji kroz XIV, XV, XVI, XVII stoljece, vec postoji samo povijesni switch XV stoljece-ima stecaka, dolazak islama-nema stecaka.

Nije me toliko briga jesu li bilizi hrvatska kultura ali ono što je sigurno jest da je kršćanska a ne vaša islamska. Lijepo si i sama napisala - dolazak islama pa nema stećaka. Tako je, došli su stranci i uništili domaću kulturu da bi uspostavili svoju arapsku. Na koji način ju mislite prisvojiti je prava zagonetka jer koliko znam islam ne trpi nikakve stećke, idolatrije, ne trpi čak niti svoju islamsku baštinu jer je sve to obožavanje nečeg drugog osim onoga što treba. Saudijska Arabija je sustavno uništila sve povijesne islamske rukotvorine i ostale objekte a ti mi sada tu pričaš o stećcima. Smiješno.

Nope.

Ako ste ista moze reci za islamsko drustvo, to je da ono nije bilo rusilacko. Da jeste bilo takvo, najprije ti danas ne bi bio katolik i Hrvat, vec nekakav Ahmet, a niti bi u npr. BiH bilo crkava, katedrala, sinagoga, koje su vidi cuda, opet sve sagradjene 99% njih u vrijeme XV, XVI, XVII, XVIII, XIX stoljeca, dominacije islamskog drustva. Pa naposljetku, i stecci su dokaz tomu.

Ovo ti je vec druga frustracija koju ne mozes podnijet, znaci umjesto zahvalnosti tom jelte islamskom drustvu, sto bi bilo uljudno jer tvoja kultura postoji usljed milosti i tolerancije tog drustva, ti imas potrebu da ga pljujes.

Citat:
- Hrvatska mitomanija ispada prilicno glumpava kada predmnijeva da je krscanstvo/katolicanstvo vasa oridjidja religija. To je religija jacih od vas, prvenstveno Rima pa onda Madjara, pred kojima ste vi poklekli. Tako da kad pokusavate nekome predbaciti islam kao grijeh, morate shvatiti da je vas grijeh poistom principu barem 350 godina duzi - Bosna je zasigurno barem 350 godina imala vise kicme no vi, imala je svoju "herezu". Naposljetku, danas u Bosni i dalje postoji atipicna religija za Europu, i to je kao i u srednjem vijeku pokazatelj kicme autohtonosti njenih nositelja. Vi jos uvijek niste sposobni generirati svoju atipicnu religijsku autohtonost, recimo neko protestantsko krscanstvo, budizam, whatever, ne zato sto to ne biste htjeli, vec zato sto nemate snage za takovo nesto. Zato sto ste i dalje kmetovi, nemate kicmu, pa to vi sami kod sebe primjecujete.

Kršćanstvo je religija s Bliskog Istoka, nastala iz judaizma koji je nastao iz stare egipatske vjere. Hrvati su došli kao vjernici slavenske religije ali smo prihvatili kršćanstvo iz Rima s utjecajima iz Konstantinopola. Mađari su došli u današnju Mađarsku oko 400 godina nakon što su Hrvati počeli pokrštavanje. Prihvatili smo kršćanstvo jer je ono osiguravalo prjelazak u tada najnaprjedniju uljudbu. Vi islamističke poturice ste zadnji koji ikome imaju govoriti o prelasku s ove na onu religiju. Vi niste nikakvi bogumili koji su prihvatili islam, vi ste balkanska mješavina koja se poturčila i koja je uništila tu bosansku vjeru. Većina vas su bivši pravoslavci uz brojne katolike koji su odvedeni u tursko robstvo pa su se vratili kao islamizirani vojnici da se tuku protiv svoje braće. To je djelomičan razlog zašto vas muči savjest.

Opet, mastarije da ste vi zapoceli svoju etnogenezu prije Madjara, pokrstavanje, i sl., a svi znamo da ste im bili kmetovi uz blagoslov rimskog pape. Nemate niti jedan svoj grad, Agram, Esseg, Vukovar, Varazdin, itd., a to najbolje govori ko je bio prije a ko poslije. :D Bosanci nikada nisu prihvatili da se potcine Madjarima i da im budu kmetovi, za razliku od vas Hrvata,iako su cak postojali i krizarski pohodi protiv nas. Mi smo prihvatali samo da budemo begovi na svom ozemlju. :nanana

Citat:

A reći ću ti još nešto. Osmansko Carstvo je bilo kalifat, dakle vjerska država. Hrvatska nije bila vjerska država. Nama vjera nije ključ nacionalnog identiteta za razliku od vas. Kada su se Hrvati sukobljavali s Talijanima i Mađarima nitko nigdje nije spominjao katoličanstvo ili crkvu, štoviše ona je uvijek bila protiv nas. Tek u sukobu s vama koji ste identitetski muslimani ili sa svetosavcima koji djeluju na istom načelu bilo je bitno ostati katolik, jer prjelazak na islam znači postati duhovni Arap a postati svetosavac je srpstvo kao takvo. Ja sam npr. ateist i Hrvat, s time da moja vjerska uvjerenja nemaju nikakve veza s mojom narodnošću. Mi smo narod a ne vjerska skupina.

Jao shege, cuj Hrvatima vjera nije kljuc nacionalnog identiteta. =)) Mislim da je ovo dovoljno za prestanak diskusije, teska mitomanija je u pitanju... :yes

Citat:
- Znas, Siscia nije hrvatski grad. Karlstadt nije hrvatski grad. Agram nije hrvatski grad. Varazdin, Vukovar, Daruvar, Bjelovar, Pola, Fiume, Zara, Spalato, Trigurium, sve to nisu hrvatski gradovi. Ja nemam nacionalistickog bloka, pa da imam problem za reci da je srednjevijekovna hrvatska drzava bila u prostoru danasnje bosanske krajine + Lika, ono sto vi nazivate turska Hrvatska, a sto je ustvari jedina povijesna Hrvatska, koja je Krbavskom bitkom pala pod Osmansko carstvo. Pa tako vasa egzistencija na teritoriji Madjarske, sjeverno od Save, je potpuno jednaka egzistenciji Srba na prostoru sjeverno od Save - vi ste tu u najbolju ruku u izbjeglistvu, a ne kako po vasim mitovima vi fantazirate o "ostacima ostataka". I ne trebas se nadjebavati sa menom oko ovoga napisanog, to mozes najbolje pitati madjarske i italijanske znanstvenike sto misle o tome. Ismijat ce tvoje mitove.

Ma bravo, saznala si da su Hrvati došli i osvojili današnju Hrvatsku. Tako je, to nisu naši gradovi, mi smo osnovali Šibenik i Biograd od značajnijih ali ovi koji su izvorno osnovali te gradove, Grci, Iliri ili Rimljani više ne postoje, sve smo ih nadživjeli ili rastjerali a kada se gleda sveukupnost života na ovom prostoru naših 1400 godina premašuje postojanje svakog od tih naroda. Prema tome, Hrvati su najviše obilježili ove prostore i to što smo sačuvali izvorna imena tih naselja u našim nazivima nije nešto što smo obvezni činiti, ako nam se svidi Pula sutra može postati Žitomir, Sisak Ljudevitgrad, Zadar Krešimirovac itd. Groteskno je samo da mi o autohtonosti priča poturica koja nema svojeg nazivlja nego koristi arapsko ili tursko a došli ste ovdje 900 godina nakon Hrvata.

Niste vi bolan nista osvojili, madjarske i venecijanske gradove, vec ste bili kmetovi koji ste se u XIX i posebice XX stoljecu naselili u njihove gradove, gradove svojih gazdi. :D Pogledajte si svoje obiteljsko stablo, unazad dvije-tri generacije, i maximalno 50-100 godina doci cete do kmeta. :zubati Vi isto ko da smo mi pali s Marsa, pa vi kmetovi nama vasim begovima pokusavate nesto kao objasniti, a mi znamo da su to vase fantazije... ocjena vasih komicnih literarnih radova zvanih "povijest", 5-. =))

Citat:

Glede tvojih ostalih gluposti, Hrvatska nije pala nakon Krbavskog polja nego smo doživjeli težak poraz, održali se na životu, skupili snage i točno sto godina kasnije razbili vam gubicu tako da se više nikada niste oporavili. Bivši dalmatinski Šubići, sada Zrinski po Zrinu na Banovini, gospodari Bosiljeva, Vrboveca i Međimurja su bili glavni nositelji odpora cijelo to vrijeme, branivši Zagreb, Zagorje, Podravinu... Po tebi ispada da ih nije bilo pa se pitam jesu li možda Turci imali priviđenja ili su se sami poubijali u svim tim bitkama, možda su halucinirali kada su vidjeli sve te Hrvate. Piši nekom turskom povijestnom institutu da ti to pobliže objasne i usput nazovi neku njihovu bolnicu da provjere ne žive li i danas u sličnom svijetu fantazija pa im se priviđaju Kurdi na četvrtini države.

Sa bitkom na Krbavskom polju je pod Osmansku vlast pala vasa povijesna Hrvatska. Posije toga odlazite u izbjeglistvo sjeverno od Save, i naseljavate 1/1 madjarske teritorije. To je potpuno istovjetan koncept po kojem su Srbeki tj. pravoslavcinaseljeni u danasnju Vojvodinu ili Vojnu Krajinu. Jbt. izgleda da su pravoslavci ipak bili predominantni u toj vasoj Militargrenze. :zubati Mora se priznati da su oni to dobro branili.

Citat:
- Vojna snaga je zavrsila onog trena kada ste/smo dosli do grada od 200.000 stanovnika. To vise nisu bili Cincari, i vukojebine, gdje sve ukupno kada se zbroji dobije se 200.000 stanovnika. Moj stari je bio u vojsci, prilicno visoko pozicioniran, i on se na vase i nase mitove o nadmoci i oslobadjanju Banjaluke samo nasmije. Mislim da nema potreba dalje da elaboriram te gluposti.

Koliko su vaše vojne spoznaje vrijedne vidjeli smo u zadnjem ratu gdje ste imali određenog uspjeha samo osvajanjem hrvatskih enklava i po neuspjeloj akciji okupacije juga Hrvatske. Tvoj stari je trebao umjesto smijanja osloboditi sve od Vrbasa do Drine a ne sada nakon rata glumiti generala nakon što su Hrvati odradili sav posao i bili zaustavljeni od Amerike pred Banja Lukom. Lako je sada pričati što bi netko ovo ono, ne bi vi ništa. Bili bi zabijeni u 30% BiH kao prije akcije HV-a i HVO-a i cvilili help Baznia.

Pa Bosnjaci su sve svoje strateske ratne ciljeve ostvarili: nezavisnost drzave i prijem u UN, ocuvali BiH (protiv koje su se i RS-ovci i tvoji HRHB-ovci borili), sproveli nacionalni preporod kojeg prije nisu bili u mogucnosti. Strateski ciljevi nikad nisu ni bili protjerati 1.5 milion Srba, koji su mnogostruko jace bili opremljeni sa JNA oruzjem, samo bi ludjak ulagao zivote u tu budalastinu.

Pak vi Hrvati, istina je da je vas 4 milke pobjedilo 200.000 Srba na najnenaseljenijem teritoriju ex-SFRJ. To stoji. Ai u vasim mitovima vi to preuvelicavate kao da ste pobjedili 10 milki Srba i protrali ih iz Hrvatske. :D Niste mogli uzeti Gornji Vakuf a da uzmete, ili uzmemo Banjaluku - to su nic drugo do fantazije i hrvatski i bosnjacki mitovi "Amerikanci su sprijecili pad Banjaluke"... :zubati

A naposljetku, i taj vas mit o teritoriju, na vasem primjeru su pokazuje koliko je kontrola praznog prostora varljiva. :neznam

Citat:
- Bosnjaci jako cijene 4. i 7. g.b., posavski HVO, i hrvatske postrojbe u Tuzli, Bihacu, Sarajevu, itd. A vi HRHBovci, to sto vi ocekujete da vas neko cijeni za doprinos odbrani, pa vi fakat niste normalni. Ono, ja cak mislim da vi vjerujete, da vam je to nekakav vas mit da ste vi spasili BiH i RH (opet nekakav kompleks velicine). Vasim budalastinama, vi ste samo oslabili odbranu Posavine, istocne Bosne, zaj Hrvate i Bosnjake u srednjoj Bosni, i na kraju od svega toga "pojeo vuk magarca", znaci nista. Jedino sto ste postigli je to sto ste isli na ruku Srbima. Ali najsmjesnije od svega, vi i dalje u svojimmitovima mislite da svojim nekakvim prepredenostima, lukavostima, sitnicarenjem, postizete neki car - opcenito sad iz vise kutova gledano moze se pokazati da ste najgluplji glupani na Balkanu, ali ne ide vam u tintaru.

Mi smo spasili i HR i BiH zbog Hrvata a ne zbog vas ili nekog trećeg. Baš nas briga za vas, gledali smo svoje interese. Vas nitko nije sprječavao da pobijedite Srbe osim vaše nesposobnosti. Od vas ne očekujemo zahvale, pljunem vam na vaše lažne zahvale, očekujemo samo da poštujete podpisano i da ne pokušavate zakidati Hrvate. Ionako ste to mogli zbog nakazne američke politike, čini se da ste izgubili dolaskom novog predsjednika. Sad ste oslonjeni sami na sebe što u prijevodu znači da niste oslonjeni ni na koga.

Jeste ih/ste se spasili u m.p.3. :D Posavina kaput, srednja Bosna vec sada se moze reci kaput, i naposljetku HRHB "pojeo vuk magare" ko da je nikad ni bilo nije. A zakuhali ste i sa Srbima i sa Bosnjacima u BiH. Vi ste bolan teski glupani, koji mislite da ti vasi velicanstveni mitovi su jednaki reali, gdje vi mislite da vas Srbi ili Bosnjaci vide kroz te vase mitove kako vi sebe vidite, a to nije tacno.

Ali mislim da i vi sada malo pocinjete shvatati da nesto ne stima, malo taj vas balon od sapunice velicanstvenosti puca i u samoj Hrvatskoj. U BiH da i ne govorimo... :neznam

Citat:
- Konstitutivnost ne znaci kako to vi u vasim mitovima mislite 1/3+1/3+1/3, vec znaci to da npr. dan RS-a ne moze imati srpsku slavu. Odnosno, po Washingtonskom sporazumu vi ste "pristali biti Bosnjaci, i kao nagradu za to dobili 1/2+1/2 FBiH". Kada pokusate prekrsiti taj ugovor i "postati sa tih 1/2 Srbi u FBiH", onda dobijate Komsica i 0 FBiH. To sto Hrvati imaju vise pozicija nego sto im pripada, to nije zato sto vi imate lijepe oci, vec kad slusate imate nagrade u visku pozicija, kad ne slusate nemate nista. Simple.

Bez nas vi imate ono što su vam Vlasi namijenili. Bez HV-a vi ste nula. Ako ste si umislili da smo naumili postati nekakvi Bošnjaci onda ćete proći kao i Srbi koji su nam pokušali nametnuti srpstvo, ili Talijani sa svojim taliijančenjem u Istri, Mađara nikada nije niti bilo južno od Drave, Nijemaca je bili na stotine tisuća, sada ih nema... Kažem ti, Amerika nas je gazila jer su nas prisiljavali da vas trpimo kako bi Europa pokušala dobiti nedžihadističku državu u svojem središtu, niste vi ti koji nas drže na uzici nego ste vi na našoj, mi ne ovisimo o vama ali vi u cijelosti ovisite o nama, vi ste naše breme zbog viših međunarodnih interesa. Sada se američka politika promijenila, a bez vanjskog pritiska na nas vi ste nitko i ništa, samo opasni ekstremisti koje svi mrze od Lisabona do Vladivostoka. Stvari su se već počele mijenjati u vama neželjenom smjeru.

Opet mitomanija.

Morate shvatiti da niti Srbi, a niti vi Hrvati niste Rusi, svjetska velesila, 150 milki stanovnika, cjelokupno sovjetsko naslijedje, pa se evo vec dvije dekade pate s npr. 1 milkom Chechena. Vi niste niti Izrael koji se vec sedam dekada pati sa sakom jada Palestinaca.

Vi ste bolan x-kmetovi, novo-kmetovi, koji sa vasim vlastitim homogenim drzavama imate probleme jer niste naucili vladati, po snazi u rangu Litvanija, Letonija, Estonija, i sl. Postojala je jedna jugoslavenska anomalija, jedne zajednicke sile, rezimske drzave koja je mogla "taljati" pola stoljeca, i sada se to vratilo u nasu i vasu povijesnu kmetovsku normalu.

Konacno, morate shvatiti da za nas ne postoji nezeljeni smjer. :zubati Npr. ultranacionalisticka Italija, oni da bi dosli do nas, najprije moraju preko vas. A i kada bi dosli do nas, mi bismo ih pocastili baklavama, i rekli gdje ste braco, sta mai. :zubati Ono sto u vasim mitovima izgleda kao povoljna situacija za vas, u reali je to pak malo jako drugacije - to je taj vas "nezeljeni smjer". :neznam

Citat:
- Ne metiljam na socijali neke krscanske drzave, mene Arap financiraju, da budem begovica. :nanana

Kao što sam i mislio, nema zaposlenja, samo trošenje tuđeg novca. Ma bravo. Mogla si se barem obrazovati u slobodnom vrjemenu koje ti je priuštio tvoj gospodar a ne gledati turske sapunice, slušati turbofolk i lupetati besmislice o vašim stećcima.

Trebao bi znati da razgovaras sa begovicom, nije to bas tako ni lako biti. Evo npr., vi kmetovi sa zaposlenjem, vi imate tu raznorazne fantazije koje su totalno ludjacke, zafantazirate da ste nekakvi, stajaznam jbt. ko Srbi npr., oni svi fantaziraju da su Marko Kraljevic. S vremena na vrijeme poludite, i onda mi begovi vas moramo dovoditi u normalu - i radi vaseg i radi naseg dobra.

To je zaposlenje kojim se ja bavim, a novac tu nije niki problem, novca ima. :zivili

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 04:31 

Gospodin Mirv vam je satkan od mitomanije a postovi mu liče na prenaduvan balon kojeg možete bušiti sa svih strana ako imate dovoljno strpljenja za to, gospođice begovice.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 04:34 

Mada ga i vi usrašte s tim kmetovima u svakoj petoj rečenici.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 04:48 

Naprimjer, Englezi su osvojili pola svijeta i oplovili sva mora, natukli milion kolonija i bili bosovi zahvaljujući svojoj snazi, moći i vještinama pa sigurno nemaju taj fetiš na nečije kmetstvo kao što ga vi imate a niste se mrdnuli iz svojih kasabica niti svoj bivši položaj dugujete svojoj moći i snazi već pukim grebanjem o turske čakšire, niti su zatrovani mitomanijom kojom je zatrovan npr. gospodin Mirv.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 05:36 

Agathonikos je napisao/la:
Naprimjer, Englezi su osvojili pola svijeta i oplovili sva mora, natukli milion kolonija i bili bosovi zahvaljujući svojoj snazi, moći i vještinama pa sigurno nemaju taj fetiš na nečije kmetstvo kao što ga vi imate a niste se mrdnuli iz svojih kasabica niti svoj bivši položaj dugujete svojoj moći i snazi već pukim grebanjem o turske čakšire, niti su zatrovani mitomanijom kojom je zatrovan npr. gospodin Mirv.

Pa ne znam po cem smatras da mi imamo neki fetis na begstvo/kmetstvo, ja to smatram normalnim dijelom nase povijesti. Ne primjecujem da Bosnjaci/muslimani to toliko isticu, koliko ste se vi zalijepili za to.

Vi imate neke nesuglasice sa tim, pa ja pricam vasim rjecnikom. Zar ne vidis da imate neku vrst frustracije sa tim, "stalno se oslobadjate od kmetstva, islama, turaka, whatever", na kraju i od vaseg vlastitog, ako se to tako moze nazvati. Imate problem sa akceptiranjem svoje povijesne vlastele, i onda taj prazan prostor pokusavate nadomjestiti mitomanijom, te onda nastaje jedna iskrivljena slika realnosti u kojoj zivite. To samo stvara nedace.

Kao neko ko se navukao na gandzu, zna i sam da je stetna za zdravlje, ali nastavlja i dalje. :neznam

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 09:33 

Koliko se ja sjećam iz glave begovsko je bilo oko 8000 ljudi na cijelu Bosnu za Turaka. Svi ostali muslimani su bili kmetovi. Tako da je malo smiješno naglašavati isto. U RH nisam nikad čuo ljude čak i iz plemićkih loza da to naglašavaju.

Današnji Hrvati BiH su većim dijelom oni koji su pobjegli od Turaka pa se vratili krajem 19. i početkom 20. st. 3/4 mene je takvo. Nikad nisu bili pod Osmanlijama.

Hrvati koji su bili pod Osmanlijama kmetovi su mahom muslimani danas.

Tako da u slučaju Hrvata, ne stoji baš ta priča o kmetstvu. Čuvaj to za srbeke i musliće.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 09:55 

Kakav debil.

Kad od govna pravis tortu, smrad ne mozes prikriti. Pokušaj objašnjenja gde je robovlasništvo i kolonije normalna opcija.
Begovi? Vi? :ucelo

Verni sluga otomanskog agresora, potom verni vojnik ozloglasenih hitlerovih ss jedinica. Kada god dodje okupator bosnja prvi poturi guzicu i potrci mu sluga biti svojevoljno a ne ropstvo sto je ogromna razlika. Ta ogromna razlika o svojevoljnom ulagivanju bilo kom osvajacu govori o beskicmenjacima, bez casti, karaktera, morala, i nacionalne ili patriotske svesti vec o tome kako svoju guzicu sacuvati bez obzira na prodaju svog identiteta.
O tome govore cinjenice, brojni dokazi pa i fotografije mladih bosnjackih ss-ovaca dok iz sarajeva na sav glas vriste o anti fasizmu.
To ti je bosnjo. Danas je i rus bosnji fasista.

I da se razumemo, bosnjo je u II ww svojom asimilacijom u nemacke jedinice, 20 000 samo u ss trupe, pocinio zlocine koje se eto prepisuju samo ss ovcima a ko je bio ispod odore se zaboravilo. Sav svoj zlocin su prebacili hrvatima i nemcima dok su oni jadni tu bili na silu.

Ispada da je sluzenje okupatoru, dostojanstenije od otpora turcima, austrougarskoj okupaciji, nemackoj agresiji i borbe protiv agresora. Pa eto do jucerasnji sluga agresora danas na sav glas keci i drugom prisiva tu etiketu.
Sad su svi ostali agresori, fasisti...

Tako je kad od govna pravis tortu.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 10:34 

Mi vjerojatno jesmo bili nekad isti narod, ali sigurno nismo bili Srbi. No, gledano iz današnje perspektive puno bolje i za vas i za nas je da se pohrvaćujete. I jedni i drugi te na taj način opet postanemo jedan narod. Šehi sve bolje ide.

Jugin problem je bio što Zagreb nije bio gl. grad a Hrvatska Pijemont. Jer ne gradi se momčad oko najgoreg igrača.

Ako mislite da treba drukčije baš me zanima koji bi to argumenti bili? :D

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 10:48 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Jugin problem je bio što Zagreb nije bio gl. grad a Hrvatska Pijemont. Jer ne gradi se momčad oko najgoreg igrača.

Jedina prilika da Zagreb postane glavni grad a Hrvatska Pijemont im se pružila 41. pa ogavnijeg vremena ovaj prostor nije upamtio. Jebiga, ne gradi se momčad oko najgoreg igrača, gospodine Junuze.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:03 

Pa ne znam po cem smatras da mi imamo neki fetis na begstvo/kmetstvo...

Ovo smo već pročitali bezbroj puta, gospođice begovice. Hajte sad malo o milkama :thumbup

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:09 

Jedina prilika da Zagreb postane glavni grad a Hrvatska Pijemont im se pružila 41. pa ogavnijeg vremena ovaj prostor nije upamtio. Jebiga, ne gradi se momčad oko najgoreg igrača, gospodine Junuze.

Da li ti smatraš Srbiju u kojoj nedićevci vladaju 41. ikakvom reprezentativnom za Srbe?

Počistili su prvi sve židove u Europi ali nitko ozbiljan neće reći da su to Srbi učinili.

Odviknite se od te navike da Hrvatima imputirate zločine ustaških ekstremista.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:11 

to su srbske nacionalisticke pobude,puj smrade nacionalisticki naku drzavu upropastili :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:12 

Mi vjerojatno jesmo bili nekad isti narod, ali sigurno nismo bili Srbi. No, gledano iz današnje perspektive puno bolje i za vas i za nas je da se pohrvaćujete. I jedni i drugi te na taj način opet postanemo jedan narod. Šehi sve bolje ide.

Ako mislite da treba drukčije baš me zanima koji bi to argumenti bili? :D

da a nisu morali ni onaj jadni dinar imat nego kunu pa bi vidili di bi bili

staces kad se srbi nedaju omest nicime od nacionalizma bre

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:21 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Šta je sad ovo pa je i Junuz potomak nekog grofa. :D

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:22 

koji englezi pa oni su t ikmetovi jos od stoljeca sedmog pa njima su vladali normani pa englesko rano plemstvo prica francuskim sta mislis zasto u engleskom sve one srednjevjekovne begovske poslastice kao govedina(beef) i slicno su francuske rijeci??

jer anglosasi nisu ni znali sta je to hahaha!!
imperijalizam je donjeo snagu aristokratima ali englezi su bili smradovi do prije industrijalizacije pa i kasnije u londonu je do 19 stoljeca bila glad a ulice pretrpane zenama koje su se prodavale za komad kruha,doslovno je bila takva katastrofa!

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:23 

Heero je napisao/la:

to su srbske nacionalisticke pobude,puj smrade nacionalisticki naku drzavu upropastili :hrvatinic

Pazi ovog pavijana :sega

Gospodine Junuze, završili smo priču, Pijemont možete biti sebi, Srbima ni u ludilu jer jednom u istoriji vam se ukaže prilika, i umjesto da je iskoristite, vi je svedete na jame i konc. logore. Dakle putuj Selma i ne naginji se kroz prozor.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:25 

Bre jeste vi Srbi dosadni sa tim "jamama i konc logorima" guslanjem.
Nitko vam to ne jebe 2% više.

I usrali ste forum trolanjem. Malo banova i odmora bi vam dobrodošlo.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:25 

pa jeste vi se ni sada nebi odrekli dinara i beograda kao glavnog grada za yugoslaviju,ili bi? :D

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:26 

BBC je napisao/la:
Bre jeste vi Srbi dosadni sa tim "jamama i konc logorima" guslanjem.
Nitko vam to ne jebe 2% više.

I usrali ste forum trolanjem. Malo banova i odmora bi vam dobrodošlo.

Aj ganjaj radikale po Bosni, eno nagrnuli na kockarnice. Čovke helpa i traži dragovoljce.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2016, 11:27 

Kritičan si Aga, malo odmora bi ti dobrodošlo. Ne zanima nas što ti misliš o prošlim vremenima, zadrži za sebe.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 76 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: