|
|
Stranica: 4/18.
|
[ 433 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:24 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: A kako si tako siguran da je sve što piše u solo scriptura tačno i ispravno. Na koji način možeš da budeš 100% siguran, osim pomoću sopstvene želje da veruješ da jeste.
Tako što (znanstveno) provjerim ono što je moguće. Pošto je točno, onda razumski mogu i ostalo prihvatiti na povjerenje. Nauči me naučni metod pretvaranja vode u vino. To bi mi bilo jako praktično. Takođe, objasni mi, naučnom metodom, kako da hodam po površini vode, to mi se čini jako zabavnim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Fakat, meni pojmovi “dobro i “zlo” nemaju nikakvog smisla i uglavnom se upotrebljavaju za lijepljenje etiketa protivnicima. Podsjeća me na BiH u kojoj imaš 3 vojske veterana i svi su “branitelji” i svi su 100% sigurni da su oni “dobro”. Dobro znaci “pozitivno”, ali pozitivno za koga.  Kad lav pojede antilopu, to je pozitivno za lava ali negativno za antilopu. “Dobro” za lava, “zlo” za antilopu, lol.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:26 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Dualizam nema nikakvog smisla u svemiru u kojem živimo, totalno je neprirodan, neprimjenjiv kao model, nepraktičan, i dovodi do konflikta oko definicija i pokušaja da se sve u dvije košare stavi.
To moraš pitati npr. pripadnike jin jang filozofije... Pa njihova filozofija i jeste ispravna. U svakom zlu ima dobrog i u svakom dobrom ima zla. To je potpuno tačno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Fakat, meni pojmovi “dobro i “zlo” nemaju nikakvog smisla i uglavnom se upotrebljavaju za lijepljenje etiketa protivnicima. Podsjeća me na BiH u kojoj imaš 3 vojske veterana i svi su “branitelji” i svi su 100% sigurni da su oni “dobro”. Dobro znaci “pozitivno”, ali pozitivno za koga.  Kad lav pojede antilopu, to je pozitivno za lava ali negativno za antilopu. “Dobro” za lava, “zlo” za antilopu, lol. I ajde sad, šta je pravednije, da antilopa pogine ili da lav umre od gladi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:28 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Je li galaksija Andromeda dobro ili zlo, je li crvena boja dobro ili zlo, je li vremenski period od 10 minuta dobro ili zlo, je li kad lav pojede zebru dobro ili zlo, je li kad tsunami pobije tisuce Indonežani dobro ili zlo, je li ovaj moj post dobro ili zlo?
Taj dualizam dobro-zlo i uopce inzistiranje da se sve kategorizira u “dobro” i “zlo” je meni totalno glup.
Najbolje sto možete, vi koji vjerujete, je da slijedite zakone koji mislite da su vam dani, i to je to.
Oko vrlo malog broja stvari će se 99% ljudi složiti da su skroz pozitivne ili skroz negativne. Vecinom se to odnosi na ljudske poteze i djela, ali i tu u 99% slučajeva se radi o mixu pozitivnih i negativnih stvari, pri čemu nije skroz jasno sto je pozitivno a sto negativno jer ne možemo vidjeti 100000000 godina u budućnost da vidimo sve posljedice nekog poteza.
Dualizam nema nikakvog smisla u svemiru u kojem živimo, totalno je neprirodan, neprimjenjiv kao model, nepraktičan, i dovodi do konflikta oko definicija i pokušaja da se sve u dvije košare stavi. Da, ne samo crno/belo dobro i zlo, nego apsolutno dobro i apsolutno zlo. Ne postoji apsolutno dobro i apsolutno zlo. Nije slučajno što ni crna ni bela nisu boje (tako tvrde likovni stručnjaci), nego samo nijanse drugih boja i da intenzitet nijanse zavisi od intenziteta svetlosti. Ne postoji apsolutno dobar covek, niti apsolutno zao covek. Mozda bi to moglo tako da se kaze. Ali apsolutno zlo i apsolutno dobro su ideje, i u svetu ideja postoje. To sto ih mi, koji zbog toga sto nismo apsolutno niti jedno, niti drugo, nismo u stanju da ih pojmimo, ne znaci da te ideje ne postoje. Ljudska perspektiva je ogranicena, s tim treba racunati kad se mislio o apsolutnim idejama.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:30 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
|
Meni ovo španska sela. Da veruju 4 milijarde u pustinjake i obrezanke, Alaha i Jahvu, Judi, Ješua...
Imamo mi Peruna, Svarog, Vesnu.... Religiju ognjišta iVinče i Lepenskog vira.
Ovo je mind control.....
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:32 |
|
|
|
Tužni stvorovi ateisti, ne znaju što je dobro a što zlo. Očekujete da netko u to povjeruje.
Mislim da ipak znate, jer vam je Bog usadio savjest. Koliko god filozofirali i racionalizirali, ima taj osjećaj koji vam govori što treba učiniti. Makar to i ne učinili, i dalje znate što je ispravno. Svi mi znamo što trebamo uraditi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1676 of 2558 - 65.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:33 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tako što (znanstveno) provjerim ono što je moguće. Pošto je točno, onda razumski mogu i ostalo prihvatiti na povjerenje.
Nauči me naučni metod pretvaranja vode u vino. To bi mi bilo jako praktično. Takođe, objasni mi, naučnom metodom, kako da hodam po površini vode, to mi se čini jako zabavnim. Slabija sila se pokorava jačoj. Eto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Fakat, meni pojmovi “dobro i “zlo” nemaju nikakvog smisla i uglavnom se upotrebljavaju za lijepljenje etiketa protivnicima. Podsjeća me na BiH u kojoj imaš 3 vojske veterana i svi su “branitelji” i svi su 100% sigurni da su oni “dobro”. Dobro znaci “pozitivno”, ali pozitivno za koga.  Kad lav pojede antilopu, to je pozitivno za lava ali negativno za antilopu. “Dobro” za lava, “zlo” za antilopu, lol. To prepusti njima iz svoje perspektive da odrede. Dobro je za prirodu. Ti iz svoje valjda treba da brines o svojoj dusi, sta je dobro za nju, a sta ne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Tužni stvorovi ateisti, ne znaju što je dobro a što zlo. Očekujete da netko u to povjeruje.
Mislim da ipak znate, jer vam je Bog usadio savjest. Koliko god filozofirali i racionalizirali, ima taj osjećaj koji vam govori što treba učiniti. Makar to i ne učinili, i dalje znate što je ispravno. Svi mi znamo što trebamo uraditi. Taj osjećaj se zove nagon, a ubačen je kao i hrpa drugih nagona, jer pomaze preživljavaju vrste. I krava brine za tele, bez da je pročitala 10 bozjih zapovjedi. Krdo kopitara se zajedno brani od aligatora. E sad, ako ti hoćeš taj nagon i ovo sto imamo isprogramirano u mozgu zvati “dobro”  ili čak Dobro, eto ti...  Dodaj tome još ove nasumične zakone religije kojoj pripadaš a koji ne proizlaze iz nagona, i sve skupa nazivaj Veliko Moje Dobro. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:36 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: To moraš pitati npr. pripadnike jin jang filozofije...
Pa njihova filozofija i jeste ispravna. U svakom zlu ima dobrog i u svakom dobrom ima zla. To je potpuno tačno. Ako je ispravna, onda je zlo vječno i prirodno, što se onda zgražavaš nad umorenim egipatskim bebama, to je samo obični karbon - ugljenik. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: To moraš pitati npr. pripadnike jin jang filozofije...
Pa njihova filozofija i jeste ispravna. U svakom zlu ima dobrog i u svakom dobrom ima zla. To je potpuno tačno. Istocnjacka meditacija te isprazni od sadrzaja, i dobrih i losih. Pa ti se, buduci da si zle ljudske prirode, israznjenost cini dobrim. Medjutim hriscanska molitva te isprazni od zla, a ostavi one dobre sadrzaje u tebi. Tako da je osecaj mnogo bolji. Hriscanski vernici po statistici manje obolevaju od mentalnih bolesti, rece mi nedavno jedan psihijatar ateista, ali posten.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:38 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Nauči me naučni metod pretvaranja vode u vino. To bi mi bilo jako praktično.
Takođe, objasni mi, naučnom metodom, kako da hodam po površini vode, to mi se čini jako zabavnim.
Slabija sila se pokorava jačoj. Eto. Kako ribe padaju sa neba i sa 2 tepsije naraniš tisuće. A po svijetu milijun umire na dan, a đe je Bog
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:39 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Fakat, meni pojmovi “dobro i “zlo” nemaju nikakvog smisla i uglavnom se upotrebljavaju za lijepljenje etiketa protivnicima. Podsjeća me na BiH u kojoj imaš 3 vojske veterana i svi su “branitelji” i svi su 100% sigurni da su oni “dobro”. Dobro znaci “pozitivno”, ali pozitivno za koga.  Kad lav pojede antilopu, to je pozitivno za lava ali negativno za antilopu. “Dobro” za lava, “zlo” za antilopu, lol. To prepusti njima iz svoje perspektive da odrede. Dobro je za prirodu. Ti iz svoje valjda treba da brines o svojoj dusi, sta je dobro za nju, a sta ne. Pa da razumiju, znali bi da je pad u grijeh i zlo uzrok npr. mesožderstva, da to nije prvobitni Božji naum, i da će to stanje biti vraćeno kako je i bilo u početku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:40 |
|
|
K:M je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Slabija sila se pokorava jačoj. Eto.
Kako ribe padaju sa neba i sa 2 tepsije naraniš tisuće. A po svijetu milijun umire na dan, a đe je Bog Tko drži viškove hrane u svijetu, Bog?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:41 |
|
|
K:M je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Slabija sila se pokorava jačoj. Eto.
Kako ribe padaju sa neba i sa 2 tepsije naraniš tisuće. A po svijetu milijun umire na dan, a đe je Bog Boga smo raspeli na krst. Onoga ko je sa dve korpe nahranio mnostvo. Vratimo ga u nase zivote, pa ce biti bolje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:43 |
|
|
Hvala braci rimokatolicima, Markanu i Kvaki sto zajedno pokusavamo da nesto porucimo bezboznicima. Mojih ortodoksa nigde nema u ovom vaznom trenutku.  Prijatan dan! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:45 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Nauči me naučni metod pretvaranja vode u vino. To bi mi bilo jako praktično.
Takođe, objasni mi, naučnom metodom, kako da hodam po površini vode, to mi se čini jako zabavnim.
Slabija sila se pokorava jačoj. Eto. Čuj eto. To nije naučno objašnjenje niti alhemijskog procesa niti rušenja zakona fizike. Sad ćeš garant da mi kažeš da je sve kristalno jasno u tvom haiku objašnjenju, ali ja jednostavno ne umem da shvatim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tužni stvorovi ateisti, ne znaju što je dobro a što zlo. Očekujete da netko u to povjeruje.
Mislim da ipak znate, jer vam je Bog usadio savjest. Koliko god filozofirali i racionalizirali, ima taj osjećaj koji vam govori što treba učiniti. Makar to i ne učinili, i dalje znate što je ispravno. Svi mi znamo što trebamo uraditi. Taj osjećaj se zove nagon, a ubačen je kao i hrpa drugih nagona, jer pomaze preživljavaju vrste. I krava brine za tele, bez da je pročitala 10 bozjih zapovjedi. Krdo kopitara se zajedno brani od aligatora. E sad, ako ti hoćeš taj nagon i ovo sto imamo isprogramirano u mozgu zvati “dobro”  ili čak Dobro, eto ti...  Dodaj tome još ove nasumične zakone religije kojoj pripadaš a koji ne proizlaze iz nagona, i sve skupa nazivaj Veliko Moje Dobro.  Ako je i nagon, onda po tebi ispada i nagon besmislen. To je samo softver koji te prevari. Okreni obrni dođemo do zaključka da je za ateiste život besmislen. Nije ni čudo da su često depresivni. Zašto ti je onda stalo do nekih ideja, civilizacije, na kraju krajevo da bilo čega, ako je sve jednako vrijedno? Zbog toga vam je jedini lijek drogirati se da bi koliko toliko funkcionirali, u protivnom sve to ide u nihilizam.
1676 of 2558 - 65.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:46 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hvala braci rimokatolicima, Markanu i Kvaki sto zajedno pokusavamo da nesto porucimo bezboznicima. Mojih ortodoksa nigde nema u ovom vaznom trenutku.  Prijatan dan!  Poručujem im da ne lupetaju. A hoće li spoznati Boga, to je između njih...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Hvala braci rimokatolicima, Markanu i Kvaki sto zajedno pokusavamo da nesto porucimo bezboznicima. Mojih ortodoksa nigde nema u ovom vaznom trenutku.  Prijatan dan!  Poručujem im da ne lupetaju. A hoće li spoznati Boga, to je između njih... Svatko na kraju mora sam odlučiti za sebe. 
1676 of 2558 - 65.52%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:49 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Pa njihova filozofija i jeste ispravna. U svakom zlu ima dobrog i u svakom dobrom ima zla. To je potpuno tačno.
Istocnjacka meditacija te isprazni od sadrzaja, i dobrih i losih. Pa ti se, buduci da si zle ljudske prirode, israznjenost cini dobrim. Medjutim hriscanska molitva te isprazni od zla, a ostavi one dobre sadrzaje u tebi. Tako da je osecaj mnogo bolji. Hriscanski vernici po statistici manje obolevaju od mentalnih bolesti, rece mi nedavno jedan psihijatar ateista, ali posten. Ne pričam o meditaciji, niti praktikujem meditaciju. Samo sam rekao da je ova čuvena rečenica izvučena iz njihove filozofije, u potpunosti tačna. A ako hoću da se psihički osećam bolje, odem na bazen i saunu i posle par sati budem kao nov. I čak i znam naučno da objasnim razlog zašto se posle toga osećam sjajno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:50 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hvala braci rimokatolicima, Markanu i Kvaki sto zajedno pokusavamo da nesto porucimo bezboznicima. Mojih ortodoksa nigde nema u ovom vaznom trenutku.  Prijatan dan!  Srbi su nikakvi vjernici, mene u Nehumu sprdao gazda Mihajlo da nam je vjera slaba a crkva sekta.... Ja mu potvrdio. Aleksej bi se potukao ili Podrinje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Taj osjećaj se zove nagon, a ubačen je kao i hrpa drugih nagona, jer pomaze preživljavaju vrste. I krava brine za tele, bez da je pročitala 10 bozjih zapovjedi. Krdo kopitara se zajedno brani od aligatora. E sad, ako ti hoćeš taj nagon i ovo sto imamo isprogramirano u mozgu zvati “dobro”  ili čak Dobro, eto ti...  Dodaj tome još ove nasumične zakone religije kojoj pripadaš a koji ne proizlaze iz nagona, i sve skupa nazivaj Veliko Moje Dobro.  Ako je i nagon, onda po tebi ispada i nagon besmislen. To je samo softver koji te prevari. Okreni obrni dođemo do zaključka da je za ateiste život besmislen. Nije ni čudo da su često depresivni. Zašto ti je onda stalo do nekih ideja, civilizacije, na kraju krajevo da bilo čega, ako je sve jednako vrijedno? Zbog toga vam je jedini lijek drogirati se da bi koliko toliko funkcionirali, u protivnom sve to ide u nihilizam. Pa imam isti nagon koji imaš i ti. Jedino sto ti mislis da taj nagon kojeg imamo i ja i ti, da je to jedan entitet koji boravi negdje na oblaku. Koja je razlika. Radim ono sto me nagon tjera, isto kao i ti. Volja za životom je životinjski prirodni nagon a ne neka priučena stvar ili stvar filozofije, i sve životinje to imaju i ne, nisu depresivne. Krava nije depresivna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:52 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: K:M je napisao/la: Kako ribe padaju sa neba i sa 2 tepsije naraniš tisuće. A po svijetu milijun umire na dan, a đe je Bog
Tko drži viškove hrane u svijetu, Bog? Što ne baca sa nebesa kada se pretvara da je cool
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|