HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 22:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18377 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 736  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona...
PostPostano: 20 ruj 2021, 21:17 

Ovaj Ilija Cvitanovic covjek na svom mjestu. Nadam se da nece doci do izmjena izbornog i kreiranja izbornih jedinica, kako bih mu mogao dati svoj glas, jer mi se sviđa njegova politika i mislim da je dobra za moju zemlju!

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2021, 23:46 

Karabaja je napisao/la:
Ovaj Ilija Cvitanovic covjek na svom mjestu. Nadam se da nece doci do izmjena izbornog i kreiranja izbornih jedinica, kako bih mu mogao dati svoj glas, jer mi se sviđa njegova politika i mislim da je dobra za moju zemlju!

Bit će on kandidat i u tvojoj izbornoj jedinici pa mu daj glas.

U tome je i svrha izbornih jedinica. Da se može kandidirati i Ante i Mujo i Rade, Hans, John, Kim itd.

Ovo sranje da Federaciju mogu predstavljati samo Musliman i Hrvat je diskriminatorno prema ostalima.

Stvaranjem 3. izborne jedinice Hrvate može predstavljati svaki čovjek bez obzira na vjeru i naciju ako ga Hrvati izaberu.

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2021, 23:55 

Karabaja je napisao/la:

:palacgore2
Sve što vodi raspadu zločinačke tvorevine BiH je dobro za tvoju zemlju.

Citat:
Predsjednik HDZ-a 1990. poslao oštru poruku: Hrvatima preostaje samo jedna opcija - Herceg-Bosna
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... sna-641102

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2021, 10:48 

Schmidt otputovao u Zagreb: Tema razgovora politička kriza u BiH

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će danas u 9.30 sati visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta, u Banskim dvorima.

Glavne tema razgovora bit će izmjene Izbornog zakona i politička kriza u Bosni i Hercegovini.

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2021, 10:55 

Karabaja je napisao/la:

Hajde nek si priznao da ti se sviđa politika HDZ-a, naravno kad već u tebi ćući negdje u podsvijesti Hrvat treba ti i omogućiti da glasaš za kandidata stranke s hrvatskim predznakom.
Čim se donese IZ idemo skupa zaokružiti Iliju, uostalom bolje Ilija nego Alija, vidiš da i sam priznaješ da HDZ ima bolju politiku za našu zemlju od SDA.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ1990

Citat:
Naglasio je kako je izborni Zakon crta ispod koje ni jedna politička stranka s hrvatskim predznakom neće ići.
Ustvrdio da za Komšića nije glasovalo više od 5% Hrvata i da je on “ukrao” hrvatsku poziciju u Predsjedništvu BiH.

Dobro je oprao ovdje i spinove sarajevske čaršije koje ponavlja Markovina na FujTV-u.

Citat:
Napomenuo je kako ipak postoji pluralizam među Hrvatima u BiH jer više od 150 pozicija na svim nivoima vlasti “u rukama” su opozicijskih stranaka

https://www.federalna.ba/plenum-20092021-ljibd

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2021, 11:28 

slika

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2021, 15:33 

daramo je napisao/la:
slika

Schmidt:,, Hoćete Žepče sa Željeznim poljem ili bez?"

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2021, 15:58 

Komšić je spominjao neki koridor, jel hoćete preko Nemile?

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2021, 21:00 

Karabaja je napisao/la:

Kako se zove tvoja zemlja ?

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 19:06 

Jel još netko ima osjećaj da će nas promjena izbornog zakona sve ugodno iznenaditi, da to neće biti samo neke obične izmjene izbornih pravila već kombinacija toga i neke vrste entiteta.

Zvuči mi nerealno da u ovako lošoj muslimanskoj poziciji dobijemo samo člana predsjedništva, ustvari da budemo na nuli.

Prije da će biti i nekih ustavnih promjena gdje će Herceg-Bosna biti puno stvarnija.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2021, 15:29 

Ima li itko ikakva razmisljanja sto nas ocekuje ako do 1.1.2022. ne bude izglasan/nametnut izborni zakon.

Prosli put kad se nije izglasao do 1.1. godine kad su izbori rekao je Covic da idemo u nove izbore po starim pravilima, da nece biti više pregovaranja. Pošto sada to neće biti slučaj, zanimaju me vaša mišljenja. Koliko je realno da se sazove sjednica HNS i donese rezolucija o bojkotu, blokadi (FBiH :smajl034 ), samoodređenju... Ili će produžiti rok do "proljeća", pa do "ljeta" pa "još ovaj put i nikad više!!!" i završiti s Komšićem i muslimanskom trećinom u DN? A pisem ovo dok se trenutno odbrojavaju zadnji dani prije prestanka financiranja države =)) A imamo i Wild Card u obliku Schmidta.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2021, 17:13 

to i mene zanima , jel imamo muda ili nemamo .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2021, 17:40 

Pa to nas sve zanima, mada ja ni ne pratim trenutno sta se desava kod vas jel sad opet neki rok dao Covic, ili sta?

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2021, 23:30 

Th1950 je napisao/la:

Nasa vladajuca stranka NEMA MUDA ILI CE USRAT STVAR. To nam govori iskustvo. Zato muslimani ne daju donosenje iz ili osnivanje Treceg entiteta, jer bi to znacilo da bi mi za kratko vrijeme u nakaradnoj u svakom pogledu expandirali, privredno, kulturno, sportski, demografski.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2021, 23:32 

Old Fridolin je napisao/la:
Th1950 je napisao/la:

Nasa vladajuca stranka NEMA MUDA ILI CE USRAT STVAR. To nam govori iskustvo. Zato muslimani ne daju donosenje iz ili osnivanje Treceg entiteta, jer bi to znacilo da bi mi za kratko vrijeme u nakaradnoj u svakom pogledu expandirali, privredno, kulturno, sportski, demografski.

2001 su imali muda .
Trećeg nema , ili izborni zakon ili raspad .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2021, 23:34 

Old Fridolin je napisao/la:
Th1950 je napisao/la:

Mislim da bi se prvo u trećem entitetu novac trošio na demografiju , i to masovno , i imali bi razne olakšice , kad mi 100 posto vladamo tad nam ide dobro , primjer je ZHŽ .

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2021, 11:22 

Ako budu nametnute izmjene izbornog zakona od strane VP/OHR-a kako nama odgovara,
onda muslimani kreću u novu fazu rušenja BiH i svojatanja Federacije. Dakle, samo odlaganje
konačnog raspada, jer oni se nakon cementiranja uloge Doma naroda neće pomiriti s tim
da moraju dijeliti vlast. Ovo je zadnja kozmetička korektura.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2021, 11:32 

novem je napisao/la:
Ako budu nametnute izmjene izbornog zakona od strane VP/OHR-a kako nama odgovara,
onda muslimani kreću u novu fazu rušenja BiH i svojatanja Federacije. Dakle, samo odlaganje
konačnog raspada, jer oni se nakon cementiranja uloge Doma naroda neće pomiriti s tim

Kako bi ju mogli rušiti ako zabetoniramo predsjedništvo i Dom naroda?

Mogu raditi svoje klasične gluposti i kreveljiti se ali nema više otimanja pozicija. Morali bi se pomiriti da imaju to što imaju i ni metar više.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2021, 12:57 

novem je napisao/la:

Stvar je u tome da muslimani nikad nisu bili jaki.

Sva njihova snaga je dolazila od visokog predstavnika koji je nametao odluke. Cijelo vrijeme je svijet bio problem, a ne muslimani. Ako svijet (USA+EU+Schmidt) kako se najavljuje, odustane od guranja muslimana silom, onda oni sami protiv nas nemaju nikakve šanse.

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2021, 15:46 

Američki diplomat pričao besmislice o ustroju BiH, Mlanović poručio: “To neka proba napraviti u Teksasu” :smijeh

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2021, 15:58 

https://standard.rs/2021/09/28/druga-pr ... qB9q7n6jN8

Naslov je o Republici Srpskoj, ali se detaljno bavi situaciju oko IZ i odnosa Hrvata Muslimana Nemaca i Amerikanaca trenutno:
Citat:

Sada je Šmit povukao politički potez. U većem entitetu u kome je posebno od Bošnjaka bio prihvaćen sa oduševljenjem, obrnuto proporcionalnom raspoloženju u manjem, polio je hladnom vodom muslimansko Sarajevo. Rekao je da je „Komšić izabran bošnjačkim glasovima i da ne predstavlja Hrvate, te da, kako Hrvati ne bi dogodine bojkotovali izbore, treba promjeniti izborni zakon“.

Sarajevski mediji kipte od bjesa zbog Šmita koga su Bošnjaci priznali za v. p. sa sve bonskim ovlašćenjima. Prvi se, naravno, razgoropadio Komšić u odbranu hrvatske stolice u Predsjedništvu na koju je zasjeo bošnjačkim glasovima. Neovlašćeno od Predsjedništva BiH stigao je do generalnog sekretara UN Gutereša da se požali na Srbiju i Hrvatsku. Džaferović je, opet, revoltiran najavom promjene izbornog zakona u korist Hrvata. Reis-ul-ulema Husein Kavazović skočio je u odbranu „eksplozivnog islama“. Publicista Senad Pećanin šokiran je što će se Šmit boriti za opstanak BiH umjesto za unitarnu Bosnu. Ali, belaj ne dolazi iz „zle Srbije“ i „maligne Rusije“, nego od u oba svjetska rata savezničke Njemačke, i to sa vrha željene EU.

Da bi izbalansirao zadovoljstvo i nezadovoljstvo federalnih partnera, Šmit je u istoj izjavi upozorio da „predratni procenat Hrvata od 17 odsto više ni izdaleka ne odgovara realnom stanju stvari“. Ova realnost, koju je Šmit istakao sa žaljenjem, nagovještava da će paritetni sistem predstavljanja u Federaciji na nižim nivoima vlasti biti korigovan proporcionalnim u korist daleko brojnijih Bošnjaka. Šmit se očigledno odlučio za preraspodjelu dobitaka i gubitaka između Hrvata i Bošnjaka kako bi konsolidovao F. BiH. Elem, za isti princip na kome je ’94. bio komponovan Vašingtonski sporazum. Amerikanci i Nijemci tada su dva zaraćena naroda preko noći ponovo ujednili protiv Srba i strpali ih u jedan entitet.

Da li će taj nestabilni brak oživjeti u Sarajevu i u Grudama, kako bi se fokus konfrontacije vratio na entitetsku liniju prema Srpskoj? Možda samo privremeno na osnovu bonskih ovlašćenja i submisivnosti domaćih aktera prema spoljnim autoritetima, a onda treći entitet.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2021, 20:11 

Zar je bio Buckir i kod Plenkija.

Kako Plenki to lijepo sve umota. Majstor.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /210929149

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2021, 15:09 

Evo, upravo sad su Plenković i predsjednica Europske komisije Von der Leyen na otvorenju mosta kod Svilaja izjavili na pitanje novinara što ukoliko se ne usvoji novi IZ do parlamentarnih izbora 2022.
Rekao je Plenković: "Ukoliko još jednom jedan narod drugom narodu izabere političke predstavnike, to neće biti dobro za BiH niti za europski put BiH."
Iz toga se može iščitati dosta:
1. Očito da po ovom Schmidt neće nametnuti novi IZ
2. Vjerojatno je održavanje izbora po starom neustavnom IZ ukoliko MZ u međuvremenu ne prisili Muslimane na novi IZ
3. Hrvatskoj politici odgovara čekanje jer se svakom godinom curenje muslimana iz FBiH pojačava (tope se kao alpski ledenjaci) i ekonomski sve više propadaju, a hrvatska pozicija zbog prethodno navedenog i nekooperativnosti muslimana jača.
4. Mi smo u win-win situaciji i trebamo biti samo mirni i strpljivi. U tom vidu možda je i Dodik popustio vezano za privremeno financiranje jer iako bi on kao velika srbenda htio junački sam dokrajčiti Bazniju, ipak mu je hrvatska diplomacija savjetovala drugačije.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2021, 15:11 

Ne razumijem najbolje, sta ce Hrvati uraditi, strpljivo cekati i prepustiti i dom naroda muslimanima, jer eto to nece biti dobro za BiH i njen europski put?

Da vas jebo Plenkovic i tko se njega uzda.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2021, 15:14 

DŽorDŽ je napisao/la:
Evo, upravo sad su Plenković i predsjednica Europske komisije Von der Leyen na otvorenju mosta kod Svilaja izjavili na pitanje novinara što ukoliko se ne usvoji novi IZ do parlamentarnih izbora 2022.
Rekao je Plenković: "Ukoliko još jednom jedan narod drugom narodu izabere političke predstavnike, to neće biti dobro za BiH niti za europski put BiH."
Iz toga se može iščitati dosta:
1. Očito da po ovom Schmidt neće nametnuti novi IZ
2. Vjerojatno je održavanje izbora po starom neustavnom IZ ukoliko MZ u međuvremenu ne prisili Muslimane na novi IZ
3. Hrvatskoj politici odgovara čekanje jer se svakom godinom curenje muslimana iz FBiH pojačava (tope se kao alpski ledenjaci) i ekonomski sve više propadaju, a hrvatska pozicija zbog prethodno navedenog i nekooperativnosti muslimana jača.
4. Mi smo u win-win situaciji i trebamo biti samo mirni i strpljivi. U tom vidu možda je i Dodik popustio vezano za privremeno financiranje jer iako bi on kao velika srbenda htio junački sam dokrajčiti Bazniju, ipak mu je hrvatska diplomacija savjetovala drugačije.

Slažem se mi smo u win-win-win situaciji, svaki scenarij nam odgovara jer muslimani propadaju i ovako i onako, i što se više budu otimali to će više izgubiti na kraju. Njima je najbolje odmah se predati. Muslimane zapravo ni Amerika više ne može spasiti, bivši narod.

Jedino me zanima je li to baš bila neka naša pamet i strategija, ili smo jednostavno imali sreće da se ovako poslože stvari. :zubati

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18377 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 736  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Li Zongren i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: