|
|
Stranica: 9/16.
|
[ 390 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Daje ti on svaki dan priliku. Tvoje je da je iskoristiš a ne da čekaš vođenje u iskorištavanju prilika.
Znači, imaj djecu, radi, budi susjed, otac, sin, radnik kako treba i iskoristi prilike koje ti je dao. Nemoj klečat na koljenima i izgovarat riječi koje je tko zna tko smislio na nekom tripu. Bez molitve, posta i dobrih djela ništa od ovoga. Đavao ne da mira i sve to što navodiš propadne samo od sebe ...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:23 |
|
|
Citat: Biblija apsolutno nije protiv znanja i znanosti, ali je protiv tzv. znanosti kojoj je ideologija negiranje Boga Ti ne vidiš ništa problematično u tome da se netko protivi tome da se negiraju ili odbacuju tvrdnje koje nisu dokazane činjenice nego su stvar vjere u dogme? Čak i da je postojanje boga dokazana i bjelodana činjenica zašto bi trebalo nekome zabraniti da ga negira? Treba li kažnjavati ljude zato jer su ravnozemljaši? Druga stvar znanost se uopće ne bavi postojanjem bogova nego istražuje svemir i prirodu, dakle ono što može direktno promatrati, ne lovi duhove. Pojedini znanstvenici mogu biti zagriženi ateisti odnosno u tom slučaju antiteisti, kao što mogu biti i vjernici.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:28 |
|
|
Primarijus je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Za sad imaš osjećaj, zahvaljujući užurbanom životu i lažnom osjećaju sigurnosti da ti ne treba pomoć, ali kad tad će ti doći trenutak gdje ćeš biti pogubljen i sam u svom jadu. Pripremi se da ćeš kad tad morat birat između kemikalija, alkohola, samoubojstva ili vjere...
Pa dobro, religija eksploatira neznanje, strah od smrti, siromaštvo i težak život dajući obećanja da će biti bolje u idućem. I usput ti za svaki slučaj prijeti ako ne vjeruješ u to. Zbog toga organizirane religije toliko uspješno i posluju stotinama godina. Kako ne možete vidjeti da je to sve prevara? I to ona najstarija. Jedan poznati filozof je rekao da samo onaj tko je u stanju biti siromašan može biti i slobodan. Što se više uljuljkaš u ugodan život bez muke i straha, to će te tim više kad tad pogoditi i muka i strah.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sasvim sam zadovoljan stvarnošću i ne treba mi nevidljivo biće koje mi pomaže ili odmaže u životu. Da mi treba, vjerojatno bih posegnuo za nečim, kemikalijama, alkoholom, religijom... Po kvačicinom upisu sam shvatila da imaš neke godine. Ti u tim nekim godinama bi zbog nezadovoljstva stvarnošću posezao za kemikalijama, alkoholom pa čak i religijom, a s druge strane prozivate mlade što zbog nezadovoljstva stvarnošću posežu za istim. I onda su mladi ovakvi i onakvi, ne znaju se nositi s problemima, a u biti su ogledalo onih koji ih odgajaju.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:39 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Tko zna koliko kreacija i bogova ima. Možda se neki mladi alien samo zajebava. https://youtube.com/shorts/-gIcpOeis0k? ... zjWK2szqswMožda. No otvara se pitanje kako su nastali ti mali zeleni? Jel ih netko stvorio? Jesu li nastali nekim biokemisjkim procesima? I opet se vraćamo na pitanje: kako je nastao život?
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:41 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Pa dobro, religija eksploatira neznanje, strah od smrti, siromaštvo i težak život dajući obećanja da će biti bolje u idućem. I usput ti za svaki slučaj prijeti ako ne vjeruješ u to. Zbog toga organizirane religije toliko uspješno i posluju stotinama godina. Kako ne možete vidjeti da je to sve prevara? I to ona najstarija.
Jedan poznati filozof je rekao da samo onaj tko je u stanju biti siromašan može biti i slobodan. Što se više uljuljkaš u ugodan život bez muke i straha, to će te tim više kad tad pogoditi i muka i strah. Slobodan si kad nemaš ništa, kad kopaš po kontejneru, besciljno lutaš po ulicama i bojiš se hoćeš li dočekati jutro. Ili ako živiš u nekoj štali na selu. Hoćete li ti i taj filozof svojim primjerom povesti druge u takvu slobodu? Nekako sumnjam. Kakvi licemjerni šupljaci, izrigat ću se majke mi mile. Kao, siromaštvo je nešto uzvišeno i pozitivno i treba mu težiti.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:51 |
|
|
Primarijus je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Za sad imaš osjećaj, zahvaljujući užurbanom životu i lažnom osjećaju sigurnosti da ti ne treba pomoć, ali kad tad će ti doći trenutak gdje ćeš biti pogubljen i sam u svom jadu. Pripremi se da ćeš kad tad morat birat između kemikalija, alkohola, samoubojstva ili vjere...
Pa dobro, religija eksploatira neznanje, strah od smrti, siromaštvo i težak život dajući obećanja da će biti bolje u idućem. I usput ti za svaki slučaj prijeti ako ne vjeruješ u to. Zbog toga organizirane religije toliko uspješno i posluju stotinama godina. Kako ne možete vidjeti da je to sve prevara? I to ona najstarija. Kako ćemo vidjeti da je prevara ako kažeš da religije eksploatiraju neznanje? Kako ću ja koja sam išla samo na vjeronauk, školi nisam ni primirisala za razliku od tebe, uvidjeti da je to prevara? Kada nešto trebam potpisati povedem dva svjedoka, ja stavim + a oni se uz taj + potpišu. Ti si bogat jer nisi religiozan, a ja jadna religiozna sirotinja, nit sam što naučila nit znam što raditi, jedino što znam je Bogu se pomoliti.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:52 |
|
|
dunno je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Za sad imaš osjećaj, zahvaljujući užurbanom životu i lažnom osjećaju sigurnosti da ti ne treba pomoć, ali kad tad će ti doći trenutak gdje ćeš biti pogubljen i sam u svom jadu. Pripremi se da ćeš kad tad morat birat između kemikalija, alkohola, samoubojstva ili vjere...
Nikad mi nije bilo jasno zašto vjernici misle da je ovo dobar argument. Ljudi se u jadu i nevolji okreću i islamu, budizmu, Jehovnim svjedocima... za što god prvo stignu. Ta činjenica sama po sebi ne govori ništa u prilog stvarnosti tih religija. Čak naprotiv. Da li je stvaran život, život bez tuge, očaja, izgubljenosti, nemoći?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:57 |
|
|
Primarijus je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Jedan poznati filozof je rekao da samo onaj tko je u stanju biti siromašan može biti i slobodan. Što se više uljuljkaš u ugodan život bez muke i straha, to će te tim više kad tad pogoditi i muka i strah.
Slobodan si kad nemaš ništa, kad kopaš po kontejneru, besciljno lutaš po ulicama i bojiš se hoćeš li dočekati jutro. Ili ako živiš u nekoj štali na selu. Hoćete li ti i taj filozof svojim primjerom povesti druge u takvu slobodu? Nekako sumnjam. Kakvi licemjerni šupljaci, izrigat ću se majke mi mile. Kao, siromaštvo je nešto uzvišeno i pozitivno i treba mu težiti. Slobodan si ako imaš tu unutarnju snagu da tako živiš, jerbo onda nisi podložan ucjenama. Ljudi zbog svoje neslobode unutar sebe su u krajnjem slučaju spremni ubiti drugog čovjeka. Pokušaj malo dublje razmislit o toj izjavi, a ne ovako na prvu plitko i prizemno...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:58 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Kao, siromaštvo je nešto uzvišeno i pozitivno i treba mu težiti. Tko to tvrdi?
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 13:59 |
|
|
zalutala je napisao/la: Možda. No otvara se pitanje kako su nastali ti mali zeleni? Jel ih netko stvorio? Jesu li nastali nekim biokemisjkim procesima? I opet se vraćamo na pitanje: kako je nastao život? Allah dž.š. ga stvorio, a ti ćeš se čitavu vječnost patiti u džehenemu jer si odbacila Njegovu uzvišenu vjeru. On ti pružio sve u životu i čitav život čekao da mu se vratiš, ali ti zbog svoje oholosti nisi htjela priznati da je vjera u kojoj si odgojena pogrešna. Samim tim si napravila odabir da se patiš cijelu vječnost i ta kazna je apsolutno pravedna po definiciji, jer Allah dž.š. je taj koji definira što je dobro i pravedno, nama smrtnicima je to nedokučivo. Zadovoljava li te ovakav odgovor? dane-croatia je napisao/la: dunno je napisao/la: Nikad mi nije bilo jasno zašto vjernici misle da je ovo dobar argument.
Ljudi se u jadu i nevolji okreću i islamu, budizmu, Jehovnim svjedocima... za što god prvo stignu. Ta činjenica sama po sebi ne govori ništa u prilog stvarnosti tih religija. Čak naprotiv.
Da li je stvaran život, život bez tuge, očaja, izgubljenosti, nemoći? Govorim o stvarnosti u faktičnom smislu. To je nešto što većini vjernika očigledno nije bitna stvar. Meni jest.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:02 |
|
|
Primarijus je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Koliko god razum navodi na to da mora postojati neko više biće u svemiru, opet do vjere u Boga dovodi osobno izkustvo Boga. Većinom ljudi tek nakon osobnog izkustva, počnu čitat Bibliju i živiti po njoj, a neki možda i neke druge vjerske knjige. Mislim da Bog kad tad svakom pruži priliku...
Pa možda negdje i postoji više i neusporedivo inteligentnije biće od nas u ovolikom svemiru, ali to ne znači ni da je svemoguće niti da je stvoritelj nas samih, a pogotovo ne svemira. Vi tvrdite da postoji živo biće i svjesno biće koje je ne znam na koji način izvan prostora i vremena pucnulo prstima ili zaželjelo da se sve stvori i da je tako sve počelo. To je kume potpuno druga stvar od toga dali u svemiru postoje više i naprednija bića od nas. Negdje mora biti početak. Negdje je netko iz bezkonačne prošlosti morao ,,pucnuti prstima''. Nije iz ničega nastalo nešto...
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:05 |
|
|
dunno je napisao/la: zalutala je napisao/la: Možda. No otvara se pitanje kako su nastali ti mali zeleni? Jel ih netko stvorio? Jesu li nastali nekim biokemisjkim procesima? I opet se vraćamo na pitanje: kako je nastao život? Allah dž.š. ga stvorio, a ti ćeš se čitavu vječnost patiti u džehenemu jer si odbacila Njegovu uzvišenu vjeru. On ti pružio sve u životu i čitav život čekao da mu se vratiš, ali ti zbog svoje oholosti nisi htjela priznati da je vjera u kojoj si odgojena pogrešna. Samim tim si napravila odabir da se patiš cijelu vječnost i ta kazna je apsolutno pravedna po definiciji, jer Allah dž.š. je taj koji definira što je dobro i pravedno, nama smrtnicima je to nedokučivo. Zadovoljava li te ovakav odgovor? dane-croatia je napisao/la: Da li je stvaran život, život bez tuge, očaja, izgubljenosti, nemoći?
Govorim o stvarnosti u faktičnom smislu. To je nešto što većini vjernika očigledno nije bitna stvar. Meni jest. Moja stvarnost je prepuna neobjašnjivih stvarnosti. A faktična stvarnost je smrt i neizvjesnot što poslije nje. Da li je razumno bježati od te faktične stvarnosti ili nije?
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:06 |
|
|
Citat: Negdje mora biti početak. Negdje je netko iz bezkonačne prošlosti morao ,,pucnuti prstima''. Nije iz ničega nastalo nešto...
Kako znaš da je moralo? Otkud ti da je netko kao svjesna osoba iz ničega nešto morao? Znači postoji ništa odnosno odsustvo bilo čega i u tom odsustvu svega postoji beskonačno složen entitet. To je kontradiktorno. Kakvog to smisla uopće ima? I kako ti uopće znaš da je prije svemira bilo ništa kad nitko ne zna što se točno dogodilo u trenutku stvaranja, a kamoli što je bilo prije, ako je uopće bilo prije u smislu kako mi shvaćamo vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:08 |
|
|
dunno je napisao/la: zalutala je napisao/la: Možda. No otvara se pitanje kako su nastali ti mali zeleni? Jel ih netko stvorio? Jesu li nastali nekim biokemisjkim procesima? I opet se vraćamo na pitanje: kako je nastao život? Allah dž.š. ga stvorio, a ti ćeš se čitavu vječnost patiti u džehenemu jer si odbacila Njegovu uzvišenu vjeru. On ti pružio sve u životu i čitav život čekao da mu se vratiš, ali ti zbog svoje oholosti nisi htjela priznati da je vjera u kojoj si odgojena pogrešna. Samim tim si napravila odabir da se patiš cijelu vječnost i ta kazna je apsolutno pravedna po definiciji, jer Allah dž.š. je taj koji definira što je dobro i pravedno, nama smrtnicima je to nedokučivo. Zadovoljava li te ovakav odgovor? dane-croatia je napisao/la: Da li je stvaran život, život bez tuge, očaja, izgubljenosti, nemoći?
Govorim o stvarnosti u faktičnom smislu. To je nešto što većini vjernika očigledno nije bitna stvar. Meni jest. U cijelosti zadovoljava. Naročito činjenica da ćeš mi u džehenemu ti praviti društvo(ni ti nisi prihvatio Alaha) i da ću imati tu privilegiju vječno slušati pametovanje pripametnog dunna
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:09 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Citat: Negdje mora biti početak. Negdje je netko iz bezkonačne prošlosti morao ,,pucnuti prstima''. Nije iz ničega nastalo nešto...
Kako znaš da je moralo? Otkud ti da je netko kao svjesna osoba iz ničega nešto morao? Kako si to zaključio? Kakvog to smisla uopće ima? Nešto inteligentno mora biti bezkonačno. To mi govori logika. Materija nije mogla sama po sebi ugraditi informacije u na pr. DNK.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:10 |
|
|
Kakve veze DNK ima sa stvaranjem svemira? Nije dnk nastao u velikom prasku. Citat: Nešto inteligentno mora biti bezkonačno Ne razumijem. Pogotovo ne razumijem kako sve to spajaš sa ničim. Svemir je mogao nastati prirodnim putem u okolnostima koje su nam potpuno nerazumljive kao što nam je bilo nerazumljivo kako su formirane planine dok nismo naučili nešto o geologiji. Zašto treba inteligencija da bi nastao? Kakve veze inteligencija ima sa kretanjem tektonskih ploča, riganjem lave iz vulkana ili fuzijom unutar zvijezda?
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:14 |
|
|
zalutala je napisao/la: U cijelosti zadovoljava. Naročito činjenica da ćeš mi u džehenemu ti praviti društvo(ni ti nisi prihvatio Alaha) i da ću imati tu privilegiju vječno slušati pametovanje pripametnog dunna Ja sam pitao zaozbiljno. Pretpostavljam da te onakav odgovor ne bi zadovoljavao, a takve odgovore ljudi koji nisu vjernici neprestano dobijaju od vjernika (što izravno, što uvijeno). Čisto da malo dočaram taj doživljaj.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:30 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Kakve veze DNK ima sa stvaranjem svemira? Nije dnk nastao u velikom prasku. Citat: Nešto inteligentno mora biti bezkonačno Ne razumijem. Pogotovo ne razumijem kako sve to spajaš sa ničim. Svemir je mogao nastati prirodnim putem u okolnostima koje su nam potpuno nerazumljive kao što nam je bilo nerazumljivo kako su formirane planine dok nismo naučili nešto o geologiji. Zašto treba inteligencija da bi nastao? Kakve veze inteligencija ima sa kretanjem tektonskih ploča, riganjem lave iz vulkana ili fuzijom unutar zvijezda? To da se neživa priroda valja simo tamo, možemo još doživljavati kano nešto slučajno. Ali kad dolazimo do trenutka stvaranja DNK koje u sebi sadrže pohranjene informacije, tu po mojoj široj i užoj logici prestaje prostor za slučanost. Tu nastupa inteligencija koja je morala od nekuda doći a nije mogla biti stvorena slučajnošću od neke materije. Tada i događaji u neživoj prirodi (prirodni zakoni) dobivaju smisao kano pripremu terena za život živih bića.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:33 |
|
|
dunno je napisao/la: zalutala je napisao/la: U cijelosti zadovoljava. Naročito činjenica da ćeš mi u džehenemu ti praviti društvo(ni ti nisi prihvatio Alaha) i da ću imati tu privilegiju vječno slušati pametovanje pripametnog dunna Ja sam pitao zaozbiljno. Pretpostavljam da te onakav odgovor ne bi zadovoljavao, a takve odgovore ljudi koji nisu vjernici neprestano dobijaju od vjernika (što izravno, što uvijeno). Čisto da malo dočaram taj doživljaj. Pa i ja sam ti dočarala taj doživljaj. Imala bih privilegiju vječno slušati tebe takvog pripametnog. Još ću jedino nadodati da u slučaju da je tvoja tvrdnja točna i ti bi morao promijeniti svoja stajališta. Morao bi priznati da postoji nadnaravno vrhunsko biće.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:39 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Svemir je mogao nastati prirodnim putem u okolnostima koje su nam potpuno nerazumljive...? I uređaj na kojem pišeš preko ovog foruma je također mogao nastati "prirodnim" putem. Kakvi inženjeri kakvi programeri i bakrači..
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Svemir je mogao nastati prirodnim putem u okolnostima koje su nam potpuno nerazumljive...? I uređaj na kojem pišeš preko ovog foruma je također mogao nastati "prirodnim" putem. Kakvi inženjeri kakvi programeri i bakrači.. Putin baci nuklearku i eto mobitela...
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 14:53 |
|
|
Inače, zanimljiva je i evolucija. Tu je definicija iz wikipedije:
Evolucija (lat. evolutio: razvoj, razvitak) je naziv za proces zbog kojeg dolazi do promjena nasljednih osobina bioloških populacija tijekom velikog broja uzastopnih generacija.[1][2] Nasljedne osobine određuju geni koji se od predaka prenose na potomstvo tijekom razmnožavanja. Unutar populacije organizama obično postoje razlike između jediniki kao posljedica mutacije, genske rekombinacije i drugih izvora genskih varijacija.[3] Evolucija se javlja kad evolucijski procesi poput prirodnog odabira (uključujući i spolni odabir) i genskog pomaka postepeno, tijekom duljeg razdoblja, dovode do toga da neke varijacije, odnosno karakteristike jedinki, postaju češće ili rjeđe unutar neke populacije.[4] Evolucijski procesi dovode do bioraznolikosti na svakom stupnju biološke organizacije, uključujući stupnjeve vrsta, individualnih organizama i molekula.
Mene sad zanima (isto tako i brojne znanstvenike), kako to da je vlasulja smrtno otrovna za sve ribe osim za ribu klaun. Na koji način je evolucija mogla proizvesti ribu klaun odpornu na otrov vlasulje, ako prije nje niti jedna riba nije mogla preživjeti izkustva dodira s otrovom vlasulje? Naravno, dopuštam da postoji još koja riba odporna na vlasulju, ali pitanje ostaje isto...
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 17:07 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Mene sad zanima (isto tako i brojne znanstvenike), kako to da je vlasulja smrtno otrovna za sve ribe osim za ribu klaun. Na koji način je evolucija mogla proizvesti ribu klaun odpornu na otrov vlasulje, ako prije nje niti jedna riba nije mogla preživjeti izkustva dodira s otrovom vlasulje? Naravno, dopuštam da postoji još koja riba odporna na vlasulju, ali pitanje ostaje isto... S obzirom da se radi o simbiozi zajedno su evoluirali kroz vrijeme. U prijevodu, predci vlasulje su bili manje otrovni pa su stoga predci ribe klauna mogli da treniraju otpornost. Za strance koji nisu istrenirani otrov je smrtonosan i ne mogu se prilagodit.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 21 sij 2024, 17:49 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Mene sad zanima (isto tako i brojne znanstvenike), kako to da je vlasulja smrtno otrovna za sve ribe osim za ribu klaun. Na koji način je evolucija mogla proizvesti ribu klaun odpornu na otrov vlasulje, ako prije nje niti jedna riba nije mogla preživjeti izkustva dodira s otrovom vlasulje? Naravno, dopuštam da postoji još koja riba odporna na vlasulju, ali pitanje ostaje isto... S obzirom da se radi o simbiozi zajedno su evoluirali kroz vrijeme. U prijevodu, predci vlasulje su bili manje otrovni pa su stoga predci ribe klauna mogli da treniraju otpornost. Za strance koji nisu istrenirani otrov je smrtonosan i ne mogu se prilagodit. Ajde dobro. Priča koja drži logiku i ne ruši priču o evoluciji u ovom slučaju...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|