|
|
Stranica: 27/28.
|
[ 698 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 lip 2021, 08:42 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17855 Lokacija: Drina je na granici!
|
Lukavčanke Gordana i Mirjana Nikolić bile su mete trostrukog napada razbojnika
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 lip 2021, 12:01 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
MiB je napisao/la: Lukavčanke Gordana i Mirjana Nikolić bile su mete trostrukog napada razbojnika
Nije TK samo Lukavac. Održana konstituirajuća sjednica – Mato Matijević izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Srebrenik    Hotel i bazeni u posjedu Mate Jurića  Predsjednik turisticke organizacije Mate Jurić Autobuska stanica u posjedu jednog Hrvata Markovića  Što se tiče prosječnog puka kod Hrvata u 5 deka su sa Bošnjacima ako gledamo ekonomske aspekte, samo što Hrvati koji se ne snađu kao ova dva Mate idu za Austriju i zemlje Zapada, ali idu i iz Zagreba Hrvati za Irsku.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 lip 2021, 14:00 |
|
|
Kakve veze ima prebijanje starica u Lukavcu, Konjicu, Travniku, Kaknju, Žepču,.. sa razno raznim "Lijanovićima" za pokazivanje?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Šporet
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 vel 2022, 21:19 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 19 srp 2022, 15:45 |
|
|
BBC je napisao/la: Citat: POŽARI NA PODRUČJU TUZLE NAJVJEROVATNIJE SU PODMETNUTI!? 19/07/2022 14:08
Šumski požari na području Čajića, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Par Selo, gotovo sigurno su podmetnuti. Tuzlanski vatrogasci danas su na opožarenom području pronašli kanister u kojem je, najvjerovatnije, bio benzin, a po izgorjelom rastinju jasno se vide tragovi podmetnute paljevine. Isto kao i prije dvije godine kada su zapalili privatne šume između naselja Krojčica i Husino. I ovdje su zapaljene šume čiji su vlasnici u Hrvatskoj i dalje. Na jesen slijedi ilegalna sječa opožarenih bukovih stabala, uništavanje lokalnih puteva, psovanje ustaških majki i sl. kao ovdje Ovdje je izneseno niz dramatičnih laži. Citat: - Voda se doprema vozilima na lokaciju od koje do požarišta treba pješečiti četiri do pet kilometara - dodaje Habul. Onaj ko pješači 5km, sa te lokacije završiti će u centru Tuzle ili Slavinovićima https://goo.gl/maps/mS1xfAmDC8W3wovLA. RIječ o par stotina metara, ne toliko zahtjevnog terena, brdo jeste ali ništa ekstremno. Kroz čitav šumski kompleks postoje kolski putevi, rađeni još za vrijeme AU. No od neovisnosti BiH, to nije održavano, prilazni putevi su zarasli, kroz šumu mogu bez problema voziti terenska vozila i traktori. https://www.faktor.ba/vijest/vatrogasci ... uti/169768
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 07 kol 2022, 21:45 |
|
|
30 godina dobri bošnjo i multietničar ne želi riješiti vodosnadbijevanje Hrvatima okolo Tuzle https://hrvatskiglasnik.ba/stanovnici-d ... vljavanja/
|
|
Vrh |
|
 |
kukac
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 24 lis 2022, 08:15 |
|
|
Provodi se etničko čišćenje Hrvata iz Tuzle i okolice.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 24 lis 2022, 09:43 |
|
|
koje preseravanje, mnoga sela sa 100% bošnjačkom populacijom nemaju riješena neka pitanja a u pola sela od 10 kuca 7 su prazne
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 24 lis 2022, 09:55 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Znači vukojebina
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 24 lis 2022, 10:01 |
|
|
Pa vukojebina ili ne ima svakakvih primjera. Evo ovdje gdje ja zivim naselje koje pripada gradu, malo udaljeno i na brdu, nije godinama imalo kvalitetno riješeno pitanje sa vodom, ne znam koji razlog. Ima politike, nesposobnosti, štednje para jer se mora pumpati voda, nedostatka vode možda. Sad je riješeno valjda ali godinama nije bilo, vjerovatno se moglo i prije 10 godina to riješiti ali nije. Ne mora uvijek biti nacionalni predznak ispred svega.
|
|
Vrh |
|
 |
kukac
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 27 lis 2022, 17:25 |
|
|
Lebowski je napisao/la: koje preseravanje, mnoga sela sa 100% bošnjačkom populacijom nemaju riješena neka pitanja a u pola sela od 10 kuca 7 su prazne Gašenje struje za Božić i činjenica da u državnim službama i kod bošnjačkih poslodavaca u Tuzli nema skoro ni jednog zaposlenog Hrvata govori da su ipak neki drugi motivi u pitanju.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 27 lis 2022, 18:03 |
|
|
Mogu samo reci da lazes sa nadom da ce ti neko povjerovati.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 27 lis 2022, 18:25 |
|
|
kukac je napisao/la: Provodi se etničko čišćenje Hrvata iz Tuzle i okolice.
Čiste sve redom, na svaki način žele potaknuti iseljavanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 27 lis 2022, 20:09 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 11104 Lokacija: Global South
|
MiB je napisao/la: kukac je napisao/la: Provodi se etničko čišćenje Hrvata iz Tuzle i okolice.
Čiste sve redom, na svaki način žele potaknuti iseljavanje. Alo jarane, moje rodno selo nema vode 30 godina.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 28 lis 2022, 10:22 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
A prije toga imalo?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 17 stu 2022, 18:34 |
|
|
Počelo paljenje svijeća za Vukovarce
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 sij 2024, 17:04 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 22 sij 2024, 09:59 |
|
|
Zašto je Tuzla toliko propala?
Mislim toliki grad i kanton, a još uvijek nema autoputa Ukinula se pruga Stanovništvo odlazi vanka Infrastruktura se raspada
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 22 sij 2024, 10:41 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Zašto je Tuzla toliko propala?
Mislim toliki grad i kanton, a još uvijek nema autoputa Ukinula se pruga Stanovništvo odlazi vanka Infrastruktura se raspada Zato.jer su se riješili Hrvata I Srba,a sve pare idu u Sarajevo. Ista stvar i sa USK.Samo što je tamo ubrzanije zbog "putovnica" i već uhodanom radom u Sloveniji.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 22 sij 2024, 11:00 |
|
|
Zašto je propala i zašto nema brze ili autoceste?
Ljudima je toliko ispran mozak za vrijeme industrijalizacije tuzlanskog kraja da i danas njihovi nasljednici žive u toj zabludi iako je industrija propala. Infrastrukturni projekti su gotovo pa nemogući zbog desetljeća neurbanističke divlje gradnje, za čije uklanjanje danas treba više novca nego što bi AC koštala. Godinama se planira brza cesta od Đurđevika preko Tuzle dalje na sjever ka Brčkom i Orašju. Kako sam već napisao na zemljopisno povoljnim pravcima trebalo bi srušiti tisuće kuća i drugih ilegalnih objekata, što se nikada neće dogoditi. Postoji projekt spajanja Tuzle brzom cestom sa 5c AC koja bi išla preko Ozrena na Maglaj, Uglavnom preko bivših srpskih sela.
Grad Tuzla ima sve manje stanovništva, to se vidi po upisu prvašića u škole, ali i praznim kafićima izvan "sezone" tj blagdana i godišnjih odmora u EU. Gašenjem TE Tuzla doći će do konačnog kolapsa.
O devastaciji prirode divljim deponijama da ne govorimo. U TK gotovo da ne postoji riječica koja nije zatrpana smećem. Besperspektivan i depresivan kraj.
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 22 sij 2024, 19:31 |
|
|
MiB je napisao/la: Zašto je propala i zašto nema brze ili autoceste?
Ljudima je toliko ispran mozak za vrijeme industrijalizacije tuzlanskog kraja da i danas njihovi nasljednici žive u toj zabludi iako je industrija propala. Infrastrukturni projekti su gotovo pa nemogući zbog desetljeća neurbanističke divlje gradnje, za čije uklanjanje danas treba više novca nego što bi AC koštala. Godinama se planira brza cesta od Đurđevika preko Tuzle dalje na sjever ka Brčkom i Orašju. Kako sam već napisao na zemljopisno povoljnim pravcima trebalo bi srušiti tisuće kuća i drugih ilegalnih objekata, što se nikada neće dogoditi. Postoji projekt spajanja Tuzle brzom cestom sa 5c AC koja bi išla preko Ozrena na Maglaj, Uglavnom preko bivših srpskih sela.
Grad Tuzla ima sve manje stanovništva, to se vidi po upisu prvašića u škole, ali i praznim kafićima izvan "sezone" tj blagdana i godišnjih odmora u EU. Gašenjem TE Tuzla doći će do konačnog kolapsa.
O devastaciji prirode divljim deponijama da ne govorimo. U TK gotovo da ne postoji riječica koja nije zatrpana smećem. Besperspektivan i depresivan kraj. Što predviđaš za idućih 20 godina? Nastavak ovog trenda/promjena?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 22 sij 2024, 21:49 |
|
|
Teško je predvidjeti par mjeseci unaprijed, kamo li 20 godina. U najpovoljnijem slučaju tapkanje u mjestu 20 godina. Infrastrukturni projekti prije 20 godina financirani od strane amerikanaca koji su imali dvije jake baze u blizini Tuzle urađeni su traljavo, kralo se gdje se moglo i izbjegavalo se napraviti kako treba, a novac tada nije bio problem. Tako je izvršena rekonstrukcija prometnica, ali su projektanti zaboravili na pješačke staze kroz naselja, položiti cijevi za telekomunikacijske vodove, rasvjetu. Pa smo doživjeli kopanje novoizgrađenih asfalnih podloga, a danas 20 godina poslije kreditnim zaduženjem rade se kružni tokovi, pješačke staze nedovoljno široke za bicikliste, te i dalje niko ne uzima za potrebnim staviti plastične cijevi kroz koje će prolaziti telekomunikacijski vodovi. Jednostavno ne vidim gdje bi se mogla napraviti brza cesta koja bi Tuzlu spojila sa AC u RH. Možda tunel kroz Majevicu (Dokanj - Bučje 8km) i nadvožnjak koji bi bio izgrađen kroz cijelu Tuzlu iznad postojećih užasno sporih prometnica i objekata nekih 10km dužine. Pretpostavljam kako bi takva investicija prebacila milijardu eura, pa je lakše pustiti da propane nego tražiti investitora koji neće dozvoliti krađu. Ne vidim budućnost.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 vel 2024, 10:14 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 vel 2024, 15:31 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 11:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 vel 2024, 16:22 |
|
|
SDA bagra uništi sve što dotakne.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|