Ne idem ni ja, osim kada zapustim zdravlje pa moram.
Ne pamtim kada sam zadnji put bio u bolnici, u tome i jeste problem. Zato sam sada u posljednjih 3 i kusur mjeseca upoznao sve doktore u Brčkom i dalje. Baš zato što nisam išao k doktoru, sada kada sam "zaradio" punu žučnu kesu, dok sam to otkrio, obišao sam sve doktore, a sad ću i u bolnicu na par dana da oprišem zuč. Da sam išao u bolnicu na pregled mogao sam da korigujen ishranu i nebih morao da dođem u situaciju da bilo šta da pojedem, otežano dišem. Mnogi ljudi imaju kamenac u žuči, samo neko i ne primjeti jer nije u da kažem odmakloj fazi. Kod mene samo operacija dolazi u obzir pošto poveći mi je kamenac da bi izašao iz mene priodnim putem, kroz stolicu.
Oskrnavljen spomenik poginulim borcima u Čeliću: Na pločama ispisano "četiri S"
Piše: M. N. Spomenik podignut poginulim borcima 1. bataljona općine Čelić Armije Republike BiH osvanuo je išaran. Preko sve tri ploče na kojima su napisana imena boraca poginulih od 1992. do 1995. godine, ispisana su "četiri S".
Porodice poginulih boraca i stanovnici ove općine, ogorčeni su ovim postupkom skrnavljenja za njih svetog mjesta.
"Jutros u 8:45 sati PU Čelić je zaprimila dojavu da su na spomeniku Kapovac u općini Čelić nepoznate osobe ispisale ćiriličnim slovima 'četiri S'. Obaviješten je kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili pripadnici Kriminalističkog sektora PU Čelić. U toku je istraga", rekli su za Klix.ba u MUP-u Tuzlanskog kantona.
Spomenik je podignut 2010. godine.
Čelić se nalazi u sjeveroistočnom dijelu BiH na brežuljkastim i blago brdovitim padinama Majevice i dijelovima ravne Posavine. Sastavni je dio Tuzlanskog kantona, a graniči sa općinama Srebrenik, Tuzla, Lopare (RS) i Brčko distriktom.
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18037 Lokacija: Drina je na granici!
Naselje između visokih brda u uskoj dolini iz koje je je samo jedan nizinski izlaz u pravcu zapada. Upravo na tom izlazu smještena je TE Tuzla kao najveći pojedinačni zagađivač, par km dalje je koksara u Lukavcu i veliko jezero Modrac. Njima se treba dodati tisuće neispravnih automobila i kuća sa vlastitim grijanjem, gdje nema nikakve kontrole nad kakvoćom energenta, te prirodni fenomen puhanja vjetra sa zapada. Taj vjetar doslovno gura maglu, ispušne plinove, prašinu sa šljakišta u tuzlansku dolinu, stvarajući gusti i smrdljivi smog. Vjetar zbog brdskih prepreka slabi i ostavlja su tu prljavštinu ispod 300 mnv.
Tek jak sjeverac ili južina sa kišom opere zrak.
_________________ Jednom kada život moje oči sklopi Kamenom me pokri Drinom poškropi Uz križ mi napiši Bećarina ova Voljela je zemlju pradjedova
HDZ BiH Soli: Neprihvatljive odluke Vlade Tuzlanske županije o eliminaciji Hrvata sa svih upravljačkih mjesta
Županijski odbor HDZ BiH Soli neprihvatljivom smatra praksu Vlade Tuzlanske županije da imenuje jednonacionalna tijela u upravljačkim strukturama javnih poduzeća i ustanova, među njima i škola, u toj županiji.
Kako je priopćeno iz tog odbora, vladine odluke o imenovanju jednonacionalnih skupština, nadzornih i upravnih odbora uopće su nedemokratske, a jednako su i diskriminirajuće spram svih drugih koji se ne izjašnjavaju Bošnjacima. Također, kako navode, nisu ni napredne jer unaprijed diskvalificiraju stručni potencijal izvan bošnjačkog nacionalnog kruga.
"Političke odluke Vlade Tuzlanske županije o jednonacionalnim upravljačkim strukturama nisu ni partnerske ili suradničke s onim političkim snagama s kojima su se predstavnici Bošnjaka udružili radi sveopćeg napretka u Bosni i Hercegovini i u svakom njezinu dijelu. Dapače, jednostrane i odbijajuće samo slabe uspostavljeni zajednički napor. Otuda su za Županijski odbor HDZ BiH neprihvatljive Vladine odluke o eliminaciji Hrvata kao konstitutivnog naroda i naroda s ustavnom pozicijom i u Tuzlanskoj županiji, sa svih upravljačkih mjesta.
Nastojanja Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli u očuvanju i ostvarenju pune konstitutivnosti hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji odlučna su i iskrena, bez ambicija da se ikoga osiromaši u njegovu pravu i protiv su da itko, s bilo koje strane i osobito kada je bez političkog legitimiteta Hrvata, politizira s položajem čovjeka hrvatske nacionalnosti", stoji u priopćenju.
Pucali na policajce iz Lukavca pa pobjegli na Ozren: U potragu uključen helikopter Vlade RS (FOTO) Četiri nepoznate osobe pucale su jutros na pripadnike kriminalističke policije PU Lukavac, koji su u zaseoku Rosulje izašli da obave uviđaj na mjestu gdje je noć ranije opljačkan i pretučen 87-godišnji Uroš Stojanović.
Kako nam je potvrdio portparol MUP-a TK Izudin Šarić, neposredno nakon dolaska istražitelja na mjesto događaja, na njih je zapucano iz automatskog naoružanja, nakon čega su zasad nepoznati napadači ušli u vozilo i pobjegli na Ozren u pravcu Petrova.
Policija je odmah krenula u potjeru za napadačima, u koju su se uključili i pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj, koji su blokirali puteve kojima bi osumnjičeni mogli pobjeći.
– Na mjesto događaja izašao je i načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj, a u potragu je uključen i helikopterski servis Vlade RS – kazala je za Faktor Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.
Lukavački istražitelji su u Rosulje izašli da nastave uviđaj s ciljem rasvjetljavanja napada na 87-godišnjeg Uroša Stojanovića, kojeg su sinoć pretukli zasad nepoznati napadači.
Teško pretučeni starac prevezen je u Dom zdravlja u Lukavcu, odakle je upućen u tuzlanski Klinički centar, gdje su mu ljekari konstatirali teške tjelesne povrede, te je zadržan na daljem liječenju.
Stojanovića, inače povratnika u ozrenski zaselak Rosulje, vezanog i pretučenog u njegovoj porodičnoj kući pronašao je njegov komšija, koji ga je i inače obilazio.
Odmah je alarmirana lukavačka policija, čiji su pripadnici izašli na mjesto događaja, te je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o napadu iz koristoljublja.
– Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je izvršena premetačina stvari u kući. Daljom istragom bit će utvrđeno da li su i šta razbojnici tom prilikom odnijeli iz kuće – kazao nam je Šarić.
(M. Mulaosmanović/Faktor.ba; Foto: Srna)
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.