HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 23:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 260 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka
PostPostano: 19 kol 2024, 17:20 

tetejac je napisao/la:
Sjećam se 100% da je Paraga bio u SAD-u kad su mu digli stranku u Kutini jer sam se čuo s nekim ljudima u SAD-u u to vrijeme. To do 93 je bilo prepucavanje s Tuđmanom, mogu to i razumjeti ali ovo kasnije teško. Još teže da se udružio sa udbašima, to mi je onako baš nategnuto skroz. Zamisli kakva su vremena bila kad su se stranke doslovno krale. Čovjek osnuje, ima karizmu i znanje, skupi ljude pa mu je drugi otme. Zamisli ti to? Ne govorim sad o HSP već i o HDZ-u. Malo ljudi zna da je pokojni Paradžik bio jedan od prvih u osnivanju HDZ-a i da im je napisao statut. Tu je od prvog dana udba igrala jebenu igru i stavili su sve na Tuđmana, midlim da im je zato čuvao leđa i da se zato govorilo kako imaju zasluge u stvaranju Hrvatske. Zato što su Veselici namjestili i pogurali Tuđmana da preuzme HDZ. Znali su da su prošlost što se tiče Marka.
Da ti kažem da ja nisam zagovornik tih teza o prodaji i izdaji Posavine. Srbi su tad bili jači na tom potezu i porazili nas vojnički. Kad govorim o izdaji i prodaji, isključivo mislim na grupu hosovaca i ljudi koji su s njima došli pomoći u obrani. Ta grupa je dovedena u Posavinu da se ne vrati kući. Ja sam otišao na poziv jednog suborca ali nije me trebao ni puno nagovarat.

Jasno mi je, znam i ovo za Veselicu i Tuđmana...

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 17:22 

Neznam je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Sjećam se 100% da je Paraga bio u SAD-u kad su mu digli stranku u Kutini jer sam se čuo s nekim ljudima u SAD-u u to vrijeme. To do 93 je bilo prepucavanje s Tuđmanom, mogu to i razumjeti ali ovo kasnije teško. Još teže da se udružio sa udbašima, to mi je onako baš nategnuto skroz. Zamisli kakva su vremena bila kad su se stranke doslovno krale. Čovjek osnuje, ima karizmu i znanje, skupi ljude pa mu je drugi otme. Zamisli ti to? Ne govorim sad o HSP već i o HDZ-u. Malo ljudi zna da je pokojni Paradžik bio jedan od prvih u osnivanju HDZ-a i da im je napisao statut. Tu je od prvog dana udba igrala jebenu igru i stavili su sve na Tuđmana, midlim da im je zato čuvao leđa i da se zato govorilo kako imaju zasluge u stvaranju Hrvatske. Zato što su Veselici namjestili i pogurali Tuđmana da preuzme HDZ. Znali su da su prošlost što se tiče Marka.
Da ti kažem da ja nisam zagovornik tih teza o prodaji i izdaji Posavine. Srbi su tad bili jači na tom potezu i porazili nas vojnički. Kad govorim o izdaji i prodaji, isključivo mislim na grupu hosovaca i ljudi koji su s njima došli pomoći u obrani. Ta grupa je dovedena u Posavinu da se ne vrati kući. Ja sam otišao na poziv jednog suborca ali nije me trebao ni puno nagovarat.

Upravo to, preuzimali su sve stranke i imali pod kontrolom čitavu politiku, tada je već bila osigurana vladavina oligarhije koja vlada i dan danas. HDZ je već tada bio otet i pod kontrolom, samo su se kasnije razišle dvije frakcije, Tuđmanova i Manolićeva/Mesićeva, kao što su nakon toga od tuđmanove nastale sanaderova i pašalićeva itd. Ali da, nakon što je izigran Veselica to je kasnije sve isti drek.

Tuđman je imao pod sobom više struja, ne čini mi se da je postojala Tuđmanova struja.
Ne vidim njega kao udbaša, iako je podosta koristio Udbu.
On je trebao neke stvari sasjeć, no nije, zato nam i je tako kako nam je danas.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 17:28 

Ceha je napisao/la:
Neznam je napisao/la:
Upravo to, preuzimali su sve stranke i imali pod kontrolom čitavu politiku, tada je već bila osigurana vladavina oligarhije koja vlada i dan danas. HDZ je već tada bio otet i pod kontrolom, samo su se kasnije razišle dvije frakcije, Tuđmanova i Manolićeva/Mesićeva, kao što su nakon toga od tuđmanove nastale sanaderova i pašalićeva itd. Ali da, nakon što je izigran Veselica to je kasnije sve isti drek.

Tuđman je imao pod sobom više struja, ne čini mi se da je postojala Tuđmanova struja.

Ne lupajte gluposti.

Tuđman je od govana napravio državu, a dio UDBAša je bio koristan dok je radio.

Pogledajte transkript s Brijuna 1995. i nema nikakvih UDBSša.

Ako mislite na tehnokratsku struju tipa Gregurića ili Valentića- ni to nisu UDBAši.

Vi nemate pojma o pojmu i od UBBAša, kojih jest bilo, no nisu ništa napravili ni planirali, nije bilo ništa. Ono što je loše u hrvtskom društvu je hrvatski mentalitet i mane, a ne nikakva UDBA ni bilo što slično.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 20:11 

Hroboatos je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ne lupajte gluposti.

Ako mislite na tehnokratsku struju tipa Gregurića ili Valentića- ni to nisu UDBAši.

Vi nemate pojma o pojmu i od UBBAša, kojih jest bilo, no nisu ništa napravili ni planirali, nije bilo ništa. Ono što je loše u hrvtskom društvu je hrvatski mentalitet i mane, a ne nikakva UDBA ni bilo što slično.

UDBAši su Manolić i Boljkovac, općenito ono što se okupilo u HNDu.
Ostalo je i nešto u HDZu, tipa Perković, a i nešto tome slično, Nobilo mi se čini kao netko dobar s tom grupacijom.

Ne znam tko u sadašnjem HDZu ima takve priče, najbliži za kojeg bi nešto mogao reći je Karamarko, kao Mesić-Manolićev mali.

Za *** i korisnost UDBAša se naravno slažem, nitko nije nikad ni tvrdio drugačije.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 22:49 

Ceha je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Ne lupajte gluposti.

Ostalo je i nešto u HDZu, tipa Perković, a i nešto tome slično, Nobilo mi se čini kao netko dobar s tom grupacijom.

Ne znam tko u sadašnjem HDZu ima takve priče, najbliži za kojeg bi nešto mogao reći je Karamarko, kao Mesić-Manolićev mali.

Za *** i korisnost UDBAša se naravno slažem, nitko nije nikad ni tvrdio drugačije.

Dalibor Brozović je bio u UDBI i radio je tako da im je davao neke podatke, a češće ih je podrivao.
Negdje 80ih je cinkao Tuđmana oko marginalija, Tuđman ga je ukorio no shvatio je da ovaj radi za našu stvar na više kolosjeka, pa mu je u samostalnoj državi davao najviše funkcije.

Hoću reći- priča o UDBI je složenije i nije neka tričava stva rza naivce.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2024, 03:14 

Hroboatos je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ne lupajte gluposti.

Nisi kvalificiran za suvislu raspravu.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2024, 10:02 

Cijelu raspravu o šizifrenom nerealiziranom poglavniku treba prebaciti u zasebnu temu.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2024, 17:45 

Hroboatos je napisao/la:
Dalibor Brozović je bio u UDBI i radio je tako da im je davao neke podatke, a češće ih je podrivao.
Negdje 80ih je cinkao Tuđmana oko marginalija, Tuđman ga je ukorio no shvatio je da ovaj radi za našu stvar na više kolosjeka, pa mu je u samostalnoj državi davao najviše funkcije.

Hoću reći- priča o UDBI je složenije i nije neka tričava stva rza naivce.

Naravno da je, ali ako pogledaš sadašnjicu gdje je dobar komad medija i novinara yugonostalgičan, gdje se financiraju smeća poput Novosti javnim novcem, gdje raznorazni likovi poput onog idiota koji je bio Josipovićev savjetnik (ne mogu se sada sjetiti prezimena), gdje se planiralo 40 srpskih centara, a izgradilo 4, gdje si imao aferu gdje se u nekim školama učilo iz knjiga koje su svašta pisale o DRu...

Koji ti je zaključak?
Trebala bi nam sada lustracija i to jača.
A ne da se pljucka po bitnim stvarima.
Od povijesti do jezika.

Pogledaj kako je propala hr.wikipedija, kako je nešto što je trebalo biti hrvatska vlast huškalo strance na nju.
Kako na engleskoj nema hrvatskog, već je hrvatskosrpski.
Zašto služi vlast?
Umjesto da potpomognu volonterima koji su bili nacionalno svjesni, oni su napravili kaj?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2024, 18:53 

Ceha je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Ne lupajte gluposti.

Ima li neko da nije bio udbaš ?
Evo i Skejo postade skoro udbaš. :zubati

https://youtu.be/o_5TwDOQo0E?si=3HI5uvurR40fK6NV

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2024, 12:56 

Graničar18 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ima li neko da nije bio udbaš ?
Evo i Skejo postade skoro udbaš. :zubati

https://youtu.be/o_5TwDOQo0E?si=3HI5uvurR40fK6NV

Pa Hrvatska je premrežena UDBAom.

A Paraga je bio posebna biljka, navodni "domoljub" koji je stavio vojsku pod kontrolu Alije u BiH i koji je na sve moguće načine pokušavao nauditi Tuđmanu i RH.
Bolesnik, vjerojatno i udbaš.
Pa lik je tužio RH radi protjerivanja Srba u Oluji, htio je osnivati HND (NDH) s Mesićem i Manolićem, itd.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: