Ceha je napisao/la:
Opet netočno.
Što je netočno?
Ceha je napisao/la:
Prvo, upitno je koliko je tvoja karta točna.
Odlično, zamislimo da je netočna. Dostavi točnu.
Ceha je napisao/la:
Drugo, evo ti opet Battlegrounds sa svim njihovim greškama.
![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Map_53_-_Bosnia_-_Orasje_May-June_1995.jpg)
Haha vidi ga, koliko je sad nesiguran, pa kad stavlja Battlegounds kartu, stavlja disclaimer da je ipak netočna, da bi se osigurao.
Nego šta kažeš na ovu crtu Orašja od Battlegorundsa? Jel ima grešaka po tebi i ako ima koje su? Hvala na odgovoru.
Ceha je napisao/la:
Nemaš ti što braniti.
Kako nemam što braniti? Pa branim svoju kartu od tvojih grešaka i usput te uništavam dokazima prokazujući kolika si neznalica što se tiče ratnih linija i razgraničenja.
Ceha je napisao/la:
Evo, i što reć nakon ovoga?
Reći da kad te se uhvati u neznanju, greškama i lažima i prokaže te se dokazima kao neznalicu da postaneš iznimno frustriran i histerično vrijeđaš u nedostatku ikakve obrane svog neobranjivog sramotnog neznanja.
Ceha je napisao/la:
Našao si se uvrijeđenim, što je tebe, balavca, imam ispravljat.
Našao sam se uvrijeđen u ime istine, da netko s toliko neznanja, toliko grešaka, toliko neobrazovanosti o temi, s tolikom bahatošću i balavošću može izmišljati tolike gluposti, laži, neistine i pogreške i toliko štete raditi istini, povrh svega još šireći promuslimansku propagandu.
Ali kad se brani istina i činjenice, to je uvijek lak zadatak, pa mi nije nikakav problem.
Ceha je napisao/la:
Ajd pročitaj malo što si sve napisao.
Prvi si počeo vrijeđati.
Vrijeđaš konstantno.
Netočno, nisam prvi počeo vrijeđati. Ako ne nazovem neznalicom - to znači da imam armirano teške temelje za to što i potkrijepljujem izvorima.
Ako netko ne zna kako je išla ratna linija u oraškom džepu a bahati se bulazneći o greškama u oraškom džepu - je neznalica
Ako netko misli da je stanje fronte iz listopada 1992 oko Gradačca finalno stanje fronte do Daytona, a bahati se bulazneći o greškama kod Gradačca je neznalica
Ako netko crta da su Muslimani vraćali ogromne dijelove teritorija koji su vojno kontrolirali u Daytonu i kad mu se ukaže na tu grešku - kaže da je to točno, a da je obrnuto krivo - je neznalica
Ako netko nedvosmisleno potvrdi da je po njemu kota Vis i šest sela iza njega pod kontrolom Arbih ne VRS-a, a drugima se bahati je njihova linija kod Kalesije kriva - on je neznalica
Ako netko izmišlja imaginarnu liniju kilomentrima duboku na južnom bojištu i izmišlja da je 10 sela bilo pod hrvatskom kontrolom - je neznalica
...i tako dalje u nedogled. Svaki put kada sam te nazvao neznalicom, to sam potkrijepio nebrojenim dokazima. Ti kao odgovor na to jedio što radiš je histerično vrijeđaš i valjda si me do sada nazvao 50 drugačijih uvreda, što zapravo i ima smisla pošto drugog izlaza nemaš, uhvaćen si i razgolićen kao potpuna neznalica o ratnim linijama u ratu BiH i jedino što ti preostaje kao "obrana" je vrijeđanje.
Ceha je napisao/la:
I ne dâ se lik.
Ne dam da se zaboravi činjenica da si do prije 24h sata tvrdio da su Muslimani ogromne dijelove teritorija poklanjali u Daytonu, a ne Hrvati, i da si nastavio to tvrditi čak i nakon što sam ti dao sve dokaze i izvore koji to potvrđuju, ti si u svojem bezobrazluku i bahatluku odgovorio da su to greške na mojoj karti ne na tvojoj.
Sramoto nad sramotama.
Ceha je napisao/la:
Koji su ti izvori za Kalesiju?
Da si ikad u životu posvetio 5 minuta skupljanju informacija o utvrđivanju ratne linije na području Kalesije, nakon tih 5 minuta bi znao gdje ide linija kod Kalesija, i čitava ova tvoja sramota, gdje si prokazan kao neznalica, se ne bi dogodila.
Za izvore si dobio i pisanu potvrdu i desetak tvojih Battlegrounds karata kroz cijeli rat. Zašto me ponovo pitaš za izvore, nakon što su ti dani?
Evo još;
Citat:
Sredinom septembra naše snage povlače se i iz Memića i formiraju novu liniju na riječici Bukovici. To naselje VRS nije vratila pod svoje jednom konkretnom akcijom, već konstantnim granatiranjem naših položaja od kako su Memići oslobođeni, zbog djelovanja granata bilo je teško uopće prići linijama i izvršiti zamjenu ljudstva. Na linijama odbrane naše snage su imale skoro svakodnevne gubitke od gelera granata.
Došlo se do zaključka da je stanje neizdrživo i linija odbrane se povukla unazad.
Moram priznati da je bilo fantastično kada si nedvosmisleno potvrdio da je po tebi kota Vis i pripadajuća sela bila pod kontrolom Arbih, iako i najveći amateri o temi rata u BiH znaju da je možda i najpoznatija kota u čitavom tuzlanskom ratištu, tik iznad Kalesije do kraja rata bila pod kontrolom VRS-a. To je bilo na antologiju, koji slam dunk na tvoje sveopće neznanje o ratnim linijama.
Ceha je napisao/la:
Od Orašja, Gradačca,
Što s Orašjem? Da ti ja nisam dao kartu ratne linije, tj. samo hrvatskih položaja u oraškom džepu do dan danas ne bi znao kako ide.
Što se tiče Gradačca, upravo sam ga detaljno opisao i raspisao kako sam te na primjeru Gradačca prokazao kao neznalicu jer si mislio da je karta Battlegorundsa iz 1992. finalno stanje do kraja rata.
Evo može opet:
Ceha je napisao/la:
Na Gradačačkom bojištu nije bilo većih promjena fronta.
Gradačac nikad nije bio pred padom, Srbi nisu bili potučeni do Šamca i slično.
Većina zbivanja je završila padom Broda.
Brod je pao u listopadu 92.
Srbi su imali jedan neuspjeli napad do kraja godine.
U njemu su pomaknuli crtu par km prema gradu, što se vidi iz Battlegrounds karte koju sam ti pokazao na početku.
Nakon toga su 94. muslimani vratili dio toga.
I to je cijela priča.
Dana 26.01.2025. u 6:57 pm iznio si optužbu da moja karta nije točna
citat:
Ceha je napisao/la:
To isto kao da kažeš da ne postoji greška kod Gradačca, a Muslimani su u Daytonu dobili pola Tramošnice.
ja odgovaram branim svoju kartu i kažem:
Šporet je napisao/la:
Entitetska linija kod Tramošnice odgovara ratnim linijama na tom dijelu ratišta.
Ti odgovaraš 26.01.2025. u 10:36 pm gdje prilažeš kartu ratišta iz 1992. i ponovo jasno potenciraš svoju grešku.
citat:
Ceha je napisao/la:
Entitetska linija Tramošnice ne bi trebala odgovarati ratnoj.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10391Muslimani su tu izvukli svoja sela, a ovo je proširenje radi zemljopisa.
![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Map_11_-_Bosnia_-_Posavina_Corridor_-_August_1992-January_1993.jpg)
Nakon toga, ja ponovno branim svoju kartu i molim te da postaviš dokaze ako tvrdiš je crta oko Tramošnice kriva;
Šporet je napisao/la:
Entitetska linija Tramošnice odgovara ratnoj, ako tvrdiš drugačije molim priloži dokaze.
Kao odgovor na to ti 27.01.2025. u 3:00 am pišeš post u kojem nedvosmisleno i jasno potvrđuješ svoju grešku i ne znanje oko linija općine Gradačac, ponovno se pozivajući na kartu stanja 1992 koju si već postavio;
citat:
Ceha je napisao/la:
Za Tramošnicu sam ti isto dao kartu.
Gore nije bilo većih pomaka crte nakon pada Broda.
Na što ja odgvaram:
Šporet je napisao/la:
O čemu ti pričaš? Od Brčkog do Doboja, pa tako i Gradačca je bilo na desetke pomaka crta od listopada 1992. do 1995. Ti baš nemaš blage veze o ratu.
Ti zatim 28.01. 2025 u 3:11 am odgovaraš:
citat:
Ceha je napisao/la:
Izvori? Kad su to Srbi pokušavali osvojiti Gradačac nakon 92?
Na što ja odgovaram prilažući dokaze koji potvrđuju promjene crta i potvrđuju točnost moje karte, odnosno entitetske linije:
Šporet je napisao/la:
Samo nekoliko primjera:
Srpanj 1993. - srpsko širenje koridora kod Brčkog
https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=19Travanj 1994. i Listopad 1994. - širenje teritorija Arbih iznad Doboja i oko Gradačca
https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=36Prosinac 1992 - Operacija Zapad 92
https://bosnae.info/index.php/bitka-za- ... de-arbih-2
Ti stvarno nemaš ama baš blage veze s vezom, moram te obrazovati o osnovama osnova. Više o ratu u BiH zna Aboridžin nego ti.
Nakon toga ti 29.01.2025. u 4:28 am pišeš:
citat:
Ceha je napisao/la:
Ovo je promjena crte, to i je zanimljiv dio.
Valjda, na neki čudan način, priznajući svoju grešku, tko zna koju u nizu.
Međutim, odmah u nastavku, valjda zbog frustracije što si uhvaćen u još jednoj pogrešci u nizu i ponovnog pokazanog ogromnog neznanja, pokrećeš sumanuti napad sa divljačkim vrijeđanjem zbog linka o muslimanskoj operaciji Zapad 92 u prosincu 1992 koja je u danom linku detaljno objašnjena, uz postavljenu poprilično kvalitetnu detaljnu topografsku kartu operacije.
citat:
Ceha je napisao/la:
Ti si baš rang muslimanskog trola.
Ja ti kažem da tu nije bilo većih pomaka od cca pada Broda, jesen/listopad 92., a ti mi daš članak koji se bavi zbivanjima na Gračačkom frontu u listopadu?
Nakon toga, pomalo zbunjen ovim tvojim napadom, ja odgovaram i ponovno ukazujem na informacije dane u linku:
Šporet je napisao/la:
Operacija Zapad 92 odvijala se tijekom prosinca 1992. i detaljno je opisana na linku koji sam dao.
Što je tebi? Jesi li psihički bolestan?
Nakon toga ti 29.01.2025. u 11:19 pm pišeš ovo, što god to bilo;
citat:
Ceha je napisao/la:
Ti zbilja imaš žešćih problema?
Pričaš o "ofenzivi" koja je trajala četri dana, o "članku" napisanom na bošnjačkom gdje neki polupismeni novinar balavi o stvarima o kojima nema nikakve veze i čije je početak u listopadu.
I čiji je rezultat što?
Koliko sela mijenja ruku?
Nakon toga, u nevjerici da netko može svjesno raditi ovoliku budaletinu od sebe, pišem ovaj odgovor u kojem sam sažeo sve što sam sada detaljno raspisao;
Šporet je napisao/la:
Ovo je zaista dno dna.
1. Lažeš da karta koju sam postavio oko Gradačca ima greške.
2. Ja kažem da nema i da odgovara linijama.
3. Ti postavljaš Battlegrounds kartu iz sredine 1992 (koja je ionako neprecizna) i govoriš da kod Gradačca više nije do kraja rata bilo pomaka linija.
4. Ja odgovaram pružajući dokaze kako je oko Gradačca bilo masu pomicanja linija nakon pada Broda i potvrđujem točnost moje karte.
5. Ti pišeš ovu bljuvotinu kao odgovor, umjesto da se ispričaš na lažnoj optužbi, kroničnom neznanju o ratnim linijama ratu u bih, i zahvališ mi što sam te obrazovao.
Kakva si ti neodgojena sramota.
I konačno nakon svega, ti danas 30.01.2025 u 10:22 am pišeš ovu psiho šizofreničnu umobolnost u kojoj nakon svega double downaš svoje gigantnsko sramotno neznanje, i ponovno, kao i na samom početku tvrdiš da kod Gradačca nije bilo nikakvih pomaka linija, iako su iznad svi priloženi dokazi i detaljne topografske karte i detaljni opisi akcija:
Ceha je napisao/la:
I ovakvi postovi su primjer zašto si mentalni musliman.
Ukazao sam ti na grešku, krenuo si vrijeđati.
Prvo, da to nije greška.
Onda, da što ja znam, "lagani" ad hominem.
Pa sad kreće spirala svega i svačega.
Na Gradačačkom bojištu nije bilo većih promjena fronta.
Gradačac nikad nije bio pred padom, Srbi nisu bili potučeni do Šamca i slično.
Većina zbivanja je završila padom Broda.
Brod je pao u listopadu 92.
Srbi su imali jedan neuspjeli napad do kraja godine.
U njemu su pomaknuli crtu par km prema gradu, što se vidi iz Battlegrounds karte koju sam ti pokazao na početku.
Nakon toga su 94. muslimani vratili dio toga.
I to je cijela priča.
Mislim, jesi glup, ili si zbilja "pustinjske vjere"?
Što reći? Gnjusno, groteskno, sramotno, balavo, neobrazovano, prljavo, šugavo.
Ceha je napisao/la:
Dao si kartu bez većine oznaka, na kojoj ne stoji niti datum kada je bila važeća.
I onda si krenuo petljati sa svojom verzijom.
Molim? Dao sam ti detaljnu topografsku kartu obostranog rasporeda snaga HVO-a - sveti gral u istraživanju ratnih linija, ne može bolje i kvalitetnije od toga.
Ceha je napisao/la:
Ok, daj crtu između Konavala i Stoca,
Pa dao sam ti već za dio od Stoca do Čavaša. Od Čavaša do Konavala sam od karata priložio nešto primitivniji prikaz iz rada o operaciji Burin, ali dovoljno jasan za utvrditi da je linija točna.
Uostalom čitaj braniteljsku literaturu o Južnom bojištu, poprilično se brzo potvrdi da čuke koje se navode kao naši položaji odgovaraju entitetskoj granici.
I ono što je bitno za naglasiti. Ja tebi zapravo ne bi morao dati niti jedan dokaz i izvor, jer si ti taj koji napada i iznosi tvrdnju da karta nije točna - dakle sav teret dokazivanja bi trebao biti na tebi, gdje bi za svoje tvrdnje trebao dostaviti nepobitne dokaze.
Dosad je ova razmjena išta tako da sam ja odrađivao i tvoj i moj posao - prvo bih od tebe izvukao definitivnu potvrdu tvojih grešaka i neznanja, pa bi te na volej dočekao i pobio dokazima i argumentima. I tako jedno za drugim - isti hodogram - i za Orašje, i za Gradačac i za Kiseljak i za Južno bojište, i za Kalesiju i za Krupu i Ozren itd...
Do sad ova diskusija izgleda tako da izvorima koje bi ti trebao dostavljati tebe sebi namještam na voleje koje onda pobijam točnim izvorima, dakle ja radim sve ti uglavnom pored histerično vrijeđaš.
Ceha je napisao/la:
Jednostavno je.
Pokazuju određene interese u tom i tom trenutku.
A ti interesi su često i plod stanja na terenu.
Kakav odličan priložen dokaz za ucrtanu ratnu liniju razgraničenja.
Jad i bijeda. A tako ti je kad se u bahatluku i bezobrazluku ukopaš do temelja.
Ceha je napisao/la:
Za ovakve stvari ti nije potrebna takva preciznost.
Za kakve? Tvoje izmišljotine.
Ceha je napisao/la:
Rekao sam ti da bi trebalo biti dovoljno da malo uključiš mozak, ali nažalost bez učinka.
Wow! Kako odlično dostavljeni izvori.
Ne znam koliko ima smisla, ali odgovorit ću ti kad ulovim vrenena.