|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 142 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:22 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Svi prešli u komuniste za vrijeme ponitifikata pape Franje. Zadovoljan?
Zašto si se osobno pecnula oko ovoga? Raspravljali smo na poprilično tema i ono, bila si normalan i ok sugovornik. Pitala si, odgovoreno ti je. Ja osobno ne želim da KC prođe kao u Argentini... A sumnjam da i ti to želiš... Nisam se osobno pecnula, nego je s vama više nemoguće razgovarati na normalan način vezano bilo što oko pape Franje. Postavim ti službene statistike, ti dalje pilaš oko Argentine i Brazila. Sada bih ja trebala znati podatke o svakoj državi, o svakoj biskupiji, svakoj župi itd. Ako se baš toliko brineš oko sudbine katolika u RH, onda bi bilo logičnije da se zanimaš koji problem je u Europi jer gle čuda mi smo u Europi.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:37 |
|
|
Ceha, koliko si svojim upisima pripomogao katolicima u RH? Brineš se oko sudbine RKC u RH. Kažeš da je sada(izbor novog pape) vrijeme da se riješi problem. Koliko svojim upisima protiv pape Franje možeš utjecati(i možeš li ikako utjecati) na izbor budućeg pape? Kažeš da si vjernik, katolik. Papa Franjo je preminuo na sam Uskrsni ponedjeljak, od toga dana do danas nisi ga prestao sprdati, ocrnjivati, razvlačiti i slično. Vjernik, katolik.
Hipotetska situacija: izaberu papu baš po tvojoj mjeri, ti oduševljen. Musliman, ateist, pravoslavni ili bilo tko tko nije katolik, prije tog apročitao sve tvoje upise o papi Franji, počne sprdati, razvlačiti i ismijavati tog hipotetskog papu koji je po tvojoj mjeri. Hoćeš li mu to zamjeriti? Bi li bilo u redu da mu zamjeriš što ne poštuje papu, a taj koji ga ismijava se uvjerio da i ti sam ne poštuješ papu?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:52 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Donosim sudove, vezane uz ovu raspravu. Griješiti je ljudski, nije problem u tome, više u tvrdoglavosti  Ok, to je tvoj sud. Samo pri donošenju tog suda uzmi o obzir da raspravljaš s katolkinjom, pa će ti biti jasnije da u pitanju nije tvrdoglavost. Pa zar sam te optužio za nevjerništvo? Rekao sam da je politika pokojnog Franje bila loša i argumentirao to. Tebi se moji argumenti ne sviđaju, ali što ja tu mogu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:56 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zašto si se osobno pecnula oko ovoga? Raspravljali smo na poprilično tema i ono, bila si normalan i ok sugovornik. Pitala si, odgovoreno ti je. Ja osobno ne želim da KC prođe kao u Argentini... A sumnjam da i ti to želiš...
Nisam se osobno pecnula, nego je s vama više nemoguće razgovarati na normalan način vezano bilo što oko pape Franje. Postavim ti službene statistike, ti dalje pilaš oko Argentine i Brazila. Sada bih ja trebala znati podatke o svakoj državi, o svakoj biskupiji, svakoj župi itd. Ako se baš toliko brineš oko sudbine katolika u RH, onda bi bilo logičnije da se zanimaš koji problem je u Europi jer gle čuda mi smo u Europi. Prvo, bez obzira na moje odlično znanje i sve, još uvijek nisam kraljevske loze i nema potrebe da mi se obraćaš u množini  Drugo, argumenti tu i jesu da se o njima raspravlja. Skoro sav rast kojeg si navela je posljedica afričke demografije. Franjin udio u tome je mogao biti samo negativan. Ne moraš znati pojedinačne podatke (ne znam ih ni ja), ali ako te netko upozori na rupu u interpretaciji, obično malo promisliš, a ne napadaš glasnika loših vijesti. U Europi je stanje još gore, pogledaj Italiju gdje je vladao kao rimski biskup. Ali Argentina je bila prije toga, može se vidjeti kontinuitet njegovih ideja.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:58 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ok, to je tvoj sud. Samo pri donošenju tog suda uzmi o obzir da raspravljaš s katolkinjom, pa će ti biti jasnije da u pitanju nije tvrdoglavost.
Pa zar sam te optužio za nevjerništvo? Rekao sam da je politika pokojnog Franje bila loša i argumentirao to. Tebi se moji argumenti ne sviđaju, ali što ja tu mogu. Nismo čuli vele argumenata, više u smislu nije se ohladio. Ej Ceha, pade mi jedna ideja za izbor pape. Tko ima dobru statistiku u svojoj biskupiji da mu ljudi idu k Misi, da napreduju u svakom pogledu itd., taj samo može sudjelovati na Konklavi. Ostali su dužni krunicu molit dok se ne odreknu sotone.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1213 of 2558 - 47.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:00 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha, koliko si svojim upisima pripomogao katolicima u RH? Brineš se oko sudbine RKC u RH. Kažeš da je sada(izbor novog pape) vrijeme da se riješi problem. Koliko svojim upisima protiv pape Franje možeš utjecati(i možeš li ikako utjecati) na izbor budućeg pape? Kažeš da si vjernik, katolik. Papa Franjo je preminuo na sam Uskrsni ponedjeljak, od toga dana do danas nisi ga prestao sprdati, ocrnjivati, razvlačiti i slično. Vjernik, katolik.
Hipotetska situacija: izaberu papu baš po tvojoj mjeri, ti oduševljen. Musliman, ateist, pravoslavni ili bilo tko tko nije katolik, prije tog apročitao sve tvoje upise o papi Franji, počne sprdati, razvlačiti i ismijavati tog hipotetskog papu koji je po tvojoj mjeri. Hoćeš li mu to zamjeriti? Bi li bilo u redu da mu zamjeriš što ne poštuje papu, a taj koji ga ismijava se uvjerio da i ti sam ne poštuješ papu? Pitaš me koliki sam licemjer? Pa iskreno, ovisi. Bilo je nekih upisa koje sam čitao o pokojnim papama (ili drugim ljudima, od političara pa na dalje), koji su bili očajni. I naravno da mi nisu sjeli. Ovdje je razlika, jer je ovo endogena, a ne egzogena kritika. Tako da mislim da sam prerastao tu fazu. Ne bi me smetalo što neko priča, dok god ne laže. Mislim, ako netko pokazuje nedostatak pijeteta prema nekome, valjda ima i razlog.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nismo čuli vele argumenata, više u smislu nije se ohladio.
Ozbiljno mislim da samo trola, da joj je dosadno, pa... Naša Kvačica je napisao/la: Ej Ceha, pade mi jedna ideja za izbor pape. Tko ima dobru statistiku u svojoj biskupiji da mu ljudi idu k Misi, da napreduju u svakom pogledu itd., taj samo može sudjelovati na Konklavi. Ostali su dužni krunicu molit dok se ne odreknu sotone. Lajk Po djelima se ljudi prepoznaju.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:07 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nisam se osobno pecnula, nego je s vama više nemoguće razgovarati na normalan način vezano bilo što oko pape Franje. Postavim ti službene statistike, ti dalje pilaš oko Argentine i Brazila. Sada bih ja trebala znati podatke o svakoj državi, o svakoj biskupiji, svakoj župi itd. Ako se baš toliko brineš oko sudbine katolika u RH, onda bi bilo logičnije da se zanimaš koji problem je u Europi jer gle čuda mi smo u Europi.
Prvo, bez obzira na moje odlično znanje i sve, još uvijek nisam kraljevske loze i nema potrebe da mi se obraćaš u množini  Drugo, argumenti tu i jesu da se o njima raspravlja. Skoro sav rast kojeg si navela je posljedica afričke demografije. Franjin udio u tome je mogao biti samo negativan. Ne moraš znati pojedinačne podatke (ne znam ih ni ja), ali ako te netko upozori na rupu u interpretaciji, obično malo promisliš, a ne napadaš glasnika loših vijesti. U Europi je stanje još gore, pogledaj Italiju gdje je vladao kao rimski biskup.Ali Argentina je bila prije toga, može se vidjeti kontinuitet njegovih ideja. Evo pogledala: . Italija, Poljska i Španjolska mogu se pohvaliti udjelom katolika koji premašuje 90% stanovništva https://www.vaticannews.va/hr/vatikan/n ... stika.html
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:08 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4988 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Pričati da se treba držati teme ovdje je promašeno jer tema očito nije uska nego široka, i filozofska, a ne dirketna.
Zašto sada pitati kuda da idemo ako ne volimo Franju kad je on pokojni, i tema o njemu posthumna?
Bilo je i sto puta gorih papa od Franje pa ako naši pretci nisu napustili katoličanstvo, neću ni ja zbog jednog koji bi derpe na mala vrata u vjeru.
Poanta je da je on bio loš papa, svoja dobra djela pogazio velikom glupošću.
I ne čudi me uopće što žensko brani papu i njegove gluposti, jer žene su uvele i LGBTQ u mainstream, i transeksualce, tj. muškarce u haljini u svoje WC-e, i u svoje sportove.
Rade na svoju štetu samo da bi pokazale nekakvo prihvaćanje.
Ženama je valjda usađeno da prihvaćaju drugačije, da budu samilosne i sl.
Žene najviše i potiču politike zbog kojih, uslijed imigracija, sada ne smiju same ići u podzemnu u mnogim velikim gradovima Europe.
Neznam zašto toliko rade protiv sebe i svojih interesa, valjda zbog tog što su povijesno muškarci bili zaduženi da štite grupu, pa one nisu ni razvile mehanizam za prepoznavanje opasnosti.
A opasnost nije isključivo direktna prijetnja, najgore su indirektne, promjene okolnosti koje dovode do propasti kroz par koraka, od kojih nijedan sam po sebi, nije direktno odgovoran za propast.
U takvim procesima specijalizirale su se ljevičarske stranke, jake na glasovima žena kojima se lako manipulira.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:11 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ceha, koliko si svojim upisima pripomogao katolicima u RH? Brineš se oko sudbine RKC u RH. Kažeš da je sada(izbor novog pape) vrijeme da se riješi problem. Koliko svojim upisima protiv pape Franje možeš utjecati(i možeš li ikako utjecati) na izbor budućeg pape? Kažeš da si vjernik, katolik. Papa Franjo je preminuo na sam Uskrsni ponedjeljak, od toga dana do danas nisi ga prestao sprdati, ocrnjivati, razvlačiti i slično. Vjernik, katolik.
Hipotetska situacija: izaberu papu baš po tvojoj mjeri, ti oduševljen. Musliman, ateist, pravoslavni ili bilo tko tko nije katolik, prije tog apročitao sve tvoje upise o papi Franji, počne sprdati, razvlačiti i ismijavati tog hipotetskog papu koji je po tvojoj mjeri. Hoćeš li mu to zamjeriti? Bi li bilo u redu da mu zamjeriš što ne poštuje papu, a taj koji ga ismijava se uvjerio da i ti sam ne poštuješ papu? Pitaš me koliki sam licemjer? Pa iskreno, ovisi. Bilo je nekih upisa koje sam čitao o pokojnim papama (ili drugim ljudima, od političara pa na dalje), koji su bili očajni. I naravno da mi nisu sjeli. Ovdje je razlika, jer je ovo endogena, a ne egzogena kritika. Tako da mislim da sam prerastao tu fazu. Ne bi me smetalo što neko priča, dok god ne laže. Mislim, ako netko pokazuje nedostatak pijeteta prema nekome, valjda ima i razlog. Ne pitam te koliki si licemjer, nego te pitam hoćeš li imati ikakvo pravo nekom nekatoliku danas-sutra zamjeriti što ne poštuje papu koji je po tvojoj mjeri, a taj isti nekatolik se uvjerio da i ti sam ne poštuješ papu?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:39 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
eurotrad
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 18:51 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 19:03 |
|
|
eurotrad je napisao/la: zalutala je napisao/la: Evo pogledala: . Italija, Poljska i Španjolska mogu se pohvaliti udjelom katolika koji premašuje 90% stanovništva https://www.vaticannews.va/hr/vatikan/n ... stika.htmlOva statistika nema veze s vezom, kako ti je rečeno na drugoj temi, oni broje svakog krštenog katolika kao katolika do smrti, sve da se javno i glasno odrekne vjere. Opadništvo je u Italiji i Španjolskoj u punom zamahu, ali Vatikan sve te otpadnike do smrti broji kao katolike. prema eurobarometru u Italiji su katolici pali ispod 75% https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Italya u Španjolskoj svega 50% https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_SpainPa Španjolska je druga zemlja po broju gay brakova u EU, ako se ne varam. To je put raspada kao u Nizozemskoj i drugim protestantskim zemljama. Nemreš biti katolik i podržavat propast KCa...
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 20:22 |
|
|
Čitate li vi što postavljate, ili samo vidite što želite vidjeti(odnosno dokazati da je papa Franjo bio loš)? Regarding Italian citizens in Italy, according to the 2005 Eurobarometer poll (conducted on behalf of the European Commission), 74% of Italians "believe[d] there is a God", 16% "believe[d] there is some sort of spirit or life force" and 6% "[did] not believe there is any sort of spirit, God, or life force".[10] According to a 2006 survey by Eurispes (an Italian research centre), Catholics made up 87.8% of Italian citizens, with 36.8% describing themselves as observants.[11] According to the same poll in 2010, those percentages fell to 76.5% and 24.4%, respectively.[12] In 2016 Eurispes found that 71.1% of Italians were Catholic, 5 points down from 2010, but their religious practice was on the rise at 25.4%.[13] According to Doxa (another Italian research centre) in 2014, 75% of Italians were Catholic.[14] The 2018 Eurobarometer survey showed that 85.6% of Italy's population was Christian (78.9% Catholics, 4.6% Orthodox Christians, 0.6% Protestants, 1.5% other Christians), while 2.6% belonged to other religions and 11.7% were non-religious (7.5% atheists, 4.2% agnostics).[15] The 2021 Eurobarometer estimated that 84.4% was Christian (with 79.2% of the population being Catholic), 11.6% was agnostic or atheist and 3.2% followed another religion https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_ItalyNa stranu ovo, fascinantno mi je kako se naši "pravovjerni katolici" satraše ocrniti papu Franju pa se izvlače statistike katolika u Italiji, Argentitni itd..i to sve pod brigom da katolici u RH ne bi doživjeli sudbinu katolika u Italiji. I još se usude reći da oni pod katolike broje sve krštene, eto kao kod nas je drugačija praksa Kako to da naši "pravovjerni katolici" ne vode ovakvu brigu i o RH, svom dvorištu. Znate onu prvo pometi svoje dvorište. Članak iz 2011. Crkva kaže ima 90, a Ivo Pilar 23% 'pravih' katolika https://net.hr/danas/vijesti/crkva-kaze ... 42ac14002dI to prije ponitifikata pape Franje. Gospodo, krenite od svog dvorišta
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 20:26 |
|
|
Čuj, vjerovanje u Jedije nije katoličanstvo.
Dakle--->pravovjeran katolik onaj koji ide na misu i slijedi tradiciju KCa. Nije komplicirano, zar ne?
I svi bi da je više katolika, zar ne?
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 20:38 |
|
|
I da završim po pitanju pape Franje, već mi je dosadilo danima vrtiti iste priče. Možete ga smatrati dobrim ili lošim, sada je pokojni i pustite ga da počiva u miru. Vrijeme će pokazati rezultate njegovog ponitifikata. Kao i svih njegovih prethodnika. Za neke stvari vrijeme je pokazatelj. Pojedinci su se iskazali u punom svjetlu od dana njegove smrti pa do danas, nije se moglo sačekati ni da se ohladi ni da se pokopa. Ako su to katolici kao što se predstavljaju od takvih se ograđujem. Slagali se s papom(koji god bio) ili ne slagali, voljeli ga ili ne voljeli, kao katolici trebamo ga ako ne voljeti onda makar poštivati. Nažalost pokazalo se da dosta naših to ili ne zna ili ne želi znati. Pa se došlo do toga da su oni koji se izjašnjavaju vjernicima kroz cijelu Uskrsnu osminu razvlačili tek preminulog papu. Da ej bila riječ o smrti nekog xy iz nekog zagorskog sela bilo bi neprimjereno za jednog katolika onakvo ponašanje i to na Uskrsni ponedjeljak i kroz cijelu Uskrsnu osminu a da ne govorimo o smrti pape. Ovo je zadnje što ću reći po tom pitanju. Zapitajte se hoćete li imati ikakvo pravo danas-sutra zamjeriti nekom nekatoliku ako ne iskaže poštovanje(izruguje se, sprda i slično) papi koji bude po vašoj mjeri. I ne opravdavajte svoje ponašanje kritikama, jer kritika se može izreći i na dostojanstveniji način. Pogledajte Pavičića kako kritizira papu(npr). Toliko od mene po ovom pitanju.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 20:48 |
|
|
Dakle, prvo je bilo.... Ne za vrijeme sprovoda.
Sad je već, a sad je mrtav?
A kad ćemo onda reć kakav je bio kao papa? Kad mu izaberu sto prvog klona kao nasljednika?
Daj se saberi.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 21:02 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dakle, prvo je bilo.... Ne za vrijeme sprovoda.
A kad ćemo onda reć kakav je bio kao papa? Kad mu izaberu sto prvog klona kao nasljednika?
Daj se saberi. Gle, svi se ravnamo po svojoj savjesti. Tebi je savjest dozvoljavala na Uskrsni ponedjeljak sprdanje s tek preminulim papom. Ako ti savjest dozvoljava da i dalje razvlačiš mrtvog čovjeka, a ne kažeš ništa novoga što do sada nisi rekao, onda ok. I ne zaboravi, što god ti rekao, napisao neće utjecati na izbor novog pape. Nema načina na koji na to možeš utjecati
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 21:43 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dakle, prvo je bilo.... Ne za vrijeme sprovoda.
Daj se saberi. Gle, svi se ravnamo po svojoj savjesti. Tebi je savjest dozvoljavala na Uskrsni ponedjeljak sprdanje s tek preminulim papom. Ako ti savjest dozvoljava da i dalje razvlačiš mrtvog čovjeka, a ne kažeš ništa novoga što do sada nisi rekao, onda ok. I ne zaboravi, što god ti rekao, napisao neće utjecati na izbor novog pape. Nema načina na koji na to možeš utjecati Ja pričam radi sebe. Pričam svoje mišljenje, ono što mene smeta. Ako tebi to smeta, nemoj čitati, što da ti drugo kažem?
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 00:24 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4988 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Mene ne zanima brojnost katolika ako to više neće ni biti katolici osim da se tako pišu.
A ljudi koji prihvaćaju homoseksualnost kao normalno nisu katolici.
Franjo nije baš došao na taj nivo da normalizira ali je krenuo tim putem, znam kako to počinje, pa viđeno već u mnogočemu drugome. Kako je prošlo prvo u Hollywoodu, pa onda općenito u društvu na zapadu, pa se krenulo širiti i na nas tako može zahvatiti i crkvu.
A već znamo da crkva odavno muku muči s homoseksualcima od kojih su neki i pedofili.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 12:15 |
|
|
Mađarski kardinal kažu da je dobar,kardinal crnac je takođe OK , dok svi ostali su vele uglavnom fegeti-špageti. Uglavnom braćo katolici crno vam se piše po pitanju novog pape jer posle vatikanskog-drugog ubijena je svaka mogućnost da sotona napusti vatikan.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:06 |
|
|
potocnj je napisao/la: Mene ne zanima brojnost katolika ako to više neće ni biti katolici osim da se tako pišu.
A ljudi koji prihvaćaju homoseksualnost kao normalno nisu katolici.
Franjo nije baš došao na taj nivo da normalizira ali je krenuo tim putem, znam kako to počinje, pa viđeno već u mnogočemu drugome. Kako je prošlo prvo u Hollywoodu, pa onda općenito u društvu na zapadu, pa se krenulo širiti i na nas tako može zahvatiti i crkvu.
A već znamo da crkva odavno muku muči s homoseksualcima od kojih su neki i pedofili. Ogromna je razlika između milosrđa spram grešnika i pretvaranja grieha u nešto dobro. Problem u uvođenju svakakvih ludosti u Crkvu jest Biblija, a posebno Evanđelje. Na pr. u mnoge kršćanske vjerske zajednice uvedena je mogućnost razstave braka. U katoličkoj crkvi toga nema, jerbo u Evanđelju jasno piše da ako se razstaviš i oženiš/udaš za drugoga da činiš grieh preljuba. Zato ne vidim mogućnosti kako će ikada proći da katolička crkva istospolne odnose proglasi da nisu grieh. Prvo bi trebalo mienjat Bibliju ili izmislit neku novu... S druge strane, s obzirom da pravoslavne i protestantske crkve već ignoriraju jasne odredbe iz Evanđelja i Poslanica, onda ne bi ni bilo čudno da ili im već jest u redu istospolni odnos ili će im to postat, ali onda trebaju vjernicima zabranit čitat Bibliju...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:14 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
Ceha je napisao/la: Čuj, vjerovanje u Jedije nije katoličanstvo.
Dakle--->pravovjeran katolik onaj koji ide na misu i slijedi tradiciju KCa. Nije komplicirano, zar ne?
I svi bi da je više katolika, zar ne? Čeha, ja sam mislila da si ti inteligentan... well, svi griješimo. ono, ekipa, čitate li vi Bilbiju? razmišljate li o onome što piše u Bibliji? razgovarate li sa svećenicima o pitanjima koja vas muče? molite li se Bogu da vas prosvijetli? jeste li čuli kad...tko je bez grijeha, nek prvi baci kamen? ljudi su grešni, ali Crkva je sveta. i njezin poglavar nikad neće biti nitko tko nije "odobren" od Duha Svetoga. vama se ne sviđa? vau, prebitno. jer vi odlučujete o sudbini svijeta.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:16 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Čuj, vjerovanje u Jedije nije katoličanstvo.
I svi bi da je više katolika, zar ne? Čeha, ja sam mislila da si ti inteligentan... well, svi griješimo. ono, ekipa, čitate li vi Bilbiju? razmišljate li o onome što piše u Bibliji? razgovarate li sa svećenicima o pitanjima koja vas muče? molite li se Bogu da vas prosvijetli? jeste li čuli kad...tko je bez grijeha, nek prvi baci kamen? ljudi su grešni, ali Crkva je sveta. i njezin poglavar nikad neće biti nitko tko nije "odobren" od Duha Svetoga. vama se ne sviđa? vau, prebitno. jer vi odlučujete o sudbini svijeta. Eto te kao Zalutala. Nitko ne osuđuje griješnike, ni homoseksualce, čak ni griješnog papu Franju. Pričamo o potpuno drugom problemu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1213 of 2558 - 47.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:25 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
Naša Kvačica je napisao/la: Eto te kao Zalutala. Nitko ne osuđuje griješnike, ni homoseksualce, čak ni griješnog papu Franju. Pričamo o potpuno drugom problemu.
prosvijetli me. u čemu je problem?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 73 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|