|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 142 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:27 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Eto te kao Zalutala. Nitko ne osuđuje griješnike, ni homoseksualce, čak ni griješnog papu Franju. Pričamo o potpuno drugom problemu.
prosvijetli me. u čemu je problem? Razgovaramo o konceptima, ne o osobama.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:31 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
Naša Kvačica je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: prosvijetli me. u čemu je problem?
Razgovaramo o konceptima, ne o osobama. koliko sam ja shvatila, nekima se ne sviđa pokojni Papa Franjo. osoba, ne koncept. pa hajmo, što je to on učinio ili nije učinio, a da je u suprotnosti s naukom KC? je li promijenio neku dogmu? slušam. tj. čitam.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:37 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Razgovaramo o konceptima, ne o osobama.
koliko sam ja shvatila, nekima se ne sviđa pokojni Papa Franjo. osoba, ne koncept. pa hajmo, što je to on učinio ili nije učinio, a da je u suprotnosti s naukom KC? je li promijenio neku dogmu? slušam. tj. čitam. Bez uvrede, ispisali smo gomilu stranica na tri teme, a ja trenutno moram završiti jedan izvještaj pa nisam u mogućnosti. Naravno ne moram govoriti da ga radim u zadnji trenutak. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:47 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
Naša Kvačica je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: koliko sam ja shvatila, nekima se ne sviđa pokojni Papa Franjo. osoba, ne koncept. pa hajmo, što je to on učinio ili nije učinio, a da je u suprotnosti s naukom KC? je li promijenio neku dogmu? slušam. tj. čitam.
Bez uvrede, ispisali smo gomilu stranica na tri teme, a ja trenutno moram završiti jedan izvještaj pa nisam u mogućnosti. Naravno ne moram govoriti da ga radim u zadnji trenutak.  ko pravi katolik.  bez mane.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 19:49 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41561 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Najveća zamjerka liberala i jeste što nije imao snage da mijenja dogme. Zato se nadaju da je to sljedeći korak.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 21:10 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: koliko sam ja shvatila, nekima se ne sviđa pokojni Papa Franjo. osoba, ne koncept. pa hajmo, što je to on učinio ili nije učinio, a da je u suprotnosti s naukom KC? je li promijenio neku dogmu? slušam. tj. čitam.
Ne znam da li se izjednačavanje katoličanstva sa drugim vjerama i klanjanje amazonskom božanstvu usred Vatikana smatraju suprotnim nauku KC? A što se tiče promjena dogmi, to je irelevantna formalnost. Npr. stoljetna je dogma da svi koji umru izvan KC idu u pakao, pa je moderno katoličko tumačenje kako ipak nije tako i da praktički svi završavaju u raju. Pritom se inzistira da se dogma nije promijenila, samo se "proširilo tumačenje". Na potpuno isti način Franjo i njegova struja rade sa LGBT-om, "proširuju tumačenje" dogme na način da su dojučerašnji sodomiti samo osobe koje se vole, da u toj ljubavi nema ništa loše, da mogu primati zajednički blagoslov kao par, da su oni koji kritiziraju LGBT pokret u Crkvi uskogrudni (Franjine riječi) itd...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 21:26 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Čuj, vjerovanje u Jedije nije katoličanstvo.
Dakle--->pravovjeran katolik onaj koji ide na misu i slijedi tradiciju KCa. Nije komplicirano, zar ne?
I svi bi da je više katolika, zar ne? Čeha, ja sam mislila da si ti inteligentan... well, svi griješimo. ono, ekipa, čitate li vi Bilbiju? razmišljate li o onome što piše u Bibliji? razgovarate li sa svećenicima o pitanjima koja vas muče? molite li se Bogu da vas prosvijetli? jeste li čuli kad...tko je bez grijeha, nek prvi baci kamen? ljudi su grešni, ali Crkva je sveta. i njezin poglavar nikad neće biti nitko tko nije "odobren" od Duha Svetoga. vama se ne sviđa? vau, prebitno. jer vi odlučujete o sudbini svijeta. Pa ja jesam inteligentan, ima par testića koji svjedoče tome  A za ostalo... Bilo je svakakvih papa, na svijetu se događa svašta. Ako ti misliš da je idolopoklonik ok, to ide na tvoju dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 30 tra 2025, 23:54 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7649 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Zamjeram mu konkretno, Stepinca. I nekakvu izmišljenu mješovitu komisiju, povjerenstvo.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
eurotrad
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 01 svi 2025, 10:00 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: ljudi su grešni, ali Crkva je sveta. i njezin poglavar nikad neće biti nitko tko nije "odobren" od Duha Svetoga. . Povijest papinstva je takva da je nekad jako teško razumjeti zašto su neki ljudi odobreni od Duha Svetoga za pape. Ali prepustimo to sudu većem od nas. i loš pastir vjerojatno ima svoju svrhu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 01 svi 2025, 11:27 |
|
|
eurotrad je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ljudi su grešni, ali Crkva je sveta. i njezin poglavar nikad neće biti nitko tko nije "odobren" od Duha Svetoga. . Povijest papinstva je takva da je nekad jako teško razumjeti zašto su neki ljudi odobreni od Duha Svetoga za pape. Ali prepustimo to sudu većem od nas. i loš pastir vjerojatno ima svoju svrhu. Upravo tako. Loš pastir čini neke stvari očitijima, ljudi se trgnu. Put ne mora uvijek biti pravocrtan.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 22:41 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6646 Lokacija: Izvan sebe
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Znam da mogu. Zena blagoslivlja svake mlade nedilje. Medjutim govorim o sakramentalu kojega je crkva ustanovila s odredjenim ciljem
Tehnički, učinak je isti ako je čovjek "čist" u srcu. Bez ili sa svećenikom, za Boga je svaki dobar čovjek svećenik u jednu ruku. Teoretski sam ja moguci papa, samo me nisu izabrali. Sto ja mislim da je veliki propust kardinala u konklavi. Tako je teoretski.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 22:43 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tehnički, učinak je isti ako je čovjek "čist" u srcu. Bez ili sa svećenikom, za Boga je svaki dobar čovjek svećenik u jednu ruku. Teoretski sam ja moguci papa, samo me nisu izabrali. Sto ja mislim da je veliki propust kardinala u konklavi. Tako je teoretski. Papa je izum RKC.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 22:59 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Teoretski sam ja moguci papa, samo me nisu izabrali. Sto ja mislim da je veliki propust kardinala u konklavi. Tako je teoretski. Papa je izum RKC. Pa mozda su to i razlicite poslanice. Mozda je i Biblija I Evangelja zbirka zbrda zdola pokupljenih tekstova. Ti si totalno sumljiv katolik. izgleda da nisi pripadnik RKC.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 23:01 |
|
|
Treba sve dovesti u pitanje. Npr meni je ona zapovjed postuj oca i majku jako sumljiva. Lici mi na zidovsku ujudurmu da se obezbjede stari roditelji u jednom vremenu kada nije bilo mirovinskog osiguranja. Ne bih dalje da raspredam. Ja sam veliki mislioc i teolog.
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 23:07 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2526 Lokacija: United States Of Balkan
|
Old Fridolin je napisao/la: Teoretski sam ja moguci papa, samo me nisu izabrali. Sto ja mislim da je veliki propust kardinala u konklavi. Tako je teoretski. Šta se nisi prijavio, povukli bi štele.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 23:09 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Papa je izum RKC. Pa mozda su to i razlicite poslanice. Mozda je i Biblija I Evangelja zbirka zbrda zdola pokupljenih tekstova. Ti si totalno sumljiv katolik. izgleda da nisi pripadnik RKC. Ja sam šintoist. Vidiš da katanu nosim. 
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 08 svi 2025, 23:12 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Pa mozda su to i razlicite poslanice. Mozda je i Biblija I Evangelja zbirka zbrda zdola pokupljenih tekstova. Ti si totalno sumljiv katolik. izgleda da nisi pripadnik RKC. Ja sam šintoist. Vidiš da katanu nosim.  Bas to citavo vrijeme i mislim. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|