HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 svi 2026, 18:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 184 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Europska brza željeznica u RH
PostPostano: 16 ožu 2026, 17:42 

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2026, 09:34 

Gradska željeznica Split - Kaštele

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2026, 11:00 

A zasto je problem da zeljeznica ide postojecom trasom kroz Kastelu prema Splitu?

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2026, 11:39 

Gradska željeznica normalno povezuje gradska središta i velike kvartove, ovo što oni planiraju je izvan naselja nedostupno, tj neće riješiti potrebu bus linija Trogir - Split, a vidim projektant u 21 stoljeću zamislio jednotračnu željeznicu.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2026, 00:15 

Vrh

PostPostano: 15 tra 2026, 06:52 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Svak uvodi ono što njemu treba. Ispada da Poljacima treba veza Varšave sa Rijekom, a Hrvatskoj ne treba veza sa jednog kraja države na drugi.

Hrvati znaju kakva je vožnja po Hrvatskoj, Poljaci ne znaju. Bila je već linija koju su Česi organizirali od Praga do Rijeke i Splita 2-3 godine i prošlo ljeto je ukinuta, iako je bilo dosta putnika. Imali su prevelika kašnjenja a ljudi su skontali kako tražiti povrate novaca. Ne vidim kako bi ovo sa Varšavom ispalo bolje.

Meni bilo odlično na toj vožnji, toliko da sam i povratnu uzeo. Što se tiče kašnjenja, mislim da bi svi trebali računati na to, nisu pruge magično postale bez problema kad se pređe granica.

Iako je dionica kroz Hrvatsku bila najsporija, bila je i najzanimljivija. Ljudi su doslovno visili na prozorima, sve Selma do Selme. :zubati

De-program

Vrh

PostPostano: 15 tra 2026, 07:46 

Salivator je napisao/la:
Kaftanzoglio je napisao/la:

Hrvati znaju kakva je vožnja po Hrvatskoj, Poljaci ne znaju. Bila je već linija koju su Česi organizirali od Praga do Rijeke i Splita 2-3 godine i prošlo ljeto je ukinuta, iako je bilo dosta putnika. Imali su prevelika kašnjenja a ljudi su skontali kako tražiti povrate novaca. Ne vidim kako bi ovo sa Varšavom ispalo bolje.

Meni bilo odlično na toj vožnji, toliko da sam i povratnu uzeo. Što se tiče kašnjenja, mislim da bi svi trebali računati na to, nisu pruge magično postale bez problema kad se pređe granica.

Iako je dionica kroz Hrvatsku bila najsporija, bila je i najzanimljivija. Ljudi su doslovno visili na prozorima, sve Selma do Selme. :zubati

Ja sam isto bio i trebalo je više od Rijeke do Koprivnice , nego od Koprivnice do Brna. Bilo mi je smiješno što je posluga hrane i pića ukinuta od Ogulina do Rijeke jer je češkom osoblju bio problem hodati po vlaku dok ima puno zavoja i vibracija. Taman se probudiš u Ogulinu , a ono nema kave. Oni stari konobari na HŽ i JŽ dok je bio vagon restoran su to odrađivali zatvorenih očiju.

Ova sad linija za Varšavu je išla preko Ljubljane tako da je kroz Hrvatsku samo tih zadnjih 20 km.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2026, 14:03 

Potpisan ugovor za radove na modernizaciji željezničke pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac⤵️
🔷Vrijednost ugovora iznosi oko 2️⃣7️⃣9️⃣ mil. eura bez PDV-a iz Programa “Konkurentnost i kohezija“,
🔷Predviđeni rok završetka radova 3️⃣god.,
🔷veći kapaciteti pruge i brzine do 160 km/h.

Danas (16. travnja 2026) smo na sjednici @VladaRH donijeli značajnu Odluku za projekt „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Novska” kroz Program Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. 🚧🏗️🛤️ Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 8️⃣9️⃣9️⃣ mil €. 👏🇭🇷

Vrh

PostPostano: 19 tra 2026, 16:30 

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 184 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: