HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 ožu 2026, 17:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1028 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 42  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji
PostPostano: 14 tra 2012, 00:23 

Agathonikos je napisao/la:
totem je napisao/la:
A vi garantirate da su siptari. Ja bi sacekao.

Ko garantuje?
Ovde se govori o pretpostavkama a moje pretpostavke su takve da mislim da su ubice šiftari a vjerujem i da većina Makedonaca misli to isto. To je sva priča.

Uz svo postovanje, vi ste ovdje p[ozivali na linc. Mislim na srbe. Pisem sa desetoricom odjednom. Ne mogu se bazirati na svaku rijec pojedinacno. I kada prozovem srpski stav, svi se javite.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 00:31 

totem je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Ko garantuje?
Ovde se govori o pretpostavkama a moje pretpostavke su takve da mislim da su ubice šiftari a vjerujem i da većina Makedonaca misli to isto. To je sva priča.

Uz svo postovanje, vi ste ovdje p[ozivali na linc. Mislim na srbe. Pisem sa desetoricom odjednom. Ne mogu se bazirati na svaku rijec pojedinacno. I kada prozovem srpski stav, svi se javite.

Gdje ti vidiš poziv za linč? To niko nije napisao ,a da se osjeti naša velika ljubav prema Albancima iz Kosova i Makedonije, to da , ali to nije isto što i poziv na linč...

Ove likvidacije savršeno odgovaraju načinu na koji Albanci operiraju zadnjih 20+ godina, to i sam znaš pa stoga mi nije jasno što si se uhvatio Srba ko pijan plota ,nit luk jeli nit luk mirisali.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 00:34 

Pa i kod nas na radiju kad sam čuo vijest, govorilo se da su počinitelji vjerojatno Albanci, priča se o etničkim sukobima, ne znam kako je totemu onda čudno šta neko ovdje sumnja na Albance :neznam

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 00:35 

pozitivac je napisao/la:
Real gone je napisao/la:
Sve to, plus ima kompleks dokazivanja hrvatstva, koje mu ovde negiraju.

Šta, on je kao Hrvat? :neznam

Pa kaže da je po ocu Hrvat iz BiH, majka Makedonka...ako sam dobro razumela.

Što apsolutno nema veze sa tim da ponekad lupeta ko otvoren prozor, a ja na to ukažem otvoreno, jer ne volim promaju :)

slika

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 00:37 

totem je napisao/la:

Uz svo postovanje, vi ste ovdje p[ozivali na linc. Mislim na srbe.

Kakav linč?
Nisam upratio sve postove ali ko je ovde pozivao na bilo kakav linč? I zar je sumnja da su šiftari ubice, poziv na linč? Ovde su ljudi iznosili svoje mišljenje, povezivali to sa dešavanjima na KiM, pominjale su se i šiftarske aspiracije prema Makedoniji itd. Mislim, po kojoj se to metodologiji dolazi do zaključka da je razmišljanje na temu da su šiftari ubice, poziv na linč?
Zar su šiftari operisani od ubijanja civila pa da svaku sumnju na njih, označimo pozivom na linč?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 00:47 

DzoniBG je napisao/la:
Ajde malo da se pogleda siri kontekst...

Proslo leto Srbija uz sve peripetije zavrsava saradnju sa Hagom, poslednja ucena pred najavljeni satus kandidata i odpocinjanje pregovora... tada iz cista mira, napujdani podrskom americkog ambasadora salju specijalce da blokiraju prelaze, i izazovu sukob koji je mesecima trajao...

Taman se malo primirilo, Srbija pristala na neke tehnicke kompromise... opet najavljuju sukobe, pre 3 dana podprecednik vlade preti jos jednim udarom na srpske institucije na Severu...sad imamo ovu mutnu situaciju gde su Albanci u win-win poziciji.

Ako se objavi da su Albanci iz nacionalistickih pobuda napravili zlocin, docice de odmazde i uvod u sukob sa nesagledivim posledicama...ako se izadje u javnost sa pricom da je ovo deo neke individualne patologije, ostrica napada ce biti usmerena na pricu - eto, zasto krive nas za sve...

Jasno je vidljivo, ne mogu bez kontinuiranog sukoba, jer kad vlada mir, neko mora postaviti pitanje na sta lici to Kosovo kao drzava, zasto je prvi covek zemlje osoba koja se kupala u srpskoj krvi, zasto Srbi dole zive gao u getu...

Jel ima taj narod nesto sa cim moze da se pohvali, da su napravili neki civilizacijski iskorak... tabula raza, zato stalno generisu sranje...i ako ne mozemo trenutno da im odgovorimo kako bi trebali, barem smo duzni da identifikujemo ko pravi nered...

U pravu si Dzoni ,međutim to danas više ne prolazi. Ako ti nije problem pogledaj dogovor o prelazima i "normalizaciji" tokova , gđa Jurop im je uvalila ne metar nego pet metara u dupe.U suštini Srbija radi za EU , kontrola je nivou granice EU i Turske ,mislim da to dosta govori.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 00:54 

ZlatkoZG je napisao/la:

U pravu si Dzoni ,međutim to danas više ne prolazi. Ako ti nije problem pogledaj dogovor o prelazima i "normalizaciji" tokova , gđa Jurop im je uvalila ne metar nego pet metara u dupe.U suštini Srbija radi za EU , kontrola je nivou granice EU i Turske ,mislim da to dosta govori.

Postoje struje u EU koje uvidjaju u sta se izrodilo to Kosovo, ali daleko je to jos od uvaljivanja motke u bulju, vise je to zelja da se ne talasa previse.

Ali, dokle god imaju otvorenu podrsku od Amerike, bahatice se...usvojili su tu matricu ponasanja jos od kad im je Holbruk skinuo cipele, i zasto bi je menjali...

Oni su americki stih u destabilizaciji Evrope. Nemci zele da zatvore taj problem tako sto ce primorati Srbiju da pristane na tu drzavu... i zato nam zavrcu ruku oko EU. Moj stav je da treba izdrzati, pokazati volju da ne odustanemo od pravedne solucije, i to ce se vremenom nametnuti kao jedino realisticno resenje.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:08 

DzoniBG je napisao/la:
Postoje struje u EU koje uvidjaju u sta se izrodilo to Kosovo, ali daleko je to jos od uvaljivanja motke u bulju, vise je to zelja da se ne talasa previse.

Ali, dokle god imaju otvorenu podrsku od Amerike, bahatice se...usvojili su tu matricu ponasanja jos od kad im je Holbruk skinuo cipele, i zasto bi je menjali...

Oni su americki stih u destabilizaciji Evrope. Nemci zele da zatvore taj problem tako sto ce primorati Srbiju da pristane na tu drzavu... i zato nam zavrcu ruku oko EU. Moj stav je da treba izdrzati, pokazati volju da ne odustanemo od pravedne solucije, i to ce se vremenom nametnuti kao jedino realisticno resenje.

Gledaj, činjenica je da su prvi puta pošteno ispušili ,moraju imat papire koji će zadovoljit "Kosova Republjik" i i iste papire samo bez ikakvih obilježja za Srbiju, dalje , kad pređu u Srbiju moraju mjenjat tablice bez obilježja koja moraju kupit za masne pare pa ih onda svaki mjesec produživat za nekih 60€ itd. Da ne govorim kad Dačića zasvrbi lijevo jaje da može pojačat pa su nedavno imali kilometarske kolone kod Merdara , busevi kod Subotice su zadržavani cijeli dan itd.

Možda iz tvoje perspektive to nije mnogo međutim pratim albanske medije , pizde konstantno već tri mjeseca ,zamisli, možemo ih kontrolirat ,radit s njima šta hoćemo ,jebavat ih uzduž i poprijeko i to sve sa njhovim potpisom i još nam plate =)) To je veliko ponižavanje za njih od gđa Jurop.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:13 

Sve na Kosovu počinje 1980te, krenimo redom , ako se govori o ex Yu , zašto tada, kako i što je bit?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:14 

ZlatkoZG je napisao/la:

Gledaj, činjenica je da su prvi puta pošteno ispušili ,moraju imat papire koji će zadovoljit "Kosova Republjik" i i iste papire samo bez ikakvih obilježja za Srbiju, dalje , kad pređu u Srbiju moraju mjenjat tablice bez obilježja koja moraju kupit za masne pare pa ih onda svaki mjesec produživat za nekih 60€ itd. Da ne govorim kad Dačića zasvrbi lijevo jaje da može pojačat pa su nedavno imali kilometarske kolone kod Merdara , busevi kod Subotice su zadržavani cijeli dan itd.

Možda iz tvoje perspektive to nije mnogo međutim pratim albanske medije , pizde konstantno već tri mjeseca ,zamisli, možemo ih kontrolirat ,radit s njima šta hoćemo ,jebavat ih uzduž i poprijeko i to sve sa njhovim potpisom i još nam plate =)) To je veliko ponižavanje za njih od gđa Jurop.

Mala je to pobeda u seriji poraza...

Nama trebaju odgovori na krucijalna pitanja - kako zastititi srpske institucije na Severu, sta je sa imovinom drzave Srbije koja je tamo ulagana, kakav je status manastira, kako poboljsati zivot Srba u enklavama...

Dal ce Albanci da menjaju tablice...sitna je to zabava, na donosi nista nasim ljudima dole.

Al o tome vise na prigodnoj temi...

Aj da vidimo sutra razvoj situacije u Makedoniji, obicni Makedonci su dojaja revoltirani, sa pravom... lose bi bilo da se ostrve na neke albanske civile koji sa time veze nemaju, drzava, vlada i predsednik moraju precizno da izadju sa informacijama o cemu se radi...

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:17 

ključ u bravu! je napisao/la:
Sve na Kosovu počinje 1980te, krenimo redom , ako se govori o ex Yu , zašto tada, kako i što je bit?

Kosovo 1981:

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:21 

DzoniBG je napisao/la:

Nama trebaju odgovori na krucijalna pitanja - kako zastititi srpske institucije na Severu, sta je sa imovinom drzave Srbije koja je tamo ulagana, kakav je status manastira, kako poboljsati zivot Srba u enklavama...

Dal ce Albanci da menjaju tablice...sitna je to zabava, na donosi naista nasim ljudima dole.

Razumijem da iz tvoje perspektive to ne izgleda značajno , međutim ovdje se radi o tome da Srbija radi (prljav) posao za EU,oni ne vjeruju Albancima,nama su otvorene ruke,to po meni ipak značajno mijenja našu poziciju u pozitivnom smjeru.

Ali o tome se može na drugoj temi svakako.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:28 

DzoniBG je napisao/la:

Kosovo 1981:

Čemu je dokaz ovaj klip?
Na koji način se rješavalo Albansko pitanje ako je bilo u rukama samo Srbije?
Natalitetno, oni su u miru radili kao što bi svaka zaostala zajednica djelovala, to nije rasizam, to je činjenica.
Kako je srpska, republička sila odgovorila na to?
Dakle, imali ste pokušaj represije od početka, kad ste mogli to ste tako i rješavali, to pitanje Kosova nije samo pitanje
Albanaca, to je pitanje nagomilanih frustracija koje su skupljane, nadograđivane, znaš to i sam, pa taj kosovski martirij je temelj srpstva, neko se na tokune, neko prešutno gunđa u bradu.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:33 

I da se vratimo na temu, jel se u međuvremenu pokazalo da su u pokolju sudjelovali Albanci?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:35 

ZlatkoZG je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Dal ce Albanci da menjaju tablice...sitna je to zabava, na donosi naista nasim ljudima dole.

Razumijem da iz tvoje perspektive to ne izgleda značajno , međutim ovdje se radi o tome da Srbija radi (prljav) posao za EU,oni ne vjeruju Albancima,nama su otvorene ruke,to po meni ipak značajno mijenja našu poziciju u pozitivnom smjeru.

Ali o tome se može na drugoj temi svakako.

Čiju poziciju?
Ej Prečanine...

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:38 

Čiju poziciju?
Ej Prečanine...

Što ,imaš problem prečanima?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:40 

Počivali u miru poginuli mladići.

Ne znam gotovo ništa o Kosovu i Albancima u Makedoniji. Bilo bi zanimljivo kad bi netko iz našeg kuta objektivno i nepristrano to obradio. Kod nas se većinom samo priča o Albancima kao žrtvama velikosprske megalomanije početkom devedesetih u tv kalendaru i slično ili ovako u novinama kad su ovakvi događaji.

Mada i kad je bilo o neovisnosti Kosova nisu ni ljudi kod nas nešto pretjerano pozitivno reagirali. Koliko god se mrzilo Srbe ipak je bio otklon prema šiptarima. Ono Srbi su govna al su ipak naši, bijelci. :zubati za ovaj okot ne znaš gdje se izlegao. previše je to primitivno, strano nama. Zato i simpatije idu Makedoncima. Trebalo bi to dobro natamburati jer bi mogli destabilizirati regiju.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:41 

ZlatkoZG je napisao/la:
Čiju poziciju?
Ej Prečanine...

Što ,imaš problem prečanima?

Ne, dapače, nego je pitanje bilo čiju poziciju?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:44 

Ne, dapače, nego je pitanje bilo ćiju poziciju?

Pa srpsku dakako ,neću se valjda solidarizirat i podupirat Albance.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:45 

doc je napisao/la:
Počivali u miru poginuli mladići.

Ne znam gotovo ništa o Kosovu i Albancima u Makedoniji. Bilo bi zanimljivo kad bi netko iz našeg kuta objektivno i nepristrano to obradio. Kod nas se većinom samo priča o Albancima kao žrtvama velikosprske megalomanije početkom devedesetih u tv kalendaru i slično ili ovako u novinama kad su ovakvi događaji.

Mada i kad je bilo o neovisnosti Kosova nisu ni ljudi kod nas nešto pretjerano pozitivno reagirali. Koliko god se mrzilo Srbe ipak je bio otklon prema šiptarima. Ono Srbi su govna al su ipak naši, bijelci. :zubati za ovaj okot ne znaš gdje se izlegao. previše je to primitivno, strano nama. Zato i simpatije idu Makedoncima. Trebalo bi to dobro natamburati jer bi mogli destabilizirati regiju.

Tko je "okot"?Mislim jasno je, al opet blizu je , nas će nazivati tako neki, hoće li biti pjene oko usta tada?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:51 

Pa neće. Nek nas nazivaju kako hoće. Šta ćemo se uzrujavati ako nije tako? Ako je treba se zamisliti i ispraviti to.

Kažem zanima me pozadina toga, ne znam gotovo ništa o povijesti osim onako generalno. Ali ono malo što znam i što sam doživio, ne sviđa mi se. Okot ide te primitivne Albance. Ne sve. Ali generalno je to primitivan svijet.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 01:55 

ZlatkoZG je napisao/la:
Ne, dapače, nego je pitanje bilo ćiju poziciju?

Pa to te pitam, vidiš, pretpostavljam da ti taj ZG predstavlja ono što i znači, imam nekolicinu zagrebačkih dečki koji su 91 prošli svašta, zapravo ne oni osobno , straci, otkazi sa posla, pozivi telefonima, uglavnom da ne pravdamo vrijeme, jer ono je nosilo ono što je moglo, nitko od njih ne spominje danas Mi, ne gledaju se preko, oni, ne znam posebno za roditelje, znam za neke jer se znamo od prije, ja sam iz NZG...vidiš,prečani sam rekao jer u većini slučajeva ti isti prečani nisu stali iza i jedne ideje Hrvata, čakkad im je i išla u korist, samo u trenutku da ju iskoriste, navodim ti ove svoje prijatelje, neki su poznanici da budem iskren jer su shvatili zablude tih istih prečanskih spika, a ti kao furaš priču Mi, braneći KOsovo iz ZG, daj molim te, ne seri, bez ljutnje

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:03 

ZlatkoZG je napisao/la:

Pa to te pitam, vidiš, pretpostavljam da ti taj ZG predstavlja ono što i znači, imam nekolicinu zagrebačkih dečki koji su 91 prošli svašta, zapravo ne oni osobno , straci, otkazi sa posla, pozivi telefonima, uglavnom da ne pravdamo vrijeme, jer ono je nosilo ono što je moglo, nitko od njih ne spominje danas Mi, ne gledaju se preko, oni, ne znam posebno za roditelje, znam za neke jer se znamo od prije, ja sam iz NZG...vidiš,prečani sam rekao jer u većini slučajeva ti isti prečani nisu stali iza i jedne ideje Hrvata, čakkad im je i išla u korist, samo u trenutku da ju iskoriste, navodim ti ove svoje prijatelje, neki su poznanici da budem iskren jer su shvatili zablude tih istih prečanskih spika, a ti kao furaš priču Mi, braneći KOsovo iz ZG, daj molim te, ne seri, bez ljutnje

Šta sada da radim, nisam birao JA gdje ću se rodit, to je prvo ,drugo Srbin sam i volim svoj narod , to je posve normalno i ne smatram se nit pretjeranim nacionalistom nit posebno religioznim ali na Kosovu stradavaju ljudi za koje imam osjećaj da su mi bliski makar bili tako daleko. Ovdje ima mnogo Hrvata iz cijelog svijeta ,pa nisam vidio da se prozivaju "šta braniš H-B iz Minhena" već se to podrazumijeva , isto to vrijedi i za srpski narod i za sve ostale.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:12 

ZlatkoZG je napisao/la:

Šta sada da radim, nisam birao JA gdje ću se rodit, to je prvo ,drugo Srbin sam i volim svoj narod , to je posve normalno i ne smatram se nit pretjeranim nacionalistom nit posebno religioznim ali na Kosovu stradavaju ljudi za koje imam osjećaj da su mi bliski makar bili tako daleko. Ovdje ima mnogo Hrvata iz cijelog svijeta ,pa nisam vidio da se prozivaju "šta braniš H-B iz Minhena" već se to podrazumijeva , isto to vrijedi i za srpski narod i za sve ostale.

Bogu hvala da voliš, niti te tko zapitkuje na čijoj si strani na Kosovu, ja sam se nadovezao na to tvo
je Mi, osjetio sam tvoje poistovjećivanje, ne napadam te na to, nego sam te pitao, kako bi se ti kao Srbin iz Zg poistovjetio sa tim kao i Srbin iz BG, osim ako se ne potvrđuje ono što sam već rekao, stara prečanska priča, samo Srbi, ostali nitko, kužiš?
To onda nije samo mišljenje, nego i svjetonazor.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:19 

Bogu hvala da voliš, niti te tko zapitkuje na čijoj si strani na Kosovu, ja sam se nadovezao na to tvo
je Mi, osjetio sam tvoje poistovjećivanje, ne napadam te na to, nego sam te pitao, kako bi se ti kao Srbin iz Zg poistovjetio sa tim kao i Srbin iz BG, osim ako se ne potvrđuje ono što sam već rekao, stara prečanska priča, samo Srbi, ostali nitko, kužiš?
To onda nije samo mišljenje, nego i svjetonazor.

To je tvoje subjektivno mišljenje na koje dakako imaš pravo, nemam namjeru ispravljat krive Drine.Za nekog povijest počinje 91` ,za nekog 41` ,za nekog 1918 i tako to pa formira svoje mišljenje. Da smo toliki "hrvatomrsci" sigurno se nebi borili za bana Jelačića, dizali bunu u Rakovici ,imali jednog Svetozara Pribičevića...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1028 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 42  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: