|
|
Stranica: 14/20.
|
[ 488 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:35 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Pa čoveče, Bošnjaci nisu Slaveni, autohtoni narod koji živi ovdje od pamtiveka. Zato ih nema. Drevna rasa. Inače i tada su genetska istraživanja bila jako popularna. Lebowski je napisao/la: Tvrtko se potpisao kao kralj Srba? To obično znači neko ko vlada nad nekim, nečim. Bravo. Znači sad smo pravilno identifikovali Tvrtkove podanike kao Srbe.  Još bi trebalo da primetiš da piše Stefan Tvrtko. Citat: Tако и ја, унук и син њихов, и изданак доброга колена њихова, светих богаисповедајућих родитеља и прародитеља мојих, названи роб Христу Стефан, у Христу Богу благоверни цар свим Србима и Грцима, и Странама бугарским, и целоме Западу, Поморју, Фругији и Арбанасима, милошћу и помоћу божијом самодржавни цар Citat: Tako i ja, unuk i sin njihov, i izdanak dobroga koljena njihova, svetih bogaispovedajućih roditelja i praroditelja mojih, nazvani rob Kristu Stefan, u Kristu Bogu blagoverni car svim Srbima i Grcima, i Stranama bugarskim, i cijelome Zapadu, Pomorju, Frugiji i Arbanasima , milošću i pomoću božijom samodržavni car Čisto da uporediš... Ovako se potpisuje Stefan Dušan. (btw, opet ti "Srbi" koji ne znaju kako se zovu...)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:37 |
|
|
Mislim da je dosta bilo jer meni se počelo povraćati od smeha pa je možda vreme da se vrnemo na temu, odnosno plemenitom gospodinu Francisu i njegovijem tvrdnjama o odumiranju moje Otadžbine 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:39 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
|
Nastanak despotovine
Posledice bitke na Kosovu bile su velike i teške po srpsku srednjovekovnu kneževinu.[1] Najteže su bili pogođeni naslednici paloga kneza Lazara, udovica Milica i maloletni sinovi Stefan i Vuk.[2] Kako je knez bio ugarski vazal i time podveo Srbiju pod formalan ugarski uticaj, ugarski kralj je želeo da eventualnog naslednika prihvati kao vazala.[3] Premda je, pred Kosovsku bitku, bio pristao na sporazum sa Srbima i imao u Vuku Brankoviću pouzdanog pristalicu za prijateljsku politiku, on je ipak napao kneginju Milicu u jesen 1389. godine.[4] Osetivši da bi je Vuk uz pomoć Ugara mogao nadjačati i uzeti vlast u Srbiji, ona je stupila u kontakt s Turcima i uz pomoć njihovih odreda uspela 1390. godine istisnuti Ugre iz Srbije.[5] Međutim, u zamenu za mir, kneginja Milica je morala sultanu Bajazitu da daje kao pomoć svoje odrede, da plaća danak, da pošalje najmlađu ćerku Oliveru sultanu Bajazitu u harem, a kao dodatni uslov Stefan je zajedno sa bratom Vukom i viđenijom vlastelom dobio obavezu da se svake godine pojavljuje kod sultana na dvoru i da mu izjavljuje pokornost.[6]
Olivera kod sultana u haremu ?
Pa zar vi niste dicni, a ne poturice koje se odrekle vjere za veceru ?
Ja nemam pojma o povijesti, ali ocigledno da je tacno, da su Srbi nad poturcenim stanovnistvom izgubili sve privilegije te nastavljali zulum providiti nad rajom.Evo Olivere kao primjera.Mislim povijest nece navoditi svaku srpkinju pojedinacno, no ako je kći Milicina morala, sto su tek radili obicnom puku.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:39 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Agathonikos je napisao/la: Dietilamid lizerginske kiseline ili u narodu poznatiji kao LSD  Ma bitno je da održavaju svoje srpstvo makar i na ovakav način : kako pokojni Srbin Himzo Polovina sevdaši o Baji Nenadiću aka Mehmed paša Sokolović 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim da je dosta bilo jer meni se počelo povraćati od smeha pa je možda vreme da se vrnemo na temu, odnosno plemenitom gospodinu Francisu i njegovijem tvrdnjama o odumiranju moje Otadžbine  Mudro zboriš g.Aga. Davna prošlost hrvatskih i srpskih (krenusmo u ovu priču oko Bihaća, nesumnjivo 'rvackog grada) zemalja je sada sporedna. Okrenimo se budućnosti i razmišljanjima uvaženog g. Bojla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:44 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Pa čoveče, Bošnjaci nisu Slaveni, autohtoni narod koji živi ovdje od pamtiveka. Zato ih nema. Drevna rasa. Inače i tada su genetska istraživanja bila jako popularna. Lebowski je napisao/la: Tvrtko se potpisao kao kralj Srba? To obično znači neko ko vlada nad nekim, nečim. Bravo. Znači sad smo pravilno identifikovali Tvrtkove podanike kao Srbe.  Još bi trebalo da primetiš da piše Stefan Tvrtko. Citat: Tако и ја, унук и син њихов, и изданак доброга колена њихова, светих богаисповедајућих родитеља и прародитеља мојих, названи роб Христу Стефан, у Христу Богу благоверни цар свим Србима и Грцима, и Странама бугарским, и целоме Западу, Поморју, Фругији и Арбанасима, милошћу и помоћу божијом самодржавни цар Čisto da uporediš... Ovako se potpisuje Stefan Dušan. Joj priče, glupo je uopšte o tome diskutovati, on sigurno nije bio Srbin, kao što nije bio ni Hrvat a bogami ni Bošnjak. Bio je kralj države koja je tada postojala i koja je nastavila postojanje i očuvanje bilo kakvog identiteta u raznim okolnostima da bi danas dobili BiH, ovakvu kakva je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:46 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: kako pokojni Srbin Himzo Polovina sevdaši o Baji Nenadiću aka Mehmed paša Sokolović  Dočim, ugledajte potpis gospođice Emt. Koja psihoza Zamislite mene s potpisom: poturičke b*lije, narodni škart otpao od Srba zbog vreće zobi i duluma zemlje Što je i istina, dapače, ali hajde de, neka budu Bošnje ako su toliko zapeli, a takav potpis ne bih stavio ni na najčetničkijem forumu u vaseljeni 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:47 |
|
|
|
Da ne smaram kopijama, al nisam imala pojma da je ovaj Bajazit oženio i
Srpska Despotovina - sh - Wikipedia sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_Despotovina „Car Bajazit uze sebi za ženu sestru Stefanovu Despinu i dade mu zemlju s ove strane Morave sve do ...
Vidi, vidi, zene u zamjenu za zemlju.Pa ja nemam pojma šta je vama falilo Srbima ?Na sto se zalite ? Jest da ste morali pitati ih bukvalno ta sve, no nisu ovo loši aranzmani.Despina znaci!
A dje su oni sto izjavljuju kako su se opirali Turcima ?
Meni ovo ne zvuci i ne Lici na otpor.Milicina kći u Harem, Despina kao jedna od zena.Zene sa titulama.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:49 |
|
|
|
Aga, sto je sporan potpis ? Pa zar nisam navela izvor ? Nisam ovo sama smislila.Imam materijalne dokaze.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:49 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Joj priče, glupo je uopšte o tome diskutovati, on sigurno nije bio Srbin, kao što nije bio ni Hrvat a bogami ni Bošnjak. Bio je kralj države koja je tada postojala i koja je nastavila postojanje i očuvanje bilo kakvog identiteta u raznim okolnostima da bi danas dobili BiH, ovakvu kakva je. Ne bih se složio da je današnja BiH preuzela identitet tadašnje Bosne. Ako ništa, danas taj identitet najviše baštine BH Hrvati. Identitet u današnjem smislu je blesavo tražiti u srednjem veku, a ipak se to stalno radi. Dakle, kao što je kolega Zadar napisao pre par strana, Bošnjaci danas svakako postoje i priznat su narod sa svim pripadajućim karakteristikama. Nema potrebe da svoju sadašnjost projektuju na daleku prošlost usput brišući tragove drugih. Btw, ovo što sam vanredno okačio par dokumenata bez nekog reda i poretka, isto mogu uraditi i za Hrvate na ovim prostorima, ali mislim da će to već neko 'mesto mene uraditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Joj priče, glupo je uopšte o tome diskutovati, on sigurno nije bio Srbin, kao što nije bio ni Hrvat a bogami ni Bošnjak. Bio je kralj države koja je tada postojala i koja je nastavila postojanje i očuvanje bilo kakvog identiteta u raznim okolnostima da bi danas dobili BiH, ovakvu kakva je. Ne bih se složio da je današnja BiH preuzela identitet tadašnje Bosne. Ako ništa, danas taj identitet najviše baštine BH Hrvati. Identitet u današnjem smislu je blesavo tražiti u srednjem veku, a ipak se to stalno radi. Dakle, kao što je kolega Zadar napisao pre par strana, Bošnjaci danas svakako postoje i priznat su narod sa svim pripadajućim karakteristikama. Nema potrebe da svoju sadašnjost projektuju na daleku prošlost usput brišući tragove drugih. Nebitno, preuzeli su oni koji žive na tom prostoru, htjeli ili ne htjeli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Aga, sto je sporan potpis ? Pa zar nisam navela izvor ? Nisam ovo sama smislila.Imam materijalne dokaze. De bola, odmori malo. Ljudi smo, nismo Bošnje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:55 |
|
|
|
Lebowski, ne zamaraj se falcifikatima.Pogotovo na cirilici.Sve je to lazirano .
Imas lijepo google, pa nadjes Bajazita i sl.Te jugokoministicke skole su ludilo.
Srecna sam sto ih izbjegoh :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:56 |
|
|
http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:M ... _Serbs.pngMigracija Srba iz prapostojbine traje dugo vremena, a evo i pravaca odakle su dolazili na Balkan... http://www.antikvarne-knjige.com/konsta ... da-stanujuVizantijski car Konstantin u 10. veku objasnjava svoja saznanja o tom narodu, kad su se doselili, koje oblasti naseljavaju. Luzicki Srbi koji i danas zive od Berlina prema Poljskoj sebe nazivaju Serbja, Serb, Serbowka, a balkanske Srbe nazivaju - Južni Serbja. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... Dervan.pngPrice da su Srbi nastali pogrdnim nazivom za sluge, a u isto vreme slovensko pleme srodnog naziva koje se naseljava u danasnjoj istocnoj Nemackoj se zove tako vec 1500 godina... to moze smislisiti samo izopacen um pun mrznje, ili okorela neznalica. Safarik se bavio istorijom Srba, poricao je Konstantinovo delo kao u mnogo cemu neutemeljeno, smatrao je da je Sorb stari naziv za Slovene, a evo detaljne analize iz njegovog dela, sa sve originalnim citatima... http://olgalukovic.wetpaint.com/page/%C ... i+o+Srbima...cirilica je, tekst je obiman, a koga zanima moze na translate... Ni jedan validan argument nece pobiti hejtersku pricu o Srbima kao slugama, ali to moze da se zametne samo kod siromasnih duhom...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:58 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Aga, sto je sporan potpis ? Pa zar nisam navela izvor ? Nisam ovo sama smislila.Imam materijalne dokaze. De bola, odmori malo. Ljudi smo, nismo Bošnje  Meni ovo samo povijesni podatak.Nista vise.Zalite se autoru. Ili izdavacu .Nije recenica mojih mozdanih vijuga plod. I sa neutralne stranice, nisu ga Bosnje izmislile.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 22:58 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nebitno, preuzeli su oni koji žive na tom prostoru, htjeli ili ne htjeli. Vodeći se tom logikom , današnji Makedonci su zaista potomci Aleksandra Velikog, Srbi potomci Ilira i Tračana,Vinčanske kulture, Hrvati da su Zagorci potomci Krapinskog pročovjeka (koji čak nije ni homo sapiens!) itd. To su gluposti , današnji Bošnjaci su rezultat islamizacije i otomanskong kulturnog naslijeđa ,i to je to ,ništa spektakularno , ali to ste VI ,sve ove ostale stvari u suštini pokazuje da vi sebe ne volite nit poštujete, da se razumijemo nisu ni Srbi i Hrvati spektakularni narodi ali uz iznimke ipak su jasne neke stvari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ali šta možemo kad debilizatori ne znaju ni osnove grčkog alfabeta ili eventualno znaju samo ono čuveno: alfa, beta, gama, delta i tu svijet za njih prestaje  Mislio sam komentarisati ovo pa sam zaboravio: Mislim da i Grci danas kažu Servia jer se "beta" u izgovornom jeziku čita kao "vita" dok je u matematičkom jeziku, "beta" i dalje "beta". To "vita" je novogrčki izgovor starogrčkog "beta" jer se "H" koje oni izgovaraju kao "eta" u sklopu riječi u kojoj se "H" nalazi, čita kao naše "i" pa otud "vita" uz novogrčko čitanje "bete" kao "vite". Ispravite me ako grešim 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:03 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Ali šta možemo kad debilizatori ne znaju ni osnove grčkog alfabeta ili eventualno znaju samo ono čuveno: alfa, beta, gama, delta i tu svijet za njih prestaje  Mislio sam komentarisati ovo pa sam zaboravio: Mislim da i Grci danas kažu Servia jer se "beta" u izgovornom jeziku čita kao "vita" dok je u matematičkom jeziku, "beta" i dalje "beta". To "vita" je novogrčki izgovor starogrčkog "beta" jer se "H" koje oni izgovaraju kao "eta" u sklopu riječi u kojoj se "H" nalazi, čita kao naše "i" pa otud "vita" uz novogrčko čitanje "bete" kao "vite". Ispravite me ako grešim  cest je taj prelaz iz V u B, mi kazemo varvari, komsije kazu barbari... ima jos nekoliko takvih reci...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:05 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Meni ovo samo zanimljiv pobijesni podatak.Nista vise.Zalite se autoru. Ili izdavacu .Nije recenica mojih mozdanih vijuga plod. Ali je sam poriv da to sranje stavite kao potpis proizvod vaših moždanih vijuga ali to je ipak vaš problem a ne moj i ako mislite s tim da ste kao nekog sjebali ovde, prije ćete se sa vrećom cementa na leđima uzverati uz srpski Trebević nego što ćete uspjeti u vašim pijačarskim nakanama 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:06 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Nebitno, preuzeli su oni koji žive na tom prostoru, htjeli ili ne htjeli. Vodeći se tom logikom , današnji Makedonci su zaista potomci Aleksandra Velikog, Srbi potomci Ilira i Tračana,Vinčanske kulture, Hrvati da su Zagorci potomci Krapinskog pročovjeka (koji čak nije ni homo sapiens!) itd. To su gluposti , današnji Bošnjaci su rezultat islamizacije i otomanskong kulturnog naslijeđa ,i to je to ,ništa spektakularno , ali to ste VI ,sve ove ostale stvari u suštini pokazuje da vi sebe ne volite nit poštujete, da se razumijemo nisu ni Srbi i Hrvati spektakularni narodi ali uz iznimke ipak su jasne neke stvari. Šta se imam baviti ljudima od prije 500 i više godina?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:06 |
|
|
|
Sve lažu mucka djubrad, da vas diskreditiraju ?: (
A nemaju veze o evoluciji, i gdje je molim vas Srbin u tom ciklusu.
4 ili 5 odozdo ? Zabiravila sam :((
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:17 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Šta se imam baviti ljudima od prije 500 i više godina? Kakve to ima veze s mojim postom? Gledaj na Balkanu smo više manje potomci staro-Balkanaca ,međutim to ne znači da ja smijem svojatat Rimsko Carsvo jer je 11 rimskih careva rođeno na teritoriju Srbije ,jer je Sirmium bio jedan od vodećih rimskih gradova ,jer su Konstantin i Justinijan rođeni u Srbiji itd. Kakve veze ima prosječan Leskovčanin sa Justinijanom pa makar se pokazalo da je baš ta individua potomak Cara Justinijana? To je jednostavno bezveze logika koliko vam se to čini normalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:22 |
|
|
|
Ovde se razgovor vodi sa ljudima koji se kolko-tolko razumeju u materiju i totalnih analfabeta sto se tice te tematike... i onda na svako pitanje ili sugestiju dobijes neki nerazuman odgovor, ili trol i zajebanciju...
Sreca da naziv teme je totalno drugo pitanje, pa ce se razgovor valjda vratiti na to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:23 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Šta se imam baviti ljudima od prije 500 i više godina? Kakve to ima veze s mojim postom? Gledaj na Balkanu smo više manje potomci staro-Balkanaca ,međutim to ne znači da ja smijem svojatat Rimsko Carsvo jer je 11 rimskih careva rođeno na teritoriju Srbije ,jer je Sirmium bio jedan od vodećih rimskih gradova ,jer su Konstantin i Justinijan rođeni u Srbiji itd. Kakve veze ima prosječan Leskovčanin sa Justinijanom pa makar se pokazalo da je baš ta individua potomak Cara Justinijana? To je jednostavno bezveze logika koliko vam se to čini normalno. Ne znam šta si htio reći prethodnim postom. Da Bošnjaci nemaju prava na Bosnu? Ne možeš mi oduzeti to pravo radi nekog od prije 500 godina, sve i da dokažeš da moja loza nema nikakve veze sa ovim prostorom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 23:25 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Da Bošnjaci nemaju prava na Bosnu?
A ko vam to pravo odriče?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|