|
|
Stranica: 14/33.
|
[ 825 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 23:23 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nije Kralj prljava potkošulja da se bira i baca kako ti se ćefne. Slažem se, ali to ne menja činjenicu da je u najpovoljnijem trenutku u istoriji srpskog naroda napravio najgluplju moguću odluku i zajebao nas žestoko. Metemma je napisao/la: Čist idiotizam je reći da probleme imamo zbog njega, tako možemo da okrivimo bilo koji događaj u istoriji. I to se slažem, ali mogao je, da je hteo i imao pameti, da spreči takav razvoj događaja. Nikola Pašić je, na primer, bio protiv Jugoslavije, ali džaba kad je i tad kod nas Srba bilo previše "Soroševaca". Metemma je napisao/la: Ako je oslobađanje svih srpskih zemalja "pljuvanje", ne znam šta bi ti. Pa zašto onda oslobođene srpske zemlje nije prisajedinio Kraljevini Srbiji. Mogao je, ali nije. I zbog toga ni danas te zemlje nisu slobodne. Metemma je napisao/la: Pojeli ste *** drugosrbijansko, po svemu pljujete, ništa ne poštujete, Dubravku Stojanović čitate. Ovde si već bezobrazan. Ja uopšte nisam u tom fazonu. A i stekao sam utisak da vi iz RS sve nas iz Srbije gledate kao "Soroševce" i "drugosrbijance". Nemojte da ste Borgovi jbt. To je kao prvo netačno, a kao drugo krajnje uvredljivo i bezobrazno.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 23:24 |
|
|
volvoks je napisao/la: Igrica mi se ruši nakon što napravim profil i pokrenem je Pokušajte sa Update 1-FLTDOX
|
|
Vrh |
|
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 23:42 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Bas tako... Dosao okupator namerno na Vidovdan da vrsi smotru vojske koja se spremala da napadne Srbiju... Zena, nerodjeno dete, to je spin, sigurno nije hteo njih da pogodi, ali Ferdinand je zasluzio metak. Taj metak je okoncao zivot i dva anahrona carstva, i 4 godine kasnije oslobodio mnoge narode. Ali avaj, Gavrilo je terorista... Atentat je započeo bombom, vjerojatno se pretpostavljalo da će ista usmrtiti isključivo Ferdinanda, ali ne i trudnicu, koja je eto slučajno, neočekivano i neplanirano bila na putu. Drugo, ako u ludilu i neznanju prihvatimo tu mitološku tezu o pojedincu i metku koji je okončao carstva, taj metak ili bomba je okončao život četiri anahrona carstva. Ne zaboravimo rusko i njemačko. Mišljenja sam da ovakav način rješavanja problema predstavlja sliku i priliku pogrešne postavke stvari, pogrešne procjene o vlastitom položaju, moći i ambicijama, gdje se eto legitimnim pretpostavlja da srpska pozicija stuba južnog slavenstva ima oličenje u vaskolikoj pravdi. Gavrilo i ekipa su očigledno instrumentalizirani teroristi u rukama tadašnje mitomanske Srbije i njene potrebe da moć i blagostanje isključivo crpi iz teritorijalne veličine. Uostalom, malo je sjebana država koja atentatima konstantno rješava nacionalne probleme.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 23:54 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Metemma je napisao/la: Nije Kralj prljava potkošulja da se bira i baca kako ti se ćefne. Slažem se, ali to ne menja činjenicu da je u najpovoljnijem trenutku u istoriji srpskog naroda napravio najgluplju moguću odluku i zajebao nas žestoko. Jugoslavija uopšte nije bila loša ideja, naprotiv, bila je na tragu italijanskog i njemačkog rješenja. Rješaval je nacionalna pitanja na Balkanu skoro bez gubitnika. Stvarala je državu sa 4 puta više stanovnika od Kraljevine Srbije, takva država bi trebala da bude jača i moćnija, ako je iko znao kako je biti mali i slab, znala je Srbija. Nije odvajao Hrvate jer bi time dobio novu Bugarsku na zapadu, zakletog neprijatelja sa pretenzijama na naše teritorije. Da je stvorio manju državu, možda bi postala plijen komunistima, kao Mađarska, boljševička opasnost je rasla. Rješenjem nacionalnih pitanja ujedinjenjem izbjegnuto je da se u budućnosti vode ratovi kao sa Bugarima. Lako je posle 80 godina pričati "trebalo je drugačije". Uzrok naših problema nije 1918. već 1941. ili 1945. Ni za jednu ni za drugu nije kriv kralj Aleksandar. Da, mogao je da spriječi da je stvorio veliku Srbiju 1918... a ko ti kaže da je ne bi razbucali 41. kao što su Jugoslaviju? A kako je on mogao da predvidi Hitlera koji će za pola godine da pregazi Evropu bez po muke? Gluposti. Citat: I to se slažem, ali mogao je, da je hteo i imao pameti, da spreči takav razvoj događaja. Nikola Pašić je, na primer, bio protiv Jugoslavije, ali džaba kad je i tad kod nas Srba bilo previše "Soroševaca". Dok je on bio živ, događaji nisu išli loše po Srbe. Po toj logici kriv je i car Dušan što nije duže živio, danas bismo bili ko Rusija. Zašto je osvajao grčke i bugarske zemlje pa mu se carstvo raspalo očas posla. Citat: Pa zašto onda oslobođene srpske zemlje nije prisajedinio Kraljevini Srbiji. Mogao je, ali nije. I zbog toga ni danas te zemlje nisu slobodne. Nisu slobodne zato što car Dušan nije poživio. Kao što rekoh, gluposti, uzrok je 41. a ne 18. Citat: Ovde si već bezobrazan. Ja uopšte nisam u tom fazonu. A i stekao sam utisak da vi iz RS sve nas iz Srbije gledate kao "Soroševce" i "drugosrbijance". Nemojte da ste Borgovi jbt. To je kao prvo netačno, a kao drugo krajnje uvredljivo i bezobrazno. Prvi si počeo da pljuješ mog Kralja u najboljem bugarsko-ustaškom maniru, nisam te ja tjerao. Nije u pitanju to što si iz Srbije, i u RS ima istih takvih, i puno gorih. Vjerujem da ti namjere nisu loše, ali priča ti je katastrofa. Najlakše je izabrati nasumice nekog iz istorije pa ga okriviti za sva zla koja su nam se desila.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 23:56 |
|
|
Metemma je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Nemaš pojma o čemu pričam, i o kome ja treba da imam poštovanja. Ako je Šugoslavija morala biti napravljena, taj kralj je MORAO jasno ograničiti dokle i šta je srpsko, , a to je 60% BiH, Srbija sa naravno Kosovom i Vojvodinom i Crna Gora. Mogli smo imati zdravu čistu državu pristojne veličine, a šta smo na kraju dobili. Inače, ja sam za parlamentarnu demokratsku monarhiju, ali da kralj ima isključivo simboličnu vlast, tj da se ništa ne pita. Vjerovatno misliš da je jako pametno s otklonom od cirka 80 godina bit pametan i znat šta je trebalo uradit. Kralj Aleksandar je ujedinio sve srpske zemlje, bez toga bi se mogli češat po dupetu a ne "jasno ograničavat šta je srpsko", osim da crtamo po krompir pireu. Sigurno on nije kriv za ono što se desilo 41. i kasnije. Da je otcijepio Hrvate, dobili bismo još jednu Bugarsku na zapadu. Lako je sad bit pametan. Poštovanja treba da imaš prema svom Kralju, a ne da ga pljuješ ko Latinka Perović. Latinka Perović Poštovanja imam prema onima koji su to zaslužili kao što je gospodin Petar Karađorđević, a prema onima koji nisu, kao što je njegov sin, to je suvišno. Osim toga, razmišljam svojom glavom i mogu da kritikujem koga hoću. On nije ujedinio samo Srbe. On je Srbe gurnuo u zajednicu sa nepoznatim katoličkim svijetom, sa kojim nikada u istoriji nismo bili u zajednici. On hoće da bude VOĐA, da bude LIDER, da bude ŠEF, komplekse je imao do neba, a narod ne želi nikakvu lidersku poziciju, niti majorizaciju drugih, već sopstveno ujedinjenje i razgraničenje. Šta fali Bugarskoj? To što nemamo nikakav uticaj na nju. Pa hvala Bogu da nemamo, niti nas ona treba zanimati, kao ni Hrvatska. Trebalo nas je zanimati naše dvorište i suzbijanje uljeza u njemu. Zašto dotični nije prihvatio tursku ponudu o useljavanju Albanaca sa Kosova na prostor poluprazne Anadolije?
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 23:57 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Mišljenja sam da ovakav način rješavanja problema predstavlja sliku i priliku pogrešne postavke stvari, pogrešne procjene o vlastitom položaju, moći i ambicijama, gdje se eto legitimnim pretpostavlja da srpska pozicija stuba južnog slavenstva ima oličenje u vaskolikoj pravdi. Gavrilo i ekipa su očigledno instrumentalizirani teroristi u rukama tadašnje mitomanske Srbije i njene potrebe da moć i blagostanje isključivo crpi iz teritorijalne veličine. Uostalom, malo je sjebana država koja atentatima konstantno rješava nacionalne probleme. O, profesore Imamoviću, nisam Vas prepoznao. Instrumentalizirani teroristi, mitomanska Srbija koja guta tuđe teritorije, nesvjesna svog položaja i moći... pa vi biste mogli udžbenik napisat...
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:00 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jugoslavija uopšte nije bila loša ideja, naprotiv, bila je na tragu italijanskog i njemačkog rješenja. .
Nikakva zajednička država pravoslavaca i katolika nije moguća. Tačka.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:00 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Latinka Perović Poštovanja imam prema onima koji su to zaslužili kao što je gospodin Petar Karađorđević, a prema onima koji nisu, kao što je njegov sin, to je suvišno. Osim toga, razmišljam svojom glavom i mogu da kritikujem koga hoću. To što su ti stavovi slični ustaškim i velikobugaraškim nemoj da te omete. Citat: On nije ujedinio samo Srbe. On je Srbe gurnuo u zajednicu sa nepoznatim katoličkim svijetom, sa kojim nikada u istoriji nismo bili u zajednici. On hoće da bude VOĐA, da bude LIDER, da bude ŠEF, komplekse je imao do neba, a narod ne želi nikakvu lidersku poziciju, niti majorizaciju drugih, već sopstveno ujedinjenje i razgraničenje. Sad smo i psihoanalitičari. Jeste, ujedinio je Srbe. Citat: Šta fali Bugarskoj? To što nemamo nikakav uticaj na nju. Pa hvala Bogu da nemamo, niti nas ona treba zanimati, kao ni Hrvatska. Šta fali Bugarskoj? Osim toga što nas je napala iskoristivši prvu priliku, a u međuvremenu rovarila protiv nas kad god i gdje god je mogla, ubacivala komite i tako to? Ništa. Citat: Trebalo nas je zanimati naše dvorište i suzbijanje uljeza u njemu. Zašto dotični nije prihvatio tursku ponudu o useljavanju Albanaca sa Kosova na prostor poluprazne Anadolije? Izvore molim.
|
|
Vrh |
|
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:06 |
|
|
Metemma je napisao/la: Popisnova je napisao/la: Mišljenja sam da ovakav način rješavanja problema predstavlja sliku i priliku pogrešne postavke stvari, pogrešne procjene o vlastitom položaju, moći i ambicijama, gdje se eto legitimnim pretpostavlja da srpska pozicija stuba južnog slavenstva ima oličenje u vaskolikoj pravdi. Gavrilo i ekipa su očigledno instrumentalizirani teroristi u rukama tadašnje mitomanske Srbije i njene potrebe da moć i blagostanje isključivo crpi iz teritorijalne veličine. Uostalom, malo je sjebana država koja atentatima konstantno rješava nacionalne probleme. O, profesore Imamoviću, nisam Vas prepoznao. Instrumentalizirani teroristi, mitomanska Srbija koja guta tuđe teritorije, nesvjesna svog položaja i moći... pa vi biste mogli udžbenik napisat... Bez prejudiciranja profesorskog identiteta; kako objašnjavaš argument da nije bila namjera bombom ubiti i trudnicu?
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:12 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To nije moj nego jugoslovenski Kralj. I zbog njega i njegove usrane Jugoslavije i imamo sve probleme koje danas imamo. I jebo mu ja mater još jednom izdajničku!
To što je Karađorđev potomak ga ne amnestira od krivice da je pljunuo na sve žrtve naših pradedova u oslobađanju Srbije od turskog ropstva i napravio idiotsku državu za koju se oni nisu borili i čije posledice i danas osećamo.
I molio bi te da ne meriš vagom moj patriotizam jer nisi ništa veći Srbin od mene. Carmelo, obicno se slazemo, ali ovde je Met u pravu... Nemoj tako da pricas, i ti i Vujadin... da ne bude zablude, stavio sam ga u av radi interne forumske fore, a ne zato sto sam njegov fan... Covek je prvo komandovao armijom u Balkanskim ratovima, podneo sa vojskom albansku golgotu, kao mlad i skolovan kralj je stao uz svoj narod kad je najteze bilo...i na kraju oslobodio citavu zemlju... Nemoj da ulazis u stereotipe, niko njemu nije ponudio neku prosirenu Srbiju 1918, vec to bilo aktuelno 1915... veoma je bio slozen proces pregovaranja kakvu drzavu napraviti posle rata... u to su bili ukljuceni opet Englezi, koji su snazno podrzavali bas opciju onakve Jugoslavije... Takva drzava u startu je bila greska, mozemo to donekle na dusu da mu stavimo, kao i razne dogadjaje kasnije... ali zavrsio je tako sto je ubijen ko pas od strane bugara i ustasa, i iz minimalnog postovanja prema godinama koje je proveo na jako teskom kormilu, nemoj da ga pusjes i sutiras kao neku bitangu u kafani... Ljudi tog vremena su ga zalili, imao je ugled, pravio je savez sa Francuzima, sahrana mu je bila velika... Mozemo da ga kritikujemo, ima mesta tome, ali nemoj tako, ne prilici to...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:21 |
|
|
Metemma je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Latinka Perović Poštovanja imam prema onima koji su to zaslužili kao što je gospodin Petar Karađorđević, a prema onima koji nisu, kao što je njegov sin, to je suvišno. Osim toga, razmišljam svojom glavom i mogu da kritikujem koga hoću. To što su ti stavovi slični ustaškim i velikobugaraškim nemoj da te omete. Citat: On nije ujedinio samo Srbe. On je Srbe gurnuo u zajednicu sa nepoznatim katoličkim svijetom, sa kojim nikada u istoriji nismo bili u zajednici. On hoće da bude VOĐA, da bude LIDER, da bude ŠEF, komplekse je imao do neba, a narod ne želi nikakvu lidersku poziciju, niti majorizaciju drugih, već sopstveno ujedinjenje i razgraničenje. Sad smo i psihoanalitičari. Jeste, ujedinio je Srbe. Citat: Šta fali Bugarskoj? To što nemamo nikakav uticaj na nju. Pa hvala Bogu da nemamo, niti nas ona treba zanimati, kao ni Hrvatska. Šta fali Bugarskoj? Osim toga što nas je napala iskoristivši prvu priliku, a u međuvremenu rovarila protiv nas kad god i gdje god je mogla, ubacivala komite i tako to? Ništa. Citat: Trebalo nas je zanimati naše dvorište i suzbijanje uljeza u njemu. Zašto dotični nije prihvatio tursku ponudu o useljavanju Albanaca sa Kosova na prostor poluprazne Anadolije? Izvore molim. Meni je jedan dio familije stradao od ustaša, prema tome pazi šta pričaš. Znači ja zastupam ustaštvo ako želim Kraljevinu Srbiju na Uni i 60% BiH, što smo mogli ostvariti da nije bilo Aleksandra. Svašta. Sranja sa Bugarima su počela 1885. kada smo gurali nos gdje mu nije mjesto u pokušaju da zaustavimo ujedinjenje dva dijela Bugarske. Link za preseljenje Albanaca: http://svarog.blog.rs/blog/svarog/gener ... h-albanaca
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:22 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Metemma je napisao/la: O, profesore Imamoviću, nisam Vas prepoznao.
Instrumentalizirani teroristi, mitomanska Srbija koja guta tuđe teritorije, nesvjesna svog položaja i moći... pa vi biste mogli udžbenik napisat...
Bez prejudiciranja profesorskog identiteta; kako objašnjavaš argument da nije bila namjera bombom ubiti i trudnicu? Nikako.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:29 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jugoslavija uopšte nije bila loša ideja, naprotiv, bila je na tragu italijanskog i njemačkog rješenja. Rješaval je nacionalna pitanja na Balkanu skoro bez gubitnika. Stvarala je državu sa 4 puta više stanovnika od Kraljevine Srbije, takva država bi trebala da bude jača i moćnija, ako je iko znao kako je biti mali i slab, znala je Srbija. Nije odvajao Hrvate jer bi time dobio novu Bugarsku na zapadu, zakletog neprijatelja sa pretenzijama na naše teritorije. Da je stvorio manju državu, možda bi postala plijen komunistima, kao Mađarska, boljševička opasnost je rasla. Ni komunizam nije bila loša ideja, naprotiv, pa je prošao isto kao i Jugoslavija. Italijansko i nemačko rešenje je bilo moguće do polovine 19. veka, možda još koju deceniju kasnije, ali u 1918. nije. Ali ajde, slažem se da on, a i većina srpskih političara u to vreme možda i nije moglo da bude toliko politički vidovito, mada su po meni morali, jer su se i tad videli nagoveštaji o tome gde to vodi. Pretpostavljam da si pročitao šta je đeneral Mišić još tada napisao o tome. Pa šta ako bi stvorili Bugarsku na zapadu, ta zapadna Bugarska bi imala rezultate protiv nas isto kao i ona istočna. Šta su nam Bugari pa mogli posle 1918. osim da nam šalju teroriste u Makedoniju. A što se tiče bugarske okupacije 1941-1944 pod Hitlerovim patronatom, da bilo je i to. A reci ti meni, šta je u isto to vreme radila "zapadna Bugarska" čije stvaranje smo sprečili ujedinjenjem? Metemma je napisao/la: Rješenjem nacionalnih pitanja ujedinjenjem izbjegnuto je da se u budućnosti vode ratovi kao sa Bugarima. Da, svi smo svedoci toga. Metemma je napisao/la: Lako je posle 80 godina pričati "trebalo je drugačije". Da, slažem se, kao što sam već rekao gore. Metemma je napisao/la: Uzrok naših problema nije 1918. već 1941. ili 1945. Ni za jednu ni za drugu nije kriv kralj Aleksandar. Da, mogao je da spriječi da je stvorio veliku Srbiju 1918... a ko ti kaže da je ne bi razbucali 41. kao što su Jugoslaviju? A kako je on mogao da predvidi Hitlera koji će za pola godine da pregazi Evropu bez po muke? Gluposti. Hitler bi nas pregazio isto kao i Jugoslaviju, ali bi posle rata opet bili Srbija u istim granicama kao pre rata. Pa makar i komunistička, opet je bolje od komunističke federalne Jugoslavije sa gomilom novih izmišljenih naroda. Metemma je napisao/la: Citat: Pa zašto onda oslobođene srpske zemlje nije prisajedinio Kraljevini Srbiji. Mogao je, ali nije. I zbog toga ni danas te zemlje nisu slobodne. Nisu slobodne zato što car Dušan nije poživio.Kao što rekoh, gluposti, uzrok je 41. a ne 18. Ja ne pričam o Kosovu, Makedoniji, Albaniji, Tesaliji i Epiru, nego o srpskim zemljama koje su do 1918. bile pod AU monarhijom. Metemma je napisao/la: Prvi si počeo da pljuješ mog Kralja u najboljem bugarsko-ustaškom maniru, nisam te ja tjerao. Ja nisam ni Bugarin ni ustaša i imam pravo da kritički razmišljam o nekom kralju iz svoje istorije, pa i da mu psujem majku. Nemaš pravo da me zbog toga zoveš soroševcem, drugosrbijancem i ustašom. To je krajnji bezobrazluk bez obzira što ti misliš da su ti epiteti opravdani, zadrži to za sebe. Kao što sam već rekao, nisi ništa veći Srbin i rodoljub od mene.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:31 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Bez prejudiciranja profesorskog identiteta; kako objašnjavaš argument da nije bila namjera bombom ubiti i trudnicu? A šta mislite na ideju da je gospodin Gavrilo trebao barem godinu dana vježbati gađanje sa pikadom pa kad vještinu gađanja usavrši do idealnog, austrougarskog šupka sa 50 metara jednim vještim hicem stresti u čelo i tako ga ugasiti za sva vremena a onda lagano odšetati i s društvom proslaviti njegovo smaknuće uz ćevape i sarajevsko pivo?
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:41 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A šta mislite na ideju da je gospodin Gavrilo trebao barem godinu dana vježbati gađanje sa pikadom pa kad vještinu gađanja usavrši do idealnog, austrougarskog šupka sa 50 metara jednim vještim hicem stresti u čelo i tako ga ugasiti za sva vremena a onda lagano odšetati i s društvom proslaviti njegovo smaknuće uz ćevape i sarajevsko pivo? Decko imao 20 godina, nije bio ni planiran kao prvi atentator...nasao se slucajno, a vozac skrenuo u pogresnu ulicu...Tacno je da su hteli prvo bombom da ih roknu...kako drugacije uopste da pridjes... Tolika osetljivost ovih koji isticu trudnu zenu, ko da im je sestra...pa malo patetike onda, nerodjeno dete bla bla...a to govore oni isti koji ni rec ne kazu sta je radila ta ferdinandova armija posle...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:41 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To nije moj nego jugoslovenski Kralj. I zbog njega i njegove usrane Jugoslavije i imamo sve probleme koje danas imamo. I jebo mu ja mater još jednom izdajničku!
To što je Karađorđev potomak ga ne amnestira od krivice da je pljunuo na sve žrtve naših pradedova u oslobađanju Srbije od turskog ropstva i napravio idiotsku državu za koju se oni nisu borili i čije posledice i danas osećamo.
I molio bi te da ne meriš vagom moj patriotizam jer nisi ništa veći Srbin od mene. Carmelo, obicno se slazemo, ali ovde je Met u pravu... Nemoj tako da pricas, i ti i Vujadin... da ne bude zablude, stavio sam ga u av radi interne forumske fore, a ne zato sto sam njegov fan... Covek je prvo komandovao armijom u Balkanskim ratovima, podneo sa vojskom albansku golgotu, kao mlad i skolovan kralj je stao uz svoj narod kad je najteze bilo...i na kraju oslobodio citavu zemlju... Nemoj da ulazis u stereotipe, niko njemu nije ponudio neku prosirenu Srbiju 1918, vec to bilo aktuelno 1915... veoma je bio slozen proces pregovaranja kakvu drzavu napraviti posle rata... u to su bili ukljuceni opet Englezi, koji su snazno podrzavali bas opciju onakve Jugoslavije... Takva drzava u startu je bila greska, mozemo to donekle na dusu da mu stavimo, kao i razne dogadjaje kasnije... ali zavrsio je tako sto je ubijen ko pas od strane bugara i ustasa, i iz minimalnog postovanja prema godinama koje je proveo na jako teskom kormilu, nemoj da ga pusjes i sutiras kao neku bitangu u kafani... Ljudi tog vremena su ga zalili, imao je ugled, pravio je savez sa Francuzima, sahrana mu je bila velika... Mozemo da ga kritikujemo, ima mesta tome, ali nemoj tako, ne prilici to... Ma ok, verovatno sam preterao što sam ga psovao, ali i dalje mislim da je njegova uloga u našoj istoriji krajnje negativna. A i ne verujem da nam je 1918. Jugoslavija nametnuta, mogli smo da izaberemo i drugačije, uveren sam u to. I kao što sam već rekao metemmi, slažem se da je u to vreme retko ko mogao da bude toliko vidovit, ali ipak su morali jer su se neki nagoveštaji gde to vodi već videli. I slažem se da je lako biti pametan sa ove vremenske distance, ali rezultati njegovog vođenja srpskog naroda su potpuno negativni. Ja iskreno ne vidim ni jedan jedini pozitivan rezultat njegovog kraljevanja. Ali možda i grešim, ako mi ukažeš na nešto što je ostalo pozitivno, a ja sam to smetnuo sa uma, prihvatiću to nije problem. Mada ne verujem da grešim. I hvala ti što me ne zoveš soroševcem i ustašom iako se ne slažeš sa mnom oko nečega.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:45 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Meni je jedan dio familije stradao od ustaša, prema tome pazi šta pričaš. Znači ja zastupam ustaštvo ako želim Kraljevinu Srbiju na Uni i 60% BiH, što smo mogli ostvariti da nije bilo Aleksandra. Svašta. Sranja sa Bugarima su počela 1885. kada smo gurali nos gdje mu nije mjesto u pokušaju da zaustavimo ujedinjenje dva dijela Bugarske. Link za preseljenje Albanaca: http://svarog.blog.rs/blog/svarog/gener ... h-albanacaKakvi su ti ovo fazoni, ti prosipaš ustaško-bugarske stavove, a ja treba da pazim šta pričam jer ti je dio familio stradao od ustaša? Pa razmisli ti šta pričaš. Ne pravi se lud, govorio sam o stavovima o kralju Aleksandru. Glede Bugara, ti dakle misliš da oni ne bi imali pretenzije na teritorije od Pirota do Prištine da ih nismo iznervirali 1885? Hvala za link, ne daje mi dovoljno informacija.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:50 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: A šta mislite na ideju da je gospodin Gavrilo trebao barem godinu dana vježbati gađanje sa pikadom pa kad vještinu gađanja usavrši do idealnog, austrougarskog šupka sa 50 metara jednim vještim hicem stresti u čelo i tako ga ugasiti za sva vremena a onda lagano odšetati i s društvom proslaviti njegovo smaknuće uz ćevape i sarajevsko pivo? Decko imao 20 godina, nije bio ni planiran kao prvi atentator...nasao se slucajno, a vozac skrenuo u pogresnu ulicu...Tacno je da su hteli prvo bombom da ih roknu...kako drugacije uopste da pridjes... Tolika osetljivost ovih koji isticu trudnu zenu, ko da im je sestra...pa malo patetike onda, nerodjeno dete bla bla...a to govore oni isti koji ni rec ne kazu sta je radila ta ferdinandova armija posle... A zašto si ti osjetljiv na ovog dikatatora u tvom avataru, kojeg su bugarouataše ubile kao psa?? Ubili ste najvećeg prijatelja Slavena u monarhiji, oslobodili nas autonomije i odveli u slobodu diktature, hvala vam...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:50 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Decko imao 20 godina, nije bio ni planiran kao prvi atentator...nasao se slucajno, a vozac skrenuo u pogresnu ulicu...Tacno je da su hteli prvo bombom da ih roknu...kako drugacije uopste da pridjes... Tolika osetljivost ovih koji isticu trudnu zenu, ko da im je sestra...pa malo patetike onda, nerodjeno dete bla bla...a to govore oni isti koji ni rec ne kazu sta je radila ta ferdinandova armija posle... Ipak mislim da su dečki iz Mlade Bosne pomenutog okupatora trebali najprije satelitski locirati i zveknuti ga nekim daleko sofisticiranijim priborom sa milion popratnih džidžabidža koje ti garantuju siguran hitac umjesto bombe i samokresa koji su im, ruku na srce, tad jedino i bili dostupni ali tako je kako je. Sudbina jarac
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:53 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pa šta ako bi stvorili Bugarsku na zapadu, ta zapadna Bugarska bi imala rezultate protiv nas isto kao i ona istočna.
Takvo razmišljanje vas je i dovelo tu gdje jeste. I nemoj misliti da reagiram jer je to do zapadne Bugarske. Tako se ne ponaša ako misliš imati normalnu državu. Nije Bismarck bezveze pustio Austrijance lišo nakon poraza u ratu. To je državničko ponašanje. A ne pomlatim sve susjede (i da to mogu u trenutku) pa se onda čudim što mi svi rade o glavi. A još mi je zanimljivije što misliš da si vidovitiji ili promišljeniji od nekih u prošlosti.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 00:58 |
|
|
doc je napisao/la: Nije Bismarck bezveze pustio Austrijance lišo nakon poraza u ratu. To je državničko ponašanje. Pa ja o tome i pričam. Mislim da bi trebao ponovo da pročitaš šta sam napisao, jer mi se čini da nisi shvatio šta sam rekao.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 01:00 |
|
|
volvoks je napisao/la: A zašto si ti osjetljiv na ovog dikatatora u tvom avataru, kojeg su bugarouataše ubile kao psa?? Ubili ste najvećeg prijatelja Slavena u monarhiji, oslobodili nas autonomije i odveli u slobodu diktature, hvala vam... Zato sto ja imam postovanje prema ljudima koji su vodili ovaj narod, pa makar i pravili greske...sigurno nije mislio zlo, ili da ga nije zanimalo kako cemo proci kao Milosevic...on je vodio bitke za oslobodjenje na bojnom polju, nije sedeo u svom dvoru... Vi niste imali kralja u novije vreme, pa mislis da moze da se pljuje po svakome... za mene ne moze, monarhija nas je uzdigla iz pepela, i svu drzavotvornost koju smo izgradili bila je pod krunom... Ove price, diktator, ubica...to pricaj nekom drugom, ti uopste neces da raspravljas, dodjes tu da bacis fekas po svemu, jos se cudis sto ne dozvoljavam da se vredja glava kuce...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 01:09 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: volvoks je napisao/la: A zašto si ti osjetljiv na ovog dikatatora u tvom avataru, kojeg su bugarouataše ubile kao psa?? Ubili ste najvećeg prijatelja Slavena u monarhiji, oslobodili nas autonomije i odveli u slobodu diktature, hvala vam... Zato sto ja imam postovanje prema ljudima koji su vodili ovaj narod, pa makar i pravili greske...sigurno nije mislio zlo, ili da ga nije zanimalo kako cemo proci kao Milosevic...on je vodio bitke za oslobodjenje na bojnom polju, nije sedeo u svom dvoru... Vi niste imali kralja u novije vreme, pa mislis da moze da se pljuje po svakome... za mene ne moze, monarhija nas je uzdigla iz pepela, i svu drzavotvornost koju smo izgradili bila je pod krunom... Ove price, diktator, ubica...to pricaj nekom drugom, ti uopste neces da raspravljas, dodjes tu da bacis fekas po svemu, jos se cudis sto ne dozvoljavam da se vredja glava kuce... Mi nismo imali kralja, pa ovaj vaš kralj je smijurija, svi drugi, Grci, Bugari, su uzeli nekoga iz strane plemićke loze, samo vi nekoga tko nezna ni pretke u dva koljena... Smiješno mi je ovo, ne smije se ni taknuti vođu naroda, pa i Tito je vodio narod pa ga ne voliš... A i današnji političari vode narod... I da, Franjo Josip je bio moj kralj, milošću Božjom i odlukom Hrvatskoga Sabora
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 01:21 |
|
|
volvoks je napisao/la: Mi nismo imali kralja, pa ovaj vaš kralj je smijurija, svi drugi, Grci, Bugari, su uzeli nekoga iz strane plemićke loze, samo vi nekoga tko nezna ni pretke u dva koljena... Smiješno mi je ovo, ne smije se ni taknuti vođu naroda, pa i Tito je vodio narod pa ga ne voliš... A i današnji političari vode narod... I da, Franjo Josip je bio moj kralj, milošću Božjom i odlukom Hrvatskoga Sabora Seljoberu, vi ste imali svoje kraljeve samo ranom srednjem veku, od kad ste potpali pod mađarsku vlast, služili ste tuđim kraljevima 1000 godina, uključujući i srpskog. A mi smo imali nekoliko NAŠIH srpskih dinastija. To što ja ne volim Aleksanra Karađorđevića, ne znači da odobravam da neki iskomleksirani tinejdžer iz Zagreba pljuje po njemu. To možemo mi, a kad ti to radiš, to je nepoštovanje, bezobrazluk i trolerska provokacija. Ja, a koliko vidim, ni ostali srpski forumaši ne seremo po ličnostima iz vaše istorije, pa bi te molio da ni ti to ne radiš.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 05 sij 2013, 01:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ni komunizam nije bila loša ideja, naprotiv, pa je prošao isto kao i Jugoslavija.
Pa eto, trebalo je Aca da predvidi 18. Hitlera 41, Pavelića, a onda Broza i 6 republika, Ustav iz 74, i odmah bi mu bilo jasno da je Jugoslavija loša ideja. Citat: Italijansko i nemačko rešenje je bilo moguće do polovine 19. veka, možda još koju deceniju kasnije, ali u 1918. nije. Ali ajde, slažem se da on, a i većina srpskih političara u to vreme možda i nije moglo da bude toliko politički vidovito, mada su po meni morali, jer su se i tad videli nagoveštaji o tome gde to vodi. Pretpostavljam da si pročitao šta je đeneral Mišić još tada napisao o tome. Sve te priče o Pašićevom protivljenju i Mišićevom izvještaju mi liče na ono kad likovi počnu da ti kače "Zaveštanje Stefana Nemanje o jeziku", a ne znaju da se radi o književnom djelu koje je napisao Mile Medić. Ja taj Mišićev izvještaj nisam našao u ozbiljnim knjigama, a čitao sam i Ekmečića i Ćorovića i Dučića... a sad se to uzima kao zdravo za gotovo, kao i "ponuda o Velikoj Srbiji iz 1915". Citat: Pa šta ako bi stvorili Bugarsku na zapadu, ta zapadna Bugarska bi imala rezultate protiv nas isto kao i ona istočna. Šta su nam Bugari pa mogli posle 1918. osim da nam šalju teroriste u Makedoniju. A što se tiče bugarske okupacije 1941-1944 pod Hitlerovim patronatom, da bilo je i to. A reci ti meni, šta je u isto to vreme radila "zapadna Bugarska" čije stvaranje smo sprečili ujedinjenjem? Jebiga, a da je kralj stvorio nezavisnu Hrvatsku, koja bi nas recimo napala 41 zajedno sa Hitlerom, sad bi pričao kako nije trebalo da im daje nezavisnu državu. Čuj "pa šta ako bi je stvorili... ". Citat: Metemma je napisao/la: Rješenjem nacionalnih pitanja ujedinjenjem izbjegnuto je da se u budućnosti vode ratovi kao sa Bugarima. Da, svi smo svedoci toga. To nema veze s Aleksandrom, već sa 41. i 45. Citat: Metemma je napisao/la: Uzrok naših problema nije 1918. već 1941. ili 1945. Ni za jednu ni za drugu nije kriv kralj Aleksandar. Da, mogao je da spriječi da je stvorio veliku Srbiju 1918... a ko ti kaže da je ne bi razbucali 41. kao što su Jugoslaviju? A kako je on mogao da predvidi Hitlera koji će za pola godine da pregazi Evropu bez po muke? Gluposti. Hitler bi nas pregazio isto kao i Jugoslaviju, ali bi posle rata opet bili Srbija u istim granicama kao pre rata. Pa makar i komunistička, opet je bolje od komunističke federalne Jugoslavije sa gomilom novih izmišljenih naroda. Da, stvarno, kako Aca nije mogao to da predvidi... Citat: Metemma je napisao/la: Nisu slobodne zato što car Dušan nije poživio.
Kao što rekoh, gluposti, uzrok je 41. a ne 18.
Ja ne pričam o Kosovu, Makedoniji, Albaniji, Tesaliji i Epiru, nego o srpskim zemljama koje su do 1918. bile pod AU monarhijom. Pa da je car Dušan poživio, posle Carigrada sledeća bi na udaru bila Bosna i Dalmacija. Citat: Metemma je napisao/la: Prvi si počeo da pljuješ mog Kralja u najboljem bugarsko-ustaškom maniru, nisam te ja tjerao. Ja nisam ni Bugarin ni ustaša i imam pravo da kritički razmišljam o nekom kralju iz svoje istorije, pa i da mu psujem majku. Nemaš pravo da me zbog toga zoveš soroševcem, drugosrbijancem i ustašom. To je krajnji bezobrazluk bez obzira što ti misliš da su ti epiteti opravdani, zadrži to za sebe. Kao što sam već rekao, nisi ništa veći Srbin i rodoljub od mene. Ovo je forum, ja imam "pravo" da o tvom mišljenju dajem ocjene. Carmello Šešelj je napisao/la: Ali možda i grešim, ako mi ukažeš na nešto što je ostalo pozitivno, a ja sam to smetnuo sa uma, prihvatiću to nije problem. Mada ne verujem da grešim.
Isto kao da kažeš da ništa pozitivno nije ostalo od cara Dušana. Ako ćemo pravo, danas mi nemamo nikakve koristi od Dušanovog Carstva. Pa ajmo popljuvat Dušana. Tako i Aca, državu mu srušili Hitler i Staljin, koji su radili šta su htjeli. I sad Aca kriv zato što od njegovog djela nije ništa ostalo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|