|
|
Stranica: 7/11.
|
[ 254 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rodenstein
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 14 ruj 2012, 21:06 |
|
|
|
Eh, te teorije zavjere - same izmisljotine bijednih primitivaca i neizlijecivih glupana!
Jednom je upitao jedan prasac svog kolegu kad su oboje uzivali u masnom obroku: Cuj, ovdje nesto nije u redu. Gazda nas hrani svakog dana po dvije-tri puta izobiljno, uvijek nam cisti, ne moramo mu zauzvrat nista ne raditi niti nesto dati kao ove druge zivotinje ... ma to nije normalno; signurno nam gazda nesto ruzno sprema.
Odgovori mu kolega: Joj, opet ti s tvojim teorijama zavjere!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 17 ruj 2012, 19:38 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 21 ruj 2012, 13:21 |
|
|
Mnogi su i za GMO hranu govorili da je to samo jedna od teorija zavjere. Doduše, ima tu sada i političkih igara. Jer na ovo je davno upozoravao mađarsko-britanski znanstvenik (ne mogu mu se sjetiti imena). Naravno, nakon toga je dobio otkaz. Prvi znanstveni dokaz - GMO je štetan!U svjetski priznatom stručnom časopisu za hranu i toksikologiju prvi put objavljen je znanstveni rad s pariškog sveučilišta koji dokazuje da je genetički modificirana hrana štetna. Francuski znanstvenici gotovo su dvije godine provodili pokuse na životinjama i GM kukuruzu. Otkrili su da konzumiranje genetički modificiranog kukuruza američke tvrtke Monsanto može izazvati tumore i skratiti životni vijek. Istraživanje je, doduše, provedeno na štakorima, a ne na ljudima. Oko 93 posto tumora kod ženki pojavilo se u drugoj godini života. Kod čovjeka bi to bilo između 35. i 40. godine, izjavio je direktor Centra za istraživanje genetičkog inženjerstva Joel Spiroux. Prosječni životni vijek štakora je najviše tri godine, a dosadašnja istraživanja temeljila su se na pokusima koji su trajali tri mjeseca. Kod glodavaca hranjenih preinačenim američkim kukuruzom smrtnost je bila dvostruko veća, a oštećenja jetre čak pet puta veća od prosjeka. Francuska vlada zatražila je dodatnu provjeru rezultata i najavila da će od Europske komisije hitno zatražiti zabranu uvoza GM kukuruza u Europsku uniju. http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=180744&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=02948e8bb9
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 21 ruj 2012, 15:21 |
|
|
 Čitam danas vijesti, novi uvjeti za Srbiju do primitka u EU... Slika mi je na prvi mah izgledala malo neobično. I onda uzmem da usporedim s drugim zastavama EU... Idioti je drže naopako! Ako je slučajnost, zašto je ne isprave? AKo nije slučajnost, što nam žele poručiti izvrnutim pentagramima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 21 ruj 2012, 15:41 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Mnogi su i za GMO hranu govorili da je to samo jedna od teorija zavjere. Doduše, ima tu sada i političkih igara. Jer na ovo je davno upozoravao mađarsko-britanski znanstvenik (ne mogu mu se sjetiti imena). Naravno, nakon toga je dobio otkaz. Prvi znanstveni dokaz - GMO je štetan!U svjetski priznatom stručnom časopisu za hranu i toksikologiju prvi put objavljen je znanstveni rad s pariškog sveučilišta koji dokazuje da je genetički modificirana hrana štetna. Francuski znanstvenici gotovo su dvije godine provodili pokuse na životinjama i GM kukuruzu. Otkrili su da konzumiranje genetički modificiranog kukuruza američke tvrtke Monsanto može izazvati tumore i skratiti životni vijek. Istraživanje je, doduše, provedeno na štakorima, a ne na ljudima. Oko 93 posto tumora kod ženki pojavilo se u drugoj godini života. Kod čovjeka bi to bilo između 35. i 40. godine, izjavio je direktor Centra za istraživanje genetičkog inženjerstva Joel Spiroux. Prosječni životni vijek štakora je najviše tri godine, a dosadašnja istraživanja temeljila su se na pokusima koji su trajali tri mjeseca. Kod glodavaca hranjenih preinačenim američkim kukuruzom smrtnost je bila dvostruko veća, a oštećenja jetre čak pet puta veća od prosjeka. Francuska vlada zatražila je dodatnu provjeru rezultata i najavila da će od Europske komisije hitno zatražiti zabranu uvoza GM kukuruza u Europsku uniju. http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=180744&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=02948e8bb9 Pogledaj film Omen II. Snimljen je 1977, a u njemu govore o projektu (Thorn Corp.) porobljavanja populacije glađu. Točnije, kontroliranjem zemljišta i proizvodnje hrane. Thorn Corporation se danas zove Monsanto. I nije nikakav film.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 ruj 2012, 19:13 |
|
|
Gušteri pokušavaju kontolirati društvo tako što vam govore da trebate biti sretni. Nije niko glup da bude glup nakon ovoga. Citat: Inteligentiniji ljudi su sretniji
Ljudi s nižim stepenom inteligencije češće su nesretni od inteligentnijih osoba, zaključili su britanski naučnici. Njihova studija, u kojoj je sudjelovalo 6.870 ljudi, pokazala je da je nizak stepen inteligencije često povezan s manjim prihodom i slabijim mentalnim zdravljem, što pridonosi nezadovoljstvu.
Studija, u kojoj se postavljalo pitanje učesnicima koliko su sretni i procjenjivala se njihova verbalna inteligencija, pokazala je da su ljudi s inteligencijom između 123 i 129 vrlo sretni, a da to "baš i nisu" oni s inteligencijom između 70 i 79.
"Ljudi s donje strane normalnog raspona inteligencije vjerojatnije će se smatrati manje sretnima", rekla je dr. Angela Hassiotis s londonskog Univerziteta.
"Postoje neki dokazi da dugoročne intenzivne strategije usmjerene na djecu iz socijalno ugroženih porodice mogu imati pozitivan uticaj ne samo na inteligenciju nego i na blagostanje i životne prilike", kazala je Hassiotis.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 27 ruj 2012, 20:16 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Gušteri pokušavaju kontolirati društvo tako što vam govore da trebate biti sretni. Nije niko glup da bude glup nakon ovoga. Citat: Inteligentiniji ljudi su sretniji
Ljudi s nižim stepenom inteligencije češće su nesretni od inteligentnijih osoba, zaključili su britanski naučnici. Njihova studija, u kojoj je sudjelovalo 6.870 ljudi, pokazala je da je nizak stepen inteligencije često povezan s manjim prihodom i slabijim mentalnim zdravljem, što pridonosi nezadovoljstvu.
Studija, u kojoj se postavljalo pitanje učesnicima koliko su sretni i procjenjivala se njihova verbalna inteligencija, pokazala je da su ljudi s inteligencijom između 123 i 129 vrlo sretni, a da to "baš i nisu" oni s inteligencijom između 70 i 79.
"Ljudi s donje strane normalnog raspona inteligencije vjerojatnije će se smatrati manje sretnima", rekla je dr. Angela Hassiotis s londonskog Univerziteta.
"Postoje neki dokazi da dugoročne intenzivne strategije usmjerene na djecu iz socijalno ugroženih porodice mogu imati pozitivan uticaj ne samo na inteligenciju nego i na blagostanje i životne prilike", kazala je Hassiotis. Sad znam zašto sam jako tužan. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maxwell
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 04 lis 2012, 22:18 |
|
|
|
Srbi prednjace u tome, to je for sure.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 07 lis 2012, 09:51 |
|
|
Maxwell je napisao/la: Srbi prednjace u tome, to je for sure. Ubiše im kralja, nije za čuditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 26 lis 2012, 19:50 |
|
|
Surfajući nađoh ovaj zanimljiv blog Citat: Kako je Libija pod vođstvom Moamera el Gadafija “tiranina i ludaka”, kako ga vide na Zapadu, postala najbogatija afrička država potpuno suverena i spremna da uvede novu monetu u trgovini sa naftom- islamski zlatni dinar i beskametne kredite. To bi značilo da Zapad više neće moći da kupuje naftu od afričkih zemalja spekulativnim novcem. Voda, zemlja, ljudi i zlato – osnovne su strateške sirovine na kojima počiva egzistencija svake suverene države. Voda je energent života, zemlja je stanište, zaklon i hrana, ljudi su stvaralačka energija, a zlato je osnova za trgovinu odnosno cirkulaciju stvaralačke energije. Ako nedostaje samo jedan od ova četiri stuba, suverene države ne može biti, a narod koji nema sopstvenu državu je ili roblje ili narod lopova, koji mora čitavog života da živi među drugima krade ili prosi. Poznati vam je bar jedan takav narod. Na žalost, i danas se u školama uči da je robovlasničko društvo odavno rasformirano, što je apsolutno netačno. Današenje takozvano "slobodarsko" i "demokratsko" društvo samo je iluzija stvorena odlukom jednog vlastelinskog kartela da se skloni iz javnog života i da robovi me gledaju u kakvoj raskoši i sasipništvu žive. Ali, za razliku od feudalnih vlastelina koji su bili vladari određenih zemljišnih poseda, moderna vlastela je sebi vladarski tron obezbedlila spekulativnom trgovinom- tj. zamenom zlata za papirne priznanice, i nije vezana ni za jednu zemlju. Njhova teritorija su sve zemlja i svi posedi na kojima trguju, a to je praktično čitav svet. Svet bez granica i globalistička ideologija je njihova izmišljotina. Ovaj trgovački kartel formiran od venecijanskih srednjevekovnih trgovaca uspeo je u periodu od nekoliko stotina godina da najmoćnijim ekonomijama sveta nametne kao legalno sredstvo plaćanja svoje papirne priznanice, odnosno novac koji oni emituju i iza koga odavno ne stoji ni zlato niti bilo koje druge vrednosti. Prodajom ove izmišljene vrednosti (spekulativnog novca) oni su milijarde ljudi širom sveta teško zadužili i praktično porobili.     Više na http://www.erepublik.com/en/article/mon ... 66494/1/20
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 26 lis 2012, 20:26 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Surfajući nađoh ovaj zanimljiv blog Citat: Kako je Libija pod vođstvom Moamera el Gadafija “tiranina i ludaka”, kako ga vide na Zapadu, postala najbogatija afrička država potpuno suverena i spremna da uvede novu monetu u trgovini sa naftom- islamski zlatni dinar i beskametne kredite. To bi značilo da Zapad više neće moći da kupuje naftu od afričkih zemalja spekulativnim novcem. Voda, zemlja, ljudi i zlato – osnovne su strateške sirovine na kojima počiva egzistencija svake suverene države. Voda je energent života, zemlja je stanište, zaklon i hrana, ljudi su stvaralačka energija, a zlato je osnova za trgovinu odnosno cirkulaciju stvaralačke energije. Ako nedostaje samo jedan od ova četiri stuba, suverene države ne može biti, a narod koji nema sopstvenu državu je ili roblje ili narod lopova, koji mora čitavog života da živi među drugima krade ili prosi. Poznati vam je bar jedan takav narod. Na žalost, i danas se u školama uči da je robovlasničko društvo odavno rasformirano, što je apsolutno netačno. Današenje takozvano "slobodarsko" i "demokratsko" društvo samo je iluzija stvorena odlukom jednog vlastelinskog kartela da se skloni iz javnog života i da robovi me gledaju u kakvoj raskoši i sasipništvu žive. Ali, za razliku od feudalnih vlastelina koji su bili vladari određenih zemljišnih poseda, moderna vlastela je sebi vladarski tron obezbedlila spekulativnom trgovinom- tj. zamenom zlata za papirne priznanice, i nije vezana ni za jednu zemlju. Njhova teritorija su sve zemlja i svi posedi na kojima trguju, a to je praktično čitav svet. Svet bez granica i globalistička ideologija je njihova izmišljotina. Ovaj trgovački kartel formiran od venecijanskih srednjevekovnih trgovaca uspeo je u periodu od nekoliko stotina godina da najmoćnijim ekonomijama sveta nametne kao legalno sredstvo plaćanja svoje papirne priznanice, odnosno novac koji oni emituju i iza koga odavno ne stoji ni zlato niti bilo koje druge vrednosti. Prodajom ove izmišljene vrednosti (spekulativnog novca) oni su milijarde ljudi širom sveta teško zadužili i praktično porobili.     Više na http://www.erepublik.com/en/article/mon ... 66494/1/20He said it all.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 20 pro 2012, 15:15 |
|
|
|
............
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chat nick
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 30 ožu 2013, 18:25 |
|
|
|
Zavere postoje i to je nesto sto je valjda normalno. Sto se tice primitivizma.To mi je nekako zanimljivije. Primitivizma kod kog naroda na primer? Evo ja cu pisati o svom.Mogu i o drugima ali to je zadatak pripadnika tog naroda,trebao bi da bude.
Srbi precesto kmece nesto tipa e kako je na Zapadu sve sredjeno uredno cisto organizovano bla bla. A niko nece da krene od samog sebe. Jesi danas bacio papiric od cokolade na trotoar?A?! Gde si bacio smece u kontejner,kantu ili pored puta u zivicu? Jel pusis kad se vozis liftom?Itd. A zasto je to tako? Mi smo nerazvijeno drustvo imamo nerazvijenu zemlju,mentalno ne izgradjeni i nezreli. Ciji je deda bio pismen?Ili baba? Nemamo generacijsku elitu a to je najvaznije za neko drustvo.
Isto ovo vazi i za Hrvate.Muslimani su tek daleko ispod nas po razvijenosti drustva,sem toga oni to i ne zele.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 22 tra 2013, 20:31 |
|
|
Teorije zavjere su jednostavno gluposti. Malo, premalo istine ima u njima. Kad čitaš te teorije, imaš nekako ružan osjećaj, kao da ti se srušio sav svijet, svijet koji si sam izgradio. Ja toplo preporučujem drugima da ne čitaju teorije zavjere, bar ne da ozbiljno pozabave sa tim. To je gubitak vremena. Hvala Bogu pa sam se distancirao od njih i još i dan danas ne mogu vjerovati da sam vjerovao u neke teorije zavjere. Naravno nisam vjerovao Ickeu kada bleta o gmazovima i njegovom svijetu odnosno svemiru od sedam nivoa. Čitao sam uglavnom geostrateške i političke teorije. To su malo-više realne. zmajček je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Koje nisko udaranje Sjedim ja u Bernu na klupi,neke dvije 'naše' se raskokodakale sve u 16. O jebačini je tema. U jednom trenutku,kaže ova jedna,jebote da nema ovdje netko 'naš'? Preleti okom,i mene,i kaže-ništa,sve švice. Osjećao sam se dobro i nastavio u slušanju razgovora  Ako si na ovoj slici, morali bi prepoznati.  I da nisi, bio bi sličan inače ne bi stavio ovu sliku. Ne smeta mi slika, da se ne shvati pogrešno. Meni se desilo slično, nisu mi vjerovali kada sam rekao da sam odavde. Ali to je za mene bio kompliment.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zmajček
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 22 tra 2013, 21:31 |
|
|
|
Eto vidiš da si Balkanac.Petljaš se gdje ti nije mjesto. Vidiš,ovaj sa moje slike i ja smo u krvnom srodstvu. Meni sasvim dovoljno da bude moj zaštitni znak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 22 tra 2013, 23:43 |
|
|
zmajček je napisao/la: Eto vidiš da si Balkanac.Petljaš se gdje ti nije mjesto. Vidiš,ovaj sa moje slike i ja smo u krvnom srodstvu. Meni sasvim dovoljno da bude moj zaštitni znak. A izvini, nisam te htio ničim uvrijediti, nikako. Mislio sam da se radi o nekom intelektualcu ili tako nešto i nisam znao ko je to, pa mnogi ovdje stavljaju slike nekog lika koji su meni, vjerujem i mnogim drugima, skroz nepoznatoga. Ali naravno ne moram da znam. A sad kažeš da ste u srodstvu, iskreno još jednom izvini, samo sam htio malo zezati iz posve iskrenih namjera. Da sam znao, ne bih to tako uradio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kovach
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 23 tra 2013, 00:35 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
|
Samo Srbi vjeruju u te zavjere.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 23 tra 2013, 01:16 |
|
|
|
i muslimani da su nastali od gota
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 23 tra 2013, 08:21 |
|
|
Teške su ove rasprave o vjerovanju u nešto. Ja vjerujem, ti ne vjeruješ, a nitko ne zna. Mislim da zavjere postoje. Očekivano je da ljudi jedni drugima rade iza leđa. Očekivano je da svatko gura svoj interes i da pri tome laže. Ne mislim na ono slijetanje na Mjesec ili guštere, ali da postoje interesne skupine i centri moći koji jedno rade a drugo govore je sigurno točno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vezista
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 24 tra 2013, 12:14 |
|
|
|
Zavjere postoje i postojale su od pamtivijeka... U današnja složena vremena koja kompliciraju pored politike i eksplozivni razvoj raznih grana gospodarstva, od kojih ovise čitavi narodi i države, bjelodano je jasno da se ljudi služe raznim metodima prevare, industrijske špijunaže, klevetanjem i svim psihološkim arsenalom djelovanja, koje je ponekad toliko sofisticirano da je uistinu teško proniknuti u bit, a neki cilj netko s time postiže.
Posve se slažem s Kvačicom, o centrima moći i masivnom laganju i premetanju činjenica i teza.
Osim što su jako maštovite, usudit ću se reći zapaljive i intrigantne, teorije zavjere su večinom toliko smiješne, često očigledna izmišljotina i počesto nedokazive, ali eto i takve opet imaju svoj publikum... Treba reći, istine radi, da ima slučajeva da su neke stvari bile točne i da su u značajnoj mjeri doprinijele izlasku istine o nečemu bitnom na vidjelo..., ali uglavnom sve je to mašta i materijal da se pišu dobro prodavane knjige, na kojim su se neki pristojno obogatili...
_________________ I svjetlost sviječe je jača od potpune tame...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 28 tra 2013, 11:08 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 29 tra 2013, 20:06 |
|
|
http://www.fizzit.net/vijesti-i-politik ... -kazu-u-euRegulativa za marketing reproduktivnog biljnog materijala naći će se pred članovima Europske komisije 6. svibnja 2013. godine. EK želi u buduće nametnuti poljoprivrednicima i vrtlarima upotrebu standardiziranog sjemenja. Stare i rijetke sorte imaju malu vjerojatnost da će biti odobrene, a njihova kultivacija biti će kažnjiva zakonom – čak i kada se bilje sadi na privatnom zemljištu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 16 ruj 2014, 12:47 |
|
|
Često se po pitanju prognoza javljaju kojekakvi teoretičari zavjera tvrdeći da na sve utječe HAARP, kako to komentirate? Neprijeporno je da ljudi od davnina pokušavaju djelovati na vrijeme i pojave oko sebe. Molitve i ples spadaju u benignije načine, crkvena zvona su već malo viši stupanj, a zamjetno viši su umjetna djelovanja na vrijeme, poput unošenja različitih kemijskih sredstava u atmosferu raketama, zrakoplovima, generatorima... Zašto ih ne bi bilo još? Ljudski mozak ima neslućene mogućnosti. Posebice ako postoje interesi, a postoje. Na žalost, ne svi za dobrobit čovječanstva ili barem velike zajednice ljudi, nego za pojedinačnu dobrobit, na račun drugih. U CERN-u sam bio, i vidio kojekakva postrojenja, za koja vjerujem da služe znanosti u pozitivne svrhe. Vjerujem i da HAARP, navodno američki civilni i vojni istraživački program za istraživanje Zemljine atmosfere, posebice više, ima dobrih strana, kao i neki drugi slični projekti kojegdje po svijetu, posebice za komunikaciju i navigaciju. Vjerujem da su u barem neke od njih utkane i ideje Nikole Tesle. Nadam se za dobrobit ljudi. Iako je teško samo dobivati, bez da se nešto i gubi... HAARP nisam vidio uživo, ali godinama se već piše i priča o njemu, i o pokušajima djelovanja na vrijeme pomoću njega. Ako to uistinu čine, izgleda da im barem povremeno i uspijeva. Tolika količina raznovrsnih meteoroloških ekstrema kojegdje po svijetu, pa i u Hrvatskoj, posljedica je uobičajenog života Zemlje, ali čini mi se iznimno vjerojatnim, i kojekakvog djelovanja čovjeka. Zašto ne i pomoću HAARP-a? http://www.index.hr/vijesti/clanak/vaku ... 71432.aspx
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 16 ruj 2014, 13:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Što se vremena tiče, slušam jutros meteorologa našeg jednog i kaže: Priroda se uvijek na kraju dovede u ravnotežu, ovo je nadoknada za 2011. i 2012. koje su bile iznimno sušne. Dakle, on mi je dao nadu da ipak čovjek ne utječe na vrijeme, još.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere? Postano: 16 ruj 2014, 13:16 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|