HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 vel 2025, 10:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 586 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog..
PostPostano: 03 tra 2014, 11:35 

BBC je napisao/la:
Ne razumijem ovu frku. Ako nitko nije namlatio Budimira i Lijanovića kako očekivati da Orleanskom prijeti neka opasnost od HDZ.

Pa to je opštepoznato, Lijanović i Budimir se već nešto pitaju ( možda nekome zatrebaju za nešto) svećenik baš i ne.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2014, 12:25 

Šta je? :zubati

Vrh

PostPostano: 07 tra 2014, 11:18 

fercera.. :sega

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 15:52 

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/intervju/fra-dalibor-milas-franjevac-hercegovacke-provincije-slijedi-nam-poplava-politickih-podvala

Pripazi malo, put do pakla je popločan dobrim namjerama, možda je i Jeleč krenuo sa dobrim namjerama, pa se navukao na medijsku pažnju u Sarajevu. Znam da to nije intencija Jurice Gudelja, ali ako te počnu salijetati iz BH Dana, SAFF-a, kojekakvih udruga, počinje tzv. "grooming".

Baš me zanima ko je iz cijelog intervjua, baš ovo odabrao za podnaslov. Eto te kao najnovije žrtve fašističke sredine. Bez uvrede, i bez pretencioznosti, ali ne znate se vi iz manjih sredina nositi sa ovim podmuklim hinjama i šibicarima iz Sarajeva, Zenice i Tuzle. To možemo samo mi koji smo sa njima odrastali i koji ih bolje poznajemo od njih samih.

Čuvaj se patrola Čovićevih paravojnih stranačkih milicija nakon policijskog sata.

Citat:
Optužen sam da opstruiram borbu za "hrvatske nacionalne interese". Em sam ispao manji Hrvat od ostalih “velikih Hrvata”, em sam čak ispao i manji katolik, kaže u intervjuu za Oslobođenje Fra Dalibor Milas.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 19:21 

Pa u VL nemamo priliku da čitamo padre-a,makar možemo u Oslobođenju.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 19:51 

Isto vrijedi i za mene i za tebe ali nas nema u Oslobodjenju. Orli je tu nas, forumas, i bas zato znam i vidim koliko vrijedi kao neki intelektualac. Premalo da glavni razlog ovog interviewa ne bi bio koristenje njega kao kondoma kojim ce j. Coa i ekipu. Poslije toga kad svrse s njim ce ga bacit na smetliste. Kao sto su i Jeleca i ostale provincijske mlatimudane zaslijepljene svjetlima Sehera. Nes ti grada. Mini je u pravu. Ne poznajete ih. Susnjo je valjda jedini Ero koji moze hendlat mimikrirano zelenilo.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 19:59 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Isto vrijedi i za mene i za tebe ali nas nema u Oslobodjenju. Orli je tu nas, forumas, i bas zato znam i vidim koliko vrijedi kao neki intelektualac. Premalo da glavni razlog ovog interviewa ne bi bio koristenje njega kao kondoma konim ce j. Coa i ekipu. Poslije toga kad svrse s njim ce ga bacit na smetliste. Kao sto su i Jeleca i ostale provincijske mlatimudane zaslijepljene svjetlima Sehera. Nes ti grada. Mini je u pravu. Ne poznajete ih. Susnjo je valjda jedini Ero koji moze hendlat mimikrirano zelenilo.

Kad su oni takvi kakvi jesu šibicarskom politikom sjebali našu 'kremu',onda možemo zamisliti kakvi jebeni tipovi vode našu stvar...

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:01 

Mar-kan je napisao/la:
Isto vrijedi i za mene i za tebe ali nas nema u Oslobodjenju. Orli je tu nas, forumas, i bas zato znam i vidim koliko vrijedi kao neki intelektualac. Premalo da glavni razlog ovog interviewa ne bi bio koristenje njega kao kondoma konim ce j. Coa i ekipu. Poslije toga kad svrse s njim ce ga bacit na smetliste. Kao sto su i Jeleca i ostale provincijske mlatimudane zaslijepljene svjetlima Sehera. Nes ti grada. Mini je u pravu. Ne poznajete ih. Susnjo je valjda jedini Ero koji moze hendlat mimikrirano zelenilo.

Kad su oni takvi kakvi jesu šibicarskom politikom sjebali našu 'kremu',onda možemo zamisliti kakvi jebeni tipovi vode našu stvar...

Ništa oni nisu "sjebali". Bez OHR-a bi bili mirni kao bubice.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:08 

BBC je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Eto nek ih vi znate.Kad su oni takvi kakvi jesu šibicarskom politikom sjebali našu 'kremu',onda možemo zamisliti kakvi jebeni tipovi vode našu stvar...

Jesu,jesu...ne bi mi ovdje palamudili da nisu.Svi su nama drugi krivi,osim nas samih.Naši su sadili tikve s njima,pa sad malo se razbijaju od glavu,pa eto :zubati

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:12 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Jesu,jesu...ne bi mi ovdje palamudili da nisu.Svi su nama drugi krivi,osim nas samih.Naši su sadili tikve s njima,pa sad malo se razbijaju od glavu,pa eto :zubati

Naši imaju imena. Gospoda se zovu Zubak, Lijanović, Jurišić, Budimir. Eto Bude zadnjeg da ti bude lakše.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:26 

BBC je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Naši imaju imena. Gospoda se zovu Zubak, Lijanović, Jurišić, Budimir. Eto Bude zadnjeg da ti bude lakše.

Jah,kad bi se tebe pitalo.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:28 

Srećom ne pita se ni tebe ni mene. Hrvatski narod kaže svoje na izborima.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:31 

BBC je napisao/la:
Srećom ne pita se ni tebe ni mene. Hrvatski narod kaže svoje na izborima.

Lijepo,šta onda kukate?Ni fratri više ne smiju reći što misle.Eto dokle se narod doveo.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:32 

Ne kukamo. Ministar mu dao koristan savjet.
Znam ja da ti voliš jake lidere, Mojsije i te pizdarije. Ali svijet danas drugačije funkcionira.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:37 

BBC je napisao/la:
Ne kukamo. Ministar mu dao koristan savjet.
Znam ja da ti voliš jake lidere, Mojsije i te pizdarije. Ali svijet danas drugačije funkcionira.

Dapače,svijet funkcionira uvijek isto.Mojsije bi davno pomlatio naše pizdeke od političara,kod njega nema demokracije.Alí danas, sa ovim izluđenim i izmanipulisanim narodom i on bi se namučio da nešto ostvari.

Btw,od lidera mi je drag samo lider30 :zubati

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:39 

Ba Mojsije ne bi znao gaće presvući da mu Bog nije crtao u kojem smjeru će krenuti i gdje kamp postaviti. Današnji političari nemaju tu privilegiju.
Ne da mi se natezati o religiji.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 20:43 

BBC je napisao/la:
Ba Mojsije ne bi znao gaće presvući da mu Bog nije crtao u kojem smjeru će krenuti i gdje kamp postaviti. Današnji političari nemaju tu privilegiju.
Ne da mi se natezati o religiji.

Bog radi sa dostupnim,a ne savršenim ljudima.Mi nemamo ni dostupnih.A u pravu si glede Boga-bez Njega uzalud trud svirači.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 21:02 

Ja bih fratrima totalno zabranio da se miješaju u politička zbivanja i da daju izjave političke prirode po medijima, imaju oni dovoljno svog posla po župama. Dovoljno je da biskupi i kardinali 2-3 puta godišnje iznesu stavove crkve i basta. Isto to bi trebalo vrijediti i za djelatnike drugih konfesija. Ako smo sekularno društvo onda budimo to i u praksi.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 23:08 

Kamov je napisao/la:
Ja bih fratrima totalno zabranio da se miješaju u politička zbivanja i da daju izjave političke prirode po medijima, imaju oni dovoljno svog posla po župama. Dovoljno je da biskupi i kardinali 2-3 puta godišnje iznesu stavove crkve i basta. Isto to bi trebalo vrijediti i za djelatnike drugih konfesija. Ako smo sekularno društvo onda budimo to i u praksi.

Takav sustav i imamo samo mi,kršćani-pola dana sekularisti,pa par sati vjernik,pa par sati liberal...Većina životnih aktivnosti su sekularne,a neke nisu.Demokracija,jelte..

Vrh

PostPostano: 03 lip 2014, 00:29 

Mnogi sekularizam smatraju da bi se Crkva trebala povući i šutiti. Što je netočno - Crkva (kler i laici) imaju pravo govoriti o problemima u društvu, komentirati političke, ekonomske i ostale stvari. Sekularizam je samo odvajanje Crkve od države tj da Crkva ne upravlja državnim institucijama, sve ostale je domena demokracije.

To što neki bi voljeli da Crkva nema pravo glasa je diskriminacija a ne sekularizam.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2014, 07:04 

Uvijek su mi isli na jetru oni stari zatucani svecenici. Sad mi idu i mladi liberalni. :D

Vrh

PostPostano: 03 lip 2014, 09:09 

Jopa je napisao/la:
Mnogi sekularizam smatraju da bi se Crkva trebala povući i šutiti. Što je netočno - Crkva (kler i laici) imaju pravo govoriti o problemima u društvu, komentirati političke, ekonomske i ostale stvari. Sekularizam je samo odvajanje Crkve od države tj da Crkva ne upravlja državnim institucijama, sve ostale je domena demokracije.

To što neki bi voljeli da Crkva nema pravo glasa je diskriminacija a ne sekularizam.

Upravo tako.

Crkva je po svom poslanju pozvana i dužna govoriti o aktualnim društvenim (političkim) problemima i pitanjima, pa tako istu slobodu i mogućnost imaju i pojedinci iz redova klera, neovisno o tome slagali se mi i institucionalizirana Crkva s njima ili ne. :wink

Vrh

PostPostano: 03 lip 2014, 09:26 

Pessimus dux je napisao/la:
Jopa je napisao/la:

Upravo tako.

Crkva je po svom poslanju pozvana i dužna govoriti o aktualnim društvenim (političkim) problemima i pitanjima, pa tako istu slobodu i mogućnost imaju i pojedinci iz redova klera, neovisno o tome slagali se mi i institucionalizirana Crkva s njima ili ne. :wink

O političkim pitanjima koja se ne dotiču crkve imaju pričat onoliko koliko imaju legitimiteta kojeg stječu na izborima. Inače je to samo druga verzija Plenuma, samoizabranih ljudi željnih upravljanja političkim odlukama neovlašteni od naroda.

Dači i drugima niko ne brani da se okušaju na izborima, bez obzira što je on svećenik. Po meni, najbolje je kad crkva drži distancu u javnim nastupima a podržava određene političke opcije koje djeluju u njenom interesu.

Fakat je onaj Mujo Cerić najpošteniji, eno ga ode na izbore pa kako bude...

Vrh

PostPostano: 03 lip 2014, 10:19 

O političkim pitanjima koja se ne dotiču crkve imaju pričat onoliko koliko imaju legitimiteta kojeg stječu na izborima. Inače je to samo druga verzija Plenuma, samoizabranih ljudi željnih upravljanja političkim odlukama neovlašteni od naroda.

Koliko građani RH, BIH ili susjednih država - Dežulović, Jergović, Tomić, Butković, Pavičić, Đikić, Raspudić, Lučić, Vukoja, Pehar, Ivkošić, Kasapović, Starešina, Hodak, Bujanec, Šušnjar, Junuz, Ministry, SDB, Mar-kan ili netko deseti imaju legitimiteta na izborima? :neznam
Dači i drugima niko ne brani da se okušaju na izborima, bez obzira što je on svećenik. Po meni, najbolje je kad crkva drži distancu u javnim nastupima a podržava određene političke opcije koje djeluju u njenom interesu.

Brani - unutarcrkveni propisi i norme, što je i dobro, jer bi u svojim javnim istupima pripadnici klera trebali držati distancu od svrstavanja uz konkretne političke opcije, budući da bi to dovelo do tumačenja da oni kao "glasnogovornici" Crkve izriču njezin opći stav, što najčešće ne odgovara istini.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2014, 10:23 

Mar-kan je napisao/la:
Pa u VL nemamo priliku da čitamo padre-a,makar možemo u Oslobođenju.

Zašto ne piše za Poskok. Je li istom mjerom mjerio kao što se njemu mjeri kada je prestao pisati za Poskok. Nemojte biti licemjerni.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 586 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: