HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 00:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 314 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski narod odlučio nestati
PostPostano: 23 vel 2015, 13:12 

Citat:
U HRVATSKOJ je već godinama negativan prirodni prirast, a prošle godine je dosegao vrhunac otkad se vode statistike. Prema prvim zabrinjavajućim podacima Državnog zavoda za statistiku, lani je umrlo 52.427, a rodilo se 39.596 djece.

Budući da se radi o 12.831 stanovnika manje to je kao da je u 365 dana nestao grad veličine Križevaca. U 2013. broj rođenih je bio 39.939, a umrlih 50.386 i tada je prirodni prirast bio u minusu za 10.447 ljudi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/alarmantno-stanje-u-hrvatskoj-sve-manje-rodjenih-i-vise-umrlih-a-bit-ce-jos-gore/803063.aspx

Citat:
Za koju godinu gubitak od gotovo 20.000 ljudi

Dodao je da je nepotrebno naglašavati što će se desiti za nekoliko godina kada će u to životno razdoblje ući generacije rođene početkom 1990-ih kada se zbog niskih stopa nataliteta počeo bilježiti prirodni pad stanovništva. I kod broja umrlih situacija će se uskoro znatno pogoršati jer u dob iznad 70 godina ulaze brojnije generacije rođene nakon završetka Drugoga svjetskog rata odnosno tzv. baby boom generacije rođene između 1946. i 1954. godine.

"Ako smo prošle godine prirodnim putem izgubili grad veličine Trogira (13 tisuća stanovnika) uz nepromijenjene trendove za koju godinu možemo očekivati gubitak naselja veličine Đakova ili Petrinje (19,5 tisuća stanovnika). Baratajući ovim podacima više ne možemo govoriti o uzbuni ili alarmu jer se napokon moraju donijeti i poduzeti adekvatne mjere za spas hrvatskog stanovništva", upozorava Nenad Pokos.

Lani je, objavio je DZS, sklopljeno 19.329, a razvedeno 6.546 brakova, što također pokazuje negativan trend budući da je primjerice 2012. sklopljeno 1000 brakova više, a razvedeno tisuću brakova manje.

Najmanje rođene djece od kad postoje mjerenja! Od 1780.
Dakle prije 240 godina se rađalo više nego danas, povećava se iseljavanje mladih ulaskom u EU, povećat će se i mortalitet, povećava se broj razvoda, smanjuje broj sklopljenih brakova, hrvatska nacija polako ulazi u period otvorenog i ubrzanog nestajanja! Političari moraju nešto hitno poduzeti. Nema više vremena.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 13:24 

jednom mi je Zadar rekao da je na predavanju hrvatskih demografa cuo podatak nekog od njih (vjerojatno od Akrapa) da bi Hrvatska danas imala 18 milijuna ljudi da je od 16. stoljeca imala isti demografski razvoj kao Finska. to hoce reci da je Hrvatska prije 500 godina imala 3 i pol puta vise stanovnika od Finske. danas nas siju za milijun i pol ljudi.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 13:29 

Ma ko želi biti dio neke nacije od 20 milijuna ljudi. Eto ti jada i mediokriteta Rumunja sa 30 milijuna, ili Ukrajinaca sa 50 milijuna. Sviđa mi se elitni klub naroda s 4-5 milijuna stanovnika za koje zna cijeli svijet (Hrvatska, Irska, Novi Zeland itd.).

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 13:35 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ma ko želi biti dio neke nacije od 20 milijuna ljudi. Eto ti jada i mediokriteta Rumunja sa 30 milijuna, ili Ukrajinaca sa 50 milijuna. Sviđa mi se elitni klub naroda s 4-5 milijuna stanovnika za koje zna cijeli svijet (Hrvatska, Irska, Novi Zeland itd.).

Naravno, sve to stoji, ali treba radit na tome da nam onda stanovništvo barem bude na nuli, političari su sve uništili. Ovo je znak za uzbunu i treba hitno donijeti plan za spas nacije. Recimo Irska ima porast stanovništva i pozitivan natalitet, Novi Zeland također lagani rast. Žalosno je da ovako lijepa država postane država staraca.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 13:36 

Borosabahudine, jesi ti ovaj mc_ozy ?

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 13:39 

dudu je napisao/la:
jednom mi je Zadar rekao da je na predavanju hrvatskih demografa cuo podatak nekog od njih (vjerojatno od Akrapa) da bi Hrvatska danas imala 18 milijuna ljudi da je od 16. stoljeca imala isti demografski razvoj kao Finska. to hoce reci da je Hrvatska prije 500 godina imala 3 i pol puta vise stanovnika od Finske. danas nas siju za milijun i pol ljudi.

Turci i stalni ratovi i okupacije su napravili svoje. Dobro da uopće postojimo. Međutim, sad kad smo ostvarili sve šta smo željeli, treba osigurati opstanak u miru.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 13:43 

Treba prvo postati uređen kao Izrael da bi bio dio tog kluba a zatim težiti povećanju broja svoga stanovništva (ne uvozom već upravo pronatalitetnom politikom spram vlastitog naroda). Time se stvaraju carstva ili jača politička moć i sigurnost vlastitog naroda, uostalom i Rusi su shvatili da bi sa onakvim demografskim pokazateljima iz 90ih kroz 50ak godina postali drugorazredna sila poput Turske pa su poduzeli odlučne korake i danas imaju prvi put nakon Sovjeta pozitivan pp.

Nas su po Akrapu najviše sjebali Turci sa svojim osvajanjima , dobar dio našeg tadašnjeg stanovništva je pojegao sjeverno i utopio se u tamošnje narode. Pogledaj samo Slovake npr. njima je najbrojnije prezima Horvat , a u Mađarskoj je isto u top 10.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 14:03 

broj je nebitan, ali buducnost je bitna i trend koji postoji. mi i Irci ne mozemo biti veca kontra trenutno nego sto jesmo. s tobom se necu sloziti da je svejedno imamo li 3, 4 ili 5 milijuna jer malim zemljama svaki covjek vrijedi vise nego u velikoj. nadalje, nama situacija ne moze biti gora nego sto je, nalazimo se zapravo u nepoznatom podrucju, svega nekoliko zemalja istocne Europe se suocava s prirodnin padom i masovnom emigracijom. mi smo pokusni kunic i nitko ne zna sto je rjesenje. ne samo da imamo kronican nedostatak mladih nego oni ponovno masovno odlaze. nama se smanjuje i broj zaposlenih i nezaposlenih.

Hrvatskoj trebaju radikalne promjene. sve pare koje ima mora uloziti u mlade ljude, a ne upumpavati lovu u starce koji sustinski ovu zemlju nicim nisu zaduzili, dapace glavni krivci su za ovu situaciju. dakle, drasticno kresanje mirovina (mozda i ukidanje), socijalnih izdataka razlicitim kategorijama i svakih drugih davanja koja idu nevitalnom dijelu stanovnistva. svako daljnje davanje nezasluzenog novca tom dijelu stanovnistva je cavao u sanduk drzave. to bi mozda i natjeralo neaktivno stanovnistvo da bjezi otkud je doslo kako bi prezivjelo, oslobodio bi se stambeni prostor za mlade, pao bi pritisak na trziste nekretnina u vecim gradovima. umirovljenici nek primaju neki minimalan iznos i nek ih njihova djecs uzdrzavaju, ako ih imaju. isto tako, treba ispuhati mjehur zdravstva zbog svih tih staraca koji su brojni, okupiraju bolnice, a radno stanovnistvo uplacuje silne novce za njihove svakodnevne odlaske u bolnicu.

ukratko, vrijeme je da se slomi kraljeznica generacijskoj solidarnosti (nes ti solidarnosti, danas bolje zivi prosjecan penzioner od mladog i obrazovsnog covjeka) i sav novac koji je isao prema njima preusmjeri u vitalno stanovnistvo. onda bi mozda i bilo nesto od nas. za sve iznad 50- snalazi se druze kako znas i umijes, nije vise socijalizam.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 14:04 

Pa ništa, ako Hrvata nestane to će Srbi uzeti i okružiti Bošnjake potpuno.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 14:10 

dudu je napisao/la:

broj je nebitan, ali buducnost je bitna i trend koji postoji. mi i Irci ne mozemo biti veca kontra trenutno nego sto jesmo. s tobom se necu sloziti da je svejedno imamo li 3, 4 ili 5 milijuna jer malim zemljama svaki covjek vrijedi vise nego u velikoj. nadalje, nama situacija ne moze biti gora nego sto je, nalazimo se zapravo u nepoznatom podrucju, svega nekoliko zemalja istocne Europe se suocava s prirodnin padom i masovnom emigracijom. mi smo pokusni kunic i nitko ne zna sto je rjesenje. ne samo da imamo kronican nedostatak mladih nego oni ponovno masovno odlaze. nama se smanjuje i broj zaposlenih i nezaposlenih.

Hrvatskoj trebaju radikalne promjene. sve pare koje ima mora uloziti u mlade ljude, a ne upumpavati lovu u starce koji sustinski ovu zemlju nicim nisu zaduzili, dapace glavni krivci su za ovu situaciju. dakle, drasticno kresanje mirovina (mozda i ukidanje), socijalnih izdataka razlicitim kategorijama i svakih drugih davanja koja idu nevitalnom dijelu stanovnistva. svako daljnje davanje nezasluzenog novca tom dijelu stanovnistva je cavao u sanduk drzave. to bi mozda i natjeralo neaktivno stanovnistvo da bjezi otkud je doslo kako bi prezivjelo, oslobodio bi se stambeni prostor za mlade, pao bi pritisak na trziste nekretnina u vecim gradovima. umirovljenici nek primaju neki minimalan iznos i nek ih njihova djecs uzdrzavaju, ako ih imaju. isto tako, treba ispuhati mjehur zdravstva zbog svih tih staraca koji su brojni, okupiraju bolnice, a radno stanovnistvo uplacuje silne novce za njihove svakodnevne odlaske u bolnicu.

ukratko, vrijeme je da se slomi kraljeznica generacijskoj solidarnosti (nes ti solidarnosti, danas bolje zivi prosjecan penzioner od mladog i obrazovsnog covjeka) i sav novac koji je isao prema njima preusmjeri u vitalno stanovnistvo. onda bi mozda i bilo nesto od nas. za sve iznad 50- snalazi se druze kako znas i umijes, nije vise socijalizam.

Stvarno to ne doživljavam kao tragediju. Tragedije su u višenacionalnim državama gdje se jedan narod širi na račun drugog. Hrvati imaju svoju nacionalnu državu, i doista 3, 4 ili 5 milijuna je tomato-tomejto, pogotovo jer nema susjeda koji imaju suprotne trendove i nalaze se u nekoj vrsti ekspanzije koja bi ugrozila Hrvatsku.

Hrvati čak ni u svojim problemima ne znaju biti originalni, čisti europski ili istočnoeuropski prosjek, ili čak malo bolje od prosjeka.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 14:26 

dudu je napisao/la:
broj je nebitan, ali buducnost je bitna i trend koji postoji. mi i Irci ne mozemo biti veca kontra trenutno nego sto jesmo. s tobom se necu sloziti da je svejedno imamo li 3, 4 ili 5 milijuna jer malim zemljama svaki covjek vrijedi vise nego u velikoj. nadalje, nama situacija ne moze biti gora nego sto je

Naravno da nije isto 3 i 5 milijuna, o čemu mi pričamo uopće. Tako možemo reć da je isto imali 2 ili 4 milijuna, 1 ili 4. Mi smo još i dobri kad se pogleda istočna europa i pojedine zapadne zemlje kad se izuzme emigracija, ali ako se ovako nastavi bit će gore nažalost i to jako gore.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 14:37 

Citat:
Tragedije su u višenacionalnim državama gdje se jedan narod širi na račun drugog. Hrvati imaju svoju nacionalnu državu,

Imaju i Njemci i Francuzi pa vidi šta im se dešava, Talijanima također. Italija ima 60 milijuna ljudi, 55 milijuna Talijana, 5 milijuna imigranata, fertilitet kod talijana je 1,3, kod imigrantskog stanovništva 2,4, plus konstantno useljavanje šta će bit za 50 ili 100 godina tu, kad nacija stari potrebna joj je mlađa uvozna radna snaga. I nama će se to dogodit ako nešto ne poduzmemo.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 14:40 

Bora je napisao/la:
Citat:
Tragedije su u višenacionalnim državama gdje se jedan narod širi na račun drugog. Hrvati imaju svoju nacionalnu državu,

Imaju i Njemci i Francuzi pa vidi šta im se dešava, Talijanima također. Italija ima 60 milijuna ljudi, 55 milijuna Talijana, 5 milijuna imigranata, fertilitet kod talijana je 1,3, kod imigrantskog stanovništva 2,4, plus konstantno useljavanje šta će bit za 50 ili 100 godina tu, kad nacija stari potrebna joj je mlađa uvozna radna snaga. I nama će se to dogodit ako nešto ne poduzmemo.

Nema potrebe za uvoznom radnom snagom jer Hrvatska nije atraktivna destinacija ni za imigrante niti za azilante s obzirom na slobodu kretanja unutar EU. Ako su već upali u EU, normala da će produžiti dalje za Njemačku, Skandinaviju i UK. Budite bez brige, nemate ni poslova niti atraktivne socijale, dakle nema problema.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 15:05 

Nema potrebe za uvoznom radnom snagom jer Hrvatska nije atraktivna destinacija ni za imigrante niti za azilante s obzirom na slobodu kretanja unutar EU. Ako su već upali u EU, normala da će produžiti dalje za Njemačku, Skandinaviju i UK. Budite bez brige, nemate ni poslova niti atraktivne socijale, dakle nema problema.

Možda, ali opet, tužni su današnji trendovi, moramo napraviti sve da se promijene, treba nam se cijela Hrvatska napuniti bebama, mladosti i životom, na kraju krajeva, državu čine ljudi, a ne planine, rijeke i zgrade.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 15:25 

Nešto te dobro pogodila ona tema o demografiji Bošnjaka, a ?

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 15:42 

BBC je napisao/la:
Nešto te dobro pogodila ona tema o demografiji Bošnjaka, a ?

Ti stalno o bošnjacima na svakoj temi, stvarno ih voliš kad su ti toliko u glavi. Ja uopće ne pratim temu o demografiji bošnjaka jer me bošnjaci ne zanimaju. Zanima me demografija mog naroda i države.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 15:45 

Vjerujem ti, kao onda kad si rekao da nemaš klona pa se na istoj temi svađao sam sa svojim klonom.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 15:47 

E i šta je rekao moderator odakle je ip adresa navodnih "klonova"? Iz Bosne?

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 16:03 

Neki džamijaš iz Rijeke, Splita.
Vidiš kako lijepo priznaš da si sklon laganju.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 16:05 

Zamolio bih modearciju da provjere IP adrese ovog "mc_ozy" i Borosabahudina. Čisto da se ne maltretiramo sa raznim budalama. Vidim neki preozbiljno diskutiraju sa njim(a).

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 16:20 

BBC je napisao/la:
Neki džamijaš iz Rijeke, Splita.
Vidiš kako lijepo priznaš da si sklon laganju.

Gdje sam ja to rekao da sam sklon laganju? Šta sam to slagao na ovoj temi konkretno, tek sam se sad priključio raspravi.

Citat:
Zamolio bih modearciju da provjere IP adrese ovog "mc_ozy" i Borosabahudina. Čisto da se ne maltretiramo sa raznim budalama. Vidim neki preozbiljno diskutiraju sa njim(a)

Sa kim bi trebali ozbiljno diskutirati? Islamofobnim i bošnjakofobnim paranoikom poput tebe? To šta si ti patološki opterečen tvojom braćom bošnjacima i ne možeš zamislit upis na forumu na bilo kojoj temi da njih ne spomeneš, to je tvoj psihološki problem. Mene bošnjaci jako malo zanimaju. :kava

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 16:28 

Vidiš da ipak čitaš teme o Bošnjacima. Samo lažeš.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 16:33 

Zagađuješ temu trolanjem, molim moderatore da uklone ove BBC-eve spamove, ovo je prevršilo svaku mjeru. Na svakoj temi na kojoj pišem uvijek spama i počme sa paranoidnim optuživanjem i traženjem muslimana. Rekao sam ti, tvoja braća muslimani bošnjaci me jako malo zanimaju, slobodno se bavi njima i dalje, ali mene se okani i okani se tema koji sa tvojom braćom muslimanima nemaju nikakve veze.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 16:36 

Časni suče, krunski svjedok laže i tražim da se odstrani iz sudnice.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2015, 17:30 

Čudno mi je kada netko smatra da provala Osmanlija na ova područja nije bio fatalna po Hrvate kada smo redom:

- izgubili veći dio teritorija BiH koje je nastanjivalo katoličko stanovništvo, a Hrvatska bi danas vjerojatno obuhvaćala i Sloveniju, Srijem, te obalno područje Crne Gore (dva i pol puta veći teritorij od današnje RH)

- najveći dio čakavskih i kajkavskih Hrvata je protjeran iz svojih područja te se danas utopio unutar drugih naroda sa prostora bivše Austro-Ugarske monarhije, znači kao što uvaženi demografi procjenjuju, Hrvata bi danas bilo cca. 3-4 puta veći broj

- danas bi službeni hrvatski jezik bilo čakavsko ili kajkavsko narječje, a ne srbizirana štokavica

- Hrvati danas nebi imali izraženu vlaško-turkijsku fizionomiju (što je čest slučaj pogotovo kod ljudi porijeklom sa područja BiH)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 314 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: