|
|
Stranica: 7/70.
|
[ 1729 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chat nick
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 14:47 |
|
|
Inace ovo sto ti ja pisem misli ti svaki Srbin. Da ne mislis da sam ja neki ekstremista. Eto tako.Pozz..
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 14:52 |
|
|
Ne drze u takvom obliku, jer je u sastavu BiH tad ubacen i Sandzak, nekadasnja Raska, epicentar prve srpske drzavnosti... pogledaj mape "Velike Bosne" koje danas crtate, pa cete videti sta je sve u nekim periodima pripadalo Bosni...
Ne manji deo, nego rekao bi vecina...a ako i nije vecina, znatan deo... ogroman broj poturcenih Srba, Hrvata i ostalih se slio u Bosnu u duzem vremenskom periodu... kako su Turci gubili panonske oblasti, i delove danasnje Hrvatske, i kako su Srbi oslobadjali Srbiju, tako se vecina muslimana sjatila u Bosnu... velika migracija iz Srbije u 19. stolecu, cemu ste posvetili nekoliko "genocida"... a i u 20. stolecu se sa time nastavilo...preci Izetbegovica su u 19. stolecu dosli iz Beograda, Ejup Ganic je rodjen u selu pored Pazara, Sefer Halilovic je iz Prijepolja, Ramiz Delalic iz Priboja...
Drzavnost od ZAVNOBIH-a?! Jel to ono kad se skupila ekipa iz sume sa petokrakom na celu, i u Mrkonjic gradu u okviru svog partijasenja dali drzavnost BiH... jel ti to ozbiljno?! Drzanost donesena u okviru partijske celije, dok je besneo rat, a ti komunisti nisu imali nikakav legitimitet da odlucuju o bilo cemu...
Nisu narodi delili istu sudbinu kao sto kazes... oni koji su prihvatili islam bili su povlasceni, ziveli su u gradovima, bili deo izvrsne i zakonske vlasti, bili cinovnici osmanskog carstva...dok su hriscani ziveli na selu u najtezim uslovima, bili kmetovi, u svakom smislu trecerazredni ljudi...od tada se stvara jaz, koji traje stolecima, i rezultira time da je u moderno doba versko-nacionalno-kulturna podela toliko duboka, da je bilo nemoguce stvariti bilo kakvu zajednicku drzavnu i nacionalnu ideologiju...
Dosla je i AU, i Juga...ali to nije poravnato... bili ste jurisnici i u ww1 i ww2 protiv Srba... a jedino vreme koje je uticalo na vas je doba komunizma...
Danasnja vasa ideologija je negde na pola puta izmedju islama i komunizma, podelili ste se izmedju dve najretrogradnije i najstetocinskije svetske internacional-religijske ideologije. Zato ne mozete danas da izgradite bilo kakvu ozbiljniju struju koja tezi savremenim i modernim tokovima, jednu sekularnu demokratsku opciju koja ce izgradjivati jdrzavu od koje ce ljudi imati koristi... ne moze se izmedju Tita i Meke naci oaza...
Bre nije turcizam...a sto se tice ostalih...imamo ih svi manje vise...ali niko ih ne gura toliko tamo i gde ne treba... selamite se, stidite se pozdravljanja, uvaljujete Alaha uz propratne recenice toliko da mi to vise zvuci na neki pokvareni arapski, nego slovenski jezik... to nije "bosanski jezik", to je isprljani juznoslovenski jezik bujicom namerno ubacenih turcizama...
Razumem ja vas interes da Bosna opstane kao drzava... ali nacin na koji to hocete, tako ne moze, dok ne izgradite jednu verodostojnu evropsku opciju lisenu islama i njegovih derivata, dok bez strahova i kompleksa vise i nize vrednosti ne sednete sa komsijama da razgovarate... nema sanse da to opstane...
Evo i ovde proturas kako ti prija varijanta da Federacija postepeno bude vasa, i zato podrzavas SDS, sto je ironija sama po sebi... to je sitno-kalkulantska prevarantska politika za koju nikad necete imati saveznike...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 14:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38401 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nebula je napisao/la: Tačno. Ali prvo se mora završiti borba za teritorije. I hoće za najkasnije 10 godina Nešto si ti uvjeren da će stanje biti drastično bolje za Bošnje nakon 10 godina. Mnogi su bili i prije 10 da će do danas sve bit gotovo. Sjeti se 2006. Komšo i Hare Silajdžić. Doduše, nije 10 nego 9. Ne bih ja rekao baš da vam 100 % Bosne i porobljavanje Hrvata ide. Ako je nenastanak entiteta neki uspjeh Bošnjaka onda vam ide. Mada se zna koga se pita za to. Vas ne sigurno. Što se popisa tiče, jedva ste čekali i ovaj. Trebalo je bit Ostalih više od Hrvata, trebalo je Bošnji bit preko 50 %, trebalo je Bošnji bit 2 milijuna... Da, trebalo je... Trebalo bi za 10 godina bit...trebalo... Izvjestan vam je samo demografski pad i lupa Amerikanaca. Moje je mišljenje odavno da će se sve demografski riješit. Jednostavno će svi izumrijet. Kad BiH bude imala 1,5 mil stanovnika gdje će bit problem? Nigdje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 14:59 |
|
|
chat nick je napisao/la: Nemate vi vremena moj @Nebula.Vreme vam ubrzano curi. Srba je sve manje.Hrvata je sve manje.Ali i Muslimana je sve manje.Rusija je resila da se pokrene.Preti Parizu i Berlinu a gleda Rumuniju i Bugarsku i eto ih kod Srbije. Naivan si ako mislis da ce taď biti dovoljno da neko iz Sarajeva kaze:Pa dobro slazemo se sa podelom BiH. Kako Rusija bude blize jacace raznorazni apetiti.Pojavljivati se kojekakvi novi Seselji Arkani i raznorazne Legije.I tako dalje.. To koketiranje sa Hrvatima ti moze proci u Hrvatskoj ali u Hercegovini ne. A i kada Rusi izbiju na granicu sa Srbijom slaba vajda ce biti i od Hrvatske. Naravno sve ovo se nece dogoditi jel tako? Kazi mi od kraja rata do danas evo 20 godina vi radite samo na tome kako da sto vise ocrnite nas Srbe.Trujete nas sa onim izmisljenim genocidom. Jel stvarno mislite da ce biti dovoljno reci puj pike ne vazi? I da naravno.Upravu si.SAD sigurno nece potegnuti rakete na RU znog nekih malih zemalja tipa Rumunija Bugarska ili-BiH. Ono sto kopka u ovom scenariju Hrvate.Cime ce se Srbi zadovoljiti? Kosovo i Metohija. Pola BiH. Makedonija. Crna Gora. Autonomija za Srbe u Hrvatskoj. Tu i na tome ce se stati jer to je realnost. Koliko je tebi godina sine i znaju li ti roditelji gdje provodiš vrijeme?
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 15:29 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ne drze u takvom obliku, jer je u sastavu BiH tad ubacen i Sandzak, nekadasnja Raska, epicentar prve srpske drzavnosti... pogledaj mape "Velike Bosne" koje danas crtate, pa cete videti sta je sve u nekim periodima pripadalo Bosni... Ali nije Austrougarskoj. Nije ni Republici BiH kao jednoj od jugoslovenskih republika. Nije ni Daytonskoj BiH. Banja Luka, Sarajevo i Mostar svo to vrijeme dijele istu sudbinu. U tome je poenta. DzoniBG je napisao/la: preci Izetbegovica su u 19. stolecu dosli iz Beograda, Ejup Ganic je rodjen u selu pored Pazara, Sefer Halilovic je iz Prijepolja, Ramiz Delalic iz Priboja... Iz Srbije su naseljavali posavinu. Tačno. Iz Hrvatske današnju cazinsku krajinu. U pravu si i za sandžaklije naravno. Mada je dobar dio sandžaklija prvo iz Bosne otišao u Sandžak kada je došla Austrougarska (a sandžak još bio Turskoj sve do balkanskog rata) da bi se nekad kasnije u moderno doba preselili u Sarajevo. Upravo su moji preci sa očeve strane imali takvu migraciju. Znači prvo iz Bosne u Sandžak (nisu poslušali Šantića) a onda je stari ovdje došao da studira. U svakom slučaju baza bošnjaštva je ipak ona crkva bosanska ali jedan dio jesu i ti koji su islam primili izvan Bosne a onda pobjegli u Bosnu. DzoniBG je napisao/la: Danasnja vasa ideologija je negde na pola puta izmedju islama i komunizma, podelili ste se izmedju dve najretrogradnije i najstetocinskije svetske internacional-religijske ideologije. Zato ne mozete danas da izgradite bilo kakvu ozbiljniju struju koja tezi savremenim i modernim tokovima, jednu sekularnu demokratsku opciju koja ce izgradjivati jdrzavu od koje ce ljudi imati koristi... ne moze se izmedju Tita i Meke naci oaza... Može biti da si u pravu. Srećom imamo Srbe i Hrvate da nam pomognu. Zato ih vjerovatno i imamo. DzoniBG je napisao/la: selamite se, stidite se pozdravljanja, uvaljujete Alaha uz propratne recenice toliko da mi to vise zvuci na neki pokvareni arapski, nego slovenski jezik... Ti se izgleda družiš samo sa selefijama  Ok, većina se selami pa čak i ja koji sam ateista (fin pozdrav i u prijevodu) ali 99% se rukuje. Samo selefije se ne rukuju a oni su debela manjina. A puno je bitno kako tebi nešto zvuči  DzoniBG je napisao/la: Razumem ja vas interes da Bosna opstane kao drzava... ali nacin na koji to hocete, tako ne moze, dok ne izgradite jednu verodostojnu evropsku opciju lisenu islama i njegovih derivata, dok bez strahova i kompleksa vise i nize vrednosti ne sednete sa komsijama da razgovarate... nema sanse da to opstane... Sa komšijama treba sjesti i razgovarati. Ali opstat će kako god. Jer njen opstanak nema veze sa unutrašnjim odnosima kao što nije imao ni njen nastanak. BiH je zadati okvir i na nama je da se dogovorimo kako ćemo živjeti u njemu. Islam je divna religija i ako se komšije budu plašile islama ili ako budu prema njemu gajili mržnju onda će to samo njima naškoditi jer ljudi će im odlaziti zbog tog straha i mržnje. Puno je bolje da nauče voliti islam jer će onda više ostajati u zemlji. Islam neće nigdje to je sigurno. It is here to stay. DzoniBG je napisao/la: Evo i ovde proturas kako ti prija varijanta da Federacija postepeno bude vasa, i zato podrzavas SDS, sto je ironija sama po sebi... to je sitno-kalkulantska prevarantska politika za koju nikad necete imati saveznike... Pa vidiš, zbog toga me napadaju na klixu i govore da sam četnik. Da vidiš samo kako tamo branim RS i ne dam da se kaže kako je genocidna tvorevina. Hvalim entitetsku podjelu i način kako su se razmjenile teritorije. Čak i u avataru držim entitetsku liniju (koju inače FTV ne bi stavila na vremenskoj prognozi ni u ludilu). Nije to prevarantska politika već politika prihvatanja realnosti. Imamo to što imamo i vrijeme je da prestanemo pričati o tim stvarima. RS je realnost i sasvim je pošteno da Srbi imaju svoj entitet na 50% BiH s obzirom na teritorijalne gubitke u Hrvatskoj. Hrvati su pak dosta hajrovali u Hrvatskoj i ne treba im puno u BiH (mada bi bilo pošteno da dobiju zapadnu Hercegovinu). Svi padamo u broju stanovnika i stvarno je više besmisleno svađati se oko teritorija. Tako je kako je. Idemo u EU svi zajedno.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 15:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nešto si ti uvjeren da će stanje biti drastično bolje za Bošnje nakon 10 godina. Mnogi su bili i prije 10 da će do danas sve bit gotovo. Sjeti se 2006. Komšo i Hare Silajdžić. Doduše, nije 10 nego 9. Šta su drugi prije mislili mene se ne tiče. Prije Hrvatska nije bila u EU. Pogledaj šta se desilo Rumuniji i Bugarskoj sa stanovništvom odkad su u EU. Lično, ja sam vjerovao da se to neće u tolikom obimu desiti Hrvatima jer ipak Hrvatska nije Bugarska. Ali već sad se vidi strašan pad rođenih u Hrvatskoj prošle godine. Onaj dogokosi delikvent dobi onoliko glasova na izborima za predsjenika Hrvatske a sva mu je politika "anarhija i revolucija". Jasno je da Hrvatsku čeka strašan odliv stanovništva. A time i BH Hrvate. Junuz Djipalo je napisao/la: Ako je nenastanak entiteta neki uspjeh Bošnjaka onda vam ide. Mada se zna koga se pita za to. Vas ne sigurno.. Naravno da nas ne. Ni nas ni vas ni bilo koga ovdje. Veliki rade kako hoće. Bude li im želja da podjele BiH oni će to i uraditi. Ali za sada ne pokazuju takve ambicije. Čak šta više, na silu nas trpaju u EU ašćare. Junuz Djipalo je napisao/la: Što se popisa tiče, jedva ste čekali i ovaj. Trebalo je bit Ostalih više od Hrvata, trebalo je Bošnji bit preko 50 %, trebalo je Bošnji bit 2 milijuna... Da, trebalo je.... Nađi moj post gdje sam ja to prognozirao? Bilo na ovom forumu (Nebula) bilo na forum.hr (VegasVic) bilo na klixu (Mister Yes)? Ja svo vrijeme prognoziram da će Bošnjaka i Ostalih ZAJEDNO biti više nego Srba i Hrvata. Junuz Djipalo je napisao/la: Moje je mišljenje odavno da će se sve demografski riješit. Jednostavno će svi izumrijet. Kad BiH bude imala 1,5 mil stanovnika gdje će bit problem? Nigdje. Upravo tako.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 15:57 |
|
|
Dosta smo otisli u istoriju i poreklo, to je bio samo uvod da bi objasnio svoja stajalista...
Sto se tice buducnosti, u prvom postu na ovoj temi sam rekao kako mu to sivo izgleda... iz makroperspektive... u nekom srednjem nivou, da ste pametni, izasli bi sa jednom agendom, koja bi vam garantovala opstanak BiH, a bila minimalno prihvatljiva i za ostale...
Recept za to je uvazavanje da BiH tvore pre svega 3 naroda, a da su gradjanska prava nesto sto se podrazumeva, ali ne moze biti najvaznije, zato sto BiH nije gradjanska nego tronacionalna drzava...
Dejton je takav kakav je, zadao je neke mere i granice, ali zarad minimalne trpeljivosti, prestanite da govorite o RS kao genocidnoj tvorevini koju cete prvom prilikom unistiti... sa takvim dominantnim stavom, necete ni jednog Srbina ikad dobiti za neko racionalnije resenje. Minimum je uvazavanje RS kao entiteta, i postovanje zelje Srba da saradjuju sa Srbijom kroz zajednicke projekte... isto tako, morate uvaziti i interese Hrvata, koji su zbog ratnih okolnosti i Wasingtonskog sporazuma ne svojom voljom strpani u Federaciju, gde su zrtvovali svoju autonomiju i samostalnost koj su imali u Herceg-Bosni... na racun toga i danas ispastaju, birate im predstavnike, omalovazavate one koji oni sami odaberu, gurate Komsica, Raguza...
Hrvati bi lakse pristali na zajednicku drzavu, bar kad to ne bi radili... ako ne pokazujete toliko malo sluha za interese drugih, kako ocekujete da neko postuje zajednicku drzavu?! Da imate mudrosti, rekli bi prvi - ajde nek napravimo preustroj Federacije, da Hrvati u svojim sredinama imaju neke posebne mehanizme, mi Bosnjaci u svojim...pa cemo se naci negde na drzavnom nivou...
Vi to ne radite, radite sve suprotno...gubite saveznika iz oba svetska, i pocetka zadnjeg... to je jako glupo sa vase strane, a time i nama Srbima pokazujete samu sustinu vase politike, i terate ih da snazno podrzavaju Dodika, koji vam sve po spisku u svakoj prilici...
Konfederacija 3 naroda, teritorijalna podela izmedju 3 entiteta, i jasno definisana drzavna vlast samo nekoliko resora... to je jedini put, Hrvati saradjuju sa Hrvatskom, Srbi sa Srbijom... Bosnjaci sa kime hoce... sve zajedno u jednom sirem evropskom paketu, pa dokle se dogura... postoje ogranicenja i na tom EU putu, pre svega zbog same EU...ali barem da se krene negde...
Ovo govorim iskreno i dobronamerno, bez zadnje misli da vas tu negde izmedju predriblamo... ako ovo ne razumes, ako mislis da se kako si rekao- i dalje vodi rat drugom sredstvima... nece to dobro zavrsiti kako god okrenes...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 16:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38401 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nebula je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Moje je mišljenje odavno da će se sve demografski riješit. Jednostavno će svi izumrijet. Kad BiH bude imala 1,5 mil stanovnika gdje će bit problem? Nigdje. Upravo tako. Neki dan rođak iz Švedske star oko 30 g. objavi fotku ekipe na fejsu. Ima ih jedno 20-ak, pišu na švedskom, izgledaju uglavnom kao malo garaviji Švedi. Slučajno pogledam imena i prezimena, sve ex Yu, čak i šipaca par. Dernek neki. Valjda kad se ima para i posla, onda nemaš vremena za gluposti a onda gledaš iskoristit slobodno vrijeme kako spada. Ne baviš se nekim stvarima kao što su (ne)opstanak RS. Zato bih volio da uđe BiH u EU i da svi mladi dobiju radne dozvole i razmile se, u Švedsku posebno. Što prije to bolje i za ljude i za BiH. Energetika će financirat mirovine umjesto mladih koji odu, dok svi stariji ne pocrkaju sa svojim ratom u glavama, što bi Zlatan rek'o.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 16:24 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Dejton je takav kakav je, zadao je neke mere i granice, ali zarad minimalne trpeljivosti, prestanite da govorite o RS kao genocidnoj tvorevini koju cete prvom prilikom unistiti... sa takvim dominantnim stavom, necete ni jednog Srbina ikad dobiti za neko racionalnije resenje. Minimum je uvazavanje RS kao entiteta, i postovanje zelje Srba da saradjuju sa Srbijom kroz zajednicke projekte... Slažem se. Ja to svo vrijeme govorim. Ali i Srbi tu moraju učiniti svoj dio posla. Prvo moraju priznati da je bio genocid u Srebrenici. A zatim prestati slaviti 9 januar kao dan osnivanja Republike Srpske i jasno reći da je RS nastala u Daytonu a ne prije toga. Tada niko ne bi mogao tvrditi da je RS genocidna tvorevina jer iako jeste bio genocid on se desio prije Daytona a RS je nastala u Daytonu kao rezultat dogovora kojeg su parafirale sve najveće svjetske sile. Znači da svi priznamo realnost i budemo legalisti. Živjela RS kao jedan od dva entiteta BiH! DzoniBG je napisao/la: isto tako, morate uvaziti i interese Hrvata, koji su zbog ratnih okolnosti i Wasingtonskog sporazuma ne svojom voljom strpani u Federaciju, gde su zrtvovali svoju autonomiju i samostalnost koj su imali u Herceg-Bosni... Naravno da su svojom voljom. Kakva je to glupost? Zauzvrat su dobili cijelu Hrvatsku i stvarno mi Hrvata ne može biti žao u cijeloj toj priči. Srba može jer gledano komplet istorijski stvarno su najebali zadnjih 100 godina. DzoniBG je napisao/la: Vi to ne radite, radite sve suprotno...gubite saveznika iz oba svetska, i pocetka zadnjeg... to je jako glupo sa vase strane, a time i nama Srbima pokazujete samu sustinu vase politike, i terate ih da snazno podrzavaju Dodika, koji vam sve po spisku u svakoj prilici... Nemoj me smatrati za budalu. Dosta je što me na klixu smatraju najvećim državnim neprijateljem, četnikom i ustašom u isto vrijeme. Ako me još ti smatraš budalom to je zaista previše uloga za mene jednoga. Ko biva mi bi se volili da im ne biramo Komšića a onda bi nas i Srbi volili. Nema ovdje ljubavi. Još prije rata svi su glasali za svoje a i danas glasaju. Ovo je duboko podjeljeno društvo. DzoniBG je napisao/la: Konfederacija 3 naroda, teritorijalna podela izmedju 3 entiteta, i jasno definisana drzavna vlast samo nekoliko resora...
Opet kažem, ako Hrvati dokažu da neće padati u procentu zbog EU pasoša onda su 3 entiteta jedino moguće rješenje. Ali prvo će morati da dokažu to. Ne zato što to ja kažem nego zato što je to jedina nada koju Bošnjaci imaju. Ako Bošnjaci vide da nema ništa od poklapanja Federacije sami će nacrtati treći.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 16:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Valjda kad se ima para i posla, onda nemaš vremena za gluposti a onda gledaš iskoristit slobodno vrijeme kako spada. Ne baviš se nekim stvarima kao što su (ne)opstanak RS. Zato bih volio da uđe BiH u EU i da svi mladi dobiju radne dozvole i razmile se, u Švedsku posebno. Što prije to bolje i za ljude i za BiH.
Energetika će financirat mirovine umjesto mladih koji odu, dok svi stariji ne pocrkaju sa svojim ratom u glavama, što bi Zlatan rek'o. Amin. Ali upravo znajući da to sljedi možemo očekivati maksimalno moguće usporavanje tog ulaska u EU upravo od strane bošnjačkih političara. Otimaćemo se ulasku i rukama i nogama ali na kraju će nas svakako ubaciti. Naglavačke ako treba.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 16:40 |
|
|
RS je nastala 9.1.1992. kao izraz volje srpskog naroda u BIH da ne prihvati stavarnje samostalne BiH bez njegove saglasnosti...pre bilo kakvog rata...granice su definisane u Dejtonu posle rata...o Srebrenici sam rekao vise puta sta mislim, i nemam volje da ponavljam...
Hrvati BiH nisu zeleli Federaciju sa Muslimanima, ona im je nametnuta iz interesa velikih sila koje su pritisle Tudjmana da to prihvati, ako zele saveznika u vezi Krajine...Federacija ni onda ni sad nikad nije bila zelja Hrvata BiH, a ako meni ne verujes, pitaj ljude ovde...
Ne bi vas Srbi voleli ni da se odreknete 100 Komsica, ali bi barem pokazali izvesnu dozu ozbiljnosti i volje da se zida nekakva zajednicka drzava, na nacelno ravnopravnim osnovama...
Ko moze da vam poklopi krajeve u kojima ste vecina?! Kakav je to argument... problem je samo Mostar, tu bi moglo da se nadje neki kompromis...ali vi to nikako ne zelite, zato tolika pljuvacina prema Covicu i "kamenjarcima"...
Pokazite na licnom primeru da vam je stalo da opstane BiH... prestanite o druga dva naroda da imate i ponavljate najgore stereotipe... vi ste strana zainteresovana za zajednicku drzavu...barem na recima... pokazite to... zasto bi neki Srbin u ovakvim okolnostima imao ikakvu zelju da sa vama zida drzavu, kad mu 100 puta dnevno psujete vlasku mater... nece, nije mazohista, ima samopostovanje... upravo je suprotan efekat, Dodik je prosecan primer kakva je reakcija Srba na jela iz seherske kuhinje...
Jel se ti druzis sa nekim koji ti javno i tajno misli sve najgore... jel iznajmljujes isti stan sa njim?!
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 16:57 |
|
|
Ako je RS nastala 9.1.1992. onda je genocidna tvorevina. Ako je nastala u Daytonu onda nije genocidna tvorevina. Naravno, nastala je u Daytonu i nije genocidna tvorevina (iako jeste bio genocid) Tuđman je bio predstavnik i BH Hrvata. Tačnije BH Hrvati su bili pod njegovom kontrolom i ratovali kako im on kaže. Zamjenio ih je za "Hrvatsku bez Srba" i to je to. Nikako mi ne može biti žao Hrvata u cijeloj priči. Plodna Slavonija i najljepše more na svijetu. Isto kao da su Hrvati prvi birali pa uzeli najljepše što ima a ostatke (škart) prepustili ostalima. Poklapanje od strane Bošnjaka Džonika. Ako Bošnjaci vide da ne mogu poklopiti Hrvate u Federaciji onda će sami nacrtati treći. Bože Džoni kako su neupućen u procese tc tc tc  Ti konstantno pričaš o željama ovdašnjih naroda. Kao da su one ikome bitne. Mnogo si naivan i romantičar. Podsjećaš me na skijaša sa klixa 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 17:10 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43547 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dzoni svaka čast za postove elegantno i kulturno spuštanje ovoga unitarista, sve ti u postovima stoji kako jeste.
Ovome Nebuli se iz postova na svakoj drugoj riječi viri mržnja prema Hrvatima i još izigrava nekog normalnog umjerenog Bošnjaka kojemu je jedini stalo do gradžanske Varte.
Tko će vas ubaciti u EU? Možete samo sanjati, svojim islamističkim papcima nikada nećete prismrditi EU kao ni braća vam Turci.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 17:14 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ako je RS nastala 9.1.1992. onda je genocidna tvorevina. Ako je nastala u Daytonu onda nije genocidna tvorevina. Naravno, nastala je u Daytonu i nije genocidna tvorevina (iako jeste bio genocid) Tuđman je bio predstavnik i BH Hrvata. Tačnije BH Hrvati su bili pod njegovom kontrolom i ratovali kako im on kaže. Zamjenio ih je za "Hrvatsku bez Srba" i to je to. Nikako mi ne može biti žao Hrvata u cijeloj priči. Plodna Slavonija i najljepše more na svijetu. Isto kao da su Hrvati prvi birali pa uzeli najljepše što ima a ostatke (škart) prepustili ostalima. Poklapanje od strane Bošnjaka Džonika. Ako Bošnjaci vide da ne mogu poklopiti Hrvate u Federaciji onda će sami nacrtati treći. Bože Džoni kako su neupućen u procese tc tc tc  Ti konstantno pričaš o željama ovdašnjih naroda. Kao da su one ikome bitne. Mnogo si naivan i romantičar. Podsjećaš me na skijaša sa klixa  U redu je, genocidna je tvorevina... idi sedi pa popricaj sa Agom i Svarogom u Banja Luci na tu temu, kreni sa tom pricom... ako bude dobre volje, Aga ce ti reci - Mir nema alternativu...ako ne bude... jbg... Nisam ja advokat Hrvata, nek ti oni odgovore na prvi pasus, ako im se da... Imali ste plan da poklapate Srbe i Bosnjake, do pre nekoliko godina je bila parola "Dejton dok se boje ne rastope"... sta bi sad... uzasan natalitet iz godine u godinu... nekada ti je na klixu "hercegovac_pravi", mostarski zli patuljak Amer Bahtijar najavljivao poklapanje cele BiH, sad niko o tome ni reci... ovakva politika vas je dovela u takvu socijalnu bedu, da mladi ljudi nisu ludi da imaju vece porodice...seti se bunta prosle godine...a sve ce biti gore... Nemoj da me poredis sa likovima sa klixa... oni su toliko zalutali u svojoj mrznji i nesvesti... tragikomedija... zavirim jednom u nekoliko meseci da se prekrstim sa obe ruke i noge... Ne bi da privatizujem temu, rekli smo sta smo imali...
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 17:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43547 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Samo ti sanjaj mokre snove o preklapanju mislili ste i prije ćunom do države pa vas Srbi preklopili nekim drugim sredstvima u RS.
Koliko te god boli tu smo, istina je da nas je malo ali smo dobro raspoređeni a i brate tvrd ovaj kamen, mogli bi lako završit razbijene glave.
Tuđe nam ne treba, svoje nedamo, a ti razmisli sada ste okruženi sa 2 naroda koja vas mrze iz dna duše.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 17:39 |
|
|
Ovo za Tuđmana stoji, ta neće nas voditi islamist Alija kojega nije bilo briga što ginu tamo neki katolici u Ravnom.
Zna se dobro šta je Federacija, savez 2 naroda koja će ravnopravno dijeliti vlast i nijedan Hrvat se nikada ne bi bunio protiv toga, druga je stvar što vama to ne odgovara nego bi vi status kakav ste imali u osmansko doba da budete temeljni narod a ostali vaše roblje.
Tuđman i jeste kriv u prvom redu što vas nije poznavao i što je imao neke ideje kao dan danas neki Hrvati o cvijeću koje će stati u obranu hrvatsva i naoružao vas. Da nas je vodio netko porijeklom iz nekog drugog kraja u kojem bolje poznaje Poturice, drugačije bi bilo i sigurno nas nebi zaskočili s leđa.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 18:18 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Može ovako napravte popis stanovništva u Bošnjakistanu Hrvata i Srba u Herceg Bosni Bošnjaka i Srba a u Republici Srpskoj Hrvata i Bošnjaka. Pa da nešto vidimo.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 18:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nebula to prezentira kao da su Bošnjaci u najmanju ruku sila kao USA ili Kina. A ekonomski kao Norveška pa mogu tako i dalje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 24 ožu 2015, 20:48 |
|
|
Nebula je napisao/la: U smislu državnosti da. Ali teritorija današnje BiH kao jedna cjelina (bilo samostalna bilo u okviru nečega) postoji u ovom obliku već stotinama godina. Ali i taj oblik duguje vanjskim faktorima a ne svojim narodima koje o tome niko ništa nije ni pitao. Uopće ne. Današnja BiH je mijenjala svoje granice, kroz Bosanski vilajet, pa je potpuno nestala u Kraljevini Jugoslaviji (stvaranje banovina) i nije postojala opet do 1943./45. Povezanost preko nekog povijesnog teritorija ti ne stoji, npr. u Dinarskim krajevima više veze imaju sa susjednom Dalmacijom nego sa Sarajevom. Citat: Ja nisam govorio o motivima glasača već samo naveo činjenice.
Činjenica broj 1: SDS i savez za promjene dobiše praktično pola glasova u RS-u i to pričajući kako je bolje biti jedan od dva nego jedan od tri, napadajući ideje o trećem entitetu i promovišući ideju da BiH treba biti bošnjačko-srpska zemlja, zagovarajući euroatlantske integracije. Stav SZP ukratko: ovakva BiH u EU
Činjenica broj 2: Ragužov HDZ90 dobio 40.125 glasova a HDZ (sa svim malim strankama u koaliciji) dobio 118.375 glasova. Omjer 1:3. I to sa kampanjom "ovo je naša zemlja" gdje se Raguž slika pored stećaka.
Nisam rekao da su to bili presudni faktori da se za njih glasa. Ali jesu činjenice. Jesi. Na osnovi toga izveo si zaključak da Srbi i Hrvati podržavaju određeno uređeje BiH. S brojnim glasačima sam razgovarao, prvi motiv kod SDS-a bio je "samo da maknemo Dodika", kod Raguža je meta bio Dragan Čović. Ovo priča o njihovom viđenju budućnosti BiH igrala je neku sporednu ulogu kod glasača. Dakle na osnovi izbornih rezultata nisi mogao utvrditi kakvo stanje birači tih stranaka očekivaju u BiH. To je bio moj argument. Citat: Pa nisu se zaduživali zato što im je to bilo cool već zato što nisu mogli bez zaduživanja. U problemima su i Španija i Italija a da ne bude BiH  Nisu mogli bez zaduživanja? Povećaj penzije, povećaj plaće, razne socijalne privilegije i izmišljotine, naravno da to ne možeš bez zaduživanja. Pa kada su prihvatili euro, Grci su ižinjavali što se kaže, nema kakve privilegije nisu sređivali. A taj dug išao je na vjerodostojnost Eura, i to su plaćali Nijemci i drugi.
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 25 ožu 2015, 01:16 |
|
|
BBC je napisao/la: Nebula to prezentira kao da su Bošnjaci u najmanju ruku sila kao USA ili Kina. A ekonomski kao Norveška pa mogu tako i dalje. A ne niko i ništa.Sirotinja ko sirće u neprijateljskom okruženju. Konačni kraj je pitanje vremena koje im ističe. Treba ih samo stezati dok totalno ne polude.
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 25 ožu 2015, 11:44 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
BBC je napisao/la: Nebula to prezentira kao da su Bošnjaci u najmanju ruku sila kao USA ili Kina. A ekonomski kao Norveška pa mogu tako i dalje. Cijela muslimanska strategija se zasniva na natelitetu,ima ona tema o tome slom multietnicarske demografije. Znaci u SFRJ muslimani su imali ogroman prirastaj od 1961 do 1991 vise od milion .narsali su sa 800 000 1961 god na 1900 000 1991 god. Trebalo je samo cekati i mnoziti se ,i samo ce se naparavit, BIH ce postati nacionalna drzava muslimana,jedan covjek jedan glas,svi ostali ce postati nacionalna manjina. Iako vise nisu ni blizu onom natalitetu sto su imali tokom SFRJ oni i dalje istrajavaju u svom zlocinackom planu poklapanja. Kad bi nekim cudom Srbi ili Hrvati krenui da se mnoze ,vidio bi kako bi kmecali i trazili da podignu ogradu i zidove na tih svojih 23%
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 25 ožu 2015, 12:12 |
|
|
samo me zanima ocel bit sta od federalizacije ili ce nas pustit na cjedilu imal kakva alternativa?
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 25 ožu 2015, 12:38 |
|
|
Heero je napisao/la: samo me zanima ocel bit sta od federalizacije ili ce nas pustit na cjedilu imal kakva alternativa? Već ste pušteni.Ako misliš na Hrvatsku i EU. Samo što se ona ne pita.
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 25 ožu 2015, 12:38 |
|
|
Ima alternativa.Naravno da ima.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ulazak BiH u Europsku Uniju Postano: 25 ožu 2015, 14:10 |
|
|
Temeljni narod, nacionalna država, islam prije svega, Bošnjaci svi i svuda, dok se mitomani ne urazume i civiliziraju te prihvate europske norme i prava naroda u višenacionalnim državama, teško nam se piše.
Ovakva BiH s nesređenim nacionalnim pitanjem, političkim i društvenim uređenjem, u kojoj razne islamističke organizacije šire svoj utjecaj, gospodarstvo i socijalna situacija koja je na rubu da eksplodira.
Ne znam na čemu temeljite svoj optimizam da će BiH ući u EU kad i Srbija ali vi kao da živite u nekoj drugoj stvarnosti.
Najvjerovatnije je da Srbija i Crna Gora ulaze skupa, možda onda nekada i Albanija te Makedonija ako riješi nacionalno pitanje Albanaca. BiH ako ikada uđe u EU, ući će sasvim sigurno kao poljednja od svih EX YU republika.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|