|
|
Stranica: 2/8.
|
[ 191 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 08:18 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1080 Lokacija: Herceg-Bosna
|
dreamteam je napisao/la: To za Istru sam čuo jedino kad je bila mobilizacija za Oluju da se najviše javilo, ali za Oluju je općenito bio ogroman odaziv jer su svi znali da je to to i svak je htio sudjelovati.
Bilo bi zanimljivo vidjeti kakva je bila situacija s mobilizacijom kod Hrvata u BiH. Mada realno, kod BiH Hrvata su skoro sve općine bile pogođene ratom osim općina u današnjoj ZHŽ (i one su raketirane od JNA na početku).
Moj neki dojam je da su Širokobriježani dominirali od tih pozadinskih općina, pogotovo u ratu s Muslimanima, ovo ostalo je bilo povuci potegni: " Šta ću ja kod Hita, neću gaće kupovat!" Jedan pripadnik Bušića mi je rekao da su se na početku momci utrkivali tko će biti gardist, do pada Kupresa, tada je moral pao, bilo masu dezertiranja. Ne mogu odgovorno tvrditi, ali imam dojam da je ZHŽ dao više vojnika nego “što je trebao” s obzirom da nisu bili izravno pogođeni ratom. Po sebi su ludi😁 Poznat je onaj video “Došlo nas je 20, rasturili smo ih ko mačiće”
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 09:00 |
|
|
Ceha je napisao/la: zet je napisao/la: Interesantno koliko samouvjereno pises a s obzirom koliko malo znas.
Ok, razuvjeri me  Ma ne treba ničiji doprinos umanjivati, ali smiješno je nešto previše i uzdizati. Citat: Po dostupnim podacima kroz istarske postrojbe prošlo je 13.500 branitelja. Svoje živote za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku, a time i Hrvatsku Istru život je dao 31, branitelj, stotinjak ih je ranjeno, a jedan je poginuo kao ročnik JNA. Realno na nekim bojištima bi 31 poginuo kroz 3 dana ili bi toliko mrtvih bilo na tjednoj bazi. Tako da svi ulaze u brojku od 520 000, a od 520k dosta nije ni metka opalilo nego je čuvalo crte 92-e nakon primirja ili bilo u R brigadama itd itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 10:18 |
|
|
Evo podataka iz Podcasta “GDJE SI BIO ‘91?” za selo Donja Motičina kod Našica Citat: Ako gledamo omjer dragovoljaca Vukovara u odnosu na broj stanovnika među svim mjestima u Hrvatskoj (izvan vukovarske općine) Donja Motičina je rekorder!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 11:23 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ok, razuvjeri me  Ma ne treba ničiji doprinos umanjivati, ali smiješno je nešto previše i uzdizati. Citat: Po dostupnim podacima kroz istarske postrojbe prošlo je 13.500 branitelja. Svoje živote za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku, a time i Hrvatsku Istru život je dao 31, branitelj, stotinjak ih je ranjeno, a jedan je poginuo kao ročnik JNA. Realno na nekim bojištima bi 31 poginuo kroz 3 dana ili bi toliko mrtvih bilo na tjednoj bazi. Tako da svi ulaze u brojku od 520 000, a od 520k dosta nije ni metka opalilo nego je čuvalo crte 92-e nakon primirja ili bilo u R brigadama itd itd. Ma gle, sve pet. Meni bi bilo jako drago da je priča istinitia, a ne samo navučena statistika. Volio bih vidjeti hrvatstvo kod Istrana, a ne samo prazne riječi i bulažnjenje o ww2. Stvar je poprilično jednostavna. Ne možeš se hvaliti učešćem u ratu, ako na kraju ispadne da su sve popunjenje uloge bile tipa "Jadranka Kosor", odnosno zajbancija u teškoj pozadini. Evo, dao sam ti primjer dečkiju iz Zg-a. Imao si Tigrove. Ako su bili dio 9. gardijske brigade (vukovi)? bilo bi i ok da se priča kaj su napravili, di su bili i slično.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 13:37 |
|
|
|
Od nas 130 koji smo došli iz Zagreba u Resnik, 100 je bilo iz BiH. Došli sa pokojnim Gentom Međugorcem. Moj prvi zapovjednik. Udba ga ubila.
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LeTdoS
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 13:42 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2025, 17:42 Postovi: 809 Lokacija: cvit mediterana
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Od nas 130 koji smo došli iz Zagreba u Resnik, 100 je bilo iz BiH. Došli sa pokojnim Gentom Međugorcem. Moj prvi zapovjednik. Udba ga ubila. Istina. Prvih 100ak pripadnika 4. Gbr bilo je iz BiH. U Split su došli osnovat brigadu. Kasnije su im se pridružili ljudi iz Dalmacije. I naravno, od novih članova dio je takoder bio iz BiH. Imotski i Sinj su dobili svoje bojne ubrzo nakon osnutka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 15:18 |
|
|
Ceha je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ma ne treba ničiji doprinos umanjivati, ali smiješno je nešto previše i uzdizati.
Realno na nekim bojištima bi 31 poginuo kroz 3 dana ili bi toliko mrtvih bilo na tjednoj bazi. Tako da svi ulaze u brojku od 520 000, a od 520k dosta nije ni metka opalilo nego je čuvalo crte 92-e nakon primirja ili bilo u R brigadama itd itd.
Ma gle, sve pet. Meni bi bilo jako drago da je priča istinitia, a ne samo navučena statistika. Volio bih vidjeti hrvatstvo kod Istrana, a ne samo prazne riječi i bulažnjenje o ww2. Stvar je poprilično jednostavna. Ne možeš se hvaliti učešćem u ratu, ako na kraju ispadne da su sve popunjenje uloge bile tipa "Jadranka Kosor", odnosno zajbancija u teškoj pozadini. Evo, dao sam ti primjer dečkiju iz Zg-a. Imao si Tigrove. Ako su bili dio 9. gardijske brigade (vukovi)? bilo bi i ok da se priča kaj su napravili, di su bili i slično. Točno se vidi da si neki zege-pizdek, ti ispituješ nečije hrvatstvo, a tvoje se hrvatstvo svodi na crtanje karata u paintu s izmišljenim granicama. Prilično sam siguran da ti osobno nisi išao u rat, zato što su morao studirati. I ako sutra opet bude rat, ti sigurno nećeš ići u taj rat, zato što su netko mora crtati dok drugi ratuju. Nemaš čak ni nikakve veze s BiH, nego se ulizuješ pričama kako su Hercegovci dobri Hrvati, a neki drugi nisu dobri. Ti prvi nisi dobar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 15:32 |
|
|
Ceha je napisao/la: Volio bih vidjeti hrvatstvo kod Istrana, a ne samo prazne riječi i bulažnjenje o ww2.
Pazi ti naseg velikog domoljuba Cehe kako prica o oslobadjanju Istre od talijanskog okuptaora i vracanju matici. "Bulaznjenje o WW2". Nice.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 16:05 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Točno se vidi da si neki zege-pizdek, ti ispituješ nečije hrvatstvo, a tvoje se hrvatstvo svodi na crtanje karata u paintu s izmišljenim granicama. Prilično sam siguran da ti osobno nisi išao u rat, zato što su morao studirati. I ako sutra opet bude rat, ti sigurno nećeš ići u taj rat, zato što su netko mora crtati dok drugi ratuju.
Nemaš čak ni nikakve veze s BiH, nego se ulizuješ pričama kako su Hercegovci dobri Hrvati, a neki drugi nisu dobri. Ti prvi nisi dobar. Nemoj sad i ti upadat u istu zamku i dijelit Hrvate na ZG-pizdeke, rijecke picke, istarske farmere, medjimurske konjusare i slicno. Povijest Hrvata je vrlo slojevita i kompleksna. Postoje vrlo dobri razlozi zasto su hrvatske regije raznolikih svjetonazora i mentaliteta. Ali ono sto je vrlo jednostavno i nimalo slojevito je osjecaj pripadnosti Hrvatstvu i ljubav prema domovini u svim tim regijama. To je tako jednostavno za shvatiti i osjetiti ali neki na ovom forumu vole niske strasti i piskaranje samo da bi nekog drugog etiketirali i obezvrijedili.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 16:06 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ma gle, sve pet.
Meni bi bilo jako drago da je priča istinitia, a ne samo navučena statistika. Volio bih vidjeti hrvatstvo kod Istrana, a ne samo prazne riječi i bulažnjenje o ww2.
Stvar je poprilično jednostavna. Ne možeš se hvaliti učešćem u ratu, ako na kraju ispadne da su sve popunjenje uloge bile tipa "Jadranka Kosor", odnosno zajbancija u teškoj pozadini. Evo, dao sam ti primjer dečkiju iz Zg-a. Imao si Tigrove. Ako su bili dio 9. gardijske brigade (vukovi)? bilo bi i ok da se priča kaj su napravili, di su bili i slično.
Točno se vidi da si neki zege-pizdek, ti ispituješ nečije hrvatstvo, a tvoje se hrvatstvo svodi na crtanje karata u paintu s izmišljenim granicama. Prilično sam siguran da ti osobno nisi išao u rat, zato što su morao studirati. I ako sutra opet bude rat, ti sigurno nećeš ići u taj rat, zato što su netko mora crtati dok drugi ratuju. Nemaš čak ni nikakve veze s BiH, nego se ulizuješ pričama kako su Hercegovci dobri Hrvati, a neki drugi nisu dobri. Ti prvi nisi dobar. Ceha je internet jezuit i širitelj svijesti , što je tu loše? Bolje svakako od vas apartmanžija i uvoznika nepalinja biciklinja Što se tiće služenja HV-a i ne daj Bože rata, vidjeli smo koliko prijezira si pokazao prema average Joe koji ti treba branit nekretnine na moru. Znam sigurno da bi ti prvi na Breganu.
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 16:24 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8942 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
daramo je napisao/la: zet je napisao/la: Strašno. Pojma nemate o Istri i Istrijanima. Nije to nego nema smisla da je odziv bio najveći u regiji koja nije bila izravno pogođena ratom. Pa možda baš ima. Jedna od logika bi bila mi smo ionako daleko od fronta, zašto se ne bi odazvali. Pitanje je kome se sve slao poziv. Nadalje, moramo razlikovati dobrovoljce i regrutirane. To su dva različita podatka.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 16:33 |
|
|
Ovaj zet gura Istrijane pa neka nam malo objasni. Svaka čast svakome ali nisam ih nešto posebno sretao po terenima pa evo meni prvom zete ako može da pojasniš oko Istrijana. Gdje su tačno išli i bili i po čemu su to posebni? Šta su oni posebniji od Slavonaca? BiH Hrvate uopće neću spominjat. Svaka jača postrojba na početku - najmanje pola naših iz BiH. Prva generacija Šepurina, 80% BiH…. Kakva Istra? Zašto je Istra nešto posebna osim zbog obuke 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kraljNoći
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 16:43 |
|
|
Vukan je napisao/la: Možda nije dovoljno razlučeno, ali odaziv možemo podijeliti na dvije kategorije u smislu dobrovoljnog javljanja, odnosno ne-bježanja ako si živio u područjima pod neposrednom opasnošću i klasične mobilizacije i popunjavanja domobranskih postrojbi.
U tom smislu mi je logično da možda ljudi iz Istre nisu u suludim brojkama '91. se dobrovoljno javili i krenuli u rat, ali da su se uredno kasnije javljali na mobilizacije i da je državni aparat na tom području urednije i efikasnije djelovao.
Ako govorimo o generalnom odazivu po regijama, primjer Imotskog dosta govori sam za sebe. Početkom agresije gotovo svi su se stavili na raspolaganje obrani, a značajan broj ljudi se vratio iz iseljeništva i ostavio siguran život da bi sudjelovao u ratu. Prva crta bojišta bila je udaljena 60 km.
Konkretno, u Domovinskom ratu poginulo je 240 ljudi porijeklom iz Imotskog (Imotske krajine) , a ranjeno ih je preko tisuću na različitim bojištima u Hrvatskoj i BiH. Ne treba zaboraviti ni da je prvi poginuli hrvatski branitelj bio Imoćanin Josip Jović. Iz ovog kraja su proizašle i poznate postrojbe poput 3. Imotske bojne, 115. brigade, policijskih snaga i drugih. Meni je čudno da niko iz Sinja i Trilja od civila nije bježao u Imotski kad je bio najsigurniji grad u Dalmaciji za vrijeme rata. Svi su išli u školu u ST i živjet. Neznam zašto su birali baš ST,Imotski je bio sigurniji puno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 16:51 |
|
|
|
Imoćanima kapa do poda. Dajem sve te istarske brigade za 115 Imotsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 18:46 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2310 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 18:57 |
|
|
Flamel je napisao/la: Ovo mi se čini malo, s obzirom da je recimo u Slavoniji svaka općina imala svoju brigadu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 19:09 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2310 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
estoyAqui je napisao/la: Ovo mi se čini malo, s obzirom da je recimo u Slavoniji svaka općina imala svoju brigadu Slavonija je bila mnogoljudnija i gušće naseljena, što znači da je imala veću regrutacijsku bazu. Rijeka u svom zaleđu ima praktički pusti Gorski Kotar, i s druge strane otoke s relativno malo stanovnika.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 21:52 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Imoćanima kapa do poda. Dajem sve te istarske brigade za 115 Imotsku. Citat: … ali neki na ovom forumu vole niske strasti i piskaranje samo da bi nekog drugog etiketirali i obezvrijedili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 20 kol 2025, 22:37 |
|
|
|
Ma to za Istru je očigledno mit. Mislim kompletno područje je dalo svega nekoliko R brigada, skupa s Rijekom.
Slavonci su na istoku imali dvije gardijske brigade i hrpu pričuvnih, vjerojatno je tu negdje i bila najveća mobilizacija, što je i logično, bili su najistureniji i to ne prema Jovi iz Donjeg Lapca, nego prema samoj Srbiji.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 21 kol 2025, 00:47 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ma gle, sve pet.
Meni bi bilo jako drago da je priča istinitia, a ne samo navučena statistika. Volio bih vidjeti hrvatstvo kod Istrana, a ne samo prazne riječi i bulažnjenje o ww2.
Stvar je poprilično jednostavna. Ne možeš se hvaliti učešćem u ratu, ako na kraju ispadne da su sve popunjenje uloge bile tipa "Jadranka Kosor", odnosno zajbancija u teškoj pozadini. Evo, dao sam ti primjer dečkiju iz Zg-a. Imao si Tigrove. Ako su bili dio 9. gardijske brigade (vukovi)? bilo bi i ok da se priča kaj su napravili, di su bili i slično.
Točno se vidi da si neki zege-pizdek, ti ispituješ nečije hrvatstvo, a tvoje se hrvatstvo svodi na crtanje karata u paintu s izmišljenim granicama. Prilično sam siguran da ti osobno nisi išao u rat, zato što su morao studirati. I ako sutra opet bude rat, ti sigurno nećeš ići u taj rat, zato što su netko mora crtati dok drugi ratuju. Nemaš čak ni nikakve veze s BiH, nego se ulizuješ pričama kako su Hercegovci dobri Hrvati, a neki drugi nisu dobri. Ti prvi nisi dobar. Pa ti nisi Hrvat, od kud si se ti uopće našao da ispituješ bilo čije hrvatstvo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 21 kol 2025, 00:51 |
|
|
zet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Volio bih vidjeti hrvatstvo kod Istrana, a ne samo prazne riječi i bulažnjenje o ww2.
Pazi ti naseg velikog domoljuba Cehe kako prica o oslobadjanju Istre od talijanskog okuptaora i vracanju matici. "Bulaznjenje o WW2". Nice. A gle, da ste oko nekih stvari drugačiji od nas, jeste. Po mom ukusu ste oko nekih stvari malo preliberalni, npr. kad naziv grada Pule u dokumentima na hrvatskom, nije samo hrvatsko ime, već hrvatsko-talijansko (Pula-Pola) i slične stvari. Nema tu priče o nikakvom oslobođenju, takvi ste kakvi jeste, kod vas je IDS lokalni HDZ i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 21 kol 2025, 00:52 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Točno se vidi da si neki zege-pizdek, ti ispituješ nečije hrvatstvo, a tvoje se hrvatstvo svodi na crtanje karata u paintu s izmišljenim granicama. Prilično sam siguran da ti osobno nisi išao u rat, zato što su morao studirati. I ako sutra opet bude rat, ti sigurno nećeš ići u taj rat, zato što su netko mora crtati dok drugi ratuju.
Nemaš čak ni nikakve veze s BiH, nego se ulizuješ pričama kako su Hercegovci dobri Hrvati, a neki drugi nisu dobri. Ti prvi nisi dobar. Ceha je internet jezuit i širitelj svijesti , što je tu loše? Bolje svakako od vas apartmanžija i uvoznika nepalinja biciklinja Što se tiće služenja HV-a i ne daj Bože rata, vidjeli smo koliko prijezira si pokazao prema average Joe koji ti treba branit nekretnine na moru. Znam sigurno da bi ti prvi na Breganu. Pa koliko znam, on je Srbin. Di će on branit Hrvatsku?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 21 kol 2025, 01:32 |
|
|
Flamel je napisao/la: Koliko vidim, od ovih su samo dvije iz Istre. 119. i 154. 119. je ratovala oko Otočca, u Oluji je išla prema Plitvicama, a 154. je bila oko Gospića i u Oluji je išla na Udbinu. estoyAqui je napisao/la: Ovo mi se čini malo, s obzirom da je recimo u Slavoniji svaka općina imala svoju brigadu Meni isto. Flamel je napisao/la: Slavonija je bila mnogoljudnija i gušće naseljena, što znači da je imala veću regrutacijsku bazu. Rijeka u svom zaleđu ima praktički pusti Gorski Kotar, i s druge strane otoke s relativno malo stanovnika. Ok, pusti Rijeku, ajmo gledat samo Istru? Dakle, po popisu 1991. Istarska županija (ajmo zanemarit Opatiju) ima 204 346 ljudi. Ako moraš gledati, PGŽ je imao 305 505. Dakle 50% više. U Slavoniji imaš pet županija (zanemarimo Daruvar i Novsku). VPŽ je imao 104 625. PSŽ 99 334. BPŽ 174 998. OBŽ 367 193. VSŽ 231 241. Dakle, Slavonija je imala oko milijun ljudi. Zapadna RH pola milijuna, Istra je manje od pola toga. Tako bi se u načelu trebao kretati i broj brigada. Površina Slavonije je inače puno više nego duplo veća od površine zapadne Hrvatske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 21 kol 2025, 01:33 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Ma to za Istru je očigledno mit. Mislim kompletno područje je dalo svega nekoliko R brigada, skupa s Rijekom.
Slavonci su na istoku imali dvije gardijske brigade i hrpu pričuvnih, vjerojatno je tu negdje i bila najveća mobilizacija, što je i logično, bili su najistureniji i to ne prema Jovi iz Donjeg Lapca, nego prema samoj Srbiji. Ma mit je, očito. Žao mi je kaj su se dečki iz tih djelova našli uvrijeđeni, ali baš je čudno zvučalo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Mobilizacija po regijama za vrijeme Domovinskog rata Postano: 21 kol 2025, 01:52 |
|
|
zet je napisao/la: Izumitelj iz Livna je napisao/la: Imoćanima kapa do poda. Dajem sve te istarske brigade za 115 Imotsku. Citat: … ali neki na ovom forumu vole niske strasti i piskaranje samo da bi nekog drugog etiketirali i obezvrijedili. Gdje si se ti našao uvrijeđen? Ako iko piskara, piskaraš ti. Fino sam te pitao da nam objasniš to veličanje Istrijana. Eto reci nam da čujemo. Gdje su bili i zbog čega su posebni? Imoćani su za njih izmislili svijet što se tiče domovinskog rata. Zadužili su nas sve redom da ih veličamo dok smo živi. Ovo ti je jednostavno tako. Ti što si se našao uvrijeđen i digao nos bez veze do tebe je. Kakva Istra, gdje su oni bili osim što su naši imali obuku gore? Kakva mitomanija 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|