|
|
Stranica: 8/10.
|
[ 236 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:02 |
|
|
Pesma: ČEDA Izvodi: Bora Čorba Šta da radim kad ne mogu da zaradim ni za drogu I da mogu šta mi vredi Drogu daju samo Čedi Sebičan je onaj Čeda sve sam troši, nikom ne da pa visoku plaća cenu da nahrani nos i venu Podočnjaci, lice bledo Nema oženi me Čedo Ribama je dao nogu oženio on je drogu Šta da radim s onim Čedom sve đankoze hapsi redom policiju ima strogu samo njemu daju drogu
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:06 |
|
|
Sveto tlo Hrvatsko
Stoljeća su prošla mnoga, slobodno sad zboriš ti, u Hrvatskoj zemlji živiš, i sa tim se ponosiš.
E moj Franjo, svak' se klanjo, svemu što si činio, e Franina, k'o planina, domovina i sveto tlo, sveto tlo Hrvatsko.
Danas kažu protiv tebe, riječi pune zavisti, za života šutjeli su, glasa nisu podigli.
E moj Franjo, svak' se klanjo, svemu što si činio, e Franina, k'o planina, domovina i sveto tlo, sveto tlo Hrvatsko.
E moj Frane, pamtim dane, kad smo skupa bili mi, prijatelj do prijatelja, Hrvatsku smo branili.
Sveto tlo Hrvatsko, Hrvatsko, sveto tlo Hrvatsko. Podiglo se plavo more, zaplakale sve su gore, otkad tebe više nema, ostala je uspomena.
E moj Frane, pamtim dane, kad smo skupa bili mi, prijatelj do prijatelja, Hrvatsku smo branili.
E Franina k'o planina, živio si ti za to, e Franina k'o planina, domovina i sveto tlo, sveto tlo Hrvatsko.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:11 |
|
|
Vii je napisao/la: Sveto tlo Hrvatsko
Stoljeća su prošla mnoga, slobodno sad zboriš ti, u Hrvatskoj zemlji živiš, i sa tim se ponosiš.
Danas kažu protiv tebe, riječi pune zavisti, za života šutjeli su, glasa nisu podigli.
Sveto tlo Hrvatsko, Hrvatsko, sveto tlo Hrvatsko. Podiglo se plavo more, zaplakale sve su gore, otkad tebe više nema, ostala je uspomena.
E Franina k'o planina, živio si ti za to, e Franina k'o planina, domovina i sveto tlo, sveto tlo Hrvatsko. Vii, kakvu skolu ti imas? Ne mora tacno, samo priblizno naznaci ako mozes.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:15 |
|
|
Vii je napisao/la: Onakvu kakvu ti nemaš. Mislis veci stepen obrazovanja od mene?
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:17 |
|
|
Ajde slušaj Ekrema Jevrića- kuća pos"o, pos"o kuća. K"o rođeno za tebe.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:18 |
|
|
Vii je napisao/la: Ajde slušaj Ekrema Jevrića- kuća pos"o, pos"o kuća. K"o rođeno za tebe. Zasto to mislis?
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:36 |
|
|
Ne mislim, nego znam. Samo što ti ne živiš u Njujorku gradu, nego u New Now gradu.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:40 |
|
|
Vii je napisao/la: Ne mislim, nego znam. Samo što ti ne živiš u Njujorku gradu, nego u New Now gradu. Common miscenception. Ipak nizi u pravu Mozes da probas da rekunstruises pricu iz jos nekog pokusaja
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:44 |
|
|
Javi kad budeš letio za Njujork grad.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:53 |
|
|
Vii je napisao/la: Javi kad budeš letio za Njujork grad. Nema problema, sve kao i ranije prva saznas
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 23:55 |
|
|
Jesi ti čuo za pojam "točka"?
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 25 tra 2012, 00:01 |
|
|
Vii je napisao/la: Jesi ti čuo za pojam točka? Tocak je tebi pojam?
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 25 tra 2012, 00:03 |
|
|
Nepismen Točka ( . ) razgodak je koji označava kraj rečenice tj. skupa riječi; koristi se i za skraćivanje te označavanje rednih brojeva.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 25 tra 2012, 00:08 |
|
|
Vii je napisao/la: Nepismen Točka ( . ) razgodak je koji označava kraj rečenice tj. skupa riječi; koristi se i za skraćivanje te označavanje rednih brojeva. Je li tocka zenski rod od tocak? Ako mozes razgadaj ovaj razgodak
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 25 tra 2012, 00:12 |
|
|
Glava je napisao/la: Vii je napisao/la: Nepismen Točka ( . ) razgodak je koji označava kraj rečenice tj. skupa riječi; koristi se i za skraćivanje te označavanje rednih brojeva. Je li tocka zenski rod od tocak? Ako mozes razgadaj ovaj razgodak Glavonjo, pročitaj pravopis.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 25 tra 2012, 00:16 |
|
|
Vii je napisao/la: Glavonjo, pročitaj pravopis. borovnice, za tebe
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 26 tra 2012, 19:05 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
MUDROST ZIVLJENJA#
Vracati se iznova na izvorista postojanja Crpiti sa njih snagu bitisanja Akceptirati prolaznost ljudskog trajanja Bez kajanja
Utjehu sebi i drugima davati Taziti zedj ljubavnu Spokojnim snovima nevinasca spavati Sudbinu uvazavati
Pomoci jadniku kad mocnik ga tuzi Dati utopljeniku ruku spasa Uzeti djetesce kad ruke ti pruzi Diviti se i trnu i ruzi
lirik
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 29 tra 2012, 00:25 |
|
|
KARIJERIST
Zvjerka je to posebne vrste Nekrunjeni je kralj svih egoista U prljavim igrama on uvijek ima prste Spreman je na sve doista
Rusi sve prepreke na zivotnoj stazi Za karijeru mu vezane sve brige Ne smeta mu sto preko leseva gazi Hobi su mu ogovaranja i intrige
Svejedno mu je sto svinjom ga zovu Sto ga preziru i sto ga mrze I rodjenu majku dao bi za lovu Nista mu milije od zarade brze
Ali na kraju zivotnog puta Kada se jednom racuni svedu I kad mu smrt svu pohlepu sputa I njeg' ce isto crvi da jedu
lirik
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 30 tra 2012, 20:49 |
|
|
SJECANJA NAVIRU
Sjecam se se tih prekrasnih jutara kad sam bio mali cvrkuta ptica i mirisa sijena u stali Sjecam se sivog prasinom ogrnutog puta majcinih toplih ruku i bakinih crnih skuta
Sjecam se tresnje stare i mekoce zelene trave mirisa svjezeg kruha i vruce bijele kave Svinjca se sjecam starog i iza njega jabuka ranih dalje tamo kod sume jagoda neubranih
I sjecam se oca sa kosom u zuljevitoj ruci lica nasmjesenog i u radosti i u muci Sjecam se i svih zimskih sezona lova pa cak i naseg ljutog Zelova
Sjecam se svega...ali kao kroz san
lirik
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 04 svi 2012, 14:50 |
|
|
O NOCI
O noci duge i gluhe Niste li cule ocajnicki krik Kada je ispratise moje suze I ranjene zvijeri rik
O noci duboke i tamne Niste li osjetile svu moju bol Kada mi ostase samo uspomene i na obrazu sasusena sol
O noci puste i slijepe Niste li vidjele dusu zaledjenu sjeverom I jamu gdje mi bijase srce Ispunjenu njenom nevjerom
lirik
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 05 svi 2012, 16:58 |
|
|
CRVENI RATNIK
Jahao je ponosno na mustangu svom Prerija mu je bila mati Lovio je bizone prostranstvima beskrajnim I nije morao da gladuje i pati
Vigvam je bio njegov dom Oruzje luk i strijela Imao je prekrasnu mladu skvo Njegova bjese zemlja cijela
A onda dodje blijedi covjek Zemlju mu silom uze Vigvam mu spali,bizone pobi Donese smrt i suze
Sada je zatvoren u rezervatu I nema vise nista Svakoga dana moli Manitua Da ga uzme u Vjecna Lovista
lirik
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 05 svi 2012, 21:58 |
|
|
Albatros
Dokoni mornari počesto se sjete Da za razonodu albatrose love, Kad poput nehajnih suputnika lete Oko lađa što nad gorkim jazom plove.
Čim, svladani, stanu na daske palube, Ti kraljevi zraka što jedra oblijeću, Zbog golemih krila čar krasote gube: Ko vesla ih vuku i s mukom se kreću.
Gord, snježne bjeline, taj vladar prostranstva Sad je jadno-ružan, nepodobnost prava: Hramlje i tetura lišen dostojanstva, A prosta ga rulja rugom ismjehava.
I Pjesnik je sličan tom knezu vidika Što prkosi buri i strijelcu na brodu No prognan na zemlju, med soj pakosnika, Divovska mu krila smetaju u hodu.
Charles Baudelaire
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 06 svi 2012, 21:47 |
|
|
MANEKENKI
Gost si redovni na revijama modnim Lebdis kao u zanosu na bljestavoj pisti Vidjas se stalno sa muskarcima zgodnim A ja sam eto ostao uvijek onaj isti
Jos pustim suzu kada nasu pjesmu cujem I posmatram oblake dok na nebu stihove pisu Jos nisam prestao nove planove da kujem I da osluskujem vrbe kako pokraj rijeke disu
A ti si zaboravila kako smo od zudnje gubili dah I noc kako je bdjela dok u zanosu smo tijela pleli Zaboravila si da smo od rastanka imali strah I da smo na vjecnu ljubav se kleli
Ali unatoc svemu moram jedno da ti kazem Od srca ti zelim srecu i uspjehe jos vece Lijepo je bilo s tobom ne mogu da lazem Mozda vise nikad tako biti nece
lirik
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 07 svi 2012, 16:35 |
|
|
KAŽEM - SMRT, A LJUBIM...
Kažem - smrt, a ljubim usnom kao predeo. Smrt ćuti, ja zvonim od starosti buduće. Pod tobom ja vidim grad mlad, uzavreo i naše smejanje s okna svake kuće.
O, nikada takve strasti bilo nije k'o poljem te noći na ivici groba. Ja nisam ljubio nikada silnije tu rosu i tebe no u ono doba
kad su nam svrdlali meci i vrtlozi, bol što je iz rana loptio na sve, kad je brat prohodo na drvenoj nozi, kad su nam vezali i oči i sne.
Tišinom? Ne. Pesmom srce moje vrije. Ljubav je kćer čiji je sin imao sina da odagna stravu iz zemlje Srbije i ljubi devojke u kucaj malina.
Dim za žar, mir za bol, muk za reč - ja neću. Ja pucam da ljubim tvoja vita rebra. I ranjen ja tražim, ko sloboda - sreću, ko dan - taj smeh pod prokislim krovom neba.
Raduj se, o raduj, radujte se svi prkosu što cveta na oštrici more, toplome zrnu što pod ženskim rebrom zri, morima što okom devojke njonjore.
Reknem li - smrt, ljubim ko usnom - predeo. Reknem li - kraj - zvonim od strasti buduće. Pod tobom ja vidim grad mlad, uzavreo i naše smejanje s okna svake kuće.
OSKAR DAVIČO
(Jednoj forumašici)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|