HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 09:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1357 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 55  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kreacija ili evolucija
PostPostano: 29 lis 2019, 20:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
2. Materija se kreće u beskonačnoj petlji. Malo vjerojatno ali teoretski moguće.

Tko još vjeruje u materiju :001_smile, https://m.youtube.com/watch?v=wM0IKLv7KrE&t=85s

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 20:39 

Instruktor je napisao/la:
2. Materija se kreće u beskonačnoj petlji. Malo vjerojatno ali teoretski moguće.

Tko još vjeruje u materiju :001_smile, https://m.youtube.com/watch?v=wM0IKLv7KrE&t=85s

Dobro, materiju sam rekao da pojednostavim, ne mogu pisat elaborat za svaki post. Zna se na što mislim. :zubati

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 20:43 

- To bi otvorilo beskonačni niz simulacija. Ako smo mi simulacija, tko garantira onda da taj kreator također nije u simulaciji kreatora iznad njega? I onda bismo dobili beskonačni niz simulacija i kreatora što opet nema smisla.

U ovom slučaju nema kreatora nego ide kružno (kao u poganskim cikličkim shvaćanjima povijesti) ili se kreator nalazi u beskonačnosti (kreator ima kreatora koji opet ima kreatora koji opet ima kreatora..... koji je stvoren od kreatora koji nema kreatora nego je KREATOR). A besmisao argumenta tko je stvorio Boga (kreatora) u probijanju Boga je ovdje prezentirana, https://m.youtube.com/watch?v=kKKIvmcO5LQ

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 20:53 

Želim konkretan odgovor na svoj zadnji post. Znači ne možemo uzeti DNA iz prethodnih vrsta, nemamo opservaciju i dokaz prijelaza jedne u drugu i još imamo hrpu kompromitiranih "ostataka". Ne mogu vjerovati da se ovakva apstraktna pretpostavka plasira kao znanost. Ovo se uopće ne može dokazati znanstvenom metodom. Sve se bazira na lijepljenju etikete nekome da je "glup" ako ne prihvati neki princip koji visi u zraku i za koji se prilažu nekakve šuplje korelacije.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 21:15 

Purger111 je napisao/la:
Sve se bazira na lijepljenju etikete nekome da je "glup" ako ne prihvati neki princip koji visi u zraku i za koji se prilažu nekakve šuplje korelacije.

Strašna je pomisao postojanje Boga koji će nas uskrsnuti i suditi za grijehe. Taj strah tjera u promjenu ponašanja, npr. iz hedonizma ('poist poput sprčit') u nešto drugo. Da bi se otklonilo taj strah, panično se ide u osporavanje Biblije kako bi se osporilo Boga. Takav pristup vodi k nepoštenju u znanstvenom radu.

Nije li dovoljno sjetit se komunističkog sveca Lenjina ' Moramo se boriti protiv religije. Dolje s religijom! Živio ateizam! Širenje ateizam naš je glavni zadatak. Komunizam ukida vječne istine. On ukida svaku moralnost', Ralph Epperson, 'Nevidljiva ruka', Cipetić, 2002., str. 425

Ovakve kao Lenjin najlakše je prepoznati po tome što pričaju o znanostvenim dokazima (pričaju, a ne prezentiratiraju te dokaze), o znanosti, a kada pogledaš sadržaj uglavnom serviraju ideologiju. A u RH vole Titu i Jugoslaviju.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 21:44 

Purger111 je napisao/la:
Zašto Bog ne bi koristio slične koncepte? Zašto bi Bog baš morao koristit različite koncepte?

Ne mora, ali mi je jako čudno da je čovjek koji je prema tom religijskom konceptu najsavršenije stvorenje i kruna stvaranja stvoren po istoj matrici kao i čimpanza.

Strašna je pomisao postojanje Boga koji će nas uskrsnuti i suditi za grijehe. Taj strah tjera u promjenu ponašanja, npr. iz hedonizma ('poist poput sprčit') u nešto drugo. Da bi se otklonilo taj strah, panično se ide u osporavanje Biblije kako bi se osporilo Boga. Takav pristup vodi k nepoštenju u znanstvenom radu.

A što je sa znanstvenicima-vjernicima koji prihvaćaju evoluciju ili Ivanom Pavlom II. koji je rekao kako je teorija evolucije više od teorije? Kakav je njihov motiv za to? Jesu li i oni komunjare koji žele uništiti Boga ili ljudi koji su shvatili težinu dokaza koja se ne može ignorirati?

Osim toga, sve to što si rekao o strahu od istine i paničnom osporavanju nečega pod svaku cijenu se može primijeniti na većinu kreacionista kojima nijedan znanstveni pristup niti dokaz neće biti dovoljan da prihvate bilo što što bi išlo kontra zadate dogme.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 21:54 

Heero je napisao/la:
Nemozes biti toliko glup,molim te nepravi se!

Bez vrijeđanja molim. :palacgore1

Barem pravopis popravi ako se već predstavljaš dominantan.

Nevrijeđam,markan se pravi blesav :tongue_smilie

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 21:58 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Heero je napisao/la:
NE
svi osim afrikanaca

Moguće. Svi su imali pristup njihovom društvu za vreme ledenog doba, osim subsaharskih Afrkanaca koji su imali ogronmu i potpuno mrtvu pustinju kao barijeru prema tom delu sveta.

NE
Prvo je neandertalac izasao iz afrike i zakoracio tamo na bliski istok a kad je kasnije u africi nastao homo sapiens pa se prosirio na bliski istok jednostavno ih je u nekoj mjeri tu odmah absorbirao pa kad je krenio tamo za aziju,europu,oceaniju,amerike ponio je malo genoma sa sobom :P
Nije se vracao u afriku osim sjevernu a tamo takodjer imaju neandertalca u sebi.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 22:00 

Purger111 je napisao/la:
Heero je napisao/la:
NE
svi osim afrikanaca

Hoću dokaz da je jedna vrsta nastala iz druge, shvaćaš? Sličnosti sa navodnim "rođacima" mi to jednostavno ne govore. To mogu interpretirati kao da su vrste zasebno stvorene, ali na sličan način. Ta činjenica da smo slični se može interpretirati na više načina. To nije dokaz.

Znači mi stvarno iz njihovih ostataka (homo erectusa, homo habilisa, homo heidelbergensisa) ne možemo uzeti DNA i vidjeti je li su oni konkretno 100% naši preci? Mi samo imamo vrstu koja je različita od nas i pretpostavljamo da je ona naš predak... Znači opet dodajemo svoju interpretaciju, kao što smo je dodali kod nama sličnih, ali različitih vrsti za koje tvrdimo da imamo zajedničkog pretka. Ni ona navodna križanja nam ne daju novu vrstu...

Ovo su izrazito teške rupe u teoriji.

Kakve rupe =))
To sto ti nisi educiran pa neshvacas osnovne pojmove neznaci da teorija ima rupe.

Naveo sam ti da 75% naseg DNK ima u majmunu,dakle milioni i milioni nizova ispisani slovima A,G,C i T(adenin, gvanin, citozin i timin) cine DNK.Nas DNK niz ima zapis i 75% tog zapisa se takodjer nalazi u majmunu =))
Majmun ima niz DNK i 82% tog niza mozes naci u ljudskoj DNK.

E sad opce je poznato kako bilo sta moze imati isti DNK materijal.SEX SEX SEX
Recimo da ja imam neki odredjen DNK materijal za koji kako ti otkrijes da je podudaran sa djetetom tvoje seke,e kako bi to tehnicki bilo moguce?

Po tebi je bog tvom necaku podario DNK slican ko moj kada ga je stvarao =))
E jesi kralj od covjeka :klanjam

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 22:46 

dunno je napisao/la:

A što je sa znanstvenicima-vjernicima koji prihvaćaju evoluciju ili Ivanom Pavlom II. koji je rekao kako je teorija evolucije više od teorije? Kakav je njihov motiv za to? Jesu li i oni komunjare koji žele uništiti Boga ili ljudi koji su shvatili težinu dokaza koja se ne može ignorirati?

Osim toga, sve to što si rekao o strahu od istine i paničnom osporavanju nečega pod svaku cijenu se može primijeniti na većinu kreacionista kojima nijedan znanstveni pristup niti dokaz neće biti dovoljan da prihvate bilo što što bi išlo kontra zadate dogme.

Pa u čemu je problem. Nije papa Ivan Pavao II. ništa novo rekao. Imali ste prije njega encikliku Rarum Novarum u 19. stoljeću gdje je papa Lav XIII. pozvao teologe da se pozabave s tom teorijom pazeći pritom da se ne prezentiraju teze koje nisu dokazne kao činjenice.

Imate vrlo potkovanih kršćana koji zastupaju teoriju evolucije (naravno ne na priglupi način ko pogani akademik Ivan Gušić). Npr. evo Vam debata Kenta Kovinda (kreacionist) i Inspiringphilosophy (strukturni evolucionist), https://m.youtube.com/watch?v=qXdrjN_XNhY&t=2143s.

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 22:47 

Heero je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Hoću dokaz da je jedna vrsta nastala iz druge, shvaćaš? Sličnosti sa navodnim "rođacima" mi to jednostavno ne govore. To mogu interpretirati kao da su vrste zasebno stvorene, ali na sličan način. Ta činjenica da smo slični se može interpretirati na više načina. To nije dokaz.

Znači mi stvarno iz njihovih ostataka (homo erectusa, homo habilisa, homo heidelbergensisa) ne možemo uzeti DNA i vidjeti je li su oni konkretno 100% naši preci? Mi samo imamo vrstu koja je različita od nas i pretpostavljamo da je ona naš predak... Znači opet dodajemo svoju interpretaciju, kao što smo je dodali kod nama sličnih, ali različitih vrsti za koje tvrdimo da imamo zajedničkog pretka. Ni ona navodna križanja nam ne daju novu vrstu...

Ovo su izrazito teške rupe u teoriji.

Kakve rupe =))
To sto ti nisi educiran pa neshvacas osnovne pojmove neznaci da teorija ima rupe.

Naveo sam ti da 75% naseg DNK ima u majmunu,dakle milioni i milioni nizova ispisani slovima A,G,C i T(adenin, gvanin, citozin i timin) cine DNK.Nas DNK niz ima zapis i 75% tog zapisa se takodjer nalazi u majmunu =))

Recimo da ja imam neki odredjen DNK materijal za koji kako ti otkrijes da je podudaran sa djetetom tvoje seke,e kako bi to tehnicki bilo moguce?

Sličnost u DNA jednostavno ne dokazuje da dvije različite vrste imaju istog pretka. Ti moraš prvo vjerovati u apstraktni nedokazani princip da "iz jedne vrste nastaje druga vrsta" i onda to moraš zalijepiti na danu sličnost.

Ali nažalost nikada nije dokazano da je jedna vrsta postala drugom vrstom. To je nemoguće testirati, eksperimentalno dokazati, opservirati. I ne može se objektivno tvrditi da je tako.

Navodiš primjer unutar iste vrste gdje DNA testom dokazujemo očinstvo te imamo pretka i potomka. Ceriš se i provociraš.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 22:50 

Vidiš ta teorija o simulaciji na prvi pogled potpuno ima smisla.

Primijetio sam ipak dva problema:

- Možda simulacija ima smisla iz suprotnog pravca, tj. mi u simulaciji simuliramo svijet, pa onda posljedično i svijet sliči na simulaciju.

- To bi otvorilo beskonačni niz simulacija. Ako smo mi simulacija, tko garantira onda da taj kreator također nije u simulaciji kreatora iznad njega? I onda bismo dobili beskonačni niz simulacija i kreatora što opet nema smisla.

Dakle iako privlačna na prvi pogled, ideja o simulaciji teško da drži vodu.

Na kraju su moguća jedina dva zaključka:

1. Kreator je Bog, biće van vremena i naših dimenzija. Vjerojatnoća 99.99% ili više.

=))
A sta na tom konceptu svemoguceg bica je moguce??
Kreator simulacije nije bog nego informaticar iz buducnosti.

Veoma je lako neke stvari docarati i zamisliti ali treba imati fascinaciju i nebiti tako mentalno lijen i nemastovit.

Vidi ovaj trik!Mi znamo da materija u vakuumu doslovno iskase iz nicega ali u paru sa antimaterijom i nepostoji zadugo nego se ponistavaju medjusobno.

Zamisli kad se to dogadja u ogromnom prostoru kao svemirski vakuum.
Koliko malo je vjerojatno da ce se tu i tamo nekad iz vakuuma svemira slucajno na jednom mjestu u tom plesu subatomskih cestica materije i antimaterije formirat nekakva atom ili molekula koja ima tako neka elektromagnetna svojstva da uspijesno odbija cestice antimaterije ili cak nemora odbijati nego je dovoljno da se neposredno nakon postanka odskoci sa te tocke gusce antimaterijsko materijske oluje na neko "mirnije mijesto".

Ovo se u beskonacnom vakuumu mora stalno dogadjati kako je vakuum tako ogroman ;)
E sad kako se to dogadja bezbroj puta takve cestice nisu rijetke niti neraznolike.
Znas li za kvantnu mehaniku,nesigurnost lokacije na toj razini?
Cestice dole divljaju u prostorvremenu,nalazhe se svugdije u isto vrijeme dok su same i neinteragiraju sa nicime a zauzimaju poziciju u prostoru kada dodju u kontakt sa drugom cesticom.

E sad kako se u tom beskraju sve zive konbinacije cestica generiraju u svakom milimetru svemira te isto tako nestaju bivajuci ponistene antimaterijom a samo neke ispadnu stabilne ja tebe pitam sto ce se nakon izvijesnog vremena iskristalizirati?

Jedino moguce je da se iskristalizira sistem(molekula) onakav kakav omogucava samoodrzavanje u tom kvantnom svijetu gdje prijete cestice antimaterije a to podrazumijeva da je stabilna i da je samoreproduktivna.
Znaci vakuum svemira moze doslovno izbacit molekulu zivota ne zato jer je inteligentan i svijestan vec zato jer je tako ogroman i izbacuje sve zive moguce kombijnacije cestica koje se ponistavaju ili neopstaju jer nisu samoodrzivi sistemi kakva je npr. samoreproducirajuca molekula koja ostaje u nasem svemiru bas zato jer je slucajno takva.

Kvantna evolucija!

Ovo je matematicki moguce.Treba imati malo maste i pokusati zamisliti stvari,odigrati simulacije svemira u glavi,razmisljati i biti fasciniran tim stvarima a ne samo rec vjerojatno je netko stvorio(99%). =))

E pa nije to moguce,to nista neobjasnjava.Ogromnost svemira i njegova starost neostavljaju drugu mogucnost nego da se ta samoreproducirajuca molekula kad tad pojavi a ona je programirana da se razmnozi i mijenja a priroda je takva da eliminira sve te potomke koji nisu usavrseni te ostavlja samo najsamozasticeniju molekulu sta znaci da ona tokom vremena niti nema ikakvu drugu mogucnost nego da evoluira u nesta sta zovemo prastanica.

Vidis kako ja iz rukava izvucem tehnicki moguc model postanka svega.
Aj ti sad daj neki princip na koji bi moglo funkcionirat nekakvo svemoguce bice s pocetka vremena.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 22:51 

Heero je napisao/la:

Akademik Vladimir Paar je otkrio supersimetrične strukture kod čovjeka koje nema niko drugi u DNA osim čovjeka. Time ti postoci postaju puuuno manje bitni,
https://narod.hr/hrvatska/akademik-vlad ... anstvenika

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 23:06 

Purger111 je napisao/la:
Heero je napisao/la:
Kakve rupe =))

Sličnost u DNA jednostavno ne dokazuje da dvije različite vrste imaju istog pretka. Ti moraš prvo vjerovati u apstraktni nedokazani princip da "iz jedne vrste nastaje druga vrsta" i onda to moraš zalijepiti na danu sličnost.

Ali nažalost nikada nije dokazano da je jedna vrsta postala drugom vrstom. To je nemoguće testirati, eksperimentalno dokazati, opservirati. I ne može se objektivno tvrditi da je tako.

Navodiš primjer unutar iste vrste gdje DNA testom dokazujemo očinstvo te imamo pretka i potomka. Ceriš se i provociraš.

Zasto se DNK-om dokazuje ocinstvo?
E pa zato jer znamo da se DNK-a jedino moze proslijedit SEX-om.

Razumijes,da je DNK stvar tvorca onda DNK test nebi postojao.
Posto mi znamo da je jedini nacin proslijedit DNK sexom na svoje potomke a imamo DNK ciji sadrzaj ima i DNK majmuna zakljuicujemo da smo ga naslijedili predhodnim majmunskim sexovima u kojima je taj materijal mutirao(također cinjenica poznata pismenima među nama) i natalozio jos 25% materijala.

Tvorca jos nikad nismo vidili da stvara molekulu DNA pa to racionalna bica nerazmatraju kao mogucnost.Covjecanstvo jos nije otkrilo nikakvog kreatora DNK osim mozda vakuum svemira koji je generator svih mogucih kombinacija subatomskih cestica uopce zamisljivim pa medju njima i one koje su nevjerojatno slozene i tesko zamislive kao slucajne.

Dakle nije zivot slucajan ali nije ni svijesno kreiran to je nemoguce.Zivot je tu jer nemoze nebit tu,jednostavno svemir u svojoj ogromnosti kreira sve moguce sisteme a samo oni sa svojstvima zivota opstaju ne jer je to volja svemira ne jer to netko zeli nego jer svi drugi sistemi to nemogu upravo zato jer nisu zivi.

Slicnost DNA =))
DNA nema lice i ne slici.Ili se podudara ili ne.
Kad se podudara to znaci da je nastala jedna iz druge diobom.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 23:16 

Heero je napisao/la:

Jesi čuo za partenogenezu i apomiksiju?

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 23:19 

ma znam ali pojednostavljujem

nemozes cijelokupnu DNK molekulu proslijedit na ljudsko bicve vertikalnim transferom ili necim slicno.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 23:35 

U ti boga, izvuče čovjek iz rukava i model nastanka života, i to samo zato što smo ga isprovocirali, napregnu mozak i eto nam ga sad. Sve je riješio i objasnio.
Jedini problem je što to nema veze ni s čim osim sa par tekstova koje je negdje po internetu pročitao i umislio da nešto zna.
Ne znaš osnovne stvari iz biologije, a vjerovatno ni ovo iz kvantne fizike nema veze ni s čim, a ona slika iz geologije i slojeva je moram priznati interesantna i daje dobar argument za evoluciju, ali poznajući evolucioniste i tebe, vjerovatno je i to neka podvala.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2019, 23:41 

Heero je napisao/la:
Vidiš ta teorija o simulaciji na prvi pogled potpuno ima smisla.

Primijetio sam ipak dva problema:

- Možda simulacija ima smisla iz suprotnog pravca, tj. mi u simulaciji simuliramo svijet, pa onda posljedično i svijet sliči na simulaciju.

Dakle iako privlačna na prvi pogled, ideja o simulaciji teško da drži vodu.

Na kraju su moguća jedina dva zaključka:

1. Kreator je Bog, biće van vremena i naših dimenzija. Vjerojatnoća 99.99% ili više.

=))
A sta na tom konceptu svemoguceg bica je moguce??
Kreator simulacije nije bog nego informaticar iz buducnosti.

Veoma je lako neke stvari docarati i zamisliti ali treba imati fascinaciju i nebiti tako mentalno lijen i nemastovit.

Vidi ovaj trik!Mi znamo da materija u vakuumu doslovno iskase iz nicega ali u paru sa antimaterijom i nepostoji zadugo nego se ponistavaju medjusobno.

Zamisli kad se to dogadja u ogromnom prostoru kao svemirski vakuum.
Koliko malo je vjerojatno da ce se tu i tamo nekad iz vakuuma svemira slucajno na jednom mjestu u tom plesu subatomskih cestica materije i antimaterije formirat nekakva atom ili molekula koja ima tako neka elektromagnetna svojstva da uspijesno odbija cestice antimaterije ili cak nemora odbijati nego je dovoljno da se neposredno nakon postanka odskoci sa te tocke gusce antimaterijsko materijske oluje na neko "mirnije mijesto".

Ovo se u beskonacnom vakuumu mora stalno dogadjati kako je vakuum tako ogroman ;)
E sad kako se to dogadja bezbroj puta takve cestice nisu rijetke niti neraznolike.
Znas li za kvantnu mehaniku,nesigurnost lokacije na toj razini?
Cestice dole divljaju u prostorvremenu,nalazhe se svugdije u isto vrijeme dok su same i neinteragiraju sa nicime a zauzimaju poziciju u prostoru kada dodju u kontakt sa drugom cesticom.

E sad kako se u tom beskraju sve zive konbinacije cestica generiraju u svakom milimetru svemira te isto tako nestaju bivajuci ponistene antimaterijom a samo neke ispadnu stabilne ja tebe pitam sto ce se nakon izvijesnog vremena iskristalizirati?

Jedino moguce je da se iskristalizira sistem(molekula) onakav kakav omogucava samoodrzavanje u tom kvantnom svijetu gdje prijete cestice antimaterije a to podrazumijeva da je stabilna i da je samoreproduktivna.
Znaci vakuum svemira moze doslovno izbacit molekulu zivota ne zato jer je inteligentan i svijestan vec zato jer je tako ogroman i izbacuje sve zive moguce kombijnacije cestica koje se ponistavaju ili neopstaju jer nisu samoodrzivi sistemi kakva je npr. samoreproducirajuca molekula koja ostaje u nasem svemiru bas zato jer je slucajno takva.

Kvantna evolucija!

Ovo je matematicki moguce.Treba imati malo maste i pokusati zamisliti stvari,odigrati simulacije svemira u glavi,razmisljati i biti fasciniran tim stvarima a ne samo rec vjerojatno je netko stvorio(99%). =))

E pa nije to moguce,to nista neobjasnjava.Ogromnost svemira i njegova starost neostavljaju drugu mogucnost nego da se ta samoreproducirajuca molekula kad tad pojavi a ona je programirana da se razmnozi i mijenja a priroda je takva da eliminira sve te potomke koji nisu usavrseni te ostavlja samo najsamozasticeniju molekulu sta znaci da ona tokom vremena niti nema ikakvu drugu mogucnost nego da evoluira u nesta sta zovemo prastanica.

Vidis kako ja iz rukava izvucem tehnicki moguc model postanka svega.
Aj ti sad daj neki princip na koji bi moglo funkcionirat nekakvo svemoguce bice s pocetka vremena.

Ako izuzmemo kreveljenje bez pokrića, argumenti su ti tipičnog ateista.

Čestica nije iskočila iz ničega, nego je i to ništa u stvari nešto, koje ljudi eventualno trenutno ne razumiju.

To što ti misliš da je čestica iskočila iz ničega je jednako kao da nekim domorocima pokažeš auto. I onda oni misle kako kola idu sama, a u stvari mi malčice od njih obrazovaniji znamo da to nije baš tako.

Na kraju to što ti zoveš "ništa" je također dio svemira. Naravno, najlakše je ono što ne razumiješ nazvati slučajnim.

Druga tipična ateistička fraza o biću sa "početka vremena". Bog nije na početku vremena nego izvan vremena. Ono što zovemo vrijeme je također jedan od sastavnih dijelova svemira. Iz toga slijedi da tvorac svemira je ujedno i tvorac vremena.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:10 

Heero je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Posto mi znamo da je jedini nacin proslijedit DNK sexom na svoje potomke a imamo DNK ciji sadrzaj ima i DNK majmuna zakljuicujemo da smo ga naslijedili predhodnim majmunskim sexovima u kojima je taj materijal mutirao(također cinjenica poznata pismenima među nama) i natalozio jos 25% materijala.

Tvorca jos nikad nismo vidili da stvara molekulu DNA pa to racionalna bica nerazmatraju kao mogucnost.Covjecanstvo jos nije otkrilo nikakvog kreatora DNK osim mozda vakuum svemira koji je generator svih mogucih kombinacija subatomskih cestica uopce zamisljivim pa medju njima i one koje su nevjerojatno slozene i tesko zamislive kao slucajne.

Dakle nije zivot slucajan ali nije ni svijesno kreiran to je nemoguce.Zivot je tu jer nemoze nebit tu,jednostavno svemir u svojoj ogromnosti kreira sve moguce sisteme a samo oni sa svojstvima zivota opstaju ne jer je to volja svemira ne jer to netko zeli nego jer svi drugi sistemi to nemogu upravo zato jer nisu zivi.

Slicnost DNA =))

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji svemogući stvoritelj svemira onda DNK je stvar tvorca.

Nismo vidjeli što šta, pa tvrdimo da je to 100% znanost, je li tako?

Dio čovječanstva tvrdi da je otkrilo.

Tvrditi da život definitivno nije svijesno kreiran i da je to nemoguće, je tvrditi nešto što jednostavno ne znaš, opet ne možeš testirati i opet ne možeš opservirati.

Dakle svemir je ogroman i može proizvesti sve moguće zamislive sisteme i kombinacije čestica, pa i one složene ako sam te dobro shvatio. To i dalje ne osporava inteligentnog Stvoritelja svemira.

Laik sam u fizici, ali ako se dobro sjećam čini mi se da je negdje bilo rečeno da kad bi neke inače dosta precizne konstante/zakoni koje definiraju naš svemir bile drugačije za samo koju malu decimalu, da život u našem svemiru ne bi bio moguć. Je li to istina?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:13 

Nisam ni rekao da to razumijemo :)
Nego vi iracionalci nerazumijete niti do te tocke.

Naravno da je generiranje materije-antimaterije iz vakuuma neobjasnjivo za sada i lici na magiju ali...
Kad je darwin iznio teoriju evolucije kojom objasnjava raznolikost(ne postanak) zivota tvoja strana je zapela na tome da onda sam taj postana zivota mora bit od boga a poste medju nama rekli su: "neznamo","nema dokaza za nesta nadnaravno treba dalje istraziti".

I tu dolazi u igru prebiokemijska evolucija koja je dala modele po kojima se iz osnovnih kemijskih elemenata moze formirat samoreproduktivna cestica,RNK i slicno.U biti razradili su ideje kako od nezivog nastane zivo da bi vi iracionalci zakljucili "ali to neznaci da tvorac nije stvorio molekule,odakle one?"
Znanstvenici posteni kakvi jesu kazu "neznamo",nejverujemo da je alah i to.

Evo nam teorije velikog praska i otkrica iz kvantne mehanike a vi kazete sta?
Citat:
Čestica se nijie iskočila iz ničega, nego je i to ništa u stvari nešto, koje ljudi eventualno trenutno ne razumiju.

Ne,ne to ja kazem da mi to nerazumijemo ali nije nista nadnaravno.
Nisi lijepo citao,nisam rekao da je ista slucajno,nista nije nastalo slucajno ali nije ni svijesno stvoreno.
Sve je nastalo zato jer niti nemoze da nenastane bas sve!To ti je svojstvo beskonacnog vakuuma(znam da nije svemir beskonacan nemoj napadat manje bitnu jezicn u ornamentiku) koji generira sve moguce zamislive sisteme od kojih ostanu,odnosno od kojih imamo nesto i brojimo ih u nesto samo ako su zivi ilitiga bar stabilni sustavi(npr. atom vodika).

Dok se vi hvatate za slamke znanstvenici ovaj puta imaju kvantnu biologiju i otkrivaju mehanizme unutar stanice koji funkcioniraju pomocu kvantnih efekata.Nevjerojatno,ispada da npr. katalizatori stanicnih kemijskih procesa enzimi(molekule) kataliziraju(ubrzavaju kemijske procese u stanici) pomocu kvantnih trikova =)) Dakle pomicu se po stanici sa molekula na molekule pomocu kvantnog tunelinga.Enzimi koji ubrzavaju kemiju stanica su odavno poznati ali je bila misterija kako oni to rade.
Dok se kreacionisti brane nekakvim brojkama i slozenoscu organela stanice znanost marljivo otkriva kako ti mikro strojevi rade,na kraju ce prokuzit i kako su nastali postepeno prirodnim putem.
https://www.youtube.com/watch?v=_qgSz1UmcBM

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:18 

Heero je napisao/la:

Kada netko u životu koji je znanosti iracionacionalan (nedokučiv), počne druge nazivati iracionalnima to je komično. Život je najuvjerljivije čudo koje je Bog stvorio. Zar ne?

Zamislimo dijete u majčinoj utrobi. Ono čuje glasove, osjeti majčino raspoloženje itd. Može li to dijete racionalno zaključiti o postojanju svijeta izvan majčine utrobe? Ili tom djetetu preostaje samo vjera u život po pički u pički i kroz pičku. Iako zapravo samo može vjerovat da je u majčinu utrobu došlo po pički. Čisto sumnjam da se dijete sjeća života u spermiju, dakle prije oplodnje. Iako prilikom izlaska iz kurca nije mogao vidjet vanjski svijet jer je izašao drito u pičku.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:26 

Opet molim odgovor na zadnji post i na ovaj.

Koja je vjerojatnost da nastane svemir s onako opisanim varijablama (od koje kad bi samo jedna bila neznatno drugačija, život ne bi bio moguć) i da onda taj svemir, usprkos svojoj veličini i starosti, nesvjesno izgenerira tako kompleksan biološki stroj poput čovjeka da ga naša današnja civilizacija i dalje nije u stanju shvatiti u velikoj mjeri, a kamoli rekreirati?

Zašto ne možemo napraviti dosljedan, konkretan model baziran na fizici i matematici koji bi dao rezultate kakve predviđa evolucija?

Edit: https://www.youtube.com/watch?v=EE76nwimuT0

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:31 

Citat:
tu dolazi u igru prebiokemijska evolucija koja je dala modele po kojima se iz osnovnih kemijskih elemenata moze formirat samoreproduktivna cestica,RNK i slicno.U biti razradili su ideje kako od nezivog nastane zivo da bi vi iracionalci zakljucili "ali to neznaci da tvorac nije stvorio molekule,odakle one?"

I kad te modele testiramo po znanstvenim metodama i dobijemo rezultat nula, onda racionalni ljudi posumnjaju u model, dok iracionalni nastavljaju vjerovati u model?
Čekaj sad ko su tu sad vjernici?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:41 

Purger111 je napisao/la:
Heero je napisao/la:

Slicnost DNA =))

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji svemogući stvoritelj svemira onda DNK je stvar tvorca.

Nismo vidjeli što šta, pa tvrdimo da je to 100% znanost, je li tako?

Dio čovječanstva tvrdi da je otkrilo.

Tvrditi da život definitivno nije svijesno kreiran i da je to nemoguće, je tvrditi nešto što jednostavno ne znaš, opet ne možeš testirati i opet ne možeš opservirati.

Dakle svemir je ogroman i može proizvesti sve moguće zamislive sisteme i kombinacije čestica, pa i one složene ako sam te dobro shvatio. To i dalje ne osporava inteligentnog Stvoritelja svemira.

Laik sam u fizici, ali ako se dobro sjećam čini mi se da je negdje bilo rečeno da kad bi neke inače dosta precizne konstante/zakoni koje definiraju naš svemir bile drugačije za samo koju malu decimalu, da život u našem svemiru ne bi bio moguć. Je li to istina?

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji letece spageti cudovistei stvoritelj svemira onda DNK je stvar tvorca leteceg spageti cudovista.

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji zeus stvoritelj svemira onda DNK je stvar zeusa tvorca.

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji svemogući odin stvoritelj svemira onda DNK je stvar
odina tvorca.

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji svemogući penis stvoritelj svemira onda DNK je stvar
penisa tvorca.

Ako uzmeš kao mogućnost princip da postoji svemogući paško patak stvoritelj svemira onda DNK je stvar paška tvorca.

Dakle ako uzmes kao mogucnost bilo sta onda je to stvar bilo cega!!!
Iracionalan si! Neuzima se kao mogucnost bilo sta nego ono sto je moguce.

Citat:

Negacijske tvrdnje se nemoze testirati-LOGICNO
Ajde dokazi da ja nepostojim ili dokazi da letece spageti cudoviste nepostoji!
Nepostojanje je nedokazivo te stoga teret dokazivanja nije na negatorima :D

Teret dokazivanja je na tvrditeljima,dokazi boga,ja nemoram nista dokazat-LOGICNO
Ti meni mozes trazit da dokazem letece spageti cudoviste ili evoluciju.

Znaci ako ja nemogu dokazat da bog nije stvorio zivot tebi je to dovoljno da je stvorio?

Citat:

Da dobro si me shvatio(ako je to tako).Nista neosporava stvoritelja,nista neosporava ni zeusa ni letece spageti cudoviste!Nistaneosporavanje nema znacaj.Ono sta ima znacaj je ono sto ide u prilog tvrdnji a ne ono sto nedokazuje negaciju-LOGICNO.

Nebitno je sve sto nije dokazano da nepostoji LOL,bitno je samo ono sto jest dokazano.
Logicno je u potrazi znanja krenuti sa onime sto znamo kao sto je logicno pri slaganju puzli krenuti od onih koje imamo a ne od onih koje jos nismo nasli.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2019, 00:47 

Heero je napisao/la:

Kada netko u životu koji je znanosti iracionacionalan (nedokučiv), počne druge nazivati iracionalnima to je komično. Život je najuvjerljivije čudo koje je Bog stvorio. Zar ne?

Zamislimo dijete u majčinoj utrobi. Ono čuje glasove, osjeti majčino raspoloženje itd. Može li to dijete racionalno zaključiti o postojanju svijeta izvan majčine utrobe? Ili tom djetetu preostaje samo vjera u život po pički u pički i kroz pičku. Iako zapravo samo može vjerovat da je u majčinu utrobu došlo po pički. Čisto sumnjam da se dijete sjeća života u spermiju, dakle prije oplodnje. Iako prilikom izlaska iz kurca nije mogao vidjet vanjski svijet jer je izašao drito u pičku.

Ako neprouci svijet nemoze nikako zakljucit kako je tu doslo.Moze vjerovat u nesta nasumicno a to nasumicno tesko da ce bit dolazak kroz vaginu kako nezna za vanjski svijet i vaginu.Vjerojatniji je da ce nasumicno izmislit nekog stvoritelja sadrzaja utrobe ili tko nesta.Mislim vjerovat moze u beskonacno stvari i nije vjerojatno da ce odabirom vjerovanja u jednu od bezbroj stvari slucajno odabrat ono sto je stvarno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1357 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 55  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: