|
|
Stranica: 5/25.
|
[ 621 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:08 |
|
|
Ja kažem što mislim. Što je ostvarivo i kakav je odnos prema tome, to je naravno druga stvar.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Purger111
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:15 |
|
|
Granični poremećaj koliko vidim povezuje se s traumama iz djetinjstva ili adolescencije; zlostavljanje, zanemarivanje i slično. Nisam doktor, psihijatar, psiholog šta li već. Mogu samo dati neke laičke, ljudske, životne i iskustvene - nazovi to kako hoćeš - savjete, za koje pak ne mogu garantirati da će riješiti problem preko noći. Ono što mogu reći, čitajući o simptomima, zbilja mi se čini da se sve poklapa sa tvojom pričom. Gotovo kao da se radi o udžbeničkom primjeru.
Rekao bih da ti ljudi nemaju osjećaj kontrole nad sobom, nad slikom o sebi, nad svojim impulsima i osjećanjima. S druge strane nemaju ni kontrolu nad odnosima s drugim ljudima, obitelji, prijateljima, partnerima itd. Skloni su impulzivnom ponašanju, reagiranju na prvi "šum". Često umisle i napuhavaju probleme. Kopkaju ih neke neutemeljene slutnje s kojima se ne znaju nositi pa burno reagiraju. Naprosto je previše misli, briga i straha u njihovim glavama da bi se sa svime nosili. To ih onda navodi i na suicidalne misli.
Naprasna agresivnost je nerijetko manipulacija, ali prije bi rekao svojevrsna metoda kojom se nameće kontrola. Time se na brz, lak i jednostavan način, izvede stvari na čistinu. To im je sigurnije i jednostavnije nego nositi se s problemima i neumornom skepsom prema ljudima oko sebe. Vjerojatno su već izgubili neke ljude u životu pa to još više reinforce-a nesigurnost i impulzivnost. Inače je jednostavnost vrlina, treba pojednostaviti stvari u glavi, ali nikako ne na infantilne, brzoplete, hiperbolizirane i auto-destruktivne načine.
Čini mi se da su ovo senzualni ljudi koje lako povede i zavede dojam, atmosferičnost, estetika čak nekad i teatralnost. Prilagođavaju misli i "logiku" emocijama, raspoloženjima, intuiciji, "duhu" situacije koji ih možda podsjeća na neka prijašnja iskustva. Problem je što to ponekad zna odvesti u površno sanjarenje, umjesto u pravu, ozbiljnu, "dubinsku" intuiciji i čitanje "duhova" što kažu. Graničari neke ljude idealiziraju jer u njima traže svojevrsne prijatelje i uzore, stabilne identitete oko kojih se mogu vezati. Psiho-aktivne supstance im pružaju mir, kreativnost, opuštenost, zabavu, ali to je po meni otupljivanje mozga i nije dugoročno životno i egzistencijalno rješenje. Ne treba vezivati ličnost za užitke, materijalno, ljepotu i takve stvari jer je to prolazno, a čovjek treba nešto dugoročno i stabilno. "Otkačen" stil života je na neki način zamjena za ulogu, identitet, zanimanje, posao itd. koje ili nisu spoznali ili su odbacili iz konfuzije, zbog neriješenih fundamentalnih psiholoških pitanja o sebi... a može biti i zbog arogancije, narcisoidnosti, egocentrizma...
Tim ljudima treba pružati veliku dozu razumijevanja, ali oni moraju obznaniti svoj problem i aktivno raditi na sebi. Svi mi imamo probleme, ali ne nosimo se s njima na isti način. Možda bi razgovori sa stručnim osobama, grupama ljudi ili liječenim pojedincima pomogli, dali neki smjer, zdravi "uzor". Rasvjetljavanje traume iz djetinjstva iako isprve bolno, može na koncu biti katarzično. Preporučio bih i razvijanje zdrave i pozitivne duhovnosti.
Da bi se nosilo sa životnim i međuljudskim problemima, prvo treba shvatiti svoju ulogu, identitet, nazovi to kako hoćeš. Treba ti adekvatan uzor. Kvalitetan naravno, a ne neki polupani influencer. Moraš naći izvor inspiracije i volje. Zatim treba steći iskustvo, mudrost, strpljivost, prizemnost, truditi se i raditi. Treba izgraditi čvrst, discipliniran, trijezan i izdržljiv karakter naviknut na nošenje s problemima... i naravno emocionalnu inteligenciju koja će ti omogućiti da kontroliraš, pravilno izražavaš, a ponekad i sačuvaš u sebi, razne osjećaje i misli - što pozitivne, što negativne. Ta stavka je užasno važna jer ti omogućava da odbaciš nepotrebne mentalne konstrukte, sumljičavost pa čak i stres, brige i probleme, kad za njih nema vremena i mjesta, kad stvaraju nepotrebnu buku i auto-destruktivne kontra-efekte. Treba se znati opustiti, iskulirati, "ostati normalan", pustiti "misli" da prođu. Sve ovo zajedno, dat će ti konstruktivnu i zrelu kontrolu (makar se svijet i život ne mogu do kraja iskontrolirati) nad situacijom jel. I naravno, tijekom te kompletne "izgradnje" upoznat ćeš sebe, svoje sposobnosti, odrediti svoj smjer, spoznati tko si, što si, svoju svrhu, korisnost, smisao i slično.
Što se tiče tebe, ne znam što je s tvojim tatom, ali inače se od "tata" može puno naučiti o tome kako biti muškarac. Nažalost nije tako svima i to je tužno. Ali eto bar imaš neku vodilju čemu moraš težiti. Moraš biti muškarac, samostalan, odgovoran, zreo, sposoban, čvrst, mudar, dobronamjeran, muško koje se zna pobrinuti za ljude oko sebe i naravno čovjek sa karakterističnim smislom za humor i opuštanje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K:M
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:18 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
NiceBoyZg je napisao/la: KiM, pretjeruješ. Hrvatska nikad nije bila uspješna kao početkom 2020. do ove korona krize. Netko kao D. je tada bio gladan zbog svojih izbora (ili bolesti, svejedno). Sad je situacija puno gadnija.
Ja uopće ne znam zašto ti želiš iz Srbije, koliko shvaćam si imućan, imaš neke mjenjačnice? Ti si ok, samo mnogo nesiguran, traumatiziran i iskomplexiran. Momci to vuku, iz tinejdža, ili su niski, debeli, ćoki, ili su ih maltretirati..... Ali ti si blaži slučaj na 10% ove lude narkomane. Bjeda, a skup life stil. Tko će je zajaziti? Ti si magistar, a ona ništa. Puši, pije, drogira se, živi u smeću i nema posla. Pre stara 29 g za tebe, smrdljivi, bez škole, posla, doma. Nisi ti AZIL za SHEBANE. Ozbiljno odi u savetovalište, kod psihologa. Mani se Mantijaši, sektaši će te navesti da im budeš rob, zvonar "bogorodičine crkve". Ujutru, bez šale i SRETNO. Vidiš i 20 kolega si uznemirio.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Purger111
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:30 |
|
|
Proučavajući graničare ne bi isključio, i nemoj da te to uvrijedi, da si priču pomalo ukrasio. Dodao neke elemente, zakuhao nam neku erotičnu sapunicu da privučeš pažnju, djelomično da opravdaš sebe, da ne bi osjećao toliki sram od iznošenja privatnih, intimnih detalja koje percipiraš kao ponižavajuće pred čitateljima. Možda si nam dao samo 50% ili manje od prave priče. Ostatak je zapravo alegorija i mitologizacija stvarnih događaja.
Kako bilo da bilo, u suštini nije važno. Ne želim ti nikakvo zlo i nadam se da sam ti barem djelomično pomogao.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:34 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Purger111 je napisao/la: Proučavajući graničare ne bi isključio, i nemoj da te to uvrijedi, da si priču pomalo ukrasio. Dodao neke elemente, zakuhao nam neku erotičnu sapunicu da privučeš pažnju, djelomično da opravdaš sebe, da ne bi osjećao toliki sram od iznošenja privatnih, intimnih detalja koje percipiraš kao ponižavajuće pred čitateljima. Možda si nam dao samo 50% ili manje od prave priče. Ostatak je zapravo alegorija i mitologizacija stvarnih događaja.
Kako bilo da bilo, u suštini nije važno. Ne želim ti nikakvo zlo i nadam se da sam ti barem djelomično pomogao. Ništa nisam mijenjao i sakrivao. Previše si opsjednut nekakvim teorijama zavjera, tajnošću i prevarama. Prvi post ti je vrlo uopćen i djeluje skoro kao da si ga c/p s neke Wikipedije, a oko toga kakav trebam biti vidio bih ja vas da joj kažete da umjesto za travu novac od kazeta daje za dugove koje ima, a ona vam bijesno kaže da će sa svojim novcem raditi što želi i da joj vi niste nikakva podrška. Lako je sad pričati da ju je trebalo odmah izbaciti, postaviti se kao muškarac, ovo ono. To je ovisnik i voli travu više no vas. Pitali ste ovisnika bi li stavio na prvo mjesto vas ili travu, pobijedila je trava.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K:M
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:48 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Kaži njenoj majci da ti kolega Carmello sa Voždovca poslao 1 kg najboljeg skanka, koji se dila po NBGD.
Znaće, nije albanka krš, već se uzgaja u labarat zatvorenom sustavu.
NIJE PRSKANA I NEMA GMO.
Sigurno ti dolazi u krevet na sex u roku 3h.
Ja ću refundirati Carmelu cifru, samo da te usrećimo.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 02:57 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Gdje je Karmelo ? Volio bih cuti sto on misli o svemu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 03:19 |
|
|
K:M je napisao/la:
Lasice, daj mi tel fratra da se pokatoličim ali sertificiranog. Da li da se skopčam sa SPC i Pupijem i nađem si Srpkinju iz rsk. Ida slavimo derneke i srbujemo ili da odem u stožer HDZ a i Plenki mi da neku funkciju da obnašam i oženim domoljubnu Hrv. Što mi je PROPULZIVNIJE I PROFITABILNIJE?
Dvoumim se kojim putem poći? Mogu i dr kolege savet dati. Ujko ![ujko :ujko](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/ujko.gif) u meni mi govori da ti kažem kreni srbovati, nađeš neku trofaznu iz karina ili Obrovca, učlaniš se u SDSS i da slavite derneke. Alal vera. Međutim... Kad maknem lasičju podlost iz razmišljanja savjet bi bio ( sad bez zajebancije) da se preseliš liepo u Istru ili Zagreb, učlaniš u HDZ i nakačiš na funkciju. Ti majmuni iz centrale bi te obasipali lovom. Da si iz SDSS-a ograničen bi bio na koji euro što pupi iskamči za stranku, ali ne bi se hleba najeo, pupi je zvijerka koja sve pare sebi. Također gledali bi te poprijeko mnogi zato što je stranka omražena, a i Plenki daje samo svojima iz HDZ-a, partnerima mrvice. Dakle pravac u HDZ, budeš fino "naš" Srbin, naturalizirani domoljub i ideal novog migranta u Hrvatsku, još bi te budale gurale u medije kao primjer uspješne integracije. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) EU deviza od fondova koliko te volja, ta banda je sada svu lovu za Slavoniju podijelila svojim ljudima. Tako to kod nas u "EU". Nemožeš promašit... samo sjeti se lasice poslje....i ako se stvarno preseliš otvori neki posao i zaposli ljude, tako bi što se mene tiče vratio dug Hrvatskoj što te primila. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif)
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Purger111
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 03:33 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Purger111 je napisao/la: Proučavajući graničare ne bi isključio, i nemoj da te to uvrijedi, da si priču pomalo ukrasio. Dodao neke elemente, zakuhao nam neku erotičnu sapunicu da privučeš pažnju, djelomično da opravdaš sebe, da ne bi osjećao toliki sram od iznošenja privatnih, intimnih detalja koje percipiraš kao ponižavajuće pred čitateljima. Možda si nam dao samo 50% ili manje od prave priče. Ostatak je zapravo alegorija i mitologizacija stvarnih događaja.
Kako bilo da bilo, u suštini nije važno. Ne želim ti nikakvo zlo i nadam se da sam ti barem djelomično pomogao. Ništa nisam mijenjao i sakrivao. Previše si opsjednut nekakvim teorijama zavjera, tajnošću i prevarama. Prvi post ti je vrlo uopćen i djeluje skoro kao da si ga c/p s neke Wikipedije, a oko toga kakav trebam biti vidio bih ja vas da joj kažete da umjesto za travu novac od kazeta daje za dugove koje ima, a ona vam bijesno kaže da će sa svojim novcem raditi što želi i da joj vi niste nikakva podrška. Lako je sad pričati da ju je trebalo odmah izbaciti, postaviti se kao muškarac, ovo ono. To je ovisnik i voli travu više no vas. Pitali ste ovisnika bi li stavio na prvo mjesto vas ili travu, pobijedila je trava. Kao što rekoh, nemoj da te to vrijeđa moj komentar. Svakako nisam pristupio s podcjenjivanjem, aludiranjem da lažeš, varaš itd. Napisao sam nekoliko rečenica u drugom postu gdje sam mitologizaciju naveo kao mogućnost jer se to javlja kod te vrste ljudi. Koliko sam shvatio iz priče, ipak si povezan s njom, dijelite neke crte ličnosti, čini mi se da ti u nekoj mjeri odgovara njena "ludost", da si i sam pomalo takav. Na koncu, ne bi ovo dijelio s nama da i tebe ne muče neke stvari. Takve stvari se inače ne pričaju okolo i to će ti reći svi ozbiljni ljudi. No nema veze. Ja to govorim zato da pružim razumijevanje ma koliko situacija bila gadna, koliko god da si se zapleo... a ne kao ad hominem. Zato kažem, nemoj to tako shvaćati. A mene možeš vrijeđati do prekosutra, da sam ovakav ili onakav, meni to ništa ne znači na ovom forumu, a ne bi mi značilo ni uživo. Pristupam s pozicije nekog tko ti pokušava pomoći i želi dobro. Pružit ću razumijevanje, ali ne da me se voza, moraš shvatiti da ni ja ne mogu biti premekan. To je za tvoje i njezino dobro. Dugovi mutnim licima i ovisnost su ozbiljne stvari. Može se tome pristupati siledžijski, ali to nije dugoročno riješenje niti si ti taj kalibar. Takvi ljudi ipak imaju malo zajebaniju prošlost i luđu glavu. Njima stvarno nije važno koliko će *** pojest, koliko dugo i od koga. Takvi su najčešće bar 15-25 godina starijih od tebe. Ako stvarno želiš riješiti problem, onda moraš shvatiti da se često ne biva muškarcem u životu tako što ćeš glumiti karikature iz akcijskih filmova. Njenim mentalnim problemima, drogi i neozbiljnosti nećeš stati na kraj dok ne dovedeš sebe dovesti u red. Mama se može brinuti o tebi, ali ne može napraviti od tebe čovjeka. Eventualno tata. Ali glavninu moraš sam izgurati. Dakle, mani se travurine i glupiranja. Riješi svoja unutarnja pitanja. Da, lako je reći i filozofirati, ali još je lakše zanemarivati savjete i ne promišljati o onome što ti govore ljudi koji su prošli neke stvari. Ne zanemaruj svoje zanimanje, radi nešto, bilo šta, kombiniraj, boli me k*, nađi tu volju, nađi tu motivaciju, nisi retardiran. Moraš stat na noge. Nema mama ovo, mama ono. Imaš previše godina za takve zaebancije. Drugo, popričaj s njom otvoreno. Ona mora brzo započeti "reformu". Znači terapija, razgovori, angažirati sve kapacitete. Ona mora izgraditi ličnost skoro iz nule. Nitko njoj ne brani da bude ono što je, ali ovo nema veze s tim. Ovo je psihičko uništavanje i razvrat. To ne vodi nikuda. Razmišljajte i jedno i drugo tim svojim skoro 30-godišnjim glavama, gdje to sve skupa vodi? Šta ćete za koju godinu? Prositi po ulici da bi se mogli nastaviti narkomanizirati? Nećete biti sposobni brinuti se o sebi, a kamoli o djeci. To nisu odrasli ljudi. Evo gle, imam jednog kolegu iz Splita. Mater mu narkomanka. Sretne oca u gradu, ovaj ga se odrekao, neće ga ni pozdraviti, nije platio kunu alimentacije. Majstor živio s babom i didom. Penzija nikakva, uvjeti strašni. Povremeno bi išo kod matere koja se prostituirala. Tamo živa grozota. Mater mu dobila polubrata kad je imao 20 i sitno godina, čovjek strepio i brinio svaki dan šta je djetotom. Alarmirao rodbinu, socijalnu skrb i šta ti ja znam da ga se spasi. Upisao studij u Zagrebu, našao žensku, radio svaki dan. Nije prezao ni od kakvog posla, fizičkog, konobarenja, ama baš ničega. Izgubio prava na studentski smještaj, živio jedno vrijeme kod te svoje ženske, pa bio jedno vrijeme u podstanarima. Završio faks, potezao na sve strane da nađe posao u struci, iscrpio sve moguće i nemoguće opcije. Uspio nać posao tako što je bio pristojan na radnom mjestu, radio u nekom kafiću u centru, sprijateljio se s jednim čovjekom koji ga je ubacio u struku. Odselio sa ženskom u mali stan u Novom Zg, dobili dijete nedavno, gledaju kad će se vjenčati. On je malo stariji od tebe. Čovjek nikad nije posustao, nikad se nije uvrijedio na tuđe kritike i podj*, uvijek smiren i gleda u daljinu. Uporan do bola i uvijek za šalu. Ne j* živu silu, izguro priču kontra svih očekivanja i mogućnosti. Da ga sretneš ne bi u milijun godina reko kakva mu je pozadina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 09:35 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Ljetos kad sam bio kod nje mi je 2 cm iza leđa dok sam sjedio na krevetu došao ŠKORPION. U jebenoj spavaćoj sobi. Doslovno da sam se taj čas naslonio na zid bi me ubo (srećom izbjegli to jedva i usisavačem ga ubila). To je bilo predzadnje noći, doslovno sam tada i zadnje noći spavao s jednim okom otvorenim jer joj stalno idu stjenice po zidu a što ti u mraku znaš jel stjenica ili škorpion.
Ti se bojiš škorpiona a stjenice su ti ok? Ja sam škorpione i zmije lovio rukama i pokazivao djeci a u sobi sa stjenicama ne bi prespavao da me u krevetu čeka J.Lo. Što se tiče teme, spadaš u one ljude koji traže savjete, a kad dobije savjet onda ima sto razloga zašto baš taj savjet nije dobar. Odluči se je li sam znaš najbolje ili tražiš da ti netko drugi kaže što treba raditi. Odi na selo nađi neku seljanku rumenu, jedru , vrijednu koja želi otići u grad da ne završi kao konobarica u lokalnoj krčmi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 13:15 |
|
|
Kolektivno ludilo! Šta je s Vama? Ovaj piše junfersku prozu, a ostali mu laskaju na izražaju i dijele mu kao nekakve savjete: ,,Nermoj vruč pod hladnu vodu,,Meni se čini da ste svi kolektivno za savjetovališta.Ja ovdje niti vidim ljubavnu priču, niti problem, niti potrebu da mu neko XX rješava isti. Što me Ministar iznenadi neugodno! Ko bi i pomislio da će on učestvovati na temi: Kasni adolescent između mame, gospođice Vutre i punice junice. Isto tako mi se čini da dobro poznajete gradivo vezano za opijate! Je li to bio dio obrazovnog programa ili ,,večernje škole,,?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 16:10 |
|
|
Kaftan, oprosti, nisu bile stjenice vec one strige. Sjebo sam jucer. Ne kuzim se u to, citav zivot zivim u skoro milijunskom gradu i sumarno ubijam i pauka kad mi se nadje u sobi.
A ti Lapo se samo mozes sramiti. Nazalost ti ne smijem reci sve sto te ide, o bulama, krkanluku i tome da sad bolje shvacam zasto je BIH gdje je. I jos fifcigerica. Pa daj nesto pametnije radi u zivotu od visenja tu. Niti sam u kasnim tridesetima niti sam bio djevac prije nje, bulaznis do ibera.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 17:09 |
|
|
Stonoge su ok, ja njih puštam žive jer jedu jaja žoharima. U biti jedino ne mogu podnijeti životinje koje su vezane za ljudska sranja kao žohare, stjenice i štakore.
Znaš već unaprijed kad si otvorio ovu temu da će te pola ljudi ismijavati ili vrijeđati.
Najbolji ti je savjet dao Markan, zaboraviti na ovu žensku ali ne samo to nego se moraš i detoksicirati. Nađi posao i neku aktivnost, sport ili hobi. Onda kad se dovedeš u red odi po kafanama u pasivne krajeve gdje je mlada konobarica radnim danom ujutro kad su u tim kafanama samo propaliteti. Drži se ovih krajeva kao Lika, Kordun, Gorski kotar, Banija ili u Slavoniji, nemoj na jugu jer će te prebiti lokalni momci što im bariš žensku ili ako je uspiješ oženiti će te ona prebiti kad je naljutiš.
To je formula gdje nema greške, kad god sam bio u kafani u pasivnim krajevima gdje su krkani i mlada konobarica ona bi me gledala tako da bi najradije da je povedem kući.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 17:20 |
|
|
weasel je napisao/la: K:M je napisao/la: Koliko ima bjede u tom Zg. Ljudi po ćumezima i ovrhama, praznih tanjura, gdje je i topla juha sa knedlama LUXUZ.
Žive po zemunicama pod najam ili sa mamom u 35 g.
Što je EU i zapad načinio od hrv omladine. Nezrele osobe, luzere i društvene pušioničare.
Pazi stolni grad na 20 km od Slovenije i sa putovnicom.
Ti reče da si magistar, a vamo kažeš da joj ne možeš pomoći ni sa 200 ojra. Pa kakav je to u Vas standard, cijene, plaće.
PRESTRAŠNO, Horor je tek po Lici, Zagorje, Slavoniji. RSK.
Razmisliću da li doseliti. Prvo ću 3 mjeseca probno. Zagreb je tu još normalan, a gdje ste vi sa svim onim serijama i grozotama koje idu live na tv. Mi smo mala maca za vas. Najbolje ti Kime ostani doma u domovini tj. otađbini, morao bi se pohrvatiti i ti i svoji da bi imali normalan život. Ako nisi spreman da ti unuci nose hrvatske dresove i viču u boj u boj bolje se ne seli... Ja sam čuo da se po Srbiji srednjoškolke jebu po parkiralistima za 15 eura. I to ne u ovoj Africi ispod Beograda, nego u propaloj Vojvodini... Užasne priče
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 17:25 |
|
|
Heero je napisao/la: Forum.hr Kakav Isus! Nemores dobit dobar savjet na forumu. Ja pokušao. Bolje sam se sam sjetio sta napravit. Forumski mi nisu bili u stanju najobičniju taktiku smisliti lol. Macabre mu je dole dao dobar savjet. Simpa lik, iako su ga isto neke žene razjebale seksom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 17:26 |
|
|
To nije vidilo savjeta. Mislim ovo sto markan govori.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 17:28 |
|
|
dudu je napisao/la: Dečko talent si za pisanje, krenuo sam čitat preko k, a nastavio omadjijan do kraja. Obvezno od ovog triologiju napisati, baš dobra priča, kao da je iz nekog drugog vremena i svijeta.
Nažalost ne mogu ti pomoći, mene napadaju samo ove normalne, vrijedne, radne, žele radjati, obitelj, ali i to je breme u životu, doduše čini mi se nešto lakše. Idem im se javiti. Je, zeznuto je kad bi gomila žena samo da im djecu radiš A neke, da mogu, bi te i ubile seksom
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Flamel
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 18:07 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2020 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Mislio sam da je NBZ fin momak,a vidi ga s kim se spetljao... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ,šalu na stanu,nemam nekog iskustva u tim stvarima,ali savjetujem ti da pobjegneš od nje glavom bez obzira,skupa nemate nikakvu perspektivu. Zaboravi tu epizodu,pokušaj upecati neku normalniju,sam kažeš da si malo "pomaknut",ali može se i preko toga prijeći... Kako god,ipak si pokazao zavidan književni talent ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 18:14 |
|
|
Heero je napisao/la: To nije vidilo savjeta. Mislim ovo sto markan govori. Pročitaj temu na forum.hr-u tamo su savjeti korisniji. Markan je Markan. Čovjek govori o stvarima koje bi njemu pomogli. Mislim, ja sam isto vjernik, meni isto molitva pomaže. Nekad vrijedi i app. A ovo je drugačiji tip foruma, ovdje neće dobiti korisnije savjete.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 18:22 |
|
|
Flamel je napisao/la: Mislio sam da je NBZ fin momak,a vidi ga s kim se spetljao... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ,šalu na stanu,nemam nekog iskustva u tim stvarima,ali savjetujem ti da pobjegneš od nje glavom bez obzira,skupa nemate nikakvu perspektivu. Zaboravi tu epizodu,pokušaj upecati neku normalniju,sam kažeš da si malo "pomaknut",ali može se i preko toga prijeći... Kako god,ipak si pokazao zavidan književni talent ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif) Priča je dobra, kao što sam rekao na fhr-u, nek proba s crowfundingom. Djeca s kolodvora zoo; 30. u parkiću, u sjeni Annunakija. I nek posluša Macabrea, on se rastavio psihički radi neke udane ženske, završio na psihijatriji, ova ga satrla drogom (ne travicom) i alkoholom. S time da on nema f-dijagnozu, no njegova je imala. I ispada da dosta ljudi na forum.hr-u ima dijagnoze, što je pomalo zastrašujuće.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 18:24 |
|
|
Ima tu još svega. To nisu samo pirsinzi.
Puno toga se nisam sjetio napisati u prvom postu, trebate shvatiti da tekst ukupno ima oko 38,000 znakova, a napisan je u par sati od slomljene i traumatizirane osobe.
D. je još ekstremnija, njen je čitav život bio veliki ekstrem. Na stranu ovo da je ležala na psihijatriji za mladež i da je spašena od suicida time što joj je majka intutivno osjetila da nešto nije u redu dok je ova bila u kadi s otvorenim venama, ima tu još toliko, toliko toga.
Ona je sa 12 godina u kući neke prijateljice našla Haldol koji joj je pio neki šizofrenični rođak i popila ga, da bi iduća 2 dana bauljala u sve gorem stanju dok se na kraju nije srušila i odvezena je u bolnicu gdje je spašena samo zato jer je jedna sestra slučajno shvatila o čemu se radi i dali su joj dozu akinetona da joj opusti mišiće. Jednog je ljeta ukrala starom preko 10,000 kn (dio po dio, naravno), isto s ne više od 12-13. Krala je i boce alkoholnog pića u tom gradu.
Već si je s 15 godina na donjem dijelu leđa napravila veliku tetovažu s natpisom "Burzum". U to ju je doba majka već pustila da ide u Split (koji je dosta daleko od toga gdje živi) preko ljeta s tim nekakvim prijateljima black metalcima, pa su se ona i prijateljica opijale, rezale, krale po trgovinama, tamo je s nekim metalcem i izgubila nevinost.
Sa 17-18 je bila ovisna o tom Akinetonu koji joj je prodavao lokalni klošar i narkoman s nadimkom "Muto", doslovno je to kupovala majci pod nosom, imala u to doba 120 kg, ni s kim nije komunicirala nego samo godinu dana ležala na krevetu. To s Akinetonom je zašto i govorim da mislim da joj uboga, needucirana majka neće ništa pomoći.
Da ne idem tako daleko, ona si je prošle zime i proljeća žiletom urezivala neke rune po tijelu (pod time mislim trajno urezivala) jer kaže da ih stalno vidi, držala mi je cijela predavanja o tim runama i što koja znači. Mislim da je rekla da joj fale još 2 rune koje će urezati "kad dođe vrijeme", sad kad joj je majka kupila smartphone nakon što se vratila u 7 mj ima posebnu aplikaciju s tim runama.
A zapravo i nema puno toga što je iznad te razine problematične srednjoškolke.
Najgore je što ima i puno toga što je daleko ispod te razine. Neke stvari nisu samo na razini osnovnoškolskog djeteta ili bebe već i dopiru prije njezinog života, u ljudske primalne instinkte.
Ima bizarnu fiksaciju na neke termine i ideje o odanosti i privreženosti. Ako bih ja napravio nešto što nju "izdaje" ja više nisam bio "prijatelj" (i to ne mislim tih prvih cca 3 tj kad nismo još bili u vezi, konstantno je znala povremeno koristiti tu riječ PRIJATELJ, sve do ove implozije prije par tjedana).
Stalno bi me pitala "jesam li na njezinoj strani", ako bi bila ljuta na mene "nisam bio na njezinoj strani".
Njezina je egocentričnost i samoživost ne na razini srednjoškolke već bebe od 29 mj, i nekad maska potpuno pada. Na onaj dan s grabljenjem na vrat i rezanjem je baš navečer počela plakati kao beba "Hoću mamiiiiii".
Poslije, kad je došla u tu sobu gdje sam se ja sklonio ispričati i mi se smirivali uz cigarete, kakao i tramadole, na TV-u je slučajno vidjela rotvajlera. Rasplakala se i počela govoriti "Pupaaaa....". Ja sam prvo mislio da govori "buba", kao da je boli, jer se pola sata prije razrela toliko da je bila sva zamotana u zavoje, ali sam onda shvatio da govori o svojoj rotvajlerici koja je uginula prije 5-6 godina, jer ju je tako nazivala, i nastavila je plakati da je Pupa "bila njezino dijete". Na to sam se jako tako raznježio, prigrlio je i sam zasuzio, misleći koliko je ovo posebno biće.
No svejedno sam sutra ujutro opet bio "nasilnik", sve dok nije naručila, naglašavam NARUČILA (još nije ni kupila, čim se dogovorila s dilericom je bila sasvim drugačija prema meni) travu, kada je opet postala normalna prema meni, jedino smo taj dan još malo bili podozriviji jedno prema drugome, no već dan nakon toga je sve bilo kao u sretnim danima.
Kad bih je dugo i posvećeno masirao, što je bilo skoro svakog dana, često bi me začuđeno pitala "Pa šta me voliš?". Ako bih bio ljut onda je tvrdila da ovo što govorim sad je ono što cijelo vrijeme mislim o njoj, jednostavno nema poveznicu da se netko može naljutiti i reći grube stvari koje ne misli, ona vjerojatno i sad vjeruje da mislim ružne stvari koje sam joj na kraju izrekao (a bilo je stvarno svega, spominjao sam i pobačaje pa zamisli na što je to izgledalo i koliko sam bio ljut, da je bila oko mene dogodilo bi se veliko sranje).
Uopće ova svađa oko koje je puklo je izgledala tako da mi je u subotu ujutro, zbog toga što sam pitao koje je to neko sazviježđe koje mi je već spomenula, rekla da sam glup i da joj je dosta mene.
Kasnije smo to malo izgladili, i opet je pitala jesam li na "na njezinoj strani". Odgovorio sam da naravno da jesam, ali da pazi kako priča sa mnom.
Umjesto toga je nastavila napadati, prvo opet srati po mojoj majci, pa govoriti da ja nju (D., ne majku) "ne mogu volit" i bila svakom porukom sve hostilnija dok ja nisam eksplodirao.
Tu ima toliko toga suludog, oprostite na ovolikom odgovoru, i žao mi je što nisam još svima odg. Jako sam umoran i slabo mi je.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 19:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24083 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Okani se toga NBZ. Okani se, to ce ti cijeli zivot samo nesrecu donositi.
Idealno bi bilo da si je pred 10 godina upoznao i prosao tu fazu na vrijeme. Emocionalne strasti, vatromet emocija - to su sve gluposti kada se uiz buducnosti budes osvrcao.
Prevazit ces ovo kad budes sam spreman na to. Povlacenje u kucu ce ti donijeti katastrofu. Natjeras se (doslovice silom) i non stop vani - setnja, trcanje, posao, internet, planiranje ljeta, buducnosti, baci se u poduzetnistvo da kompenziras nedostatak adrenalina.
U biti moras nauciti jos puno lekcija. Ti si lik, koji na sebi sve nauci. I zivotna dosada cini ljude zrtvama emocionalnih vampira, kao sto je osoba iz ove price.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Flamel
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 19:38 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2020 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Jbt,pogledao sam opet prvi post,NBZ je s njom ozbiljno zabrijao početkom ožujka,a ja sam baš tih dana boravio u ZG. Moguće je da smo se mimoišli...
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 19:42 |
|
|
Šteta što je D polupismena napusena tuka, ti si materijal dusu dao za izlevatit. DA je bila malo pametnija, mogla te je puno zesce zarolat, mozda cak i skratit i tebe i majku za kucu u kojoj zivite.
Iskreno care, nije mi te zao ni najmanje, sve si ovo apsolutno zasluzio. Zao mi samo i tvoje i njene matere.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao Postano: 18 pro 2020, 20:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Pa ima on velike šanse da vrati svoju princezu. Ona sanja bijeg u Zagreb ponovo i trebat će joj smještaj i hrana. Ta veza može biti vječna sve dok on zarađuje a ona ne mora baš ništa raditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|