HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 09:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 621 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Komplicirana priča- D. i ja- raj, zemlja, pakao
PostPostano: 06 srp 2021, 14:01 

Jesi li ti i službeno odvjetnica toj misterioznoj "D"?

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 16:14 

Ministry of Sound je napisao/la:

D. nema i ne može imati odvjetnicu, odnosno ako bi je imala baš bi netko kao ova predklimakterična stupidna olupina bio takav. D. je teški lumpenproletarijat koji si ne može priuštiti ništa i dovoljno je neobrazovana/luda da je u nekoj budućnosti od mene htjela sisati državnom intervencijom novce (hahahahaha).

No, kao i svim svojim planovima nije bila sposobna sagledati iole širu sliku i ne podcjenjivati ljude toliko da misliš da nisu sposobni isprintati Fb razgovor da se vidi da manipuliraš porukama, da netko zna što je prijetnja, a što ne, da ne može vidjeti izlistaj poziva, ne pokušati se sjetiti što si sama pisala itd., ne misliti da nisam sposoban poslati nešto preporučenom poštom tvom nadležnom ODO itd.

Ili ne precjenjivati te koji su iz ideoloških razloga fini prema tebi da misliš da su pravi "odvjetnici", a ne samo NGO sitniš koji postupa po ideološkom automatizmu.

Društvena klima i tendencija ljudi su da stvari vide boljima no što jesu. Npr. teško je tzv. "normalnim" ljudima zamisliti koliko je akterica priče bolesna, entitled i nasilna, koliko neki ljudi mogu biti neobrazovani i glupi, da netko dva i po desetljeća mlađi može toliko stariju osobu manipulirati s lakoćom kojom ona može svoju majku, a da od tog sam manipulator dobije samo probleme i glavobolje. Ljudi to ne shvaćaju. Ja, npr., nisam prije ove priče znao da postoje takvi ljudi. Odnosno, ako sam znao mislio sam da su svi Romi, ili ako nisu Romi, da su beskućnici ili slično. Moja mi je majka mi je recimo rekla da ona od od 80tih zna da postoje takvi ljudi koji ne moraju nužno biti Romi ili živjeti po shelterima, da mogu imati i auto, mobitel, a opet biti od svih znanja i razuma odsječeni šljam, ne plaćati cijeli život nikakve poreze, nemati dana radnog staža, a onda zahtijevati od drzave da štiti čak i tvoju uvrijeđenost, ali da razumije zašto ja to nisam znao, jer sam živio odječen od dosta društva, autističan i družio se sa ljudima puno više klase (ne čak ni materijalno toliko nego duhovno).

No, ako na tu klimu i tendenciju ne dostaviš bar nešto "mesa" kad-tad se i u današnjem društvu ogoliš.

A jednom kad propustiš nešto od toga povratka nema, samo si natovariš nove probleme na vrat umjesto da neke riješiš. Nitko neće besplatno braniti ženu od 30 god koja prijeti puno starijoj ženi koja joj je pružila besplatno stanovanje, hranu, struju/vodu/sranje/još 100 drugih stvari i nudila radno mjesto/radni staž da će joj pobiti cijelu obitelj, neće čak ni besplatno braniti ženu koja radi neke stvari koje i ne bi trebale biti zabranjene (uzgaja si travu doma). Toliko para, vremena i ideološke zadojenosti na ništariju baš nitko nema. A običan čovjek opet ne može shvatiti zašto bi netko bio tako glup i bahat da to što piše bar na vrijeme ne pobriše. Ali možeš biti dovoljno glup i bahat. To se događa, svaki dan oko nas.

Na kraju ostaješ sama i iskorištena, preveslana zbog svog manjka inteligencije i razuma, samo sa ludom materom iza sebe od koje bi te bolje mačka na cesti odgojila. Sada mi je smiješno kada se sjetim kako sam prije godinu dana nagovarao lujku da se javi majci, da je ne pušta po 2 tjedna da ova zove svaki dan, a D. gleda mobitel, ne javlja se i komentira kako je dosadna. Pa upravo je bar to radila kako treba, ne pričaš s bankomatom ako nisi sasvim sišao s uma jer bankomat obično nema što za reći i ne služi tome da s njim komuniciraš nego da izbacuje novac.

Prijezir i nemar prema drugima stvaraju kod drugih nemar i prijezir prema tebi. Sad slušam audio knjigu o ruskoj revoluciji, većina operativaca Cheke, pa čak i upravitelja zatvora, je provela godine po carističkim zatvorima. Felix Dzerzhinsky je sam proveo pola života u carističkim zatvorima. Rezultat je da su čekistički zatvori imali mnogo uvjete i od carističkih, da su se ljudi koji su bili zatvoreni u oba sistema zgražali nad onim koji je zamijenio caristički. Jednostavno prijezir i indiferentnost stvara istu reakciju ljudi na tebe.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 16:38 

@NiceBoyZg,

Ti tako načitan i svašta znaš, kako si se odnosno bolje rečeno zašto si se uopće spetljao sa tom Danijelom?

1059 of 2558 - 41.4%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 17:26 

Šta po tebi znači ,,biti načitan,,!? Imati u glavi gomilu informacija koje ne znaš u određenom trenutku da upotrijebiš? A smisao za život? Nije li on presudan?
Knjiga i briga neće ljubav i sex. Što manje znaš, više te ,,hoće,,! :zubati

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 17:32 

Ne znam ni tko je ona. Lijepog dečka proganjam zato što mi se usudio uletjeti u inbox. I zato što sam pomalo sadist. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 17:58 

Naša Kvačica je napisao/la:
@NiceBoyZg,

Ti tako načitan i svašta znaš, kako si se odnosno bolje rečeno zašto si se uopće spetljao sa tom Danijelom?

Lapo-lapo je napisao/la:
Šta po tebi znači ,,biti načitan,,!? Imati u glavi gomilu informacija koje ne znaš u određenom trenutku da upotrijebiš? A smisao za život? Nije li on presudan?
Knjiga i briga neće ljubav i sex. Što manje znaš, više te ,,hoće,,! :zubati

Da, Lapo, to je zapravo dobar odgovor.

Promjene u ženskoj emanpcipaciji su poremetile prirodni tok stvari u kojem se žene uparuju s muškarcima slične inteligencije na temelju traženja resursa/providera, i prislile žene da traže zavodnike, što je za muškarce poput mene, koji nismo šarmantni zavodnici, označilo potpunu katastrofu.

Sjećam se kad sam prije par godina sjedio kod jedne žene deficitarnog zanimanje (ne spoj nego nešto formalno), a s njom je bila i njezina asistentica, koja je tada završavala fakultet. Tada sam rekao "Ja razumijem zašto me recimo ne bi htjela vaša asistentica koja ima skoro u ruci deficitarnu diplomu i koja će uvijek zarađivati više od mene, a mnogo je mlađa. To je čak evolucijski normalno. No tragedija je u nečem drugom - da me Vaša buduća kolegica ne bi htjela ni da smo kolege na fakultetu, čak da sam i najbolji student."

Obje su se zamislile nad time.

D. nije takav tip, tj. nije nužno tražila zavodnike, ali 1) sam je upoznao prekasno, kada mi je život bio već jako narušen 2) ona mi nikako nije mogla pomoći da išta ispravim jer se samo drogirala, nije imala svojih prihoda zbog još teže bolesti od moje 3) nije imala nikakvog strpljenja i iznimno je razmažena, do mjere da je nazivala dio Zg gdje se nalazi nekoliko fakulteta "selom" 4) ja nisam ispravno procijenio njezino okruženje mimo mene, tj. kakva je osoba njezina majka. Smatrao sam je "pravom osobom" od krvi i mesa, a nisam shvaćao da se radi o lutki na koncu koja zaslužuje sve loše što joj se događa i da je ona krivcem, a ne žrtvom, D.-inih problema.

To je bio recept za katastrofu. Da se sad mogu vratiti godinu dana unatrag zadržao bih D. u Zg, koristio lutku za pare kako ona i zaslužuje, i pokušao nekako pomoći D. zajedno sa svojom majkom. Sada je za sve kasno jer je ona odavno otišla (uskoro će biti godinu dana), okružena šljamom za koji smatra da su "dobri ljudi", a mi vodimo pravni rat. To je tragedija za oboje, ali bilo je iznimno teško tu biti pametan. Kad sam je posjetio prošle god u 8 mj. osjetio sam nešto loše, baš dizanje želuca kad bih bio oko njezine majke i njenog seljakluka, ali jednostavno ne možeš predvidjeti i znati neke stvari. Ona je prema meni bila uljudna i lijepo kuhala, a D. se ionako već bila vratila iz Zg tj već sam je potjerao. Tu se više nije moglo puno.

Da ilustriram o kakvoj se primitivki radi u liku njezine majke dovoljno svjedoči samo nekoliko ogavnih stvari

a) ono što se dogodilo kad smo se D. i ja konačno posvađali krajem studenog. Tada joj je D. pokazala moje ljute poruke (koje su bile stare max 24 sata, i u kojima je jedina "prijetnja" bila da ću reći toj istoj njezinoj majci kakva joj je kćer). Ova je seljančura zvala prvo mene na mobitel, pa na kućni broj, pa kad nije mogla dobiti nijedan od tih, zvala moju majku na posao iako taj broj nije imala i doslovno ga je išla tražiti na Internetu. Tamo je tvrdila da ja D. "vrijeđam" i da će me "za to prijaviti". Kada joj je moja majka rekla da ona radi i da se ne može tako ponašati i zvati gdje i kad hoće, ova je bahato odgovorila da može što hoće.

b) Kada joj jesam poslao pismo gdje govorim tko je i što je njezina kćer odgovor joj je bio tako ljigav da sam doslovno povraćao. Npr. jedna od luđih stvari koje mi zamjera je što mi istovremeno zamjera da joj nisam sve rekao mjesecima prije, a istovremeno mi zamjera da sam joj sve upravo mjesecima ranije htio javiti, ali time toliko uzrujao D. da mi je razbila mobitel i da razumije svoju kćer zašto mi ga je htjela razbiti jer se bojala da ću njoj reći kakva joj je kćer. Čista šizofrenija.

c) To da je mislila da bih sam svoje podatke stavljao online i da to nije napravila njezina kćer je posebna priča. Nitko osim nje na svijetu ne vjeruje u to i svi znaju tko je bio iza toga.

Radioaktivni otpad, a ne majka. Uzrok svih njenih problema.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 18:17 

Ti si veća baba od te dvije babe.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2021, 21:02 

Petunija je napisao/la:
Ti si veća baba od te dvije babe.

Peti macko, sto si se ti navrzla na naseg Najsa?
I to na ovakav grub nacin?
Zar ne bi trebalo da, kao uverena katolkinja, uneses malo ljubaznosti, blagosti i finoce u komunikaciju i da pokusas da dodjes do pomirenja s onim s kim si u sukob?
Nemoj da me razocaravas! :001_cool

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 01:02 

Petunija, bez kompromisa, brutalno i ustrajno!
Ne treba ih žaliti. Ne žale ni oni! :zubati
'vako :gun_bandana

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 13:18 

Lapo-lapo je napisao/la:

Da. Tek nakon toga možemo se miriti. Kao s pravoslavcima. :zivili

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 13:56 

Petunija je napisao/la:

Ne znam ni tko je ona. Lijepog dečka proganjam zato što mi se usudio uletjeti u inbox. I zato što sam pomalo sadist. :zubati

Lik uletio u inbox na forum ha er, pa ga ti progonila do HB? Zvuči mi kao sci-fi da si ovdje došla samostalno? Nisi odvjetnica toj "D", a napravila nalog ovdje 5 dana nakon otvaranja ove teme (doduše ne znam kad je ta ista otvorena na forum ha er).

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 14:58 

Lik uletio u inbox na forum ha er, pa ga ti progonila do HB?

Da. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 15:08 

Petunija je napisao/la:
Lik uletio u inbox na forum ha er, pa ga ti progonila do HB?

Zar nije standardna reakcija "you are a freak" + blokada?

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 15:20 

Petunija je napisao/la:

Da. Ali ovo je ipak bila malo... nestandardna situacija.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 15:29 

Petunija je napisao/la:

Situacija kada plijen postaje lovac?

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 15:38 

Petunija je napisao/la:

Situacija kada plijen postaje lovac?

Da.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 15:54 

Komplicirana je to priča, ali pokušat ću je pojednostaviti. U vrijeme otvaranja teme (paralelno na oba foruma) imala sam gadnu upalu zuba. Seoski zubar ga nije htio otvoriti, nego me je šopao antibioticima i analgeticima. Tada mi je lijepi dečko prvi put uletio u inbox... a meni su se malo pomiješale stvari. Bila sam gotovo uvjerena da iza toga stoji moj dugogodišnji stalker... pa sam došla ovamo za ovim gnomom. Kada se povukao, povukla sam se i ja. Kada se vratio ovamo... opet mi je uletio u inbox sa linkom na 'esej koji mi je posvetio'. I eto me opet. Na kamenjaru, u japankama.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 15:59 

Privih nekoliko stranica sam pratio, a poslije površno, pa sam vjerovatno preskočio bit. Ne razumijem zašto ova priča ide dalje.

Shvatio si da je žena loša, prekini vezu i kraj priče.
Imam dojam da ne želiš izaći iz ovoga unatoč svim spoznajama.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 16:02 

zaba1111 je napisao/la:
Privih nekoliko stranica sam pratio, a poslije površno, pa sam vjerovatno preskočio bit. Ne razumijem zašto ova priča ide dalje.

Fali mu pažnje.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 16:40 

Petunija je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Fali mu pažnje.

Nek' zbavi kravu. A i korisno je.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 17:03 

Mar-kan je napisao/la:
Petunija je napisao/la:

Fali mu pažnje.

Nek' zbavi kravu. A i korisno je.

Nekako mi je više tip za kozu. :zubati

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 17:26 

Petunija je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

Peti macko, zasto si tako antipravoslavno nastrojena? Sta je s hriscanskom teznjom miru i ljubavi?

Neka ti barem Vatikan bude uzor, jer Vatikan danas se sve dogovara sa SPC i pita je da li treba kanonizovati Alojzija Stepinca! :neznam

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 18:52 

aleksije radicevic je napisao/la:
Petunija je napisao/la:

Peti macko, zasto si tako antipravoslavno nastrojena? Sta je s hriscanskom teznjom miru i ljubavi?

Neka ti barem Vatikan bude uzor, jer Vatikan danas se sve dogovara sa SPC i pita je da li treba kanonizovati Alojzija Stepinca! :neznam

Bezveze. Dok ne kanoniziraju Romera, neću čut za njih. Mir i ljubav to već može. :smajl034

Vrh

PostPostano: 08 srp 2021, 11:10 

Petunija je napisao/la:

Lik uletio u inbox na forum ha er, pa ga ti progonila do HB? Zvuči mi kao sci-fi da si ovdje došla samostalno? Nisi odvjetnica toj "D", a napravila nalog ovdje 5 dana nakon otvaranja ove teme (doduše ne znam kad je ta ista otvorena na forum ha er).

Za sva ovakva pitanja treba ipak znati malo kronologije, a znao bi je da obraćaš pozornost.

Tema s istim tekstom kao ova objavljena je na forumu.hr nekoliko dana prije nego ovdje (dakle, u prosincu 2020. god). Tada se na temu nakačio Petunijin tamošnji nadimak, s jednako glupim i ispraznim komentarima. Naravno da ja prije toga nisam imao pojma tko je ona niti bih se ikad nakačio na neku njezinu temu (ako ista i postoji) - nemam na što, uvijek bolesni submediokriteti prate ljude poput mene, a ne obratno.

U prosincu su, poslije par dana, fašisti s foruma.hr maknuli temu, tobože jer "se javila neka osoba koja zna D." (kakve to veze ima?), iako tamo nije pisalo ništa o njenom identitetu -kao ni ovdje !

Ne znam je li sama Petnija u tome sudjelovala, ali ona je dio tog kretenskog ljevičarskog foruma, pa ću reći da je to što se dogodilo s temom tamo prvi znak od tri velika obilježja ljevice oko ovakvih tema - 1.želja za cenzurom (u ovom slučaju ušutkavanjem svakoga tko govori o lošem ženskom ponašanju). Nikakvog drugog razloga nije bilo, niti bi itko povjerovao u tako glupo objašnjenje (kakve veze ima da je bolesnicu netko i prepoznao čak i bez ikakvih njenih podataka, uvijek se mogu dogoditi slučajnosti?), već su se na toj temi javljali ljudi koji su teško vrijeđali D. i rekli da treba biti doživotno zatvorena (što je istina i što treba).

Zatim, kad je tema zatvorena, Petunija, kao jadni submediokritet koji je, dolazi na ovaj forum, za koji prije nije ni znala, i registrira se isključivo zbog mene i ove teme. To je učinio još jedan forumaš s foruma.hr, no on je svoj jad ipak iznio u samo 2 glupa posta. Nije bilo tako s Petunijom, koja je doslovno dogmizala ovdje zbog mene - naime, kako je na forumu.hr ubijena sva kvaliteta raspravljanja i pisanja, vjerojatno joj je bilo zanimljivo što je pisao netko tko ipak nije potpuni kreten (što je glavno obilježje da možeš pisati tamo).

No, kako ova tema zamire, zamiru i Petunijini doslasci, jer o čemu će ona pisati? Nema interesa ni inteligencije ni za politiku ni za išta drugo, nema veze s BIH itd.

No, onda Petunija, nakon što D. ulazi u moj račun i ja govorim da je to kazneno djelo, ponovno dogmizava ovdje i govori da ja govorim da je nešto kažnjivo samo kad to drugi meni rade, a ne kad ja to radim. Inspiraciju za takvu glupost pronašla je u ovom postu, koji pri svom kraju govori da me luđakinja D. prijavila policiji, ali i zašto su joj optužbe sumanute.

Petuniju, kao pravog feminista, to ništa ne zanima nego zaključuje da su optužbe osnovane i govori o kriminalu. Dakako, možda sam ja u svom postu na forumu hr sve lagao, ali ona ne može to znati pa bi racionalno bilo uzeti bar neutralnu stranu. No, ni to nije obilježje ljevičara, tj. drugo je obilježje ljevičara važno za ovu priču: 2. žena je uvijek u pravu. Čak i kad je nasilna, opasna, udara, prijeti ubijanjem čitavih obitelji, ne može se suzdržati da ne pokazuje da ima pristup mom profilu iako mi je u policiji rečeno da sve što napravi smjesta prijavljujem jer se očito radi o sumanutoj, opasnoj osobi, i sve ostalo što D. redovito radi - kako rekoh, tako objavljivanje ekvivalent je udaranju u rl, ne može se kontrolirati, smrači joj se um u trenutku i napravi nešto nasilno i nepromišljeno. Dakle, Petunija dolazi ovdje (dok sam ja ponovno blissfully unaware njezine jadne egzistencije) i piše o meni, prijeteći mi zatvorom (post o "sapunu"), a ja pokušavam urgirati kod moderacije da se ne pišu takve stvari ako ja još nisam htio pisati o stanju stvari.

Na to nitko ne reagira, pa ja govorim dvije stvari Petuniji na forumu hr 1) da D. -ine optužbe nisu osnovane i da sama D. ima niz kaznenih prijava koje su sasvim dobro obrazložene, a da je to da su se D.-ine optužbe uopće istraživale proizvod nestručnosti, pristranosti i atmosfere u institucijama 2) da znam kako osobe kao Petunija funkcioniraju, tj. da im je dogma misliti da bijelce treba istrebiti, čak i najmanje bijele bebe, i da je onda licemjerno uopće govoriti išta drugima.

Tu se pokazuje i treće veliko obilježje ljevičara, 3. bijes kad su razoktriveni, tj. kada netko shvati njihovu psihologiju i što iza nje stoji, pa se Petunija, umjesto da odgovori na moje argumente, opet okreće cenzuri i histeriziranju, objavljujući moje privatne poruke i ovdje.

Dakle, u svakom navratu (i prosincu i sada) Petunija proganja mene, koji prije tog njezine submediokritetske egzistencije ili nisam svjestan ili sam je zaboravio, i to suludim glupostima. Kad Petunija kaže da meni fali pažnje to je krajnje smiješno s obzirom na ovu kronologiju gdje se jadnica stalno dovlači za mnom, a koliko je deluzionalna govori i to da mi se i dalje redovno obraća iako sam joj jasno rekao da sam joj blokirao (npr. ovo sa pažnjom vidim samo jer je netko citirao). A iritira je što se razokriva tko je i što D., no to ne smije jasno iskazati pa daje lip service jednakosti "i D. i ja trebamo biti iza brave itd". To nije što zaista misli. To misli samo za mene.

Treba samo malo pogledati zadnjih par stranica. Čista lijenost.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2021, 11:21 

zaba1111 je napisao/la:

Ni ti ne obraćaš pozornost. Žena i ja sad komuniciramo samo preko državnih odvjetnika, i prijavili smo jedno drugo. S tim da su moje prijave izrazito dobro obrazložene i dokumentirane, a njene amaterski plan da dobije pare, jer ne želi raditi (što ni teoretski ne bi mogla dobiti, ali joj nitko nije rekao), koji joj se srušio pred očima kad je počelo prvo dokazivanje i gledanje činjenica. Jedino što je sad postigla je da će je još teže netko zaposliti. Doduše, to joj vjerojatno i odgovara jer raditi i ne želi (čega je isto jedina osoba nesvjesna na svijetu njezina jadna mater sa IQ-om negdje svog broja cipela).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 621 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: