HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 stu 2024, 20:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1875 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 01 srp 2012, 19:58 

Vjerujem :001_smile

Vrh

PostPostano: 01 srp 2012, 20:25 

Anketa je malo pogrešno postavljena-pitanje je da li su ukazanja BDM djelo Božje?Ne samo u Međugorju...

Da bi se koliko toliko moglo odgovoriti na to pitanje,trebalo bi razjasniti ulogu BDM u nauku KC.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2012, 20:28 

probaj jednom iznijeti svoj stav, bez da postavljaš pitanja. :D

Vrh

PostPostano: 01 srp 2012, 20:32 

dudu je napisao/la:
probaj jednom iznijeti svoj stav, bez da postavljaš pitanja. :D

Moj stav je jasan,izrečen na temi Molite li se svecima...

Vrh

PostPostano: 01 srp 2012, 20:32 

Možda je bolje pitanje zašto bi netko lagao takvo nešto u godini 1981-oj, ludila jakog komunizma, represalija, maltretiranja i špijuna UDB-e.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 11:41 

Koliko sam ja shvatio Vatikan sve i da hoće, ne može priznati Međugorje dok ukazanja još uvijek traju, a koliko će još trajati Bog zna...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 12:28 

Ibar je napisao/la:
Znam puno ljudi koji su otišli u Medjugorje i idu cesto al se ne vracaju nimalo bolji nazalost cak i gori.

Najveće čudo i jeste promjena karaktera...koliko toga ima,vidimo svaki dan.Veliki broj "vjernika" zato i dolazi na takva mjesta,da "opere" savjest,bez ikakve promjene u načinu života.Otpusnica za grijehe...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 12:50 

Vjerujem u međugorsko ekonomsko čudo.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 12:52 

Robbie MO je napisao/la:
Vjerujem u međugorsko ekonomsko čudo.

Koje je,opet,vezano,uz religiju...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:17 

Odem bar jednom godišnje, nekad i više ako me posao nanese pa svratim, ne zato što vjerujem ili ne u Gospina ukazanja nego vjerujem u Boga i volim onakva mjesta za moliti, doduše meni je bilo ljepše dok su bili suhozidovi po "gradu" a po putevima bili brabonjci. Ovo sada je već investicijski eldorado i nadam se da će izgraditi osnovnu infrastrukturu kanalizaciju, vodu, prometnice..., toliko se love obrne, a putevi su još uvijek u istim gabaritima i pravcima kao nakon početka.

Vidjelice nisam nikad vidio u živo, niti imam želju, inače ne mogu podnjeti takve likove, a sama pomisao da je to neka gluma me izbaci iz takta. To što su oni svojim svjedočenjem napravili da se cijeli svijet dolazi moliti Gospi u Međugorje je pozitivno i samo količina tolike molitve i efekata koji ostavlja na posjetioce je dovoljna da se podrži Međugorje i njih kao svjedoke koji prenose poruke od Gospe. Meni je nebitno jel oni to čitaju iz molitvenika ili slušaju od Gospe,...bitno je da je pozitivna poruka koja odjekuje i putuje svijetom.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:30 

čuj, njemu draže dok je tamo bio goli kamen i teška sirotinja? a vjernika... :))

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:36 

Ilirk@ je napisao/la:
čuj, njemu draže dok je tamo bio goli kamen i teška sirotinja? a vjernika... :))

ljepše bona, ljepše,... :smajl013

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:36 

ja sam inače od onih koji ne vjeruju u mogućnost ukazanja bilo čega, vjerujem u kemijske procese u mozgu i njihovu svrhu, ali, bez obzira koliko usporedba bila neumjesna, na znanje onima koji te stvari shvaćaju površno, reći ću kako ja ne vjerujem ni u postojanje izvanzemaljaca, barem ne u ovom našem svemiru, možda u nekom paralelnom..
ipak, odem u međugorje. vodim i djecu. kupimo uvijek nešto i na misi to blagoslovimo. uživam u tom osjećaju poput pravog vjernika katolika. tamo uistinu postoji neka izrazito pozitivna energija koju ja ne bih tumačila na neki istočnjački način, nego ovako po naški: ko da se sama Gospa ukazala.. pa sad shvatite to kako hoćete ;)

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:37 

ledolomac je napisao/la:
Koliko sam ja shvatio Vatikan sve i da hoće, ne može priznati Međugorje dok ukazanja još uvijek traju, a koliko će još trajati Bog zna...

Netočno.

Nakon što je Crkva priznala autentičnost objave u Fatimi, Marija se i dalje nastavila ukazivati Luciji dos Santos. Dakle, ne možeš kontrolirati nadnaravno.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:40 

Ilirk@ je napisao/la:
ja sam inače od onih koji ne vjeruju u mogućnost ukazanja bilo čega, vjerujem u kemijske procese u mozgu i njihovu svrhu, ali, bez obzira koliko usporedba bila neumjesna, na znanje onima koji te stvari shvaćaju površno, reći ću kako ja ne vjerujem ni u postojanje izvanzemaljaca, barem ne u ovom našem svemiru, možda u nekom paralelnom..
ipak, odem u međugorje. vodim i djecu. kupimo uvijek nešto i na misi to blagoslovimo. uživam u tom osjećaju poput pravog vjernika katolika. tamo uistinu postoji neka izrazito pozitivna energija koju ja ne bih tumačila na neki istočnjački način, nego ovako po naški: ko da se sama Gospa ukazala.. pa sad shvatite to kako hoćete ;)

ono multi-kulti, svih boja, rasa i raca, vakih i onakvih, a svi mole..., nekad me prenese kao da sam u hipi-komuni. :zubati

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:44 

bumbar92 je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:

ono multi-kulti, svih boja, rasa i raca, vakih i onakvih, a svi mole..., nekad me prenese kao da sam u hipi-komuni. :zubati

pa lipo je to :)) samo se nemoj početi skidati gol i nuditi se za swingeraj :D
sorry, neću više... povukao me je za jezičinu

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 13:53 

Ilirk@ je napisao/la:
pa lipo je to :)) samo se nemoj početi skidati gol i nuditi se za swingeraj :D
sorry, neću više... povukao me je za jezičinu

žaba i bara... :zubati

apage sataraš...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 14:14 

BBC je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Crkva se do sada nije izjasnila. Ako se izjasni, i to negativno, zaboravi organizirane crkvene ture, tu će dolaziti samo oni koji su bili i prije.

Ne postoje ni danas "organizirane crkvene ture". Gdje je granica tvoje ignorancije i općeg neznanja ?

Apsolutno postoje organizirane crkvene ture sa zapada (govorim za englesko govorno područje), europskim svetištima (uključujući Međugorje, a nekad je Međugorje i sami fokus), a koje se promoviraju u crkvenim i župnim glasilima.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 14:18 

POL_GASOL je napisao/la:
Ništa djeco, molite se Bogu da crkva "prizna" Međugorje, jer nas u suprotnom kao narod čeka bruka, pa možda i gnjev svjetskih katolika.

Da se molim da satane iz vatikana priznaju međugorje, pa ti si prolupao na ovoj vrućini, njegova veličina i jest u tome što ga nisu priznali niti će ikad satanske sluge vatikana i što huškaju biskupe svakodnevno da omalovažavaju to mjesto. Šta će sad jedan srbo i musliman saplinjat o vatikanu, a za njega nema mjesta u Međugorju!

Ti si lud, trol ili sektaš, a ove pisanije dokazuju da bi možda te odmetnute franjevce trebalo ekskomunicirati, jer nisu pojedinci poput Stepinca život dali da bi zadržali hrvatsku crkvu kao živi dio rimokatoličke crkve, da bi sektaši rigali vatru na Vatikan i Papu.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 14:20 

orleanski je napisao/la:

Nitko od njih nije uzeo niti prošao detektor laži. Neki talijan im je nabacio detektor 1981 (prije nego što su usavršeni), ali i kad su bili prikopčani, nije ih ispitivao, nego im je mjerio tlak.

Iznenadio bi se.

Dva medicinska specijalizirana tima, jedan iz Milana, a drugi s francuskog Sveučilišta u Montpellieru, znanstveno su ispitali vidioce prilikom ukazanja. Svaka je samostalno i neovisno potvrdila stanje ekstaze kod vidioca prilikom ukazanja. Ove su znanstvene sudije isključile mogućnost "kolektivne halucinacije" te ikakvog oblika ljudske obmane ili prijevare.

Detaljnije o ovome imaš u: R. LAURENTIN i H. JOYEUX, Etudes medicales et scientifiques sur les apparitions de Medjugorje, Editions O. E. I. L., Paris, 1985.; James Paul PANDARAKALAM, "Are the Apparitions of Medjugorje Real?" Journal of Scientific Exploration, Vol. 15, No. 2, 2001., 229-239.

A dobro, vjerujem da su izvadci tih studija objavljeni na "promotivnoj" stranici o Međugorju, ali nisu me se dojmili kao baš znanstveno rigorozni, tu recimo nema ni najobičnijeg ispitivanja pod detektorom laži.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 15:13 

Bobovac je napisao/la:

Sjećam se kad sam bio dijete, kako sam obrazlagao roditeljima da vampiri i duhovi postoje - ako bukvalno postoji ukazanje u Međugorju u onome obliku kako nam vidioci govore onda postoji i Gospa, i Bog i Anđeli, ali onda postoji i Đavao i Zlodusi, i to u onom literalnom smislu. A ako potoji Đavao i Zlodusi zašto ne bi onda postojali i vampiri?? Mali je korak od jednih do drugih. ;)
Rekoh im stoga - ako pristajete na to ukazanje pristajete i na drugu stranu medalje - na aveti i prikaze, a ja sam još mali dječak koji se boji čudovišta u ormaru i pod krevetom.

Ako je netko vjernik, onda mu postojanje đavla ili zloduha ne bi trebalo biti nešto nestvarno i bajkovito. Na kraju krajeva i sam je Krist u evanđeljima spominjao njegovo postojanje te istjerivao zloduhe. Nisu mi jasni oni vjernici koji vjeruju sve ali kad se dođe do vraga onda se izmotavaju i smatraju da je to nekakvo metafizičko zlo ili slično. Ako je sam Isus rekao da đavao postoji kao osoba onda čovjek koji je vjernik treba to prihvatiti i točka. Vampiri i aveti već ne spadaju u područje vjere nego folklora...

Ne govorim ovo tebi osobno, nego općenito. Malo jesam odmakao od teme ali nemojte zamjerit :001_smile

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 15:18 

BBC je napisao/la:

Ne postoje ni danas "organizirane crkvene ture". Gdje je granica tvoje ignorancije i općeg neznanja ?

Apsolutno postoje organizirane crkvene ture sa zapada (govorim za englesko govorno područje), europskim svetištima (uključujući Međugorje, a nekad je Međugorje i sami fokus), a koje se promoviraju u crkvenim i župnim glasilima.

To preuzmu privatne turističke agencije. Vlasnik ateist ili vjernik, nebitno. Vatikan je zabranio svojim svećenicima da to organiziraju.
Oni mogu ići kao vodiči u već od privatne firme organziranom putu.

A ne vidim ni što bi to bilo bitno, sve da Crkva i organizira takva putovanja.

Što bi tebi bilo bitno ? Krivo ti što ljudi u Međugorju zarade ?
Koja zavist iz vas izbija. Jednostavno se vidi da priželjkujete da Vatikan to ne prizna. Jeste jadni.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 15:20 

Vjerojmo prije svega u same sebe, a onda će nam i Bog pripomoći.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 15:28 

BBC je napisao/la:

To preuzmu privatne turističke agencije. Vlasnik ateist ili vjernik, nebitno. Vatikan je zabranio svojim svećenicima da to organiziraju.
Oni mogu ići kao vodiči u već od privatne firme organziranom putu.

A ne vidim ni što bi to bilo bitno, sve da Crkva i organizira takva putovanja.

Što bi tebi bilo bitno ? Krivo ti što ljudi u Međugorju zarade ?
Koja zavist iz vas izbija. Jednostavno se vidi da priželjkujete da Vatikan to ne prizna. Jeste jadni.

Kod mene nema zavisti, nemam veze sa tim krajem, niti mi treba lova.

Ne volim prevarante i kult laži, ali me prije svega motivira strah da se Hrvatima kolektivno ovo neće jednog dana obiti o glavu. Treba praviti odstupnicu i ako se crkva izrazi negativno, svu krivicu svaliti na individualne prevarante koji su prevarili i Hrvate, a ne da ispadne da su Hrvati prevarili milijardu svjetskih katolika.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 15:32 

Radije ti gledaj kako reprezentiraš Hrvate u Australiji. Izgleda da Australija ne može ono sarajevsko iz čovjeka ukloniti.

A inače nisu ove diskusije u virtuali od jučer. Uvije se otkrijete po istoj stvari. Krenete sa postojanjem Boga, ukazanje da-ne, i za 15 minuta završite na "autobusima, cijenama suvenira, Periću, komunalnoj usluzi u Međugorju, svađama između ljudi", i ostalim materijalnim stvarima.

Nisam vam ja kriv što se ne znate sakrivati samo iza teološkog.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1875 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: