|
|
Stranica: 11/76.
|
[ 1877 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 16:54 |
|
|
caruga je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: ajde, kad se tako fino slažete oko svega, imate li neki primjer (a da nisu jehovini svjedoci) bilo kakvog zlostavljanja nevjernika od strane katolika u nas? jel vas vjernici napastvuju, dosađuju, vrijeđaju zato što ste nevjernici? pišu letke, uvrjedljive tekstove po portalima, osnivaju antinevjerničke udruge, ismijavaju nevjerničke svjetonazore i slično? bilo bi dobro pročitati takva iskustva... moje najgore iskustvo je bilo kad me susjeda otračala kako je čudno da mi djeca idu u crkvu svake nedjelje, a ja i muž samo o uskrsu i božiću, pa joj nije jasno 'na koga su dica tako pobožna'  Mislio sam inače...Spomenuo bih samo Inkviziciju...Ove druge ne bih ni spominjao...Inkvizicija je uglavnom uterivala strah i sprovodila versku disciplinu. Ateista je u to vreme bilo nesrazmerno manje nego danas, pa ih u većem broju nisu ni mogli ugnjetavati.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 16:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Treba sačekati da se opet javi, svašta je treba upitati.
Nego, mene zanima šta predstavlja Bogorodica Marija, u čije ime se ona ukazuje ljudima. Šta je ona? Božja poruka, sam Bog, neko nadnaravno biće, duh, običan smrtnik koji ima sposobnost a i voli se ukazivati ljudima? Bogorodica nastupa kao svetac i posrednik između ljudi i boga. Ona u RKC, pravoslavnoj crkvi, pa i Islamu ima status kao savršena, bezgrešna žena i majka. Kršćani ne poznaju posrednike,osim Isusa Krista.On je jedini bezgrešan i savršen bio.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 17:34 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Bogorodica nastupa kao svetac i posrednik između ljudi i boga. Ona u RKC, pravoslavnoj crkvi, pa i Islamu ima status kao savršena, bezgrešna žena i majka.
Kršćani ne poznaju posrednike,osim Isusa Krista.On je jedini bezgrešan i savršen bio. Poznaju, to su anđeli, anđeli mogu imati bilo koji lik.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 18:18 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kršćani ne poznaju posrednike,osim Isusa Krista.On je jedini bezgrešan i savršen bio.
Poznaju, to su anđeli, anđeli mogu imati bilo koji lik. Nema posrednika.Samo Isus.Čitajte Bibliju,sve piše... Iz Poslanice Timoteju: Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 18:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Poznaju, to su anđeli, anđeli mogu imati bilo koji lik. Nema posrednika.Samo Isus.Čitajte Bibliju,sve piše... Iz Poslanice Timoteju: Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,U redu je to, ta definicija govori da samo spasenje može doći po Isusu Kristu i nikako drukčije. Ja govorim o prenošenju Božije vijesti ne o spasenju, anđeo je navijestio Mariji da će roditi sina taj primjer recimo znaju svi, ima ih podosta.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 18:32 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nema posrednika.Samo Isus.Čitajte Bibliju,sve piše...
Iz Poslanice Timoteju:
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,
U redu je to, ta definicija govori da samo spasenje može doći po Isusu Kristu i nikako drukčije. Ja govorim o prenošenju Božije vijesti ne o spasenju, anđeo je navijestio Mariji da će roditi sina taj primjer recimo znaju svi, ima ih podosta. Božja "vijest" je prenesena putem Biblije.Kompletna priča u Bibliji se i vrti oko spasenja ljudi. Ta gore navedena "definicija" jasno govori kome se treba moliti i obraćati,Bog želi da mu se čovjek obraća,i da postoji jedna živa veza između čovjeka i Boga.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 18:38 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: i_jopet je napisao/la: U redu je to, ta definicija govori da samo spasenje može doći po Isusu Kristu i nikako drukčije.
Ja govorim o prenošenju Božije vijesti ne o spasenju, anđeo je navijestio Mariji da će roditi sina taj primjer recimo znaju svi, ima ih podosta.
Božja "vijest" je prenesena putem Biblije.Kompletna priča u Bibliji se i vrti oko spasenja ljudi. Ta gore navedena "definicija" jasno govori kome se treba moliti i obraćati,Bog želi da mu se čovjek obraća,i da postoji jedna živa veza između čovjeka i Boga. Ne govoriš ti mar-kane krivo, ja se slažem da se treba moliti Bogu to mogu reći i anđeli, i Gospa koja je po meni anđel ( Vatikan će možda dati drugu definiciju) i ona kaže molite se Bogu. A drugi Kristov dolazak je zadnji, ne može se on pojaviti da nam pruži neku vjest i ohrabrenje. Ne treba biti tvrd u tome, Bog je ljubav, to je najvažnija definicija iz Biblije i s te strane treba gledati na Međugorje. Nema u Međugorju ničeg suprotno od Biblije.
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 18:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: i_jopet je napisao/la: U redu je to, ta definicija govori da samo spasenje može doći po Isusu Kristu i nikako drukčije.
Ja govorim o prenošenju Božije vijesti ne o spasenju, anđeo je navijestio Mariji da će roditi sina taj primjer recimo znaju svi, ima ih podosta.
Božja "vijest" je prenesena putem Biblije.Kompletna priča u Bibliji se i vrti oko spasenja ljudi. Ta gore navedena "definicija" jasno govori kome se treba moliti i obraćati,Bog želi da mu se čovjek obraća,i da postoji jedna živa veza između čovjeka i Boga. Koliko mu se nismo vjerovali...Pa nam poslao sina...Pa smo ga razapeli.... Pa nam sad šalje evo možda i Majku sina svog pa ju blatimo i tjeramo na razne načine... Ponavljam ponovno kako kod Isusa tako ni u Međugorju ja ne vidim ništa lošega osim manifestacija zloga koje se ponajprije ogledaju kroz materijalizam...
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 20:16 |
|
|
Medugorije...osobno mislim da je to samo dobar biznis...bio-vidio i nisam imresioniran. Slicne se stvari desavaju i sa stovanjem svetaca zupa,sto se na kraju svede na teferice. U Podmilaciju su zadnjih godina malo reda uveli...ali se sjecam satora muzike,a u lukama je bila cjela pijaca od igle do lokomotive,pa se covjek zapita zasto je uopce dosao.
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 20:23 |
|
|
zomby je napisao/la: Medugorije...osobno mislim da je to samo dobar biznis...bio-vidio i nisam imresioniran. Slicne se stvari desavaju i sa stovanjem svetaca zupa,sto se na kraju svede na teferice. U Podmilaciju su zadnjih godina malo reda uveli...ali se sjecam satora muzike,a u lukama je bila cjela pijaca od igle do lokomotive,pa se covjek zapita zasto je uopce dosao. Dobri moj "Zombi"sve su to djela ljudskih ruku koje možda i onaj možebitni pokušaj Gospodnji....privedu kraju....ili pokušavaju isto.... Ne budi malovjeran...Vjeruj čarugi....Gonilo ga svašta....Vidio svašta.....
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 20:34 |
|
|
caruga je napisao/la: zomby je napisao/la: Medugorije...osobno mislim da je to samo dobar biznis...bio-vidio i nisam imresioniran. Slicne se stvari desavaju i sa stovanjem svetaca zupa,sto se na kraju svede na teferice. U Podmilaciju su zadnjih godina malo reda uveli...ali se sjecam satora muzike,a u lukama je bila cjela pijaca od igle do lokomotive,pa se covjek zapita zasto je uopce dosao. Dobri moj "Zombi"sve su to djela ljudskih ruku koje možda i onaj možebitni pokušaj Gospodnji....privedu kraju....ili pokušavaju isto.... Ne budi malovjeran...Vjeruj čarugi....Gonilo ga svašta....
 vjerujem ja tebi lipi moj, ali nemogu vlastitim ocima da ne vjerujem  dosta sam "godova" obisao...
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 20:36 |
|
|
zomby je napisao/la: caruga je napisao/la: Dobri moj "Zombi"sve su to djela ljudskih ruku koje možda i onaj možebitni pokušaj Gospodnji....privedu kraju....ili pokušavaju isto.... Ne budi malovjeran...Vjeruj čarugi....Gonilo ga svašta....
 vjerujem ja tebi lipi moj, ali nemogu vlastitim ocima da ne vjerujem  dosta sam "godova" obisao... Imaš ti dvoje oči....bar.... Ne bi inače u rat išao...
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 20:38 |
|
|
caruga je napisao/la: zomby je napisao/la:  vjerujem ja tebi lipi moj, ali nemogu vlastitim ocima da ne vjerujem  dosta sam "godova" obisao... Imaš ti dvoje oči....bar.... Ne bi inače u rat išao... 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 srp 2012, 21:08 |
|
|
caruga je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Božja "vijest" je prenesena putem Biblije.Kompletna priča u Bibliji se i vrti oko spasenja ljudi.
Ta gore navedena "definicija" jasno govori kome se treba moliti i obraćati,Bog želi da mu se čovjek obraća,i da postoji jedna živa veza između čovjeka i Boga. Koliko mu se nismo vjerovali...Pa nam poslao sina...Pa smo ga razapeli.... Pa nam sad šalje evo možda i Majku sina svog pa ju blatimo i tjeramo na razne načine... Ponavljam ponovno kako kod Isusa tako ni u Međugorju ja ne vidim ništa lošega osim manifestacija zloga koje se ponajprije ogledaju kroz materijalizam...
BDM nema nikakve veze sa našim spasenjem preko Isusa Krista,njena uloga,Bogom izabrana,je bila ta da rodi našeg Spasitelja.Plan Spasenja postoji od pojave grijeha naših predaka.Govorili smo o tome na drugim temama.Ljudi većinom površno znaju o nekim stvarima vezanim uz Bibliju i religiju,ne zanima ih dublje proučavanje.Sa takvim stavom neminovno dolazi po pogrešnih shvaćanja vjere,da ne kažem i stranputica,koje često znaju biti i uzrok frustracija. Opet ponavljam-najveće čudo jeste promjena karaktera,stava,misli u srcu.Svakog ponaosob.Sad bi trebala čitava nebeska vojska da siđe i ubjeđuje ljude kako trebaju da se ponašaju i žive,da prenose poruke...pored silnih natuknica u Bibliji? Dat nam je Zakon svih zakona,svemirski Ustav,zovite kako hoćete,uputstvo kako treba živjeti,povijest je lijepo pokazala kamo nas vode naše odluke.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 01:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Bogorodica nastupa kao svetac i posrednik između ljudi i boga. Ona u RKC, pravoslavnoj crkvi, pa i Islamu ima status kao savršena, bezgrešna žena i majka.
Kršćani ne poznaju posrednike,osim Isusa Krista.On je jedini bezgrešan i savršen bio. Ako ovo nije apel za posredništvo, onda ne znam što jeste. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 08:55 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kršćani ne poznaju posrednike,osim Isusa Krista.On je jedini bezgrešan i savršen bio.
Ako ovo nije apel za posredništvo, onda ne znam što jeste. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen. To nije zapisano u Bibliji,osim prvog dijela sa kojim je anđeo Gabrijel pozdravio BDM.Ovaj drugi dio molitve dodavan je kasnije od strane franjevca Sv. Bernardina,nešto su dodali drugi,i na kraju je Papa uveo konačni oblik te molitve negdje u XV ili XVI st.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 12:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pa jasno, dakle RKC je skrenula sa "pravog" puta.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 12:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ako vam do držanja doslovce do jedne knjige imate Islam.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 12:59 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 13:01 |
|
|
Nevjerojatno koliko ste jadni. Svoju zavist prema Međugorju sad nastavljate i preko molitvi.
Ali eto Hrvati su to, zato imaju Komšića.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 13:03 |
|
|
Evo da vam dam neke ideje, vidim sporo vam ide:
- Inkvizicija = Međugorje ne valja. - Na crkvi u Međugorju zvona prejako zvone = Međugorje ne valja. - Buffon ima porok u kladionicama = Međugorje ne valja. - Italija nije osvojila zlato = Lažu u međugorju.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 13:04 |
|
|
Nevjernik i pagan BBC vatreno brani Međugorje = Međugorje ne valja
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 13:05 |
|
|
Ministar zašto si tako jadan čovjek ? Ni Australija na uspije iz osobe istjerati onog sarajevskog papka, da oprostiš.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 14:28 |
|
|
Nije baš o Međugorju ali vezano je.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 srp 2012, 14:49 |
|
|
Ministar i muslimani na temi o Međugorju. Nadam se da je zadovoljan brojem klikova. Muslimani su sigurno zadovoljni pojedinim njegovim komentarima na ovoj temi. Bez problema bi se stopili sa ostalim komentarima na Klix.ba ispod tema o Međugorju.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|