HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 srp 2026, 23:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4037 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 162  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 28 pro 2015, 22:56 

Bilic07 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
Ne valja da garavi govori onome ko se uprljao blatom da je ne čist.
"- Christian slaves are authorized to act on conscience if their master commands them to do something wrong, but they need to humbly accept the punishment for their justified rebellion, just as Jesus did (1 Peter 2:19-20)

Vidiš Muhamed a.s je rekao neka tvoj rob jede iz za sofrom odakle ti jedeš a vidi sad ovo.

Prva poslanica Timoteju:
A mi znamo da je Zakon dobar ako se tko njime služi zakonito, 9svjestan toga da je Zakon tu ne za pravednika nego za bezakonike i nepokornike, nepobožnike i grešnike, bezbožnike i svetogrdnike, ocoubojice i materoubojice, koljače, 10bludnike, muškoložnike, trgovce ljudima, varalice, krivokletnike, i ima li još što protivno zdravom nauku – 11po evanđelju Slave blaženoga Boga koje je meni povjereno.

Trgovina ljudi zabranjena, u Islamu nije.

A ropstvo znači u kršćanstvu nije.

Šta biva sa nebezakonika i nepokornika po Zakonu?

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 22:58 

korrisnik je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

Prva poslanica Timoteju:
A mi znamo da je Zakon dobar ako se tko njime služi zakonito, 9svjestan toga da je Zakon tu ne za pravednika nego za bezakonike i nepokornike, nepobožnike i grešnike, bezbožnike i svetogrdnike, ocoubojice i materoubojice, koljače, 10bludnike, muškoložnike, trgovce ljudima, varalice, krivokletnike, i ima li još što protivno zdravom nauku – 11po evanđelju Slave blaženoga Boga koje je meni povjereno.

Trgovina ljudi zabranjena, u Islamu nije.

Oprostaj, sto drugo.
Zena trebala biti kamenovana,....znas sto se desilo (i kod vas i kod nas)

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 23:20 

Bilic07 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Oprostaj, sto drugo.
Zena trebala biti kamenovana,....znas sto se desilo (i kod vas i kod nas)

Kod" nas" bi bila samo bičevana ta je priča izlizana, jer zakon Izraelćana je bio da udata žena treba biti kamenovana, a prostitutka nije bila udata, tako da taj zakon ne važi za nju.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 23:28 

granica je napisao/la:
protein je napisao/la:
Doklen ste došli? Jel ona djevojčica Ajša imala 6 ili 9 godina kad ju je prorok pedofil silovao?

Ne znam koji ti je. Jedna od najcool stvari u islamu > prorok a jebac. Jebe, ne vadi.

Mislim da je islamski bog jaci i muskastiji. Nema ono drugi obraz vec ti mene u obraz ja tebe shakom direkt u facu. :tank TEKBIR!

Zakljuci sam jel si radje slijedbenik nekog cmizdravca sto ko fol hoda po vodi ili proroka jebaca sto je osvoji pola planete za heftu dana. Jaci od Tora bogte!

Silovanje djevojčice je znak muškosti?

Nisi li ti još donedavno glumio uklopljenog u zapadnoeuropsko društvo? Ako je silovanje djevojčice cool i vrijedno obožavanja muslimanu integriranom u europsko društvo, što li je tek sve "simpatično" onima neintegriranima u isto. Vjerojatno sve ono što radi ISIL i što je radila ABiH prije IS-a.

Mises

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 10:40 

"Pejgamber je čistom stazom hodio
i zanosno za života zborio:
Blago onom ko je spozn'o Boga mog,
Stvoritelja svih svjetova, Milosnog.
Sve prolazi, sve se m'jenja, znadem ja,
samo svjetlost mog Allaha vječno sja.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 11:12 

. Take for example, al-Tabari (d. 923), , “Yafith begat the Turks, Slavs, Gog and Magog, in none of whom there is good.”

Tabarijov rasizam ovaj hadis sigurno nije autentičan.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 12:58 

Ima li kakav dobar poznavalac islama...

Koliki je procenat alkohola?
Citat:
47:15
Zar je Džennet, koji je obećan onima koji se Allaha boje - u kome su rijeke od vode neustajale i rijeke od mlijeka nepromijenjena ukusa, i rijeke od vina, prijatna onima koji piju, i rijeke od meda procijeđenog i gdje ima voća svakovrsnog i oprosta od Gospodara njihova - zar je to isto što i patnja koja čeka one koji će u vatri vječno boraviti, koji će se uzavrelom vodom pojiti, koja će im crijeva kidati!

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 15:33 

Imam i ja pitanje:

> Da li je covjek musliman ako nikad nije izgovorio shehadet?

Mislim..znam onu foru da su svi ljudi muslimani ali da ih samo odgaja pogresno kao ovo ili ono, ali pitam ozbiljno.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 15:36 

Odgovorio sam ti proteinu, ali me obrisalo. Haj na chat ako hoces da raspravimo. Danas sam bas nesto raspolozen.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 15:57 

Tuta je napisao/la:
Al-Džazariju svaka čast, a jedan od muslimana koje cijenim je rahmetli šah Ismail od Perzije... velik čovjek.

Tuto brate napaćeni , nemoj da padaš na ove propagandističke kvalifikacije sposobnih i učenih ljudi iz prošlosti , jer je to prosto glupo i dolazi od glupavih vernika.

Nema islamskih naučnika niti muslimanskih inžinjera , postoje samo naučnici koji dolaze iz neke zemlje i nekog perioda nekog društva ali religija sa time nema nikakve veze.

Onda je Nikola Kopernik katolički naučnik , Galileo takođe , Isak Njutn prostestantski naučnik , a Aristotel i Arhimed su apolonovi i zeusovi naučnici.

Ovo što se radi je nova ideja nastala kod muslimana jer nemaju ništa pametno pase kurče nečim iz prošlosti i kao za te dosege iuz astronomije,matematike,inžinjerstva je zaslužan ni manje ni više nego jebeni islam.

Muslimani hoće jebeno dužno poštovanje za svoju veru upravo ovakim jefitnim podmetanjima da napredne ljude iz Bagdada,islamske Španije,...je ponukao islam da dođu do svojih ideja i naučnih radova a ne njihova sama psosobnost.

Svi ti naučnici su živeli u vremenu kad je islam bio najmanje nametljiv i jako tolerantan , dakle upravo je odmak od islama bio ključ za te učene ljude , ali čim je opala tolerancija i čim se islam pojačao islamski svet je počeo da stagnira da nisu hteli koristit štampariju jer ona vređa sveta slova kurana i sveti papir kurana svojim pristiskom.

Čuj islamski naučnici , uh kako mi to ide na kurac koliko je lažno i jeftino.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 16:01 

Mozes tu shablonu prebaciti i na sve vrste kolektivne svijesti. Po tome nije ni Djokovic srpski teniser vec teniser.

S cime se naravno slazem. Da bogdo svi tako razmisljaju.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 16:15 

granica je napisao/la:
Mozes tu shablonu prebaciti i na sve vrste kolektivne svijesti. Po tome nije ni Djokovic srpski teniser vec teniser.

Loše ti je poređenje , biti Srbin nije ideologija niti religija , to je prosto stanje koje može biti i dobro i loše , i pametno i glupavo , i jednom će nestati kao što je i jednom nastalo.

Meni je drago da je Đoković potekao iz moga naorda ali to što i ja i on delimo isti naciju nije njega ponukalo da igra dobro tenis već je to on sam odradio.

Međutim kad se kaže islamski naučnik ili npr.kumunistički naučnik , onda to ima drugu konotaciju jer muslimani misle da je islam zaslužan za njegovu nauku i upravo zbog toga mu i stavljaju prefiks islamski tim naučnicima.

Ne može religija i ideologija biti zaslužna za nauku , ono kao čitaš kuran preko dana i onda uveče sav pun duhovnosti ispišeš i smisliš integralni račun ili prepišeš filozofiju starihGrka, ili smisliš neku mehaničku spravu.
Glupo je , zar ne?!

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 16:26 

joe enter je napisao/la:
granica je napisao/la:

Loše ti je poređenje , biti Srbin nije ideologija niti religija , to je prosto stanje koje može biti i dobro i loše , i pametno i glupavo , i jednom će nestati kao što je i jednom nastalo.

Meni je drago da je Đoković potekao iz moga naorda ali to što i ja i on delimo isti naciju nije njega ponukalo da igra dobro tenis već je to on sam odradio.

Međutim kad se kaže islamski naučnik ili npr.kumunistički naučnik , onda to ima drugu konotaciju jer muslimani misle da je islam zaslužan za njegovu nauku i upravo zbog toga mu i stavljaju prefiks islamski tim naučnicima.

Ne može religija i ideologija biti zaslužna za nauku , ono kao čitaš kuran preko dana i onda uveče sav pun duhovnosti ispišeš i smisliš integralni račun ili prepišeš filozofiju starihGrka, ili smisliš neku mehaničku spravu.
Glupo je , zar ne?!

Vidis ja mislim da je i nacionalna svijest ideologija, kao sto je to i ova ili ona konfesija. Isto tako sam ubjedjen u to da vecina ljudi koji se identificiraju sa sportistima, ovim ili onim, nebitno, to cine na osnovu neke vrste ubjedjenja da licni uspjesi tih sportista na neki nacin unapredjuju i nacionalni kolektiv kojem oni pripadaju.

Ali i u ovom (nacija) i onom (religija) slucaju polazim od toga da vecina ljudi koji se koriste kolektivnim prefiksima s ciljem opisivanja uspjeha pojedinaca, nisu o tome nikada reflektirali. Uzima se zdravo za gotovo.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 17:01 

granica je napisao/la:

Vidis ja mislim da je i nacionalna svijest ideologija, kao sto je to i ova ili ona konfesija. Isto tako sam ubjedjen u to da vecina ljudi koji se identificiraju sa sportistima, ovim ili onim, nebitno, to cine na osnovu neke vrste ubjedjenja da licni uspjesi tih sportista na neki nacin unapredjuju i nacionalni kolektiv kojem oni pripadaju.

Ali i u ovom (nacija) i onom (religija) slucaju polazim od toga da vecina ljudi koji se koriste kolektivnim prefiksima s ciljem opisivanja uspjeha pojedinaca, nisu o tome nikada reflektirali. Uzima se zdravo za gotovo.

Nije tačno, nacionalna svest nije ideologija već neki ljudi na osnovu svesti prave ideologiju koja je po defoltu moralno ispravna i jedini ispravni način života za dotični narod.

Moja nacionalna svest koja je inače kod dobrog dela naprednog naroda Evrope se zasniva prvo na jeziku , a onda na demokratskim procesima , a demokratski procesi sadrže mnoge faktore , od hrišćana,komunjara,muslimana,ratova,mirovnih ugovora,prava žena,prava gejeva,školstva,zdravstva,......
Dakle nacija je večiti proces usavršvanja jedne zajednice koja ima prirodni spontani logički nagon za zajedničkim životom , i ona nije ultimativno dobra i moralna kao što je to religija ili neka ideologija za sebe smatra.

Znači ako je Đoković srpski tenise,r svaki čovek sa pola mozga zna da za njegov uspeh prosto ne može biti zaslužna srpska nacija , tj.može ali utoliko što ona stvori uslove u državi gde on može se dobro razvijati , ali zbog toga ne treba niko zahvaljivati sprskoj naciji i tražiti dužno poštovanje za srpski narod kao što to traže muslimani za islam.

Ne možeš staviti jednakost između nacije i religije , to je prosto intelektulano nedopustivo jer je samo po sebi besmisleno.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 17:07 

Da, u teoriji. Ali kako to onda da u praksi (necemo izuzetke i mutacije tipa E. Kusturica i slicno) 99% Srba pravoslavci, ili rodjeni u pravoslavnim familijama, ili ateistickim familijama s pravoslavnim precima?

Jezik - imamo isti. Kao i Hrvati uostalom. Da nemamo, nebi ovdje mogli na ovaj nacin komunicirati.

Ono sto nas razlikuje je na kraju krajeva religija. Inace bi bili jedno (Bosnjaci, Hrvati, Srbi).

Citat:
"Nije tačno, nacionalna svest nije ideologija već neki ljudi na osnovu svesti prave ideologiju..."

Da, ideologiju.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 17:10 

Ne slazem se s tim da je nacija neki savrseni oblik koji se ko fol samo treba nadogradjivati. Naciju smatram samo jednom od stepenica na putu ka necemu drugom..da li boljem ili gorem..vidjecemo..ustvari to nije toliko ni bitno ali siguran sam u to da je to oblik koji ce kad tad biti prevazidjen..kao sto su - uzmemo li historiju covjecanstva u obzir (a sta su ovih 200 godina u usporedbi s tim) - prevazidjene i druge forme.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 17:16 

granica je napisao/la:
Da, u teoriji. Ali kako to onda da u praksi (necemo izuzetke i mutacije tipa E. Kusturica i slicno) 99% Srba pravoslavci, ili rodjeni u pravoslavnim familijama, ili ateistickim familijama s pravoslavnim precima?

Jezik - imamo isti. Kao i Hrvati uostalom. Da nemamo, nebi ovdje mogli na ovaj nacin komunicirati.

Ono sto nas razlikuje je na kraju krajeva religija. Inace bi bili jedno (Bosnjaci, Hrvati, Srbi).

Citat:
"Nije tačno, nacionalna svest nije ideologija već neki ljudi na osnovu svesti prave ideologiju..."

Da, ideologiju.

Pa zbog toga je istinski mrzim religiju jer je moj narod koji je religijama podeljen napravila čistim krvožednim idiotima , i ostavila nam u amanet večitu borbu na život i smrt upravo zbog religije.

Zato je sam borac protiv ovih srpskih majmuna koji mi stavljaju pod nos SPC i tradiciju pravoslavlja kao osnovicu sprske nacionalne svesti , jer to prosto nije tačno i svi ovi srpski majmuni kojih ima vagon na forumu su izdali ideale onih Srba koji pravili srpsku naciju na čistim sekularnim osnovama ogoljenu od religije.

Hoću reći crkva nam je otela naciju i zauvek je usrala, isti je slučaj sa Hrvatima , a o Bošnjama ne treba trošiti reči jer oni bez islama prestaju biti nacija i narod istog trena(ako se ne dogodi neko čudo).

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 18:43 

Leeroy Jenkins je napisao/la:
Bilicu07,
Što se Bog nije javljao na američkom kontinentu i zašto je uopste tamo ljude stvarao?

Evo razmisljao sam o tome.
Javio se samo kasnije.

Kako gdje.
Europi ranije, Americi kasnije, itd

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 19:09 

granica je napisao/la:
Imam i ja pitanje:

> Da li je covjek musliman ako nikad nije izgovorio shehadet?

Mislim..znam onu foru da su svi ljudi muslimani ali da ih samo odgaja pogresno kao ovo ili ono, ali pitam ozbiljno.

Svako se rodi u fitri onda ih njihovi roditelji ili pokrste ili prevedu u Judaizam.
"Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kaže da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Svako dijete se rodi u čistoj prirodnoj vjeri islamu (fitri) pa ga njegovi roditelji odgoje (učine) jevrejom, krsčaninom ili vatropoklonikom." Bilježi ga Buharija."

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 19:57 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Bilic07 je napisao/la:
Bilicu07,
Što se Bog nije javljao na američkom kontinentu i zašto je uopste tamo ljude stvarao?

Javio se samo kasnije.

Kako gdje.

Ja te to ne pitam već zašto su živeli i umirali svi oni ljudi pre otkrica Amerike.
Koja je bila suština njihovog postojanja, ako im se Bog nije ukazao?
To je dug vremenski period.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 21:01 

Bilic07 je napisao/la:

Javio se samo kasnije.

Kako gdje.

Ja te to ne pitam već zašto su živeli i umirali svi oni ljudi pre otkrica Amerike.
Koja je bila suština njihovog postojanja, ako im se Bog nije ukazao?
To je dug vremenski period.

Dug je period, slazem se.
Isto bih se mogli onda pitati zasto se nije pokazao Egipcanima prije 6000 godina (bubam) ili zasto Australiji tako kasno.

Zasto se cekalo do 1492 godine (formalno), neznam.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 21:19 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Mozes li da pretpostavis?

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 21:30 

Mozes li da pretpostavis?

Nazalost nemogu.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 22:15 

korrisnik je napisao/la:
"Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kaže da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Svako dijete se rodi u čistoj prirodnoj vjeri islamu (fitri) pa ga njegovi roditelji odgoje (učine) jevrejom, krsčaninom ili vatropoklonikom." Bilježi ga Buharija."

Ma majketi.. :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 29 pro 2015, 23:12 

Tako je sestro muslimanko.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4037 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 162  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: