|
|
Stranica: 32/32.
|
[ 782 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 29 stu 2024, 19:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 02 pro 2024, 13:01 |
|
|
Stiže lijepa vijest, Kristijan Iličić je prvi Hrvat koji je posjetio sve zemlje svijeta. Svih 197. https://www.24sata.hr/news/kristijan-il ... an-1019142Izgleda kao jednostavan cilj, samo ti treba vrijeme, novac i strpljenje pri ishođenju viza za neke zemlje. Podatak da je samo tristotinjak ljudi posjetilo svaku državu, od osam milijardi, je nevjerojatan. Prema podacima NASA-e ukupno 644 čovjeka su bila u svemiru. Nevjerojatno da je više ljudi bilo u svemiru nego bilo u svakoj državi na svijetu. Putovati Zemljom je daleko jednostavnije nego biti astronaut, a iz ovog podatka bi zaključio da nije. Sviđa mi se citat Iličića. Erupcija vulkana u Kongu netom nakon što sam sišao s njega podsjetila me je na to da život može nestati u trenu i da ga, dok smo živi, moramo živjeti punim plućima. Uspon na Acatenango naučio me je da se trebam i moram gurati izvan zone komfora, napraviti uvijek onaj jedan korak više. Upravo iza tog jednog koraka više, život počinje uzvraćati obilnim darovima. Vulkan na Vanuatuu mi je pokazao da život treba slaviti plesom, smijehom, u društvu onih koje voliš - dodao je.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 02 pro 2024, 21:55 |
|
|
Posjetiti svaki kontinent i svaku državu je moguće, a posjetiti svaki grad, svako naselje, svaku znamenitost ili svaki otok ni teoretski nije. U jednom dokumentarcu sam čuo da kad bi svaki dan posjetio jedan novi, trebalo bi ti 48 godina za posjetiti svaki indonezijski otok. A to je samo Indonezija. Gdje su još Filipini, Polinezija, Mikronezija, Melanezija, karipski otoci, grčki otoci, norveški otoci, hrvatski otoci itd.
Naseljenih otoka ima oko 11 000, a nenaseljenih na stotine tisuća. Gradova preko 100 000 stanovnika ima 4037. Postoje 1223 mjesta koja je UNESCO zaštitio kao svjetsku baštinu. Ima preko 6500 nacionalnih parkova.
Ljepote svijeta su beskrajne, kad bi cijeli život samo stalno putovao vidio bi i upoznao tek djelić. Kako onda neki ljudi smatraju život dosadnim, ispraznim ili pomišljaju na samoubojstvo, kad je cijeli život dovoljan za nadiviti se tek djeliću svjetskih divota?
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 08 pro 2024, 20:33 |
|
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 16 pro 2024, 12:46 |
|
|
Ameriku, voljela bih provesti par sedmica u Kaliforniji,i to mi je cilj ako Bog da
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: Danas, , 00:50 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4037 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Češka ima lijepe policajke
Odlične scene, dosta mladih čeških policajaca / policajki https://www.tiktok.com/@printographer1 , iznenadilo me što hodaju sa dugim cijevima, poput njemačkih.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: Danas, , 01:14 |
|
|
2024. sam dočekao u Tambopati.
Države u kojima sam boravio tijekom 2024.: Peru, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Češka, Poljska, Slovačka, Mađarska, Italija, Vatikan, Francuska, UK (Engleska, Wales ili Cymru, Škotska, Sjeverna Irska, Gibraltar), Republika Irska, Španjolska, Portugal, Maroko.
Gradovi u kojima sam dulje boravio tijekom 2024.: Puerto Maldonado, Cusco, Puno, Arequipa, Lima, Zagreb, Krakov, Beč, Venecija, Rim, Napulj, Cagliari, Sassari, Alghero, Bonifacio, Ajaccio, Marseille, Pariz, Calais, London, Cardiff, Bath, Manchester, Edinburgh, Glasgow, Belfast, Dublin, Cork, Limerick, Galway, Madrid, Toledo, Lisabon, Sintra, Cascais, Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga, Marbella, Estepona, Gibraltar, Tanger, Chefchaouen, Fes, Moulay Idriss, Meknes, Rabat, Casablanca, Marrakech, Asilah.
Kontinenti: Južna Amerika, Europa, Afrika.
Otoci: Taquile, Sardinija, Korzika, Velika Britanija, Irska.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|