|
|
Stranica: 10/18.
|
[ 448 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 02:50 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: Nebula je napisao/la: Promjenjeno na blogu Buduci da je HNZ dugorocno nas, moze se reci da smo u Daytonu dobili Odzak i brda oko Mostara/Konjica Da, ali trenutno to nema smisla isticati, prvo se pobrinuti za vraćanne onih 5% oko Mrkonjića na muslimanski račun.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 02:54 |
|
|
Nebula je napisao/la: Iskreno, pao sam u depresiju kad sam shvatio da su idioti dali Ozren umjesto da su dali dio USK.
Znaci Slobo trazi bilo sta. Samo da ima 49%. Kaze im "dajte mi sta god hocete, mocvare, kamen nije bitno, samo da imam 49%.
Alija i Haris se odluce da mu daju Ozren. Sliv rijeke Bosne. Da se RS ubaci klinom izmedju Tesnja i Tuzlanskog bazena. I to planinom koja dominira tim krajem.
Ma ne, dobro smo mi ikako. Dobro postojimo. Na Ozrenu je najstariji srpski manastir (zapadno od Drine, odnosno u BiH). No da, gospodine s posebnim potrebama, glupo je što su se odrekli Ozrena. Tu je put za Doboj. Imali smo jednu raspravu prije x godina na tu temu. Tad si ih hvalio, što su se riješili bespotrebne planinčine. Ajd dobro, na kraju si ipak skužio. Sad si zamisli da je Doboj u fBiH. Bi li imao svoj kanton/županiju?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 02:55 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Nebula je napisao/la: Iskreno, pao sam u depresiju kad sam shvatio da su idioti dali Ozren umjesto da su dali dio USK.
Znaci Slobo trazi bilo sta. Samo da ima 49%. Kaze im "dajte mi sta god hocete, mocvare, kamen nije bitno, samo da imam 49%.
Alija i Haris se odluce da mu daju Ozren. Sliv rijeke Bosne. Da se RS ubaci klinom izmedju Tesnja i Tuzlanskog bazena. I to planinom koja dominira tim krajem.
Ma ne, dobro smo mi ikako. Dobro postojimo. To ni meni nikada nije bilo jasno zašto ste toliko inzistirali na onako zadebljanom USK. Mogli ste trampiti Petrovac za Ozren, Osmake, malo deblje Goražde itd. Nisu mogli mijenjati Petrovac, to je granica s RH, ne bi im dao Tuđman. Iako je granicu fBiH crtao Silajđić.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 03:11 |
|
|
Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: @Horus, i opet Pretpostavljam da je ovo odgovor meni pa ću odgovoriti, Ceha je napisao/la: Naveo sam ti gomilu grešaka, tvoj odgovor je uvijek isti. Bez apsolutno nikakvih argumenata. Nisi naveo niti jednu grešku. Moji odgovori na tvoja pitanja do sada su bili poprilično informativni i precizni - ili prilažem topografske karte visoke preciznosti, ili pisane dokaze. S druge strane, ti do sada nisi dostavio niti jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje. Mda, zato si zakeljio svoju kartu Orašja u kojoj je vidljivo da ratna fronta ne prati entitetsku granicu. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Za Tramošnicu sam ti isto dao kartu. Gore nije bilo većih pomaka crte nakon pada Broda. O čemu ti pričaš? Od Brčkog do Doboja, pa tako i Gradačca je bilo na desetke pomaka crta od listopada 1992. do 1995. Ti baš nemaš blage veze o ratu. Izvori? Kad su to Srbi pokušavali osvojiti Gradačac nakon 92? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Za Kalesiju kažem da se linija nije micala. Ti imaš c/p s nekog foruma. To je izvor? Dakle potvrđuješ sljedeće: Ti tvrdiš da je kota Vis bila pod kontrolom Armija BiH i da su sela Gojčin i Jelovo brdo bila pod kontrolom Armije BiH. Molio bih Da/Ne odgovor na ovo, mislim da je pitanje poprilično jednostavno straightforward. Hvala. Da. Nigdje nije bilo priče o nekom micanju fronte na ovom području. Ako imaš izvor, a nije c/p s nekog lijevog foruma... Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Za Fojnicu sam ti dao izvor s ucrtanom linijom. Zbilja ne znam koji bi se idioti penjali gore na planinu preko potoka. Nisi dao ništa što bi podržalo tvoje tvrdnje. Stavio si kartu Balkan Battlegroudsa za koje smo već utvrdili da prikazuju uopćeno stanje i ne mogu se uzimati kao dokazi za tolike detalje. Kao što sam rekao na početku, karta je okvirna. Ali ovdje pokazuje dobro. Šporet je napisao/la: Inače prema karti koju si postavio HVO ne kontrolira; Zavrtaljku, Ponjušinu, Gojeviće, Bakoviće, Lužine, Alaupovku (ulaz u Fojnicu) ni Podcitonju. Tvrdiš da HVO nije kontrolirao ova mjesta?
Zavrtaljka je kraj siječnja. Bašino brdo sredina studenog. Ovo je stanje prije tih ofenziva. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Aha, dakle crta kod Rapti Bobana, iako je danas pomaknuta koji kilometar na našu štetu, je super precizna i jasno oslikava sve ono što želiš reći? Crta kod Rapti Bobana nije pomaknuta koji kilometar na našu štetu. reportaža iznad Rapti Bobana, selo je u svojevrsnoj rupi, kao bazenu, mi smo na obodu s jedne strane, oni su na obodu s druge strane, selo je uglavnom ničija zemlja - entitetska linija upravo prolazi sredinom sela. Na karti je drugačije. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa nije ni čuda da onda imaš toliko grešaka. Do sad nisi demonstrirao niti jednu moju grešku, ali smo utvrdili, uz tvoje priznanje, masu tvojih ogromnih grešaka, kojima si dijelio promuslimansku propagandu da su se Muslimani u Daytonu odricali ogromnih dijelova teritorija koje su vojno držali, a u stvarnosti su se odrekli 0% teritorija. Sfušao si na nizu lokaliteta od Orašja do Ravnog, samo se vadiš da su to sve mikro promjene. Šporet je napisao/la: Pošto nisi odgovorio na moju postavljenu kartu rasporeda snaga HVO-a i VRS-a, postaviti ću je opet, te ponovno zatražiti odgovor: Molio bih relevantan izvor kao odgovor na sljedeće; Dokaz da je Hrvatska vojska bila u navedenim selima: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani. Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom. Hvala na odgovoru. I ovo tražiš nakon što si sam dao liniju koja ne odgovara entitetskoj liniji razgraničenja?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 03:23 |
|
|
Nebula je napisao/la: zet je napisao/la: Ne razumijem, sto se ticno dalo Srbima? Na onim tvojim kartama nista narancasto nije na Ozrenu, ali ni u USK. u Daytonu je Slobo Ozren dao Federaciji (iako ga je drzala VRS). Isto je uradio i sa koridorom do Gorazda, okolicom Sarajeva itd. Kada je sve to uradio shvatio je da je Federacija zestoko premasila 51% to jest da RS ima puno manje od 49%. Tada je trazio da FBiH dadne bilo sta (bukvalno sta god) ali da se vrati omjer 51-49 Haris bez dogovora sa Hrvatima RS-u daje Mrkonjic Grad, Sipovo i citavo to narandzasto podrucje. Naravno, kada je to Granic vidio poludio je i rekao da je to neprihvatljivo za Hrvate. Ali nakon razgovora sa Klintonom Tudjman pristaje uz uslov da dobije nesto u posavini a da taj procenat koji ce RS izgubiti u posavini Bosnjaci nadoknade RSu u posavini RS vraća Odzak a Bosnjaci dobijaju zadatak da RSu vrate teritoriju velicine te teritorije Odzaka. Mogli su dati bilo sta. Ja bih volio da su dali dio USK (izmedju Krupe i Sanskog Mosta). Ali Alija i Haris se ne usudjuju dati bilo sta sto Armija BiH kontrolise pa umjesto toga se odricu Ozrena kojeg kontrolise VRS ali kojeg je Sloba ranije dao. Opet pričaš gluposti. Usporedi površinu općine Odžak i Petrovo. Odžak je 165, a Petrovo 110 i obuhvaća samo pola srpskog Ozrena, ostatak je u Doboju. Silajdžić je crtao liniju fBiH. Na svim mjestima osim DGGa i Odžaka, te Domaljevca/Šamca. Zato i treba primjetiti da su sve linije tu na hrvatsku štetu. Nadalje, Mrkonjićki džep je 5%BiH. Srbi su dobili povrat kojih 3% BiH. Vi ste izvukli 2% u istočnoj Bosni i to bi otprilike bilo to, promil više-manje. A ideja o zamjeni ti je glupa. Petrovac Izetbegović nije mogao dati radi Tuđmana. Ključ su jedva obranili, a Sanski Most je zadnji ratni plijen. A čak ni Srbi nisu toliko glupi da uzimaju planine u zaleđu... Po meni bi Doboj za Ilijaš, odnosno brda sjeverno od njega, bio dobar deal. Uostalom, zar nisi ti prije par godina kukao da bi bilo fer da je granica na Sani, da bi dao pola Ključa i Sanskog Mosta Srbina?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 03:26 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Ne razumijem čemu usporedba.
Put od Doboj-Istoka do Doboj-Juga vodi preko Doboja, jedino opet tunel kroz Ozren, a ovamo bi dao čist put Sanski Most-Ključ. Ne samo to, nego bi se u slučaju takve blizine tim mjestima vjerovatno i svi Srbi opet vratili, imali bi Drvar 2.0 tu i faktički izgubili sve što smo dobili u Dejtonu. Sanski Most je selendra, Doboj nije. A Drvar je umirovljenički dom, koja vam je korist što je vas danas više oko njega? Za prekid komunikacije se slažem. Napravit ću zanimljivu seriju karata o ovom, kad ulivim vremena.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 03:27 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Srbi bi opet napravili neku općinu tipa "Istočni Sanski Most", malo gradnje kao u Lukavici, i dugoročno bi danas bili većina i u Ključu, S. Mostu, a u B. Petrovcu nema šanse da ih ne bi bilo 80%. Pa to će ionako biti, danas je to pustinja....
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 04:07 |
|
|
mrnjav je napisao/la: Nek nam je na sramotu šta nismo uzeli Rapti Bobane u prvom poluvremenu. Nadam se da HV ima plan za ofanzivu, prvo ovo selo, a onda pravac Bugojno. Pa uzeli smo ih u prvom poluvremenu. Ja ovom prilikom pozdravljam četnike iz rapti bobana. Pozdravlja ih barjaktar sa crkvenog zvonika.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 04:12 |
|
|
Kao što rekoh, linija se kasnije pomakla u Daytonu na našu štetu.
Što nije ni čudno, s obzirom da je granicu crtao Silajdžić.
|
|
Vrh |
|
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 04:19 |
|
|
Meni nije jasno tko je dopustio da RS ima izlaz na Kupreško polje.
Također, da Majdan i Liskovica ne uđu u Federaciju a doslovno su odma iza entitetske crte.
A bogami mi i za Jezero nije jasno zašto su muslimani pustili da se izdvoji iz Jajca i pripadne Srbima.
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 09:45 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8280 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Ne razumijem čemu usporedba.
Put od Doboj-Istoka do Doboj-Juga vodi preko Doboja, jedino opet tunel kroz Ozren, a ovamo bi dao čist put Sanski Most-Ključ. Ne na tom dijelu. Ja bih dao na dijelu od Krupe do Sanskog mosta. Tu bih entitetsku liniju cijelu spustio južnije 5 ili 6 kilometara (sve do puta). Puno bolje nego davati Ozren.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 10:56 |
|
|
@NekoIme to je navodno neki naš genijalac crtao. No da, nema baš previše smisla... Uopće, pustiti Šipovo/Plivu kao poveznicu s Jajcem... Mrkonjić/Matijaševo je možda druga priča, ali...
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 13:46 |
|
|
Linije kao da su namjerno iscrtane na način da se ostavi što veća mogućnost novog sukoba.
Niti su Srbi zaslužili 49% uopće, dovoljno im je bilo onih 44% na kojih su bili i ostali na kraju ali trebali su dobiti svoj koridor zauzvrat za tih 5% da ih se tu smiri i ćao. Navodno je još 1993. Bio dogovoren omjer 51:49 i očito su Amerikanci to išli ispoštovati sa Srbima.
Mi toliko ginuli na Kupresu da bi Srbima na kraju opet bio dat izlaz na Kupreško Polje, suludo, s obzirom da smo Jajce oslobodili makar je Šipovo trebalo biti ostavljeno u HB i to je trebala biti naša kičma HBŽ, TG- Kupres- Šipovo- Jajce, naravno uz Livno kao glavni grad te DGG.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 16:13 |
|
|
Nebula je napisao/la: Iskreno, pao sam u depresiju kad sam shvatio da su idioti dali Ozren umjesto da su dali dio USK.
Ma ne, dobro smo mi ikako. Dobro postojimo.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 18:48 |
|
|
Ceha je napisao/la: Mda, zato si zakeljio svoju kartu Orašja u kojoj je vidljivo da ratna fronta ne prati entitetsku granicu. Da ja tu kartu nisam stavio ti nebi niti znao kako su išle ratne linije u oraškom džepu. Izravnavanje ratnih linija u entitetsku granicu na području oraškog džepa nije predmet zamijene teritorija u Daytonu, utvrdili smo da je neto promjena ispravljanja linija 3 km2, odnosno 1.94% teritorija Odžaka. Moja karta prikazuje zamjene teritorija u Daytonu, i stoga je točna. Ceha je napisao/la: Za Tramošnicu sam ti isto dao kartu. Kakvu kartu? Ceha je napisao/la: Gore nije bilo većih pomaka crte nakon pada Broda. Molim? Samo nekoliko primjera: Srpanj 1993. - srpsko širenje koridora kod Brčkog https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=19Travanj 1994. i Listopad 1994. - širenje teritorija Arbih iznad Doboja i oko Gradačca https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=36Prosinac 1992 - Operacija Zapad 92 https://bosnae.info/index.php/bitka-za- ... de-arbih-2Ti stvarno nemaš ama baš blage veze s vezom, moram te obrazovati o osnovama osnova. Više o ratu u BiH zna Aboridžin nego ti. Šporet je napisao/la: Dakle potvrđuješ sljedeće: Ti tvrdiš da je kota Vis bila pod kontrolom Armija BiH i da su sela Gojčin i Jelovo brdo bila pod kontrolom Armije BiH. Ceha je napisao/la: Da. Nigdje nije bilo priče o nekom micanju fronte na ovom području. Zahvaljujem. Kao izvor ću koristiti tebi omiljene Balkan Battlegrounds karte, pošto izgleda jedino za njih znaš. Prosinac 1992. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... 84,0.834,0Ožujak 1993. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... 249,0.15,0Prosinac 1993. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=28Siječanj 1994. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=30Svibanj 1994. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=33Listopad 1994. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=34Travanj 1995. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... .8,1.084,0Nije ni čudo što si svojim pogrešnim kartama prepunim ogromnim greškama širio promuslimansku propagandu kako su Muslimani ogromne dijelove teritorija poklanjali u Daytonu umanjujući hrvatsko poklanjanje kad nemaš pojma o pojmu što se tiče ratnih linija u ratu u BiH. Ceha je napisao/la: Bašino brdo sredina studenog. Ovo je stanje prije tih ofenziva. Netočno, ovo nije stanje prije Bašinog Brda, na karti lijepo piše da je po stanju iz prosinca 1993. Također imamo i ovu kartu iz siječnja 1994. https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... 83,0.291,0po kojoj također navedena sela nisu pod kontrolon HVO-a, također u Kreševskoj općini sela Kojcina Vranci i Bjelovići su izvan kontrole HVO-a, a ta sela su cijeli rat bila pod kontrolom HVO-a, stoga ću ponoviti pitanje: Tvrdiš li da HVO nije kontrolirao sljedeća mjesta: Ponjušinu, Gojeviće, Bakoviće, Lužine, Alaupovku (ulaz u Fojnicu), Podcitonju, Vrance, Kojsinu i Bjeloviće? Ceha je napisao/la: Na karti je drugačije. Na kojoj karti? Na karti koju sam ja postavio nije. Ceha je napisao/la: Sfušao si na nizu lokaliteta od Orašja do Ravnog, samo se vadiš da su to sve mikro promjene. Nisam sfušao nigdje, nisam ja ti, entitetska granica je svugdje točno ucrtana. Ceha je napisao/la: I ovo tražiš nakon što si sam dao liniju koja ne odgovara entitetskoj liniji razgraničenja? Postavio sam kartu koja odgovara entitetskoj liniji razgraničenja. Zašto po treći put odbijaš odgovoriti, iako sam ja na svako tvoje pitanje odgovorio postavio pripadajuće dokaze i detaljne karte. Ponovo bih molio odgovor na sljedeće pitanje; Molio bih relevantan izvor kao odgovor na sljedeće; Dokaz da je Hrvatska vojska bila u navedenim selima: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani. Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom. Hvala na odgovoru. Samo ću sada, malo nadopuniti pitanje informacijama, zašto Hrvatska vojska navodi da su se paljbeni položaji VRS-a 1995. nalazili u selima Mišljen i Bančići, kada ti tvrdiš da su ta sela (i još ostalih sela dublje u teritoriju) bila pod kontrolom Hrvatske Vojske? Citat: Prema procjenama, srpske snage su se nalazile na sljedećem borbenom rasporedu: - Trebinjska brigada je nadzirala prostor od granice s Crnom Gorom do prometnice Ravno – Ljubinje, i bila ojačana dijelom snaga iz Sarajevsko-romanijskog korpusa, - 13. brigada ojačana dijelom Ljubinjske brigade je držala područje od prometnice Ravno – Ljubinje do korita rječice Radimlje sjeveroistočno od Stoca, - u pričuvi u Bileći je bila jedna bojna ročne vojske. Na terenu je bilo i četničkih dragovoljaca iz Srbije i Crne Gore tj. Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). Paljbeni položaji Korpusnog topništva nalazili su se na području vojnog poligona Grab, sela Tuli i Uvjeće, u Mokrom polju (općina Trebinje) te kraj sela Mišljen i Bančići (općina Ljubinje).
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 28 sij 2025, 20:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60315 Lokacija: DAZP HQ
|
Karabaja je napisao/la: Nebula je napisao/la: Iskreno, pao sam u depresiju kad sam shvatio da su idioti dali Ozren umjesto da su dali dio USK.
Ma ne, dobro smo mi ikako. Dobro postojimo. Po meni nagrada za borbu 5. korpusa, tad je to bilo golemo i svježe, sve se gledalo, guraj što bliže Banja Luci.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 04:24 |
|
|
Planina je napisao/la: Linije kao da su namjerno iscrtane na način da se ostavi što veća mogućnost novog sukoba.
Niti su Srbi zaslužili 49% uopće, dovoljno im je bilo onih 44% na kojih su bili i ostali na kraju ali trebali su dobiti svoj koridor zauzvrat za tih 5% da ih se tu smiri i ćao. Navodno je još 1993. Bio dogovoren omjer 51:49 i očito su Amerikanci to išli ispoštovati sa Srbima.
Mi toliko ginuli na Kupresu da bi Srbima na kraju opet bio dat izlaz na Kupreško Polje, suludo, s obzirom da smo Jajce oslobodili makar je Šipovo trebalo biti ostavljeno u HB i to je trebala biti naša kičma HBŽ, TG- Kupres- Šipovo- Jajce, naravno uz Livno kao glavni grad te DGG. Slažem se. Baš su stvari složene loše. Mi smo u Maestralu i popratnim operacijama oslobodili 10% BiH i omogućili muslimanima da dobiju još 10%. Minimum minimuma je trebao biti potez od Dervente i Johovca i kompaktan teritorij od Grahova i Drvara preko Šipova do Jajca i Dobretića, te preko Uskoplja do Nove Bile i Kiseljaka. Ali nitko se time nije bavio. Pričali smo o tome na više tema.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 04:28 |
|
|
Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Mda, zato si zakeljio svoju kartu Orašja u kojoj je vidljivo da ratna fronta ne prati entitetsku granicu. Da ja tu kartu nisam stavio ti nebi niti znao kako su išle ratne linije u oraškom džepu. Izravnavanje ratnih linija u entitetsku granicu na području oraškog džepa nije predmet zamijene teritorija u Daytonu, utvrdili smo da je neto promjena ispravljanja linija 3 km2, odnosno 1.94% teritorija Odžaka. Moja karta prikazuje zamjene teritorija u Daytonu, i stoga je točna. Ja tebi kažem da ti karta nije točna, da je posred sela (ti tvrdiš da je samo par ulica), a da prije nije bila, a ti iz tog zaključuješ da si ti uvijek i zauvijek u pravu. Je li ti jasno zašto te nazivam mentalnim muslimanom? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Za Tramošnicu sam ti isto dao kartu. Kakvu kartu? Battlegrounds. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Gore nije bilo većih pomaka crte nakon pada Broda. Molim? Samo nekoliko primjera: Srpanj 1993. - srpsko širenje koridora kod Brčkog https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=19Brčko je u općini Gradačac? Inače, u toj kongresnoj knjižnici je i jedna knjiga s jednom mojom kartom. Šporet je napisao/la: Travanj 1994. i Listopad 1994. - širenje teritorija Arbih iznad Doboja i oko Gradačca https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=36Ovo je promjena crte, to i je zanimljiv dio. August nije travanj, već kolovoz. Šporet je napisao/la: Prosinac 1992 - Operacija Zapad 92 https://bosnae.info/index.php/bitka-za- ... de-arbih-2Ti stvarno nemaš ama baš blage veze s vezom, moram te obrazovati o osnovama osnova. Više o ratu u BiH zna Aboridžin nego ti. Ti si baš rang muslimanskog trola. Ja ti kažem da tu nije bilo većih pomaka od cca pada Broda, jesen/listopad 92., a ti mi daš članak koji se bavi zbivanjima na Gračačkom frontu u listopadu? S time da sam ti dao ovu kartu; Na kojoj se to vidi. Vidi se i naknadno gubljenje sela iznad Gradačca u razdoblju od listopada do kraja 92. Ono što su muslimani uspjeli povratiti tek dvije godine kasnije, u kolovozu 94. https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... .4,0.194,0Šporet je napisao/la: Šporet je napisao/la: Dakle potvrđuješ sljedeće: Ti tvrdiš da je kota Vis bila pod kontrolom Armija BiH i da su sela Gojčin i Jelovo brdo bila pod kontrolom Armije BiH. Ceha je napisao/la: Da. Nigdje nije bilo priče o nekom micanju fronte na ovom području. Zahvaljujem. Kao izvor ću koristiti tebi omiljene Balkan Battlegrounds karte, pošto izgleda jedino za njih znaš. Super, baš da vidimo. Šporet je napisao/la: Prosinac 1992. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... 84,0.834,0Ožujak 1993. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... 249,0.15,0Prosinac 1993. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=28Siječanj 1994. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=30Svibanj 1994. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=33Listopad 1994. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=34Travanj 1995. - kota Vis sela Gojčin i Jelovo Brdo pod kontrolom VRS-a https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... .8,1.084,0Izvrsno. Sad možeš to usporediti s https://www.openstreetmap.org/#map=13/44.42888/18.93339To je ovaj dio kod Memića, potpuno je vidljivo da se fronta pomaknula kilometar-dva u muslimansku koristi. Barem po (tebi nepreciznima) Battle grounds karatama. E sad mi objasni kakva razlika između Kalesije i Orašja. Šporet je napisao/la: Nije ni čudo što si svojim pogrešnim kartama prepunim ogromnim greškama širio promuslimansku propagandu kako su Muslimani ogromne dijelove teritorija poklanjali u Daytonu umanjujući hrvatsko poklanjanje kad nemaš pojma o pojmu što se tiče ratnih linija u ratu u BiH.
Granicu fBiH je crtao Silajdžić, a muslimani su (po pričama iz Daytona) na kraju dali dio svog teritorija da bi se namirile Silajdžićeve želje. Samo što je na kraju zbilja ispalo da su ti svi ustupci bili virtualni, da se nisu povlačili s realnog teritorija, nego samo onih koji su im Srbi u Daytonu dali. E sad, da je to glupo, je. Jer su se odrekli i kvalitetnijih teritorija, samo da ne bude većih povlačenja na terenu. Moja karta je stara 20 godina. Sa svim ograničenjima koja su bila tada. Si se ti tada uopće rodio, da me sad pozivaš na red i optužuješ mene za promuslimansko lobiranje? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bašino brdo sredina studenog. Ovo je stanje prije tih ofenziva. Netočno, ovo nije stanje prije Bašinog Brda, na karti lijepo piše da je po stanju iz prosinca 1993. I kao što si lijepo primjetio na početku priče, Battlegroundsu često fali preciznost. Karta aspirira na šire razdoblje, a ovdje očito nije uključena HVO ofenziva u studenom 93. Šporet je napisao/la: Da, greška im je konstantna, uopće nisu percipirali tu ofenzivu. Šporet je napisao/la: po kojoj također navedena sela nisu pod kontrolon HVO-a, također u Kreševskoj općini sela Kojcina Vranci i Bjelovići su izvan kontrole HVO-a, a ta sela su cijeli rat bila pod kontrolom HVO-a,
Ok, još i gore. Šporet je napisao/la: stoga ću ponoviti pitanje:
Tvrdiš li da HVO nije kontrolirao sljedeća mjesta: Ponjušinu, Gojeviće, Bakoviće, Lužine, Alaupovku (ulaz u Fojnicu), Podcitonju, Vrance, Kojsinu i Bjeloviće?
Kao što sam ti već rekao, a mislim da nisi toliko glup da nisi shvatio, ne. HVO ta mjesta kontrolira, barem od studenog 93. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Na karti je drugačije. Na kojoj karti? Na karti koju sam ja postavio nije. Na planu Burina iz 95. A ćorav nisi. Valjda. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Sfušao si na nizu lokaliteta od Orašja do Ravnog, samo se vadiš da su to sve mikro promjene. Nisam sfušao nigdje, nisam ja ti, entitetska granica je svugdje točno ucrtana. Entitetska je (osim u slučaju Brčkog), ali ratna (i izmjene nje) nije. Dao sam ti Orašje kao očit primjer toga. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: I ovo tražiš nakon što si sam dao liniju koja ne odgovara entitetskoj liniji razgraničenja? Postavio sam kartu koja odgovara entitetskoj liniji razgraničenja. Zašto po treći put odbijaš odgovoriti, iako sam ja na svako tvoje pitanje odgovorio postavio pripadajuće dokaze i detaljne karte. Ponovo bih molio odgovor na sljedeće pitanje; Molio bih relevantan izvor kao odgovor na sljedeće; Dokaz da je Hrvatska vojska bila u navedenim selima: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani. Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom. Hvala na odgovoru. Samo ću sada, malo nadopuniti pitanje informacijama, zašto Hrvatska vojska navodi da su se paljbeni položaji VRS-a 1995. nalazili u selima Mišljen i Bančići, kada ti tvrdiš da su ta sela (i još ostalih sela dublje u teritoriju) bila pod kontrolom Hrvatske Vojske? Citat: Prema procjenama, srpske snage su se nalazile na sljedećem borbenom rasporedu: - Trebinjska brigada je nadzirala prostor od granice s Crnom Gorom do prometnice Ravno – Ljubinje, i bila ojačana dijelom snaga iz Sarajevsko-romanijskog korpusa, - 13. brigada ojačana dijelom Ljubinjske brigade je držala područje od prometnice Ravno – Ljubinje do korita rječice Radimlje sjeveroistočno od Stoca, - u pričuvi u Bileći je bila jedna bojna ročne vojske. Na terenu je bilo i četničkih dragovoljaca iz Srbije i Crne Gore tj. Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). Paljbeni položaji Korpusnog topništva nalazili su se na području vojnog poligona Grab, sela Tuli i Uvjeće, u Mokrom polju (općina Trebinje) te kraj sela Mišljen i Bančići (općina Ljubinje). Ratna linija je oko tih sela, kao što je očito iz svih priloženih karata.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 04:32 |
|
|
dudu je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Po meni nagrada za borbu 5. korpusa, tad je to bilo golemo i svježe, sve se gledalo, guraj što bliže Banja Luci. Da, oni su im bili vrh. Bar u propagandi i lešinjarenju na račun HV osvajanja. Otvorit ću novu temu s ovim zbivanjima, tu ima dosta zanimljivih stvari.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 11:56 |
|
|
Nikada mi nece biti jasno zasto se forsiralo 49% Srbima kada su bili porazena strana i jos k tome strana koja je sve zapocela i zakuhala.
Velika je nepravda sto se u Daytonu nije napravila zamjena tog velikog narancastog prostora kojeg je HV/HVO drzao (Mrknjic - Sipovo) za Posavinu. Nasi Hrvati bi se vratili u Posavinu i zivjeli danas tamo. U BiH bi danas bilo znacajno vise Hrvata a Bosanski Brod ne bi trovao Slavonski. Posavski kanton bi imao vise smisla i potencijala te bi bili veca protuteza Bosnjacima u Federaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 12:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Po meni nagrada za borbu 5. korpusa, tad je to bilo golemo i svježe, sve se gledalo, guraj što bliže Banja Luci. A dobro, i mi smo imali pozitivan skor. Nije metar pao plus uzeli jedno srpsko selo(Gornja Lohinja). Cjeli Ozren bio na tockovima nakon Vozuce i odna stade, steta
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 12:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39848 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
zet je napisao/la: Nikada mi nece biti jasno zasto se forsiralo 49% Srbima kada su bili porazena strana i jos k tome strana koja je sve zapocela i zakuhala.
Velika je nepravda sto se u Daytonu nije napravila zamjena tog velikog narancastog prostora kojeg je HV/HVO drzao (Mrknjic - Sipovo) za Posavinu. Nasi Hrvati bi se vratili u Posavinu i zivjeli danas tamo. U BiH bi danas bilo znacajno vise Hrvata a Bosanski Brod ne bi trovao Slavonski. Posavski kanton bi imao vise smisla i potencijala te bi bili veca protuteza Bosnjacima u Federaciji. Zato što su tako htjeli Ameri, Tuđmanu se prijetilo da mora stati. Isto vrijedi za Izetbegovića kojem se prijetilo da SAD neće intervenirati ako vojska Jugoslavije uđe u BiH. Mrkonjić i Šipovo su mijenjani za Vukovar i Baranju, pola Sarajeva.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 12:55 |
|
|
Velika je nepravda učinjena Srbima Sarajeva u Daytonu, i prepuštanjem teritorija Muslimanima i iseljavanjem iz grada, za što su sami krivi.
Srbi su zaslužili Sarajevo,
a Sarajevo je zaslužilo Srbe,
i u gradu i prsten i zlatni lanac oko grada.
Hrvatima bi isto bilo komotnije sa više Srba.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 12:58 |
|
|
daramo je napisao/la: zet je napisao/la: Nikada mi nece biti jasno zasto se forsiralo 49% Srbima kada su bili porazena strana i jos k tome strana koja je sve zapocela i zakuhala.
Velika je nepravda sto se u Daytonu nije napravila zamjena tog velikog narancastog prostora kojeg je HV/HVO drzao (Mrknjic - Sipovo) za Posavinu. Nasi Hrvati bi se vratili u Posavinu i zivjeli danas tamo. U BiH bi danas bilo znacajno vise Hrvata a Bosanski Brod ne bi trovao Slavonski. Posavski kanton bi imao vise smisla i potencijala te bi bili veca protuteza Bosnjacima u Federaciji. Zato što su tako htjeli Ameri, Tuđmanu se prijetilo da mora stati. Isto vrijedi za Izetbegovića kojem se prijetilo da SAD neće intervenirati ako vojska Jugoslavije uđe u BiH. Mrkonjić i Šipovo su mijenjani za Vukovar i Baranju, pola Sarajeva. Postojao je precizno napravljen plan vojnog oslobadjanja Podunavlja. Sve je bilo spremno, i prije Daytona. CIA je predvidjala uspjeh. Da je HV oslobodio Podunavlje prije Daytona, nasa pozicija u BiH bi bila kudikamo jaca. Tesko je iz danasnje perspektive reci je li se pogrijesilo ili nije. Vojska je bila jako motivirana i na kraju se razocarala sto akcija ipak nije pokrenuta. S druge strane, sacuvani su brojni zivoti a danas je to nase kao sto i treba biti.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 15:16 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Velika je nepravda učinjena Srbima Sarajeva u Daytonu, i prepuštanjem teritorija Muslimanima i iseljavanjem iz grada, za što su sami krivi.
Srbi su zaslužili Sarajevo,
a Sarajevo je zaslužilo Srbe,
i u gradu i prsten i zlatni lanac oko grada.
Hrvatima bi isto bilo komotnije sa više Srba. Da nisu uzeli Srbima Sarajevo, njihova istočna Bosna bi se slila u Travnik i Bugojno. Bolje je ovako, manje smetaju. Da je Srbima mogla ostati Ilidža i slični krajevi, to stoji. Samo su onda i Muslimani mogli dobiti Doboj i Prijedor.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|