_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17681 Lokacija: Drina je na granici!
dudu je napisao/la:
Ne vidim zadnjih dana nijedan video koji zakačiš.
postavljam facebook, twitter i youtube. Stavljati cu ubuduce i linkove.
Tijekom vikenda, od 20.12.-22.12.2024. došlo je do brutalne krađe i otuđivanja elektromašinske opreme i materijala JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo Tuzla na lokalitetu izvorišta Sprečko polje, gdje su uništena i samim tim van pogona 4 bunarska objekta.
Počinitelji ovog neviđenog vandalizma razbili su i polomili elektro ormare na trafostanicama kako bi onesposobili alarmne sustave, te ukrali mjerač protoka, energetske i signalno-komandne kabele te ih prerezali i izvukli iz zemlje.
Na ovaj način JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo Tuzla nije pričinjena samo direktna materijalna šteta veća od 15.000 KM, već i indirektna šteta od nekoliko desetina hiljada KM zbog neisporuke vode za piće potrošačima. Ovim činom smanjena je proizvodnja pitke vode za 100 l/s, što je 20% ukupne proizvodnje u vodoopskrbnom sustavu.
˝Molimo Ministarstvo unutarnjih poslova da što hitnije reagira i procesuira počinitelje ovog kaznenog djela, te poduzme sve potrebne aktivnosti kako bi se slični događaji spriječili u budućnosti. Također, ovim putem obavještavamo naše cijenjene korisnike usluga da su, ukoliko dođe do problema sa isporukom vode, to direktna posljedica navedenog vandalizma i štete nastale na bunarima Sprečko polje˝, saopćeno je iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo. Tuzla.
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Soli najoštrije osuđuje sramotan čin vrijeđanja i omalovažavanja pripadnika 115. brigade Zrinski HVO – Prva bojna „Živinički sokolovi“, koji su sudjelovali u povorci povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine u Živinicama. Napad na njih i njihova obilježja nije samo incident, već jasno osmišljen čin političke provokacije s ciljem ponižavanja hrvatskog naroda u BiH i negiranja njegove povijesne uloge u obrani države.
˝Posebno zabrinjava što se ovakvi napadi događaju u društvenoj atmosferi koja sve više pogoduje relativizaciji povijesnih činjenica i sustavnom brisanju doprinosa HVO-a u obrani Bosne i Hercegovine. Dok hrvatski narod u BiH svakodnevno dokazuje svoju lojalnost državi, ovakvi napadi pokazuju da se prava i dostojanstvo Hrvata i dalje sustavno ugrožavaju˝, saopćili su.
Podsjećaju sve političke aktere i institucije da je Hrvatsko vijeće obrane, rame uz rame s Armijom BiH, branilo Bosnu i Hercegovinu te da se današnja država ne može graditi na zaboravu i negiranju povijesnih istina. Hrvatski narod bio je, jest i bit će konstitutivan narod u BiH, bez obzira na pokušaje pojedinaca i političkih struktura da ga marginaliziraju i obesprave.
˝Ovaj napad nije samo moralno neprihvatljiv, već i pravno sankcioniran kaznenim zakonima Bosne i Hercegovine. Stoga zahtijevamo od nadležnih institucija da hitno identificiraju i kazne počinitelja, ali i da konačno pokažu političku volju u zaštiti Hrvata kao ravnopravnog naroda u BiH. Šutnja pred ovakvim napadima i nepravdom je neprihvatljiva, a odgovornost snose i oni koji u institucijama države toleriraju ovakve ispade. Hrvatski narod u BiH previše je puta pokazao strpljenje i spremnost na dijalog, ali nećemo dozvoliti da se naša povijest briše, naši branitelji vrijeđaju, a naša politička prava umanjuju. Oni koji misle da mogu graditi BiH bez Hrvata ili protiv Hrvata, moraju shvatiti da je jedini put stabilne i europske BiH ravnopravnost i poštovanje svih naroda˝, navode iz Županijskog odbora HDZ BiH Soli.
HDZ BiH Soli poručuje: Hrvatski narod nije podstanar u BiH – on je njezin temelj!
˝Branitelji su obranili ovu zemlju i njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena. Vrijeme je da svi politički faktori preuzmu odgovornost za stabilnost i pravednost u državi. BiH može naprijed samo ako su svi njeni narodi ravnopravni – u pravima, dostojanstvu i političkom odlučivanju˝, saopćili su.
Opet došljaci prave probleme.
Noname01 je napisao/la:
To ti je zahvala kad braniš Bosnu i Hercegovinu i kad misliš da su ti muje braća. Zato većina HVO nije branila BiH nego Hrvatsku i Herceg Bosnu.
Smiješna konstatacija.
horus je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Opet došljaci prave probleme.
došljaci vam također gase struju za Božić?
SDA.
" Mještani Ljubača kod Tuzle organizirali su prosvjed zbog, kako tvrde, nelegalne prodaje crkvenog zemljišta. Okupljeni su izrazili nezadovoljstvo i zahtijevali vraćanje zemljišta koje smatraju naslijeđem svojih predaka."
"Paradžik naglašava i demografske probleme, ističući da ta župa ima tisuću katolika.
- Od Božića do ovog Božića, 45 katoličkih kuća je manje u ovoj župi. Deset je umrlo do sada u ovoj godini. Krštenja nemamo, vjenčanja nemamo - dodao je. "
Prije stotinu godina izbila je također pobuna župljana protiv samovolje župnika, te su na kraju otcijepili se od KC i uz pomoć HSS-a osnovali Starokatoličku Crkvu.
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 295 Lokacija: Herceg-Bosna
Koliko Hrvata ima u TK? Ali ne halal nego da je njihova zastava zastava HRHB. Ima li mladih dovoljno za ikakvu obnovu stanovništva ili će se to sve izmiješati s većinskim muslimanskim stanovništvom?
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
Da je volje da se ti mladi preusmjere prema Mostaru, Čapljini, a ne prema Zagrebu, Splitu i Njemačkoj, a samim tim bi se i smanjio broj miješanih brakova, a vidio sam da je to tamo normalna pojava i dosta učestala. Ne krene li se tim putem i ova mala brojka će se u konačnici utopiti u to muslimansko sivilo. Već sada u TK ima cigana skoro 3 puta više nego Hrvata Ima li gdje podatak o broju rođenih Hrvata kroz godine?
Da je volje da se ti mladi preusmjere prema Mostaru, Čapljini, a ne prema Zagrebu, Splitu i Njemačkoj, a samim tim bi se i smanjio broj miješanih brakova, a vidio sam da je to tamo normalna pojava i dosta učestala. Ne krene li se tim putem i ova mala brojka će se u konačnici utopiti u to muslimansko sivilo. Već sada u TK ima cigana skoro 3 puta više nego Hrvata
Ne moraju do Mostara, ima mjesta u srednjoj Bosni.
Ma teško da će netko u srednju Bosnu osim ljudi koji su tamo rođeni. Tako je i za Posavinu i Slavoniju. No Mostar recimo druga priča. Položaj, klima, blizina Hrvatske i mora, sigurno zaleđe, a i samo profiliranje Mostara kao našeg grada i središta
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 295 Lokacija: Herceg-Bosna
Ja još nisam vidio studenta iz TK na SUM-u. To je prevelika greška, Mostar je puno bolje opcija od Tuzle, Sarajeva… I nemojte odmah žugati na SUM, jedno je politikanstvo, drugo je što se nudi prosječnom studentu.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
Ova pobuna u župi Morančani eskalira. Zanimljivo je kako se susjedne župe u Hrvatskoj Poljani, Husinu, te Par Selo-Hrvatski Pasci-Donje Dubrave koje su nekada bile dio velike župe Morančani, pod vodstvom župnika ubrzano razvijaju. Od gradnji crkava, uređenja i proširenja grobalja, do kulturnog i vjerskog napredovanja.
Ja još nisam vidio studenta iz TK na SUM-u. To je prevelika greška, Mostar je puno bolje opcija od Tuzle, Sarajeva… I nemojte odmah žugati na SUM, jedno je politikanstvo, drugo je što se nudi prosječnom studentu.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.