|
|
Stranica: 28/28.
|
[ 697 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 02 stu 2024, 16:20 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17696 Lokacija: Drina je na granici!
|
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 21 stu 2024, 08:55 |
|
|
U Tuzli / TK zatvoren jedini preostali urbani klub. Od ovih dana Tuzla je konačno potvrdila provincijski status u sklopu tursko-srpskog sveta.
https://www.facebook.com/tip.ba/posts/1124476306345038
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 21 stu 2024, 08:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60645 Lokacija: DAZP HQ
|
Ne vidim zadnjih dana nijedan video koji zakačiš.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 21 stu 2024, 09:00 |
|
|
dudu je napisao/la: Ne vidim zadnjih dana nijedan video koji zakačiš.  postavljam facebook, twitter i youtube. Stavljati cu ubuduce i linkove.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 21 stu 2024, 09:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60645 Lokacija: DAZP HQ
|
Onda očito fb ne vidim, možda je do mene.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 25 pro 2024, 10:44 |
|
|
Tijekom vikenda, od 20.12.-22.12.2024. došlo je do brutalne krađe i otuđivanja elektromašinske opreme i materijala JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo Tuzla na lokalitetu izvorišta Sprečko polje, gdje su uništena i samim tim van pogona 4 bunarska objekta.   Počinitelji ovog neviđenog vandalizma razbili su i polomili elektro ormare na trafostanicama kako bi onesposobili alarmne sustave, te ukrali mjerač protoka, energetske i signalno-komandne kabele te ih prerezali i izvukli iz zemlje. Na ovaj način JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo Tuzla nije pričinjena samo direktna materijalna šteta veća od 15.000 KM, već i indirektna šteta od nekoliko desetina hiljada KM zbog neisporuke vode za piće potrošačima. Ovim činom smanjena je proizvodnja pitke vode za 100 l/s, što je 20% ukupne proizvodnje u vodoopskrbnom sustavu. ˝Molimo Ministarstvo unutarnjih poslova da što hitnije reagira i procesuira počinitelje ovog kaznenog djela, te poduzme sve potrebne aktivnosti kako bi se slični događaji spriječili u budućnosti. Također, ovim putem obavještavamo naše cijenjene korisnike usluga da su, ukoliko dođe do problema sa isporukom vode, to direktna posljedica navedenog vandalizma i štete nastale na bunarima Sprečko polje˝, saopćeno je iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ doo. Tuzla.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 11 vel 2025, 17:55 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 04 ožu 2025, 11:01 |
|
|
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Soli najoštrije osuđuje sramotan čin vrijeđanja i omalovažavanja pripadnika 115. brigade Zrinski HVO – Prva bojna „Živinički sokolovi“, koji su sudjelovali u povorci povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine u Živinicama. Napad na njih i njihova obilježja nije samo incident, već jasno osmišljen čin političke provokacije s ciljem ponižavanja hrvatskog naroda u BiH i negiranja njegove povijesne uloge u obrani države.
˝Posebno zabrinjava što se ovakvi napadi događaju u društvenoj atmosferi koja sve više pogoduje relativizaciji povijesnih činjenica i sustavnom brisanju doprinosa HVO-a u obrani Bosne i Hercegovine. Dok hrvatski narod u BiH svakodnevno dokazuje svoju lojalnost državi, ovakvi napadi pokazuju da se prava i dostojanstvo Hrvata i dalje sustavno ugrožavaju˝, saopćili su.
Podsjećaju sve političke aktere i institucije da je Hrvatsko vijeće obrane, rame uz rame s Armijom BiH, branilo Bosnu i Hercegovinu te da se današnja država ne može graditi na zaboravu i negiranju povijesnih istina. Hrvatski narod bio je, jest i bit će konstitutivan narod u BiH, bez obzira na pokušaje pojedinaca i političkih struktura da ga marginaliziraju i obesprave.
˝Ovaj napad nije samo moralno neprihvatljiv, već i pravno sankcioniran kaznenim zakonima Bosne i Hercegovine. Stoga zahtijevamo od nadležnih institucija da hitno identificiraju i kazne počinitelja, ali i da konačno pokažu političku volju u zaštiti Hrvata kao ravnopravnog naroda u BiH. Šutnja pred ovakvim napadima i nepravdom je neprihvatljiva, a odgovornost snose i oni koji u institucijama države toleriraju ovakve ispade. Hrvatski narod u BiH previše je puta pokazao strpljenje i spremnost na dijalog, ali nećemo dozvoliti da se naša povijest briše, naši branitelji vrijeđaju, a naša politička prava umanjuju. Oni koji misle da mogu graditi BiH bez Hrvata ili protiv Hrvata, moraju shvatiti da je jedini put stabilne i europske BiH ravnopravnost i poštovanje svih naroda˝, navode iz Županijskog odbora HDZ BiH Soli.
HDZ BiH Soli poručuje: Hrvatski narod nije podstanar u BiH – on je njezin temelj!
˝Branitelji su obranili ovu zemlju i njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena. Vrijeme je da svi politički faktori preuzmu odgovornost za stabilnost i pravednost u državi. BiH može naprijed samo ako su svi njeni narodi ravnopravni – u pravima, dostojanstvu i političkom odlučivanju˝, saopćili su.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 04 ožu 2025, 11:05 |
|
|
Opet došljaci prave probleme.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 04 ožu 2025, 13:10 |
|
|
To ti je zahvala kad braniš Bosnu i Hercegovinu i kad misliš da su ti muje braća. Zato većina HVO nije branila BiH nego Hrvatsku i Herceg Bosnu.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 04 ožu 2025, 13:13 |
|
|
Noname01 je napisao/la: To ti je zahvala kad braniš Bosnu i Hercegovinu i kad misliš da su ti muje braća. Zato većina HVO nije branila BiH nego Hrvatsku i Herceg Bosnu. Smiješna konstatacija.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 04 ožu 2025, 14:07 |
|
|
MiB je napisao/la: Opet došljaci prave probleme. došljaci vam također gase struju za Božić?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 04 ožu 2025, 14:40 |
|
|
horus je napisao/la: MiB je napisao/la: Opet došljaci prave probleme. došljaci vam također gase struju za Božić? SDA.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 15:28 |
|
|
https://www.dnevnik.ba/vijesti/mjestani ... mo-dobili/" Mještani Ljubača kod Tuzle organizirali su prosvjed zbog, kako tvrde, nelegalne prodaje crkvenog zemljišta. Okupljeni su izrazili nezadovoljstvo i zahtijevali vraćanje zemljišta koje smatraju naslijeđem svojih predaka." "Paradžik naglašava i demografske probleme, ističući da ta župa ima tisuću katolika. - Od Božića do ovog Božića, 45 katoličkih kuća je manje u ovoj župi. Deset je umrlo do sada u ovoj godini. Krštenja nemamo, vjenčanja nemamo - dodao je. "
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 15:36 |
|
|
Prije stotinu godina izbila je također pobuna župljana protiv samovolje župnika, te su na kraju otcijepili se od KC i uz pomoć HSS-a osnovali Starokatoličku Crkvu.
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 15:43 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 289 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Koliko Hrvata ima u TK? Ali ne halal nego da je njihova zastava zastava HRHB. Ima li mladih dovoljno za ikakvu obnovu stanovništva ili će se to sve izmiješati s većinskim muslimanskim stanovništvom?
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 16:56 |
|
|
Da je volje da se ti mladi preusmjere prema Mostaru, Čapljini, a ne prema Zagrebu, Splitu i Njemačkoj, a samim tim bi se i smanjio broj miješanih brakova, a vidio sam da je to tamo normalna pojava i dosta učestala. Ne krene li se tim putem i ova mala brojka će se u konačnici utopiti u to muslimansko sivilo. Već sada u TK ima cigana skoro 3 puta više nego Hrvata Ima li gdje podatak o broju rođenih Hrvata kroz godine?
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 16:57 |
|
|
Ne moraju do Mostara, ima mjesta u srednjoj Bosni. 
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 17:00 |
|
|
horus je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Da je volje da se ti mladi preusmjere prema Mostaru, Čapljini, a ne prema Zagrebu, Splitu i Njemačkoj, a samim tim bi se i smanjio broj miješanih brakova, a vidio sam da je to tamo normalna pojava i dosta učestala. Ne krene li se tim putem i ova mala brojka će se u konačnici utopiti u to muslimansko sivilo. Već sada u TK ima cigana skoro 3 puta više nego Hrvata
Ne moraju do Mostara, ima mjesta u srednjoj Bosni.  Ma teško da će netko u srednju Bosnu osim ljudi koji su tamo rođeni. Tako je i za Posavinu i Slavoniju. No Mostar recimo druga priča. Položaj, klima, blizina Hrvatske i mora, sigurno zaleđe, a i samo profiliranje Mostara kao našeg grada i središta
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ožu 2025, 17:15 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 289 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Ja još nisam vidio studenta iz TK na SUM-u. To je prevelika greška, Mostar je puno bolje opcija od Tuzle, Sarajeva… I nemojte odmah žugati na SUM, jedno je politikanstvo, drugo je što se nudi prosječnom studentu.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 13 ožu 2025, 09:06 |
|
|
Ova pobuna u župi Morančani eskalira. Zanimljivo je kako se susjedne župe u Hrvatskoj Poljani, Husinu, te Par Selo-Hrvatski Pasci-Donje Dubrave koje su nekada bile dio velike župe Morančani, pod vodstvom župnika ubrzano razvijaju. Od gradnji crkava, uređenja i proširenja grobalja, do kulturnog i vjerskog napredovanja.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 13 ožu 2025, 20:36 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Ja još nisam vidio studenta iz TK na SUM-u. To je prevelika greška, Mostar je puno bolje opcija od Tuzle, Sarajeva… I nemojte odmah žugati na SUM, jedno je politikanstvo, drugo je što se nudi prosječnom studentu. Ide raja iz tuzle među raju.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|