|
|
Stranica: 5/9.
|
[ 218 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 15:56 |
|
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tema je HVO Bihać. Pa ja se teme i držim. Ovo je HVO Bihać, a ono je naličje koje je zbog gluposti tadašnjeg zapovjednika odnijelo 120 života hrvatskih vojnika, velik broj civilnih žrtava, nanijelo sramotu izdaje Hrvatima i raspirilo mržnju među narodima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 15:57 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: asantic1 je napisao/la: Zovem se Ivica, rođ. sam u Bihaću i cijeli rat sam tamo proveo. Bio sam dozapovjednik AT skupine GS HVO regije Bihać i dosta znam o događanjima u Bihaću iz tog razdoblja. Taj Dretar, koji je sebi dao pravo da piše o HVO Bihać, nije vrijedan spomena. Pobjegao je iz Bihaća tijekom 1992.g. i nastanio se u Belgiji. Gen. Šantić nije povukao snage HVO sa zavaljskog platoa jer nije ni bio u Bihaću te 1994.g. (stigao pred Božić 1994.g.). Jesi li najzad diplomirao povijest ili si još na trećoj godini i kako Ti je Musa?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 16:03 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la: Osnovao sam HVO, spriječio da u njega uđe bobanovski fantom , izgradio obrambenu strukturu Hrvata i osnovao prvu zrakoplovnu postrojbu u obrani BiH.
HVO Bihaća ili HVO BiH-HB?Konkretno šta,glede gore navedenih aktivnosti? Evo ovaj ovdje i ovaj drugi:;
| Privitak/ci: |
Opaska: Ovo je Okružni HVO koji sam osnovao. A ovo je općinski koji sam ja također inicirao na sjednici HDZ kojem sam bio predsjednikom.

800px-hvo_bihac_je_dio_ustrojstva_bih.jpg [ 27.01 KiB | Pogledano 9110 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 16:05 |
|
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tema je HVO Bihać. Pa ja se teme i držim. Ovo je HVO Bihać, a ono je naličje koje je zbog gluposti tadašnjeg zapovjednika odnijelo 120 života hrvatskih vojnika, velik broj civilnih žrtava, nanijelo sramotu izdaje Hrvatima i raspirilo mržnju među narodima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 16:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Tema je HVO Bihać.
Opaska: Dokaz o utemeljenju Okružnog HVO-a Bihać 17.srpnja 1992g. u selu Šmrekovac nadomak velike Kladuše.

Utemeljenje HVO-a Ratnog okruga Bihać 17. srpnja 1992. godine u Šmrekovcu-01.jpg [ 183.89 KiB | Pogledano 9099 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 16:38 |
|
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la:
Možda će se Bišćani koji slave obljetnice na ovoj slici nekoga prepoznati: ovo je prvi HVO Bihać - sve sami Žegarčani i Vedropoljci, pa prepoznajući i sjećajući se i mene se nepoznatog sjetiti se, prisjetiti se svoje savjesti i sramne izdaje Bihaća, Bosne i Bošnjaka koji su ih tijekom četničke agresije zaštitili od četničkog pokolja. Šta bi jadni uradili bez Bošnjaka? Dva milijuna srba i njihova četnička vojske od oko 200 000 bradonja i 5 tisuća nenaoružanih Hrvata u Bihaću i okolo njega? I još imate hrabrosti i obraza kurčiti se. Šta biste vi veliki Hrvati iz Hercegovine uradili da nije bilo Dalmatinaca i Slavonaca, da nisu Bošnjaci branili s Hrvatima i Sisak i Karlovac i zadar i Vukovar. Malo je koji Bošnjak bio u Hrvatskoj da nije uzeo oružje i branio svoju domovinu Hrvatsku, a vi? Sram da bude takve kao što si Ti. Smradu i sramoto Hrvata! ne mogu vjerovat da je ovo zivo bice napisalo vise ludjaka do hrvatskih ja ne vidjo
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 16:43 |
|
|
Dragica88 je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Veoma pristao gospodin u zlatnim godinama. Uvjeren sam kako se dame otimaju za ovako naočitog pjesnika.  Ne bismo trebali da se izrugujemo nekomu zbog njegovog izgleda, pogotovo jer ovaj čovjek izgleda sasvim pristojno. dragice u kuzinu 
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZEGAR
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 17:08 |
|
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la:
Možda će se Bišćani koji slave obljetnice na ovoj slici nekoga prepoznati: ovo je prvi HVO Bihać - sve sami Žegarčani i Vedropoljci, pa prepoznajući i sjećajući se i mene se nepoznatog sjetiti se, prisjetiti se svoje savjesti i sramne izdaje Bihaća, Bosne i Bošnjaka koji su ih tijekom četničke agresije zaštitili od četničkog pokolja. Šta bi jadni uradili bez Bošnjaka? Dva milijuna srba i njihova četnička vojske od oko 200 000 bradonja i 5 tisuća nenaoružanih Hrvata u Bihaću i okolo njega? I još imate hrabrosti i obraza kurčiti se. Šta biste vi veliki Hrvati iz Hercegovine uradili da nije bilo Dalmatinaca i Slavonaca, da nisu Bošnjaci branili s Hrvatima i Sisak i Karlovac i zadar i Vukovar. Malo je koji Bošnjak bio u Hrvatskoj da nije uzeo oružje i branio svoju domovinu Hrvatsku, a vi? Sram da bude takve kao što si Ti. Smradu i sramoto Hrvata! Tvoj je problem što te se u Bihaću nitko ne sjeća po dobro nego po bijegu i izdaji.U Bihaću su i prije tvog dolaska živjeli Hrvati, živjeli su i poslije tvog bijega i izdaje a hvala Bogu žive i danas.Ti nisi bio naš,nikada nam nisi pripadao jer takvi kao ti ne pripadaju nikome i nemaju nikog i nitko ih se ne sjeća osim po izdaji.Ti ne živiš u Bihaću,za tebe je Bihać bio prolazna stanica u tvojim lutanjima.Kad spomenem tvoje ime rijetki se sjete i kažu : ah, to je onaj što je promijenio nekoliko stranaka u par mjeseci pa nam se onda po zadatku uvalio u HDZ i nakon par mjeseci pobjegao s žigovima u Zapadnu Europu skupljati novčane priloge za obranu koje je na kraju stavio u svoj džep.Poneki Bošnjak te se sjeti i pohvali te jer si ti u političkom smislu uvijek bio sve samo ne Hrvat.Prema načinu pisanja i prema odabiru vulgarnih riječi koje koristiš, može se zaključiti da si tankih živaca i kratkog fitilja.Ne vjerujem da si ,prostote koje koristiš u svojim postovima, naučio prevodeći Bibliju.To je ipak odraz zločestoće i jala kojeg nosiš u sebi. Ti si crna ovca Gregor. Ti bi i ovce i novce.Na kraju dobiješ O. Hvala Bogu pa ćemo mi Madžari i Kauri,Žegarani i Vedropoljani,Skočajci i Kraljani i svi ostali-jednom riječju HRVATI ,slaviti svoje obljetnice,radovati se i tugovati bez Gregora i njemu sličnih,daleko im kuća od naše. I dok mi budemo slavili ti Gregore trči jer ćeš ostati bez novaca a ovce su te davno odbacile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 17:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25075 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Tomislav Dretar. Do devedesetih uvjereni marksist, pa početkom rata okrenuo na nacionalizam s primjesama HOS-ovskog ustaštva.
Labilna osoba.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 17:18 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
ZEGAR je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la:
Možda će se Bišćani koji slave obljetnice na ovoj slici nekoga prepoznati: ovo je prvi HVO Bihać - sve sami Žegarčani i Vedropoljci, pa prepoznajući i sjećajući se i mene se nepoznatog sjetiti se, prisjetiti se svoje savjesti i sramne izdaje Bihaća, Bosne i Bošnjaka koji su ih tijekom četničke agresije zaštitili od četničkog pokolja. Šta bi jadni uradili bez Bošnjaka? Dva milijuna srba i njihova četnička vojske od oko 200 000 bradonja i 5 tisuća nenaoružanih Hrvata u Bihaću i okolo njega? I još imate hrabrosti i obraza kurčiti se. Šta biste vi veliki Hrvati iz Hercegovine uradili da nije bilo Dalmatinaca i Slavonaca, da nisu Bošnjaci branili s Hrvatima i Sisak i Karlovac i zadar i Vukovar. Malo je koji Bošnjak bio u Hrvatskoj da nije uzeo oružje i branio svoju domovinu Hrvatsku, a vi? Sram da bude takve kao što si Ti. Smradu i sramoto Hrvata!
Tvoj je problem što te se u Bihaću nitko ne sjeća po dobro nego po bijegu i izdaji.U Bihaću su i prije tvog dolaska živjeli Hrvati, živjeli su i poslije tvog bijega i izdaje a hvala Bogu žive i danas.Ti nisi bio naš,nikada nam nisi pripadao jer takvi kao ti ne pripadaju nikome i nemaju nikog i nitko ih se ne sjeća osim po izdaji.Ti ne živiš u Bihaću,za tebe je Bihać bio prolazna stanica u tvojim lutanjima.Kad spomenem tvoje ime rijetki se sjete i kažu : ah, to je onaj što je promijenio nekoliko stranaka u par mjeseci pa nam se onda po zadatku uvalio u HDZ i nakon par mjeseci pobjegao s žigovima u Zapadnu Europu skupljati novčane priloge za obranu koje je na kraju stavio u svoj džep.Poneki Bošnjak te se sjeti i pohvali te jer si ti u političkom smislu uvijek bio sve samo ne Hrvat.Prema načinu pisanja i prema odabiru vulgarnih riječi koje koristiš, može se zaključiti da si tankih živaca i kratkog fitilja.Ne vjerujem da si ,prostote koje koristiš u svojim postovima, naučio prevodeći Bibliju.To je ipak odraz zločestoće i jala kojeg nosiš u sebi. Ti si crna ovca Gregor. Ti bi i ovce i novce.Na kraju dobiješ O. Hvala Bogu pa ćemo mi Madžari i Kauri,Žegarani i Vedropoljani,Skočajci i Kraljani i svi ostali-jednom riječju HRVATI ,slaviti svoje obljetnice,radovati se i tugovati bez Gregora i njemu sličnih,daleko im kuća od naše. I dok mi budemo slavili ti Gregore trči jer ćeš ostati bez novaca a ovce su te davno odbacile. Vi Dzarme ste fakat smijesni,Vi ste ljubomorni oduvijek bili na Hrvate "raju" tipa Delamea,Dretar,pokojni Dr.Prosen,Izakovic i slichni "gradski" Hrvati, Vi dzarme ste nauchili dolaziti na pjaju subotom i vase je vazda bilo maksimalno do Hard Rocka odnosno do crkve Svetog Ante Padovanskog,niko Vam nije kriv sto ste oduvijek bili izolirani(iako ne svi) ima finih ljudi iz Zegara ,V.Polja ,ali malo kompleks sela i dan danas izbija...jednom sam prilikom u ratu imao priliku da diskutiram sa Banjalucaninom rodjenim fra Ivom Orlovcom koji mi je rekao da ste njegovo stado,ali da ste vrlo cudni ljudi,e pa kad je to rekao jedan svecenik i to Vas,onda sta drugo reci...prozivate Tomu jer je covjek bio i ostao cijenjen u svome gradu,od svih gradjana ,a ti i takvi kao ti ste poznati od kafane Velebit do kasarne 27. Juli,stoga naklon za gospodina Tomu koju vazda moze doci u Bihac i bice bolje docekan nego ti ,on moze opet doci i u Bondeno,i u Desetku i u RB-e i kod Femzije i garantujem da ce biti rado vidjen i pocascen od svih pravih Biscana ...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 17:22 |
|
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: HVO Bihaća ili HVO BiH-HB?Konkretno šta,glede gore navedenih aktivnosti?
Evo ovaj ovdje i ovaj drugi:; Ko je na ovoj slici drugi s desna? Jel to Santic Vlado ili Juric Zdenko sto je radio na Zeljavi???
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZEGAR
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 17:39 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: ZEGAR je napisao/la: Tvoj je problem što te se u Bihaću nitko ne sjeća po dobro nego po bijegu i izdaji.U Bihaću su i prije tvog dolaska živjeli Hrvati, živjeli su i poslije tvog bijega i izdaje a hvala Bogu žive i danas.Ti nisi bio naš,nikada nam nisi pripadao jer takvi kao ti ne pripadaju nikome i nemaju nikog i nitko ih se ne sjeća osim po izdaji.Ti ne živiš u Bihaću,za tebe je Bihać bio prolazna stanica u tvojim lutanjima.Kad spomenem tvoje ime rijetki se sjete i kažu : ah, to je onaj što je promijenio nekoliko stranaka u par mjeseci pa nam se onda po zadatku uvalio u HDZ i nakon par mjeseci pobjegao s žigovima u Zapadnu Europu skupljati novčane priloge za obranu koje je na kraju stavio u svoj džep.Poneki Bošnjak te se sjeti i pohvali te jer si ti u političkom smislu uvijek bio sve samo ne Hrvat.Prema načinu pisanja i prema odabiru vulgarnih riječi koje koristiš, može se zaključiti da si tankih živaca i kratkog fitilja.Ne vjerujem da si ,prostote koje koristiš u svojim postovima, naučio prevodeći Bibliju.To je ipak odraz zločestoće i jala kojeg nosiš u sebi. Ti si crna ovca Gregor. Ti bi i ovce i novce.Na kraju dobiješ O. Hvala Bogu pa ćemo mi Madžari i Kauri,Žegarani i Vedropoljani,Skočajci i Kraljani i svi ostali-jednom riječju HRVATI ,slaviti svoje obljetnice,radovati se i tugovati bez Gregora i njemu sličnih,daleko im kuća od naše. I dok mi budemo slavili ti Gregore trči jer ćeš ostati bez novaca a ovce su te davno odbacile. Vi Dzarme ste fakat smijesni,Vi ste ljubomorni oduvijek bili na Hrvate "raju" tipa Delamea,Dretar,pokojni Dr.Prosen,Izakovic i slichni "gradski" Hrvati, Vi dzarme ste nauchili dolaziti na pjaju subotom i vase je vazda bilo maksimalno do Hard Rocka odnosno do crkve Svetog Ante Padovanskog,niko Vam nije kriv sto ste oduvijek bili izolirani(iako ne svi) ima finih ljudi iz Zegara ,V.Polja ,ali malo kompleks sela i dan danas izbija...jednom sam prilikom u ratu imao priliku da diskutiram sa Banjalucaninom rodjenim fra Ivom Orlovcom koji mi je rekao da ste njegovo stado,ali da ste vrlo cudni ljudi,e pa kad je to rekao jedan svecenik i to Vas,onda sta drugo reci...prozivate Tomu jer je covjek bio i ostao cijenjen u svome gradu,od svih gradjana ,a ti i takvi kao ti ste poznati od kafane Velebit do kasarne 27. Juli,stoga naklon za gospodina Tomu koju vazda moze doci u Bihac i bice bolje docekan nego ti ,on moze opet doci i u Bondeno,i u Desetku i u RB-e i kod Femzije i garantujem da ce biti rado vidjen i pocascen od svih pravih Biscana ... Ja ne trebam dolaziti u Bihać jer ja živim u Bihaću.Ti slobodno dočekaj dotičnog i vodi ga svojoj kući,to ti nitko ne brani.Tvoj problem je što sebe smatraš gradskim,urbanim tipom pa valjda zbog toga i obrazovanijim, ljepšim,pametnijim i onim koji više vrijedi.To se zove stereotip,rasizam,ksenofobija a danas je moderno reći i fašizam.S druge strane, sam navodiš da si u Zegar dolazio samo kod Čifuta. Fino si društvo imao.Čifut ti je u zatvoru već više godina jer je dilao drogu onim gradskim tipovima koji idu dalje od Hard Rocka, odnosno dalje od crkve svetog Ante pa do džamije svetog Ante.Uostalom sumnjam da ti sada živiš u Bihaću.Bit će prije da si negdje vani.Mozda si blizu Gregora.Posjeti ga pa će ti možda pokloniti svoja sabrana djela.Usput, Dr Izaković,spec. neuropsihijatar, je moj prijatelj i ako nekom zatreba pregled vrsnog psihijatra, mogu mu pomoći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 13 kol 2011, 17:50 |
|
|
ZEGAR je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Vi Dzarme ste fakat smijesni,Vi ste ljubomorni oduvijek bili na Hrvate "raju" tipa Delamea,Dretar,pokojni Dr.Prosen,Izakovic i slichni "gradski" Hrvati, Vi dzarme ste nauchili dolaziti na pjaju subotom i vase je vazda bilo maksimalno do Hard Rocka odnosno do crkve Svetog Ante Padovanskog,niko Vam nije kriv sto ste oduvijek bili izolirani(iako ne svi) ima finih ljudi iz Zegara ,V.Polja ,ali malo kompleks sela i dan danas izbija...jednom sam prilikom u ratu imao priliku da diskutiram sa Banjalucaninom rodjenim fra Ivom Orlovcom koji mi je rekao da ste njegovo stado,ali da ste vrlo cudni ljudi,e pa kad je to rekao jedan svecenik i to Vas,onda sta drugo reci...prozivate Tomu jer je covjek bio i ostao cijenjen u svome gradu,od svih gradjana ,a ti i takvi kao ti ste poznati od kafane Velebit do kasarne 27. Juli,stoga naklon za gospodina Tomu koju vazda moze doci u Bihac i bice bolje docekan nego ti ,on moze opet doci i u Bondeno,i u Desetku i u RB-e i kod Femzije i garantujem da ce biti rado vidjen i pocascen od svih pravih Biscana ...
Ja ne trebam dolaziti u Bihać jer ja živim u Bihaću.Ti slobodno dočekaj dotičnog i vodi ga svojoj kući,to ti nitko ne brani.Tvoj problem je što sebe smatraš gradskim,urbanim tipom pa valjda zbog toga i obrazovanijim, ljepšim,pametnijim i onim koji više vrijedi.To se zove stereotip,rasizam,ksenofobija a danas je moderno reći i fašizam.S druge strane, sam navodiš da si u Zegar dolazio samo kod Čifuta. Fino si društvo imao.Čifut ti je u zatvoru već više godina jer je dilao drogu onim gradskim tipovima koji idu dalje od Hard Rocka, odnosno dalje od crkve svetog Ante pa do džamije svetog Ante.Uostalom sumnjam da ti sada živiš u Bihaću.Bit će prije da si negdje vani.Mozda si blizu Gregora.Posjeti ga pa će ti možda pokloniti svoja sabrana djela.Usput, Dr Izaković,spec. neuropsihijatar, je moj prijatelj i ako nekom zatreba pregled vrsnog psihijatra, mogu mu pomoći. Kao prvo ja jesam "bihacit" i na to sam ponosan,drugo moj drug Chifut je bio i prije rata mangup i imali smo neke zajednichke kombinacije sto mi je drago i zapamti da nije fino govoriti u negativnom kontekstu o ljudima koji su odrasli bez oca i sami na cesti,prezivjeli na istoj i napravili status,drugo tebi i slichnima niko nije kriv sto ste vazda ogranichavali na vase jazbine tipa "Lija" jednostavno ste oduvijek imali taj kompleks grada, jer ste bili nesigurni u sebe jebiga manjak ega,ja vam nisam kriv zbog toga ,a ni Tomo,kontam da je vama bedara uci u lokal gdje sjedi "gradska raja" mangupi svih provijencija,elokventni,zanimljivi ,omiljeni u drustvu itd itd ali nije nas problem,sto se tiche Izakovica Andreja "tvog kompe" eto ja sam mu u ratu sredio da guzi S.T dzaba i diploma ako nemas shlifa,i kod njega ja mogu uci i bez tvoje preporuke kuzis,jer chojk sigurno nije zaboravio ko mu je sredio da shiba dotichnu kuju,a dobra pichka je bila u to vrijeme 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 14 kol 2011, 14:26 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la:
Evo ovaj ovdje i ovaj drugi:;
Ko je na ovoj slici drugi s desna? Jel to Santic Vlado ili Juric Zdenko sto je radio na Zeljavi??? Ovaj drugi s desna, pokraj Šare je Jurić. Vlado Šantić je tad gostovao kod Bobana.Onaj što mlati rukom je dr Šantić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
 |
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 14 kol 2011, 17:08 |
|
|
ZEGAR je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Vi Dzarme ste fakat smijesni,Vi ste ljubomorni oduvijek bili na Hrvate "raju" tipa Delamea,Dretar,pokojni Dr.Prosen,Izakovic i slichni "gradski" Hrvati, Vi dzarme ste nauchili dolaziti na pjaju subotom i vase je vazda bilo maksimalno do Hard Rocka odnosno do crkve Svetog Ante Padovanskog,niko Vam nije kriv sto ste oduvijek bili izolirani(iako ne svi) ima finih ljudi iz Zegara ,V.Polja ,ali malo kompleks sela i dan danas izbija...jednom sam prilikom u ratu imao priliku da diskutiram sa Banjalucaninom rodjenim fra Ivom Orlovcom koji mi je rekao da ste njegovo stado,ali da ste vrlo cudni ljudi,e pa kad je to rekao jedan svecenik i to Vas,onda sta drugo reci...prozivate Tomu jer je covjek bio i ostao cijenjen u svome gradu,od svih gradjana ,a ti i takvi kao ti ste poznati od kafane Velebit do kasarne 27. Juli,stoga naklon za gospodina Tomu koju vazda moze doci u Bihac i bice bolje docekan nego ti ,on moze opet doci i u Bondeno,i u Desetku i u RB-e i kod Femzije i garantujem da ce biti rado vidjen i pocascen od svih pravih Biscana ...
Ja ne trebam dolaziti u Bihać jer ja živim u Bihaću.Ti slobodno dočekaj dotičnog i vodi ga svojoj kući,to ti nitko ne brani.Tvoj problem je što sebe smatraš gradskim,urbanim tipom pa valjda zbog toga i obrazovanijim, ljepšim,pametnijim i onim koji više vrijedi.To se zove stereotip,rasizam,ksenofobija a danas je moderno reći i fašizam.S druge strane, sam navodiš da si u Zegar dolazio samo kod Čifuta. Fino si društvo imao.Čifut ti je u zatvoru već više godina jer je dilao drogu onim gradskim tipovima koji idu dalje od Hard Rocka, odnosno dalje od crkve svetog Ante pa do džamije svetog Ante.Uostalom sumnjam da ti sada živiš u Bihaću.Bit će prije da si negdje vani.Mozda si blizu Gregora.Posjeti ga pa će ti možda pokloniti svoja sabrana djela.Usput, Dr Izaković,spec. neuropsihijatar, je moj prijatelj i ako nekom zatreba pregled vrsnog psihijatra, mogu mu pomoći. [u][i][b]Dr Ižaković, sin. Gdje je bio dok nije postao tvoj prijatelj? On nije izdajnik?, a ja jesam nakon što sam vas ustrojio i nacinio od vas vojsku. Kakve sam ja to žigove iznio? Pa dokumente koje je u ime HVO-a potpisivao moj nasljednik, bivši skladištar, (svud su skladištari, skladištari oko nas, oko mene naročito, od Slavonije do Bosne). Dragi moj. Tomislav Dretar nema nikakvih problema moze se slobodno setati Tvojim selima, nit mu tko sto moze niti smije i vec je to u par navrata cinio, samo su se neki zgledali zgranutih ociju a drugi s osmijehom na licu prilazili pozdravljati. Tomislav Dretar hoda svijetom kao i svi ostali veliki ljudi jer pripada svijetu a ne mjesnoj zajednici. Samo je Feuerbach muzao krave cijelog života u svom selu, pa je zato i ostao kratkovidi filozof. Ima još jedan Ižaković,brat psihijatru. Gdje je on, šta radi, oficir JNA koji nije ušao HV? Zatim, Krešo, tata njihov, rezervni potpukovnik JNA koji se nije htio staviti na raspolaganje HVO-u, jer je bio crven od stida zbog hrvatskih nacionalista, ali uglavnom nije mrdnuo nikamo jer ga je štitio Ljubijankić iz estetičkih razloga. Isto kao ni potonji predsjednik HVO-a brigadir Prša koji je jedan od rijetkih koji me nece zanijekati i koji nije htio u HVO jer je to bila privatna vojska Tome Dretara. Što ja mogu kad HVO nije imao oruzja koje je Tudjman dijelio samo onima koji su isli u okupaciju BiH, a ja sam se za njenu slobodu borio oa nisam mogao dobiti oruzje: To je dobio Vlado Šantic' Nemoj se unaprijed radovati kako Ti pruzam dobar materijal za ismijavanje, još ne znaš đto Te u ovom tekstu ceka: To što govoriš o promjeni stranaka treba jasno izdiferencirati. Ja sam među prvima napustio KomPartiju, jer sam u njoj uvijek bio stranac kao i u hrvatskoj pljackaskoj stranci koja se zvala HDZ BiH. Dakle, prvo sam osnovao prvu antikomunističku stranku u BiH - Bosansku demokratsku stranku, koja je jedina imala u programu konfederalnu Jugu i vlastitu Bosansku vojsku sastavljenu od 150 tisuća najamnika i seoskih milicija. Tu je bilo i pravo veta i pravo izlaska iz konfederacije prilikom prvog akta povrede suverenih prava RP BiH: Ali seljačke odnosno pljackaške stranke su pobijedile iako im nije padalo na pamet da osnivaju vojsku svoje države. Zato ste i upali u rat i Vi tzv Hrvati kojima ja ne pripadam niti cu ikad pripadati, jer sam istinski Hrvat i zasluzni djelom i imenom i ugledom, ma sto u Vedrom Polju tamo neki mislili. Da je moja stranka - BDS- pobijedila, šipak bi se JNA usudila na Bosnu udariti. Ja nisam imao novaca za propagandu jer nisam imao sponzora a nisam ih htio ni imati. Nudio se, preko mostarske rodbine, Gadafi i nudio Hrvatsku do Drine, kao rodbinski poklon Hrvatima za suprugu Safiju, lijepu gospođu Safu prije toga Sofiju. Nisam pristao jer nisam htio Hrvatsku do Drine. Dragi moj ljutiti bojovniće, diko roda svoga koji se usuđuješ laprdati bez veze, suviše sam knjiga pročitao, za koje Ti i ne znaš da postoje, niti si ih kad vidio toliko na istom mjestu, niti vjeruješ da ih se toliko može pročitati eda bi me takvi vozali. Ne trošim ja ovdje vrijeme da bih Tebe niti bilo koga među Vama uvjerio u svoju odanost, moralnost i umnost. Moj mili ne-sunarodnjace, ja šaljem poruke preko tebe i onog Irca. Svađajući se s vama, braneći se od vas ja govorim posjetiteljima ovog foruma. Vi ste samo moji poštari. Ovo vam sad kažem jer vam više ne želim ništa pričati. Pružili ste mi Priliku da Herceg-Bosna portal vidi slike koje govore nešto drugo nego što se po Herceg-Bosni priča. Ako laže koza ne laže rog. U cara Trojana kozje uši odjekuje kroz milenije. Dakle, ja takvima kao Ti ne pripadam. Ti sebe izjednačavaš s cijelinom hrvatske populacije u Bihaću. I glavni Ti je argument, vidiš kako Te poštujem, oslovljavam Te s velikim Ti kao što oslovljavam, recimo neke marsejske, pariške, briselske, montrealske Profesore književnosti i filozofije. Nemoj pomisliti da je ova majuskula od slova "P" moje neznanje, tako se oslovljavaju sveučilišni Profesori. Ja takvima kao Ti zaista ne pripadam. Imam drugih prijatelja i u Žegaru i u Vedrom polju, i na Zavalju i na Skočaju i u gradu Bihaću, a kad bih znao Tvoje ime koje kriješ kao guja noge (da li to činiš radi toga da igra bude zanimljivija?. Sumnjam, ovdje se izgovaraju krupne riječi i pristižu pojačanja koja me misle prikljiještiti, ali pricekaj nastavak teksta), a ja sam, kao i uvijek, bio i ostao sam samcit a ovdje su samo dvije osobe pokazale kulturan odnos prema meni i sve nalete izdržao sam sam i nikom se povio bisam' Nikad. Sam svoju stranu izabirao i život gradio. I to kakav život! A i što Ti znaš o vrijednostima i bogatstvima življenja kad si čovjek-mrkva koja ne mrda iz svoje gredicu u koju su Te posadili i u kojoj ćeš dočekati svoj najvažniji dan u životu, onaj u koijem ćeš zgasnuti. dotrajati ili biti progutan u paprikasu koji si sam sebi skuhao. u svojoj bolesnoj zagrizenosti i jalnosti. Što će ostati iza Tebe? Pitaš li se zašto si došao u ovaj svijet i kamo to ideš ili to prepuštaš fra Ivi da odluči i da Ti nacrta pravac?). Dobro si rekao - On ne pripada nikome. Ne znaš, nisi svjestan kakvu si mi pohvalu podario. Ja ne pripadam nikome. Ja sam slobodan čovjek. Od dolaska na svijet. Ja sam Konvencija o ljudskim pravima u svojoj objavi. Ja sam slobodan čovjek i sloboda sama. Meni ne treba stado da bih bio netko. Ne želim biti ni čuvar stada. Zato sam sam sebe smjenio s čela HVO Bihać, da ne budem vaš čoban, vlah s brda, vlah po zanimanju a ne po naciji. Vlah koji goni na pašu takve kao što su kao Ti. Glasovao je HVO Bihać o mojem povjerenju na sastanku koji nije prošao ni kroz jednu statutarnu proceduru. Naime, za nepovjerenje Predsjedniku glasuje se nakon zvaničnog podnošenja prijedloga, te prethodne rasprave na Predsjedništvu i tad se mora glasovati da li proceduru nastaviti ili ne a taj sastanak saziva aktuelni predsjednik s naznacenim dnevnim redom. sve je to izostalo u mom slucaju pa to niti ne spominjes, jer dovodi u pitanje vasu opstojnost. Vas legitimitet, vasu politicku i opcu kulturu, vase mentalno zdravlje: Mogao sam odbiti održavanje Te sjednice. Kao što je Vlado Šantić 9 mjeseci odsustvovao iz HDZ-a Bihać i bio statutarno isključen jer je kršio Statut i nanosio štetu hrvatskom narodu. O ovome. njegovom ponasanju i konzekvencama njegovog ponasanja (ostavio narod nepripremljen za obranu sto je uradio Tomislav Dretar) raspravljano na sjednici u početku lipnja mjeseca na Zavalju i donesena jednoglasna odluka o njegovom isključenju iz HDZ-a. Dakle, on je potpuno nelegalan kao politička osoba. Drugo je što je on nekome legao na srce, ali me zanima zaštu RH njegovoj siročadi nije davala penziju, zašto njegova supruga, sad katolkinja, dok moja Muslimanka nikad nije to prestala biti i ponosan sa i na nju i na njen porod, na svoje dvije kćeri od kojih je starija, budući profesoricom njemačkog jezika u Velikj Kladuši odbila potpisati pristupanje Autonomiji zbog čega se Fikret čudio. Rekao joj je: Pa Vi ste kćerka Tomislava Dretara, povijesno važne osobe u hrvatskom narodu.Kako možete odbiti ono što i dr Tuđman hoće? Ona je odgovorila: Pa upravo zato što me je moj otac naučio prepoznati Istinu i služiti joj. Fikret je bio ljubazan i dopustio joj izači ne stavivši ju u zatvor s ostalim oponentima. Druga moja kćerka Sandra je prva ratna novinarka Bihaćkog općinskog Press centra kojoj se pridružila koji dan kasnije i Kaća Čelan iz Vrkašića ili iz Kralja. Sve je ovo vama nepoznato jer ste ono što jeste, a to što jeste ustanovite sami u sebi i za sebe , recimo navečer, prije no što utonete, nadam se, u miran san Ti druga Gospoda Hrvati Tvog tipa, kojima ja ne pripadam i čiji nisam ni bio niti ću ikad biti. A ipak, moja kćerka, starija, je ostala u Bihaću zajedno s majkom Emirom i podnosila ratne tegobe zbog toga sto su ju takvi kao Ti drzali kao taoca: Nisu joj dopustali izaci iz okruzenja iako je prije nego sto je zapucalo 150 casnih sinova narodnih heroja Hrvata sklonilo svoju malodobnu djecu od 16-35 godina u Njemacku poput dr Ante Santica koji kumuje ovakvoj slici o meni: Treba pitati profesora Mazara da li on dijeli vase misljenje o meni: koju je , moju suprugu. Stipe Jurić, nastavnik zemljopisa i nekadsnji poznati half NK Jedinstva oako bratski zagrijan za Bihac i sve Biscane odreda pa i Turke, nazivao Turkinjom i balinkušom i hanumom. Hanuma jest kao što je i Madame, i Frau, i Segnora itd. Šta je Tvoja majka ne znam, ali je sigurno nešto propustila u Tvojem odgajanju. Dakle. o mojem se povjerenju glasovalo ishitreno i izvan statutarnih normi. a te norme kazu da se mora imati apsolutna vecina clanstva koja prihvati jedan prijedlog da bi on postao pravomocna odluka, koja ni kao takva nije postojala u mom slucaju: Da sam ja htio glasovati za sebe, bilo 0:1 i time bi se predmet skinuo s dnevnog reda. ali ja sam glasovao protiv sebe da bih se rijesio takvih kao Ti. da ne gledam mrak okolo sebe. Zatim, ja sam mogao postaviti pitanje povjerenja bilo kojeg clana Predsjednistva, a mogao sam po Statutu suspendirati nekoliko nazocnih, kao spomenutog Jurica zbog vrijedjanja na nacionalnoj osnovi i time prvo osigurati da imam vecinu na sjednici i zatim fino isjeckam cijelo predsjedništvo, odstranim sve nepodobne i nastavim raditi kao sto sam i radio. No ja sam vec znao da mi je u Zagrebu izrecena osuda zbog neostvarivanja ciljeva Tudjamove politike i nisam iza sebe htio ostaviti zbunjene ljude. Uz sve ovo Ti jos i nadodajes svoje neistine - da sam skupljao novac za naoruzanje po Europi i slagao ga u svoj dzep: Cime to mozes dokazati? Ne zaboravi da za ovo ima sud i ici ces pred njega. Ja imama totalnu evidenciju svojeg boravka od 28 veljace 1993: godine do danas jer sam cijelo vrijeme radio, ne kao skladistar, ne dao Bog, vec kao cistac nuklearnog i biokemijskog otpada na Sveucilistu Louvain-la-Neuve jer sam naucio zivjeti od svog rada a ne od kradje tudjeg: Ucinio si upravo ono sto mi je trebalo. Javno si me oblatio za kradju' i izdaju - koga i cega? To sto si izrekao mala se kaplja u oceanu bljuvotina koje su o meni i mojoj obitelji prosipali iz HDZ-a i HVO-a, ali dovoljno znacajna da pokrene lavinu kad Ti pocne sudjenje i to ovdje u Briselu gdje je kleveta pocinjena putem Interneta, a ovo je drzava u kojoj vlada zakon. Te bljuvotine iz proslosti su mozda zastarjele, ali ova nije, pitaj Branu Versica, njegova je supruga rodica nekog visokog dostojanstvenuika HDZ-a u Zagrebu'' Sasvim je svjeza Tvoja kleveta. dovoljno svjeza da budes priveden pravdi i platis ceh za sve one druge, a pojma nemas koliko moje ime moze vrijediti na trzistu klevete. Samo Te Tvoj prijatelj psihijatar mozda moze spasiti ako dokaze da si mentalno poremecen, sto ja ne tvrdim, ali tvrdim da si me uvrijedio, oklevetao bez osnove i dokaza: Tad ce s Tobom prokuljati sva hrvatska proljavstina, mislim prljavstina koju su prosipali stanoviti Hrvati , Hrvati istovjetnog habitusa kao sto je Tvoj' I nemoj misliti da cu ovu priliku propustiti' Platit ces za sve moje suze i suze moje obitelji' Hvala Ti na uvredi! Gdje cuo i gdje ne cuo, nek Tvoje ime bude pozlaceno jer zlato mi donosis. Bit ce to prilika da pozovem na sudjenje i stanovite casnike HV-a kao sto su Slavko Hodak, general Stipetic, brigadir Pavlovic, brigadir Bulut, general Dudakovic, general Drekovic,pola Zegara i Vedrog Polja, tako da ces ze zaprepastiti koliko sam ja zapravo poznat cak i medju vama Hrvatima kojima ne pripadam, niti sam vam ikad pripadao' Beskrajno si me zaduzio, dragi moj nepoznati gospodine' Nemoj misliti da Tvoj identitet moze ostati neotkriven: Sve je ovo vec registrirano gdje treba i Herceg-Bosna ce , da bi spasila svoju egzistenciju morati se odreci tebe i takve politike. Bosnjaci ce biti presretni, oni Bosnjaci koji su zaslijepili kao Ti a i oni koji zude pravnu drzavu, a takvi su vecina, ogromna vecina Bosnjaka. Dakle, mnogo, mnogo je vise onih koji casno mogu nositi svoje nacionalno ime i Hrvata i bosnjaka, ali ipak, imam razgovor i s nekim osobama bosnjacke nacionalnosti. Jedino me Srbi nisu nikad uvrijedili. Nikad nisam izjednacavao Srbina i Cetnika. Zatim morat ćeš dokazati što sam to i koga izdao i kako to da nitko nije pokrenuo sudski postupak niti me uhitio za mojih boravaka u Bihaću niti podnio tužbu protiv mene. Uz uvredu časti ide psihičko mučenje. Nemaš pojma koliko ćete me Ti i Tvoji "naši" staviti u džep. Izgradit ću ljetnikovac na obali Une, vilu u Bihaću, vilu na Jadranu, planinsku kucicu na rubu Zavalja i kupiti stan od 300 kvadrata u Bruxellesu. Morat ćete prodavati i prodati sva svoja dobra da mi namirite štetu. Ti ne znaš da ljudi mojeg ranga, koji nije bog zna kako visok ali je ipak rangiran iznad prosjeka jer ima na stotine clanaka koji moju biografiju i djelo stavljaju na listu pod naslovom "celebrity", za ovakve uvrede dobijaju milijune Eura. Ja ću biti zadovojan, recimo s 10, no to ce odmjeriti briselski advokat. Počni pripremati svoju obranu i skupljati novac za odštetu. Pripazi kako ćeš reagirati na ovo pismo da ne povećaš sumu za naplatu. S poštovanjem se bilježim, dr Tomislav Dretar, belgijski književnik frankofonog iskaza. Sudnjenje je naravno u Bruxellesu ako si zaboravio. I sad ću Ti reći gdje je problem. ne ondje gdje bi Ti htio biti Problem i razlaz izmedju mene i dr Santica koji u temelju svih ovakvih stavova protiv mene je u zagrebackoj politici koju je dr Santic sprovodio prema direktivama dr Franje Tudjmana a prenesene po gosp. Zlojic svoje, rodjaki dr Santica Ante' A cemu sam se ja suprotstavio: Drgi veoma vazan moment razlaza je u mojoj kvalifikaciji njegovog ponasanja da kreira politiku mjesne zajednice a da je nama zadaca braniti drzavu. Republiku Bosnu i Hercegovinu, da budem precizniji, sto nije bio vas cilj gospodo Hrvati Tvojeg tipa. Tu je puklo i tu je problem Tu je izbio vulkan mrznje, prijezira, negiranja i vise pokusaja ubojstva od kojih jedno ide na dusu Vlade santica koji je angazirao konobara iz Sedre da me ubije, sina Ante, natkonobara u Sedri: Koji je uhicen po sluzbi sigurnosti Petog korpusa i oslobodjen na moje trazenje. O tome postoji dokumentacija jer je sprovedeno saslusanje, a jos je ziv i oficir koji ga je "isljedjivao" Hrvat, mislim Josip Santic ili Simis, zaboravio sam prezime a ne da mi se gledati na oruzni list koji mi je potpisao pa tako mogu pokazati njegovo ime zlu ne trebalo' Stoj mi dobro i sanjaj rjesenje za ovaj problem.[/b][/i][/u]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 14 kol 2011, 17:48 |
|
|
ZEGAR je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la:
Možda će se Bišćani koji slave obljetnice na ovoj slici nekoga prepoznati: ovo je prvi HVO Bihać - sve sami Žegarčani i Vedropoljci, pa prepoznajući i sjećajući se i mene se nepoznatog sjetiti se, prisjetiti se svoje savjesti i sramne izdaje Bihaća, Bosne i Bošnjaka koji su ih tijekom četničke agresije zaštitili od četničkog pokolja. Šta bi jadni uradili bez Bošnjaka? Dva milijuna srba i njihova četnička vojske od oko 200 000 bradonja i 5 tisuća nenaoružanih Hrvata u Bihaću i okolo njega? I još imate hrabrosti i obraza kurčiti se. Šta biste vi veliki Hrvati iz Hercegovine uradili da nije bilo Dalmatinaca i Slavonaca, da nisu Bošnjaci branili s Hrvatima i Sisak i Karlovac i zadar i Vukovar. Malo je koji Bošnjak bio u Hrvatskoj da nije uzeo oružje i branio svoju domovinu Hrvatsku, a vi? Sram da bude takve kao što si Ti. Smradu i sramoto Hrvata!
Tvoj je problem što te se u Bihaću nitko ne sjeća po dobro nego po bijegu i izdaji.U Bihaću su i prije tvog dolaska živjeli Hrvati, živjeli su i poslije tvog bijega i izdaje a hvala Bogu žive i danas.Ti nisi bio naš,nikada nam nisi pripadao jer takvi kao ti ne pripadaju nikome i nemaju nikog i nitko ih se ne sjeća osim po izdaji.Ti ne živiš u Bihaću,za tebe je Bihać bio prolazna stanica u tvojim lutanjima.Kad spomenem tvoje ime rijetki se sjete i kažu : ah, to je onaj što je promijenio nekoliko stranaka u par mjeseci pa nam se onda po zadatku uvalio u HDZ i nakon par mjeseci pobjegao s žigovima u Zapadnu Europu skupljati novčane priloge za obranu koje je na kraju stavio u svoj džep.Poneki Bošnjak te se sjeti i pohvali te jer si ti u političkom smislu uvijek bio sve samo ne Hrvat.Prema načinu pisanja i prema odabiru vulgarnih riječi koje koristiš, može se zaključiti da si tankih živaca i kratkog fitilja.Ne vjerujem da si ,prostote koje koristiš u svojim postovima, naučio prevodeći Bibliju.To je ipak odraz zločestoće i jala kojeg nosiš u sebi. Ti si crna ovca Gregor. Ti bi i ovce i novce.Na kraju dobiješ O. Hvala Bogu pa ćemo mi Madžari i Kauri,Žegarani i Vedropoljani,Skočajci i Kraljani i svi ostali-jednom riječju HRVATI ,slaviti svoje obljetnice,radovati se i tugovati bez Gregora i njemu sličnih,daleko im kuća od naše. I dok mi budemo slavili ti Gregore trči jer ćeš ostati bez novaca a ovce su te davno odbacile. Ovce i dalje bleje a Gregor ce imati dovoljno novaca do smrti jer ima svoju penziju za 17 godina rada u belgiji i 28 u RBiH. Ti pak "Žegaru" pogledaj malo bolje što te ceka pa ceš vidjeti tko ce se radovati a tko tugovati' Najsladje se smije onaj koji se smije zadnji. Ja se jos nisam nasmijao, a Ti i kompa mi se stalno podsmijavate. Doci ce red i na mene da se nasmijem. Zivi bili a vidjeli. Usput ja nisam Gregor vec Dretar' i moje prezime je poznato jos od godina seljacke bune, sto ocigledno znaš jer je Gregor Dretar bio zabiljezen kad notable na imanju kod grofova Draškovica. Tocnije kao kaštelan. I jos, moje prostote pope ostavi meni, a ti nikad neces biti kadar prevesti s nekog jezika nista. A ja imam bibliografiju koja broj preko 300 jedinica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 14 kol 2011, 18:05 |
|
|
lider30 je napisao/la: Tomislav Dretar. Do devedesetih uvjereni marksist, pa početkom rata okrenuo na nacionalizam s primjesama HOS-ovskog ustaštva.
Labilna osoba. Toliko labilna da moras kriti ime od nje. sta se moze, nisu svi lideri. I DER MI RECI IMA LI VAS JOŠ? Moj sinak, samo se idiot ne mijenja. Ja nisam bio uvjereni marksist, vec misleci marksist. Ja sam imao i jos imam znanje o marksizmu koje nisam napustio zbog koristi jer sam bio marksist a ne partijski funkcionar. Dqj Bože da si ti kadar razumjeti. recimo Marksove Rane radove' Ako stignes do pete recenise povezati konce ja cu pojesti tu knjigu na njemackom jeziku. Ja sam promijenio pogled na svijet jer sam stakao nova znanja , Tebi niti shvatljiva niti dostupna. Na kakav sam se ja to nacionalizam okrenuo. Zar vi koji me napadate ne znate drugo do lagati? Kakvo ustastvo, to je Tvoja odlika. Americki The Economist, ne onaj londonski, upravo suprotno kaze: "Dok se Bihacem krecu HOS-vci u crnim estaskim kosuljama, laz, (...) Tomislav Dretar kaze da ne moze nositi HOS-vu crnu ustasku kosulju..." - ocigledno si vrsio pretragu Interneta i naletio na taj citat i preveo ga uz pomoc mehanickog prevoditelja. jer engleski ocigledno ne znas: I da Zans i Ti, ovo se ja ne pravdam pred takvim Bejama, vec vas koristim kao osobne teklice, da svijetu kqzem ono sto ne zna ili nije do sada znao. Hvala na prilici koju si mi pruzio da kazem zvoju rijec' Kao onaj prof. Teklic koji nije znao kakva sam ja to osoba. Ili si ti to osobno' Nekadasnji spijun pa sef HDZ-a pa sad demokrata s placom. Ali ti si samo jedna osrednja pamet. Mediocre.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
 |
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 14 kol 2011, 18:24 |
|
|
|
Interesantno kako nitko ne reagira na slike. Da i njih nisam slagao? Istina vas bode u oci a vi okolisite oko nje. Jadu zegarski i veseljacki' Imate li jos materijala ili cekate zapovjedi? Pametni usutali a zegarske mljekadzije ne znaju sta ce, odnio im Tomo, najprije podatke, a sad štambilje pa ne mogu misliti ni raditi. O jade moj. i ja jalan' Kome i zasto? Ja sam za vas u selima Bisca i okolo njega nitko i nista, a vi ste u sotalom dijelu zemaljskog šira (ovo nije ŠIRA - mošt vec rijec koja oznacava zemaljsku sirinu, obuhvatnost - zemaljski glob je sinonim ali je za vas suvise okrugao a vi znate samo s coškastim stvarima baratati). Pogledajte slike mozda vam proradi mozak kojeg nemate.
Opaska: Ili nešto ovako na belgijskoj televiziji?

_DSC2377.jpg [ 5.58 KiB | Pogledano 9001 put/a. ]
|
Opaska: Kad cete Vi, oporbo moja imati knjigu o svojoj povijesnoj ulozi?

'histoire image_thumb.png [ 110.79 KiB | Pogledano 9001 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
 |
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 14 kol 2011, 20:50 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Tomislav Dretar je napisao/la: Ti se čas nazivaš Pessimus čas drukčije. Koji si Ti? Ja sam ovaj: Veoma pristao gospodin u zlatnim godinama. Uvjeren sam kako se dame otimaju za ovako naočitog pjesnika.  Irac, Tebi ne zamjeram ništa. Ti jednostavno nisi obavješten, pa nema krivice. Ali oni Kauri, Madžari (tako su u Bosni Turci prozvali katolike i oni sad kad im treba igraju na dva gola pucajući na oba, njima imam svašta za uraditi. Naravno da su puni autogolova. Nit su pravi seljaci, a od građanina nemaju ni "a". Ja ne mogu nikoga natjerati da me voli, pa ni Tebe ne želim nagovarati. Pišem Ti ovo da Ti se zahvalim na usluzi koju si mi učinio ne htijući. Izazvao si uzbunu, neki su dotrčali, a ja to već godinama čekam. Hvala ti za nenamjerni tuyau (tüyo) - dojavu (francuski argot). Joj što sam veseo. Osamnaest ih godina čekam. Kao da sam ja Turcima prodao Bihać 1590. za nekoliko topova svile,a ne Kraljani, Kauri koji sutra slave svoju sramotu kurčeči se da su katolici. Jesu kao Dodik koji je Hrvat sa Željave otišao u četnike, bivši traktordzija. No, to je već druga priča, ali i nije i on je s područja bihaćkog HVO-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 15 kol 2011, 06:58 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Ništa nisi shvatio. To ime su im dali da im oduzmu hrvatstvo. Oni nisu izvorni Bišćani već Hrvati doseljeni iz Like i Dalmacije i hercegovine (Šantići - kumovi). I na temelju toga su manje vrijedni kao dio populacije hrvatskog naroda, gospodine umjetniče? Opet diskriminacija i predrasude na temelju teritorijalne pripadnosti ili porijekla. Čisti šovinistički diskurs u svojem esencijalnom obliku. Tomislav Dretar je napisao/la: A o ruraloč podrijetli bolje je da slijediš Tuđmana koji se stidi Balkanaca, dakle i Dubrovčana, i Dalmatinaca i Hercegovaca i Bosanaca i Kosovara i Bugara u regionalne pripadnosti, jer Hrvati koji potječu iz tih krajeva su Balkanci, a Hrvatska se stidi Balkanaca, svojeg balkanskog podrijetla. Citat? Osim toga, da Vas malo uputim; Dalmacija i Dubrovnik nikako ne pripadaju nekakvom balkanskom kulturno-civilizacijskom krugu (kulturna baština i nasljeđe Bizanta i Osmanskog Carstva, pravoslavlje, islam, ćirilica...), već mediteranskom (kulturna baština i nasljeđe Zapadnog Rimskog Carstva i Mletačke Republike, rimokatolicizam, latinica...) dok je područje Bosne i Hercegovine upravo na razmeđi i sjecištu triju kulturno-civilizacijskih krugova, srednjoeuropskog (kulturna baština i nasljeđe Austro-Ugarske Monarhije, rimokatolicizam, protestantizam, latinica...), mediteranskog i balkanskog. Tomislav Dretar je napisao/la: To je srž tužmanštine, smisao njegove kulturalne ideje kao da i sam nije seoskog podrijetla, a da se ne govori o Glavašu, Bobanu, i drugim primitivcima koji su to po svojem umnom habitusu a ne po ruralnom podrijetlu. Vi ste, gospodine pjesniče, po svojoj razini komunikacijskih vještina, neuvažavanju drugačijeg mišljenja i vulgarnom načinu ophođenja, predstavljenom i ovdje na forumu, pokazali lice koje Vas smješta daleko ispod razine u koju smještate navedene "primitivce".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 15 kol 2011, 07:05 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Naravno da se ne možeš mjeriti sa mnom. No oprošteno Ti je. Neizmjerno Vam hvala što ste mi odlučili oprostiti, odmah mi je lakše oko srca. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 15 kol 2011, 07:10 |
|
|
Tomislav Dretar je napisao/la: Pa Mir Harven, koji kaže da sebe ne prepoznaje , je u uredništvu Vašeg sajta i vršlja po svim Wikipedijama b-h-s govora. Ne bih znao tko je taj Mir Harven, ali ako ispravlja Vašu samopromidžbu i iznošenje neistina po wikipediji, onda vjerujem kako radi dobar posao i zadaje Vam glavobolje, posebno jer ga tako često spominjete i prepoznajete u nekim drugim osobama. To su već simptomi paranoje. Nemam nikakav svoj sajt. Tomislav Dretar je napisao/la: Intuicija mi kaže da je pessimus glavom i bradom Mir Harven. Loša Vam je intuicija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 15 kol 2011, 09:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28856 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Stvarno, tko je više taj neki Mir Harven??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 15 kol 2011, 10:16 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Stvarno, tko je više taj neki Mir Harven?? Ma sigurno neki SDP-ovac... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Dretar
|
 |
Naslov: Re: HVO Bihać Postano: 15 kol 2011, 11:30 |
|
|
lider30 je napisao/la: Tomislav Dretar. Do devedesetih uvjereni marksist, pa početkom rata okrenuo na nacionalizam s primjesama HOS-ovskog ustaštva.
Labilna osoba. Jadno Tvoje obrazovanje. Jadni Tvoji profesori. Jadna Tvoja djela. Pa što Ti uopće znaš? Za Tebe je labilna osoba koja stječući znanja mijenja svoj odnos preča svijetu. Da li je osoba A u nekom trenutku t-1 (recimo 15.8.2011. u 12h 30') još uvijek ta ista osoba A u drugom trenutku t-2 (recimo ovog istog dana 15.8.2011. u 12h31') Recimo na Zavalju? Jadni tvoji sljedbenici kojima si Ti Leader. To je sigurno neko krdo svinja. Zašto svinja? Ne zato što si možda kršćanin niti zato što nisi mogao naći radno mjesto u vrijeme opće nezaposlenosti, već zato što si umno nadmoćniji samo toj životinjskoj vrsti koja je mesom i inteligibilnošću čovjeku najbliža, ali ispod njega na evolucijskoj ljestvici. I to pod uvjeto, da si Ti još uvijek uuvijek covjek, iako si vjerojatno dvonozni papkar. Da si sutio nitko ne bi znao da ima jedna takva jadna pamet na svijetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|