Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61601 Lokacija: DAZP HQ
nenadmašni ste u tim psihološkim igrama, sami sebe uvjeriše da su ratovali protiv federacije, neke silne alijanse. doduše, gardijske brigade vjerojatno ostavljaju takav utisak. lijepo za spoznaju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
@gospodin Dudu
Nisu psihološke igre u pitanju već samo osvrt na ratove koje smo vodili u posljednji 100 godina. Koji ste vi rat vodili protiv nas a da niste imali tatu iza leđa, za razliku od nas koji smo bili potpuno sami, a u 2. ratu i međusobno zavađeni i podijeljeni na četnike i partizane. Dakle, pišite a ja ću vas čituckati
drugi svjetski rat nije bio klasičan rat jer je bilo masa strana u sukobu, teško ga se može samo okarakterizirat kao srpsko-hrvatski, iako je imao i taj element. njegov ishod pak uopće nije ovisio o nama, nego o vanjskom faktoru. ipak, ono što je bilo susreta ustaša i četnika završavalo je debaklom ovih drugih.
u zadnjem ratu niste bili sami nego je s vama bila JNA mašinerija, zajednička vojska jedne propale zemlje čiji su resursi ostali u srpskim rukama, pa se onda poslije bratski podjelilo na tri dijela među Srbima da nikom ne fali. ali eto, na kraju ni to nije bilo dovoljno i zato kažem da više nikad nećete imati dobru situaciju kao 1995. godine. je da vam nije bila bajna, ali je postojao makar neki paritet. danas je to smiješno i usporediti, ljudski, ekonomski, vojni, geostrateški i svaki drugi potencijali RH i zapadnog dijela RS su neusporedivi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Gospodine Dudu, odoste vi u off a ja vam postavih pitanje, da ne može biti jednostavnije Pomoć: Srbi, Hrvati, AU, 3. Reich, NATO, šta ko gdje itd. Znači, ko je u tim ratovima bio čiji tatek a čiji ne
to su naši prirodni saveznici, nija valjda da očekuješ od nas da se klanjamo Moskvi?
čak i da nisu postojale ustaše Hitler bi svejedno u Hrvatskoj instalirao marionetsku vlast kao u Srbiji, s tom razlikom da si ti neki ne bi ni utvarali da su nezavisni.
dudu je napisao/la:
to su naši prirodni saveznici, nija valjda da očekuješ od nas da se klanjamo Moskvi?
čak i da nisu postojale ustaše Hitler bi svejedno u Hrvatskoj instalirao marionetsku vlast kao u Srbiji, s tom razlikom da si ti neki ne bi ni utvarali da su nezavisni.
Aha
Pa o tome vam i govorim. Znači, bez tateka se u rat protiv Srba ne ide što znaju i susjedi nam Bošnjaci pa ste i s njima svaki put bili u talu dok vam je tatek duvao u leđa, usput i ratujući protiv Srbeka
Dockan je i valja spit, šća vi mislite gospodine Dudu
Agathonikos je napisao/la:
dudu je napisao/la:
naravno da nema straha kad sukobi nisu realni
Pa pokušajte ih učiniti realnim i zaratite s nama, ali bez tate iza leđa Vi uvijek prijetite tuđim puškama a kad vidite da se mi ne pecamo na te fore, vama krivo- skoro da zaplačete zbog toga
Da mir nema alternativu rekao bi x2
Ali ovo mitingašenje i preseravanje na forumima je so uncroatian. Tako da prepuštamo vam polje.
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26884 Lokacija: Heartbreak Hotel
dudu je napisao/la:
da to dolazi od nekog iz Srbije, pa ajde da se čovjek ne nasmije, nego direkt iz enklavizirane Banja Luke. vama tamo nije do rata više nikad ako u glavi ima zeru pameti.
Protiv solo ustašoida smo spremni kad god oni to požele
"Jel, shvatite braćo, ustaše su mali, jadni i bedni i mi ćemo ih pojesti za doručak, ali iza njih stoji Treći rajh. Zapamtite to…"
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Gospodine Dudu, odoste vi u off a ja vam postavih pitanje, da ne može biti jednostavnije Pomoć: Srbi, Hrvati, AU, 3. Reich, NATO, šta ko gdje itd. Znači, ko je u tim ratovima bio čiji tatek a čiji ne
Ovo je glupost tipa - Mi se potukli, njih dvojica - a ja i tata sami!
Stvarno, tko bi rekao da je ovima tolik ispran mozak da vjeruju u tu neku fantomsku "pomoć velikih sila Hrvatima u borbi protiv goloruke srpske nejači"??! Pogotovu u ovome zadnjem ratu. Hajd u onome ww2 i nekako, mada su i tada fašističke sile više odmogle Hrvatskoj time što su joj uzele Dalmaciju i Primorje i time je lišile najvatrenijih boraca koji su onda morali u partizane.
U svakom slučaju žao mi je ovih neslaganja, neka nam svima uzor budu odlični odnosi između Hrvatskih i Srpskih država - nedićeve Srbije i Pavelićeve Nezavisne Države Hrvatske u periodu 1941-1944!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8682 Lokacija: Na rubu egzistencije
Ljudski gubici Hrvatske u Drugome svjetskom ratu i u poraću koje su prouzročili Narodnooslobodilačka vojska i Partizanski odredi Jugoslavije/Jugoslavenska armija i komunistička vlast Brojidbeni pokazatelji (procjene, izračuni, popisi) Case study: Bleiburg i folksdojčeri
Nisu psihološke igre u pitanju već samo osvrt na ratove koje smo vodili u posljednji 100 godina. Koji ste vi rat vodili protiv nas a da niste imali tatu iza leđa, za razliku od nas koji smo bili potpuno sami, a u 2. ratu i međusobno zavađeni i podijeljeni na četnike i partizane. Dakle, pišite a ja ću vas čituckati
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21656 Lokacija: među zvijezdama
Ja sam na ovoj temi primijetila zanimljiv fenomen.Srbi iz Srbije apsolutno nisu pruzili moralnu podršku sunarodnjacima u RS-u.Naprotiv, povukli su se, a neki se nisu potrudili ni uzeti učešće.Mozda njih taj sukob sa ustašama nije suviše doticao u prošlosti ili ne zele jednostavno uništiti dojam koji ostavljaju na forumu ?Sve su to pitanja bez odgovora ...Mislim da čak Srbijanci i odobravaju usporedbu NDH sa RS-om..
Zanimljivo bi bilo postaviti anketu otvorenog tipa sa pitanjem " što bi ste bili spremni učiniti za postojanost RS "..
Kao moguće odgovore navesti :
A ) medju prvima bi se odazvao na mobilizaciju
B )dezertirao bi svakako pa i odlaskom u inozemstvo
C )pitanje RS-a bi se trebalo riješavati u okviru drzave BiH
D )Stidim se RS-a kao genocidne tvorevine i prizeljkujem njen nestanak kako bi se oprala prošlost mog naroda ..
Nema detektora lazi pa :
Naravno ne očekujem iskrene odgovore, no obzirom da neki hladnokrvno prihvaćaju NDH, odnodno poredjenje sa RS-om, sigurna sam da ih ni ukidanje RS-a ne bi osobito pogodilo, sve dok ne bi bile ugrozene granice Srbije i njihovi osobni interesi ( domovi i gradovi gdje zive )
SAMO SIGURNOST SRBE SPAŠAVA, a sloga je istrošen pojam
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Bobovac je napisao/la:
"Jel, shvatite braćo, ustaše su mali, jadni i bedni i mi ćemo ih pojesti za doručak, ali iza njih stoji Treći rajh. Zapamtite to…"
Ne, nije stajao Treći Rajh već Crvena Armija koja je okupirala ove prostore i podržala braću ustaše u njihovim naporima da se obračunaju sa srbočetničkim partizanima Gospodine Bobovac, što ustaše ne udariše 31. ili 35. a ne 41.? Đe su ta silna muda tad već se moralo čekati na tateka da ta muda podveže i pogura itd
Ili zašto ste morali na Mačvu čekati 1914., što ne udariste ranije Ili što na Bočac ne izbište 91. već ste i tu morali čekati na tatu a bome u kombinaciju uletiše i saveznici iz minulijeh ratova s kojima danas imate ne baš divne odnose itd
Ovo sto Aga kaze nije neutemeljeno. Kod Srba nacionlna svijest radi tocno kao sat dok su Hrvati i Bosnjaci po tom pitanju izgubljeni u vremenu i prostoru. To Srbima uvijek ostavlja manevarskog prostor da nas zaskoce politicki i vojnicki.
Hajde Agatone ne lupetaj. Kakve veze ima Mačva 1914, kada to nije bio naš rat??! Kakve hebene koristi su mogli imati Hrvati ako KuK zauzme Šumadiju??!¨ Ako će ti pomoći da se ljepše osjećaš onda slobodno misli da je Hrvatska vas 1995 rashebala zbog nekakve velike pomoći velikih sila?? Koja pomoć? Ono bombardiranje RS u ljeto 1995?? Onaj MPRI jednomjesečni tečaj za HV zapovjednike na otoku Braču??! Daj ne budi smiješan!
A glede zločina, kada su sami srpski vojnici vršili tada tolike plječke, otimačine, silovanja i paleže prema svojemu vlastitom narodu u to vrijeme u Srbiji, što očekivati od neke strane vojske??! Poznato je da je u jesen 1914, nakon iscrpljujućih borbi, srpska vojska bila pretvorena u rulju kojoj nije smetalo da zlostavlja i vlastiti narod. Pa i prije toga, za Balkanskih ratova ta rulja je pobila za nekoliko mjeseci stotine tisuća albanaca i etnički očistila mnoga mjesta a o zločinima nad muslimanima da i ne govorim. I sada vi nešto spočitavate ustašama, da su oni kao bili krvoločni. Pogledajte se u zrcalo, pa će te vidjeti još gore koljače.
Bobovac je napisao/la:
Hajde Agatone ne lupetaj.
Ne lupetam već vam kronološki redam sukobe na relaciji Srbi-Hrvati i odnose snaga u real-političkom okružju europskih i globalnih političkih silnica tog doba
Citat:
A glede zločina, kada su sami srpski vojnici vršili tada tolike plječke, otimačine, silovanja i paleže prema svojemu vlastitom narodu u to vrijeme u Srbiji, što očekivati od neke strane vojske??!
To ono kao kad biste rekli da su Srbeki sami sebe fatali po endehaziji i trpali u jame i logore. Mislim čemu ova spika, nismo juče iz jaja ispali
Hajde Agatone ne lupetaj. Kakve veze ima Mačva 1914, kada to nije bio naš rat??! Kakve hebene koristi su mogli imati Hrvati ako KuK zauzme Šumadiju??!¨ Ako će ti pomoći da se ljepše osjećaš onda slobodno misli da je Hrvatska vas 1995 rashebala zbog nekakve velike pomoći velikih sila?? Koja pomoć? Ono bombardiranje RS u ljeto 1995?? Onaj MPRI jednomjesečni tečaj za HV zapovjednike na otoku Braču??! Daj ne budi smiješan!
A glede zločina, kada su sami srpski vojnici vršili tada tolike plječke, otimačine, silovanja i paleže prema svojemu vlastitom narodu u to vrijeme u Srbiji, što očekivati od neke strane vojske??! Poznato je da je u jesen 1914, nakon iscrpljujućih borbi, srpska vojska bila pretvorena u rulju kojoj nije smetalo da zlostavlja i vlastiti narod. Pa i prije toga, za Balkanskih ratova ta rulja je pobila za nekoliko mjeseci stotine tisuća albanaca i etnički očistila mnoga mjesta a o zločinima nad muslimanima da i ne govorim. I sada vi nešto spočitavate ustašama, da su oni kao bili krvoločni. Pogledajte se u zrcalo, pa će te vidjeti još gore koljače.
Đaba ti to govoris nebeskom narodu. Oni su davnih dana kolektivno prolupali. To im je Raskovic rekao u lice.
Protiv solo ustašoida smo spremni kad god oni to požele
Ko ima imalo obraza i pameti ne može dovoditi u pitanje krivca za ratove na Balkanu. U ovom videu od 5 minuta sadržana je sva suština i svako objašnjenje. A ovakvih, a vjerujem i gorih, govora je bilo mnogo.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.